Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Ulubiony japoński film
Forum PSX Extreme > Inne > Japonia > Japonia
Stron: 1, 2, 3, 4
deph // 0Z0
a ja wreszcie wciagnalem moon child- wy(pipi)ka. troche sztampowych motywow, troche typowo amerykanskich pomyslow (czyli niepelnobystrych) i dialogi momentami dretwe, ale wrazenie i tak pozytywne (a juz myslalem ze nie obejrze japonskiego filmu po tragicznym "alive"). gackt dal rade, swietna rola. no i sceny akcji .. to musial robic jakis pan z hong-kongu, masakra na 2 x .45, wooot *_*
Yohko
a ja wreszcie wciagnalem moon child- (pipipi). troche sztampowych motywow, troche typowo amerykanskich pomyslow (czyli niepelnobystrych) i dialogi momentami dretwe, ale wrazenie i tak pozytywne (a juz myslalem ze nie obejrze japonskiego filmu po tragicznym \"alive\"). gackt dal rade, swietna rola. no i sceny akcji .. to musial robic jakis pan z hong-kongu, masakra na 2 x .45, wooot *_*

hyhy, to kooperacja ameryka/japonia/hong kong, stad te wymieszanie motywow smile.gif sama bylam zaskoczona, jak oni dobrze grali biggrin.gif tylko ja jestem mocno nieobiektywna, mi sie baaaaaaaaardzo podobal Hyde biggrin.gif
deph // 0Z0
haha, czyli jednak mam troche nosa :> ogolnie to amerykanski kawalek wypadl najslabiej, ale mozliwe ze bez niego ciezko by sie to odbieralo. wlasnie, to aktorstwo mnie zdziwilo- bez urazy dla nikogo, ale japonczycy dosc czesto graja jak kolki. no i pomijajac wszystko co mysle o camuiu i jego muzyce- jako narwany sho wbil mnie miedzy terakote :] a hyde ... hmmm. postac ktora gral jest mooocno wymieszana- z jednej strony typowo rice'owski zbiedzony wampir, a z drugiej zblazowany czubek :d mial swoje momenty- szczegolnie "taniec" :]
Yohko
a hyde ... hmmm. postac ktora gral jest mooocno wymieszana- z jednej strony typowo rice'owski zbiedzony wampir, a z drugiej zblazowany czubek biggrin.gif mial swoje momenty- szczegolnie \"taniec\" hyh.gif

oooo tak, ten taniec tez mi sie podobal smile.gif ale ten wampirek nie byl az taki wybiedzony - ladnie z pistoletem zasuwal smile.gif
deph // 0Z0
no jak dostawal gnata to objawiala sie ta jego lepsza strona :D ale ogolnie to za duzo tego "ach, och, jestem podla istota, przeklety i w ogole buty mam za ciasne"- szczyt lancucha pokarmowego nie powinien tyle jeczec :p
Yohko
no jak dostawal gnata to objawiala sie ta jego lepsza strona biggrin.gif ale ogolnie to za duzo tego \"ach, och, jestem podla istota, przeklety i w ogole buty mam za ciasne\"- szczyt lancucha pokarmowego nie powinien tyle jeczec tongue.gif

ehehehe, to widac wpisane jest w tradycje tego gatunku biggrin.gif ale bardziej podobala mi sie taka wersja wampira niz to, co pokazywali w innych filmach - przynajmniej gral go przystojny facet, hehe biggrin.gif
ds
niejestem zadnym znawca japonskiego kina, malo widzialem, wiec do tematu zalicze battle royale ['przyjemny' filmik ale bez rewelacji(dwojka zalega na dysku, niespodziewam sie fajerwerkow)]... ale ponad wszystkim kroluje BROTHER - niby amerykanski, ale rezyser japonski:P
Lp_dream
nom jak by tak pomyśleć, to w telewizji leciało dość sporo filmów japońskich... smile.gif podobał ni sie The Ring, "Szaolin"socker.
Watsu
nom jak by tak pomyśleć, to w telewizji leciało dość sporo filmów japońskich... smile.gif podobał ni sie The Ring, \"Szaolin\"socker.

Shaolin Soccer nie jest japoński.

