Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: TRANSFERY
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik Sportowy
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56
Sarni
ogolnie C.Ronaldo malo bramek strzela, a te jego dryglingi... coz Micheal Salgado jest pod tym wzgledem lepszy... do tego jeszcze wolno biega, strzal ma taki nijaki, brzydko wyglada i nie lubie srebrnego obowia sad.gif

Juz pisalem i nie bede sie powtarzal. Wystarczy ze powiem tyle: w meczu z Wolves wkoncu przebil sie do pierwszej jedenastki i jak to sie skonczylo wszyscy wiemy.

W meczu z Wolves to on wrócił z 3-tygodniowego urlopu laugh.gif

A jak się skończyło? Gra drużyna, nie jeden zawodnik. Jak przegrywają to wszyscy, a nie jakies \"przegrali bo Ronaldo wrócił z urlopu\". laugh.gif Poza tym Ronaldo zagrał bardzo dobrze, został uznany piłkarzem meczu, a, że MU zagrało nieskutecznie to przegrało.

---

Z innej beczki

Manchester United can confirm that it has reached agreement in principle with Fulham Football Club for the transfer of registration of Louis Saha, but this is subject to a number of conditions.  

Manchester United expects these conditions to be resolved within the next week and will make a further announcement on completion.

Nareszcie !! icon_twisted.gif
Miłosz
W najbliższym czasie trzy angielskie drużyny wystąpią do Groclinu z propozycją zakupu pomocnika Sebastiana Mili. Jak pisze Przegląd Sportowy chodzi między innymi o Southampton i Everton.

Sebastian Mila czeka na zgodę na podjęcie zatrudnienia w Anglii. Wtedy zapadnie decyzja, z której propozycji polski pomocnik skorzysta. Cena odstępnego za Milę wynosi 2 mln euro, co dla Anglików nie jest przeszkodą.

- Nie wiem, czy jest sens rozmawiania o transferze, skoro nie ma jeszcze tego pozwolenia na pracę. Na razie czekam, nie mogę też podawać żadnych transferowych konkretów, bo ich nie znam. Osobiście nie ustalałem żadnych szczegółów. Po prostu czekam, co się wydarzy - powiedział "Przeglądowi" sam zainteresowany.

Źródło: Przegląd Sportowy
DMX
Odrazau wiadac ze tekst jest z przegladu szmatławego. Mila nie moze grac w Anglii:

Prawie każdy angielski klub jest w stanie zapłacić 2 mln euro, czyli tyle, ile musiałby dostać Groclin, by pozwolić odejść Mili. Zarówno on, jak i Rasiak nie mają jednak szans na uzyskanie pozwolenia na pracę. Aby zagrać w Premiership, zawodnik spoza Unii Europejskiej musi rozegrać przynajmniej 75 proc. meczów w reprezentacji swojego kraju. Chodzi o ostatnie dwa lata. Nie uwzględnia się spotkań towarzyskich, lecz jedynie mecze \"o stawkę\", czyli eliminacyjne do ME lub MŚ, a także w finałach tych imprez. Rasiak ma na koncie osiem meczów, Mila cztery, licząc z towarzyskimi. Reprezentacja Polski w ciągu dwóch lat rozegrała kilkadziesiąt spotkań. Rachunek jest prosty. Niestety, takie są przepisy. Jeśli jednak jakiś klub byłby zdeterminowany, by np. kupić Milę, to może to zrobić. Musiałby jednak od razu go wypożyczyć do klubu z kontynentu, gdzie przepisy są łagodniejsze. To częsta praktyka. Przed kilkoma dniami zrobił tak MU, który kupił Chińczyka i od razu wypożyczył go do Royal Antwerp.
Sarni
Niby nie dostałby pozwolenia na pracę, jednak każdy klub angielski ma jakieś współprace - i pewnie wypożyczyliby Milę do jakiegoś zespołu z Niemiec, Belgii, czy też Holandii, gdzie miałby szanse na otrzymanie obywatelstwa, a po roku zabraliby go do siebie.
DMX
Arsenal dogadał się z Kluivertem

