Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: żużel - polska ekstraliga
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik Sportowy
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Ölschmitz
czy ktoś z forumowiczów interesuje się czarnym sportem?
pomyślałem że skoro jest topic o piłce to może być i o żużlu...
Veron
No wreszcie!!
Już myslałem, że nikt tu nie kuma żużla! Super - dzisiaj kolejka, wiec mozna pogadac.
Sarni
Żużel rulez - ale tylko na żywo. W telewizji to już nie to. Osobiście jeżdżę na mecze I ligi - TŻ Sipma Lublin "daje radę".
Ölschmitz
Apator - Unia - 50-40 (yeah!!)
Atlas - ŻKŻ - 55-35
Toruń niepokonany!!
Ölschmitz
janol ch.uj
Ölschmitz
Zamieszczam aktualną tabelę...

1. Apator Adriana Toruń 2 4 112-68 +44
2. Atlas Wrocław 2 4 109-71 +38
3. Włókniarz Częstochowa 2 2 98-81 +17
4. Plusssz Polonia Bydgoszcz 2 2 88-91 -3
5. ZKŻ quick-mix Zielona Góra 2 2 83-97 -14
6. Lotos Gdańsk 2 2 74-106 -32
7. Polonia Piła 2 0 80-100 -20
8. Unia Leszno 2 0 75-105 -30

ciekawie zapowiada się mecz Atlasu z Apatorem...
Veron
Ciekawie to mało powiedziane. Wczoraj skopali na luzie ciekawy zespół z Zielionej Góry. W zespół zayebiście wkomponiwał się Drabik, w co nie wierzyłem za bardzo. Cegielski potrzebuje trochę czasu (tak myslę) i będzie jeździć tak jak to robił zawsze. Jędrzejak jak zwykle chimeryczny - w pierwszym meczu słabo, wczoraj jeden z liderów. Czekam więc na Toruń icon_twisted.gif

W sumie to okazało się, ze zniesienie KSM to dla niektórych prezesów (vide Apator) za wiele jak na ich małe mózgi. Zobaczą więc na własnej skórze, jak to jest, jak kibice nie przychjodzą na mecze z "kelnerami", a teraz dla niech prawie każdy zespół to cieniasy.

Sarni: jak tam Śledziu? Swego czasu mój uluibony zawodnik, ale okazał się być pajacem i dlatego zamiast walczyć o najwyższe laury obija się po niższych ligach, zresztą z różnym skutkiem...

Polonia Bydgoszcz ma pecha. Nie dość, że pozbyli się Protasia (ich ewidentna wina) to jeszcze kontuzji nabawił się sprowadzony Krzyżak. Nie rozumiem też, dlaczego zostawili chimerycznego Lorama, zamiast sprowadzić kogoś poważniejszego. Z takim skłądem to nawet io pierwszą czwórkę będą musieli się mocno pocić.
Ölschmitz
Polonia Bydgoszcz ma pecha. Nie dość, że pozbyli się Protasia (ich ewidentna wina) to jeszcze kontuzji nabawił się sprowadzony Krzyżak.

No i dobrze że pozbyli się Protasa (tera jeździ u nas smile.gif ) a Krzyżaka nie lubię bo odszedł z Torunia, a tera jeździ u %$#% icon_twisted.gif
Veron
Możesz go nie lubieć, ale jego klasa jest niezaprzeczalna.

