Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: PS2 News - komentarze
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS2
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Fokus
ehh powalilo mi sie. W moim posicie wyzej napisalem ze spece od GT pracuja w GT4 nad jedna fura od 2 do 3 tygodni, powalilo mi sie, pracuja nad jednym modelem od 2 do 6 tygodni.

Ej to jest jakies pieprzenie. Juz przy GT3 nad tym sie zastanawialem... Pomnozcie sobie (srednia) 4 tygodnie przez 2000 bryk :!: Cos to za duze liczby wychodza :?
Baraqda
jakich 2000 wozow ?? samochodow ma byc ok 700 a nad kazdym pracuje sie jakies 2-6 tygodni. Testy samochodow, wytrzymalosc, setki zdjec no i potem wrzucic to na kompa jako model samochodu. Poczytaj sabie bardzo dokładnie to forum http://forum.granturismo.com/showthread.ph...854#post1188854
_Bardock
Powiem szczerze że nie wiem dlaczego. ale taka grafa wydaje mi sie po prostu za dobra.
Tak, może jestem niedowiarkiem...
Fokus
jakich 2000 wozow ?? samochodow ma byc ok 700 a nad kazdym pracuje sie jakies 2-6 tygodni. Testy samochodow, wytrzymalosc, setki zdjec no i potem wrzucic to na kompa jako model samochodu. Poczytaj sabie bardzo dokładnie to forumhttp://forum.granturismo.com/showthread.php?s=&postid=1188854#post1188854

Kurva wiem :!: Ale mi chodzi o czas w jakim robia poszczegulny model. Przeciez gdyby robili jeden model przez 2-6 tygodni to to by trwalo o duzo dluzej wink.gif
Ceglash
Ten kto nie wierzy ile to czasu zajmuje zrobienie takiego modelu auta proponuję obczaić taki sympatyczny programik o nazwie "3D Studio Max". Gwarantuję ze wtedy taki delikwent doceni pracę wkladaną w zrobienie takiego samochodu na kompie icon_twisted.gif
Dex
Ten kto nie wierzy ile to czasu zajmuje zrobienie takiego modelu auta proponuję obczaić taki sympatyczny programik o nazwie \"3D Studio Max\". Gwarantuję ze wtedy taki delikwent doceni pracę wkladaną w zrobienie takiego samochodu na kompie icon_twisted.gif
No ja obczaiłem i to już dość dawno. Mój Wujek jest grafikiem komputerowym i wiem ile zajmu czasu zrobienie takich modeli jeszcze o takiej klasie. Powiedział bym nawet ze sie chlopcy nieźle uwijają :wink:
Baraqda
no dobra ale onia ta gre juz robia ponad rok ! jak nie wiecej a do premiery jeszcze nastepny rok !
Roki
jakich 2000 wozow ?? samochodow ma byc ok 700 a nad kazdym pracuje sie jakies 2-6 tygodni. Testy samochodow, wytrzymalosc, setki zdjec no i potem wrzucic to na kompa jako model samochodu. Poczytaj sabie bardzo dokładnie to forumhttp://forum.granturismo.com/showthread.php?s=&postid=1188854#post1188854

Kurva wiem :!: Ale mi chodzi o czas w jakim robia poszczegulny model. Przeciez gdyby robili jeden model przez 2-6 tygodni to to by trwalo o duzo dluzej wink.gif

Ale liczcie sie z tym ze tego nie robi jedna osob ale caly "oddzial" grafikow z Polyphony. Jedni testuja samochody drudzy robia cos innego, a trzeci cos innego... cool.gif
Ceglash

Ale liczcie sie z tym ze tego nie robi jedna osob ale caly \"oddzial\" grafikow z Polyphony. Jedni testuja samochody drudzy robia cos innego, a trzeci cos innego... cool.gif

No tak ale nad kazdym samochodem pracuje zapewne tylko jedna osoba(np. "Ty Zdzichu siadaj mamy malo czasu, do jutra ma byc zrobione 10 modeli aut" biggrin.gif ) a jako ze zespol Polyphony nie jest zbyt liczny to wnioski nasuwają sie same cool.gif
Roki
To w koncu japonczycy - praca to ich zycie laugh.gif
Fokus