Arsenal doszedł do porozumienia z napastnikiem Barcelony Patrickiem Kluivertem. 
Po paru tygodniach negocjacji Holender zgodził się na przejście latem do Arsenalu, podaje Daily Star. 
Kluivert jest mało skuteczny w tym sezonie na Nou Camp i prezydent Joan Laporta chce zatrudnić nowego napastnika.
SIKI
DMX: Dalej twierdzisz, że Henry nie może mieć nic wspólnego z Barcą question.gif question.gif question.gif Bo ja sądze, że może mieć i to więcej niż myślisz :!:
Miłosz
Rosną spekulacje na temat transferu Matteo Ferrari, który jest piłkarzem Parmy, o tego gracza stara się prawdopodobnie Manchester United. Powodem sprzedaży tego zawodnika mogą być kłopoty finansowe Parmy, która musi sprzedawać najlepszych graczy, aby ustabilizować swój budżet.

Dwóch zawodników już odeszło, Adriano wzmocnił Chelsea Londyn a Sebastian Frey może przenieść się do Arsenalu. Teraz przyszła kolej na młody talent, jakim jest Ferrari, zainteresowanie wyraziły także dwa kluby włoskie: Milan i Juventus. Są także wstępne spekulacje odnośnie, transferu do United, który docenia talent tego gracza, mimo to jeszcze za wcześnie aby mówić o czymś konkretnym. Juventus może zaoferować Ł2 miliony za Ferrari’ego jednak działacze Parmy wierzą, że United podniesie wartość gracza.
Sarni
MAMY SAHĘ :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

http://www.manutd.com/news/fullstory.sps?i...icategoryid=123
Miłosz
spoko saha będzie grał z numerem 9. Tej koszulki nie założył nikt od czasu odejścia w roku 2001 Andyego Cola. Jak dla mnie Saha w pełni zasłużył sobie na ten numerek.
_Bardock
Ja dzisiaj w "głosie" czytałem, że Kosowskiego chce Celta Vigo - ale nie wiem czy to prawda...
SIKI
Ja dzisiaj w \"głosie\" czytałem, że Kosowskiego chce Celta Vigo - ale nie wiem czy to prawda...

hmmmmmmmm... Ja bym od razu w to nie wierzył... :wink: Możliwe, że o jakaś plota... :wink:
DMX
Pewnie jakis gosciu zwiazany z Celta o nim wspomnial i odrazu prasa pisze ze chca go kupic laugh.gif A nie tak dawno barca chciala zurawskiego tongue.gif Dobrze ze nie wspomnieli o Uche bo pewnie juz by bojkotowal mecze wisly laugh.gif
SeJo
Prezentacja Saha'y na Old Trafford:

Verb
Prezentacja Saha'y na Old Trafford:

Nic tylko dodac Glory, glory MANUTD!!
_Bardock
Wydaje mi się, że co niektórzy robią z tego topiku jakiś pie...szony fan klub MU
Pantarhei - dajesz zły przykład jako moderator... icon_evil.gif
Wyobraź sobie, że nie każdy lubi MU i powtarzanie zdjęć tego czarnucha + subiektywna ocena typu "glory MU" jest tu nie na miejscu.
Tak mi się wydaje...
SeJo
Wydaje mi się, że co niektórzy robią z tego topiku jakiś pie...szony fan klub MU
Wyobraź sobie, że nie każdy lubi MU i powtarzanie zdjęć tego czarnucha + subiektywna ocena typu \"glory MU\" jest tu nie na miejscu.
Tak mi się wydaje...

LOL nie wyczuwasz kszty ironii?
Co do "czarnucha"... pretensje mozesz miec tylko do rodzicow, wszak wg badan 95% zachowan wyrabia sie w dziecinstwie i wynosi z domu, widocznie nie przygotowali cie to zycia nalezycie skoro kolor skory stanowi dla ciebie taka wielka przeszkode. Coz, coponiektorzy Polacy dalej skacza po drzewach ochoczo jedzac banany i wachajac sobie dupska porozumiewania sie niewerbalnie icon_twisted.gif
Verb
Pantarhei - dajesz zły przykład jako moderator... :evil: 
Wyobraź sobie, że nie każdy lubi MU i powtarzanie zdjęć tego czarnucha + subiektywna ocena typu \"glory MU\" jest tu nie na miejscu.
Tak mi się wydaje...

