Już mniej niż 20 dni do E3 2008, więc najwyższa pora założyć temat o największych targach branży.
Gry które mają być pokazane na 100%:
Killzone 2
Final fantasy XIII / Versus
Resistance 2
Motorstorm 2
LittleBigPlanet
Socom
Heavy Rain
Infamous
White Knight Chronicle
Prawdopodobnie zostaną pokazane:
Uncharted 2
God of War 3
ICO project
Tutaj pełniejsza lista, łącznie z grami multiplatformowymi.
Heavy Rain na 100%, gdzie tak wyczytałeś?
Poza tym, japońskie gry jak FFXIII czy gra od Team ICO, zostaną pokazane na TGS (IMO)
QUOTE(YETI @ 26 06 2008, 11:48)

Heavy Rain na 100%, gdzie tak wyczytałeś?
Poza tym, japońskie gry jak FFXIII czy gra od Team ICO, zostaną pokazane na TGS (IMO)
No wlassnie a po wykresleniu tych tytulow wynika ze Sony pokaze to samo co na kazdych targach--żyg
Jest jeszcze Infamous, może Wardevil? Poza tym czekam na najnowsze wersje R2 i MS2. Jakiś nowy level KZ2 (wielkie bitwy), no i każdy nowy materiał z LBP przyjmę z uśmiechem na twarzy

PS. Ciekawe czy informacja o GoW III się potwierdzi
FF13 bedzie na E3 to samo v13
http://finalfantasy-xiii.net/2008/06/19/fi...lease-date.htmlMozna tez liczyc ze Sony pokaze cos nowego

No i jeszcze z oficjalne potwierdzonych gier:
SIREN: Blood Curse Episode #1 [PSN] (PS3)
SOCOM: Confrontation (PS3)
Buzz! Master Quiz
Buzz! Quiz TV
Moze pokaza tez nowy kontroler...
Don_Pedro
26 06 2008, 12:03
Osobiscie najbardziej licze na trailer z najnowszej produkcji Team Ico! Jesli pokaza ta gre, reszta przestanie miec dla mnie znaczenie
systematyk
26 06 2008, 12:03
sony musi pokazać coś nowego, bo dali solidnie ciała na własnych targach. taką mam przynajmniej nadzieję. bardzo liczę na GoW3, bo już się stęskniłem za kratosem. a jeśli pokażą wreszcie coś solidnego z Heavy Rain, to chyba posikam się ze szczęścia... Fahrenheit nie był idealny, ale to jedna z ciekawszych gier, jakie grałem, więc liczę na jakieś info, bo od słynnego filmiku chyba nic nowego nie wyszło w tym temacie.
ciekawi mnie jeszcze, czy plotki o kopiowaniu wiilota przez sony zostaną wreszcie potwierdzone, czy zdementowane. ktoś wie coś na ten temat może?
Jacobss
26 06 2008, 12:25
CYTAT
sony musi pokazać coś nowego, bo dali solidnie ciała na własnych targach
Jakiego ciała? Pokazali swój najważniejszy tytuł (KZ2) i o to chodziło.
Tym razem na E3 pewnie znowu będzie jako ostatnia gra pokazany i znowu zamiecie jak rok temu
Redmitsu
26 06 2008, 12:45
Zacieram juz raczki :} Oby pokazali takie gry jak GOW 3, FFXIII, GT5 ( i oby bylo to cos wiecej niz GT5P ;P ) , KZ2 i inne hiciory ( ofkoz mowie o nowych prezentacjach ) no to bede spac spokojnie o przyszlosc Ps3 ; )
A ja czekam na info z innej beczki - konkretnie o 2.40 i jak to w Europie będzie z
Video Store na PlayStation 3.
QUOTE(Jacobss @ 26 06 2008, 13:25)

sony musi pokazać coś nowego, bo dali solidnie ciała na własnych targach
Jakiego ciała? Pokazali swój najważniejszy tytuł (KZ2) i o to chodziło.
Tym razem na E3 pewnie znowu będzie jako ostatnia gra pokazany i znowu zamiecie jak rok temu

