Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Jaki arcade stick warto kupic?
Forum PSX Extreme > Kąciki > Forum Bijatyk > Hardware
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
B
Piszcie tutaj jakich stickow uzywacie i czy jestescie z nich zadowoleni. Sam chce kupic sticka do swojej PS2 i nie wiem na co sie zdecydowac, wybor w polskich sklepach jest strasznie maly :-( import raczej odpada. Bylem na stronie Hori, maja swietne arcade sticki, ale nie sprzedaja ich poza japonie. Pliz help!
Soul
Ja mam Sticka ORG do Decka (SEGI) AS jest swietny doskonale sie nim gra jest taki jak w Salonie;] Jednym slowem wymiata
Sisio
Spoko, jak chcesz to moj kompel ma na stanie arcade sticka Gemiego.Pchne Ci go za 30zeta(ewntualnie worek palenia biggrin.gif ).(pipi)- Hori, polamana galka, brak dwoch przyciskow, pierogi na podkladce biggrin.gif .Bierzesz?
Hwo_
Ja mam ten AS do ps2/psx z For Gamers.
nadaje sie (pipi) do 2d'kow jako AS na początek.
Zamierzam go sprzedac za jakis czas i kupic sobie taki za 500 zeta happy.gif wypasiony.
Fakt faktem ze jest głośny ale to kwestia miesiąca (gałka) jedyny problem jaki ja mam po przestawieniu sie z Pad to szybki (p,p) (t,t)
W każdym razie jak ktos z was ma dostep do jakichś AS'ow to dawać cynk :wink:
Ölschmitz
Spoko, jak chcesz to moj kompel ma na stanie  arcade sticka Gemiego.Pchne Ci go za 30zeta(ewntualnie worek palenia biggrin.gif ).(pipipi)- Hori, polamana galka, brak dwoch przyciskow, pierogi na podkladce biggrin.gif .Bierzesz?

ale okazja... smile.gif
Kokai
B, to zalezy ile chcesz kasy przeznaczyc na zakup.
Ja sobie sprowadizlem z www.ncsx.com wypasiony stick ale razem z przesylka wszystko kosztowalo mnie 500 zl.
Tak wiec najpierw powiedz ile chcesz kasy wydac. Zasada jest prosta, im lepszy tym drozszy.
BTW. jestes z Ustki a ja z Gdyni i tez gram tylko w 2D. Moze sie jakos spotkamy ? smile.gif
YETI

kokai taki masz?
Działa z wszystkimi tytułami(vf4,sc2,tk4,ggxx itp.??)
Kokai
dokladnie taki :wink:
oczywiscie ze ze wszystkimi dziala, dlaczego mialby nie dzialac ?
Ukyo_Tachibana
No ja kiedys mialem AS od Namco kupilem go w niemczech i dalem za niego 250 zeta gralo sie na nim swietnie i polecam go kazdemy tylko nie wiem czy mozna go jeszcze dostac bo ja sam mialeg go dawno temy za to nie poecam AS o Sony kumpel mial i zajechal go na amen po pol roku confused.gif
B
B, to zalezy ile chcesz kasy przeznaczyc na zakup.
Ja sobie sprowadizlem z www.ncsx.com wypasiony stick ale razem z przesylka wszystko kosztowalo mnie 500 zl.
Tak wiec najpierw powiedz ile chcesz kasy wydac. Zasada jest prosta, im lepszy tym drozszy.
BTW. jestes z Ustki a ja z Gdyni i tez gram tylko w 2D. Moze sie jakos spotkamy ? smile.gif

Czy za 300 zł da się kupić jakiegoś dobrego??? Chodzi tylko o to by miał dobrą gałkę i standardowe przyciski (8+select i start). Nie potrzebne mi shity typu TURBO, SLOW czy Force feedback. Acha i ma być "jedno osobowy" :-)

Kokai, czy ty mnie na pojedynek wyzywasz??? icon_twisted.gif Ja być zawsze chętny i grać w SF2, SSF2T, SFA3, MvsC, CvsS 2, KoF, Last Blade 2, Super Gem Fighter, Puzzle Fighter :-) i troszeczke w GG X bo mi sie laser w PS2 wyłożył i nie mogę. Trzeba sie tylko ustawić i możemy grać!!! icon_twisted.gif
Kokai
B' wyslalem ci privet message'a.

