Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: TRANSFERY
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik Sportowy
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56
DMX
Wyglada na to ze pierwszy "galaktyczny" odejdzie z Realu sad.gif Sam pilkarz mowi ze chce grac w Anglii, a Abramowicz zwrócił się do Realu z zapytaniem o cenę. Zainteresowanie pozyskaniem Figo potwierdził również Alex Ferguson.

Sam Perez pewnie sie nie bedzie sprzeciwial jak cena bedzie odpowiednia. Podobno prowadzi juz negocjacje z Joaquin (ktory gra podobnie do Figo) oraz przyszlym 'galaktycznym' - Tottim (ost. powiedzial ze jesli ma odejsc to tylko do Realu).

Szkoda by bylo zeby Figo odszedl jesli tak to tylko na emeryture do jego ukochanego klubu Sportingu Lizbona.
arboos
ej to jaK TO JEST Z TYM NIEDZIELANEM odchodzi burak czy nie?
dee
ej to jaK TO JEST Z TYM NIEDZIELANEM odchodzi burak czy nie?

Niedzielan odchodzi,burak zostaje,arbuz wylatuje.
DMX
AC Milan, triumfator Ligi Mistrzów, włączył się do wyścigu o Portugalczyka Luisa Figo - donosi hiszpańska gazeta "Marca". Figo podobno otwiera listę życzeń trenera Milanu Carlo Ancelottiego na przyszły sezon i Milan będzie chciał zaspokoić życzenie trenera.

Kontrakt Figo z Realem wygasa w 2006 roku i prezydent "Królewskich" Florentino Perez życzyłby sobie, aby umowa została przedłużona, ale końcowe słowo będzie należało do Figo.

Z Realem jest łączony napastnik Manchesteru United Ruud van Nistelrooy i Figo mógłby zostać sprzedany po to, by Real miał gotówkę na zakup znakomitego Holendra.

Jednak Figo od następnego sezonu chętnie widziałyby u siebie Chelsea i Manchester United. Właściciel Chelsea Roman Abramovich otwarcie poprosił Real o wycenienie portugalskiego skrzydłowego. Za Figo sporą gotówkę jest również skłonny wydać klub z Manchesteru.

Figo stwierdził kiedyś, że nim zawiesi buty na kołku chciałby zagrać w lidze angielskiej, a potem zakończyć karierę w Sportingu Lizbona.
toudi
tylko dziwne ze Ruud jak donosi onet.pl tongue.gif podpisal juz kolejny kontrakt z Red Devils, a nie sadze zeby byl takim samym konfidentem jak Beckham i przeszedl do Krolewskich
Sarni
Ruud jest bardzo bliski podpisania 5-letniego kontraktu z Manchesterem United, bedzie zarabial ponad 2 razy wiecej niz obecnie, bo 90 000 funtow tygodniowo (obecnie jego wynagrodzenie wynosi 40 000 funtow).
mastersash
kuknijcie i poczytajcie newsy
http://www.chelsea.friko.pl/chelsea.htm
mastersash
Pewne jest, że latem tego roku Juventus Turyn opuści holenderski pomocnik Edgar Davids. Dla tego gracza obecny sezon jest zakrętem w karierze, bowiem piłkarz jest bez formy, przez co stracił miejsce w drużynie Starej Damy.
Fakt odejścia potwierdził dyrektor sportowy turyńczyków Luciano Moggi:
"Nie obchodzi mnie, czy trafi do Interu czy Romy. Jedno, co mogę na pewno powiedzieć, to że nas opuści."
Jednak to nie Inter ani Roma są głównymi kandydatami do zatrudnienia Davidsa. Najbliżej gracz reprezentacji Holandii jest naszego klubu, bowiem możemy zaoferować mu najwyższy kontrakt. Już latem tego roku, tuż po przejęciu przez Abramowicza, głośno mówiło się o sprowadzeniu na Stamford Bridge Edgara, lecz wtedy nie udała się ta sztuka. Teraz sytuacja wygląda o wiele klarowniej.
mastersash
Jak spekuluje hiszpańska prasa bliski odejścia z Realu Madryt jest Portugalczyk Luis Figo. Po 3 znakomitych, pełnych sukcesów latach w barwach Galacticos musi znieść cień Davida Beckhama, który przejął większość splendoru po Figo. Coraz częściej gracz rozpoczyna mecze z ławki rezerwowych, a i jego rola w zespole jest coraz mniejsza.
Z tego też powodu coraz głośniej mówi się o zainteresowaniu Portugalczykiem ze strony Chelsea oraz Manchesteru United. Oba te kluby byłyby w stanie sprowadzić Figo tuż po Finałach Mistrzostw Europy rozgrywanych w Portugali.
Miłosz
O tym, że Manchester United ma na celu sprowadzenie w zimowym okienku transferowym napastnika Luisa Sahę wiadomo już od pewnego czasu, ale dopiero teraz ta całą sprawa zaczyna nabierać rumieńców:

