Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Jaki arcade stick warto kupic?
Forum PSX Extreme > Kąciki > Forum Bijatyk > Hardware
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Great-iii
Albo najlepszy przyklad do gier Neo Geo( akurat nie na gacku ale ogolnie;p). Przycisku w jednej lini
Kokai
podstawowa wada X-Arcade to to ze nie maja okraglej galki tylko taka amerykanska palka. kumacie nie ? :wink:
B
Pałka??? Jaka pałka??? biggrin.gif

To chyba znaczy ze do bijatyk jest nie bardzo, ale do innych gier ok. Poza tym ja słyszałem, że są problemy z przejściówkami.

Nie podoba ci się, żaden ze sticków dostępnych na rynku??? Chcesz mieć sticka z nagą Chun-li na blacie ??? biggrin.gif Wejdz na www.arcadecontrols.com i zobacz jak to zrobić. Polecam wszelkim majsterkowiczom biggrin.gif
Hwo_
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewI...&category=21188

Lokkajcie to...
to jest najlepszy rodzaj sticka (tak slyszalem)
ze wlasnie te garazowki sa najlepsze (oczywiscie z dobrych czesci)

Tylko ta cena :cry:
B
Cena swoją drogą, ale ta gałka!!! Co to pipipi... jest??? Nawet nie mozna sobie gałki z "kuleczka" wstawic. Ja tam nie wiem jak te typy gałek sie spisują ale przyzwyczajony jestem do innych. A jak bys takiego ASa wział ze sobą na turniej??? biggrin.gif Przeciez to chyba waży z tone biggrin.gif i wieksze jest od samej konsoli.
Kokai
galke mozna zamowic bo jest napisane "Japanese Joystick"
zreszta "Super Joystick" to cos pomiedzy USA a Japan style
Hwo_
Cena swoją drogą, ale ta gałka!!! Co to pipipi... jest??? Nawet nie mozna sobie gałki z \"kuleczka\" wstawic. Ja tam nie wiem jak te typy gałek sie spisują ale przyzwyczajony jestem do innych. A jak bys takiego ASa wział ze sobą na turniej???  :D Przeciez to chyba waży z tone  :D  i wieksze jest od samej konsoli.

koreancy z takimi jezdza ale przeciez zyjemy w polsce tu jak ktos niesie takie cos to dostaje w(pipi) :?

i btw... co to za problem z ta kuleczka biggrin.gif:D:D (jak mozna sobie wybrac dowolny ksztalt)
B
galke mozna zamowic bo jest napisane \"Japanese Joystick\"
zreszta \"Super Joystick\" to cos pomiedzy USA a Japan style

Racja biggrin.gif Gapa ze mnie bo nie doczytalem do konca, ale nie ma za to jego zdjecia sad.gif
_SzOpEn_
ehhehe..to sa style arcadestickoof?jao i usa?uhHUhhuUHhUUhuh...wczas^^
Akuma
Ma ktos z was arcade stick od 4Gamers ??? Przymierzam sie do zakupu a pratktycznie tylko ten model wchodzi w rachube (Ultima). Warto ?
Kokai
Hwo go chyba ma.
You_kai
Hm... Ja mam tego z ASCII Ware i mogę go każdemu gorąco polecić smile.gif
Poza tym ten od Hori do TTT też jest ok smile.gif
Anonymous
Ma ktos z was arcade stick od 4Gamers ??? Przymierzam sie do zakupu a pratktycznie tylko ten model wchodzi w rachube (Ultima). Warto ?

