Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: TRANSFERY
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik Sportowy
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56
DMX
Real Madryt szykuje się do kolejnego wielkiego zakupu. Prezydent klubu Florentino Perez przyznał, że tym razem może sięgnąć po hiszpańskiego piłkarza. 

\"Real Madryt nie zmienił polityki transferowej. Wciąż będziemy kupować najlepszych piłkarzy świata. Kolejny transfer będzie z pożytkiem dla klubu. Może następny galactico będzie z Hiszpanii - kto wie?\" 

Mówi się, że Królewscy chcą ściagnąć na Santiago Bernabeu gwiazdę Betisu Sevilla Joaquina.
DMX
Robben będzie grał w Chelsea

Piłkarz PSV Eindhoven i reprezentacji Holandii Arjen Robben będzie grać od przyszłego sezonu w Chelsea Londyn - poinformowała holenderska agencja prasowa ANP.  

20-letni Robben przeszedł w poniedziałek testy medyczne w Chelsea. Według dziennika \"De Telegraaf\" piłkarz przejdzie do klubu rosyjskiego milionera Romana Abramowicza za około 15 mln funtów (22 mln euro), a kontrakt podpisze na pięć lat.

Utalentowanym młodym Holendrem interesował się od wielu tygodni także Manchester United. Robben wystąpił w czterech meczach reprezentacji Holandii seniorów. W PSV Eindhoven gra drugi sezon i ma na koncie 17 goli, w tym pięć w tym sezonie.
Sarni
Kolejny po Ronaldinho stracony talent.. kur,wa ja już mam dość tego skąpstwa!!
SeJo
Kolejny po Ronaldinho stracony talent.. kur,wa ja już mam dość tego skąpstwa!!

Latem z powodu cięć finansowych odejdzie "kilku" pilkarzy... ManUtd 04/05:
Carroll
P.Neville-G.Neville-W. Brown.-J.O'shea
D.Fletcher-N.Butt-R.Keane-Q.Fortune
D.Forlan-D. Bellion
Jakuza
Polski piłkarz coraz bliżej Manchesteru United!

Nie kończą się boje sławnych europejskich klubów, mających chrapkę na pozyskanie szalenie utalentowanego, niespełna 16-letniego piłkarza Sandecji Nowy Sącz, Macieja Korzyma - pisze "Dziennik Polski".

Kiedy wydawało się, że napastnik ten, po odrzuceniu oferty składanej przez angielskie drużyny, wyląduje ostatecznie w czerwcu w AS Monaco (przeszedł już tam pomyślnie testy), do kontrofensywy przystąpili urażeni w swej dumie synowie Albionu.

W późny niedzielny wieczór, w warszawskim hotelu Sheraton, reprezentujący interesy zawodnika Jerzy Kopiec zasiadł do stołu z przedstawicielem angielskiej grupy menedżerskiej.

Ten ostatni przedstawił kilka propozycji płynących z zespołów Premiership. Najkorzystniejsza okazała się ta pochodząca od słynnego Manchesteru United.

"Takiej pokusie trudno się było oprzeć. Działacze Manchesteru United wstępnie proponują Maćkowi staż w swej szkółce, a właściwie akademii piłkarskiej, która zalicza się do najbardziej ekskluzywnych w Europie, oraz występy, przynajmniej na razie, w drużynie juniorów. Przyznam, że jesteśmy skłonni kontynuować rozmowy. W tym celu 6 lub 7 marca odlatujemy do Londynu, gdzie w imieniu klubu z Old Trafford negocjacje podejmie zamieszkały na stałe w Anglii, ale wywodzący się z naszego kraju, pewien bankier, którego nazwiska wolałbym na razie nie ujawniać. Wszystko więc wskazuje na to, że Maciek zakotwiczy na dłużej w Manchesterze" - powiedział Kopiec.

(Onet.pl)
Sarni
8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O

Nie wiedziałem gdzie to dać, ale ten temat pasuje najlepiej.

