the_gullwing
15 06 2008, 23:03
Yo! Troche późno się wziąłem za tego erpega, ale kiedyś trzeba. Już pisze w czym mam problem...
Do ubicia mam teraz czarnego smoka. Podobno żeby sie za niego wziąć trzeba mieć ukończony "subquest" w Marbule uprzednio oglądając scenke na statku Fargo. Podobno po "szarpaninie" w kajucie dwóch kapitanów, ma rozpocząć się koncert....No właśnie u mnie koncert "jest już skończony", a co za tym idzie nie będę mieć możliwości zatłuczenia zjaw w marbule i samego starcia z czarnym smokiem...
Czy ktoś wie jak zrobic, żeby jednak stanąć na przeciw czarnemu smokowi uzyskując tym samym możliwość zdobycia kolejnego summona i reliktu?
Z góry dzięki!
Musisz coś zrobić podczas pobytu na S.S. Zelbess. O ile pamiętam, to zobaczyć jakąś scenkę z Nikkim i Irenes. Albo jako kot, albo gdzieś pod koniec, niestety nie pamiętam tego dokładnie. Na pewno musi się to skończyć tym, że Irenes dołącza do twojej drużyny.
the_gullwing
15 06 2008, 23:14
Kuwa, no juz nie pam mojęcia...Wygląda to tak, że przy SS Zelbess nie stacjonuje już zaden statek...Wiem, że wcześniej była scenka z której dowiedziałem się, że Nikki niby jest synem Fargo, ale o chyba nie to

No nic, dzięki za szybką odpowiedź - nic nie wyjaśniającą, ale dzięki^^
Zobaczmy, moze ktoś jeszze sie wypowie. Yo!
Właśnie o to chodzi, że jeśli w pewnym momencie nie porozmawiasz z Nikkim i nie zobaczysz scenki, to później już nie masz szansy tego naprawić. Dlatego o tym słyszałem.
Chodzi o pierwszy raz, kiedy trafiasz na S.S. Zelbess, tuż przed tym, jak z tego statku odpływasz, po walce z Sage'em. Ja zawsze chodziłem rozmawiałem z każdym i nie miałem tego problemu, więc nie wiem dokładnie. Prawie na pewno jest to ta scenka, która kończy się tym, że Irenes dołącza do drużyny.
Weź Harle do ekipy i idź tam gdzie powinien być "smoku". Da Ci Black Relic i po sprawie, a "czarnego brudasa" ubijesz w game+.

No chyba, że nie o to chodzi, ale jak mniemam szukasz smoków, aby dostać "kryształki".
No tak, oczywiście w grze można iść dalej i dostać Relic. Niemniej smoka tym sposobem nie pokonasz i nie dostaniesz przyzwania, a także kilka innych możliwości stracisz.
Miałem ten sam problem. Jeżeli wszyscy ci mówią, że już po koncercie to nic nie da się zrobić

. Musisz wziąć Harle i zdobędziesz Relic bez walki, tylko nie zdobędziesz jakiegoś ważnego przedmiotu (już nie pamiętam czego

)
Dark Serge
16 06 2008, 07:35
od takich pytań to albo topic o pomocy, albo topic o Chrono Cross. nie zakładajcie nowych tematów dla każdego problemu z grą -_-'
zamykam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.