Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Carver
Forum PSX Extreme > Inne > Region Filmowy
2razyjot
Znikad w moje lapy wpadl film, o ktorym nic kompletnie nie slyszalem. Ziomek wiedzial, ze lubie rasowe slashery pokroju "Wrong Turn 2" (ze pozwole sobie odwolac sie do nowszych filmow bo o "Piatku 13" wspominac nie bede) i z tym filmem w przyslowiowa dyche trafil.

"Carver" jest kinem rzeznicko-rozrywkowym odwolujacym sie do prawdziwych zdarzen, jakie mialy miejsce w okolicach sielskiej miesciny Halcyon Ridge.

Grupka studentow wybiera sie na wakacje przed rozpoczeciem kolejnego roku ciezkiej nauki. Miejscem ich wypoczynku staje sie pole namiotowe. To wlasnie w tych okolicach rozegraja sie dramatyczne wydarzenia.

Dramatyczne? Zartowalem. icon_twisted.gif

Co powiecie na wielkiego, opaslego, oblesnego mezczyzne, ktory jadro jednego z obozowiczow traktuje sekatorem? Wiecie jaki odglos wydaja zebra 20-kilku letniego mezczyzny gdy z wielkim impetem udeza sie je ciezkim mlotem? Czy pila jest w stanie przeciac kosc? Na te i inne jakze interesujace i zyciowe pytania stara sie nam odpowiedziec rezyser i scenarzysta Franklin Guerrero Jr., odpowiedzialny za calkiem niezly "The 8th Plague".

"Carver" to poltorej godziny ostrej rzezi, niczym nie skrepowanej - bez moralu, bez jakiegokolwiek usprawiedliwiania bestialstwa, ot studenci zwykle maja pecha i tyle. Film nie jest rzeczywistym zapisem wydarzen jakie mialy miejsce, bazuje luzno na nich zapewniajac rozwalke jakiej dawno nie bylo. "Wrong Turn 2" byl krwawy, miejscami przerysowany - "Carver" uderza w widza swiadomoscia, ze to sie naprawde wydarzylo a na wiejskich rozdrozach lepiej miec ze soba shotguna z zapasem amunicji i kazdemu farmerowi robic headshotta.

Polecam jak cholera, efekty gore i realizacja jest najwyzszych lotow, kazdy odglos masakrowanych cial oddano z chorobliwym artyzmem wrecz. Aktorstwo srednich lotow, ale czego oczekiwac po iscie wymagajacych scenach - studenci chleja piwo, wiesniaki belkocza oferujac winiaka z domowej winnicy a morderca puszcza na adapterze skoczna melodie odcinajac kobiecie glowe w fontannach bryzgajacej krwi. No, czegoz wiecej chciec na idealny romantyczny wieczor z laseczka albo by wlaczyc rodzinie przy obiedzie?
Fab3r
e tam, Machine Girl to miecie z miejsca...
MasterShake
jj jak lubisz takie filmy to polecam topór, z carverem musze się zapoznać ;]
2razyjot
CYTAT(MasterShake @ 18 06 2008, 12:52) *
jj jak lubisz takie filmy to polecam topór, z carverem musze się zapoznać ;]

Topor nawet w oryginale kupilem, w jakiejs gazecie byl, tam jakos sztucznie i gumiasto efekty gore wygladaly ale fakt faktem, ze koles niezle masakrowal a film calkiem wesoly byl. ;p
Marlon
Widziałem tego Carvera jakiś czas temu i nędzne mi się to wydało. Miałem problemy z dojechaniem do końca.

Niewiele pamiętam z tego (chociaż trzeźwy byłem), ale realizacja, aktorstwo, zdjęcia itp. leżą na całej linii. Wiadomo, że nie tego się oczekuje od tego typu filmów, ale od tego waliło amatorką na kilometr - aż niemiło.

Kilka akcji było fajnych, ale generalnie nuda - jest masa lepszych produkcji tego typu.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.