_Bardock, to wlasnie byla celowa ironia na tego typu zachowania ;p

A i nie czarnuch tylko murzyn ;p
Sarni
Tak mi się wydaje...

No i co z tego, że mówimy o transferach ManUtd? Przeszkadza ci to? MU ma na tym forum chyba najbardziej aktywną grupkę fanów i spoko icon_twisted.gif Co mnie obchodzi co ty lubisz? Jakby kierować się tym co kto lubi, to powinni zamknąć to forum.

Tak poza tym to: WYPIER,DALAJ RASISTO.
_Bardock
Sejo & Pantharei:
Nie wiem co w tym
było ironicznego, a poza tym najlepiej zwalić na ironie...

Sejo:
To jest jakaś paranoja - zgrywasz role moralizatora, odwołujesz się do mojego dzieciństwa z powodu jednego słowa \"czarnuch\" -lol -nie wyczułeś w tym słowie \"ironii\"?
wszak wg badan 95% zachowan wyrabia sie w dziecinstwie i wynosi z domu

- bo padne, psycholog się znalazł... laugh.gif próbujesz być błyskotliwy (a może nawet ambitny) ale ci nie wychodzi :cry: - przykro mi...

Sarni:
Nie mam pretensji do Sejo, że umieścił tego posta z prezentacji Sahy, (bo on był całkiem na miejscu), tylko do Pantharei za bezsensowne powtarzanie i nie mam też pretensji o to, że jesteście kibicami MU.
Co mnie obchodzi co ty lubisz?

no właśnie - spójrz na to z drugiej strony - nie każdego mogę obchodzić słowa "glory glory MU" w temacie TRANSFERY - to ci nie przeszadza, a jak ktoś napisałby "glory glory REAL" -chyba nie pozostałbyś obojętny wobec tego... punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia...

A tak poza tym to nie jestem rasistą - jak to błędnie wywnioskowaliście ze słowa "czarnuch"
Sarni
no właśnie - spójrz na to z drugiej strony - nie każdego mogę obchodzić słowa \"glory glory MU\" w temacie TRANSFERY - to ci nie przeszadza, a jak ktoś napisałby \"glory glory REAL\" -chyba nie pozostałbyś obojętny wobec tego... punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia...

Jakoś mi nie przeszkadza, że kibice Realu cieszą się z sukcesów swojego zespołu w swoim temacie.
Verb
Sejo & Pantharei:
Nie wiem co w tym
było ironicznego, a poza tym najlepiej zwalić na ironie...

Sugerujesz, ze kibicuje tym wymiotom? ;p

Jakoś mi nie przeszkadza, że kibice Realu cieszą się z sukcesów swojego zespołu w swoim temacie.

A widzales gdzies HALA REAL! ?;p
tomy0000
Dwóch zawodników już odeszło, Adriano wzmocnił Chelsea Londyn a Sebastian Frey może przenieść się do Arsenalu.

Z tego co wiem to Adriano przeniósł się z powrotem do Interu... Za jakieś 25 milionów dolarów i dwóch kolesi co grali w rezerwach... Echh coś słabe te twoje newsy...
Sarni
[quote][quote]Sejo & Pantharei:
Nie wiem co w tym [quote]Nic tylko dodac Glory, glory MANUTD!![/quote]było ironicznego, a poza tym najlepiej zwalić na ironie...[/quote]

[quote]Jakoś mi nie przeszkadza, że kibice Realu cieszą się z sukcesów swojego zespołu w swoim temacie.[/quote]

A widzales gdzies HALA REAL!