Teraz w niedzielę Apator będzie potykać się z Polonią Bydgoszcz. Derby pomorza zawsze były ciekawe, liczmy więc, że i tym razem będzie podobnie, chociaż składy nie potwierdzają tego.
wilus
Ja siem interesujem czarnym sportem... Ale tylko Grand Prix...
Ölschmitz
Ja siem interesujem czarnym sportem... Ale tylko Grand Prix...

też lubię Grand Prix (w końcu mistrz i wicemistrz jeżdżą w Toruniu smile.gif )
ale na żywo to leci tylko na Canal + , a na jedynce w nocy nigdy mi się nie chce... sad.gif
a co do derby pomorza... pójdę na pewno gdyż te mecze są zawsze ciekawe (i można powyzywać Golloba smile.gif )
Ölschmitz
kolejna kolejka, kolejne zwycięstwo Apatora! tym razem "toruńskie anioły" ROZGROMIŁY Polonię Bydgoszcz... tym razem derby pomorza niestety nie były emocjonujące, mecz układał się pod dyktando Apatora
mecz Atlasu Wrocław niestety nie odbył się...
Veron
To zwyciestwo to zadna niespodzianka (jak i zadna niespodzianka bedzie kazde zwyciestwo Dream Teamu z Torunia). W lany poniedzialek jednak, cwaniaczki przyjezdzaja do Wrocka - mimo ze bez Hampela, wiem, ze Atlas da rade. Ja tam bede i zdam relacje.
Jędrek
Najlepsza druzyna jest oczywiscie ATLAS WROCLAW.
Ölschmitz
no... Atlas to chyba jedyna drużyna która jest w stanie przeciwstawić się Aniołom... na razie obie drużyny są bez porażki więc szykuje się niezłe widowisko...
Jędrek
A kiedy wogule bedzie mecz tego twojego Apatora i mojego Atlasa. Bo ja w temacie zuzlu to zielony jestem???!!!
Ölschmitz
"Mój" Apator jedzie do Was w lany poniedziałek (dostaniecie niezłe lanie smile.gif )...
Jędrek
Uuuuuuuu w lany poniedzialek... Qrde tak szybko jest mecz ja myslalem ze "nasze" druzynki to sie dopiero gdzies w maju spotkaja.

PS. MYsle ze wygra Atlas gdzies tak 12 pkt.
Ölschmitz
PS. MYsle ze wygra Atlas gdzies tak 12 pkt.

moim zdaniem się mylisz... smile.gif
Nie chcę za bardzo chwalić Apatora, ale wiesz jaki on ma skład?? Z deka silny smile.gif ...
Ölschmitz
nie... to niemożliwe, nie to być nie może!!!
Atlas - Apator 50-40
ALE LIPA!!!!! No cóż zdarza się sad.gif
Moim zdaniem to Protasiewicz i Rickardsson dali d.upy...
PS: już widzę jak Veron się cieszy... smile.gif
Jędrek
nie... to niemożliwe, nie to być nie może!!!
Atlas - Apator  50-40
ALE LIPA!!!!! No cóż zdarza się sad.gif
Moim zdaniem to Protasiewicz i Rickardsson dali d.upy...
PS: już widzę jak Veron się cieszy... smile.gif

Mowilem ci ze Apator dostanie lanie...
Veron
Ano ciesze sie bardzo:)smile.gif

Mecz nie byłtaki jak wynik. W sumie to rozstrzygnęło się wszystko w 13 biegu, kiedy Atlas wygrał 5:1 i w tym momencie miał 10 pkt przewagi i nie mógł już przegrać. Moim zdaniem mecz Apatorowi przegrali Ricky i Protaś, bo w sumie zrobili 9 pkt!!! Zayebisty jest W. Jaguś i Crump, ale reszta jechała co najmniej słabo. U nas nie do wyruchania był Nicholls, który zrobił 13 pkt (3,3,3,1,3) i Jędrzejak. Ale w sumie wszyscy punktowali i dlatego Atlas wygrał - po prostu miałbardzo wyrównany skład.