Ściągnąłem ten Moonchild i mi nie idzie :? Wie ktoś dlaczego, to nie jest sparawa codeków. Czy jest możliwość, że Torrent ściągnął zepsuty plik jak KaZaA?
deph // 0Z0
mozliwosc jest, ale bardzo mala. ja stawiam na kodeki- poszukaj czegos co nazywa sie "k-lite codec pack", ja mam tylko to i u mnie dziala.
ds
Watsu chapaj linka - wszystkie kodeki w jednym [plus masa niepotrzebnego shitu;)] (16mb)
http://b1.edskes.com/klmcodec100.exe

moonchild moze kiedys lykne, ale z moimi transferami to niebedzie predko;p
Watsu
Watsu chapaj  linka - wszystkie kodeki w jednym [plus masa niepotrzebnego shitu;)] (16mb)
http://b1.edskes.com/klmcodec100.exe

moonchild moze kiedys lykne, ale z moimi transferami to niebedzie predko;p
]

Dzięki bardzo. Może teraz pozbędę się tych problemów z odtwarzaniem :wink:
Odyn
Japanese Young Teen Lesbians Share Dildo.mpg :wink:

....hmm zaglosuje tu chyba na japonskiego "The Ring"
-Sora-
One and only :)
deph // 0Z0
batman :DDD hesus, baaaatman :DDDDDDDDDDD
...hmm zaglosuje tu chyba na japonskiego \"The Ring\"

bo nic innego nie widziales :p
no ale skoro mamy na cos glosowac ... ymmm... japonski -"moon child"- za po(pipi)ego gackta, HK- "Jiang Hu - The Triad Zone"- bo momentami nic glupszego wymyslic sie nie dalo, a mimo to pokazuje ze kino azjatyckie coraz bardziej zbliza sie do zachodniego. no i wreszcie film zachodni, acz z orientem mocno zwiazany- "lost in translation", cudenko, zakochalem sie w tym filmie ;]
Yohko
no ale skoro mamy na cos glosowac ... ymmm... japonski -\"moon child\"- za po(pipi)ego gackta,

ja na Moonchild - za nie(pipi)ego Hyde tongue.gif biggrin.gif

a Lost in Translation to rzeczywiscie CUUUUDOOO - ja kocham ten film, a szczegolnie muzyke smile.gif
deph // 0Z0
jest ciekawe- naprawde dobry, mocny i zdrowo pokrecony remake starego horroru :]
Yohko
jest ciekawe- naprawde dobry, mocny i zdrowo pokrecony remake starego horroru hyh.gif

hm, chyba ci to poszlo nie do tego tematu tongue.gif
szczurek
a ten 'Lost in Translation' to przeciez nie japonski film, eh? :> Musze obejrzec, chociazby dla widoku miasta w KKW ;]
Yohko
a ten 'Lost in Translation' to przeciez nie japonski film, eh? :> Musze obejrzec, chociazby dla widoku miasta w KKW ;]

oj, musisz! widoki sa tam nieprzecietne :!: :!:
deph // 0Z0
jest ciekawe- naprawde dobry, mocny i zdrowo pokrecony remake starego horroru :]

hm, chyba ci to poszlo nie do tego tematu :P

ja pisalem odpowiedz to odpowiedni post jeszcze tu byl :p chodzilo o "the eye" ;]
Watsu
Obejrzałem w końcu Moonchilda i powiem, że cholernie mi się podobał :wink: Gackt dał radębiggrin.gif:D:D
Motyw z tymi wampirkami w sumie to jest jakby na uboczu więc tylko buduje klimacik cool.gif Dajcie torrenciki do innych killerów icon_twisted.gif
deph // 0Z0
chlopcy wola gackuta- swiat staje na glowie :p btw- kto zauwazyl ze hyde nawet do filmu przemycil swoja kampanie pro-condomowa ? :> zerknijcie uwaznie na nadruki na jego koszulkach ;>
Yohko
chlopcy wola gackuta- swiat staje na glowie tongue.gif btw- kto zauwazyl ze hyde nawet do filmu przemycil swoja kampanie pro-condomowa ? :> zerknijcie uwaznie na nadruki na jego koszulkach ;>

buahahahahahahhaha rzeczywiscie...

no ale on kiedys mowil w wywiadach, ze boi sie dzieci (ciekawe co na to jego zona i te dziecko, ktore niedawno urodzila smile.gif )
deph // 0Z0
widac nie mozna uciekac w nieskonczonosc :> jest jeszcze inna opcja- japonskie gumki sa podobno marnej jakosci ;}
Yohko
widac nie mozna uciekac w nieskonczonosc :> jest jeszcze inna opcja- japonskie gumki sa podobno marnej jakosci ;}

bo sa biggrin.gif
Diabeu
icon_twisted.gif to chyba nie pasuje do tematu ale i tak napiszę
Dark Water - syf jeden, obraza widza, żaden horror tylko dramat jednej baby co dostaje szału od zacieku na suficie, zmarnowany czas icon_twisted.gif
Yohko
icon_twisted.gif to chyba nie pasuje do tematu ale i tak napiszę
Dark Water - syf jeden, obraza widza, żaden horror tylko dramat jednej baby co dostaje szału od zacieku na suficie, zmarnowany czas icon_twisted.gif