A dali ciala bo pokazanie wkoncu grywalnego KZ2 tobyl wrecz obowiazek.Ja czekam na zapowiedzi nowych gier albo chociaz zeby pokazali te o ktorych duzo nie wiadomo np Wardevila.
Snake_Plissken
26 06 2008, 15:24
Liczę na pokaz White Knight Story, którego premiera ma się odbyć do końca roku fiskalnego 2008.
CYTAT(Snake_Plissken @ 26 06 2008, 16:24)

Liczę na pokaz White Knight Story, którego premiera ma się odbyć do końca roku fiskalnego 2008.
Tez mam nadzieje, ze cos pokarza bo w temacie jrpg posucha panuje

Ciagle tylko FPS,TPP,FPS,TPP itd.
Litwin25
26 06 2008, 19:30
Uncharted2 i GOW3,to mnie kreci,Konami mogłoby pokazać PES2009
CYTAT(the_m @ 26 06 2008, 13:01)

pytanie tylko w jakiej formie, bo na gameplay raczej nie liczę
QUOTE(YETI @ 26 06 2008, 23:09)

QUOTE(the_m @ 26 06 2008, 13:01)

No ale na tej samej stronie jest info jak jeden z tworcow powiedzial dla Famitsu ze mozliwe iz ukaze sie demo do konca 2008 roku.Mysle ze musza poazac gameplay jak nie na E3 to na TGSie..
Ja słyszałem , ża Square Enix może pokazać Parasite Eve 3, słyszeliście o tym?
Ja chcę RE5 i WipEoutHD. Nawet jeżeli to pierwsze to "tylko" multiplatforma.
CYTAT(izon @ 26 06 2008, 23:36)

CYTAT(YETI @ 26 06 2008, 23:09)

CYTAT(the_m @ 26 06 2008, 13:01)

No ale na tej samej stronie jest info jak jeden z tworcow powiedzial dla Famitsu ze mozliwe iz ukaze sie demo do konca 2008 roku.Mysle ze musza poazac gameplay jak nie na E3 to na TGSie..
Plotki mówią, że gameplay ma być na TGS. A co do PE3, podobno robi się... na komórki.
Ja najbardziej czekam na Heavy Rain, jeżeli wierzyć różnym plotką, graficznie ta gra to prawdziwy pokaz możliwości PS3, ale wszyscy wiemy, że w grach Quantic Dream nie o grafikę chodzi

how far are you prepared to go to save someone you love?
Do dzis sobie czasami puszczam trailer Heavy Rain.
No i tak jak t3xz czekam na WipEouta HD.
Ja mam nadzieje ze pokaza grywalny kod z Mafii2,La Noire,Uncharted 2 oraz Far Cry 2 i Dead Space z wersji na ps3
Niech pokaza gameplay z F3 i trailer GoW 3 i juz mi sie zrobi mokro w gaciach. No i oczywiscie HR i ... Shadow of the Colossus 2
Mr. Blue
27 06 2008, 10:32
Mi by wystarczyło potwierdzenie o emulacji softwarowej ps2 w ps3 40gb...
A ja radze ostudzic podniecenie zeby zawod byl mniejszy..Mysle ze tegroczny E3-TGS-GC to ostatnia szansa Sony zeby sie odbic od dna wiec mam nadzieje ze nie spierdo%* tego:)
Grigori
27 06 2008, 12:08
Oby nie Colossus 2. Sequeli takich gier się nie robi. Lepsza nowa gra z tym samym feelingiem. Zresztą wiecie o co biega.
Wie ktoś czy w tym roku też będzie można oglądać konferencje na żywo?
QUOTE(Grigori @ 27 06 2008, 13:08)

