Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Ulubiony japoński film
Forum PSX Extreme > Inne > Japonia > Japonia
Stron: 1, 2, 3, 4
Splender
Jest już temat "Ulubione Anime", wiemy jednak, że Japonia to nie tylko anime, ale również doskonałe filmy. Chciałbym poznać tutaj wasze zdanie na temat japońskich filmów i jakie są wasze ulubione. Moje ulubione to:
"Battle Royale" Kinjiego Fukasaku
"Siedmiu Samurajów" Akiry Kurosawy
Teraz Wasza kolej :wink:
Yaxa
Hehe nie chcialbym byc zlosliwy ale "japonski" to przymiotnik wiec pisze sie z malej litery tongue.gif
Greg
oczywiscie "Siedmiu Samurajow" Mistrza

z nie-japonskich filmow o Japonii super jest "Shogun" (ale serial, w filmie za duzo ciec), bardzo tez polecam ksiazke na podstawie ktorej nakrecili tenze serial (btw. mogliby go puscic, dawno nie lecial biggrin.gif )
Splender
Hehe nie chcialbym byc zlosliwy ale \"japonski\" to przymiotnik wiec pisze sie z malej litery

Rzeczywiście :oops: małe niedopatrzenie, już poprawiłem, dzięki,że mi powiedziałeś arrow.gif najlepsze jednak jest to, że w poście napisałem dobrze, a w nazwie tematu musiałem się pomylić... w każdym razie już jest dobrze :wink:

A jeśli chodzi o Szoguna to serial rzeczywiście był ciekawy.
Yaxa
Hehe nie chcialbym byc zlosliwy ale \"japonski\" to przymiotnik wiec pisze sie z malej litery

Rzeczywiście :oops: małe niedopatrzenie, już poprawiłem, dzięki,że mi powiedziałeś arrow.gif najlepsze jednak jest to, że w poście napisałem dobrze, a w nazwie tematu musiałem się pomylić... w każdym razie już jest dobrze :wink:

A jeśli chodzi o Szoguna to serial rzeczywiście był ciekawy.

Hehe niema sprawy, ja tez bardzo czesto wale takie bledy smile.gif

Co do Shoguna to czytalem ksiazke, choc i tak niestety niecala, naprawde dobra.
Megus
Dla mnie najlepszym japonskim filmem jest ,,Krag" - inna sprawa ze tylko ten jeden film japonski ogladalem (chociaz anime to tez filmy - filmy animowane, no wiec chyba ta biblioteka ogladanych pozycji diametralnie sie wydluzy) cool.gif
Antares
Taki infos: w niedzielę 27 kwietnia. Na "Ale Kino" o 20.00 będzie film Ame Agaru. Na podtawie scenariusza Akiry Kurosawy. Film dość nowy bo z 1999 roku.
Boomer
Gozilla to jest film laugh.gif
Vincent
Mi na długo pozostanie obraz piłkarzy rodem z "szałlin", o wszystko mówiącej nazwie "Shoulin Soccer" biggrin.gif . Ech co Ci panowie tam wyprawiali, normalnie matrix w wersji kopanej 8O
Yohko
Mi na długo pozostanie obraz piłkarzy rodem z \"szałlin\", o wszystko mówiącej nazwie \"Shoulin Soccer\" biggrin.gif . Ech co Ci panowie tam wyprawiali, normalnie matrix w wersji kopanej  8O

tylko to nie byl japonski film icon_twisted.gif
Vincent
A szkoda, bo dawali ostrą rzeźnię... laugh.gif
No dobra to niech w zamian będzie The Ring i ewentualnie Tabu cool.gif
Splender
Taki infos: w niedzielę 27 kwietnia. Na \"Ale Kino\" o 20.00 będzie film Ame Agaru. Na podtawie scenariusza Akiry Kurosawy. Film dość nowy bo z 1999 roku.

