Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: NAJLEPSZY ANTYVIRUS DLA PRZEDSIĘBIORCY - PILNE;-)
Forum PSX Extreme > Platforma > PC > Software
JanzKijan
Witam.

Potrzebny mi dobry antyvirus z licencją komercyjną. Im tańszy - tym lespzy i im lepszy tym lepszy (to 2 zasadnicze warunki;-)).

Zależy mi na dobrej ochronie (ala avast/kasperky) i małym obciążeniu zasobów sprzętowych (ala avast/nod32) + niska cena (lub ewentualnie darmowa licencja dla przedsiębiorców). Program ma być przenzcaony pod 1 stanowisko (notebook asus 133c + vista home premium); obecnie na trialu nortona jest very kiepsko (program dziurawy i straszniue ramożerny wink.gif

Z góry thx za pomoc.
greah
Symantec AV (broń boże nie mylić z Norton AV). AV ze stronami klienta i serwera więc odciąża komputery gałęziowe, które zamiast łączenia się z głownym serwerem ciągną wszystko z locala.

Wg mnie szara eminencja jeśli chodzi o AV - nie ma akcji aby wykrywał programy jako malicious, mało fałszywych alarmów a do tego nie nabruździ Ci w systemie. Jedyne czego wymaga to odrobiny ram, bo klient po stronie gałęzi potrafi zabrać kilka mb a prZy uruchamianiu robidoscan, który przez circa 30 sekund żre ok 60mb i kilka procent CPU
Brainiac
Jeśli ma być na 1 stanowisko to polecam Kaspersky Anti-Virus.
Ma w sobie wszystkie niezbędne funkcje, nie spowalnia komputera i ma bardzo obszerną baze wirusów z częstymi aktualizacjami.

Pozdrawiam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.