Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Chrono Trigger na DS'a!
Forum PSX Extreme > Platforma > Pocket i inne systemy > Nintendo DS
Killabien
http://www.gamekyo.com/news28124_chrono-tr...intendo-ds.html

czyżby kolejny po ff3 i 4 remake gry z nową oprawą graficzną? W zime ma wyjść w japonii, więc pewnie na e3 lub na tgs pokażą coś więcej.
plecak
super!, z przyjemnością ukończę wersje ds jako że psxowej nie było mi dane (już nie pamiętam nawet dlaczego, ale miałem już kilka godzin)
RoL
odliczanie
http://www.square-enix.co.jp/ctds/

Podobno na screenie z Shonen Jump widac oprawe 2d.
Paliodor
Najpierw remaki FF teraz Chrono Trigger, i na co mi PSP skoro DS jest tym czego potrzebuję happy.gif .
Ta strona z odliczaniem jest niezła .
TomisH
Tak, to już oficjalne.
Info z pierwszej prasówki w skrócie.
Guts
Jestem niezwykle uradowany tą informacją. Mam nadzieje, że nie będzie to kolejny port (jak w przypadku PSX'a), ale remake z full 3d, jak FF III i IV. Mam tylko cichą nadzieje, że nie dodadzą Clouda czy innego badziewia ze świata FF.
Enkidou
CTDS to port z paroma bonusami: supportem touch screena, Wi-Fi i dodatkowym dungeonem. Zresztą TomisH na swojej stronie o tym pisał.
ogqozo
Kurczę, mam tylko nadzieję, że poprawią jakość brzmienia i że nie będzie loadingów jak w wersji PSX. Inaczej gra nie byłaby idealna, czyli nie byłaby już Chrono Triggerem. FTW!
plecak
loadingów na bank nie będzie, jak w 99% gier na cartach
ogqozo
Ej.

Na DS-a wychodzi najlepsza gra świata. To jest nokaut. Nigdy żadnej gry nawet w najmniejszym ułamku tak nie podziwiałem, jak Chrono Triggera.

Jeśli wyjdzie pozycja na "9+", to ich chyba zabiję za bezczeszczenie legendy. Jak zrobią to tak, jak powinni to zrobić, to na kolanach odbędę pielgrzymkę do Tokio i ucałuję stopy naczelnictwa SE.
Dr.Czekolada
Tzn że i tak i tak będzie to dla ciebie nieprzyjemne tongue.gif. Również z niecierpliwością wyczekuje Chrono Triggera smile.gif, ta gra nie może zawieść.
Crono
Kurde no... już sie skłaniałem powoli ku PSP a tu taki nokaut...

dzwiek zegara kultowy smile.gif
_Shaman_
CYTAT(ogqozo @ 2 07 2008, 21:55) *
Ej.

Na DS-a wychodzi najlepsza gra świata. To jest nokaut. Nigdy żadnej gry nawet w najmniejszym ułamku tak nie podziwiałem, jak Chrono Triggera.

Jeśli wyjdzie pozycja na "9+", to ich chyba zabiję za bezczeszczenie legendy. Jak zrobią to tak, jak powinni to zrobić, to na kolanach odbędę pielgrzymkę do Tokio i ucałuję stopy naczelnictwa SE.

Zgadzam się w 100%. Ciekawe kiedy będzie można pre-ordery składać.

A co do grafiki, to w sumie chyba nadal nie wiadomo jak to ma wyglądać. Tutaj cytat z IGN :
CYTAT
Taking advantage of the Nintendo DS hardware, Chrono Trigger makes its way onto the portable platform with all-new dual screen presentation and Touch-Screen functionality

Czy tu chodzi tylko o obsługę TS-a, czy też o nową oprawę...
RoL
CYTAT(_Shaman_ @ 3 07 2008, 09:26) *
CYTAT
Taking advantage of the Nintendo DS hardware, Chrono Trigger makes its way onto the portable platform with all-new dual screen presentation and Touch-Screen functionality

Czy tu chodzi tylko o obsługę TS-a, czy też o nową oprawę...