A gdzie ty tu widzisz Glory, Glory ManUtd? Tylko po wygranych meczach.
Verb
[quote][quote][quote]Sejo & Pantharei:
Nie wiem co w tym [quote]Nic tylko dodac Glory, glory MANUTD!![/quote]było ironicznego, a poza tym najlepiej zwalić na ironie...[/quote]

[quote]Jakoś mi nie przeszkadza, że kibice Realu cieszą się z sukcesów swojego zespołu w swoim temacie.[/quote]

A widzales gdzies HALA REAL!

A gdzie ty tu widzisz Glory, Glory ManUtd? Tylko po wygranych meczach.[/quote]

Wystarczy przewinac ten temat od poczatki. Prosze druga strona tematu:

[quote]Mam nadzieję, że transfer Paul'a Robionson'a z Leeds do Manchesteru dojdzie do skutku... to przecież najlepszy a do tego najbardziej perspektywiczny bramkarz na Wyspach! Jeśli w przerwie ManUtd nie osłabi się znacznie(nie odejdzie Veron ani Beckham) a drużynę zasilą jeszcze Crespo i Ronaldinho to sądzę, że w przyszłym sezonie MU odniesie sukces na wszystkich możliwych frontach. A sukces w lidze mistrzów zagwarantują piłkarze grający wyjątkowo niewyspiarską piłkę jak Veron, Crespo i Ronaldinho(zakładając oczywiście, ze Wyspiarzom nie idzie gra w pucharach... w czym jest troszeczkę prawdy). Glory glory MU![/quote]

;p
SeJo
Bardock: Jedno slowo niekiedy mowi wiecej o czlowieku niz caly ich stos, a co do mojej blyskotliwosci to nie tobie oceniac. Aha i co do moich mysli moralizatorskich, to idee odrodzeniowe są mi obce... zostawmy to Diderotowi i spolce :>
R_L_S_
Napastnik Interu Mediolastriker Christian Vieri jest zainteresowany przejściem do Barcelony jeszcze w trakcie zimowego okresu transferowego, który kończy się 2 lutego.
Chociaż Barca nie wykazała oficjalnego zainteresowania reprezentantem Włoch, prasa na Półwyspie Apenińskim donosi, że Vieri poinformował hiszpański klub, że chciałby grać u nich na zasadzie wypożyczenia do końca sezonu.
Vieri żąda pomiędzy 650,000 a 1,000,000 funtów za grę do końca obecnych rozgrywek na Nou Camp.
Miłosz
Nowy kontrakt Sir Alexa!
Sir Alex Ferguson podpisał dziś, nową umowę z Manchesterem United!

Najbardziej utytułowany manager w historii klubu z Old Trafford, pozostanie na stanowisku Mistrzów Anglii, (conajmniej) do 2006 roku. Nowy kontrakt wejdzie w życie po wygaśnięciu obecnego, a więc wraz z końcem sezonu 2004/05.

Wzrosną również zarobki 62-letniego Szkota, który teraz rocznie, będzie zarabiał ponad 3,5 mln funtów.

Podpisanie nowej umowy nie oznacza jednak, iż został zaniechany spór pomiędzy Sir Alexem a największymi akcjonariuszami Manchesteru - Johnem Magnierem i JP McManusem.

Natomiast niezależne stowarzyszenie Akcjonariuszy United (Shareholders United) są zachwyceni z faktu, iż przyszłość "Fergiego" została zabezpieczona.

"Jesteśmy bardzo zadowoleni, że Sir Alex podpisał kontrakt." - powiedział rzecznik tej organizacji, Sean Bones.

"Uważamy, iż on zasłużył na trzyletnią umowę, a jeśli manager ma kontrakt i jest szczęśliwy - wtedy, my również jesteśmy."

"Musimy tylko trzymać się razem i kontynuować zdumiewające tempo." - zakończył.
Verb
Nowy kontrakt Sir Alexa!
Sir Alex Ferguson podpisał dziś, nową umowę z Manchesterem United!

Najbardziej utytułowany manager w historii klubu z Old Trafford, pozostanie na stanowisku Mistrzów Anglii, (conajmniej) do 2006 roku. Nowy kontrakt wejdzie w życie po wygaśnięciu obecnego, a więc wraz z końcem sezonu 2004/05.

