Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: PS2 News - komentarze
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS2
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Sarni
Ps3
Haha to na tym zdjeciu wyglada jak klozet :wink:

Bez obrazy dla klozeta.

Ale jestem pewien, że ostateczna wersja PS3 nie będzie aż tak brzydka (chociaż szczerze mówiąc, design PS2 mi się wogóle nie podoba). Co do możliwości - całkiem fajnie, ciekawe ile z tego będzie spełnione.
Xarou
Najbardziej martwią mnie te "mini płytki DVD" - czyżby koniec z piractwem jak w przypadku GC smile.gif question.gif
Lordzikus
Właśnie te Mini-DVD, jak coś nie wymyślą to pewnie x-box 2 też będzie je miał i koniec z piractwem konsolowym. :cry:
Diabeu
icon_twisted.gif fajnie hehehehehehe podoba mi się ten patent icon_twisted.gif
YETI
icon_twisted.gif fajnie hehehehehehe podoba mi się ten patent icon_twisted.gif

mi również hyh.gif

hehe jedna gra na miesiąc lub dwa,a nie jak teraz 10 na miesiąc laugh.gif
Roki
Ale czy ten screen tej konsoli to napewno PS3. Czy ktos to potwierdzil, czy to kolejny kawal question.gif
Jesli to PS3 to fajnie; mi sie podoba. Jestem tylko ciekaw gdzie umiescili cala reszte bebechow konsoli.
Sarni
Najbardziej martwią mnie te \"mini płytki DVD\" - czyżby koniec z piractwem jak w przypadku GC smile.gif  :?:

I BARDZO DOBRZE !
Skończy się era złodziejstwa.
Isildur
Co do postu Cella "E3 full list"...

To nie jest pełna lista tytułów..ba...to nawet nie jest średnio pełna lista.To są gry napewno potwierdzone a gier będzie duuuuuuuuuużo więcej...
dante2003
Najbardziej martwią mnie te \"mini płytki DVD\" - czyżby koniec z piractwem jak w przypadku GC smile.gif  :?:

I BARDZO DOBRZE !

Sarni, jak skończy się era złodziejstwa to będziesz kupować gry mi i innym ludziom, których nie stać na oryginały.
Fokus
I BARDZO DOBRZE !

sarni, dobrze powiedziane :!:
Cegla
I BARDZO DOBRZE !

sarni, dobrze powiedziane :!:

ba moze wreszcie bedzie cos takiego jak xbox w polsce a nie bedziemy dalej zbednym ochlapem ! icon_twisted.gif
CELL7777

I BARDZO DOBRZE !

zpomnij jak jest hdd w konsoli to na bank będą piraty.
Xarou

I BARDZO DOBRZE !

ojj sarni, sarni... Spójrz na to z innego punktu widzenia. Gdybym ja był tak bogaty jak ty, to też bym się brzydził piractwem icon_twisted.gif
Cegla
czlowieku ja wcale kasa nie(pipi) a jakos zyje wymieniajac gry i nie ukrywam ze jestm z siebie dumny ze kupuje orginalne gry :!:
sprzedawca mnie zna i mi spuszcza nawet do 40 zl jak dlamnie lepsze to niz zyc ze swiadomoscia ze robie w h*ja wszystkich polakow ktorz maza o XL i moga sie tylko slinic na to jak kolesie z zagranicy tna przez siec
YETI
Ale czy ten screen tej konsoli to napewno PS3. Czy ktos to potwierdzil, czy to kolejny kawal question.gif
Jesli to PS3 to fajnie; mi sie podoba. Jestem tylko ciekaw gdzie umiescili cala reszte bebechow konsoli.

no cos ty,konsola bedzie pokazana pewnie na jakies większej imprezie.
CELL7777
wszystko na to wskazuje że Capcom wróci z serią Resident Evil na ps2
firma zanotowała poważne straty i będzie chciała zarobić wypuszczając RE 0,1,4 na ps2........... trzeba czekać na oficjalne potwierdzenie przez Capcom
bo to może być kit.
Xarou
wszystko na to wskazuje że Capcom  wróci z serią Resident Evil na  ps2
firma zanotowała poważne straty i będzie chciała  zarobić wypuszczając RE 0,1,4  na ps2........... trzeba czekać na oficjalne potwierdzenie  przez Capcom
bo to może być  kit.

one momento... A czy przypadkiem Nintendo nie dało dużo pięniążków dla Capcomu za RE,RE0, RE4 only on GC ??
Roki
Mam jedna zastrzezenie co do E3. Przeciez Namco mialo pokazac Ace Combat 5 a tu nikt o tym nie wspomina :?
Deks
Ja tu jeszcze nie napisałem o rzekomej ps3. Jak dla mnie miodzio... biggrin.gif :wink:
Isildur
Mam jedna zastrzezenie co do E3. Przeciez Namco mialo pokazac Ace Combat 5 a tu nikt o tym nie wspomina   :?