CYTAT(gamespot)
Unlike the Final Fantasy and Dragon Quest remakes, Chrono Trigger will not receive a graphical overhaul, though it will be reformatted to utilize the DS' dual-screen presentation and touch-screen functionality.
Hela
Dobra gra, ale jeśli mają w niej nic nie zmienić oprócz dodania jednego dungeonu, to zasadniczo mogliby sobie darować.
Killabien
I tak pewnie się dobrze sprzeda. Ja tam się cieszę, że wyjdzie na ds-a, niedawno tak sobie myślałem, że fajnie by było mieć podreczny emulator snes-a dla tylko tej gry a tutaj taki suprajs.
raven_raven
CYTAT(Killabien @ 3 07 2008, 17:00) *
I tak pewnie się dobrze sprzeda. Ja tam się cieszę, że wyjdzie na ds-a, niedawno tak sobie myślałem, że fajnie by było mieć podreczny emulator snes-a dla tylko tej gry a tutaj taki suprajs.

Emu SNES-a jest zarówno na DS'a, jak i na PSP, więc o co chodzi?
Killabien
Tak? nie wiedziałem nawet. No ale skoro już niedługo wychodzi ffiv i wyjdzie chrono trigger to już nawet mi nie będzie potrzebny tym bardziej, ż ena ds-a też wychodza dobre gierki.

Skan z jumpa http://www.gamekyo.com/news28155_chrono-tr...first-pics.html

Jednak oprawa taka jak na snesie
Hela
Skan dobrej jakości:
http://www.forever-fantasy.net/modules.php...r=0&thold=0

Grafikę mogli chociaż do poziomu DSowych wydań starych Dragon Questów podrasować.
RoL
Mimo, ze wszelkie zrodla mowia o oprawie 2d, wierze, ze jednak gra bedzie w 3d. Te screeny moga rownie dobrze pochodzic z wersji na SNESa.
Hela
CYTAT(RoL @ 4 07 2008, 16:07) *
Mimo, ze wszelkie zrodla mowia o oprawie 2d, wierze, ze jednak gra bedzie w 3d. Te screeny moga rownie dobrze pochodzic z wersji na SNESa.

Ten na dole po lewej pewnie nie jest, za bardzo rozciągnięty w pionie, w sam raz na dwa ekrany.
ogqozo
Raczej na trzy.

Ale nie oszukujmy się, skoro gra ma zostać wydana w USA pod koniec roku, to na pewno wiele uwagi temu remake'owi nie poświęcają w Square. Oczywiście, nawet gdyby poświęcili, to wielu twórców oryginału nie wzięłoby udziału, więc pewnie wyszłoby tylko na gorzej. Niestety, seria Chrono w całej swej chwale już nigdy nie wróci i trzeba się z tym pogodzić.
RoL
Na stronce pojawil sie licznik. Juz za niecale 6,5h dowiemy sie wiecej.
ogqozo
Jak wczoraj liczyłem, to mi wyszło, że do zera dojdzie jutro, a teraz stronka mi nie chce się wczytać i nie wiem, ile zostało. No nic, jak coś pokażą, to na pewno wieść się rozejdzie po świecie.
Crono
Dwie ostatnie cyfry to sekundy, zatem w chwili pisania tego postu za 138 minut licznik wybije 0 smile.gif
RoL
raczej za ok. 90 minut
ogqozo
Aha, bo ja myślałem, że to są wszystko sekundy. Ale faktycznie, jak doleci do 0 to przechodzi w 59, a nie 99.

OK, strona się wczytała, mam nadzieję, że w wyznaczonej godzinie też będzie mi działać.
RoL
strona muli tak, ze jak na razie widzialem tylko wahadelko i logo

edit: Nic specjalnego nie pokazali. Jakis marny trailer, na ktorym nie bylo widac nic nowego w stosunku do poprzednich wersji gry.
ogqozo
No właśnie widzę, wygląda podobnie do intra z wersji SNES-owej. Jedyne, co przychodzi na myśl po filmiku, w związku z imionami postaci - to nowe tłumaczenie z japońskiego. Zrobiono je w przypadku FF6 na GBA i uznałem to za plus. Może teraz też tak będzie? Byle nie zmienili kultowego już tria Slash-Ozzy-Flea na wierne, ale mniej barwne Ocet-Majonez-Maggi, itp.

No ale to już moja fantazja. Pewnie nie zmienią nic, wkleją to samo, co 10 lat temu podczas konwersji na PSX-a, sprzedadzą 2 miliony sztuk (zagorzali fani i młodsi gracze) i będą zadowoleni. Ech...
ogqozo
W temacie milczenie. Wiemy już o grze praktycznie wszystko. Najważniejsze to nowe tłumaczenie, dla którego mam zamiar kupić grę. Poza tym zmian niewiele, niestety. Sterowanie na ekranie dotykowym, według relacji, niekoniecznie jest fajne. Ma być jakieś wykorzystanie gry multi, ale nie wiadomo nic konkretnego, więc pewnie skończy się na pierdółkach. Oto, podobno, okładka amerykańska:

W USA gra pojawi się 25 listopada.

