genetyk@
20 06 2008, 17:40
A no wlasnie jak wyglada sprawa internetu bezprzewodowego w Polsce jakie ceny, czy oplaca sie brac? Nie preferuje zakladania telefonu stacjonarnego, dla mnie to przezytek, chodzi mi tylko wylacznie o podlacznie do sieci. Czy ktos z was ma taka usluge jak to wyglada i ile kosztuje?
Z gory dzieki za pomoc
Bezelek126
21 06 2008, 14:05
Ja posiadam iPLUSA , cena abonamentu to 70 lub 120 zl na miesiac (w zaleznosci od ilosci transferu).Internet dziala wszedze gdzie bylem z laptopem.W miejszych miastach net nadaje sie na e-mail , gg lub poogladanie stron , a np. w wiekszych typu sopot to szybko otwiera strony itp. a jak z transferem w wiekszym miescie jest to niewiem bo nie probowalem.Posiadam modem jakis HUAWEI 1.8mb , wiec nie wiem jak jest z tymi nowymi 7.2 mb;]
Jeśli nie masz lapa i zależy Ci na necie tylko w domu to bierz po kablu. Taniej i lepiej.
aha, pisze się " bezprzewodowy " a nie " bez przewodowy "
genetyk@
21 06 2008, 21:04
CYTAT(stona @ 21 06 2008, 15:44)

Jeśli nie masz lapa i zależy Ci na necie tylko w domu to bierz po kablu. Taniej i lepiej.
aha, pisze się " bezprzewodowy " a nie " bez przewodowy "

tyle ze pokablu to raczej z telefonem idzie brac bo jak inaczej? z tego co pamietm...
nie. ja od zawsze miałem internet bez telefonu.
A jakieś Chello? To bez telefonu przecież, albo takie sieci jak bodaj Aster - miastowi dostawcy netu, taki mega lan, de facto to jest po kablu.
MichAelis
22 06 2008, 01:53
W sieciach komorkowych net BEZPRZEWODOWY ( z przymiotnikami nie piszemy razem), jest raczej do meli czy przegladania stronek. Zbyt małe limity tam daja zeby myslec o czyms wiecej. Uzywam blue connecta i do takich prostych rzeczy nadaje sie idealnie.
Przewodowy net bez konieczności zakładania linii telefonicznej = MULTIMEDIA.
Żeby mieć internet w telekomunikacji to nie trzeba zakładać telefonu (ale chyba trzeba płacić drożej).
genetyk@
22 06 2008, 08:39
w takim razie chello bedzie dobra alternatywa jesli chodzi o net na kablu bez telefonu,
jesli o bezprzewodowy chodzi ceny sa o wiele wyzsze niz te w UK , gdzie korzystam obecnie....
co z ta Polska?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.