Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z God of War
Forum PSX Extreme > Inne > Pomoc
kijek
Konsola, model SCPH-30004 w ogóle nawet nie zaczyna czytać płyty( a chodzą mi wszystkkei). Gdzies obiło mi sie o usy, że kilku gier m.in. GT4(co sprawdzilem) ten model po prostu nie odtwarza z powodu starego czytnika DVD, CZY DO TEGO GRONA NALEZY TEZ GOD OF WAR?? (zaznaczam ze konsola nieprzerobiona)
Dark Serge
chodzi o to, że Twoja konsola nie potrafi odczytać dwuarstwowych płyty (czyli DVD9 lub DVD DL).
Tak, GoW też jest nagrany na DVD9, tak samo zresztą GoW II.
kijek
No to zapipiście, a tak się napaliłem, trudno trza konsole pozyczac bedzie....
Berion
KAŻDE PS2 odczytuje DVD5/DVD9/DVD10/DVD18...

Przeczyść laser- soczewkę konkretnie. Tylko nie odkurzaczem (tak na wypadek wspominam: był już jakiś kretyn na forum, który tak czyścił telewizor ;P)
Figaro
Nieprawda smile.gif Równiez mam model 30004 i tez mi nie działa God of War, Gran Turismo 4 i kilka innych a próbowałem kilku sposobów. Ktoś zna jeszcze jakieś? smile.gif
stona
Napisz do SONY z informacją że chcesz zwrot kasy za grę albo wymianę konsoli. Bo na pudełku z grą nie ma informacji że jest niekompatybilna z Twoją konsolą [zgaduję że nie ma wink.gif ].
kijek
Hmmm dziwna sprawa, ale odpaliła(przeczyscilem laser). Tylko po 2 h grania nie zachwyciła mnie i wrocilem do pes'a... Cos ze mna nie tak?? Wszystko jakies przerysowane, no i w ogole jedna wielka sieczka, wciskam jakies przyciski i zmiatam wszystko wkolo.. Nie o to mi chodzilo dry.gif
Moralio
1.Naucz się ciosów, wszystkie są w menu.
2.Przejdź trochę dalej, początek jest bardzo prosty. Później potrzebna jest taktyka.
3.Nie graj na easy ani nawet na normal.
Berion
CYTAT(Figaro @ 5 06 2008, 17:04) *
Nieprawda smile.gif Równiez mam model 30004 i tez mi nie działa God of War, Gran Turismo 4 i kilka innych a próbowałem kilku sposobów. Ktoś zna jeszcze jakieś? smile.gif

Prawda... rolleyes.gif

Przeczyść soczewkę, a jeśli nadal nie daje rady to niestety, ale masz już za słaby laser. Nie siej kretyńskich teorii jeśli nie masz pojęcia o konsoli.
kotlet_schabowy
Może nie ma wielkiej potrzeby, ale potwierdzam, że przeczyszczenie laserka i ewentualnie prowadnicy pomaga. Zrobiłem tak rok temu z czteroletnią wówczas konsolą (właśnie planując zakup GoW) i jest ok do dziś.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.