David Reeves, prezes europejskiego oddziału Sony podał najnowsze informacje dotyczące konsol PS2, PS3 oraz PSP.
- gry na PSP nie będą posiadać regionów, tak więc gracze mogą nabywać tytuły w innych krajach, bez obawy że ich nie uruchomią. Jednak filmy na PSP w taki kod będą już wyposażone.
Jak dla mnie to bardzo pozytywna wiadomość

(ja PS2 przerobiłem tylko po to żeby w TTT NTSC grać

)
- konsola PS3 może, podobnie jak PSX, być sprzedawana w kilku różnych wersjach, przy czym każdy model będzie sprzedawany w innej cenie i skierowany ma być do innego użytkownika. - PS3 w wersji Home Serwer będzie miała wbudowany dysk twardy, kartę sieciową, zaś jej cena wyniesie 600-700Euro. Standardowa wersja PS3 kosztować ma 200Euro.
Hmm... jakie były \"różne\" wersje PSX'a (PSX, PSOne, Net Yaroze

). Jeśli mają różnić się tylko akcesoriami które można dokupić jak się kasę uskłada (HDD, NA) to niemam nic przeciwko bo zestawy pewnie będą tańsze... ale co do (pipipi) jeżeli sie okaże że taki \"Home Server\" będzie posiadał funkcje o których posiadacz standardowej wersji będzie mógł tylko pomarzyć

.
– na E3 zostanie zaprezentowana okrojona wersja PS2, w której wprowadzone zostaną \"kosmetyczne zmiany\". Chodzą plotki, że będzie to kompaktowa wersja, nazwana PStwo.
Dla mnie bajer
- PSP nie będzie następcą GBA, bowiem będzie posiadać wiele opcji dodatkowych, takich jak GPS czy GPRS.
- PSP zostanie wyposażone w pamięć o wielkości 30MB i chip graficzny o mocy pomiędzy PS One, a PS2.
Ja juz się ciesze na myśl o \"walkman'ie XXI wieku\", tylko ta cena jakoś mnie odstrasza (2000zł...

)
- celem Sony w przypadku PS3 jest wejście w rynek internetowej dystrybucji, by ludzie mogli pobierać gry bezpośrednio z sieci.
Mnie to się średnio widzi... co prawda w Polsce z dostępem do netu coraz lepiej

ale ja i tak wolę sobie płytke sprawić (ktoś coś pisał o nowej technologii niebieskiego lasera i nośnikach 25/50 GB a ta informacja oraz powyższa są bardzo rozbieżne (tja... ściągnij Sobie 25 GB przez nata

))
Źródło WP IG
I to źródło jakieś słabe jest

Wirtualna Polska - Imperium Gier jeśli dobrze rozszyfrowałem

Hmm... znając ich to pewnie kicha jakaś (mam na myśli TYLKO informacje nt. PS3, bo o tym że PSTwo wyjdzie to już dawno wiadomo), je tego poważnie nie biorę (ale może się mylę)

.
Errata: kuna, właśnie sobie uświadomiłem że notka na temat użycia technologii niebieskiego lasera pojawiła się w okolicach 1-go kwietnia
. Jeśli to wałek to ja się nabrałem :oops: , jeśli nie to mamy dwie sprzeczne informacje nt. dystrybucji i nośnika gier na PS3... hmm, ja wolę te "wielkie" płyty
.