Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Ulubiony japoński film
Forum PSX Extreme > Inne > Japonia > Japonia
Stron: 1, 2, 3, 4
epl
Co do tego co króluje pod wzgledem polularnosci w obu krajach to masz pewnie racje, ale mowimy tu o "naszych ulubionych filmach japonskich".
Prawda jest taka ze na zachod trafiaja niemal tylko i wylacznie produkcje majace szanse odniesc jakikolwiek ''sukces'' tzn zwrocic koszty lokalizacji itp.
Tym samym jest raCZej malo prawdopodobne ze meczymy sie romansidlami, melodramatami lekkostrawnymi komediami etc.

Jesli chodzi o Crying out love... to niewidzialem, gdy obejrze to ocenie,
patrzac z punktu widzenia przecietnego widza, oczekujacego 2h solidnej rozrywki (bo po to tak napwrawde wszyscy ogladamy filmy, a jesli przy okazji cos z nich wyniesiemy to juz co innego) majacego do wyboru The Host czy Oldboy a dajmy na to Dolls lub Ame Agaru, wybor jest jeden. I nie ma tu nic do znaczenia wartosc artystyczna danego obrazu.
Zdania na razie nie zmienie, chyba ze nagle bede mogl obejrzec kilka nowych, ZROZNICOWANYCH gatunkowo, swietnych japonskich tytulow
Cegla
Ame agaru
Rei Kashino
co do mnie to zdecydowanie Moon Child cool.gif cool.gif cool.gif cool.gif w tym filmie jest wszystko od dobrej fabuly, az po akcje przeplatana humorem. dla mnie jest to sfilmowane anime! aktorzy daja rade, dwie gwiazdy j-rocka Gackt i HIDE graja jak na j-rockowcow bardzo dobrze, w sumie daja rade az do momentu kiedy Gackt zaczyna mowic po angielsku... ciezko cos skumac rolleyes.gif rolleyes.gif rolleyes.gif rolleyes.gif jezeli chodzi o fabule to film jest o przyjazni i to wlasnie element przyjazni jest wspaniale nakreslony w tym filmie. to jak sie ona zaczyna i konczy... polecam
Mackal21
Bezględnie wszystkie filmy z udziałem Takeshi Kitano,a w szczególności Sonatine,Takeshi,Violant Cop.....
Hela
CYTAT(Rei Kashino @ 10 05 2007, 18:36) *
co do mnie to zdecydowanie Moon Child cool.gif cool.gif cool.gif cool.gif w tym filmie jest wszystko od dobrej fabuly, az po akcje przeplatana humorem. dla mnie jest to sfilmowane anime! aktorzy daja rade, dwie gwiazdy j-rocka Gackt i HIDE graja jak na j-rockowcow bardzo dobrze... polecam

XDDD
Po pierwsze to Hyde, bo Hide byl w X-Japan... Po drugie obaj z Gacktem grają tragicznie z mimiką twarzy rasiaka... Film jest totalnie biedny i wydaje mi się, że może przemówić jedynie do groupies obu panów...
Tytek
Jak wiecie to podajcie jakieś filmy z samurajami..ale bez Szoguna i Ostatniego Samuraja:)
Killabien
Sichinin no samurai(siedmiu samurajów)
Yojimbo the bodyguard
Shinobi(chociaż to raczej ninja)
Tytek
Wielkie dzieki,z chęcią sprawdze te filmy
ashka
Oprócz filmów Kurosawy (klasyka) sprawdź też "Yagyuu ichizoku no inbou" (Spisek Klanu Yagyuu), "47 Roninów" ("Chushingura") , a z produkcji nowszych: "Mibu Gishi Den" (Opowieść o lojalistach Mibu, wydane jako "When the Last Sword Is Drawn"). No i "Ame Agaru".
Ölschmitz
lubie filmy hentai gdzie widac dziewczece piersi.

moj penis twardnieje przy tym.
MC Tila
Ja mam pytanie, odnośnie jednego filmu. Nie pamiętam tytułu, nie pamietam reżysera. Pamiętam za to że , odział wojskowy armii (bodaj USA), przeniósł się wczasie do bodaj średniowiecznej japoni, i tam już zaczeła się jatka z samurajami. Jaki jest tytuł tego filmu? Dzięki
greah
prawdopodobnie chodzi o Cheon gun - Żołnierze niebios tyle, że nie Amerykanie i nie do Japonii
MC Tila
CYTAT(greah @ 26 11 2007, 23:57) *
prawdopodobnie chodzi o Cheon gun - Żołnierze niebios tyle, że nie Amerykanie i nie do Japonii

Dzięki za odpowiedź , ale nie, to nie ten film.Sprawdziłem go i wyszedł w 2005 roku. A ten którego szukam to lata 80, lub 90. Ostatni raz widziałem go 10 lat temu. Dlatego nie pamietam tytułu itd.
Jeśłi komuś coś świta niech pisze co myśli. Dzięki
Belcoot
CYTAT
Dzięki za odpowiedź , ale nie, to nie ten film.Sprawdziłem go i wyszedł w 2005 roku. A ten którego szukam to lata 80, lub 90. Ostatni raz widziałem go 10 lat temu. Dlatego nie pamietam tytułu itd.
Jeśłi komuś coś świta niech pisze co myśli. Dzięki

Misja 1549 albo GI Samurai. Są dwie wersje - jedna z 1979 roku (z Sonnym Chibą i Hiroyuki Sanadą), a także remake z 2005.
sheepysheepy
"Sekai no Chuushin de, Ai wo Sakebu ( Cry out for Love in the Center of World)" no i tradycyjnie "Ping Pong" + "Monday" @_@
wojmir
Super są obydwie części Azumi a także Shinobi
Yaxa
Brother - mistrzostwo kina gangsterskiego, film sie oglada jednym tchem.
Blue Spring - niesamowity klimat, genialny soundtrack, ogolnie must-watch smile.gif
Zetsugan
Kolejność nieprzypadkowa:

Seppuku
Shichinin no Samurai
Ran
Rashômon
Dai bosatsu tôge
Ame Agaru

Z dziwniejszych pozycji:

Visitor Q
Ciepła woda pod Czerwonym Mostem
Tetsuo

Więcej nie pamiętam.
Killabien
Możecie mi polecić jakiś film w stylu brother? bardzo mi sie spodobał ten film.
adi
Hana Bi -również Takeshi Kitano-film moze nieco mnie spektakularnY niz Brother,ale wg mnie bardziej klimatyczny.
browar
hana bi jest niezłe ale koreański old boy rozbija wszystko
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.