Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: PS2 News - komentarze
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS2
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
palo
Mały komentarz do zdjęć z drivera ( http://www.videogamerx.net/bbs/view.php?id...id=vx01&no=4099 ) O ja pitole. To musi być hit :!: icon_twisted.gif
kotlet_schabowy
Wiele posiadaczy pecetów w kłótniach z konsolowcami wysuwa argumenty, iż PS2 jest już przestarzała i nie potrafi zapewnić odpowiedniej jakości grafiki. Okazuje się, że to wszystko są bzdury nie mające nic wspólnego z prawdą.
Sony potwierdziło właśnie, że około połowa gier rzadko wykorzystuje w pełni możliwości drzemiące w tej platformie. Czyżby więc PS2 była silniejsza niż podejrzewamy? Sony twierdzi, że tak właśnie jest.
Według Playstation Magazine europejski oddział Sony stworzył coś co nazywa się \"performance analyzer\", by przebadać kilka najładniej wyglądających gier. Wyniki były dość zaskakujące, okazało się bowiem, że około 60% chodzi z prędkością zaledwie 30fps. A mogłyby wyświetlać grafikę w co ajmniej 60fps.
Wszystko dlatego, że większość tytułów nie wykorzystuje Vector Units (koprocesor stworzony by pomóc Emontion Engine w tworzeniu fizyki lub AI), a należą do nich konwersje z innych platform. Gdyby tylko Sony skłoniło developerów do używania VU, gry chodziłyby jeszcze lepiej niż dotychczas.
Długi cytat, ale chciałem wszystko umieścić. No więc objawia się lenistwo / niewiedza developer'ów. Wystarczy trochę więcej się postarać i
a - gra będzie działać płynniej i szybciej
b - gra będzie działać tak jak wcześniej, ale będzie ładniejsza.
Sony z góry chyba zaplanowało odpowiedzi sceptyków - skoro macie taką mocną konsolę, to czemu nie pokażecie, jak naprawdę mogą wyglądać najlepiej gry na nią ? Co jest odpowiedzią ? Oczywiście : Killzone. Niech niedowiarki trochęsię zastanowią, a nie piszą, żę PS2 tego nie " pociągnie ".
Roki
Jak wiadomo kod do pisania gier na PS2 jest trudny i na zrobienie gry ktora wykorzystywala by w pelni mozliwosci PS2 potrzeba by bylo duzo czasu. A tak producenci nie staraja sie bardzo bo wiedza ze gra i tak sie sprzeda.
red2000
co do tego kodu ja mam cicha nadzieje ze ten killzone naprawde tak wyglada (badz lepiej).jesli tak wyglada najladniejsza gra na ps2...az niewiem co powiedziec smile.gif mam nadzieje ze ps2 naprawde umie "robic" i killzone nam wszystkim pokaze co naprawde stac nasze Ps2!
CELL7777
VuLcAnO jest taka opcja "zmień" można z niej skorzystać a nie pisać pod rząd kolejnych postów
kotlet_schabowy
co do tego kodu ja mam cicha nadzieje ze ten killzone naprawde tak wyglada (badz lepiej).jesli tak wyglada najladniejsza gra na ps2...az niewiem co powiedziec smile.gif mam nadzieje ze ps2 naprawde umie \"robic\" i killzone nam wszystkim pokaze co naprawde stac nasze Ps2!
A ja mam cichą nadzieję, że to będzie od teraz średni poziom grafiki w grach na PS2 : jakąś tam metodę Sony pokaże wszystkim developer'om, i będą robić gry, które tak będą wyglądać. Pisałem o tym w temacie " Killzone ".
Roki
VuLcAnO jest  taka opcja  \"zmień\"   można z niej  skorzystać a nie pisać pod  rząd kolejnych postów

Po co question.gif ... tak moze se nabic z 10 postow i juz ... laugh.gif
VuLcAnO
VuLcAnO jest  taka opcja  \"zmień\"   można z niej  skorzystać a nie pisać pod  rząd kolejnych postów

