Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z PC... #2
Forum PSX Extreme > Platforma > PC
Emet
Wczoraj zrobiłem reinstalke XP (format C itd)... zainstalowałem kilka niebędnych rzeczy (sterowniki do GPU, antywira - Norton Internet Security 2005 itp) i pojawił się pewien problem.
HDD mam podzielony na 3 partcje (formatowałem tylko pierwszą - C). Z jakiegoś powodu, za każdym razem, jak chcę wejść na D lub E (lub na jakąś pamięć USB) wywala mi to okno:

Musżę wybierać IE (lub wyszukać explorera).
Z racji, że nie instalowałem jeszcze nic wiecej.. walnąłem sobie znowu reinstalke windy... ale nie pomogło i nadal mam to okienko. Nie ma problemu tylko przy wchodzeniu na C.
Wie ktoś czy idzie sobie z tym jakoś poradzić? Oczywiscie opcję formatowania tych partycji odpadają... gdyby o to mi chodziło to zrobiłbym to już, ale mam na nich po 60GB danych... nagrywanie tego wszystkiego to też niezbyt ciekawe zajęcie confused.gif

Ps. Skanowałem kompa 2 razy tym Nortonem (po uprzedniej kompletnej aktualizacji) i nic to nie zmieniło.

Ps 2. Sorry, że zakładam nowy temat, ale nie chcę robić zamieszania w temacie Irona (m.in).
Di
W kafejce w której pracuję często tak się zdarza z pendrive'ami, które przynoszą klienci. Wtedy albo włączam prawym przyciskiem myszy, albo używam opcji "Eksploruj". Niestety nie wiem, co jest tego przyczyną.
Emet
Niestety okienko te wywala nawet jak otwieram prawym lub biore 'Eksploruj', wiec tak czy inaczej musze wybierac IE.
Firekage
Tam nizej masz kwadracik , probowales go zaznaczyc?
Emet
CYTAT(Firekage @ 5 06 2008, 02:45) *
Tam nizej masz kwadracik , probowales go zaznaczyc?

Wiem o tym kwadraciku... wiem do czego sluzy. Problem w tym, ze nie da sie go zaznaczyc (jest to element nieaktwny).
wilku00034
To niestety wirus, często przenoszony przez pamięci zewnętrzne. Ja "zassałem" go z karty pamięci mojego telefonu.

AVG 8.0 free powinien sobie z nim poradzić, w moim przypadku załatwił problem.
Wypróbuj i zdaj raport wink.gif
Emet
CYTAT(wilku00034 @ 5 06 2008, 08:01) *
To niestety wirus, często przenoszony przez pamięci zewnętrzne. Ja "zassałem" go z karty pamięci mojego telefonu.

AVG 8.0 free powinien sobie z nim poradzić, w moim przypadku załatwił problem.
Wypróbuj i zdaj raport wink.gif

OK, dzieki. Jak tylko siade na kompa (pisze z konsoli) to sprawdze.
Emet
Zrobiłem kompeltne skanowanie systemu i... E się naprawiło, ale przy D nadal wyskakuje okienko. Potem jeszcze raz przskanuje samo D... może coś w końcu pomoże. Tak czy inaczej, dzięki wilku.
wilku00034
Nie ma problemu. Swoją drogą dziwny temat z tym że tylko część odpuściła... jeśli skan D nie pomoze to gruntowny całego HDD znów Ci pozostanie .
Emet
Skan całego kompa pomógł happy.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.