Wzrosną również zarobki 62-letniego Szkota, który teraz rocznie, będzie zarabiał ponad 3,5 mln funtów.

Podpisanie nowej umowy nie oznacza jednak, iż został zaniechany spór pomiędzy Sir Alexem a największymi akcjonariuszami Manchesteru - Johnem Magnierem i JP McManusem.

Natomiast niezależne stowarzyszenie Akcjonariuszy United (Shareholders United) są zachwyceni z faktu, iż przyszłość \"Fergiego\" została zabezpieczona.

\"Jesteśmy bardzo zadowoleni, że Sir Alex podpisał kontrakt.\" - powiedział rzecznik tej organizacji, Sean Bones.

\"Uważamy, iż on zasłużył na trzyletnią umowę, a jeśli manager ma kontrakt i jest szczęśliwy - wtedy, my również jesteśmy.\"

\"Musimy tylko trzymać się razem i kontynuować zdumiewające tempo.\" - zakończył.

Miłosz przeczytaj jeszcze raz tego niusa, potem przeczytaj jeszcze raz tytul tego topica a potem wyciagnij z tego wnioski.
Sarni
Good idea. Dobra o trenesrkich roszadach tez raczej tu walimy, a wiec:

1.Angielskie Fulham jest podobno zainteresowane zatrudnieniem byłego trenera Barcelony i reprezentacji Holandii Louisa van Gaala. 
Holender, który w styczniu opuścił Nou Camp, spotkał się z dyrektorami Fulham w Amsterdamie i dyskutował kwestię podjęcia pracy w klubie Premiership. Notariusz van Gaala Cor Hellingman odmówił skomentowania spotkania. 
Bramkarza angielskiego FC Fulham Edwin van der Saar optuje za zatrudnieniem w klubie słynnego holenderskiego szkoleniowca Louisa van Gaala. Po odejściu Jeana Tigany władze Fulham poszukują nowego menedżera, który mógłby z sukcesami poprowadzić zespół w kolejnych sezonach. Były szkoleniowiec Barcelony jest właśnie jednym z kandydatów do objęcia schedy po Tiganie. 
\"Myślę, że klub będzie chciał zatrudnić doświadczonego szkoleniowca. Gdyby padło na van Gaala byłoby to znakomite rozwiązanie nie tylko dla mnie ale i dla całego klubu. Byłaby to pozytywna rzecz w każdym aspekcie rozwoju klubu. Nikt z władz mnie jednak nie wywpytwał o jego osobę. Pracowaliśmy razem w Ajaxie z wielkimi sukcesami, choć w reprezentacji Holandii poszło już gorzej. Przyczyną był splot pecha i załamania formy kilu piłkarzy\" - powiedział van der Saar. 

2.Menedżer Birmingham City Steve Bruce jest zainteresowany bramkarzem Bastii Nicolasem Penneteau. 
Penneteau znakomicie spisuje się w tym sezonie i przyczynił się do wielu zwycięstw swojego zespołu. 
Co więcej piłkarz nie ma nic przeciwko wyjazdowi za granicę, szzególnie do Anglii, gdzie wielu piłkarzy z Francji udowodniło już swoją wartość. 

Na razie tyle:p

----

Tak Verb, rzeczywiście - tutaj tylko transfery laugh.gif
Już w pierwszym poście w tym temacie była wiadomość o trenerskich roszadach, ale ty i tak swoje laugh.gif
Miłosz
Miłosz przeczytaj jeszcze raz tego niusa, potem przeczytaj jeszcze raz tytul tego topica a potem wyciagnij z tego wnioski.

