Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Bravia 40'
Forum PSX Extreme > Inne > HD
Psyko
Który model najlepszy do ceny 5k. Mam na oku KDL V3000, dobry jest? W zasadzie ma służyć do grania i oglądania tv w HD. Zależy mi na sytych kolorach i braku smużenia. No i możliwe, że będe brał jeszcze 32' do mniejszego pokoju, przeznaczenie takie same, co z Bravi o tej przekątnej?
Baqś
Ja wczoraj zakupiłem w promocyjnej cenie sony bravie 40, która na allegro, ceneo chodzi od 7000 do 9000
Za 5999

Jest to dokładniej SONY KDL-40X3000 , jesli ma byc pod ps3 lub x360 bo obu tych konsolek uzywam to polecam bardzo, pod Ntv również.
Psyko
A V3000?
Baqś
Zdecydowanie gorszy
Psyko
Ale bez porównywania do X3000. Solidny sprzęt, da rade bez nędzy pograć i pooglądać?
Baqś
Da rade , ale ja bym proponował dopłacic te 1000zł i miec jeden z lepszych sprzetów na rynku.
Psyko
A z 32 calowych, coś w rozsądnej cenie?
Baqś
32 nie ma sensu brac bo nie bedzie full hd...
Psyko
Ale ja chcę i 40 do duzego pokoju i 32 do mojego, wiekszy nie wejdzie.
Baqś
A 32 do jakiej ceny by miał byc? Bo moja dziewczyna ma SONY LCD TV 32" KDL-32T3000 i jest to naprawde fajny telewizorek w swojej klasie , i nie drogi. Ja kupując mojego 40" dostalem tą 32" za 1599zł a normalnie w sklepie kosztuje koło 2500-3000... a jest naprawde fajna
coolkrzychu
Weż sobie 40 calowy W4000. To jeden z najlepszych lcd na rynku. Najlepsza czerń i kolory ze wszystkich lcdków.
krejzol
Dokladnie,jesli już Sony,to tylko W 4OOO ,obojętnie w jakim rozmiarze:).

PS.Pracuje w Saturnie na telewizorach,więc troche sie na tym znam:)
nWo
odkładam kasę na KDL 46x3500 ale w markecie zobaczyłem 52W4000 to mi szczena opadła dry.gif za 9900 miałbym 52 cale a za 8900 tylko 46 ale naprawdę full wypasione. ten W model wcale nie jest gorszy a to co zobaczyłem w markecie osobiście dla mnie wystarcza. jeśli ktoś poleca serie W to wie co mówi. ja już też wiem że to fantastyczny tv.

tylko gdyby nie ten pobór prądu sad.gif to W 52 cale w październiku stało by w moim pokoiku. decyzja z wyborem tv to nie łatwa sprawa dry.gif
Turas
Przymierzam się do kupna KDL-40D3500. Ma służyć i do oglądania i do grania na PS3. Czy ktoś może posiada taki model? Wszelkie spostrzeżenia i uwagi mile widziane.
nWo
CYTAT(Turas @ 27 08 2008, 12:38) *
Przymierzam się do kupna KDL-40D3500. Ma służyć i do oglądania i do grania na PS3. Czy ktoś może posiada taki model? Wszelkie spostrzeżenia i uwagi mile widziane.

obecnie posiada go moja siostra, gram na nim czasami. musze powiedziec ze:

1. tv z anteny wygląda dobrze z 5 metrów, blizej radze nie podchodzic.
2. filmy DVD, z ps3 wyglądają swietnie ale tez trzeba je oglądac minimum z 4 metrów
3. grając na ps3 trzeba siedziec dosc blisko tv, ja gram przy odleglosci 2 metrów i taki Ridge Racer 7 albo GTA4 wyglądają swietnie. Kolory super żywe, tylko samo GTA biednie wygląda, wręcz rozczarowuje ale to wina gry a nie tv. Ridge Racer wygląda oszałamiająco jak na mój gust.
4. podłączenie kompa przez złącze PC, fajna sprawa mozna miec obraz w TV, dopasowuje sie automatycznie do rozdzielczosci w kompie, i mamy ekran komputera w takiej ramce, te ramke mozna zlikwidowac wybierając tryp PC PEŁNY 1 lub PC PEŁNY 2, wowczac obraz jest juz na calym tv i nie ma zadnych zarnych pasów.
5. obraz mozna sobie dobrowolnie dopasowac do aktualnego kanalu, tzn, 4:3 , 16:9 , tryb ZOOM, tryb SMART wydaje sie byc najodpowiednieszym wyborem dla takich stacji jak TVP 1 I 2 polszmat i tvn. mamy zoom w dol w góre, wybieranie przesuniecia obrazu w lewo w prawo. tryby obrazu kinowe, zywy 1 i zywy 2, opcje ustawien gamma jasnosci, tryb teatru, przez dosc spory kawał czasu mi sie podobal ale potem wybralem standardowy i okazal sie lepszy.
6. glosniki dobrze grają, glosno, tv nie buczy w nocy, szybko sie go ustawia, programuje kanaly wręcz banalna obsluga.

sam nie wiem co moge jeszcze napisac. jak cos wiecej to wal na prv.
Turas
Dzięki za wyczerpującą odpowiedź. Już chyba wiem co wstawię do pokoju po remoncie biggrin.gif
Arkady
CYTAT(Turas @ 28 08 2008, 09:29) *
Dzięki za wyczerpującą odpowiedź. Już chyba wiem co wstawię do pokoju po remoncie biggrin.gif

Właśnie miałem pisać to co nWo, wujaszek ma ten model i ząb w ząb wszystko się zgadza. Dodam natomiast, że cena D3500 ładnie poleciała na łeb, jeszcze miesiąc temu był za 4300zł, teraz spokojnie kupisz za trzy tauzeny.
nWo
true true, w necie zachwalają ten model, to taki osiołek do pracy czyli do wszystkiego. smiertelnika zadowoli ponad miare natomiast oko zawodowego kinomaniaka jak i fana gier ktory grafike ceni ponad wszystko i detalami sie zachwyca moze nie koniecznie do siebie przekonac.

model 46D3500 za 4500
model 40D3500 za 2500 ohmy.gif

seria D to taki wyposrodkowany model, mnie i siostre mocno zaskoczył na olbrzymi plus.... mogłem kupić te 6 cali wiecej. wiadomo ze na koniec zawsze pozostaje niedosyt. ale c'mon 2500 za 40 cali mellow.gif nie mam pytań. gdzie samsung czy LG potrafią wciskac 32/37 HDREADY dry.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.