Oby nie Colossus 2. Sequeli takich gier się nie robi. Lepsza nowa gra z tym samym feelingiem. Zresztą wiecie o co biega.
Wie ktoś czy w tym roku też będzie można oglądać konferencje na żywo?
Mozliwe ze tutaj??:
http://www.e3expo.com/
systematyk
27 06 2008, 13:07
team ico raczej by sequela nie robili, a jeśli to z zupełnie nowym gameplayem. w końcu SotC był prequelem do Ico, a są to na dobrą sprawę dwie różne gry. cieszy najbardziej to, że sony nie olewa swoich bardziej kreatywnych teamów i pozawala zaszalec w przeciwieństwie do M$.
i nie powiedziałbym, że sony musi się odbic od dnia, bo na nim nie sa. tracą mniej pieniędzy na chlebaku i coraz więcej ciakawych gier wychodzi.
bardziej mnie ciekawi, czy potwierdzą się plotki o chlebakowej wersji wiilota, bo trudno uwierzyc, że chłopaki tak z sony jak i m$ nie chcieli by trochę zarobic na sukcesie wii.
QUOTE(systematyk @ 27 06 2008, 14:07)

team ico raczej by sequela nie robili, a jeśli to z zupełnie nowym gameplayem. w końcu SotC był prequelem do Ico, a są to na dobrą sprawę dwie różne gry. cieszy najbardziej to, że sony nie olewa swoich bardziej kreatywnych teamów i pozawala zaszalec w przeciwieństwie do M$.
i nie powiedziałbym, że sony musi się odbic od dnia, bo na nim nie sa. tracą mniej pieniędzy na chlebaku i coraz więcej ciakawych gier wychodzi.
bardziej mnie ciekawi, czy potwierdzą się plotki o chlebakowej wersji wiilota, bo trudno uwierzyc, że chłopaki tak z sony jak i m$ nie chcieli by trochę zarobic na sukcesie wii.
Hmm to powiedz mi ile exclusivow ma wyjsc na gwiazdke??
Sony Online Entertainment pokaże:
The Agency
Free Realms
Źródło:
http://ps3.qj.net/SOE-unveils-E3-2008-line...g/49/aid/121497Capcom pokaże:
Bionic Commando
Bionic Commando Rearmed
Dark Void PS3
Plunder
Resident Evil 5
Street Fighter IV
Super Street Fighter II Turbo HD Remix
Dwa nowe projekty
Źródło:
http://www.psxextreme.com/ps3-news/3227.htmlTHQ pokaże:
Baja: Edge of Control
Darksiders: Wrath of War
Red Faction: Guerrilla
Saints Row 2
WWE SmackDown vs. Raw 2009
Źródło:
http://play.tm/wire/click/1953258A an koniec, czyżby demo FFXIII na E3?? Zobaczymy...
Źródło:
http://talkplaystation.com/final-fantasy-1...d-e3-confirmed/
CYTAT(izon @ 27 06 2008, 14:31)

CYTAT(systematyk @ 27 06 2008, 14:07)

nie znam dokładnych premier, ale LBP, MS2, R2, WipEout HD. Ta ostatnia ma wyjsc jakośc w lato, ale reszta zima (LBP październik)
Dla mnie to są bardzo mocne tytuły i ZAKUP OBOWIAZKOWY!
Incognitos
27 06 2008, 17:06
CYTAT(izon @ 27 06 2008, 14:31)

CYTAT(systematyk @ 27 06 2008, 14:07)

A po co exclusivy (jest kilka, które w zupełności starczą) skoro od ponad pół roku sprzedaje sie lepiej od ixa?? Przykład NG2... sprzedali 500 tyś sztuk... i co im po takim exclusivie?? Albo Haze na PS3 ... excluzywne (pipi), będzie przecież w co grać COD5, Resistance 2, Fallout 3, LBP, Prince of Persia, Mirrors Edge ... ja nie narzekam

O jakim ty dnie mówisz?? - sprawdź wyniki sprzedaży.
Dno dno bo wystzelaja sie zniklej ilosci exclusivow i nie widac nic na przyszlosc dlatego licze tak na tegoroczne targi:)
CYTAT(izon @ 27 06 2008, 19:26)

Dno dno bo wystzelaja sie zniklej ilosci exclusivow i nie widac nic na przyszlosc dlatego licze tak na tegoroczne targi:)
Wedlug tego co mowisz to wynikaloby, ze zadna konsola nie ma "nic na przyszlosc"
Jacobss
27 06 2008, 20:02
CYTAT(izon @ 27 06 2008, 20:26)

Co?! A ostatnia premiera MGSa4, który po prostu zmiażdżył i fenomenalnie podniósł sytuacje?

