Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: grzanie sie ps3
Forum PSX Extreme > Inne > Pomoc
QstomPL

mam ps3 postawione w taki oto sposób i jak widzicie mam coolera ps3 fan, ale mimo tego plejka jest z gory strasznie goraca. Czy to normlane? nie przegrzeje sie? Musze miec ps postawiona w tym ciasnym miejscu, zeby kabel internetowy doszedl. W pozycji lezacej z tego co zauwazylem sie mniej grzala, ale gry sie nie miescily. I co moze tak to zostac, czy lepiej nie?
Kwapi
U mnie też tak jest, to raczej normalne. Gorzej by było gdyby sama w sobie była ciepła i nie było by wentylacji.
genetyk@
moge sie mylic ale chyba masz za ciasno, konsola potrzebuje wiecej przestrzeni
QstomPL
no wlasnie wiem, dlatego kupilem coolera, ale od gornej prawej storny i tak jest rozpalona : /

a jak bedzie tak lub tak, to myslicie ze bedzie bezpiecznie? jeszcze mozna tak samo tylko ze w pozycji poinowej ale raczej napewno bedzie gorzej. Przysunalem maksymalnie do lewej, bo tam sie wogole nie grzeje, jest zimniutkie, a wlasnie strasznie gorace jest akurat tam gdzie sie konczy cooler, od dolu gdzie sa te wywietrzniki..
genetyk@
CYTAT(QstomPL @ 15 10 2008, 20:27) *
no wlasnie wiem, dlatego kupilem coolera, ale od gornej prawej storny i tak jest rozpalona : /

moze glupia ale realna wedlug mnie odpowiedz: cieplo nagrzewa mebel po prawej stronie cieplo odbija sie lub pozostaje w meblu o konsola sie nagrzewa

moze glupie ale tak to rozumiem
QstomPL
dobra, wyjmuja ja z tamtego ciasnego miejsca.. jem kanapki i biore sie do pracy ;d
QstomPL
o i tak jest git nie? nie ma prawa sie przegrzac, a ten cooler to nie wiem czy cos daje. Malo co sie go czuje na rece i tylko glosniej mi plejka chodzi. Mam jeszcze dwa pytania:
1. mam karte kredytowa mastercard bank pekao sa i nie da rady jej polaczyc z ps3, mial ktos tkai sam problem?
2. i co sadzicie o headsecie do ps3 logitech vantage usb
genetyk@
CYTAT(QstomPL @ 15 10 2008, 22:06) *
o i tak jest git nie? nie ma prawa sie przegrzac, a ten cooler to nie wiem czy cos daje. Malo co sie go czuje na rece i tylko glosniej mi plejka chodzi. Mam jeszcze dwa pytania:
1. mam karte kredytowa mastercard bank pekao sa i nie da rady jej polaczyc z ps3, mial ktos tkai sam problem?

1. niewiem, mozliwe ze nieprzyjmuje mastercard a inne typu visa czy american , chociaz masz kredytowa... zapytaj w banku

2. logitech ogolnie switna firma zarowno do konsol jak i pc, mysle ze mozesz lykac na slepo
GnOOsny
CYTAT(QstomPL @ 15 10 2008, 21:06) *

Ja mam taki i jest dobry, troche plastikowy, ale ma dlugi kabel, dobra jakosc dzwieku, trzy "nauszniki" do wyboru i latwo podlaczyc do kompa (plugNplay).
QstomPL
tylko od tej jakby sluchawki z drugiej strony co sie nawet nie wiem na co naklada (ja tam w okolicach wlosow nakladalem) troche glowa boli confused.gif
marcink52
coś o grzaniu się ps3 http://polygamia.pl/playstation-3-test-dlugodystansowy
Łebi
@ QstomPL

Teraz to o wiele przyjemniejsze miejsce dla konsoli. Pal licho tą małą klitkę w której siedziała (nie przegrzała by sie tam). Ale widzę że to była półeczka przy samej podłodze a tam konsola najwięcej kurzu by łapała co by tylko głośniejsza prace i zwiekszone ryzyko przegrzania powodowało.
QstomPL
no mama mi tam wsadzila bo chciala, zbey przewdow nie bylo, i mowie jej ze si egrzeje, a ona nie wnika i mi gada: "niee sie nie grzeje"...
nWo
Fakt u mnie stala w takiej malej wnece poziomo to nagle zupelnie przypadkiem zauwazylem ze mocno gorna obudowa sie grzeje, teraz postawilem ją pionowo nad tą wnęką gdzie nic nie przeszkadza cyrkulacji powietrza i konsola juz sie nie grzeje. zwlaszcza jej gorna pokrywa, tu gdzie znajduje sie napis playstation.

teraz wiem ze to jednak wazne zeby konsola nie stala w zadnej tam wnęce czy innej malej półce niby specialnie przeznaczonej na dvd czy inne video.
genetyk@
CYTAT(nWo @ 24 10 2008, 15:44) *
Fakt u mnie stala w takiej malej wnece poziomo to nagle zupelnie przypadkiem zauwazylem ze mocno gorna obudowa sie grzeje, teraz postawilem ją pionowo nad tą wnęką gdzie nic nie przeszkadza cyrkulacji powietrza i konsola juz sie nie grzeje. zwlaszcza jej gorna pokrywa, tu gdzie znajduje sie napis playstation.

teraz wiem ze to jednak wazne zeby konsola nie stala w zadnej tam wnęce czy innej malej półce niby specialnie przeznaczonej na dvd czy inne video.

podobnie mialem z ps2 umiejscowiona na "półce". ale to oczywiste ze zadnego sprzetu nie trzyma sie w ten sposob
nWo
cos w tym musi byc. od czasow psx'a model SCPH 1002 kolejne ulepszenia usuwaly problem przegrzewania sie. tysiąc dwójką kręciło sie jak starą anteną TV hyh.gif sam pamietam jak stawialem ją pionowo, pod ukosem i to o dziwo działało. co prawda poradzielem sie z tym zrobic i ostatecznie wymienilem starego leciwego 1002 na 5502.

natomiast w ps2 jaki byl powod ze sony zdecydowalo sie umozliwic stawianie go pionowo ?? nie_wiem_.gif czy to tylko bajer ? czy może zbadano w laboratoriach jaki efekt bedzie to mialo na dzialanie sprzetu. widac skoro i ps3 mozna tak wg sony stawiac to nie ma to zadnego ujemnego wplywu na dzialanie konsoli. thumbsup.gif A w tej chwili kazda nxt genowa konsola może stać pionowo więc jeśli jest mozliwość postawić ją zaraz obok TV to tym lepiej dla niej. Trzeba jedynie znaleźć optymalną odleglosc od grzejącej sie matrycy tv i po problemie

QstomPL
a u mnie dorba jest odleglosc od matrycy tv ? : D
genetyk@
CYTAT(QstomPL @ 26 10 2008, 11:13) *
a u mnie dorba jest odleglosc od matrycy tv ? : D

20-30 cm od tv powinno wystarczyc
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.