Otoz mam taki problem dzis zakupilem nowa karte graficzna Palit gf 8600GT sonic+ do tego zasilacz Chieftec 450W. Uradowany podpinam karte w domu do komputera i ku mojemu zdziwieniu sprzet nie odpala, slychac tylko dlugie biiiip i potem 2 krotkie. Stara karta dziala z nowym zasilaczem ok. Nie mam mozliwosci sprawdzic na razie nowej karty na innym kompie. Jakies pomysly jak to rozwiazac ?
Moj Sprzet:
Procesor AMD Athlon 64 X2 4200+
Plyta Glowna GigaByte GA-M56S-S3 [AMD][AM2]
2x1GB PC2 6400 CL5 ramu GoodRam
Grafika Palit 8600GT sonic+ / Radeon x1300
Zasilacz Chieftec 450W
System Windows XP
Otwierasz instrukcję obsługi MoBo i na końcu powinien być spis bipczeń. Sprawdź czy to bip oznacza że nie ma karty graficznej. Zasilanie do niej podłączyłeś [ strzelam , nie wiem czy 86 potrzebuje osobnego]
Ok 1 dlugie i 2 krotkie jak mozna sie domyslic to blad grafiki albo monitora, monitor mozna odchaczyc bo dziala. Co do zasilania karty to nie wiem, w zestawie nie bylo zadnego kabla dodatkowego tylko stery i jakies ulotki a ze jestem noob to nie wiem jak to zrobic. Moze pomoze to ze jak odpalam sprzet z ta grafa to wiatraczek na niej sie kreci i jest ona pod PCI-E.
Kk, może masz padniętą grafę. Sprawdź na innym kompie, bo raczej nic więcej zrobić nie można. Wszystko na to wskazuje skoro stara działa.
Jak miec pecha to juz na calosci ;] Karte bede mogl dopiero sprawdzic w sobote. Napisze wtedy czy udalo sie rozwiazac problem. W kazdym razie dziaki za pomoc Stona.
8800 GTS
30 05 2008, 11:22
Nie lepiej do serwisu oddac?
A masz jeszcze jakas stara grafe?sprawdz czy jakakolwiek inna odpali,jak tak to masz niestety uszkodzona grafe imo.Jak inna grafa tez nie odpali to moze byc problem z plyta glowna lub czyms innym.
Stara grafa dziala przywleczona przez kumpla tez dziala. Na serwisie okazalo sie ze gf8600 tez dziala, wiec ja juz jestem kompletnie zielony. Koles mowil cos ze to moze byc wina plyty glownej, poradzil mi zaniesc cala bude do sklepu gdzie kupowalem plyte zreszta procka ramy zasilke tez tam kupowalem i zeby oni to zbadali. Jesli to nie nic nie da to bede sie awanturowac o zwrot kasy za karte albo o jakas wymiane. Moze jeszcze jakies pomysly co moze byc nie tak ?
No to zonk.. szczerze mówiąc pomysły mi się wyczerpały. Skoro osobno wszystko działa ok to nie rozumiem czemu razem nie chce hulać. Czasy niekompatybilności sprzętu chyba raczej minęły [?] ..
Ok wszystko sie wyjasnilo, karta byla uszkodzona po zrobieniu awantury w serwisie laskawie mi ja odeslali jako sprawna a nie dzialajaca do dystrybutora i musze czekac 2-3 tyg na rozpatrzenie co dalej. Masakra jakis tranzystor sie zjabal i gosc nie chcial mi tego na gwarancji uznac bo to uszkodzenie mechaniczne ;/
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.