BSE, moze daruj sobie w takim razie ogladanie japonskich horrorow, bo ich nie "czujesz" tongue.gif

przerzuc sie na "Wstrzasy 3" icon_twisted.gif
deph // 0Z0
nie no, IMO bawol ma racje tu akurat- ja musialem sie trzema kawami posilkowac zeby nie przysnac w czasie tego "horroru" ;/
kroowka- obczaj sobie "the eye" :>
Yohko
nie no, IMO bawol ma racje tu akurat- ja musialem sie trzema kawami posilkowac zeby nie przysnac w czasie tego \"horroru\" ;/
kroowka- obczaj sobie \"the eye\" :>

ue tam, wy sie nie znacie tongue.gif tongue.gif tongue.gif tongue.gif
Diabeu
icon_twisted.gif ej no kurde, proszę bez wrzutów mi tu seniorita:] film jest rzadki i tyle, o wiele bardziej mi Gemini pasowało a horrorem niby nie jest, teraz czekam aż kumpel zassa "Ichi the Killer" <--- znasz?
nie jestem fetyszystą żadnej szkoły filmowej, nie faworyzuję nikogo z twórców (tak sądzę), po prostu oglądam film i mam po seansie opinię o nim, ten był stratą czasu - i uprzedzam wszelkie pytania, zrozumiałem "fabułę", kiepska icon_twisted.gif

...tego "the eye" to chyba amerykańce robią teraz po swojemu, moda na rimejki???? łolaboga....a Wstrząsy 3 są fajne:p...jestem mistrzem autodestrukcji...
Yohko
icon_twisted.gif ej no kurde, proszę bez wrzutów mi tu seniorita:] film jest rzadki i tyle, o wiele bardziej mi Gemini pasowało a horrorem niby nie jest, teraz czekam aż kumpel zassa \"Ichi the Killer\" <--- znasz?
nie jestem fetyszystą żadnej szkoły filmowej, nie faworyzuję nikogo z twórców (tak sądzę), po prostu oglądam film i mam po seansie opinię o nim, ten był stratą czasu - i uprzedzam wszelkie pytania, zrozumiałem \"fabułę\", kiepska icon_twisted.gif  

...tego \"the eye\" to chyba amerykańce robią teraz po swojemu, moda na rimejki???? łolaboga....a Wstrząsy 3 są fajne:p...jestem mistrzem autodestrukcji...

ichi znam. polecam "Tetsuo" jak jeszcze nie widziales smile.gif

poza tym, bede Wam tu podawala od czasu do czasu torrenty z ciekawiej wygladajacymi filmami japonskimi i koreanskimi smile.gif

niekoniecznie horrorami icon_twisted.gif
2razyjot

przerzuc sie na \"Wstrzasy 3\"  :twisted:

A po co zaraz na "3"? http://www.imdb.com/title/tt0334541/ icon_twisted.gif

BsE - jest na suprnovej - pozycja obowiazkowa. biggrin.gif
Diabeu
icon_twisted.gif "Tetsuo Iron Man"? najlepszy film dżapoński jak na razie, chciałbym zobaczyć też kontynuację (wiem że jest) ale to chyba jest fakin fantom bo nie można znaleźć icon_twisted.gif
Yohko
icon_twisted.gif \"Tetsuo Iron Man\"? najlepszy film dżapoński jak na razie, chciałbym zobaczyć też kontynuację (wiem że jest) ale to chyba jest fakin fantom bo nie można znaleźć icon_twisted.gif

tez o nim slyszalam smile.gif

Tetsuo II: Body Hammer
1992 (1999) - Kaiyu Theater (Manga Video)

Film Rating: A

Disc Ratings (Video/Audio/Extras): B+/ B+/B

Specs and Features:

83 mins, NR, full frame (1.33:1), single-sided, single-layered, Amaray keep case packaging, theatrical trailer, production credits, filmmaker Shinya Tsukamoto biography, anti-drug trailer featuring Chuck D. of Public Enemy, Manga fan club information with web links, video commercials and a preview of movies currently available, film-themed menu screens with animation and sound effects, scene access (12 chapters), languages: Japanese (DD 2.0), subtitles: English
Diabeu
icon_twisted.gif jeśli jest to bezpośrednia kontynuacja jedynki to ja sobie tego nie wyobrażam - przecież on/oni ruszyli podbić/zniszczyć świat - masz to może na divX? icon_twisted.gif
lolo99
A widzieliście Sobowtóra który swego czasu leciał na jedynce?
P.S. Skąd bierzecie te filmy?
deph // 0Z0
a wonderful thing called the internet :>

