Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: The Happening - Zdarzenie
Forum PSX Extreme > Inne > Region Filmowy
_One_
Wczoraj byłem na tym filmie w kinie, oglądał go już ktoś z was? Film był całkiem niezły, ale to co w nim najbardziej mi sie spodobało to samobójstwa ludzi zarażonych toksynami które nagle zaczeły wydzielac rośliny. Zabawne jak łatwo człowiek może zabic samego siebie, ale samobójstwa które szczególnie utkwiły mi w pamięci, to kiedy jakiś gościu włączył ogromną kosiarkę do trawy i położył się na jej drodze oraz pracownik zoo który wszedł do lwów, naprawdę pomysł jest oryginalny bo w końcu nie ktoś czy coś zabija ludzi tylko praktycznie oni sami siebie. Zakończenie łatwo w sumie do przewidzenia, ale to nie zmienia faktu że film jest dobry i warto go obejrzec także ze względu na dobrą rolę Marka Wahlberga.

Trailer - http://pl.youtube.com/watch?v=4fwccFTJIdo
ghost.
ale mam prośbe - wyedytuj ten podpis "rośliny zabijają ludzi"pod nazwą tematu, bo to jest spoiler po prostu, i to taki, który widać nawet jak sie nie zagląda do tego tematu... do tej chwili nie miałem pojecia o co chodzi w tym filmie i czekałem zeby sie przekonać

EDIT: thanx, ja jakos scierpie, a inni sie nie natną :-)
Fab3r
Byłem przedwczoraj i mówiąc szczerze... trochę się zawiodłem. Pomysł IMO dobry, zwiastun zapowiadał bardzo ciekawy film (no i twórca 6tego zmysłu jakmutam). Mimo niezłego początku i klimatu zaszczucia ( nie ma dokąd uciekać, bo wszędzie dookoła występują ataki, nie wiadomo czemu) to wieje trochę filmem klasy B confused.gif ...
Rodzinka, która się rozdzieliła, mała dziewczynka, wszyscy poza głównymi bohaterami giną, jakaś nawiedzona babcia... Ogólnie mało zwrotów akcji, w ogóle mało akcji a za dużo paplaniny, aż chciałoby się żeby coś się stało podczas zebrania w knajpie na początku filmu. Jak dla mnie 5.5/10. Po przykładzie Whalberga widać, że dobry aktor nie gwarantuje dobrego filmu.
AiszA

http://www.thehappeningmovie.com/

Widząc zwiastun "The Happening", przewija się myśl, że film będzie naprawdę wyjątkowy... Towarzyszy nam świetna atmosfera i ciekawe podejście do tematu apokalipsy... Slyszy się, że to jeden z bardziej oczekiwanych filmów 2008 roku... Rzeczywistość odbioru już tak nie zachwyca... Shyamalan należy do rzadkiego w Hollywood typu „twórców” („Szósty zmysł”, „Osada”, „Znaki”)... Reżyser prowadzi oglądającego wśród refleksji nad ogólnym stanem stosunków społecznych i zagrożeń współczesnej cywilizacji... Zakłócenie równowagi ekosystemu urasta do rangi zbrodni, za którą może zostać ukarana cała ludzkość... Jednak nijak się mają i cholernie irytują, nieporozumienia kochanków, potencjalnośc zdrady czy powierzchowne rozmowy, wobec globalnego przecież zagrożenia... Pomysł zaatakowanego świata, przez istoty do tej pory nieomal niezauważane, jest ciekawy, jednak niepotrzebnie, moim zdaniem, przygaszony wewnętrznymi przeżyciami głównych bohaterów, czuję się rozczarowana lekkością, z jaką zostało to podane... Nie mówi się szeptem przy ogromie tak przerażających wydarzeń, które wprost spadają nam z nieba wink.gif Cywilizacja Vs Natura, gdzieś na marginesie opowieści przewijają się znane motywy globalnego ocieplenia czy zanieczyszczenia środowiska... „Zdarzenie” aka eksperyment, oparty na hipotezie wielkiego fizyka... Szkoda, że Shyamalan miał zbyt wiele przypadkowych danych, by zbudować na nich jednoznaczną tezę, bo produkcja (zaliczam do dobrych) mogła być "diamentem", jednak zabrakło do tego niejednego szlifu smile.gif
2razyjot
Bylem na tym w kinie z kobieta i ... Poczatek obiecujacy, chociaz jak ludkowie spadali z dachu na budowie to sie smialem, przejecie tego goscia i komentarz "o nie, to jakis tam. BUM. O nie i tez tez. BUMBUMBUM O nie, o Boze nie, kwiiiiiiik. Generalnie poczatek spoko, pozniej zaczyna sie ciaaaagnaaaaac niemilosiernie, rozkmina gl. bohatera jest po prostu nie do ogladania, jego gra aktorska rowniez nie do konca mnie przekonala. A zakonczenie? Zaczynajac od "terapii malzenskiej przez metalowy pret", w koncu iscie hollywoodzkie stawienie czola sytuacji i romantyczne wyjscie na pewna smierc i spaszkwilone pokazanie prologu, ze we francji rowniez zaczyna sie anomalia. Film IMO slabiutki, nie przekonuje mnie tworczosc tego goscia poza "6-tym zmyslem"; dla mnie kiszka stolcowa. Dobrze, ze bilet mialem za darmo od znajomej.
NerkoWiktor
Płakałem na tym filmie ze śmiechu przez co ludzie w kinie dziwnie na mnie patrzyli mellow.gif ostatni raz poszedłem na jakiś "horror" w ciemno ;p już sam pomysł na film jest debilny, a wykonanie niestety też go nie ratuje
gekon
Shyamalan powinien dać sobie jednak spokój po '6 zmyśle'. Odnośnie postu wyżej. Nie wiem skąd dziwne przepuszczenie, ze to miałbyć horror, a rehotanie w kinie jak głupia nastolatka jest jeszcze bardziej irytujące niż ten film.