"Rozmawiałem z Sir Alexem o moich ewentualnych przenosinach do Manchesteru United. Powiedziałem mu, że jeżeli tylko mój klub wyrazi zgodę na transfer to bardzo chętnie się przeniosę do tak wspaniałego klubu jakim jest Manchester. Granie w takim klubie to chyba marzenie każdego piłkarza. Chociaż nie przeczę, że tutaj w Londynie jest mi dobrze. Mam wspaniałego szkoleniowca i świetny klub. Fulham niestety nie dorasta do Manchestru United zarówno pod względem finansowym a także sportowym.Mam nadzieję, że któregoś dnia nałożę trykot Manchesteru United i wybiegnę w nim na Old Trafford." - powiedział dla angieskiego dziennika sportowego Louis Saha piłkarz Fulham Londyn numer jeden na liście transferowej Sir Alexa

Sir Alex zapytany, czy rozmawiał z Sahą odpowiedział:

"Prawdą jest, że nieoficjalnie rozmawiałem z Louisem Sahą"

Zapytany o to czy Saha jest rzeczywiście jego celem transferowym:

"Saha jest moim priorytetowym celem transferowym, bardzo zależy mi na pozyskaniu tego zawodnika. W tym roku wspaniale się sprawuje. Podpatruję go już od kiedy skończył 17 lat i miałem wielką ochotę ściągnąć go już gdy miał 21 lat. Myślę, że realną opcją jest pozyskanie go już w zimowym oknie transferowym"

Saha w tym sezonie zdobył 12 bramek i wcale bym się nie obraził jakby do "wpadł" do piekła smile.gif]

UPDATE:

Bankructwo firmy Parmalat głównego a zarazem strategicznego sponsora pierwszoligowej włoskiej drużyny AC Parma zmusiło działaczy klubu na wyprzedanie drużyny.
Do Chelsea najprawdopodobniej zostanie sprowadzony francuski bramkarz Sebastien Frey. Suma odstępnego będzie wynosić 15mln euro. Będzie to kolejny światowej klasy bramkarz The Blues po Carlo Cudicinim.

AC Parma ujawniła, że Chelsea pytała o napastnika Adriano, którym interesuje się także Inter Mediolan.
We włoskich mediach pojawiały się spekulacje, że brazylijski napastnik może zostać poświęcony w celu zdobycia funduszy na uratowanie trapionego finansowymi kłopotami klubu.

Jednak dyrektor generalny Patrick Nebiolo zaprzeczył plotkom, że napastnik odejdzie w styczniu.

Powtarzam - Adriano zostanie u nas do czerwca, powiedział Nebiolo. Nie wiem jak często mam to powtarzać.
Jest piłkarzem Parmy.
mastersash
Daniel Sanchez Llibre - przeydent Espanyolu Barcelona zaprzeczył, jakoby był zainteresowany pozyskaniem napastinka Barcelony, Daniego.

"Dowiedziałem się o tym wszystkim z telewizji, to zwykła dziennikarska kaczka" - powiedzial prezydent naszego rywala zza miedzy "Nawet nie rozmawialiśmy z samym piłkarzem, bądz z jego agentami. Nie było żadnych negocjacji, co jednak nie oznacza, że Barcelona nie chciała nam sprzedać tego zawodnika"

Wygląda na to, że działacze Barcelony chcą 'opchnać' Daniego gdziekolwiek. Nikogo jednak nie dziwi fakt, że nawet najgorsza drużyna w lidze nie chce pozyskać tego napastnika.

A szkoda sprzedali by daniego nie mie;i by rezerwowego czołowego napastnika,a Parma ma problemy to może by tak Adriano pozyskali,fajnie by było laugh.gif
mastersash
Jak twierdzi Luis Figo nic nie wie na temat ewentualnego transferu do Chelsea, bądź Manchesteru United. Jest on za to zadowolony z życia na Półwyspie Iberyjskim oraz gry dla Realu Madryt.

Jednak nie zamyka on jednoznacznie tematu, bowiem z tonu jego wypowiedzi powiewa pewna nutka niepewności o przyszłość:
"Wszystko, co wiem na ten temat, przeczytałem w gazetach. Nie słyszałem oficjalnych informacji o żadnych ofertach."

