Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Debet w simplusie
Forum PSX Extreme > Inne > Pomoc
Lucek
Otóż przydzarzyło mi się wczoraj coś takiego. Łączyłem się z internetem przez wifi w telefonie i trochę rzeczy ściągałem. Przez nieuwagę nie zauważyłem, że jako drugi punkt dostępowy ustawiony był gprs. Pech chciał, że akurat access point w pracy padł i telefon automatycznie przełączył się na gprs o czym w sumie nawet nie wiedzialem. Wyszedlem z pracy, patrze a tu telefon nie ma zasiegu i wyskakuje napis ze rejestracja karty sim nieudana. Od razu poszedlem do salonu plusa i pytam ocb. Babka mi mowi ze za polaczenie z internetem jest na koncie -98zl. Karta niestety byla rejestrowana, wiec po prostu niezaplacenie tego raczej odpada, ale regulamin swiadczenia uslug w simplusie mowi tak:

CYTAT
Użytkownik może wykonywać połączenia telefoniczne i korzystać z innych usług do momentu wyczerpania wartości konta, lecz nie dłużej niż wynosi okres ważności.

czyli wg regulaminu nie ma mozliwosci zejscia na minus. Czy w takiej sytuacji moga uznac moja reklamacje, czy sobie odpuscic i po prostu to zaplacic?

z gory dzieki za pomoc
stona
Regulamin jedno, życie drugie. Jak masz np 10 gr. na koncie to możesz wysłać eska z a 10,20pln i będziesz na minusie. Ale że zabrało Ci 98pln o.O Ja bym mimo wszystko spróbował zareklamować powołując się właśnie na ten punkt regulaminu. Za reklamacje nic nie zapłacisz, więc nie zaszkodzi spróbować.
Lucek
jakby komus to mialo pomoc to reklamacje uznali i zwrocili kase wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.