Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Słuchawki i głośniki grają jednocześnie
Forum PSX Extreme > Platforma > PC > Hardware
morales-kks
Jak w tytule.
Zrobiłem format lapa i pojawił się taki oto problem. Mam Winde XP Home Edition.
Wcześniej wszystko dobrze śmigało. Ktoś może pomóc??
Z góry dzięki.
koniol21
Miałem to samo, jadać na windowsowskich sterownikach - instalowałeś stery producenta ? wywaliłeś RtHDVCpl z procesów (bo strzelam ze dźwiękówkę realteka masz)?
morales-kks
Stery widowsowskie same się wrzuciły bo użyłem Recovery Discs (dodawane płyty z Windą do mojego lapa), także wpywu nie miałem na nie.
Gdy robiłem by zaktualizował sterowniki (z poziomu menadżera sprzętu) dał odpowiedź że ten jest najnwoszy.
Nie wiem co robić, co śmieszniejsze wcześniejsze formaty (z użyciem tych samych płyt) nie stwarzały takiego problemu.

w "Kontrolerach dźwięku, wideo i gier" - mam napisane że używam "Crystal WDM AC97 Driver for ICH4"...
koniol21
Nie aktualizuj spod menadżera, wbij na stronę producenta i stamtąd zassaj najnowsze stery, u mnie problem zniknął dopiero po instalacji menadżera audio właśnie, nawet teraz jeśli ubije jego proces to lapek "nie zauważy" ze podpiąłem słuchawki i da dźwięk jednocześnie na nich, i na głośnikach.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.