A hity - Gran Turismo 5, Final Fantasy XIII, Tekken 6, Killzone 2, God of War III, dodając jakieś Unchartedy 2, resa 2 i motorstorma to mało? Oczywiście jest jeszcze masa, których nie wymieniłem
QUOTE(Sanryu @ 27 06 2008, 21:01)

QUOTE(izon @ 27 06 2008, 19:26)

Wedlug tego co mowisz to wynikaloby, ze zadna konsola nie ma "nic na przyszlosc"

Wiem:) Nie no tak naprawde to licze ze FF XIII ukaze sie wczesniej niz gwiazdka 2009:) Jacobss bez napinki drobna prowokacja i awantura gotowa:D.Niech dadza jeszcze jrpgi do tych exclusivow i bedzie miazga..
systematyk
27 06 2008, 20:07

jak to mało? jest sporo natenczas. jak zostaną wydane te aktualne exclusivy, to będą nowe potem.
.....albo nie : d
mało kto teraz chce robić gry tylko na jedną konsolę. m$ też już coraz mniej ma z tego co wiem, a pompują w exclusivy pieniądze aż furczy. zresztą z takich wybitnych to tylko GoW2 chyba jest i mission packi dla gta4.
a sony ma się dobrze. na horyzoncie niepokazany God of War 3, który na pewno kupię. i wątpię by kojima w kolejnych grach chciał w multiplatformę uderzyć, ale akurat jego to cholera wie, co on w tej główce rodzi

w ogóle wydaje mi się, że teraz to sony będzie kosić z exclusiwami.
i prawdę mówiąc, to wolałbym, by sony znów wiodło absolutny prym, bo ich lubię i wydaje mi się, że nie dupczą aż tak ostro klientów jak to robi M$ i nintendo, ale rynek rządzi się swoimi prawami. trudno. ważne, że mam w co grać na moim chlebaku.
CYTAT(izon @ 27 06 2008, 20:04)

CYTAT(Sanryu @ 27 06 2008, 21:01)

CYTAT(izon @ 27 06 2008, 19:26)

Wiem:) Nie no tak naprawde to licze ze FF XIII ukaze sie wczesniej niz gwiazdka 2009:)
Mam taka sama nadzieje, ale wolalbym Versusa (jezeli mialbym wybierac

)
Jacobss
27 06 2008, 20:11
CYTAT(systematyk @ 27 06 2008, 21:07)

jak to mało? jest sporo natenczas. jak zostaną wydane te aktualne exclusivy, to będą nowe potem.
.....albo nie : d
mało kto teraz chce robić gry tylko na jedną konsolę. m$ też już coraz mniej ma z tego co wiem, a pompują w exclusivy pieniądze aż furczy. zresztą z takich wybitnych to tylko GoW2 chyba jest i mission packi dla gta4.
a sony ma się dobrze. na horyzoncie niepokazany God of War 3, który na pewno kupię. i wątpię by kojima w kolejnych grach chciał w multiplatformę uderzyć, ale akurat jego to cholera wie, co on w tej główce rodzi

w ogóle wydaje mi się, że teraz to sony będzie kosić z exclusiwami.
i prawdę mówiąc, to wolałbym, by sony znów wiodło absolutny prym, bo ich lubię i wydaje mi się, że nie dupczą aż tak ostro klientów jak to robi M$ i nintendo, ale rynek rządzi się swoimi prawami. trudno. ważne, że mam w co grać na moim chlebaku.
Sony ma ten plus, że mają własne studia i niektóre firmy, będą robić gry tylko dla nich