Otóż w dniu wczorajszym zawodnikiem Kataru został Ailton - za drobnym datkiem (1.8 mln funtów) zgodził się grać dla Kataru! Dzisiaj kolejny zawodnik potwierdził, iż prawdopodobnie zagra w reprezentacji Kataru - a jest nim Dede. Oczywiście tutaj również w grę wchodzą duże pieniądze.

Czyżby nastały czasy, w których nawet do reprezentacji da się kupić piłkarza? 8O
SeJo
8O  8O  8O  8O  8O  8O  8O  8O  8O  

Nie wiedziałem gdzie to dać, ale ten temat pasuje najlepiej.

Otóż w dniu wczorajszym zawodnikiem Kataru został Ailton - za drobnym datkiem (1.8 mln funtów) zgodził się grać dla Kataru! Dzisiaj kolejny zawodnik potwierdził, iż prawdopodobnie zagra w reprezentacji Kataru - a jest nim Dede. Oczywiście tutaj również w grę wchodzą duże pieniądze.  

Czyżby nastały czasy, w których nawet do reprezentacji da się kupić piłkarza?  8O

Katar, Kuweit i Arabia Saudyjska z racji zamknietych panstw i ogromnych fortun posiadanych przez szejkow kierujacych (nieoficjalnie) tymi krajami moze niezle namieszac na MŚ w 2006 roku ;p
DMX
Abramowicz potwierdza zainteresowanie Beckhamem!

Jak poinformowały angielskie media, Roman Abramowicz, właściciel Chelsea Londyn, potwierdził, że jest poważnie zainteresowany pozyskaniem Davida Beckhama z Realu Madryt.

Dla Rosjanina wydanie 210 milionów euro za transfer Beckhama nie jest żadnym problemem. Od rozpoczęcia sezonu wydał on już 200 mln euro na zakup nowych piłkarzy.

Abramowicz wie, że Beckham nie najlepiej czuje się w Madrycie. Jego żona również więcej czasu niż w stolicy Hiszpanii spędza w Anglii.

\"Poczekajmy, co się wydarzy\" - mówi na razie Carlos Queiroz, trener Realu Madryt.

Sam zainteresowany dementuje na razie wszystkie spekulacje transferowe.

Jak poinformował jednak jeden z angielskich dzienników Beckham nie przedłużył umowy o wynajem domu, a także nie zapisał syna na przyszły rok do szkoły.

8O Ile on chce za niego dac? Ciekwe czy Perez zgodzi sie go sprzedac za np. 80 mln $ question.gif Chyba nie jest wart wiecej
Miłosz
Zaległe plotki transferowe tongue.gif

Paulo Ferreira. 25 letni obrońca FC Porto pokazał już przeto United swoje niemałe umiejętności. Jeszcze przed tym dwumeczem, United obserwowało tego zawodnika. Prasa nawet podawała że United zaoferuje za niego 6 milionów.
Jednak trener Porto, Jose Murinho powiedział: -"6 milionów za najlepszego obrońce w Europie? To bardzo mało. On jest wart conajmniej 10 milionów"-

Luis Miguel Brito Garcia Monteiro, czyli Miguel, 24-letni prawy obrońca Benifici Lizbony. Jak na razie mówi się o tym że United pilnie mu się przypatruję. Jak na razie nic więcej nie wiadomo.

Carles Puyol. Manchester ponownie zainteresował się 25-letnim obrońcą Barcy. W meczu przeciwko Mallorce, obserwował go szef scoutów United Martin Ferguson. United przed tym sezonem robiło pewne kroki w celu jego ściągnięcia, z wiadomym skutkiem

Fernando Torres, 20 letni napastnik Atletico Madryt. Klubpoinformował że odrzucił ofertę United: 24 miliony Ł + Diego Forlan... Manchester jak narazie nie ustosunkował sie do tej rewelacji. Atletico też stwierdziło że Torres nie jest na sprzedaż. Obok Unites, Barca i rzecz jasna Chelsea wyraziły zainteresowanie nim.
DMX
Szkoleniowiec Chelsea Londyn Claudio Ranieri potwierdził, że klub jest zainteresowany pozyskaniem pomocnika Realu Madryt Davida Beckhama.  