LOL a Ty uważasz, że podpisanie nowego kontraktu z piłkarzem bądź trenerem, czy kimś innym z zespołu nie jest swego rodzaju transferem ??
W takim razie gdzie miałbym umieścićtego niusa ? W topicu PREMIERSHIP ??
DMX
No ale Ferguson nigdzie nie przechodzi tylko podpisal umowe. Ma byc o transferach :!: Kogo to obchodzi ze podpisal jakas umowe i tak w przypadku trenerow jest to nic nie warte bo moga przejsc kiedy chca
Sarni
No ale Ferguson nigdzie nie przechodzi tylko podpisal umowe. Ma byc o transferach  :!: Kogo to obchodzi ze podpisal jakas umowe i tak w przypadku trenerow jest to nic nie warte bo moga przejsc kiedy chca

Akurat w przypadku trenerów jest to bardzo ważne laugh.gif
Miłosz
No ale Ferguson nigdzie nie przechodzi tylko podpisal umowe. Ma byc o transferach  :!: Kogo to obchodzi ze podpisal jakas umowe i tak w przypadku trenerow jest to nic nie warte bo moga przejsc kiedy chca

Co ty chcesz, przecież to polityka Realu. Po co nam trener, ważne, że gwiazdy grają laugh.gif
Kubaa__

Co ty chcesz, przecież to polityka Realu. Po co nam trener, ważne, że gwiazdy grają laugh.gif

Jaki to ma związek z całą dyskusją. LOL.
Sarni

Jaki to ma związek z całą dyskusją. LOL.

Żadnego? laugh.gif

...lubimy spam icon_twisted.gif ...
arboos
Sebastian Olszar podpisał kontrakt do końca sezonu z Portmouth.

Tylko o gre bedzie mu bardzo ciężko, gdzie bedzie rywalizował z Sharinghamem i Yakubu
SeJo

Tylko o gre bedzie mu bardzo ciężko, gdzie bedzie rywalizował z Sharinghamem i Yakubu

Yakubu to buc, jego skutecznosc to zenada...
R_L_S_
Svitlica opuszcza Legię!

Stanko Svitlica na 99% nie zagra w rundzie wiosennej w Legii! - taką informację usłyszeli kibice na spotkaniu ze sztabem szkoleniowym, które odbyło się w pubie Legii. Tak więc transfer do Hannoveru 96 jest już przesądzony.

Suma transferu wyniesie ok. 200 tys. euro - powiedział trener Legii, Dariusz Kubicki.

Wprawdzie straszny z niego drewniak, jego odejscie z legii jest jej oslabieniem a to niewatpliwie cieszy.
Sarni

Mi się ogólnie gra Yakubu podoba, potrafi wyjść na pozycje, inna sprawa, że strzelanie bramek to u niego rzadkość. Poza tym Portsmouth kupiło też Ivicę Mornar'a z Anderlechtu.
SeJo

Mi się ogólnie gra Yakubu podoba, potrafi wyjść na pozycje, inna sprawa, że strzelanie bramek to u niego rzadkość. Poza tym Portsmouth kupiło też Ivicę Mornar'a z Anderlechtu.

ktory tez rewelacja nie jest i chyba nie ma sie czego Olszar bac. To sa wszystko zawodnicy wysokiej klasy, ale nie ma mowy o najwyzszej polce.
DMX
Svitlica opuszcza Legię!

Stanko Svitlica na 99% nie zagra w rundzie wiosennej w Legii! - taką informację usłyszeli kibice na spotkaniu ze sztabem szkoleniowym, które odbyło się w pubie Legii. Tak więc transfer do Hannoveru 96 jest już przesądzony.

Suma transferu wyniesie ok. 200 tys. euro - powiedział trener Legii, Dariusz Kubicki.

Wprawdzie straszny z niego drewniak, jego odejscie z legii jest jej oslabieniem a to niewatpliwie cieszy.

A pamietasz jak na poczatku tez odchodzil. Wyjechal gdzies daleki wschod i wrocil w trakcie sezonu laugh.gif Przeciez tego drewniaka nikt nie bedzie chcial a legia ma Saganowskiego i Włodarczyka

Widzew pozbywa sie swoich zawodnikow, najpierw Wlodarczyk a teraz Stasiak
DMX
A jeszcze nikt nie pisal o najwiekszym transferze tej zimy: Antonio Reyesa do Arsenalu. Cena kosmiczna (wiecej niz za Beckhama i Ronaldinho) szczegolnie szokuje ze taka kase wydal zespol ktory nigdy nie szastal pieniedzmi.

