CYTAT
Matt,Devil
nie przypominam sobie abym cos im sprzedawał
Właśnie o tym napisał Dejwit.
Legenda Polskiego Dasha
12 08 2007, 13:36
CYTAT(Punisher @ 11 08 2007, 17:21)

LOL powracając do pytania w temacie to pytam więc? JAKI STICK DO C HUJA WARTO KUPIĆ?
Koval niby expert od sticków a Tenshi,Matt,Devil np nie grają na sprzęcie od niego zrobionym co więcej czytam o jakiś podklejkach taśmach plastrach lol
Gdzie mogę kupić w miarę porządnego sticka? Cena 300-400 PLN.
a po co ci stick jak ci dobrze idzie na padzie ?
Punisher
12 08 2007, 13:52
Względy techniczne-łączone backdashe po prawej stronie na padzie to morderstwo,brak swobody(mam dość zapierd alania kciukiem po krzyżaku)
to nie jest problem techniczny tylko natury lewej i prawej strony. na sticku masz dokładnie ten sam problem zazwyczaj w lewo idzie łatwiej z QCFami
Dokładnie to co pisze Kowal

Na sticku ciężko się back dashuje z prawej strony, ciężko się robi electric stepa do góry i ciężko się robi wave dasha z lewej strony - to powinieneś wiedzieć (chociaż to ostatnie Cie pewnie mało interesuje

). Przesiadka na sticka to nie takie hop-siup, chociaż teraz najlepiej się zacząć przesiadać, bo turnieji w T5DR będzie jak na lekarstwo, więc ewentualnie niewiele stracisz.
A są sticki z gałką po prawej stronie?
Punisher
12 08 2007, 16:35
No zgadza się,że to kwestia lewej i prawej strony niemniej jednak wydaje mi się ,że opanowanie backdasha po prawej stronie na sticku nawet jeśli zajmie to dłużej niż na padzie dalej będzie O NIEBO wygodniejsze(sterowanie całą dłonią) jeśli się już to opanuje.Powtarzam-granie kciukiem to PATOLOGIA jeśli chodzi o bijatyki.
CYTAT(Punisher @ 12 08 2007, 17:35)

No zgadza się,że to kwestia lewej i prawej strony niemniej jednak wydaje mi się ,że opanowanie backdasha po prawej stronie na sticku nawet jeśli zajmie to dłużej niż na padzie dalej będzie O NIEBO wygodniejsze(sterowanie całą dłonią) jeśli się już to opanuje.Powtarzam-granie kciukiem to PATOLOGIA jeśli chodzi o bijatyki.
"I want to jump in your car" Daivid H.
CYTAT(Di @ 12 08 2007, 17:23)

nie ma najlepsze rozwiazanie dla mankutow to Mas System ten kalsyczny w rownoległym układem przyciskow
http://www.massystems.com/ProStick.html wystarczy kable na mikrostykach odwrocic i mozes zgrac dogorynogami majac gałe po parwej stronie.
z układem ergonomicznym jak odwrocisz sticka to masz łuk przyciskow w nienaturalnej pozycji. jeszcze ten od DC mozna spoko obrocic bo przynajmniej 4 ostatnie leza rownolegle:P
NemoKOF
12 08 2007, 21:22
Tenshi nie gra na sticku od Kowala? a Czemu?
Legenda Polskiego Dasha
12 08 2007, 22:18
bo zeby sie przesiasc z pada na sticka raz na zawsze trzeba miec jaja
mozliwe ze ja z(pipi)ałem tam montaz gałki i jest krzywo ale nie idzie sie dogadac z nia odnosnie wysyłki do poprawki.
destructor
13 08 2007, 10:23
CYTAT(kowal @ 12 08 2007, 18:07)

nie ma
W Grecji gałki były montowane w cabach po prawej stronie. Aktualnie wielu z nich wciąż gra z gałą po prawej w stickach robionych przez siebie (lub seryjnych stickach ale na takich częściach i z takim wyglądem że się nie da grać). Wielu z nich już się przyzwyczaja do lewej strony.
Legenda Polskiego Dasha
13 08 2007, 11:07
zawsze mozna grac z rekami na krzyz
Matt-JF
13 08 2007, 11:19
CYTAT(destructor @ 13 08 2007, 11:23)

CYTAT(kowal @ 12 08 2007, 18:07)

nie ma
W Grecji gałki były montowane w cabach po prawej stronie. Aktualnie wielu z nich wciąż gra z gałą po prawej w stickach robionych przez siebie (lub seryjnych stickach ale na takich częściach i z takim wyglądem że się nie da grać). Wielu z nich już się przyzwyczaja do lewej strony.
To dlatego Aenica gral z rekoma na krzyz