Edycja europejska będzie premierą Chrono Triggera na naszym kontynencie. Szkoda, że dopiero teraz - akurat na konsoli, która nie wymaga wielkich kombinacji, by odpalać importy (kto grał w CT na PAL-owskim SNES-ie? Masakra...). Będziemy jednak musieli poczekać do 2009 roku.
plecak
eee kto tam będzie czekał na wersje europejską skoro nie ma blokad regionalnych.. jak ktoś będzie chciał kupić to łyknie zapewne wersje us z pa bądź z ebaya
ogqozo
Na Play-Asia na razie ustawili cenę 45 dolców;]. Square nie zna umiaru, jeśli chodzi o sączenie kasy ze starych fanów. Zobaczymy.
_Shaman_
Podobno w Europie ma wyjść w okolicach Bożego Narodzenia (więc niewiele później). Kurczę, korci mnie, bo nie mam oryginału ani na SNESa ani na PSone.
ogqozo
To, że uwielbiam muzykę z CT, pewnie wiecie, bo ciągle powtarzam, że takiego wrażenia nic na mnie nigdy nie zrobiło. Oto kilka ciekawych filmików dla innych jej fanów:

Rick Roll/Robo's Theme Mix - świetne

Jazzowy zespół One-Ups wykonuje motyw z gry...

...i motyw z lasu

P.S. Japońska premiera została podobno ustalona na 27 listopada.
jaroz
szkoda tylko,ze bedzie to zwykly port poprzednika a nie nowa produkcja.bezczelnosc jawna.
Dr.Czekolada
Zależy jak na to spojrzeć, dla prawdziwych fanów to istna gratka, dla zwykłych fanów to pstryczek w nosa, dla zwykłych graczy (którzy nie mieli do czynienia z Triggerem) to bez różnicy tongue.gif.
_Shaman_
CYTAT(ogqozo @ 31 08 2008, 22:27) *
To, że uwielbiam muzykę z CT, pewnie wiecie, bo ciągle powtarzam, że takiego wrażenia nic na mnie nigdy nie zrobiło.

Na mnie też nie. I to chyba nie tylko dlatego, że nie słuchałem zbyt wielu soundtracków. Po prostu muzyka z CT rządzi i tyle.
Enkidou
Co do muzyki - taka ciekawostka. Osoby, które złożą pre-order otrzymają w prezencie "Chrono Trigger Orchestra Extra Soundtracks" (jeśli nie przeszkadza im japońska wersja gry do tego). Małe utrudnienie, ale mamy w końcu XXI wiek.

Nad całością czuwa Mitsuda, a na płytę trafi:

1. Chrono Trigger - Orchestra Version

2. Chrono Trigger Medley - Orchestra Version --->

---> A Premonition
Guardia Millennium Fair
Wind Scene
Frog's Theme
Battle with Magus (choć nie jestem pewien na 100%)
Epilogue - To Good Friends
To Far Away Times

http://www.famitsu.com/game/news/1217705_1124.html?ref=rss (jeśli link nie działa po kliknięciu w niego - skopiuj i wklej do przeglądarki)
ogqozo
Słyszałem o tym... ale tylko dwa utwory na orkiestrze? Buu;(. Tak naprawdę to czekam całe moje życie na to, żeby w końcu wszystkie kawałki z CT usłyszeć w wykonaniu orkiestry, a nie jeden na 5 lat. Te kompozycje są tak genialne, ale 16-bitowa jakość naprawdę zostawia sporo do życzenia. Już za czasów PSX-a mnie to kłuło, jak się przełączało z CT na Chrono Cross, gdzie smyczki brzmią już jak smyczki, a nie jak syntezator. Myślałem, że może teraz, ale jednak Square-Enix stać tylko na zwykły port ze SNES-a po 14 latach, no rewelacja. Oni są wredni, ale obawiam się, że i tak kupię tą grę.
plecak
ja pewnie kupie, przejde i opchne;) a swoją drogą niektórzy pewnie wiedzą że był projekt przeniesienia ct w 3d, ale niestety (stety) spalił na panewce. więcej info tu a tu genialna aranżacja utworu "corridors of time"
ogqozo
http://www.famitsu.com/game/coming/1217795_1407.html

Square jednak udało się w tym porcie coś zepsuć. Menusy. Wygląda na to, że nie będą ani ładne, ani wygodne. Zaczynam się cieszyć, że niczego więcej nie ruszali.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.