Teraz również ciekawa kolejka, bo do Torunia przyjeżdża Częstochowa, a do Wrocka Polonia Bdg. Do usłyszenia:)
Jędrek
A wie ktos moze z kim teraz bedzie gral Atlas???!!!
Ölschmitz
a do Wrocka Polonia Bdg.

jak już napisał Veron - Polonia Bydgoszcz... smile.gif
Jędrek
Ah. Nie doczytalem wypowiedzi Verona. :oops:
Ölschmitz
Toruń znowu przegrał (tym razem u siebie sad.gif ) z Top Secret Częstochowa... nie pamiętam wyniku ale chyba trzema punktami sad.gif
mecz Atlasu ZNOWU się nie odbył... (a oni ostatnio zremisowali z Lotosem smile.gif )
Jędrek
Mecz atlasu sie odbyl. WYGRALI. chyba 38:22. I kto bedzie mistrzem Polski???
ATLAS WROCŁAW
Ölschmitz
to co? nie odbył się, czy zakończyli wcześniej? sam już nie wiem...
PS: Atlas nigdy nie będzie mistrzem polski...
Jędrek
Zakonczyli wczesniej bo deszcz padal.
PS. Apator nigdy nie bedzie mistrzem Polski.
Veron
Nom, Apator sam sobie sra w papiery - przegrać na własnym torze z takim składem, to prawdziwa sztuka:) Ponoć po meczu butelki leciały na tor... Wrocław wygrał spokojnie, nawet Tomka G. przywieźli na 5:1:) Ateraz Apator jedzie do Zielonej Góry, więc jak się Kurmański, Hammil i spółka zepną, to chyba wam klub rozwiążąsmile.gifsmile.gifsmile.gif
Ölschmitz
Nom, Apator sam sobie sra w papiery - przegrać na własnym torze z takim składem, to prawdziwa sztuka:) Ponoć po meczu butelki leciały na tor... Wrocław wygrał spokojnie, nawet Tomka G. przywieźli na 5:1:) Ateraz Apator jedzie do Zielonej Góry, więc jak się Kurmański, Hammil i spółka zepną, to chyba wam klub rozwiążąsmile.gifsmile.gifsmile.gif

wiesz... masz rację smile.gif Mówię serio! Kurmański jest w świetnej formie, a Hammil był zawsze b. dobry... No cóż ja tam jestem dobrej myśli.
PS: jeśli czytają to działacze Apatora ( smile.gif ) to my chcemy Sullivana zamiast Rickardssona...
Jędrek
No i co Atlas bedzie Mistrzem Polski. A nie jakis tam Apator co przegrywa tylko.
Ölschmitz
człowieku! my tu dyskutujemy o ekstraklasie, a nie kto wygra itp. jest dopiero początek sezonu, więc skąd możesz wiedzieć kto będzie mistrzem...
Veron
dokladnie, szczegolnie, ze Atlasowi w kazdym sezonie zdarzaja sie takie babole, jak np ostatni mecz w Gdańsku... Poza tym to kwestia czasu, gry Ricky znowu spasuje motory i znow bedzie szalal.
Jędrek
znowu mecz atlasu sie nie odbyl - wiecie mielismy we Wrocku mala burze
Veron
no wiemyale to nawet lepiej, bo nie mialem kasy na bilet i bym nie był na stadionie:)

Poza tym wszstko w normie: Apator leje, Unia leje (a Gollob juz nie taki dobry jak kiedyś), a Lotos był o krok od sprawienia kolejnej niespodzianki. Faktycznie, może jeszcze będzie ciekawie w lidze...
Jędrek
i tak mistrzem bedzie atlas po nim zaraz apator,
Veron
Hehe, Atlas wygrał pod Jasną Górą i jak wygra u siebie zaległy mecz, to będzie samotnym liderem. W sumie to nie spodziewałem się takiego rozwiązania, ale jestem z niego niezmiernie rad:) Reszta wyników jak zwykle bez niespodzianek - wygrali ci co mieli (no może Leszno powinno było wygrać w Bydgoszczy, ale wygrana gospodarzy to też żadna niespodzianka).
Jędrek
a nie mowilem - atlas mistrzem!!!
Ölschmitz
Jędrek... qrde! przestań wkółko mówić, że Atlas mistrzem! jeszcze dużo czasu!
Jędrek
Jędrek... qrde! przestań wkółko mówić, że Atlas mistrzem! jeszcze dużo czasu!