A na Tenshi sticku nie czulem zbytniej roznicy ale moze dlatego ze gram na szmelcach pokroju acii,hori
NemoKOF
13 08 2007, 18:36
Moze to klasyczny przypadek uczulenia na sanwe

Ja jestem przykladem
Adi_TEAM LBN
15 08 2007, 23:31
Gral ktos na tym stcku hori do ps3? Jak tak to jakiej jest jakosci?
takiej jak wszystkie od hori
podaruje sobie chyba juz sticka do ps2, ale czaje sie na tego Hori do PS3 (lub Saulabi jeszcze nie wiem) i mam takie pytanie, czy ktos kupowal juz cos na Play-Asia???
Wogole jest to mozliwe z Polski?
Widze ze sticki sa tam po ok 50 dolcow, czyli w s umie nie duzo jak patrzec na stiki z PS2. Interesuje mnie wszystko co jest potrzebne by je kupic, jak to zrobic, ile trzeba czekac, jakie karty przyjmuja, czy sa wiarygodni itd.
Moze byc na PW
bym ci radził sobie odpusic sticki za 50$ bo ich przesyłka i tak kosztuje tyle co i sticka za 100$. czyli jakies 60$ to i tak tanio bo w tamtym roku brali po 100$ za przesyłke. wiev jak juz bulic to przynajmniej za cos porzadnego
no dobra to zalozmy ze dorzyce 40dolcow i zamowie tego:
http://www.play-asia.com/paOS-13-71-zl-77-...1rrr-43-bm.htmlczyli wszystko powinno wyniesc jakies 450zl
jak mam to zrobic???
PS. Chyba ze kowal robisz stiki rowniez dla PS3 to daj znac
nie robie pod PS3.
dochodzi jeszcze cło chyba ze zaniza wartosc towaru na zyczenie
eeee kwa czyli normalnie nie da rady by gosc z polski kupil sobie sticka do ps3 za w miare rozsadna cene....
Czemu nie stick do PS2 plus przejściówka? Z tego co wiem to na dobrych przejściówkach nie ma lagów.
ale czy ktos mi moze potwierdzic w 100% ze nie ma lagow na sticku??
Bo ostatnio jak gralismy na spotkanku to po podlaczeniu poada ps2 lagi byly tak straszne ze ciosu wykonac nie moglem ( rozumiem, ze to kwestia przyzwyczajenia i ogrania). Jednak ja nie chce specjalnie uczyc sie grac z lagami, che muc normalnie grac.
Nie wiem na czyjej przejsciowce gralem czy to byla Devila, czy Robsona, ale wynik jak dla mnie byl fatalny.
CYTAT(Vipe @ 20 08 2007, 21:31)

po podlaczeniu poada ps2 lagi byly tak straszne ze ciosu wykonac nie moglem
Na padach są zawsze, ale - podobno - na stickach właśnie nie ma. Tak mi mówił któryś z braci gdy byli w Warszawie w zeszłym miesiącu.
Jeśli chodzi o pady- najlepszym wyjściem są przejściówki PELICAN- całkowicie lag free. A do sticków nadaje się (czyt. nie powoduje najmniejszych choćby lagów

) PELICAN i czarna przejściówka VENOM.
tylko pytanie jak sie maja "oryginalne" sticki to customow? Bo przeciez w recznie robionych stickach znajduje sie plytka od pada, czyli teoretycznie to tez pad tylko z przerobionymi przyciskami... Ktos sprawdzal??
sry ze tak cisne ale musze miec pewnosc
Mastachi
21 08 2007, 10:25
No wlasnie nie. Na przejsciowce Misiaja moj stick custom wogole nie dzialal, a pady dzialaly. Na Venomach normalnie dzialal bez zadnych lagow.
Elessar
31 08 2007, 00:07
Vipe zamów sobie u Kowala i zainwestuj w przejściówke. Poza fenomenalnymi walorami technicznymi masz niepowtarzalną skrzynkę i możliwość wymiany bebechów kiedy tylko chcesz i na jakie masz ochotę. Piszę bo osobiście widziałem co oferuje Kowal i byłem pod wrażeniem.
Za to whiteking nie jest pod wrazeniem.
CYTAT(Vipe @ 21 08 2007, 08:12)

