Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem . Jak podłączyć neo do PS3
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
SORROW
Mam problem z podłączeniem do neta PS 3 . Mam livebox neostrady .Program w kompie tj konfigurator/kreator sieci każe mi podłączać flasha do kompa, później do liveboxa, mają zamigać lampki w PS 3 i innych urządzeniach.Problem w tym ,że nic takiego się nie dzieje. Manualnie też nie da rady -zabezpieczenia jakieś . Miał ktoś podobny problem ?
Proszę o pomoc .
LiSoQuan
Juz jestes tu dwa lata a niewiesz gdzie sie takie tematy pisze ??
Tutaj nikt Ci nie odpowie.. a moze...
Snake_Plissken
Wpisz numer MAC konsoli do Ustawień Livebox, potem na PS3 ustawiasz wybierasz opcję, aby wszystko automatycznie wykryło. Jedynie numer WEP będziesz musiał wpisać.
mczaper
Snake_Plissken nie mieszaj kolesiowi w glowie. NIe trzeba wpisywac zadnego adresu mac do liveboxa (mozna ale nie trzeba). Latwiejsza metoda to nacisniecie na liveboxie magicznego przycisku REG i udanie sie do konsoli aby ta polaczula sie z LB. Pozniej tylko klucz wep i to tyle jesli chodzi o podlaczenie PS3 przez lb do neta.
da$io
Mczper z całym szacunkiem ty też mieszasz! Bez podania maca nie połączy się! Wiem bo tego nie zrobiłem i d...pa! Kolego jak zrobisz jak ci napisał plissken będzie najwygodniej!
SORROW
Okej Panowie . A numer MAC konsoli gdzie znaleźć ? Druga sprawa ,to gdzie go wpisać / dodać na liveboxie ??
sory za noobizm smile.gif r
PiotrB
Adres MAC: System Settings > System Information.
SORROW
A numer MAC konsoli gdzie go wpisać / dodać na liveboxie ??
Snake_Plissken
Uruchamiasz konfigurację, potem Sieć bezprzewodowa -> Edytuj listę filtrów MAC -> wpisujesz i dajesz Dodaj.
Na końcu zapisujesz.
SORROW
Panowie, udało się !

Serdeczne dzięki wszystkim , którzy mi pomogli.Niech bóg video-games wynagrodzi Wam dobrymi wynikami w grach .
tongue.gif
Baqś
Musisz podac MAC konsoli do LiveBoxa , i WEP do konsoli, i potem wszystko na auto i powino Ci wykryc połączenie...
CHINDOOS
Możecie zamknąć już ten temat bo mnie krew zalewa jak widzę taki burdel na forum? stretcher.gif sciana_.gif
mczaper
CYTAT(da$io @ 31 05 2008, 13:21) *
Mczper z całym szacunkiem ty też mieszasz! Bez podania maca nie połączy się! Wiem bo tego nie zrobiłem i d...pa! Kolego jak zrobisz jak ci napisał plissken będzie najwygodniej!

Buhahaha ziomus masz w ogole Liveboxa ?? Bo ja mam i lacze sie ps3 wlasnie przez LB. W momencie nacisniecia przycisku REG nie trzeba wpisywac recznie maca do liveboxa, dodaje sie automatycznie.

Wiec przestan pier.... bo bajki piszesz catfight.gif
froniu
ja tez Maca konsoli nie wpisywałem w Liveboxie i wszystko działa normalnie
SORROW
Ja wklepałem MACA zgodnie z wcześniejszymi Waszymi poradami i jest Okej . Zależy chyba od zabezpieczeń sieci .Niektóre liveboxy wymagają chyba wrzucenia maca każdego nowo podłączanego do sieci urządzenia .Mi wciskanie przycisku "Reg" nic nie dawało .
pozdro !!!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.