Jezeli chodzi o arcade do 300 zeta to niestety pozostaje ci tylko chyba kupno AS'a firmy 4Gamers. Jest do kupienia chyba w ultimie.

Pod tym linkiem znajdziesz artykul Hwo na temat tego AS'a :
http://fk.realm.pl/hydepark/felietony/felietony.html

Mozesz tez szukac stickow na allegro. Czasem sie cos trafia.
B
Hej Kokai! Ile zapłaciłeś za przesyłke swojego AS? Wie ktoś może ile kosztuje przesyłka z japonii???
Kokai
nie pamietam ile za co placilem.
wiem ze w sume zaplacilem rowno 500 zl
zamawialem z usa (www.ncsx.com) i sprowadzalem szybka przesylka lotnicza. mysle ze przesylka kosztowala cos okolo 150 zeta.
przelew bankowy byl dosc drogi, chyba ponad 40 zl.
Hwo_
NOOOOOOOOO
W koncu kokai ma z kim grac laugh.gif

dosyc pokazna ta biblioteka SF'ow w ktore umiesz grac obys byl dobry bo JA TAM BEDE W WAKACJE :wink: icon_twisted.gif
Kokai
lepiej trenuj ostro HWO smile.gif
B
He, he czekam na was obydwu!!! Tymczasem przydażyła mi sie okazja i mam do kupienia arcade sticka firmy ASCII za 50 zł ze zrąbaną gałką, ale juz sprawdzałem i łatwo ją naprawić (po prostu wymienić micro-sticki bo się zacinają ub wstawić inną gałke co to za problem :-). Najlepsz jest to że AS jest mojego sąsiada :-)

Trenujcie ostro!!! icon_twisted.gif

Btw. Kim gracie w SF'ach???

Może ja napisze kim gram:
SF2: Ryu, M.Bison, Guile
SFA3: DeeJay, Ryu, Guy, Karin, Gief, M.Bison (bokser), Dan :-)
CvsS 2: Ryo, Rock, Haohmaru, Raiden, M.Bison, Terry, Yamazaki, Kim, Ryu (Faq do Ryu mojego autorstwa jest w ostatnim PE :-) )
Kokai
ja bys potrzebowal micro-stick to ja mam chyba jeden w domu.

w wszystko capcomu gram Ryu-Akuma i czasem Blanka (CvS2)
B
A czytales mój FAQ??? Jeśli tak to powiedz co o nim myślisz tongue.gif
Grasz tylko Ruy-Akuma??? Jest przecież tyle ciekawych postaci (Guy, Zangief, Karin w ZERO 3, a w CvsS 2 większość postaci od SNK) Przecież to się można na śmierć zanudzić smile.gif a Blanki nie lubie chociaż wymiata całkiem nieźle (w CvsS2 to już w ogóle jest masakra).

Dzięki za wiadomoś o micro-sticku ale ja mam chyba 10 w domu laugh.gif

Ps. A gra ktoś w KoF??? Jeślio tak to kim???

Moje postacie:
K' (już widać skąd mój nick biggrin.gif ), Vanessa, Terry, Shingo :-), Kyo, Clark, Ryo, Takuma, Maxima
Kokai
ja gram tylko jedna postacia zawsze. jak jest gra gdzie sie gra druzyna (cvs2) to wtedy wybieram jedna druzyna i gram tylko ta druzyna.
B
Ja bym chyba z nudów umarł 8O No ale każdy gra jak mu się tam podoba. I niech tak będzie byle grał dobrze tongue.gif
Kokai
dokladnie :wink:
SkViOt
ja gram prawie wszystkimi , ale najczęsciej:
SF2: Ryu,
SFA3: Ryu, Ken , Akuma
CvsS 2: Ryu
Great-iii
Jeszcze jedno miejsce gdzie wszyscy olewaja najlepszego ofkoz SF3 !:D No dobra kokai, Ty nie:D
B
Hej SkViOt, a w Tekkenie grasz Jinem, Kazem i Heniem??? smile.gif
Dlaczego wszyscy grają shotokanami??? Ludzie wypróbujcie inne postacie!!!