Widzialem kawalek tego filmu na Canal +, niezly byl. Warto zwrocic uwage, gdyz jest to ostatni film Akiry Kurosawy (scenariusz). W kazdym razie ja niestety nie zobacze, bo "Ale Kino" mam zakodowane :cry:
Walker
A teraz czekam na smiechy i inne obzarstwa bo powiem wam ze mi sie podobal z japonskich filmow tylko.....The Ring.
Wiem ze to nie sa powody do smiechu ale nie slyszeliscie najgorszego czyli...MAM GO NA DVD (INNA SPRAWA ZE PIRAT POTRAFI I KOLEZKA TYSZ)....wiem ze nie ma z czego sie cieszyc az do jasnej c****ry ale mi sie ten film podoba bo "tfurczosciom" japonska zajelem sie dopiero 3 miechy temu i nie za bardzo obeznany jestem... :oops: :oops: :oops: :cry: :cry: :cry: :roll: :roll: :roll: :? :? :? sad.gif sad.gif sad.gif
Diabeu
icon_twisted.gif bezdyskusyjnie namber łan to cała calutka seria o heroicznej, potężnej, gumowej Godzilli!!! ihaha kocham tą serię - bawi do łez i bólu brzucha icon_twisted.gif
Baraqda
ja tam wsumie nie mam zadnego ulubionego filmu japonskiego ale bardzo podoba mi sie rysowany horror (taka ala bajka ale klimat to ma) pod tytulem "BLOOD - The Las Vampire" film trwa jakies 50 min. WYPAS.
Partys
"Siedmiu Samurajów" oraz "Ran" Akiry Kurosawy
Kamui
Mi się podobają prawie wszystkie filmy Kurosawy. Oglądałem też pare filmów Takeshi Kitano szczególnie zapadł mi w pamięci jego ostatni filmik "Brother" oglądałem go ileś tam razy. Naprawde dobry i polecam.
Picool
Dla mnie Ring to jeden z najlepszycch filmów w ogóle.
kusy_x
Dlamnie "The Ring" moze dlatego ze jestem swierzo po jego obejrzeniu (sam nie wiem ktory to juz raz wink.gif)...
Myslalem tez nad "Avalonem" ale jeszcze go nie widzialem _ _
btw. Wiek ktos moze cos na temat "Kregu2 lub 0???
Diabeu
icon_twisted.gif zaliczyłem kilka dni temu Ring2 - o niebo lepshy od części pierwszej która była śmieszna IMO - w 2 jest coś co zauwazyłem również w amer. wersji i to mi się spodobało - wreszcie widać chorobę w ludziach a akcja w któej reporter ogląda nagrany materiał w samotności kopie dupcię - teraz szukam "Dark Water" może byc równie chore a może nawet bardziej icon_twisted.gif
Guts
Ja ostatnio obejrzałem Great Teacher Onizuka the movie(Gto).
Naprawde swietna komedia(bazuje na anime i mandze) obyczajowa biggrin.gif
Sa nawet bardzo ładne uczennice w mundurkach icon_twisted.gif
POLECAM
Sojer
Gozilla kontra Mecha-Gozilla laugh.gif
Lobo
Wzystkie czesci godzilli(ale te stare) oraz Pijany Smok, jaja jak berety choć nic nie rozumiałem(było na novie po czesku...
Watsu
"Ran" icon_twisted.gif A przede wszystkim scena jak ta babka zostaje rozjechana na pół. No no, to dobre było icon_twisted.gif
Diabeu
icon_twisted.gif kto widział "Tetsuo Iron Man" dżiiiiiiiiiiiz to jest dopiero poqrwiony film, sieczkę w głowie robi icon_twisted.gif
Diabeu
icon_twisted.gif kto widział "Tetsuo Iron Man" dżiiiiiiiiiiiz to jest dopiero poqrwiony film, sieczkę w głowie robi icon_twisted.gif
Yohko
icon_twisted.gif kto widział \"Tetsuo Iron Man\" dżiiiiiiiiiiiz to jest dopiero poqrwiony film, sieczkę w głowie robi icon_twisted.gif

widzialam, urocze smile.gif a jest jeszcze druga czesc biggrin.gif
Nozomi
Gohatto icon_twisted.gif
Diabeu
icon_twisted.gif kto widział \"Tetsuo Iron Man\" dżiiiiiiiiiiiz to jest dopiero poqrwiony film, sieczkę w głowie robi icon_twisted.gif