Wiem, teraz tak będe robić, z każdego dnia newsy w jednej kolumnie :!:
Diabeu

icon_twisted.gif takiś (pipi) pewien jeden z drugim? icon_twisted.gif
red2000
no to teraz niezle sobie pojechali ,burnout 3 bedzie.wooow! dwojke mam i kupie 3 napewno,yeah juz nie moge sie doczekac tej gry ,choc moga byc wielkie zmiany,czego sie obawiam
Boczek
Ale Burnout 3 ma grafe tongue.gif tongue.gif tongue.gif
Sojer
Ale Burnout 3 ma grafe tongue.gif  tongue.gif  tongue.gif

Tak jak NFS: UG na screenach ;p
Xymek
Mały komentarz do zdjęć z drivera ( http://www.videogamerx.net/bbs/view.php?id...id=vx01&no=4099 ) O ja pitole. To musi być hit  :!:  icon_twisted.gif

eh zapomniales tylko zaznaczyc ze te obrazki sa z xboxa :roll: ...wiec hmm jak znam zycie to pewnie i tak nawet nie z xboxa tylko ze stacji roboczych icon_evil.gif
Cargod
Wygladaja na zdjecia z wersji Xbox. Niezle niezle.
Matrox
odnośnie GT4, czajcie to i komentarze - co za głupia rasa hehehehehehehe 

GT4 i HD

Glupote nie zna granic ... normalnie ROTFL biggrin.gif
mario87
no niezłe komentarze laugh.gif zamiast płyt DVD gry będą nagrywane na dysku twardym i tak sprzedawane, tylko ciekawe jak pudełko będzie wyglądało? laugh.gif tongue.gif icon_twisted.gif
Diabeu
icon_twisted.gif trójkątne:p ale w tym kwasie jest jeden dobry njus - może wreszcei trafią do nas hadeki - gt4 mnie wali, chcę hadeka icon_twisted.gif
red2000
widzieliscie(a raczej czytaliscie smile.gif ) jakie giery beda pokazane na e3? to bedzie chyba najwieksza "impreza" jaka dotad wyszla.jak przeczytalem liste z tytulami to az mi szkeka opadla! nie ma co ,bedzie goraco!
Alpha Trion
formula jest prosta...chcesz zarobic ? zrob gre na next geny...chcesz zarobic najwiecej? wypusc exclusive na ps2 smile.gif
FBI
Czy ja gdzieś kiedyś to przypadkiem slyszałem? Nie no a gdzież tam na Ps2 no co wy. :wink: Ps2 rula
Matrox

--------------------------------------------------------------------------------

pierwsze screeny z gry Death, Jr. robionej na PSP  

Hmm musze zaczac zbierac na PSP ;] Albo DS zobaczymy co bedzie lepsze ;] (albo duzo tansze tongue.gif)
szczurek
hmm wiadomo od dawna ze cena PSP bedzie wysoka, ok. 2000 złotych! Dodatkowo Sony mówi że nie zamierza obniżać ceny konsoli przez długi czas, a raczej skupić się na obniżaniu cen gier, IMO błędne myślenie.....DS bedzie kosztowac ok 700zł
Matrox
hmm wiadomo od dawna ze cena PSP bedzie wysoka, ok. 2000 złotych! Dodatkowo Sony mówi że nie zamierza obniżać ceny konsoli przez długi czas, a raczej skupić się na obniżaniu cen gier, IMO błędne myślenie.....DS bedzie kosztowac ok 700zł

Tyle to ja wiem (chodzi o cene PSP) ale jeszcze mam nadzieje ze to zmienia ;] (wiem, nadzieja mataka glupich smile.gif )
HunterX
Z serwisu Metal Gear Solid : Outer Haven :  http://www.linuxpl.com/~srt/jp/index.php
Dzisiaj w nocy udało nam się znależć informacj
ę na płatnych stronach serwisu ign.com o wydaniu ulepszonej wersji MGS:TTS na PS2. Jest to spowodowane wykupieniem praw do TTS przez korporację Sony. Wersja jaką dostaną posiadacze PS2, będzie poszerzona o prawie 300 misji vr. Innych szczegółów jeszcze nie ujawniono. Informacja dotycząca tego remake'u został przekazana serwisowi ign.com przez Konami of America. Mamy nadzieję, że ta informacja zostanie wkrótce oficjalnie potwierdzona.
W sumie mam obawy, że to żart na Prima Aprilis.