No wlasnie, dyskusje o GT4 moze by tak przelozyc na temat o GT4? :roll:
Wiedzialem ze sie zgodzicie wink.gif
Fokus
Enter_The_Matrix_PAL_PS2-ECHELON jest już u korsarzy  
A jednak 1 DVD

Nie wiecie czy bedzie rip DVD question.gif Trzeba na N-Force oblookac.
-=Burthess=-
A jednak 1 DVD

Na razie jest tylko DVD, raczej bedzie ripek, a Ty Fokus co ? niedawno tylko orginały kupowałeś, zasmakowałeś zbrodni wink.gif
Fokus
a Ty Fokus co ? niedawno tylko orginały kupowałeś, zasmakowałeś zbrodni wink.gif

Zbrodni zasmakowalem juz 2 lata temu. Pozniej gralem na orginalach, ale od miesiaca mam SDI wiec zasysam gry z netu wink.gif
CELL7777
A jednak 1 DVD

niedługo powinien się pojawić na kilku cd (pewnie 3-4).
kedar
Whiplash - giera zapowiada sie fajnie, wlasnie filmik obejrzalem z tego platformera i wyglada zajefajnie smile.gif , fajny patent z tym targaniem kumpla na lancuchu biggrin.gif
dante2003
Już jutro E3. nei mogę doczekać się gier, jakie tam będą pokazane
Fokus

Khem, posta wyslales 13. A mi sie cos zdaje ze wlasnie 13 E3 sie zaczelo :roll:
Slim
A z tą nową przenisna konsola sony to nie sciema? Jak to prawda to bedzie niezly wypas!!!
Fokus
A z tą nową przenisna konsola sony to nie sciema? Jak to prawda to bedzie niezly wypas!!!

Tak, to na 100% prawda. Bedzie sie dzialo, oj bedzie. GBA wkoncu bedzie mial konkurencje.
Slim
I to jaka konkurence normalnie gba killer
dante2003

Khem, posta wyslales 13. A mi sie cos zdaje ze wlasnie 13 E3 sie zaczelo :roll:

13 były konferencje przed e3.
Miehoo
Ja mam jedno pytanko - co jest ze slynna mozliwoscia zniszczen fur w GT4? Zaimplementowali to czy nie? Bo jak tego nie bedzie to chyba zadna megafakinzabojcza grafa mnie nie przekona... :?
Fokus
Ja mam jedno pytanko - co jest ze slynna mozliwoscia zniszczen fur w GT4? Zaimplementowali to czy nie? Bo jak tego nie bedzie to chyba zadna megafakinzabojcza grafa mnie nie przekona... :?

Nie jest to do konca pewne, ale chyba nie bedzie. Nikt z Polyphony nie potwierdzil ze nie ma ani ze jest. Ale na zadnym ze screenow ani filmikow uszkodzen nie widac :?
Wujek

Nie jest to do konca pewne, ale chyba nie bedzie. Nikt z Polyphony nie potwierdzil ze nie ma ani ze jest. Ale na zadnym ze screenow ani filmikow uszkodzen nie widac :?

Jestem prawie pewien, że zniszczen nie będzie. Gdyby ludie z Polyphony zaimpletowali ten efekt to trąbiliby juz na cały świat, że w ich dziele będą najlepsze wizualizcje uszkodzeń w historii. A tu we wszelkich informacjach od twórców temat ten jest omijany szerokim łukiem. W tym momencie zniszczeń w nowym GT nie ma, przynajmniej ja tak sądzę, a dołożenie ich w tak zaawansowanej fazie developingu jest moim zdaniem awykonalne.
ajakssx
taaaakkkk...chyba uszkodzń w GT4 się niedoczekamy :cry: .Według mnie to dopiero będzie GT5<PS3>,ale cóż pozostaje wieżyć przed programistami z Polyphony jeszcze sporo czasu zanim GT4 ujży "światło dzianne"...
Fokus
Ja troche zmienie temat dyskusji.
Mam pytanie: Czy na E3 zapowiedzieli ze HalfLife2 na Xa wyjdzie? Bo na wersje na PS2 nie ma co liczyc :?
A na dysku mam 2 filmiki wlasnie z tej gry. I powiem tylko jedno... 8O
Jest GIT. TO mi sie bardziej podoba niz DOOM3.
Nie widzialem niestety Halo2 :? Ma ktos moze link to filmiku question.gif Bo na IGN nie moge sciagnac. Nawet jak zrobie trika z datą.
paroofa
Mam pytanie: Czy na E3 zapowiedzieli ze HalfLife2 na Xa wyjdzie? Bo na wersje na PS2 nie ma co liczyc :?