warriors of heaven and earth - eeee. dziwne toto. przede wszystkim jest to film w ktorym zobaczylem najglupsze nakrycia glowy jakie kiedykolwiek zaszczycily jakikolwiek film. byly glosy ze to drugie "hero". wiec nie. tu nikt nie lata (prawie ...) i malo jest slicznych, wypracowanych tancow z mieczami. wiecej za to siekaniny prostej- wiekszosc walk jest prowadzona na koniach. bohaterowie mocno zarysowani, szczegolnie li i xi. piekne scenerie i kostiumy i dla rownowagi dretwe dialogi i absurdalna glowna os fabuly. najwiecej smiechu dostarczaja przeciwnicy naszej wesolej gromadki- jezdza w kolko, robia "łuuuuu łuuuu łuuuuu" i nadziewaja sie na miecze. jezeli ktos lubi klimaty dynasty warriors czy w ogole chinsko-historyczne to moze lykac smialo, oglada sie niezle, ale nie wyrywa z fotela. moze poza scenami w ktorych pojawia sie ta pani. za malo tych scen jest qwa X>~~
Diabeu
icon_twisted.gif a widział ktoś "Zu Warriors"??? to jest dopiero yyyy coś dziwnego, walki niby są ale ich nie ma a już w połowie filmu martwi są wszyscy któzy mieli szansę pokonać wroga (jedne to zdążył dwa razy kipnąć) - ogólnie warto obejrzeć ale film dziwny - ni to baśń, ni to propaganda - aha i to jest chińskie nie japońskie ale kij z tym icon_twisted.gif
Yohko
a wonderful thing called the internet :>

warriors of heaven and earth - eeee. dziwne toto. przede wszystkim jest to film w ktorym zobaczylem najglupsze nakrycia glowy jakie kiedykolwiek zaszczycily jakikolwiek film. byly glosy ze to drugie \"hero\". wiec nie. tu nikt nie lata (prawie ...) i malo jest slicznych, wypracowanych tancow z mieczami. wiecej za to siekaniny prostej- wiekszosc walk jest prowadzona na koniach. bohaterowie mocno zarysowani, szczegolnie li i xi. piekne scenerie i kostiumy i dla rownowagi dretwe dialogi i absurdalna glowna os fabuly. najwiecej smiechu dostarczaja przeciwnicy naszej wesolej gromadki- jezdza w kolko, robia \"łuuuuu łuuuu łuuuuu\" i nadziewaja sie na miecze. jezeli ktos lubi klimaty dynasty warriors czy w ogole chinsko-historyczne to moze lykac smialo, oglada sie niezle, ale nie wyrywa z fotela. moze poza scenami w ktorych pojawia sie ta pani. za malo tych scen jest qwa X>~~

a to jest w ogole japonski film?
deph // 0Z0
bardziej ogolnikowo- "orientalny" :> aktorzy sa i chinscy i japonscy.
Pejas123
Jalk dla mnie poza anime z którego japonie słynie to filmy "kung-fu" sa de best
Szczególnie Jackie Chan i Jet Li dają rady
ds
Jalk dla mnie poza anime z którego japonie słynie to filmy \"kung-fu\" sa de best

pomyliło ci sie z chinami i hong kongiem;p
BOBAN
Jalk dla mnie poza anime z którego japonie słynie to filmy \"kung-fu\" sa de best

pomyliło ci sie z chinami i hong kongiem;p

Heh....bez picu, dla nie których to wystarczą skośne oczy i żółta skóra i odrazu Japoniec laugh.gif ...

Jeśli o mnie chodzi to podobała mi się twórczość Akiry Kurosawy...choć właściwie to wszystko praktucznie ściągał hehe
A jakbym miał wybierać to postawiłbym na film "Pojedynek w ciszy" (Shizukanaru ketto)
Diamond
Dziś (8 czerwca) na tvp2 puścili film Ame Agaru reż.Takashi Koiozumi
scen. Akiro Kurosawa smile.gif byłem bardzo miło zaskoczony po obejrzeniu filmu. Sceny walk samuraji robiły wrażenie tak samo jak japońskie krajobrazy, nie wspomnę już o fabule, która tez mi się podobała. Oglądał ktoś ten film ?? i czy też mieliście pozytywne wrażenie po jego obejrzeniu ??
wsm
momentami przynudzal, troche fabula prostolinijna, ale ogolnie mogl byc;p
wsm
w piatek o 1:40 na tvp2 znowu puszczaja.
Kenshin
Może i niejest to moj ulubiony film ale wlasnie ogladam Ichi the Kiler ktory moge polecic osoba ktorzy lubia ostry gore+sex+drugs+goresex
Boomer
EYE (wzrok) polecam jesli ktos nie widzial smile.gif
kokosowy murzyn
czy The Eye to przypadkiem nie jest koreanski film? Widzialem jego fragment i zdecydowanie aktorzy nie mowili tam po japonsku a wlasnie po koreansku tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.