Mówisz o tej liscie?Jak już napisałem ona jest mocno wybrakowana więc nie ma się czym przejmować...
wsm
PS3 bez Cella? To mi sie zaczyna nie podobac :x
Lordzikus
Nintendo dało kaski aby RE 1,0 i reszta nowych było na gacka ale Capcom sie wkurzyło i RE 4 przy dobrych wiatrach może też trafić na ps2 i X-box ale to tylko przypuszczenia.Bo Gacek sie dobrze sprzedaje i nie wiadomo co Capcom wymyśli.Poczekamy zobaczymy.Ale dalej za słabo bo tylko 5,6 mln a Nintendo liczyło na 10 mln. icon_twisted.gif
neon
capcom niech szybciutko robi porty 1 i 0
bo niemoge sie doczekac smile.gif
a ciekawe czy wogule do tego dojdzie
Splender
Tak, ale Capcom patrzy glownie na Japonie, gdzie taki X-box sprzedaje sie gorzej od Wonder Swana... Zreszta to, ze RE 0, 1 albo 4 wyjdzie na PS2 czy X-boxa jest rownie niemozliwe jak to, by GTA wyszlo na GC albo X-boxa... Poza tym tak jak mowi Xarou, Nintendo sporo zaplacilo Capcom, aby seria RE byla na GC, wiec raczej seria ta zostanie na konsoli Ninny.
Sarni
Już widzę, jak PS2 pociąga te dwie konwersje Resident'ów z GaCka. Poza tym to tylko plotka...
DMX

I BARDZO DOBRZE !

ojj sarni, sarni... Spójrz na to z innego punktu widzenia. Gdybym ja był tak bogaty jak ty, to też bym się brzydził piractwem icon_twisted.gif

Ja czytalem ze SONY opatentowalo nowy sposob walki z piratami. Dokladnie to nie wiadomo jak to dziala ale zgrubsza beda zamontowane czujniki miezace wszelkiego rodzaju zmiany w hardware. Lekka zmiana napiecia bedzie automatycznie blokowala konsole. Podobno zabezpieczen bedzie kilkanascie. Jedno sie obejdzie to nastepne zalapie. A obejscie wszystkich bedzie zbyt drogie.

I znomu przez piartow zaplaca uczciwi gracze bo za te zabezpieczenia ktos bedzie musial zaplacic.
Sarni
Ja na miejscu SONY wprowadziłbym jeszcze jeden patent - zdjęcie blokadki regionalnej. Byłoby to niesamowicie korzystne dla Graczy, a firma na tym nie straci.
wsm
czego by nie wymyslili, i tak to zlamia - to tylko kwestia czasu.
CELL7777

to nie jest jeszcze pewne ale jakby tak było to trochę dziwne bo Sony+IBM+Toshiba wpakowalo w ten projekt kupę kasy i nie wierzę żeby tak łatwo odpuścili. A może zrobili coś lepszego tylko ściemniają.
Wojna propagandowa trwa żeby uśpić konkurencję
Sarni

Oj niekoniecznie, niekoniecznie - w przypadku GC wystarczyło jedno zabezpieczenie, jednak skoro ma być HDD, to zabezpiecznie będa musiały być mocniejsze i dokładniejsze. Mam nadzieję, że beznadziejni piraci ich nie złamią icon_twisted.gif
Isildur

to nie jest jeszcze pewne ale jakby tak było to trochę dziwne bo Sony+IBM+Toshiba wpakowalo w ten projekt kupę kasy i nie wierzę żeby tak łatwo odpuścili. A może zrobili coś lepszego tylko ściemniają.

Nie chodzi o żadne odpuszczanie,po porstu Cell ma być gotowy w 2007,czyli sony będzie chyba musiało wymyślić coś nowego albo czekać z wypuszczeniem PS3...
wsm

Oj niekoniecznie, niekoniecznie - w przypadku GC wystarczyło jedno zabezpieczenie, jednak skoro ma być HDD, to zabezpiecznie będa musiały być mocniejsze i dokładniejsze. Mam nadzieję, że beznadziejni piraci ich nie złamią icon_twisted.gif

bo Nintendo wymysla zawsze smieszne nosniki. Mimo to gdyby sie postarali, to piraty moglyby istniec, w koncu oryginaly musza jakos tloczyc, a reszta zabezpieczen to juz robota garazowych geniuszow.
dante2003

Nie chodzi o żadne odpuszczanie,po porstu Cell ma być gotowy w 2007,czyli sony będzie chyba musiało wymyślić coś nowego albo czekać z wypuszczeniem PS3...