Ostatnio pojawiły się informacje, że kapitan reprezentacji Anglii nie jest zadowolony z życia w Hiszpanii i co raz częściej mówi o powrocie do ojczyzny.

Beckham w ostatnim tygodniu potwierdził, że zainteresowany nim klub będzie musiał wyłożyć za niego rekordową sumę 200 milionów euro.  

- To byłoby fantastyczne dla Chelsea, aby mieć kapitana reprezentacji Angli. - powiedział Ranieri.

8O Szykuje sie hit transferowy :!:

Rewelacje są tym bardziej prawdopodobne, że Beckham nie przedłuży umowy dzierżawy posiadłości w Madrycie, wartej 4,5 miliona funtów. Jeśli dodać do tego fakt, że Becks pozbywa się hiszpańskiego tłumacza i nie zamierza już zapisywać syna do elitarnej anglojęzycznej szkoły w Madrycie, to wszystko staje się jasne.
Sarni
Jakos nie wyobrazam sobie Beckhama ponownie w Anglii, i to w koszulce Chelski, ale jak Romek sie uprze to dopnie swego. Tym bardziej, ze sam Beckham podobno chetnie przenioslby sie do Londynu, a Real nie bedzie robil problemu.
Miłosz
Lol Judasz w Chelse laugh.gif Niech już siedzi w swoim upragnionym Madrycie, nie wiem czego on jeszcze szuka na angielskich boiskach.

Wygląda na to, że sir Alex Ferguson dosyć poważnie myśli o wzmocnieniach w letnim oknie transferowym. Jego najnowszym celem jest podobno turecki napastnik Realu Sociedad - Nihat Kahveci. Piłkarz ten już latem miałby przywędrować na Old Trafford. W zamian za to baskijski klub dostałby Diego Forlana i 8 milionów funtów.

Motorem do wyrażenia zainteresowania sir Alexa 25-letnim Turkiem była jego niedawna wypowiedź, w której uznał, że zaszczytem byłoby wystąpienie w jednej drużynie z Ryanem Giggsem. Giggs do Hiszpanii raczej się nie wybiera, a więcej pozostaje jedna możliwość...

"Ryan Giggs jest światowej klasy piłkarzem. Ma niezwykłą szybkość i doskonały drybling. Spełnia w Manchesterze United wiele różnorodnych funkcji. Mimo że jest atakującym pomocnikiem to potrafi wrócić się pod własne pole karne po piłkę. Za to właśnie go podziwiam" - powiedział.

"Moim marzeniem jest zagrać pewnego dnia wraz z Giggsem. Póki co jest to jednak niemożliwe, gdyż ja gram w Hiszpanii, a on w Anglii. Nie ma szans na to, by nasze drogi się zeszły. Chociaż nie odrzucam możliwości odejścia z Sociedad" - rzekł na zakończenie krótkiej wypowiedzi Turek.

Sytuacja Realu Sociedad w obecnym sezonie nie jest rewelacyjna. Sprzedaż Kahveci'ego znacznie podreperowałaby budżet hiszpańskiej drużyny. Jednak MU nie jest jedynym chętnym klubem do pozyskania Turka. Poza Czerwonymi Diabłami Nihata chętnie widziałyby w swoich szeregach Juventus Turyn i Chievo Verona.
DMX
Moze transfery MU wklejaj do nowego tematu o tym klubie.

Wyglada na to ze Beckham odejdzie bo nie podoba mu sie w Hiszpanii.

Włodarze Realu Madryt nie są zadowoleni z przebiegu aklimatyzacji Davida Beckhama w Hiszpanii. Zarząd klubu czeka na korzystne oferty transferowe za swoją gwiazdę. 

Media twierdzą, że przyczyną przeciętnej postawy Beckhama w barwach \"Królewskich\" jest niemożność ściągnięcia rodziny reprezentanta Anglii do Madrytu. 

