Problem wygląda następująco. Dzisiaj sobie zacząłem grać na PS2 w Silent Hill Origins. Pod koniec sesji chciałem zapisać grę. Zapis nie powiódł się. Próbowałem na drugim slocie, ale to nic nie dało, więc mówię no trudno i wyłączam grę. W browserze PS2 wchodzę do menu kart pamięci by usunąć uszkodzony save. Klikam na kartę pamięci i zanim coś (wszystkie pliki) zdąży się wyświetlić konsole wraca do poprzedniego menu, gdzie widnieją aktualnie podłączone karty pamięci. Co się dzieje z moja PS2 czy kartą pamięci? Jak to naprawić?
Później włączyłem MaxDrive by sprawdzić czy on wykrywa moja kartę. Okazało się, że tak. Co więcej kilka save'ów z PS2 już przeniosłem na pendrive. Sęk w tym, że mojej karcie było kilkanaście bardzo ważnych save'ów z gier na PSXa, które MaxDrive niestety wykrywa jako "corrupted data" i nie mogę ich skopiować na pendrive. Czy więc jest inny program, który wykryje moje save'y z gier PSXowych i będę je mógł skopiować na pendrive?
Pomóżcie biednemu człowiekowi, który może stracić drogocenne save'y, które są dla niego niesamowicie ważne.