Cell jest największym projektem w CAŁEJ branży komputerowej. Raczej tego nie zawalą.
CELL7777
Na E3 powinniśmy poznać nową strategię wydawniczą Capcomu ciekaw jestem jakie wprowadzą zmiany.Wyraźnie widać że część ludzi z Capcomu chce powrotu serii Resident Evil na ps2 a część nie oby tylko nie doszło do rozłamu firmy.
DMX
Na E3 powinniśmy poznać nową strategię wydawniczą Capcomu ciekaw jestem jakie wprowadzą zmiany.Wyraźnie widać że część ludzi z Capcomu chce powrotu  serii Resident Evil na ps2 a część  nie oby tylko nie doszło do rozłamu firmy.

cytuje:

Wyniki sprzedaży produkcji Capcomu poniżej oczekiwań - 18 nowych tytułów anulowanych
Niestety, w obecnych czasach chyba żadna firma nie może być pewna faktu, iż jej kolejne projekty osiągną komercyjny sukces... Otóż ostatnie doniesienia finansowe firmy Capcom (za rok rozliczeniowy zakończony w marcu), wskazują na to, iż firma odnotowała stratę w wysokości blisko 19.5 miliardów yenów (162 milionów dolarów), co jest wynikiem o 6.8 miliarda yenów gorszym niż pierwotnie zakładano. Co więcej, ogólny obrót rzeczonej korporacji zmalał z 70,5 do 61.9 miliardów yenów, co wymusiło na niej podjęcie bardziej zdecydowanych kroków marketingowych...

Wśród tytułów, które zdecydowanie wypadły poniżej oczekiwań, możemy dostrzec m.in.: Breath of Fire 5 (PS2), Clock Tower 3 (PS2), Biohazard 0 (GCN), Chaos Legion (PS2) oraz P.N.03 (GCN). Oczywiście, nie wszystkie produkcje firmy okazały się finansową klapą - np. sprzedaż gry Rockman EX na konsole GBA w Japonii była aż o 170% większa od planowanej (!).

Aby uniknąć podobnej sytuacji w przyszłości, korporacja Capcom zapowiedziała baczniejsze przyglądanie się dopiero powstającym produkcjom, a także dokładniejszą analizę przychodów, jakie powinny osiągnąć po wypuszczeniu na rynek. Wprowadzenie nowej polityki spowodowało również anulowanie prac nad 18 tytułami - w przygotowaniu jest jednak 80 innych, rokujących większy nadzieje na sukces finansowy...

Na przyszły rok firma zaplanowała wypracowanie przychodów równych 4.2 miliardom yenów przy obrocie sięgającym 63 miliardów. Patrząc na ostatnie informacje o rzekomym połączeniu Segi oraz Namco, może okazać się, że poprzeczka, po raz kolejny, została za wysoko ustawiona...
Verb
Ja czytalem ze SONY opatentowalo nowy sposob walki z piratami. Dokladnie to nie wiadomo jak to dziala ale zgrubsza beda zamontowane czujniki miezace wszelkiego rodzaju zmiany w hardware. Lekka zmiana napiecia bedzie automatycznie blokowala konsole.

Brzmi pieknie, ale znajac zycie po miesiacu bedzie zlamane. Zreszta SONY nie bedzie montowalo nie wiadomo jakich cud tam, bo zbytnio by ty koszta podnioslo a co za tym idzie cene.
DMX
Ja czytalem ze SONY opatentowalo nowy sposob walki z piratami. Dokladnie to nie wiadomo jak to dziala ale zgrubsza beda zamontowane czujniki miezace wszelkiego rodzaju zmiany w hardware. Lekka zmiana napiecia bedzie automatycznie blokowala konsole.

Brzmi pieknie, ale znajac zycie po miesiacu bedzie zlamane. Zreszta SONY nie bedzie montowalo nie wiadomo jakich cud tam, bo zbytnio by ty koszta podnioslo a co za tym idzie cene.

O tym tez pisali. Mozna wydac nawet miliony dolarow na zabezpieczenia bo piractwo przynosi setki milionow strat. To chyba logiczne ze bedzie to inwestycja na przyszlosc
Miehoo
Już widzę, jak PS2 pociąga te dwie konwersje Resident'ów z GaCka. Poza tym to tylko plotka...