To JEST żart. Chcesz pograć w The Twin Snakes, musisz kupić GaCka - taka jest prawda.
-=Burthess=-
Z serwisu Metal Gear Solid : Outer Haven :  http://www.linuxpl.com/~srt/jp/index.php
Dzisiaj w nocy udało nam się znależć informacj
ę na płatnych stronach serwisu ign.com o wydaniu ulepszonej wersji MGS:TTS na PS2. Jest to spowodowane wykupieniem praw do TTS przez korporację Sony. Wersja jaką dostaną posiadacze PS2, będzie poszerzona o prawie 300 misji vr. Innych szczegółów jeszcze nie ujawniono. Informacja dotycząca tego remake'u został przekazana serwisowi ign.com przez Konami of America. Mamy nadzieję, że ta informacja zostanie wkrótce oficjalnie potwierdzona.
W sumie mam obawy, że to żart na Prima Aprilis.

To JEST żart. Chcesz pograć w The Twin Snakes, musisz kupić GaCka - taka jest prawda.

Założyłem temat myslałem że śmiesznie bedzie, a tu mi go zamknęli sad.gif
kotlet_schabowy
'...Nie od dziś wiadomo, że Sony pracuje nad zupełnie nową konsolą, następczynią PS2. Sercem nowej platformy będzie chip o kodowej nazwie Cell, który zapewnić ma niespotykane dotąd osiągi.
Reuters poinformował dziś, że być może PS3, trafi na japoński rynek jeszcze w tym roku, a dokładniej zimą. Jest to wiadomość tym bardziej zaskakująca, że Sony twierdziło poprzednio iż nie ujrzymy jej wcześniej niż w przyszłym roku, choć z drugiej strony nie jest tajemnicą, że chip Cell jest już gotowy. Być może to presja Microsoftu, który zapewniał, Xbox 2 na rynek trafi o rok wcześniej niż konkurencyjna PS3.
Jeżeli to nie żart, to uważam za bezsensowne wypuszczanie konsoli jak najwcześniej, byle wcześniej, niż konkurencja. Jeżeli według kogoś wpłynie to na konsolę lepiej, to się myli, wystarczy spojrzećna X-BOX'a, który ukazał się chyba niecały rok po PS2, ale różnice w możliwościach i w mocy są widoczne.
Co do News'a o MGS : TTS na PS2 : w sumie zorientowałem się, żę to żart, ale nie chciałem już usówać post'a, dopisałem jedno zdanie na koniec.
YETI
'...Nie od dziś wiadomo, że Sony pracuje nad zupełnie nową konsolą, następczynią PS2. Sercem nowej platformy będzie chip o kodowej nazwie Cell, który zapewnić ma niespotykane dotąd osiągi.
Reuters poinformował dziś, że być może PS3, trafi na japoński rynek jeszcze w tym roku, a dokładniej zimą. Jest to wiadomość tym bardziej zaskakująca, że Sony twierdziło poprzednio iż nie ujrzymy jej wcześniej niż w przyszłym roku, choć z drugiej strony nie jest tajemnicą, że chip Cell jest już gotowy. Być może to presja Microsoftu, który zapewniał, Xbox 2 na rynek trafi o rok wcześniej niż konkurencyjna PS3.
Jeżeli to nie żart, to uważam za bezsensowne wypuszczanie konsoli jak najwcześniej, byle wcześniej, niż konkurencja. Jeżeli według kogoś wpłynie to na konsolę lepiej, to się myli, wystarczy spojrzećna X-BOX'a, który ukazał się chyba niecały rok po PS2, ale różnice w możliwościach i w mocy są widoczne.
Co do News'a o MGS : TTS na PS2 : w sumie zorientowałem się, żę to żart, ale nie chciałem już usówać post'a, dopisałem jedno zdanie na koniec.