Nie warto, trzymaj się od niego z daleka. Już lepiej zapolować na allegro na Namco (tego z żółtymi klawiszami) - co prawda on też pozostawia dużo do życzenia, ale jest i tak o niebo lepszy od tego szmelcu z Ultimy.
SkViOt
ja mam oryginalnego arcade sticka segi na dreamcast i ten arkadziol po prostu rzadzi.
Kokai
true true
SOAD
Czy warto kupić Arcade Stick?? ZAJRZYJ http://www.ultima.pl/itemnfo.php?id=466
Kokai
jak masz kase na lepszy to kup sobie lepszy smile.gif
B
Kokai ma racje, a wogole 4gamers to g...no. Juz lepiej kup sobie uzywanego, albo takiego jak ja mam b.stary asciiware do psx, a allegro znajdziesz tego pelno, a stick jest duzo lepszy niz ten co go podales. No chyba ze masz na zbyciu 200 zl + przesylka, wtedy najnowszy asciiware jest twoj :wink:
czarna_owca
Ja mam tego 4gamers i świetnie mi służy biggrin.gif
evilcrusader
Zastanawiam się nad zastapienie pada arcade stickiem chiałbym się dowiedzieć jakie są najlepsze i czy wogule opłaca sie (przesiadać )
byczy2001
nie gralem nigsy na AS ale mazy mi sie taki: http://www.lik-sang.com/info.php?category=...roducts_id=4615
Dark_Slide
Arcade Stick jest moim zdaniem lepszy, a na pewno jeśli się gra na poważniej w Guilty Gear'a. Kilka razy grałem na Sticku i muszę powiedzieć, że na początku jest masakrycznie zrobić szybko dash w powietrzu(przód przód) to trzeba się namęczyć. Ogólnie mam zamiar sobie kupić Stick i na pewno na początku przez jakieś 2 miechy nie będę potrafił na nim grać tak jak na padzie ale później poczuję różnicę na 100% i dlatego moim zdaniem powiem każdemu tak Stick jest lepszy na 1000% od pada.
C1REX
Nie da się stwierdzić, co jest lepsze. Poza tym, są rózne pady.
Już było o tym w innych tematach.
Jedyne co można stwierdzić to, że jedni wolą pada, a inni sticka.

Na sticku grałem dość długo w SC1. Poza mną, nie znałem nikogo innego korzystającego z tego kontrolera. Początki były tragiczne mimo, że kilka lat grałem w SF2 w pobliskim salonie arcade.
Po jakimś czasie się to jakoś wyrównało i poziom mojej gry był podobny do wcześniejszego. Wygrywałem i przegrywałem z najlepszymi.
-----------------------------------------------

Na sticku łatwiej się robi kombinacje tył,przód i dół,góra. . Przydatne w bijatykach zwłaszcza w 2d, VF i DOA.

Kombinacje 2x-dowolny-jeden-kierunek robiło mi się podobnie.

Kółka, pół i ćwierć okręgi. Tu akurat lepiej mi szło na padzie, co mnie mocno zaskoczyło. Rzut Ivy (trzy okręgi) szybciej odpalał mi się na padzie i dodatkowo pad nie wydawał charakterystycznych dla sticka dźwięków.
Za to charakterystyczne dla SNK kierunek + półokrąg przyjemniej robiło się gałką.

GI - tu pad okazał się lepszy. Szybciej potrafiłem wcisnąć przycisk, niż wychylić gałkę. Róznica jednak była minimalna, a opinia jest mocno subiektywna.

Config. Tu akurat lepiej wypadł Stick. W SC1 są 4 pojedyńcze akcje (G, A,B, K) a układ na sticku pozwala na ich rozmieszczenie tak, by każdy palec leżał na jednym z nich. Bardzo wygodnie gra się na domyślnym ustawieniu.
Wady: Czasami bardzo trudno się wykonuje kombinacje składające się z dwuch lub trzech klawiszy. To zależy, jak równo nalezy je wcisnąć.
Jeśli Stick nie ma wystarczającej ilości klawiszy do skonfigurowania, to czasami może być ciężko. Dla przykładu dam shadow-dash Akumy (SF), chain-throw Talim (SC2) i bardzo wiele kombinacji z VF.