\"Doceniamy to, co Beckham zrobił dla nas do tej pory. Nie chcemy go stracić, ale zrozumiemy, jeśli on nie zechce tu zostać\" - powiedział jeden z działaczy Realu w wywiadzie dla \"Evening Standard\". 

Jeżeli mistrzowie Hiszpanii zdecydują się na sprzedaż Beckhama, będą musieli oddać Manchesterowi United 6,6 mln funtów z kwoty transferowej. Real ustalił wysokość odstępnego na minimum 17,2 mln funtów.
Miłosz
Moze transfery MU wklejaj do nowego tematu o tym klubie.

Już coś nie tak ??

Dział ten jest poświęcony transferom, a ja wkleiłem newsa na temat. Topic Manchester United traktuje o wszystkim co się dzieje w klubie - jednym słowem INFO.
DMX
Masz specjalny temat o MU po to go Sarni zalozyl zeby nie pisac po innych tematach

Jakoże MU posiada bardzo szeroka grupe kibicow na tym forum, postanowilem zalozyc temat w ktorym omawiane beda wyniki kolejnych spotkan, transfery, newsy itp.

---------------------------------------

Beckham zaprzecza:

David Beckham udzielił wywiadu brytyjskiej gazecie News of the World, w którym zaprzecza wszelkim doniesieniom o możliwości jego odejścia z Madrytu.
-Podpisałem kontrakt z Realem i chcę tu zostać. Czuję się tu bardzo szczęśliwy. – orzekł Beckham – Gram wspaniały futbol i cały świat może zobaczyć, jaką to sprawia mi przyjemność.
-W następnym sezonie również pozostanę graczem Realu Madryt. Podpisałem kontrakt na cztery lata, a pierwsze 6 miesięcy spędzone w Madrycie okazały się dla mnie tak bardzo pomyślne, że nie przewiduje odejścia z klubu. – podkreślił reprezentant Anglii.
David w ten sposób zdementował informację, jakoby miałby grać w Chelsea od następnego sezonu.
-Ludzie mówią, że mam problemy w Madrycie, że nie czuję się tu dobrze i chcę wrócić do Anglii. Cała ta spekulacja, dotycząca mojego powrotu do Wielkiej Brytanii to bzdura. Kategorycznie zaprzeczam, że odbyło się jakiekolwiek spotkanie z Romanem Abramowiczem, czy innym przedstawicielem Chelsea, w celu omówienia szczegółów mojego powrotu na Wyspy. Jedyne osoby z Chelsea, z którymi miałem kontakt to zawodnicy londyńskiego klubu, przyjeżdżający na zgrupowanie reprezentacji. – dodał Beckham.
Na koniec Anglik powiedział, że Chelsea nigdy otwarcie nie poinformowała go o swoim zainteresowaniu jego osobą, tak samo jak żaden inny klub. Dodał też, że jest w Madrycie dopiero 6 miesięcy i nie chce, aby tego typu plotki zasiały ziarno niepewności pomiędzy nim a kibicami.
Miłosz
Kolejny młodzik na celowniku MU
Manchester United i Arsenal walczą o pozyskanie napastnika Sochaux, Jeremy Meneza.
Ferguson spotkał się już z ojcem Meneza w poniedziałek w Paryżu by omówić szczegóły transferu tego młodzika na Old Trafford.

Ten 16- letni napastnik jest postrzegany jako jeden z największych talentów francuskiej piłki.

Także Arsenal nie traci nadziei na pozyskanie tego zawodnika, wysyłając swoich skautów na mecz Sochaux- Lyon.

Menez ma podpisany kontrakt z Sochaux do 2005 roku, ale francuska drużyna już stara się zatrzymać swoją gwiazdę na dłużej.