A SF 3 olewam bo nie mam DC, ale z chęcią bym zagrał. Może kiedyś będzie na PS2 :wink:
Hwo_
Hmm bo shoto sa najfajniejsi ale pomysl grajac inna postacia wygrywasz jakikolwiek turniej w polsce bo nikt nie umie na nia grac laugh.gif
B
Z tymi turniejami to masz rację icon_twisted.gif
Ale co do shotokanów to się nie zgodzę. Czy np. w CvsS2 nie ma fajniejszych postaci od nich. Moge ci od razu kilka wymienić: Haohmaru, Ryo, Terry, Rock (bardzo ciekawa postać, chyba najbardziej rozbudowana ze wszystkich), Kyo, Eagle, Maki i jeeeeeeeeeeeeeszcze duuuuuuuuuużo więęęęęęęęęcej np. kozacki Yamazaki dzieki któremu Alex Valle wygrał kilka turniejów laugh.gif
Kokai
B' szykuj sie :wink:
wszystko co wymieniles zostanie przerobione na mielonke przez moj team Ryu/Akuma/Blanka smile.gif
Hwo_
nie mowie za sa lepsi czy bardziej rozbudowani niz inne postacie ...
ale jakos tak .....kazdy ich lubi ....ze mna na czele tongue.gif
a w takim CvsS 2 zadko kiedy ktos nimi gra na turniejach co innego sagat icon_twisted.gif
B
Ja na przykład nie nawidzę Kena!!! Pewnie przez to że mój brat nim gra biggrin.gif Nie lubie też Goukiego, kiedys nim grałem, ale znienawidziłem go od czasu Puzzle Fightera smile.gif (musiałem chyba z 20 razy brac kontynuacje na Master mode żeby go pokonać). Ryu gram sam, chociaż czasem mi sie nudzi (hadouken, shoryuken, hadouken, shoryuken...). Za to Dan jest megafuckincool cool.gif

Z tymi turniejami trochę się mylisz, zobacz tylko ile tam Goukich!!!

A ty Kokai nie bądż taki pewien, mój Ryo (i to z ratio 1) rozniesie cały twój team icon_twisted.gif , nie wspomne już o Haohmaru biggrin.gif
SkViOt
Hej SkViOt, a w Tekkenie grasz Jinem, Kazem i Heniem??? smile.gif  
Dlaczego wszyscy grają shotokanami??? Ludzie wypróbujcie inne postacie!!!

A SF 3 olewam bo nie mam DC, ale z chęcią bym zagrał. Może kiedyś będzie na PS2 :wink:

nie w tekkenie nie gram tylko nimi, gram prawie wszystkimi postaciami
Kokai
A ty Kokai nie bądż taki pewien, mój Ryo (i to z ratio 1) rozniesie cały twój team  :twisted: , nie wspomne już o Haohmaru  :D

No to mi sie podoba icon_twisted.gif
B
Mi też, ale puść mi w końcu message o której przyjedziesz!!!
I to priorytetowo!!! Musze wiedzieć żeby się z resztą paczki umówić!!!
Kokai
wlasnie sprawdzam pociag
YETI
Jak już odbedzie się ten domowy turniej,to prosił bym o relacje kto jest THE BEST wink.gif
Kokai
jezeli mnie pamiec nie myli to walki cvs2 mozna zapamietywac na memorce. jezeli tak to byc moze zrobimy jakies divx'y smile.gif
B
Nie ma sprawy możemy robić divixy, tylko sie dobrze przygotuj żeby lipy nie było biggrin.gif
B
Kokai wyslalem ci wlasnie private message!!!

Btw. będzie ktos od Tekkena??? I w jaką część gra???
Kokai
nie mam nikogo to tekkena chyba sad.gif
Hwo_
Jezu gadajcie o tym na waszym temacie !!!!!