Pozdrawiam.

Cris
Pomysł niezły , wykonanie już nie.
Kilka razy film ten wywoływał u mnie uśmiech politowania.
Ja tam czekam na film Blindness

I mam nadzieję , że tutaj się nie zawiodę.
Burth
Wczoraj ogladalem Zdarzenie, film żałosny. Myslalem ze takiego pomyslu nie da sie popsuc a jednak dalo sie. Gra aktorska na poziomie slabego serialu i jeszcze ta laska wyglada jak upośledzona.
rkBrain
Wy wszyscy chyba dawno nie widzieliście na prawdę słabego filmu. Polecam "Dom strachu". Wtedy docenicie dobre kino.
_Milan_
Straszny szajs.
Dawno nie zalowalem tak bardzo spedzone czasu przed ekranem.
dlatego filmy niepewne nalezy sciagac, i ogladac avi na kompie, bo lepiej kogos okradac niz zeby ktos okradal Ciebie.
MasterShake
CYTAT(rkBrain @ 6 07 2008, 22:34) *
Wy wszyscy chyba dawno nie widzieliście na prawdę słabego filmu. Polecam "Dom strachu". Wtedy docenicie dobre kino.

toto co koles mial wypadek, trafil do chaty wampirow, pozabijal ich, skazali go, wiezli go autobusem, znowu byl w ypadek i trafil do tej samej chaty wampirow?
adi
Świeżo po seansie i jakoś nie rozumiem narzekań.Bardzo fajne hmmmm.....katastroficzne kino drogi? wink.gif.Na słabe aktorstwo bym raczej nie narzekał-wydaje mi się że taka była konwencja filmu-ludzie w obliczu czegoś dziwnego,niespotykanego,niepewnego,po prostu ludzie przestraszeni i zdezorientowani a nie spanikowani,wyrazający twarzami wszelkie mozliwe emocje i rzucajacy "mondrymi",patetycznymi sloganami.
Sama historia trzyma sie kupy(jak na S-F oczywiście),fajnie podana.
Motyw ze skaczącymi z dachu robotnikami śmieszy?....hmmmm dry.gif
Jak dla mnie takie 7-8
Ofeck
straszny crap, po akcji kiedy ten kolo przedstawiał sie roślince parsknęliśmy śmichem, jedyne co mogło się podobać to początek.
Lain
mi się nawet podobał. niby wszystko ok. miał być horror, ale nie poszło im coś. ;] nie nudziłam się, nie miałam ochoty go wyłączyć. średniak.. hyh.gif
stona
To miał być horror ? Nie no.. Początek był dobry.. Pierwsze kilkanaście minut. Później poszło schematem i zdrętwiało okropnie. Film serio mógł być dobry, a tak, jak już wspomniała Lain - wyszedł średniak.
Diabeu
ja nie rozumiem jak ten typ bierze kasę na te swoje gówna, to już Lynch robi mądrzejsze filmy
2razyjot
Film jest obiecujacy na poczatku, pozniej jest tak nudny, ze mozna puscic pawia. Niekonsekwentny w budowaniu napiecia, "gadanie z kwiatkiem", "terapia malzenska przez rure w scianie" - WTF? Nie lubie filmow tego goscia poza "6-tym zmyslem". I pomyslec, ze poszedlem NA TO do kina, baba sie uparla, pozniej by nadrobic stracony czas poszlismy na Wanted. ;]
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.