"Mój ojciec o wszystkim mnie informuje. Propozycje z zagranicznych klubów postrzegam jako nagrodę za moją grę. Muszę jednak przyznać, że jeszcze niczego nie podpisałem"- powiedział Menez.
Miłosz
Przydało by się trochę odświerzyć ten topic:

Sir Alex Ferguson wreszcie oficjalnie wspomniał coś o letnich wzmocnieniach do drużyny. Nie jest tajemnicą, że Szkot bardzo żywo interesuje się Rafaelem van der Vaartem. Spekulacje dziennikarzy jakoby Fergie chciał ściągnąć jednego z najbardziej utalentowanych młodych graczy Europy do MU sprawdziły się. Szkoleniowiec Czerwonych Diabłów uczynił młodego Holendra priorytetowym celem transferowym i powiedział, że zamierza pozyskać go za wszelką cenę.

"Jest kilku piłkarzy, na których mam oko od dłuższego czasu. Jednak moją uwagę najbardziej przykuł Rafael van der Vaart. Wiemy, że byłby on doskonałym wzmocnieniem naszej drużyny i dlatego mogę już teraz zapowiedzieć, że zrobimy wszystko co w naszej mocy by sprowadzić go do Manchesteru" - powiedział Fergie.

"Sądzimy, że jesteśmy w stanie dojść do porozumienia z Ajaxem Amsterdam. Holenderski klub ma mądrą politykę transferową, a my zamierzamy złożyć im rozsądną ofertę" - dodał.

Sam van der Vaart wyraził chęć gry w Manchesterze United, powiedział jednak także, że jego dziecięcym marzeniem była gra w Barcelonie lub AC Milanie. Od razu sprostował jednak swoją wypowiedź dodając, że "dziecięce marzenia to jedno, a realia to co innego."

"Manchester United to jedno z miejsc na świecie, w których chciałbym grać. Nie zaprzeczam, że gra w tym klubie bardzo by mi odpowiadała. Gra tam przecież mój rodak, Ruud van Nistelrooy, który wiele dobrego opowiadał mi o sir Alexie Fergusonie i o atmosferze na Old Trafford. Miło byłoby zagrać z nim kiedyś w jednej drużynie" - powiedział Rafael.

I to właśnie van Nistelrooya szkocki menadżer MU uważa za największy atut w walce o kapitana Ajaxu. Rafael i Ruud bowiem bardzo się zaprzyjaźnili na zgrupowaniach reprezentacji. Być może właśnie ta przyjaźń okaże się decydującym czynnikiem w wyborze przez van der Vaarta swojej własnej przyszłości...
DMX
Barcelona jest zainteresowana skrzydłowym Manchester United Ryanem Giggsem.  
Zaalarmowany tą informacją menedżer United Sir Alex Ferguson zastanawia się podobno nad udostępnieniem Walijczyka po tym sezonie, a Barca przygotowuje ofertę na 30-latka.

Trener katalońskiego klubu Frank Rijkaard szuka nowego, lewonożnego pomocnika i Hiszpanie są podobno skłonii zapłacić za Giggsa 8 mln funtów.
SIKI
8O EeeEeeE sam nie wiem co o tym myśleć 8O
Z jednej strony Giggs jush ma 30lat, ale za 8mln funtów to czemu nie icon_twisted.gif Ale i tak za taką cene MU go nie odda :wink:
DMX
Jorge Valdano nie wyklucza, że w tym roku do Realu Madryt nie dołączy żaden nowy Galaktyczny. Uzasadnia to faktem, że pozyskanie takiefo zawodnika jest niezwykle trudne. Poza tym zdaje sobie sprawę, że zespół Królewskich nie jest doskonały w każdej formacji. Dotychczasowa polityka może nie zagwarantowała stworzenia zespołu wszechczasów, ale dzięki niej Real wyszedł z długów i przez najbliższe 20 lat nie powinno być żadnych problemów finansowych. Zyski są na wysokim poziomie, Valdano twierdzi nawet iż nie może być już lepiej.  
W jego opinii Real nie jest drużyną, która gra nieregularnie. Po prostu utrzymywanie się stale na wysokim poziomie kosztuje bardzo dużo.