Czy tą wypowiedzią Figo jednoznacznie stwierdził, że zostaje w Madrycie? Raczej nie.
mastersash
Wśród piłkarzy, których od dłuższego czasu prasa wiąże z Barceloną, wymieniano Brazylijczyka Adriano. Ta sprawa nie jest już aktualna, ponieważ ze swojej części praw do występującego obecnie w Parmie napastnika postanowił skorzystać Inter i zawarł z zawodnikiem pięcioletnią umowę.

W ten sposób prezes Moratti ubiegł zainteresowane Adriano kluby, które znając trudną sytuację finansową mediolańskiej drużyny, starały się pozyskać piłkarza. Inter posiadał dotąd 50 % praw do zawodnika, jednak postanowił wykupić od Parmy za 27 mln € drugą połowę. W 2002 roku Adriano kosztował działaczy włoskiego klubu zaledwie 15 mln €

Brazylijczyk podpisze kontrakt do 2009 roku i przy okazji potroi swoją pensję. Jego przejście do Interu prawdopodobnie skłoni Christiana Vieri do opuszczenia tego klubu. Zresztą Vieri już zapowiedział, że nie chce dłużej grać w zespole prezesa Morattiego. Kilka tygodni temu pojawiły się pogłoski, że Włocha zaproponowano Barcelonie, jednak prezydent Laporta i Txiki Begiristain zaprzeczają. Adriano, ze względu na swój wiek i talent strzelecki, był bardziej interesujący dla Barcelony. Jednak kiedy piłkarzem zaczęła się interesować Chelsea, działacze Interu wystraszyli się i szybko podpisali z nim nowy kontrakt.
Miłosz
Menager United, Sir Alex Ferguson przyznał niedawno, że jest mile zaskoczony postawą Tima Howarda w bramce Manchesteru United i w związku z tym postanowił dokładniej przyjrzeć się amerykańskim klubom piłkarskim i tam poszukać ciekawych, młodych zawodników.

"Europa jest pełna agentów, którzy bez przerwy podglądają młodych piłkarzy i wyłapują wschodzące gwiazdy futbolu. W Stanach Zjednoczonych wygląda to inaczej, dlatego postanowiłem, że ponownie spenetruję tamten rynek i poszukam zawodników, którzy wstępnie nadawaliby się do gry w naszym zespole" – powiedział.

"Przykład Tima pokazuje nam, że piłkarz nie musi mieć bogatego doświadczenia, by rozgrywać spotkania na wysokim poziomie" - dodał.

UPDATE:

Arjen Robben – młody piłkarz PSV Eindhoven, którym ostatnio bardzo zainteresowany jest Alex Ferguson, był widziany w Manchesterze, w pobliżu siedziby klubu z Old Traffold.
Podobno miały już miejsce rozmowy dotyczące kontraktu Robbena. Opiewa on podobno na sumę 8 milionów funtów. Daily Mirror podało, że młodziutki Robben zarabiałby w klubie 30 tysięcy funtów tygodniowo, czyli o 10tysięcy więcej niż Portugalczyk – Ronaldo.

Natomiast suma, jaką MU miałoby zapłacić PSV za młodego holendra wynosi około 5 milionów funtów.
Zarząd klubu z Eindhoven jest otwarty na oferty za Robbena. Manchester United nie jest jedynym klubem, który chciałby mieć w swoich szeregach utalentowanego Holendra. Chelsea Londyn głośno deklaruje, że chce kupić 19-latka, nawet jeżeli nie mógłby on grać w Lidze Mistrzów.

Jak wiadomo PSV Eindhoven odpadło już z rozgrywek Ligi Mistrzów, a zawodnik zgłoszony przez jeden klub, nie może już w tym samym sezonie występować w barwach innego klubu grającego w LM.

Robben, który w 48 występach w reprezentacji Oranjes strzelił 16 bramek, byłby wręcz idealnym partnerem dla Ruuda.

UPDATE 2:

Dziś Inter złożył oferte Leeds United w sprawie transferu Alana Smitha. Inter zaoferował 12 mln. euro, więc działaczą Leeds przystało to na rękę, ponieważ klub jest w cięzkiej sytuacji finansowej.

Transfer Dejana Stankovica staje się coraz bardziej prawdopodobny, i wszystko wskazuje na to że ma do niego dojść już na początku przyszłego tygodnia.
Sarni
Sir Alex Ferguson potwierdził, że jest zainteresowany pozyskaniem z PSV Eindhoven młodego napastnika – Arjena Robbena. W piątek 19-latek był widziany blisko obiektów treningowych United w Carrington. Sam Fergie nadmienił również, że prowadzone są rozmowy z holenderskim klubem w sprawie pozyskania Holandra.  

