Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Code Geass
Forum PSX Extreme > Inne > Japonia > MANGA&ANIME
Kingofanime
Ktos moze obejrzał te 12 specjalnych odcinkow?
Moze ktos wie skad moge je pobrac?
Zaton.
Hm?
To są jakieś dodatkowe odcinki ?
Kingofanime
http://video.aol.com/video-detail/code-gea...cial/3423830693

Hmm...To jest bardziej cos dla fanów serii wink.gif
Dr.Czekolada
Na bleachexile.com sa wszystkie odcinki (lacznie z tymi tutaj).
Eeee dobra wroc, nie mialem pojecia o czyms takim O_O sory (a myslalem ze japonce tylko do Naruto Shipp DVD daja takie glupoty).
Suavek
Z ciekawości obejrzałem pierwszy odcinek, chciałem zobaczyć czym to się teraz ekscytuje tylu ludzi.

Powiedzcie mi, czy ciąg dalszy jest równie głupi co pierwszy epizod? Bo jeśli tak to chyba nawet z czystej ciekawości nie będę tego oglądał. Debilizm totalny jak dla mnie, typowe anime dla młodszego odbiorcy. No chyba, że dalej "choć trochę" się polepsza, to może przymknę oko na beznadziejne postaci oraz oklepaną fabułę.
ion
ahahaahahhaah nie co, jak tak spaniale splycic mozna anime :F panie dorosly

Zaton.
Suavek, gratuluję oceniania anime po jednym odcinku dry.gif
Wg mnie, to się potem całkiem fajnie rozwija, ale CG to jedno z tych anime, które jedni uwielbiają, a inni szczerze nienawidzą wink.gif
Suavek
CYTAT(ion @ 10 07 2008, 04:42) *
ahahaahahhaah nie co, jak tak spaniale splycic mozna anime :F panie dorosly
Tylko potwierdzasz to co napisałem wcześniej.

Sam Geass natomiast jak na razie mnie przeraża. Idealny przykład na to, że sukces i popularność wcale nie muszą się wiązać z wysokim poziomem serii. Postacie są irytujące i oklepane, pełne stereotypowych zachowań. Fabuła póki co beznadziejna, prawie jak z anime lat 70tych, gdzie z reguły wyraźnie był zaznaczony podział na dobrych i złych. Do tego wszystkiego mieszany jest wątek komedii szkolnej oraz tony fanservice'u. Ogólnie mam wrażenie jakbym oglądał ponownie Gundam Seed Destiny, choć i ten był chyba lepszy. I o ile muzyka jest nawet niezła, o tyle kreska zawodzi. Po pierwsze nie lubie Clampa, a po drugie znowu pełno komputerowej animacji. Jeszcze trochę i wszystkie anime to będzie jedno wielkie CGI.
Jedyne co mi się podoba, to że główny bohater nie jest kolejnym wielce wybawcą wszechświata, szczególnie biorąc pod uwagę, że jego koleżka to niemal kopia Athruna z Gundam Seed.

Zobaczymy jak będzie dalej, ale póki co naprawdę jeden wielki 'facepalm'. Mimo wszystko mam nadzieję, że opinie dotyczące lepszego rozwinięcia niektórych postaci i fabuły w późniejszych odcinkach okażą się prawdą.

CYTAT("Zaton.")
Suavek, gratuluję oceniania anime po jednym odcinku
Oceniam odcinek, nie anime. Stąd też powstało moje pytanie, czy później jest lepiej czy poziom pozostaje podobny. Bo jeśli nic się nie zmienia to może szkoda mojego czasu?

I taka uwaga - ja mam zasadę, że nie oceniam całości anime przed obejrzeniem wszystkiego. Tym samym i tego, póki co nieszczęsnego Geassa skoro już zacząłem to skończę. Niemniej jednak to co obejrzałem do tej pory mnie wyraźnie zniechęciło.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.