to zart...
SIKI
Wogle, dużo żartów było...
Że wstrzymali pracę na d Xbox2 i GT4 laugh.gif icon_twisted.gif
Jakim
Ja wszystko łykałem. (matka: (pipi)! mam syna ciemniaka)
red2000
widzieliscie filmik z dark sector? i co wy na to? grafika jest przepiekna! a to dopiero pierwsza gra na ps3!napewno ja jeszcze tak dopieszcza ze ho ho biggrin.gif ja nie moge sie doczekac tej grafy,ale z drugiej strony myslalem ze bedzie foto realistyczna smile.gif
T_4_killer
widzieliscie filmik z dark sector? i co wy na to? grafika jest przepiekna! a to dopiero pierwsza gra na ps3!napewno ja jeszcze tak dopieszcza ze ho ho biggrin.gif ja nie moge sie doczekac tej grafy,ale z drugiej strony myslalem ze bedzie foto realistyczna smile.gif

zapodaj linka:D
Kapu

Ciemniejsze to te screeny(i Teaser) juz bardziej nie mogly chyba byc... nic tam kurde nie widac 8O :wink:
moze na tym bedzie polegac potega nowej generacji konsol, ze gracz bedzie sobie wyobrazal kto/co tam zasowa w ciemnosciach laugh.gif

Jakim
Nie chce nic mówić ale cos wam się chyba poepiło. To ma być gra na nowa konsole?? To ja dziękuje. Powanie... to juz Doom3 lepiej wyglada!!!!
red2000
masz troche racji ale nie uwazasz ze jeszcze koderzy nie znaja sie na strukturze nowej generacji(jak to ladnie brzmi smile.gif ) i dlatego te screeny wygladaja tak "biednie" ? pozatem jest jeszcze czas na dopracowanie wszystkiego(w szczegolnosci grafiki)-maja na to jeszcze dwa lata.
Kapu
a pozatym to nie jest demo gry hulajacej na PS3 tylko na sprzecie o zblizonej specyfikacji(a ta chyba nie jest jeszcze do konca znana...)
helveg
a to ni jest czasem prima aprilis??? bo filmik cienki ze szok
Grigori
David Reeves, prezes europejskiego oddziału Sony podał najnowsze informacje dotyczące konsol PS2, PS3 oraz PSP.

- gry na PSP nie będą posiadać regionów, tak więc gracze mogą nabywać tytuły w innych krajach, bez obawy że ich nie uruchomią. Jednak filmy na PSP w taki kod będą już wyposażone.

Jak dla mnie to bardzo pozytywna wiadomość biggrin.gif (ja PS2 przerobiłem tylko po to żeby w TTT NTSC grać sad.gif )
- konsola PS3 może, podobnie jak PSX, być sprzedawana w kilku różnych wersjach, przy czym każdy model będzie sprzedawany w innej cenie i skierowany ma być do innego użytkownika. - PS3 w wersji Home Serwer będzie miała wbudowany dysk twardy, kartę sieciową, zaś jej cena wyniesie 600-700Euro. Standardowa wersja PS3 kosztować ma 200Euro.

Hmm... jakie były \"różne\" wersje PSX'a (PSX, PSOne, Net Yaroze question.gif ). Jeśli mają różnić się tylko akcesoriami które można dokupić jak się kasę uskłada (HDD, NA) to niemam nic przeciwko bo zestawy pewnie będą tańsze... ale co do (pipipi) jeżeli sie okaże że taki \"Home Server\" będzie posiadał funkcje o których posiadacz standardowej wersji będzie mógł tylko pomarzyć sad.gif .
– na E3 zostanie zaprezentowana okrojona wersja PS2, w której wprowadzone zostaną \"kosmetyczne zmiany\". Chodzą plotki, że będzie to kompaktowa wersja, nazwana PStwo.