„Jesteśmy nim zainteresowani. Jeszcze nic nie zostało sfinalizowane, ale mamy nadzieję ubić korzystny interes z PSV.” – powiedział Szkot w wypowiedzi dla gazety The Mail  

Również Real Madryt jest zainteresowany pozyskaniem młodego piłkarza, ale takiemu rozwiązaniu stanowczo sprzeciwia się jego matka – Majro.  

„To Arjen będzie musiał podjąć ostateczną decyzję gdzie chce grać. On musi wybrać taki klub, w którym będzie miał szansę powalczyć o miejsce w składzie. Jednak jego wybór na aspektach sportowych się nie kończy, Arjen musi również poznać kulturę kraju w którym chce grać. Sprawy finansowe są również nie bez znaczenia.” – powiedziała p. Majro w wywiadzie dla Sunday Mirror  

„Proszę spojrzeć tylko na Real Madryt. Po co oni mają tak kupować Arjena. W swoim składzie mają pełno nazwisk światowej klasy w tym wielkie gwiazdy, takie jak Ronaldo czy Zidane. Nie rozumiem ich prezydenta, który kupuje piłkarzy jak używane samochody. Każdego roku do Madrytu trafia wielki piłkarz, ale my takim klubem na pewno nie jesteśmy zainteresowani.” – stanowczo zakończyła swoją wypowiedź matka Robbena.  

Patrząc na wypowiedź p. Majro można stwierdzić, że żywo interesuje się piłkarskim światem, a to pewnie dlatego, aby swojego syna wykreować na bardzo dobrego zawodnika. Jedno jest pewne Manchester United to słuszny wybór.

Mądry chłopak, będą z niego ludzie icon_twisted.gif

\"Nie wiem czy nie zrobiłem błędu wybierając Barcelonę. To wspaniały klub ale mimo wszystko nie mogę się w nim odnaleźć. Manchester United oferował mi znacznie wyższy kontrakt, lecz ja mimo to poszedłem za głosem serca do ukochanej przez wszystkich Brazylijczyków Barcelony.\" - powiedział Ronaldinho w wywiadzie dla Marcy  

\"Teraz gdy rozmyślam nad tym wiem, że Sir Alex Ferguson nie zrobiłby błędu sprowadzając mnie, po rosnącej formie mego reprezentacyjnego przyjaciela Klebersona widzę, że w United wcale nie byłoby mi aż tak ciężko się zaaklimatyzować\" - powiedział rozmyślając dalej nad tym czy nie popełnił błędu Roni  

Na koniec dodał również:  

\"Teraz z całą pewnością wybrałbym Manchester United miałbym w ich szeregach kumpla który pomógłby mi wrosnąć w tę drużynę. Nie wszystko jeszcze stracone jestem młody może jeszcze kiedyś założę strój Manchesteru i wybiegnę w nim na Old Trafford. Kto wie.\"  

Jedno jest pewne Ronaldinho chyba nie byłby już tak mile widziany przez kibiców w Manchesterze.  

Teraz płacz, teraz płacz icon_twisted.gif
Miłosz
Info ze strony: www.devilpage.prv.pl

Sir Alex Ferguson wyraził zainteresowanie i chęć pozyskania Edgara Davidsa:

"Już kilka lat temu próbowałem ściągnąć Edgara Davidsa, to łakomy kąsek, a zarazem wspaniały zawodnik. Właśnie ktoś taki jest potrzebny naszej drużynie. Problem tkwi jednak w tym, że Edgar ma problemy z ustabilizowaniem formy. Teraz gdy chce odejść z Juventusu może zgodziłby się na naszą ofertę. Jednak to wielkie ryzyko, ściąganie zawodnika który ma dołek formy. Gdyby on grał tak jak chociażby dwa lata temu to nawet bym się nie zastanawiał. Wtedy był jednym z najlepszych pomocników świata. To nie podlegało żadnej dyskusji. Umiejętności i chęci do gry zapewne mu zostały, tylko czy będzie umiał odbić się od dna i znowu zawalczyć o uznanie i szacunek piłkarskiego świata?"

Sam Edgar powiedział tylko tyle:

"Nie wiem jeszcze gdzie będę grał. Z całą pewnością chcę odejść z Juventusu czuję się tutaj niepotrzebny. Najchętniej bym się przeniósł do Primera Division ale nie wykluczam również Premiership"

Wspaniałym Holendrem zainteresowana jest również Chelsea Londyn która ponoć złożyła już ofertę temu piłkarzowi. Może jednak Sir Alex Ferguson zaryzykuje, tak jak to robi sprowadzając młode gwiazdy na Old Trafford i jak wiemy Szkot zawsze ma rację. Być może to Davids jest tym wielkim piłkarzem, którego obiecywał nam David Gill.