Ogólnie jednak uważam, że pad=stick. Dla konkretnych tytułów ta równość może być nieprawdziwa, ale generalnie jest równo.
Ostrzegam też przed pewną pułapką. Jak człowiekowi nie idzie gra na sticku, a sobie wmawia, że to się jeszcze zmieni : ) Czasami się zmiania, a czasami nie.

BTW: Jeśli chodzi o pady, to najlepszy jest stary od psx-a (bez gałek).
Dual2 jest jakiś dziwny. Dual1 jest IMHO znacznie lepszy.

Czy warto? Warto! Przyjemność z grania na niektórych tytułach jest u pewnych ludzi znacznie wyższa. W SC1 i masę gier arcade na DC grało mi się cudownie. Polecam : )
B
Nie mozesz porownywac sticka i pada w taki sposob... to ze cos sie latwiej robi na tym, a nie na tym to tylko twoja opinia, myslisz ze jak ktos wezmie po raz pierwszy czy tam ktorys, sticka do rak to cos bedzie mu latwiej zrobic niz na padzie? pewnie ze nie, bo na padzie gra juz kilka lat... Pozatym pad jest poprostu latwiejszy w opanowaniu (no bo co tu opanowywac?).

Z zalozenia pad jest lepszy (tzn. zalezy jak na to patrzec), bo mozesz sobie zbindowac kombinacje kilku przyciskow pod jednym, na sticku tez mozna, ale pad wymusza dodatkowy config (wez na tym czyms wcisnj np. []+/+O), przepraszam ale dla mnie to jest poprostu oszustwo, takie mam zdanie, na automacie nie masz programowalnych przyciskow, to jest zwykle ulatwianie sobie gry, cheat (no moze nie taki wielki, ale jednak), bo duzo trudniej jest wcisnac 3 przyciski naraz, niz jeden, prawda? czy moze klamie? No i jak juz pisalem, latwiej jest opanowac granie na padzie, tzn. szybciej wychodza kombinacje.

Jak dla mnie to stick>pad, ale dopiero po solidnym treningu na sticku. Stick pozwala na wykonywanie trudniejszych kombinacji, galka jest poprostu szybsza niz krzyzak, i kombinacje ktore na padzie wychodza Ci raz na piec prob, na sticku (po solidnym treningu) bedziesz robil z zamknietymi oczami.

Najlepszy pad IMO, zwykly szary od psx, bez analoga. Najlepszy stick, oryginalny Segowski do DC.
C1REX

Najlepszy pad IMO, zwykly szary od psx, bez analoga. Najlepszy stick, oryginalny Segowski do DC.

Jeśli chodzi o pady, to wiadomo, ze małe są najlepsze. Problem jedynie jest w TTT, gdzie gałką zmienia się zawodników.
Osobiście od pewnego czasu używam specjalnej wersji tego pada, gdzie każdy kierunek jest jako oddzielny przycisk. Można więc nawet grać na tym w DDR : )
Zaletą takiego rozwiązania jest to, że zminimalizowano prawdopodobieństwo wciśniecia przez przypadek "ukosu" poprzez nierówne naciśniecie kierunku.

Moje porównanie opierało się na małych padach od psx-a i segowskich stickach od DC.
Na stickach w wiele gier gra się przyjemniej niż na padzie,ale nie zawsze skuteczniej. Zależy od gry i osobistych preferencji.

Z tym cheatowaniem przy konfiguracji pada, to bredzisz. Tu nawet nie będę dyskutował.
B
Jeśli chodzi o pady, to wiadomo, ze małe są najlepsze. Problem jedynie jest w TTT, gdzie gałką zmienia się zawodników.  

Z tym cheatowaniem przy konfiguracji pada, to bredzisz. Tu nawet nie będę dyskutował.