widzialam, urocze smile.gif a jest jeszcze druga czesc biggrin.gif

icon_twisted.gif coś słyszałem o dwójce (i chyba też trójce ale głowy nie dam) - skorbiony film, nie wiem co brał autor ale ma się podzielić, scena z wiertłem albo walka w tej hucie to sieka/schiz najwyższej próby - minimalistyczny w kosztach (animacja poklatkowa) ale rewela icon_twisted.gif
harlock
ja jakis czas temu ogladalem "jisatsu sekuru" (suicide circle, suicide club, czy jak zwal). czuje sie rozbity. dawno nie widzialem czegos tak pokreconego. wow O_o

masakra @@
LesPauls
Najepsze to było wtedy,kiedy na początku lat osiemdziesiątych siedziałem w kinie Miniaturka i oglądałem Mechagodżila Superpotwór -.Jak Gamera pizgdnęła swoją łapą,to normalnie miałem dość.Bilet kosztował mnie 50 prl (to nie błąd) zez Panem Świerczewskim.Żółw był mocarny i zachwycał.Druga część już mnie tak nie oślepiła.Powrót Mechagodżili mnie nie osłabił,gdyż ta została zabita przez Godżillę.Nastąpiło to wówczas kiedy to po pojedynku w wodzie Mechagodżila pustoszyła miasto.Wtedy Gamera przystąpiła do Mechagodżili,wyrwała jej głowę,poczym zbiła(z barbary)żarówę tam umiejscowioną... to nie ja to moja ręka
Watsu
Battle Royale cool.gif Niezłe, niezłe... Wie ktoś jakie jest standardowe zakończenie?
Meecik
Jak narazie Ringu , Ringu 2 oraz Ringu 0 : Birthday .

Pozdrawiam VGM Fan ^^
Yohko
niedawno obejrzalam niesamowity film pod tytulem "Moonchild".

polecam smile.gif
Watsu
niedawno obejrzalam niesamowity film pod tytulem \"Moonchild\".  

A skąd można coś takiego ściągnąć?
Odyn
[quote][quote]niedawno obejrzalam niesamowity film pod tytulem \"Moonchild\".
[/quote]
z internetu, japonskich aukcji eeee....ladnie poprosic Yohko :wink: ?
Yohko
[quote][quote][quote]niedawno obejrzalam niesamowity film pod tytulem \"Moonchild\".
[/quote]
z internetu, japonskich aukcji eeee....ladnie poprosic Yohko :wink: ?[/quote]

jest na Suprnova smile.gif
Watsu
Dzięki bardzo biggrin.gif Już zasysam.
Nozomi
Ostatnio Gohatto.
Yohko
Dzięki bardzo biggrin.gif Już zasysam.

jakby ktos potrzebowal polskich napisow do tego filmu, to ja mam (sama je robilam biggrin.gif)
2razyjot
niedawno obejrzalam niesamowity film pod tytulem \"Moonchild\". 

polecam smile.gif

Hm - ales zachecila ludzi ... :wink:

Yohko - przybliz nieco fabule, uderz z calej sily w ciekawosc ... Ja bym to lyknal, ale jesli okaze sie to na miare mega-hitu "Shaolin Soccer" to ja ide poogladac "Koszmar z ul. Wiazow" (sciagnalem z I-Mesha wszystkie 7 czesci, hehe) ... icon_twisted.gif
Watsu
Jasne. Shaolin Soccer to mistrzostwo świata, ino nie jest japoński :wink:
O czym jest ten Moonchild question.gif
Hela
Ring i Ghost in The Shell.
Meecik
O czym jest ten Moonchild

Angielska recenzja [ nie wiem czy to ten ''Moonchild'' [ jak cos to skasujcie tego posta ] , napisana prostym jezykiem [ angielski ] tongue.gif

8 year old Shou, is called "maleppa's orphan" and he wanders the streets and survives by shop lifting with his brother and other street children. One day, he meets Kei(HYDE), a teenager carrying a tragic fate.Shou then brought Kei back to their hideout. Not long after, the hideout was discovered by a man that was robbed by the gang. The gang then tried to escape, and during such chaos, Kei killed the man....