Rosicky che grać dla United:

"Jestem zainteresowany przejściem do któregoś z czołowych klubów Premiership. Gdyby przykładowo któryś z następujących klubów: Manchester United, Arsenal bądź też Chelsea, zaproponował mi grę u siebie długo bym się nie wahał i z pewnością szybko złożyłbym swój podpis na właściwym dokumencie." - powiedział reprezentant drużyny narodowej Czech - Tomas Rosicky

Ofensywny pomocnik Borussii Dortmund dodał również:

"Szukam drużyny w której mógłbym się rozwijać w prawidłowym kierunku. Chciałbym móc grać w jednym teamie z takimi zawodnikami jak choćby Scholes, Pires czy Veron myślę, że wiele mógłbym się od nich nauczyć."

Rosicky powiedział także:

"Premiership to najlepsza liga świata i gdybym miał wybierać pomiędzy Serie A, Primera Division i właśnie Premiership z całą pewnością wybrałbym tę ostatnią"

Tomas Rosicky był łączony z Manchesterem United latem zeszłego roku, lecz z transferu nic nie wyszło - Borussia żądała za niego 20 milionów funtów. Gdyby jednak zarząd BVB spuścił nieco z tonu całkiem możliwe, że młody, zdolny Czech przywdzieje trykot Czerwonych Diabłów.
PAC
onet.pl ,pilkanozna.pl :
"Rivaldo będzie grać w Arabii Saudyjskiej

Mistrz świata z 2002 roku, Brazylijczyk Rivaldo, pozostający bez klubu po odejściu z AC Milan, będzie występować w drużynie Al-Ittihad Djeddah z Arabii Saudyjskiej. Za pięć miesięcy gry otrzyma 3 mln dolarów..."

to juz koniec "wielkiego" :roll: Rivaldo , jak dla mnie za wczesnie na emeryture, no i stacił wiele w oczach swoich kibiców, nie mówiąc juz o tych którzy go nienawidzili icon_twisted.gif
R_L_S_
Transfer Dejana Stankovica staje się coraz bardziej prawdopodobny, i wszystko wskazuje na to że ma do niego dojść już na początku przyszłego tygodnia.

W trakcie meczu Lazio-Inter Lipinski twierdzil ze Stankovic podpisal juz kontrakt z interem.
Sarni

W trakcie meczu Lazio-Inter Lipinski twierdzil ze Stankovic podpisal juz kontrakt z interem.

Plotka została zdementowana, teraz Inter stara się o innego zawodnika Lazio - Jaap'a Stama (niegdyś świetny obrońca Manchesteru United).

Miłosz: Gdzie ma niby przejść Stankovic ?
Miłosz

Plotka została zdementowana, teraz Inter stara się o innego zawodnika Lazio - Jaap'a Stama (niegdyś świetny obrońca Manchesteru United).

Miłosz: Gdzie ma niby przejść Stankovic ?

Oops :oops: No chodziło mi o ten transfer do Interu.

Forlan odejdzie ??
Diego Forlan nie może być pewny swojej przyszłości na Old Trafford. Mimo tego, że jest w bardzo wysokiej formie to sir Alex nie zapewnia mu występów w podstawowej jedenastce. Sytuacja zaczyna robić się coraz bardziej nieciekawa, gdyż wielce prawdopodobne jest, że do Manchesteru United przybędzie nastoletni gracz PSV - Arjen Robben. Takie zdarzenie może już całkowicie odebrać Urugwajczykowi chęć walki o miejsce w 'pierwszej 11' MU.

Moment słabości planuje wykorzystać kilka klubów, które od dawna ostrzą sobie zęby na urugwajskiego napastnika.

