CYTAT(Turas @ 27 08 2008, 12:38)

Przymierzam się do kupna KDL-40D3500. Ma służyć i do oglądania i do grania na PS3. Czy ktoś może posiada taki model? Wszelkie spostrzeżenia i uwagi mile widziane.

obecnie posiada go moja siostra, gram na nim czasami. musze powiedziec ze:
1. tv z anteny wygląda dobrze z 5 metrów, blizej radze nie podchodzic.
2. filmy DVD, z ps3 wyglądają swietnie ale tez trzeba je oglądac minimum z 4 metrów
3. grając na ps3 trzeba siedziec dosc blisko tv, ja gram przy odleglosci 2 metrów i taki Ridge Racer 7 albo GTA4 wyglądają swietnie. Kolory super żywe, tylko samo GTA biednie wygląda, wręcz rozczarowuje ale to wina gry a nie tv. Ridge Racer wygląda oszałamiająco jak na mój gust.
4. podłączenie kompa przez złącze PC, fajna sprawa mozna miec obraz w TV, dopasowuje sie automatycznie do rozdzielczosci w kompie, i mamy ekran komputera w takiej ramce, te ramke mozna zlikwidowac wybierając tryp PC PEŁNY 1 lub PC PEŁNY 2, wowczac obraz jest juz na calym tv i nie ma zadnych zarnych pasów.
5. obraz mozna sobie dobrowolnie dopasowac do aktualnego kanalu, tzn, 4:3 , 16:9 , tryb ZOOM, tryb SMART wydaje sie byc najodpowiednieszym wyborem dla takich stacji jak TVP 1 I 2 polszmat i tvn. mamy zoom w dol w góre, wybieranie przesuniecia obrazu w lewo w prawo. tryby obrazu kinowe, zywy 1 i zywy 2, opcje ustawien gamma jasnosci, tryb teatru, przez dosc spory kawał czasu mi sie podobal ale potem wybralem standardowy i okazal sie lepszy.
6. glosniki dobrze grają, glosno, tv nie buczy w nocy, szybko sie go ustawia, programuje kanaly wręcz banalna obsluga.
sam nie wiem co moge jeszcze napisac. jak cos wiecej to wal na prv.