dobra ale wiesz ze Atlas ma najwieksze szanse na mistrzostwo polski. Apator bedzie trzeci albo drugi.
Veron
Wcale nie ma najwiekszych szans na mistrza, bo jak mu sie w play - off trafi Unia to sie obsra, a nie wygra, a taki scenariusz jest realny, bo jedyne miejsce dla Unii w czworce to ostatnie. I jesli Atlas wygra sezon zasadniczy to kuriozalnie moze na siebie wyrok podpisac. A tak w ogole to Apator znow sie rozkreca i nie bedzie go latwo zatrzymac (Czestochowa juz zatrrzymana:)). Zreszta wiele wyjasni sie w niedziele, bo wtedy Atlas jezdzi zalergle spotkanie z Wlokniarzem.
Jaszczur
Panowie, musze sobie krzyknac: JAK KUR.WA MAC MOZNA BYLO PRZEGRAC TO SPOTKANIE (Czetsochowa vs Torun) MAJAC TAKA PRZEWAGE!?!?!?!?!?!?!? JAK TO SIE STALO? Bajer, ide po ciebie z palnikiem i cęgami...
Sarni
Ja wczoraj byłem na meczu TŻ Lublin - Kolejarz Rawicz. Bardzo dobrze jeździł Athilla Stefani (niesłusznie wykluczony w ostatnim biegu). Nieźle jeździł również Darek Śledź. Za to kiepskie wrażenie pozostawił Dawid Stachyra, syn trenera, jeździ bardzo kiepsko, ale jest młody, może się jeszcze wyrobi (z meczu na mecz jeździ coraz lepiej, a ma dopiero bodajże 17 lat).
Veron
Atlas tez zaczal swoje cuda - dwa mecze z rzedu w plecy i to do tego jakie! U siebie masakra z Czestochwa, a wczoraj ze slaba Bydgoszcza. Moze i kontuzje usprawiedliwiaja troche te wyniki, ale jak sie mysli o medalu to trza jezdzic, a nie sie tlumaczyc.

Czestochowa najwyrazniej mierzy ostro w mistrza - wszystkich najwazniejszych zlala, reszta powinna byc formalnoscia, ale tylko powinna - niespodzianki sie zdarzaja.
Ölschmitz
Panowie, musze sobie krzyknac: JAK KUR.WA MAC MOZNA BYLO PRZEGRAC TO SPOTKANIE (Czetsochowa vs Torun) MAJAC TAKA PRZEWAGE!?!?!?!?!?!?!? JAK TO SIE STALO? Bajer, ide po ciebie z palnikiem i cęgami...

no przegraliśmy ten mecz przez Bajera i Jagusia... obaj zawalili...
głupim posunięceim było to, że w 13 biegu jechały dwa Jagusie... przecież za Marcina mógły jechać ten Bajer to by tego młodego z częstochowy wykolegowali... wtedy byłby remis i większe szanse...
Tony na początku jeździł nieźle, ale pod koniec... icon_evil.gif może skutki wypadku na GP?
Crump całkiem nieźle jak i Protas... no cóż szkoda!
Jaszczur
Tak, skład biegu 13 to , niestety, kolejna pomyłka "Czerwonej Nogawicy" (i pewnie nie ostatnia). Mecz ogólnie bardzo ciekawy, ale KUR.WA! przegrany.
[/list]
Ölschmitz
ostatnio Apator przypomina mi naszą reprezentację...
pierwsze 20-30 minut super, a potem icon_evil.gif
Jaszczur
Wczoraj w radiu GRA puscili wywiad z Bajerem: przepraszal i stwierdzil: za przegrana druzyny odpowiadam ja i moja fatalna dyspozycja. Tylko co z tego, po co to komu? mógł sobie darowac...
Ölschmitz
tak samo jak Hajto obwiniał się za utratę pierwszej bramki w meczu z Portugalią... chciał wziąść na siebie całą odpowidzialność...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.