Najpoważniejszym z tych klubów jest AC Milan, który już kilkakrotnie starał się złożyć ofertę Czerwonym Diabłom w sprawie pozyskania Forlana, lecz zawsze kończyło się jedynie na pustych obietnicach. Jednak, jak podają włoskie dzienniki, teraz ma być inaczej. Do Manchesteru w przeciągu kilku najbliższych dni ma wpłynąć oferta od Mediolańczyków, którzy planują zapłacić za Diego około 12 milionów funtów.
arboos
słyszałem że ten słaby Rivaldo ma grać gdzieś w arabi saudyjskiej. Czy te głąby nie mają w sobie żadnych ambicji? Grać na jakimś odludziu. No tak dla nich liczy sie tylko kasa, a nie poziom sportowy. Podobnie zrobił zresztą Batistuta.
yab
słyszałem że ten słaby Rivaldo ma grać gdzieś w arabi saudyjskiej. Czy te głąby nie mają w sobie żadnych ambicji? Grać na jakimś  odludziu. No tak dla nich liczy sie tylko kasa, a nie poziom sportowy.  Podobnie zrobił zresztą Batistuta.
Slaby to on taki nie jest. Mozliwe ze chce zakonczyc kariere. Wielu bardzo dobrych graczy wyjezdza z Europy zeby na koniec zarobic. Zarobki tam sa o wiele wyzsze niz w czolowych klubach Europy. Ostatnio byl program na Eurosporcie o emerytach, ktorzy zarabiaja kosmiczne sumy. Efenberg, Stoichkov, Batistuta i jeszcze kilku brazyliczkow. Niegdys swietni pilkarze teraz sa nauczycielami.

nara
DMX
To byla plotka. Agent Rivaldo poiedzial ze bedzie on gral na 99% w jakims klubie w Brazylii
yab
Czytalem gdzies ze brazylijskie kluby nie stac na Rivaldo. Ile w tym prawdy, nie wiem. Dla niego lepiej byloby zeby gral w Europie. Moze wroci do primera division. Podobnie jak Mendieta, nie zrobil on kariery w lidze wloskiej.

nara
DMX
Agent Rivaldo, Carlos Arini zdementował doniesienia, jakoby brazylijski piłkarz miał podpisać 6-miesięczny kontrakt z drużyną Al-Ittihad Djeddah.

- Ronaldo ma zamiar grać w Brazylii, a najchętniej zagrałby w drużynie Cruzeiro - powiedział Arini.

Odmiennego zdania jest jednak Azjatycka Konfederacja Piłki Nożnej utrzymująca, że Rivaldo związał się kontraktem z saudyjskim klubem.
SkViOt
Agent Rivaldo, Carlos Arini zdementował doniesienia, jakoby brazylijski piłkarz miał podpisać 6-miesięczny kontrakt z drużyną Al-Ittihad Djeddah. 

- Ronaldo ma zamiar grać w Brazylii, a najchętniej zagrałby w drużynie Cruzeiro - powiedział Arini.

Odmiennego zdania jest jednak Azjatycka Konfederacja Piłki Nożnej utrzymująca, że Rivaldo związał się kontraktem z saudyjskim klubem.

a nie czasem Rivaldo
The Gunners
słyszałem że ten słaby Rivaldo ma grać gdzieś w arabi saudyjskiej. Czy te głąby nie mają w sobie żadnych ambicji? Grać na jakimś  odludziu. No tak dla nich liczy sie tylko kasa, a nie poziom sportowy.  Podobnie zrobił zresztą Batistuta.
Slaby to on taki nie jest. Mozliwe ze chce zakonczyc kariere. Wielu bardzo dobrych graczy wyjezdza z Europy zeby na koniec zarobic. Zarobki tam sa o wiele wyzsze niz w czolowych klubach Europy. Ostatnio byl program na Eurosporcie o emerytach, ktorzy zarabiaja kosmiczne sumy. Efenberg, Stoichkov, Batistuta i jeszcze kilku brazyliczkow. Niegdys swietni pilkarze teraz sa nauczycielami.

nara

Jasne ,że lecą na kasę ,za 5 miesięcy gry miał otrzymać chyba 5 milinow zielonych czy ileś tam.Ale ponoć to są plotki Rivaldo nie zagra w tym klubie,ma bronić barw Cruzeiro.
toudi
no nie powiem, jesli wszystkie transfery Red Devils dojda do skutku to bedzie sie dzialo smile.gif jeszcze namieszaja w LM biggrin.gif
Sarni
no nie powiem, jesli wszystkie transfery Red Devils dojda do skutku to bedzie sie dzialo smile.gif jeszcze namieszaja w LM biggrin.gif

Jakie transfery, czyżbym o czymś nie wiedział ? 8O
Bo wiem, że Robben był na Old Trafford i prawdopodobnie przejdzie do ManUtd, ale on w LM nie będzie mógł grać (poza tym możliwe, że przejdzie dopiero w lipcu). O innych transferach nic nie wiem, MU chyba nie prowadzi rozmów z innymi zawodnikami, także oświeć mnie.
SeJo

Jakie transfery, czyżbym o czymś nie wiedział ? 8O
Bo wiem, że Robben był na Old Trafford i prawdopodobnie przejdzie do ManUtd, ale on w LM nie będzie mógł grać (poza tym możliwe, że przejdzie dopiero w lipcu). O innych transferach nic nie wiem, MU chyba nie prowadzi rozmów z innymi zawodnikami, także oświeć mnie.