Ale na pewno sie oplacalo, wkoncu Reyes to najwiekszy mlody talent z repreznetacji Hiszpanii (moze poza Jouquina). Na pewno Arsenal piekielnie sie wzmocnil, moze teraz sprzedadza Henry :roll:

Chelsea tez sie wzmocnilo:

23-letni pomocnik Scott Parker przeszedł z Charlton Athletic do Chelsea Londyn za 14,6 miliona euro. Po tym transferze łączna kwota wydana przez ten klub na nowych piłkarzy od czasu, gdy jego właścicielem w lipcu 2003 roku został Rosjanin Roman Abramowicz, wynosi 177 milionów euro. 

Szperacze talentów Charltonu po raz pierwszy zauważyli Parkera jako 12-latka, kiedy popisywał się żonglowaniem piłki na konkursie dla dzieci. W listopadzie ubiegłego roku zadebiutował w reprezentacji Anglii.

Pomiędzy Charltonem a Chelsea doszło do transakcji wiązanej - wypożyczony do Charltonu Carlton Cole pozostanie w tym zespole do końca następnych rozgrywek.

Ciekawe kto wyladuje na trybunach tongue.gif
lukasz
Mowi się że Reyes przeszedł do Arsenalu bo to przygotownia do sprzedaży Henrego do Realu(zwolni się miejsce w ataku Kanonierów) .Arsenal dotychczas nie zapłacił sevilli nawet funta więc chyba logiczne jest że opłatę ujszczą w lato z pieniędzy za francuskiego gwiazdora , który ma być kolejnym galacticos.
Arsenal chcę podbno oprócz Reyesa kupić równiez Kluvierta.
R_L_S_
Milan pozyskal Pozziego
Poprzez oficjalną stronę klubu AC Milan zakomunikował, że pozyskał z Ceseny Nicolę Pozziego. 17-letni napastnik (pełnoletność osiągnie 30 czerwca) podpisał kontrakt, który związał go z klubem na 4,5 roku. Tym samym potwierdziły się pogłoski, jakie od kilku dni zamieszczała włoska prasa. Zawodnik kosztował Milan około 2 miliony euro, zainteresowanie nim wyrażały także Juve i Inter. Pozzi dołączy do Primavery Franco Baresiego szykującej się do prestiżowego turnieju w Viareggio, a następnie uzupełni kadrę pierwszego zespołu.
Verb

LOL a Ty uważasz, że podpisanie nowego kontraktu z piłkarzem bądź trenerem, czy kimś innym z zespołu nie jest swego rodzaju transferem ??

Wiesz co to jest transfer, czy w gimnazjum jeszcze tego nie bylo?

Nom, tranfer roku - zwlaszcza, ze kisi sie tam juz x lat

Miłosz dobry jestes laugh.gif laugh.gif laugh.gif

Tak Verb, rzeczywiście - tutaj tylko transfery  laugh.gif 

Już w pierwszym poście w tym temacie była wiadomość o trenerskich roszadach, ale ty i tak swoje  laugh.gif

Rozszada sezonu - Ferguson przedluza kontrakt. LOL ROZSZADA laugh.gif

Miłosz nie ma to jak mowic do rzczy i na temat laugh.gif
The Gunners
Arsenal pozyska Reyesa który ma wypełniać lukę po odjeździe Kanu na turniej...pucharów afryki.Henry zostaje w Londynie ,nigdzie się nie wybiera a na pewno nie do Realu...
R_L_S_
A pamietasz jak na poczatku tez odchodzil. Wyjechal gdzies daleki wschod i wrocil w trakcie sezonu  laugh.gif Przeciez tego drewniaka nikt nie bedzie chcial a legia ma Saganowskiego i Włodarczyka

Jednak odszedl.