Zapowiedzieli smile.gif.
dante2003

Jestem prawie pewien, że zniszczen nie będzie. Gdyby ludie z Polyphony zaimpletowali ten efekt to trąbiliby juz na cały świat, że w ich dziele będą najlepsze wizualizcje uszkodzeń w historii. A tu we wszelkich informacjach od twórców temat ten jest omijany szerokim łukiem. W tym momencie zniszczeń w nowym GT nie ma, przynajmniej ja tak sądzę, a dołożenie ich w tak zaawansowanej fazie developingu jest moim zdaniem awykonalne.

No nie wiem czy wczesna alpha to zaawansowana faza developingu.
DMX
Ja troche zmienie temat dyskusji.
A na dysku mam 2 filmiki wlasnie z tej gry. I powiem tylko jedno...  8O  
Jest GIT. TO mi sie bardziej podoba niz DOOM3.  
Nie widzialem niestety Halo2 :? Ma ktos moze link to filmiku question.gif  Bo na IGN nie moge sciagnac. Nawet jak zrobie trika z datą.

Halflife 2 juz dawno byl zapowiedziany na Xa.

TRAILER HALO2 http://gry.wp.pl/core.html?filtr=10,0&x=gr...ra,48,5779,4398
Wujek

Niby tak, ale chyba zgodzisz się, że tak skomplikowany efekt jak zniszczenia samochodów powinien się pojawić na tych filmach, a jeżeli nie ma tego teraz to nie będzie i w wersji finalnej, przecież dodanie zniszczeń w późniejszym etapie wymagałoby przemodelowania całego engine'u oraz modelu jazdy. I nie sądze żeby alpha pokazana przez Polyphony na E3 różniła się tak diametralnie od gotowej gry.
dante2003

Niby tak, ale chyba zgodzisz się, że tak skomplikowany efekt jak zniszczenia samochodów powinien się pojawić na tych filmach, a jeżeli nie ma tego teraz to nie będzie i w wersji finalnej, przecież dodanie zniszczeń w późniejszym etapie wymagałoby przemodelowania całego engine'u oraz modelu jazdy. I nie sądze żeby alpha pokazana przez Polyphony na E3 różniła się tak diametralnie od gotowej gry.

Na zniszczenia nie liczę, bo w wywiadzie dla IGN Yamauchi powiedział, że oficjalnie zniszczeń nie będzie. Zresztą najlepsze wyścigi nie mają zniszczeń. Oczywiście są to GT1,2,3. laugh.gif
Fokus
Zresztą najlepsze wyścigi nie mają zniszczeń. Oczywiście są to GT1,2,3.  laugh.gif

A to żes powiedzial smile.gif
MichAelis
Nareszcze oficjalna cena Ps2 poniezej tysiaka...999 smile.gif lepiej pozno niz wcale, kurcze czy nie moglo byc tak przy premierze, w empiku 2000 drozej hehe...
Diabeu
Zresztą najlepsze wyścigi nie mają zniszczeń. Oczywiście są to GT1,2,3.  laugh.gif

icon_twisted.gif zdarza ci się myśleć jak piszesz posty na forum? nie sądzę bo takie boby sadzisz że szkoda słów - co to ma wogóle znaczyć ta twoja wypowiedź? icon_twisted.gif
paroofa
Nareszcze oficjalna cena Ps2 poniezej tysiaka...999 smile.gif lepiej pozno niz wcale, kurcze czy nie moglo byc tak przy premierze, w empiku 2000 drozej hehe...

Z grą 1049 ( Retchet & Clank lub Kingdom Hearts ), a z memorką coś około 1070 zł.
Matrox

Z grą 1049 ( Retchet & Clank lub Kingdom Hearts ), a z memorką coś około 1070 zł.