Drogi Bartku! Edgar Davids na celowniku :!: icon_twisted.gif
Sarni
Sebku! A może kupimy Rivaldo?
SeJo
Sebku! A może kupimy Rivaldo?

Nie poniewaz, nie trzeba go kupowac laugh.gif Mamy mlodych perspektywicznych graczy, jak Forlan, Bellion, Robben(niedlugo) czy chocby robiacy furore w rezerwach i U19 Madds Timm i Daniel Nardiello :!:
Sarni
Ależ masz rację! A co powiesz o Cristiano Ronaldo? Trochę mało golów strzela :cry:
toudi
a Rosicky ?
Sarni
To tylko plotka, ani ManUtd nie złożył oferty, ani też Borussia nie chce go sprzedać, także tą wypowiedź traktowałbym jako czystą ciekawostkę (tym bardziej, że w wypowiedzi powiedział, że chętnie grałby nie tylko w ManUtd, ale też w Chelsea i Arsenalu).
R_L_S_
Rosicky daje rade,widzialem go rok temu w akcji podczas meczow z Milanem, najlepszy gracz Borussi.
DMX
Rivaldo podpisał w poniedziałek roczną umowę z mistrzem Brazylii - Cruzeiro. Wsparcie finansowe na pozyskanie piłkarza zaoferowała jedna z miejscowych
firm farmaceutycznych. Szczegóły umowy nie zostały jednak podane.

Piłkarz, który w 2002 roku zdobył z kolegami mistrzostwo świata, poszukiwał nowego pracodawcy od czasu, kiedy został zwolniony z AC Milan w ubiegłym miesiącu. Przygoda z włoskim gigantem była dla Rivaldo prawdziwym koszmarem.

Były pomocnik Barcelony zdementował w niedzielę plotki, jakoby miał zasilić szeregi Al Ittihad - zespołu z Arabii Saudyjskiej.

Rivaldo zostanie oficjalnie zaprezentowany jako gracz Cruzeiro już w najbliższy czwartek.

-----------

Nie od dziś wiadomo, że Sebastien Frey trafi niebawem do Chelsea Londyn. Nieznana była tylko kwota, jaką zapłaci Włochom Roman Abramowicz.

Dzisiaj wiemy trochę więcej. Zdaniem włoskich gazet Chelsea chętnie kupi dwóch zawodników Parmy. Poza wspomnianym francuskim bramkarzem, do Londynu może trafić także Adriano. Rosyjski miliarder oferuje 50 milionów funtów za obu piłkarzy, a dla zrujnowanej Parmy są to spore pieniądze.

Niestety połowa gotówki za transfer Adriano, będzie musiała zostać przekazana na konto Interu, który posiada połowę praw do tego zawodnika.
sailor_jim
Nie wiem czy wiecie ze sir Alex ma takze na oku napastnika Fulham, Sahę(imienia zapomnialem, chyba Louis). A tak na marginesie: na obecnym rynku transferowym jest tyle plotek i spekulacji, ze Rivaldo moglby zagrac nawet w Szczakowiance smile.gif
Miłosz
Nie wiem czy wiecie ze sir Alex ma takze na oku napastnika Fulham, Sahę(imienia zapomnialem, chyba Louis). A tak na marginesie: na obecnym rynku transferowym jest tyle plotek i spekulacji, ze Rivaldo moglby zagrac nawet w Szczakowiance smile.gif

Tjaa nie gadaj, ale tak na poważnie. Trener Fulham ostatnio przyznał, że nie ma zamiaru sprzedawać swojego czołowego napastnika, dlatego nie łudźmy się na Sahę. A szkoda sad.gif Trenesr stwierdził, ze sprzedaz Sahy byłaby samobójstwem dla Fulham

O to lista jaką udało mi się spożądzić. Tymi zawodnikami niby interesuje się MU. Oczywiście lista, z której 90 % transferów to plotki.

1. Saha
2. Robben
3. Davids
4. Rosicky
5. Anelka
6. Kezman
7. Southgate biggrin.gif

Do transferu Robbena jeszcze daleko.
Prezydent PSV Eindhoven, Harry van Raaij powiedział, że Manchester United może zapomnieć o sprowadzeniu Arjena Robbena za kwotę o jakiej obecnie się mówi.