No to w TTT ustawiasz sobie 5 pod triggerem :wink:

No moze cheat, to nie jest odpowiednie slowo, ale to jak by nie patrzec jest ulatwienie i to ogromne, ktorego w oryginalnej automatowej wersji nie ma. To jest dla mnie przegiecie, ze np. w Guilty Gear, mozna ustawic sobie Roman Cancel pod przyciskiem... najwazniejsza rzecz w grze masz pod jednym buttonem... albo rzut w tekkenie, lol to sa 2 przyciski... czy tak trudno je wcisnac normalnie?
C1REX
To ja przestaję Ciebie rozumieć. Piszesz, że stick jest lepszy, ale na padzie gra sie za łatwo?
To powinno się sobie utrudniać grę stickiem bez dodatkowych, konfigurowalnych przycisków?
=PiT=
Niema jakiekolwiek roznicy. Mozna wymasterowac gre i na tym i na tym, bez problemu robiac wiekszosc kombinacji. Mozliwe jest ze na padzie bedzie to w niektorych przypadkach trudniejsze (vide Akira w VF4), ale jak sie "kce" to sie umie.

I co by byl punkcik po stronie pada wspomne, ze nie ktore kombinacje wychodza szybciej.

A pozatym to na sticki ostatnio jakas moda zapanowala. Co nie B'? ;p;q;b
mashter
Cirex, to co pisze jedna litera alfabetu po prostu sie omija i czyta nastepnego posta, bo jak mozna pisac na powaznie, ze na padzie gra sie latwiej, dwa dni ostatnio gralem na sticku i nie widze zadnej roznicy, po dwoch godzinach robilem wszystko to co na padzie. A wiec gdzie ten fenomen sticka?
Kokai
http://www.lik-sang.com/info.php?category=...roducts_id=4615

tego sticka mialem ja, ma go koji, ma tez ryu. jest ok.

oczywiscie ze Stick jest lepszy od pada i wie o tym kazdy pro player biggrin.gif
kilka argumento:
1) Wygoda - nie obcieraja sie paluchy, nie bolą, nie robia sie odciski
2) Latwosc "wpisywania" - na padzie do "wpisania" jakiejs kombinacji kierunkow masz tylko kciuk (jeden palec). Stick jest o wiele wygodniejszy, mozesz uzyc calej dloni do wykonania ruchu przez co cala "praca" jest o wiele bardziej naturalna i wygodna
3) Tak sie gra na calym swiecie, w salonach, na turniejach ale ten argument w polskiej rzeczywistosci jest akurat malo przekonywujacy.

Oczywiscie jak ktos gral na padzie cale zycie to teraz juz tym swoim kciukiem wszystko wklepac potrafi i nie przekonuje go argument o latwosci i wygodzie. Natomiast dla osoby ktora zaczyna grac najgorsza rzecza bylo by uczyc sie gry w bijatyki na padzie. Tylko stick.
C1REX
1) bez komentarza.
2) Na padzie wykorzystuje się kciuka, oraz po dwa palce wskazujące i środkowe na tylnych przyciskach.
3) No jakiś konkret. Faktycznie czasem warto umieć grać na gałce. No i rzeczywiście w Polsce jest to _czasem_ : )

Stick > pad, to mit. Sam kiedyś wierzyłem, że stick dodaje do skilla. Zmądrzałem.
BTW: Grałem na sticku przez kilka lat w bijatyki, zanim w ogóle zobaczyłem pada.

No ale ja nie jestem pro player i się nie znam : (
Kokai
no widze ze sie nie znasz.
spojrz na czolowke swiata i zobacz na czym gra to moze doznasz oswiecenia.

aha, naucz sie czytac ze zrozumieniem. napisalem ze kciuka sie uzywa do wpisywania kierunkow a nie do przyciskow typu trojkat, kwadrat.
kokosowy murzyn
co do sticków - nie polecam AS firmy 4gamers, bo jest po prostu kiepski. Gałka jest masakrycznie niedokładna, po paru godzinach grania zaczyna wydawać jakieś deprymująco stresujące odgłosy, a przyciski są zbyt wysokie, przez co nie da się szybko po nich prześlizgnąć.
C1REX
no widze ze sie nie znasz.
spojrz na czolowke swiata i zobacz na czym gra to moze doznasz oswiecenia.