10 years later, Shou has became 19 and the group is going to attack a local mafia " RUIKA" and get all their money. At this time, they group met Sun, who is also trying to destroy RUIKA. They became friends and Sun invited them back to his place, where they also met her sister Iichie.Iiche cannot speak due to her shock from previous experiences with the ruthless deeds by RUIKA. Nevertheless, Iiche wants to be an artist and she draws murals in the park as her work. Shou was attracted to Iiche soon, but Iichie fell in love with Kei. Turning the relationship to a love triangle. (grr.. love element!!!>_< and i dunno who will play Iiche yet..but I think Jenny Wong?) Nonetheless, this time is already the best time of the group considering all the sadness they had went through in the past. However, on the day Iichie finishes her mural, the head of "RUIKA" called " GISHINKAI" ambushes the group for a revenge..

Jak cos to na PW moge przetlumaczyc tongue.gif

Pozdrawiam VGM Fan ^^
Yohko
O czym jest ten Moonchild

Angielska recenzja [ nie wiem czy to ten ''Moonchild'' [ jak cos to skasujcie tego posta ] , napisana prostym jezykiem [ angielski ] tongue.gif

8 year old Shou, is called \"maleppa's orphan\" and he wanders the streets and survives by shop lifting with his brother and other street children. One day, he meets Kei(HYDE), a teenager carrying a tragic fate.Shou then brought Kei back to their hideout. Not long after, the hideout was discovered by a man that was robbed by the gang. The gang then tried to escape, and during such chaos, Kei killed the man....

10 years later, Shou has became 19 and the group is going to attack a local mafia \" RUIKA\" and get all their money. At this time, they group met Sun, who is also trying to destroy RUIKA. They became friends and Sun invited them back to his place, where they also met her sister Iichie.Iiche cannot speak due to her shock from previous experiences with the ruthless deeds by RUIKA. Nevertheless, Iiche wants to be an artist and she draws murals in the park as her work. Shou was attracted to Iiche soon, but Iichie fell in love with Kei. Turning the relationship to a love triangle. (grr.. love element!!!>_< and i dunno who will play Iiche yet..but I think Jenny Wong?) Nonetheless, this time is already the best time of the group considering all the sadness they had went through in the past. However, on the day Iichie finishes her mural, the head of \"RUIKA\" called \" GISHINKAI\" ambushes the group for a revenge..

Jak cos to na PW moge przetlumaczyc tongue.gif

Pozdrawiam VGM Fan ^^

nom, to ten film. nie wiem, czy Wam sie spodoba, ale mnie po prostu zauroczyl smile.gif na szczescie opis nie zdradza tych wszystkich smaczkow, ktorych w tym filmie troche jest biggrin.gif

naprawde polecam! smile.gif
Watsu
Ja go na supernovej znaleźć nie mogłem :? Skąd go wziąć question.gif
Yohko
Ja go na supernovej znaleźć nie mogłem :? Skąd go wziąć question.gif

slabo szukales :

http://213.158.115.210/suprnova//torrents/...ild-avi.torrent

dodam tylko, ze glowne role w filmie graja Hyde (*^^*) i Gackt. prawdziwa gratka dla prawdziwych fanow j-rocka biggrin.gif

dla tych, ktorzy nie maja bittorenta - mozna rowniez sciagnac na eMule smile.gif
Watsu
Wielkie dzięki. Skrobne coś jak tylko obejrzę cool.gif
GameCube
Drive Bar Blues to moj ulubiony japoński film. No i jeszcze tyle ze nie pamietam tytułu Yakuza cośtam, z Ken'em Tanaką.
Splender
Wczoraj obejzalem "Kairo" - rewelacyjny i niekonwencjonalny filmik, wszystki polecam. Jesli ktos chce jakichs informacji, to niech sobie poszuka na www.imdb.com , bo mi sie nie chce pisac tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.