Po wizycie młodego Holendra w Manchesterze wiele wskazywało na to, że jego transfer do United jest już bliski. Mówi się o kwocie 5 mln funtów, jaką Sir Alex Ferguson zamierza przeznaczyć na zakup Robbena.

Prezydent PSV wyjaśnił jednak, że nie puści obiecującego piłkarza za mniej niż 10 mln funtów.

"Za takie pieniądze Manchester United może kupić najwyżej koszulkę z podpisem Arjena Robbena, nic więcej. To o czym tu mówimy jest śmieszne." - powiedział Van Raaij.

Sam zainteresowany - Robben - również potwierdził, że na razie nie ma zamiaru zmieniać klubu i chce pozostać w Holandii do końca sezonu.

"Tranfer podczas zimowego okna nie wchodzi w rachubę.

"Moje pierwsze wrażenia z kontaktów z Sir Alexem Fergusonem są miłe, chyba dobrze się z nim pracuje. Wszystko co widziałem w Manchesterze jest świetne, szczególnie Old Trafford robi wielkie wrażenie."
ironiss
Sir Alex nieraz wspominał o tym, że potrzebuje dobrego napastnika do pomocy dla Ruuda. Obstawiam Sahę lub Keżmana ( z tym ostatnim może być problem).
R_L_S_
Pojawily sie plotki jakoby Vieri mial byc sprzedany przez Inter do MU, za bagatela 6 mln funtow(lol).
Sarni
6 mln ? Czemu nie icon_twisted.gif
R_L_S_
Na potwierdzenie moich slow wrzucam newsa
Manchester United przygotowuje ofertę na środkowego napastnika Interu Mediolan Christiana Vieri.
Reprezentant Włoch przechodzi trudny okres na San Siro, gdzie jest regularnie wygwizdywany przez część kibiców. The Sun podaje, że Inter jest gotowy sprzedać Vieriego za zaledwie 6 mln funtów, o ile sfinalizuje w styczniu transfer napastnika Parmy Adriano.

Zawsze wiedzialem ze polityka Interu jest chu,jowa ale zeby az tak.Dali
50 mln $ a wezma 6 mln Funtow laugh.gif
SeJo
Wchodze w to :!:
Miłosz
Łohoho :!: 6 mln Ł to niezła okazja, tyle że Vieri obecnie nie jest w najleprzej formie, a i za młody też nie jest. No, ale co tam może w MU się odmieni biggrin.gif

PS. A o to mały news:

Florentino Perez wypowiedział się w wywiadzie o tym dlaczego zrezygnował z próby ściągniecia Ruuda do Realu, a także powiedział, że Manchester i Chelsea są w obecnej chwili mocniejszymi klubami od Realu.

"Bardzo zależy nam na wzmocnieniu naszej drużyny. Planowaliśmy początkowo ściągniecie na Santiago Bernabeu Ruuda Van Nistelrooya. Niestety Sir Alex Ferguson go nam nie sprzeda. Sir Alex to profesjonalista i wie jak ważnym ogniwem w jego drużynie jest Ruud. To jeden z najlepszych snajperów świata. Prawdziwy król pola bramkowego. Teraz jednakże będziemy musieli porozglądać się za kimś innym może Kaka? Niektórzy z całą pewnością spytają się po co umacniać Real Madryt? Musimy umocnić nasz klub, ponieważ widzimy wielkie zagrożenie ze strny wyspiarzy to znaczy Manchesteru United i Chelsea Londyn. Te dwa kluby bardzo wzmocniły się w ostatnim czasie i w chwili obecnej stwarzają dla nas wielkie zagrożenie. Skłonny byłbym nawet powiedzieć, że są od nas mocniejsze."
R_L_S_
chu,ja tam Kaka zostanie w Milanie, watpie by Berlusconi bylby wstanie go wypuscic, juz w wieku 21 lat jest swietny.Perezowi sie marzy i tyle jego gowniany real dalej bedzie gowniany ;>
Sarni
chu,ja tam Kaka zostanie w Milanie, watpie by Berlusconi bylby wstanie go wypuscic, juz w wieku 21 lat jest swietny.Perezowi sie marzy i tyle jego gowniany real dalej bedzie gowniany ;>

Co racja to racja icon_twisted.gif
Miłosz

Święte słowa icon_twisted.gif , zreszą gdzie on by upchał tam w ten swój skład jeszcze i Kakę.
DMX

Jak bedzie Perez chcial to sobie srake kupi chocby na lawke icon_twisted.gif Totti to bedzie nowy transfer Krolewskich biggrin.gif
R_L_S_
Kupilby pewnie z takim skutkiem jak Shevchenke w 2001 laugh.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.