Jakiego oświecenia? Jaka czołówka? Korea gra w salonach, to gra na gałce. Reszta świata to nie wiem - nie pokazują za często na czym grają. Polska czołówka gra natomiast na padach, a nasz poziom nie jest niski.

aha, naucz sie czytac ze zrozumieniem. napisalem ze kciuka sie uzywa do wpisywania kierunkow a nie do przyciskow typu trojkat, kwadrat.

No faktycznie mi to umknęło. Po zarwanej nocy i tak dobrze, że trafiam w klawisze. Teraz argument jeszcze mniejszy ma dla mnie sens.
Równie dobrze można powiedzieć:
Na padzie kierunki wciska sie tak łatwo, że wystarczy tylko jeden kciuk.

Nie wmómisz mi, że mi na sticku gra się lepiej. Skuteczniej gram na moim padzie. Wszystko zalezy od osobistych preferencji.
mashter
Kokai, JackieTran (zwyciezca turnieju T4 na ostatnim Evo) gra na padzie, harry Potter (czolowy gracz euro w TTT) gra na padzie. W ogole wiekszosc wlochow gra na padach, a jak kazdy wie Wlosi sa najlepsi w TTT w euro. I wszystkie twoje argumenty, poza wygoda sa nietrafne.
gon i ...
heh.....
ja tam wolę pada...
Chociaż ostatnio zastanawiałem sie czy kupić sobie sticka-głównie dla GGXX'a ,tyle ze lepsze sticki juz trochę kosztują confused.gif
Nie powiem ze gra na Sticku mi sie nie podoba-ale moja skutecznosc gry maleje około 50 krotnie :?
Inwestując juz w sticka-trzeba jeszcze zainwestowac troche wiecej czasu na granie by go sobie przyswoić-jezeli człowiek całe zycie ciśnie na padach confused.gif
Chociaz wydaje mi sie ze efekt koncowy-bedzie wygladał mniej wiecej tak samo na obu sprzetach-ale moze mi sie tylko wydaje :roll:
B
Ta dyskusja wogole zmierza w zlym kierunku... (jak wiekszosc na tym forum :wink: ) Tu nie chodzi o to ze "ja jestem lepszy bo gram na sticku, a ty lama bo na padzie" stick nie dodaje zadnego skilla, prestizu, profesjonalizmu... nic w tym stylu, poprostu niektorym ludziom lepiej sie gra na galce, innym na padzie. Nie mozna jednoznacznie okreslic co jest lepsze. Ja wole AS: bo jest b.wygodny, nie zdzieraja sie kciuki laugh.gif , galka lepiej mi sie wykonuje kombinacje, latwiej wciska mi sie kilka przyciskow naraz (nie musze nic ustawiac). Minus sticka to jego wielkosc i waga, w sensie "nie jest zbyt mobilny" (odrazu przypomina mi sie Kokaiowy czolg laugh.gif ), bo stick jak to stick, musi byc duzy i zeby na nim grac, dobrze jest miec jakis stolik, pada mozna trzymac w raczkach smile.gif
Kokai
a grajcie na padach, ja na sile nikogo namawiac nie bede biggrin.gif
C1REX
Pod ostatnim postem B' podpisuję się "nogami i rękami" : )
Vince
AS jest lepszy do pada tylko trzeba na nim umiec grac.
...
...
...
...
Panie doktorze, znowu go przywiezli. Podobno pobili go jacys huligani w parku bo wyglaszal herezje.
mashter
Nozem sie lepiej je zupe nic lyzka, tylko trzeba umiec nic odpowiednio operowac:P.
C1REX
Nozem sie lepiej je zupe nic lyzka, tylko trzeba umiec nic odpowiednio operowac:P.