tylko pytanie jak sie maja "oryginalne" sticki to customow? Bo przeciez w recznie robionych stickach znajduje sie plytka od pada, czyli teoretycznie to tez pad tylko z przerobionymi przyciskami... Ktos sprawdzal??
sry ze tak cisne ale musze miec pewnosc
Zależy. Zwykłe, sklepowe sticki są cyfrowe. Większość padów, to duale = analogowe pady.
Dokładnie tak samo było na starego Xa.
Różne przejściówki różnie sobie dawały radę z Dualem1, Dualem2, starymi cyfrówkami bez gałek.
To samo ma się do sticków - zależy jaki pad został użyty.
Ja mam sticka duala podlutowanego pod bazarowe plytki pcb, od psx-a, podlaczam go pod ps3 przejsciowkami na usb, ktore pierwotnie byly kupowane jako przejsciowki do peceta. Sa to dwie rozne przjesciowy, jedna kosztowala mnie 14 zl, a druga 24 zl. Z jedna z nich jest klopot na pececie, bo nie zawsze ja wykrywa. Natomiast pod ps3 wykrywa zawsze obydwie, no i nie mam zadnych, nawet minimalnych lagow
@kowal
mam nadzieje ze nie zapomniales o mnie
http://allegro.pl/item289184103_tekken_5_a...ladowarka_.htmlAle okazja... wersja bezprzewodowa, więc potrzebne są baterie
Grey-FoX
30 12 2007, 03:44
sadze ze na poczatek wystarczy hori za 100 zl
Swego czasu w swojej ofercie mial go pewien sklep z wrocka (gambit czy jakos tak)
moze zamowia kolejna dostawe, proponuje zgadac sie ze znajomymi i zbombardowac ich telefonami (popyt rodzi podaz)
osobiscie polecam, jednoczesnie uczciwe informuje ze buttony sa takie se
ale za tak przystepna cene to produkt wrecz wymazony do stawiania pierwszych krokow w temacie "krecenia gala"
sklep sie zwal "Gekon"

i juz go raczej miec nie beda.
zreszta sticki sux, lepiej grac na padzie
no bez przesady, ale prawda jest ze ten stick jest dosc slaby.
e tam słaby przeciez to prawie kalka namco wiec nie moze byc słaby ^__^
http://www.allegro.pl/item319834813_profes...ps2_ps3_pc.html Nadaje się to do grania czy tylko do zakupu i ewentualnego używania jako podkładka pod Kufel z piwem (bo takiej jeszcze nie mam: P) ???
A co do samego opisu aukcji:
-Wysokiej jakości gałka, bez problemu radząca sobie z szybkimi ruchami,
podrętkami (haryukeny, EWGFy itd) << cielawe

- Stick przedpremierowo przetestowany przez dolnośląską czołówkę sceny Tekkena 5:DR w Polsce! << Przyznawać się
ta czołowka to pewnie Henio i Zbycho spod monoplowego.
Przyznaj się Tomaszu, ile wzięliście za testy tego sticka?;p
Niejaki MarkMan napisał o nim:
CYTAT
The Mayflash arcade stick is the same as the Elecom arcade stick that came out awhile back. It's OK, considering the price. But it's not really that great of an arcade stick.
Od wczoraj na Allegro był też AS Namco za 150 zł, ale ktoś go dzisiaj kupił.
nom a 150zł na pewno mu wyjdzie ze 3x na sekunde
a juz drugi tydzien jest wystawiony HFS2 szkoda ze opisu nie widzieliscie koles twierdził ze ma do sprzedania HRAP3 ale po interwencji to poprawił ale nie wdaje mi sie aby mu zeszło za ta cene chyba ze trafi na głupiego no ale gała w tym crapie jest taka sama jak w namco wiec moze jednak sie głupi znajdzie.
ciekawe czy sprzedaje tego saulabi bo mu nie podszedł czy kupił "nowa" wersje. bo z tego co wiem to w nowych saulabi wypuszczonch od prznajmniej poł roku nie ma Fanty tylko MyoungShin klon CWL304 na LeafSwitch totalny crap zreszta wczesniejsza fanta w saulabi miała i tak niewiele wspolnego z faktyczna Fanta
tego namco ja kupilem i dalem nieco mniej bo sie z nim ugadalem
GhettoKingSas
10 03 2008, 15:05
ja mam pytanko odnosnie hori sticka ex2 - wersja virtua fighter na x360
dzieki c1rexowi (thx bro!) za pare dni bede w posiadaniu tego sticka, tyle ze czytalem na jego temat rozne opinie

jedni zachwalaja, inni mowia ze crap itd...
bedzie to moj pierwszy stick

z mysla o vf5(akira) i mam nazdieje ze zda egzamin

przeczytalem tez ze jest ciezki do modowania ostatnio...czy to prawda? poniewaz jesli gala bedzie do bani to bede chcial ja wymienic na sanwe np.
kowal- miales doczynienia z tym stickiem?
sanwe łyknie bez problemu ale musisz miec na terminale wersje. albo niszczyc sciezki i lutowac. skoro go kupiłes to ci nie bede obrzydzał ale to taki sam crap jak wszystkie standarty od Hori ale do X i tak nic nie ma lepszego wiec lepiej brac to co jest.
GhettoKingSas
10 03 2008, 21:50
aha

no jak bede niezadowolony to najwyzej sie do ciebie zglosze z tym, bo sam to bym go tylko roz.je.bal pewnie

thx za info
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.