Uj, uj, uj, myslisz ze to taki problem z konwercha? Prerendering ma z moca konsoli niewiele wspolnego, a przeciez tla w tych grach sa w ten sposob zbudowane. A reszta poszla by pewnie bez zadnych problemow.
palo
w ps2 nius jest coś o ps3, jedna z informacji to taka, że gry będą na mini DVD, czyżby to zabezpiecenie od piratów ( ściągnięte z GC ?) ale z kolei mają być kompatybilne wstecz, czyli o co chodzi jakby ???
Roki
w ps2 nius jest coś o ps3, jedna z informacji to taka, że gry będą na mini DVD, czyżby to zabezpiecenie od piratów ( ściągnięte z GC ?) ale z kolei mają być kompatybilne wstecz, czyli o co chodzi jakby ???

Proste - gry na PS3 beda na mniejszych plytach, ale czytniki beda tak zrobione by mogly obslugowac obydwa rodzaje plyt.
paroofa

Proste - gry na PS3 beda na mniejszych plytach, ale czytniki beda tak zrobione by mogly obslugowac obydwa rodzaje plyt.

Ehhh ludzie to jest jeden wielki joke... Przeciez PS3 nie moze mief ukladu graficznego nVidii, bo to leci do Xb2 :-)
Matrox

Ehhh ludzie to jest jeden wielki joke... Przeciez PS3 nie moze mief ukladu graficznego nVidii, bo to leci do Xb2 :-)

No i co z tego?? M$ niema wyloncznosci na uklady nVidia wiec rownie dobrze moga je wrombac takze do PS3.
paroofa

No i co z tego?? M$ niema wyloncznosci na uklady nVidia wiec rownie dobrze moga je wrombac takze do PS3.

Nie ma, ale zainwestował w nVidię masę kasy, aby polepszyć ich stan na rynku. Dlatego niemal na 100% układ nVidii nie będzie w PS3 ... proste ...
Matrox

Nie ma, ale zainwestował w nVidię masę kasy, aby polepszyć ich stan na rynku. Dlatego niemal na 100% układ nVidii nie będzie w PS3 ... proste ...

No i??? Jezeli niema wylacznosci to przeciez nVidia nie bedzie sie cackalo i nie bedzie ich ukladow w PS3 bo M$ zainwestowal duzo kasy, a co ich to obchodzi chcial to zainwestowal a dla nVidia kontrakt z Sony to kolejna kupa kasy wiec jezeli sony bedzie chcialo ich uklady to bedzie mialo w PS3.
paroofa

No i??? Jezeli niema wylacznosci to przeciez nVidia nie bedzie sie cackalo i nie bedzie ich ukladow w PS3 bo M$ zainwestowal duzo kasy, a co ich to obchodzi chcial to zainwestowal a dla nVidia kontrakt z Sony to kolejna kupa kasy wiec jezeli sony bedzie chcialo ich uklady to bedzie mialo w PS3.

Ale czy to jest takie ciężkie do zrozumienia ? MS kiedy wpakowywał w nVidie kasę to musieli coś podpisać, że układ graficzny nVidii zostanie przy konsolach ms'u ... czy to naprawdę tak ciężko jest pojąć? Myślałem, że jesteś inteligentniejszy smile.gif To tak jakby układ ATI zamontowali w Xb2 ...
Matrox
Dobra niebede sie z toba klucil ale sam powiedziales ze niemaja wyloncznosci wiec.... a ten dokument ktory mieli by podpisac to wlasnie jest wyloncznosc, szczerze to ja tez mysle ze PS3 nie bedzie mialo ich ukladow, ale to niezmienia faktu ze my niewiemy czy mogliby bo nigdzie nie slyszalem zeby M$ podpisywal wyloncznosc na ich uklady w swojej konsoli.
CELL7777
nvidia jakiś miesiąc temu zaoferowao Sony wspomogający układ graficzny do PS3 sprawa ucichła i nie wiadomo jaka podjęto decyzję.
paroofa
nvidia jakiś miesiąc temu zaoferowao Sony wspomogający układ graficzny do PS3 sprawa ucichła i nie wiadomo jaka podjęto decyzję.

Wspomagający ... i wszystko jasne cool.gif
palo
wisi mi jjaki układ, grafa ma być wyrąbista !!!
Roki
wisi mi jjaki układ, grafa ma być wyrąbista !!!

I wierz mi ze taka bedzie smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.