Jeszcze zalezy od zupy. :P
Flik
troche z inneh beczki...
Istnieje stick do iXa ewentualnie jakikolwiek pad na którym mozna WYGODNIE pograć? Po około miesiącu męczenia GGXX RELOAD mam dość tego nędznego krzyżaka. Większość rzeczy można spkojnie wykonać ale wszelkiego rodzaju supery ( te które zużywaja Tension wink.gif ) to istna paranoja. Od czasu do czasu sie uda ale jak mam moim Ky'iem zrobić w powietrzu supera to mnie po prostu krew zalewa icon_evil.gif
C1REX
Są bardzo porządne uniwersalne Sticki i za bardzo dużą kasę.
Lepiej załatwić sobie dobrą przejściówkę i znaleść coś do psx-a.
Vince
Bzdura. Polecam dedykowany arcade stick hori do Xa - wejdz na jakiegos lik-sanga albo cos i sprawdz sobie. Kiedys wyszla tez seria arcade'ow do Xa na bebechach automatowych stickow Segi - tez spoko. Jak chcesz zas cos od Playa to koniecznie zalatw sobie odpowiednia przejsciowke, bo nie z wszystkimi dzialaja poprawnie.
byczy2001
Kokai, JackieTran (zwyciezca turnieju T4 na ostatnim Evo) gra na padzie, harry Potter  (czolowy gracz euro w TTT) gra na padzie. W ogole wiekszosc wlochow gra na padach, a jak kazdy wie Wlosi sa najlepsi w TTT w euro. I wszystkie twoje argumenty, poza wygoda sa nietrafne.
Bo kto by kupowal sticka do takiej gry jak tekken, bo po co skoro jest ona tak plytka i byle maszerowi wyjda cuda. Stika raczej kupuje sie do gier gdzie mozna naprawde cos wiecej zdzialac niz padem, niech za przyklad posluzy VF4evo, gdzie gra Akira na padzie to mordega, wiem cos o tym bo sam nim gram, i przez niewygode pada musze rezygnowac z pewnych ciosow, a wykonywanie niektorych cwiczyc godzinami, zreszta na stiku zapewne sie latwiej wystagerowac, wklepac throw escapy itd.; zakladam takze ze gry 2d typu SF3rdstrike, GGXXR takze lepiej wychodza na stiku, nie wiem, ale skoroB' i kokai tak mowia to tak musi byc.
PS.Ile was kosztowalo sprowadzenie tego Hori Fighting Stick'a II??
B
Bo kto by kupowal sticka do takiej gry jak tekken, bo po co skoro jest ona tak plytka i byle maszerowi wyjda cuda.

Buhahaha... zabiles mnie tym tekstem :wink:

Stika raczej kupuje sie do gier gdzie mozna naprawde cos wiecej zdzialac niz padem, niech za przyklad posluzy VF4evo, gdzie gra Akira na padzie to mordega, wiem cos o tym bo sam nim gram, i przez niewygode pada musze rezygnowac z pewnych ciosow, a wykonywanie niektorych cwiczyc godzinami, zreszta na stiku zapewne sie latwiej wystagerowac, wklepac throw escapy itd.; zakladam takze ze gry 2d typu SF3rdstrike, GGXXR takze lepiej wychodza na stiku, nie wiem, ale skoroB' i kokai tak mowia to tak musi byc.

NO skoro my tak mowimy, to tak MUSI byc i basta laugh.gif bez przesady, niektorzy ludzie graja calkiem porzadnie na padzie, widzialem na wlasne oczy jak kolesie walili w VF4 juggle akira ze spodem i DLC, ze 100% skutecznoscia :wink: to naprawde zalezy od czlowieka, na czym lepiej mu sie gra, ale z jednym sie zgodze, duzo latwiej jest sie wystaggerowac przy pomocy sticka smile.gif i nie wyobrazam sobie tez, grania postacia ze specjalami typu 360, 720 etc. na padzie... przeciez kciuka sobie do kosci mozna zedrzec laugh.gif
byczy2001