A na rozluznienie zapodaje ten oto link icon_twisted.gif http://ism.edgedesigns.net/shadowblade.shtml
icon_twisted.gif
B
Ja bym chyba to samo zrobil icon_twisted.gif Stuff tej firmy to jeden wielki shit!!!
Kokai
btw, bedziecie mieli tam dreamcasta ? bo jak tak to moge wziasc SF3:Third Strike i swojego AS'a :wink:
B
Niestety nie ma ani jednego DC w tym rejonie a w SF3 w życiu nie grałem :cry: a bardzo bym chciał
Kokai
wpadniesz na Teleport to pograsz, tam bedziemy mieli DC
B
Wpadne na pewno!!!
B
Oh Yeah biggrin.gif Już go mam. Stary stick Asciiware do PSX. Jest świetny był zepsuty ale go naprawiłem biggrin.gif Teraz tylko muszę się do niego przyzwyczaić, coś czuje że czeka mnie przy tym dużo pracy, ale się opłaca biggrin.gif . Niektóre rzeczy robi się nieporównywalnie łatwiej np. super comba z chargem w SF to teraz pestka, ale za to qcf x2 to jak na razie dla mnie hardcore, nie mówiąc już o prawdziwych rozbudowanych combosach. 360-tki też są dużo łatwiejsze na sticku.

Mam do was małą prośbę napiszcie mi ile wam zajęło przestawienie se z pada na AS i jak ćwiczyliście??? Jakieś specjalne combosy??? Czy moze w walce??? Ja cały czas robie c.MK XX qcf x2+P Ryu w Alphie, Gami Chainy Kyo, i przeróżne combosy w GGX bo uczę się w to grać. Macie tu zdjęcie jeżeli nie wiecie jak ten stick wygląda

Dobra idę grać w GGX icon_twisted.gif
Plechu
sa jakies AS na gacka?
B
Z tego co wiem to jest AS do Soul Calibur 2 od Hori i nie wiem czemu, ale ma tylko 6 przycisków. Ok, ok SC2 więcej przycisków nie potrzebuje, ale panowie z Hori mogliby tez o innych grach pomyśleć bo ja np. nim mam kasy żeby kupować sticka do każdej bijatyki. Przesadą był już stick do VF4-3 przyciski (co oni sobie myślą???). Do GC jest też chyba przejściówka na akcesoria od PSX/PS2, moim zdaniem to jest najbardziej sensowne rozwiązanie, do PSXów sticków jest najwięcej biggrin.gif

No możesz też kupić stick X-arcade (można go podłączyć do każdej konsoli + PC) ale "trochę" dużo on kosztuje sad.gif Ten stick to moje marzenie biggrin.gif
Plechu
Troche czyli ile? Pierw na GC musze uzbierac a potem sie pomysli smile.gif
Hwo_
Z tego co wiem to jest AS do Soul Calibur 2 od Hori i nie wiem czemu, ale ma tylko 6 przycisków. Ok, ok SC2 więcej przycisków nie potrzebuje, ale panowie z Hori mogliby tez o innych grach pomyśleć bo ja np. nim mam kasy żeby kupować sticka do każdej bijatyki. Przesadą był już stick do VF4-3 przyciski (co oni sobie myślą???). Do GC jest też chyba przejściówka na akcesoria od PSX/PS2, moim zdaniem to jest najbardziej sensowne rozwiązanie, do PSXów sticków jest najwięcej  :D  

No możesz też kupić stick X-arcade (można go podłączyć do każdej konsoli + PC) ale \"trochę\" dużo on kosztuje  :(  Ten stick to moje marzenie  :D

1. PO co ci wiecej niz 6 przyciskow ?? :roll:
2.te sticki X arcade to podobno chujnia jest tak slyszalem...albo raczej kokai slyszal :wink:
B
1 Bo w standardzie PSX ma 8 (+ select i start). Poza tym gdy gram w bijatyki 2d capcomu to tylu potrzebuje. Niektóre ciosy wymagają w ciśnięcia bądz przytrzymania 3 punchy bądz kicków i mam je zaprogramowane pod L1 i L2. Inaczej sobie tego nie wyobrażam, bo jak mógłbym trzymać trzy przyciski i do tego bronił się lub atakował??? Tak trzymam tylko jeden. Wiem że w oryginalnym automacie tak nie ma, ale ja z Japonii nie jestem i takich akrobacji robić nie umiem biggrin.gif

2. Zdania nt. X-arcade są podzielone, jedni mówią ze pipipi... inni ze jest świetny. Tylko ze oni mówią o wszystkich grach nie uwzględniając bijatyk, a bijatyki potrzebują specyficznych sticków.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.