Dla mnie bajer biggrin.gif
- PSP nie będzie następcą GBA, bowiem będzie posiadać wiele opcji dodatkowych, takich jak GPS czy GPRS.  
- PSP zostanie wyposażone w pamięć o wielkości 30MB i chip graficzny o mocy pomiędzy PS One, a PS2.

Ja juz się ciesze na myśl o \"walkman'ie XXI wieku\", tylko ta cena jakoś mnie odstrasza (2000zł... sad.gif )
- celem Sony w przypadku PS3 jest wejście w rynek internetowej dystrybucji, by ludzie mogli pobierać gry bezpośrednio z sieci.

Mnie to się średnio widzi... co prawda w Polsce z dostępem do netu coraz lepiej laugh.gif ale ja i tak wolę sobie płytke sprawić (ktoś coś pisał o nowej technologii niebieskiego lasera i nośnikach 25/50 GB a ta informacja oraz powyższa są bardzo rozbieżne (tja... ściągnij Sobie 25 GB przez nata laugh.gif ))
Źródło WP IG

I to źródło jakieś słabe jest arrow.gif Wirtualna Polska - Imperium Gier jeśli dobrze rozszyfrowałem laugh.gif Hmm... znając ich to pewnie kicha jakaś (mam na myśli TYLKO informacje nt. PS3, bo o tym że PSTwo wyjdzie to już dawno wiadomo), je tego poważnie nie biorę (ale może się mylę) biggrin.gif .

Errata: kuna, właśnie sobie uświadomiłem że notka na temat użycia technologii niebieskiego lasera pojawiła się w okolicach 1-go kwietnia sad.gif . Jeśli to wałek to ja się nabrałem :oops: , jeśli nie to mamy dwie sprzeczne informacje nt. dystrybucji i nośnika gier na PS3... hmm, ja wolę te "wielkie" płyty smile.gif.
_Bardock
Wie ktoś kiedy będzie GT4 Prologue w Europie?
Sojer
Wie ktoś kiedy będzie GT4 Prologue w Europie?

W maju
palo
jeżsli to prawda, że ps2 bedzie po 4 paczki w blue city to będziemy mieli powtórkę z rzrywki laugh.gif
Slasz
Nawet jesli bedzie to beda te wersje z wymienianymi bebechami przeciez nie dadza nowej Ps2 za 400zl jesli Ps One chodzi w cenie 200paru
DWR
to jest niemożliwe, chyba że używana, no i musiałaby być już nieźle zjechana. tongue.gif
DWR
oni podobno skupują stare konsolki i z 5 robią jedną(z żeczy które dało sie z tamtych wyjąć i włożyć spowrotem w inną obudowe)tongue.gif
Slasz
Ale i tak dupa niewierze ze dadza czarnulke za 400zl nie ma takiej akcji. To nie przjdzie, a napewno nie w polsce icon_twisted.gif
DWR
nawet jesli to pewnie po kupieniu trzeba by ja najpierw oddAC DO NAPRAWY smile.gif
Jakim
Koleś z nowego tekken 5... BLADE jak sie patrzy.
Namco nie ma juz kogo kopiować;/
_Gmeru_
Kapu:
Sprawdzcie tego newsa z GameOnly!!! Jesli te screeny to nie fejki to ja pier*#%e!!!!!!!  http://www.gameonly.net/?dzial=komentarze&...ola=e3&Aid=3278

O kufaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O
Slasz
EJ TO CHYBA NIEMOZLIWE JA PIERDZIELE TAK SIE NIE DA PRZECIEZ 8O 8O 8O 8O 8O
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.