Z memorka ma kosztowac 1059 zl chyba.
dante2003

icon_twisted.gif zdarza ci się myśleć jak piszesz posty na forum? nie sądzę bo takie boby sadzisz że szkoda słów - co to ma wogóle znaczyć ta twoja wypowiedź? icon_twisted.gif

A znajdź mi lepsze gry wyścigowe (oczywiście realistyczne) niż te z serii GT . Zresztą nie widzisz tego uśmieszka na końcu postu?
Dex

Czego sie czepiasz? Nie każdy musi być 100% powaga :wink: Najleprze wyścigi to GT 0 laugh.gif I co też nie przemyślana wypowiedź nie question.gif :wink:
Diabeu
icon_twisted.gif NC koleś, jak mi typek pisze że najlepshe wyscigi to te co nie mają zniszczeń to ROTFL - takie walenie postów to bezczelny spam bo autor nawet się nie sili na jakąkolwiek sensowną wypowiedź - o tak tylko aby coś pier/dolnąć icon_twisted.gif
Dex
icon_twisted.gif NC koleś, jak mi typek pisze że najlepshe wyscigi to te co nie mają zniszczeń to ROTFL - takie walenie postów to bezczelny spam bo autor nawet się nie sili na jakąkolwiek sensowną wypowiedź - o tak tylko aby coś pier/dolnąć icon_twisted.gif
Stary to przeciesz zwykły żart :wink:
Yaxa
Ekhm takie dysputy to w odpowiednim temacie smile.gif
Powtarzam swoj apel: czy wiadomo cos o FFXII? Czy na e3 cos pokazano?
dante2003
Stary to przeciesz zwykły żart :wink:

Chyba mnie żle zrozumiałeś. Chodzi mi o to, że najlepsze wyścigi to seria GT, a brak zniszczeń nie przeszkadza jej w wyprzedzeniy konkurencji o kilometr.
CELL7777
Ekhm takie dysputy to w odpowiednim temacie smile.gif 
Powtarzam swoj apel: czy wiadomo cos o FFXII? Czy na e3 cos pokazano?

FF12 zostało zapowiedziane na marzec 2004(USA pewnie grudzień 2004)
więcej poczytasz sobie tutaj
http://www.gamerfeed.com/index.php?story=3325

PS2 "Killing" the GameCube?
By James Brightman -- Staff Writer
Published 3:15 PM CDT May 22, 2003
http://www.gamerfeed.com/index.php?story=3327
Yaxa
Dzieki Cell, tylko malo tam tego info bylo smile.gif Chyba na E3 Square niepokazalo zbyt wiele. A szkoda bo czekam na ten tytol z wypiekami na twarzy.
palo
cena ps2 999 zł, ciekawe za ile w takim razie można łyknąć przerobioną :wink: heh, pamiętam jak widziałem ps2 za 2700, nieźle
Fokus
cena ps2 999 zł, ciekawe za ile w takim razie można łyknąć przerobioną  :wink: heh, pamiętam jak widziałem ps2 za 2700, nieźle

No. A w niektorych sklepach widzialem ze rowne 3 tysiaki. To byla dopiero okragla sumka wink.gif
palo
cena ps2 999 zł, ciekawe za ile w takim razie można łyknąć przerobioną  :wink: heh, pamiętam jak widziałem ps2 za 2700, nieźle

No. A w niektorych sklepach widzialem ze rowne 3 tysiaki. To byla dopiero okragla sumka wink.gif

na przyszłość będe wiedział, żeby czekać, aż playstation3 spadnie o 1/3 ceny cool.gif
Yaxa
Jak wyjdzie ps3 to warto poczekac roczek, przez ten czas cena spadnie co najmniej o polowe no i producencie gier beda juz umieli wycisnac sporo z tej maszyny totez giery beda lepsze. I piraci powinni juz pokonac zabezpieczenia i zrobic jakies ciekawe modechipy smile.gif Ja tak zamierzam zrobic, kupno po roku od ukazania sie ps3 na europejskim rynku, no chyba, ze bylo by mnie stac wczesniej.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.