Buhahaha... zabiles mnie tym tekstem :wink:  

Ale jeszcze dychasz tongue.gif ;
A was przywolalem jako 2d playersow i zwolennikow stickow. A Combosa ze SPoD'a i DLC w jednym kombie nie da sie zrobic. Pozatym DLC i SPoD sa jeszcze do wykonania, ale juz komba z Double Palm, gdzie w animacje poprzedniego ruchu trzeba wbic crouch dash'a juz nie sa takie proste na padzie, nie mowiac juz o uzywaniu kolana(K+G- puscic G po1/60 sekundy) w walce, poprostu paluchy nie wyrabiaja.
Koji
W/g mnie to zalezy od gry w jaką chcemy grac.
W 2d napewno gra sie bardziej precyzyjnie,w 3d nie moge za bardzo sie wypowiadac bo nie gram zbyt mocno.
Wydaje mi sie jednak ze na stiku i tak gra sie pewniej niz na padzie.czyt. stick jest lepszy do bijatyk wogóle.

Japonce grają na stickach bo głównie grają na salonach.Bo wiecie bijatyki wychodzą na automaty.Maszyny stworzone do grania w bijatyki i inne zręcznościówy.Nie widziałem na automaty zadnych rpg,przygodówek czy nawet platformówek 3d.Są stworzone do bijatyk i umieszczone są tam gałki.

Konsole służą do grania w przeróżne gry ale bijatyki to gry pzreniesione dla popularności z automatów.Gry które nie powinny wogóle sie ukazać,pisane z myślą o boardach i stickach biggrin.gif .Można jedynie sie śmiac z ludzi którzy męczą sie na padach.Małych statkach kosmicznych podpinanych do skrzyneczki próbującej naśladować automat.

Powtarzam bijatyki są stworzone na gałach i tak powinno zostać.A ze my gramy na konsoli w inne gry na padzie to próbujemy grać tez w bijatyki.Na wyposarzeniu tylko to było,na stika nie ma kasy wiec gramy.Jasne moze nam nawet wychodzic ale są takie momenty ze mam ochote pierd0lnąć tym gównem o ściane.W grach które wymagają wpisania czegoś trudnego kilka razy w ciągu kilku sekund nie da sie profesjonalnie grac na padzie.

Kupiłem sticka i ucze sie powoli grac.Zanim osiągne obecny poziom gry w GG na stiku minie chyba rok.Ale warto czekać,wtedy nie bede mógł zganiac winy za porazke na rozwalony krzyżak,niewyrobiony ktzrżak,cięzko wciskający sie X,R1 wpada mi do środka(moje ulubione oststnio),zmarzły mi palce(to jest najgorsze) a nowy pad zanim sie "wyrobi" to lata miną.

Znam kilka osób grających b.dobrze.Oni albo juz grają na stiku albo własnie na niego przechodzą.
W 3d moze nie jest to az tak konieczne.Ale 2d od pewnego momentu to narzuca.Nawet nie tyle 2d co GG:D
Coś mi sie wydaje ze Aenica gra na stiku i jeso sparring partnerzy również.I wiecie co??Skopał wam wszystkim(reszcie euro) dupska.
Japonce tez chyba na padach nie grali w GG czy SF3

Oglądam relacje z Evo2k4 i grubasy z usa targają te wszystkie sticki.Po co pzrecie pada mogliby do kieszeni włożyc.

Rada.Nie wychodzi ci granie na padzie-kup sticka
Wszystko ci wychodzi tylko po prostu nie myslisz i jestes cienki-graj na kontrolerze do konsoli PS2
byczy2001
Dobra to kmoze teraz ktos mi powie jak sprowadzic sobie hori fighting stick 2(bo ktos tu pisal ze ma takiego) i ile wyjdzie przesylka. Musze sie szybko decydowac puki dolar tani laugh.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.