.
kubanczyk
28 06 2008, 11:03
Snake_Plissken
28 06 2008, 18:27
CYTAT
CYTAT
Did you hear Alan Wake was confirmed to be shown at E3? How about Kid Icarus Wii? Half-Life 2 Episode 3? Doom 4? All these games have been listed on E3.net under the E3 Games tab. There's just one problem ... E3.net isn't the official E3 page. (If you're curious, here's the official site.)
http://www.joystiq.com/2008/06/27/rumor-ug...ake-hl2-episod/
All times are PST.
Monday, July 14
* 10.30am - Microsoft press conference
* 12.30pm - Square Enix press conference
* 1.00pm - Shane Kim roundtable
* 3.00pm - EA press conference
* 7.00pm - Gears of War 2 reception
Tuesday, July 15
* 9.00am - Show floor opens
* 9.00am - Nintendo press conference
* 11.30am - Sony press conference * 2.30pm - Ubisoft press conference
* 4.30pm - Capcom press conference
Wednesday, July 16
* 9.15am E3 Keynote by Gov. Perry
* 10.00 am Sony roundtable
* 10.45am Take-Two press conference
* 1.00pm State of the Industry keynote
* 2.30pm Konami press conference
http://www.videogaming247.com/2008/07/07/e...acked-schedule/
jakos nie sledze w tym roku dokladnie zapowiedzi odnosnie E3... kiedys jednak czytalem, ze zas formula ma sie zmienic... i ma byc cos pomiedzy tym co bylo kiedys i tym co bylo w zeszlym roku. Czy to prawda? Bo jezeli dostaniemy taka kpine jak roku temu, to szkoda czas tracic.
Dla tych co maja problemy z czytaniem ze zrozumieniem. Mowie o formule targow, a nie o poszczegolnych konfach Microsoftu czy Sony.
Też tak słyszałem, że te mają nie być tak huczne jak kiedys ale i nie tak ciche i ubogie jak ostatnie (tylko właśnie coś pomiędzy).
Pamiętacie co pokazano na E3 2006 ? Zapowiedzi Eight Days ,The Gateway i Heavy Rain... jak wiemy dwie pierwsze skasowano z listy wydawniczej. Obawiam się o Heavy Rain Jeżeli na tym E3 nie zostanie udzielone ''przypomnienie ,że gra jest w produkcji'' to oznacza jedno. Albo nie wyjdzie w tym roku , albo zostało skasowane.
Nie chce spekulować, ale to Thriller psychologiczny i może zostać lodowato przyjęty. Wystarczy przypomnieć sobie jak został potraktowany i niedoceniony Farenhait, aby zrozumieć , że tego typu gry nie mogą liczyć z większym gronem odbiorców.
Twórcy mogą przewidzieć , że stąpają po cienkim lodzie i wolą anulować projekt , niż być ''w plecy'' kilkanaście milonów dolców , bo ich dzieło osiągnęło przykładowo 300 tyś kopii po miesiącu od premiery.
Heavy Rain ma sie dobrze. Na PlayStation Day mówiło się o tej grze (nie oficjalnie tylko w "swoim" gronie)
QD udzieliło kilka miesięcy temu wywiadu, gra cały czss jest w produkcji i pomagają im ludzie z Sony.
Nie GoW3 tylko właśnie Heavy Rain, na ten tytuł liczę najbardziej podczas E3.
To mnie uspokoiles... Przydaloby sie, zeby w koncu cos pokazali, ale odetchnalem z ulga po informacji, ze ma sie dobrze...
Mnie zastanawia jak Sony bardzo sie bedzie trophies chwalic podczas E3 komentujac to jako przelom w branzy... a z gier to tylko Finale...
Co do tego havy rain to na psn pojawily sie dwa trailerki w hd tydzien temu wiec caly czas cos sie dzieje.Pozatym na E3 mam nadzieje ze pokaza Valkyrie Chronicles wkoncu jakis rpg na PS3 i to zapowiadajacy sie naprawde swietnie..
CYTAT(izon @ 11 07 2008, 15:17)

Co do tego havy rain to na psn pojawily sie dwa trailerki w hd tydzien temu wiec caly czas cos sie dzieje.Pozatym na E3 mam nadzieje ze pokaza Valkyrie Chronicles wkoncu jakis rpg na PS3 i to zapowiadajacy sie naprawde swietnie..
Chyba mówisz o zupełnie innej grze, bo na PSS nie ma nic o Heavy Rain.
Widzę przyszłość…
http://www.ps3site.pl/widze-przyszlosc-2/czyli przypuszczenia co do konferencji Sony.
Musiolik
12 07 2008, 10:05
Na forum NeoGAF, ktoś rzucił informacje, że Heavy Rain będzie obecne w Lipsku.
Musiolik
12 07 2008, 10:15
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.