Svitlica ostatecznie opuszcza Legię

Król strzelców poprzedniego sezonu polskiej ekstraklasy piłkarskiej Serb Stanko Svitlica opuszcza Legię Warszawa i będzie występował w niemieckim Hannoverze 96 - poinformował prezes klubu, Edward Trylnik.

Trylnik nie chciał ujawnić kwoty transferu. Powiedział tylko, że w poniedziałek o godz. 4 nad ranem piłkarz opuścił zgrupowanie Legii na Cyprze i poleciał do Niemiec, aby przejść testy medyczne i podpisać kontrakt.

O możliwym odejściu Serba z Legii media spekulowały niemal cały styczeń. W ostatni czwartek na spotkaniu z kibicami w pubie Legii trenerzy poinformowali, że transfer do Hannoveru 96 jest niemal pewny.

Jednak w piątek okazało się, że działacze Hannoveru 96 zmienili pierwotną ofertę (obniżyli cenę) i Legia nie zgodziła się na transfer. Wydawało się, że sprawa upadła, gdyż jeszcze tego samego dnia Svitlica poleciał z drużyną na zgrupowanie na Cypr.

Jednak negocjacje między Legią i Hannoverem 96 cały czas trwały, a późną nocą z soboty na niedzielę zakończyły się porozumieniem.

"Niemcy zaproponowali korzystniejsze warunki niż wcześniej. Warunki, na które przystaliśmy i wszystko wskazuje na to, że Svitlica zagra w Hannoverze 96" - powiedział Edward Trylnik.

Prezes Legii przyznał, że decyzja o transferze Serba nie była łatwa. "Zdaję sobie sprawę z tego, że Stanko był ważnym ogniwem naszego zespołu. Imponował skutecznością, strzelił wiele goli dla Legii. Ale nie chciał przedłużyć, na warunkach zaproponowanych przez klub, umowy, która wiąże go z Legią do czerwca tego roku. Zgodziliśmy się na transfer, gdyż w czerwcu odszedłby z Legii za darmo" - stwierdził.

27-letni serbski napastnik przybył do Warszawy w lipcu 2001 roku z zespołu Cukaricki Belgrad. W 2002 roku wywalczył z Legią mistrzostwo i Puchar Polski. W sumie rozegrał w niej 84 mecze i zdobył 51 goli. W poprzednim sezonie z dorobkiem 24 bramek został królem strzelców polskiej ekstraklasy.

Hannover 96 po 18 kolejkach zajmuje w tabeli Bundesligi dziesiątą pozycję. W klubie tym występuje były zawodnik Zagłębia Lubin Dariusz Żuraw, jednym z trenerów jest urodzony w Szczecinie Edward Kowalczuk, a fizykoterapeutą także mający polskie korzenie Paul Gerst.

Największe sukcesy Hannoveru to dwukrotne zdobycie mistrzostwa Niemiec (1938, 1954) oraz wywalczenie krajowego pucharu w 1992 roku.

W poniedziałek zespół z Hanoweru opuścił czeski napastnik Jiri Stajner, który do końca sezonu został wypożyczony do Sparty Praga.
Anonymous
Dejan Stanković został piłkarzem Interu . Lazio sprzedało Dejana za ... 4 mln euro icon_twisted.gif .
Sarni
Arsenal pozyska Reyesa który ma wypełniać lukę po odjeździe Kanu  na turniej...pucharów afryki.Henry zostaje w Londynie ,nigdzie się nie wybiera a na pewno nie do Realu...

O lol, ale ty masz ogromne pojęcie o klubie któremu kibicujesz laugh.gif
Kupili zawodnika za 40 mln euro, po to, żeby wypełnił przez 2 tygodnie lukę po słabym Kanu? Bo mi się raczej wydaje, że Arsenal szukał napastnika do pierwszego składu laugh.gif
_Bardock
Bo mi się raczej wydaje, że Arsenal szukał napastnika do pierwszego składu laugh.gif

Mi się też tak "mocno" wydaje.
2 tygodnie za 40mln... hehe - tyle jeszcze nikt nie zarabiał...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.