Beda kupowac obronce czy co :?
Deks
Zczajcie tego lola:

Mirosław Trzeciak w Lechu

Nie milkną spekulacje na temat napastników Lecha Poznań. Po kontuzji Damiana Nawrocika, na jego miejsce \"przymierzanych\" było juz kilku napastników. Na domar złego kontuzji podczas sparingu doznał Piotr Reiss.

Jenak nikt się chyba nie spodziewał że odsiecz przyjdzie z dalekiej Hiszpanii. 36 letni Mirosław Trzeciak wyraził chęć do ponownego przywdziania trykotu Lecha. - Nie spodziewałem się że Mirek będzie w tak dobrej formnie - mówi trener Czesław Michniewicz - jestem bardzo mile zaskoczony. Mam nadzieję że uda nam się załatwić wszystkie formalności do sobotniego meczu z Legią.

Sam Trzeciak nie kryje uśmiechu - Nigdy nie sądziłem, że tak potoczą się losy mojej kariery. Otrzymałem od prezesa propozycje gry... i już niedługo powinienem znowu strzelać bramki dla Lecha. Szczerze mówiąc to nie mogę się doczekać kolejnego debiutu na \"Bułgarskiej\" - zakończył.
lukasz
Heheh działacze Lecha chcą chyba stworzyć drużyne old bojów biggrin.gif Świerszcz,Trzeciak kto następny?
Yasio da rial madafaka
Następny bedzie Dariusz Czykier :wink: A z nim nie pójdzie to może Leszek Pisz zechce wznowić karierę i prosto z ławki trenerskiej Igloopolu Dębica przeniesie się do Kolejorza smile.gif
DMX
LOL Kto w to uwierzyl laugh.gif Przeciez Trzeciak juz dawno nie gra w pilke i komentuje czasami mecze na C+. Dobry zart tongue.gif
R_L_S_
Dowcipnisie, jednak i tak najbardziej miazdzy seriea.pl( Engel w Juve). Prawie dalem sie nabrac laugh.gif
Il Capitano
Bayern szykuje ofertę dla Deco

Mistrz Niemiec Bayern Monachium włączył się do rywalizacji o pozyskanie Portugalczyka Deco, grającego aktualnie w FC Porto.

Urodzony w Brazylii Deco był jednym z najlepszych piłkarzy Porto w meczach Ligi Mistrzów z Manchesterem United oraz Olympique Lyon na drodze do półfinału Ligi Mistrzów.

Trener Porto Jose Mourinho chce zatrzymać piłkarza, ale szkoleniowiec Bayernu Ottmar Hitzfeld przyznał, że Deco jest na liście życzeń Bayernu i klub będzie starał się sprowadzić piłkarza w letnim oknie transferowym.

Deco zrobił wrażenie w całej Europie po wspaniałym występie w ubiegłorocznym finale Pucharu UEFA, w którym FC Porto wygrało z Celtikiem Glasgow

Niech spieprzają od niego zdala!!!Deco nie jest na sprzedaż,oby Mourinho odrzucał oferty a jeżeli to nie poskutkuje to sam piłkarz!!!
Deco do szwabów się nie nadaje!!!On gra piękny techniczny futbol ze śliczną grającą technicznie i ładnie dla oka drużyną!Wymiana piłki,atak pozycyjny to małe mistrzostwo świata w FC Porto icon_twisted.gif
Tam się zmarnuje,co to ma kuźwa być,Bayern niech smyra zrywać pomidory z plantacji "pijanego mistrza"!!!!!
whitesand
Ruud van Nisterlooy w Barcelonie ? Taką wiadomość podała wczorajsza Gazeta Wyborcza (str.27) . Holender jest wyceniany na 64 mln euro , ale jego cena wahałaby się w granicach 35-40 mln euro i za te pieniądze miałby zastąpić innego holenderskiego napastnika - Patricka Kluiverta . Głównym czynnikiem , marchewką dla Ruuda ma być 7 mln euro w spadku po Patricku (teraz dostaje 3,2 mln) . A najciekawsze jest to że transfer ten miałby być częścią wojny NIKE'a (Barcelona) z ADIDASEM (Real) i Nike miałby pokryć część kosztów związanych z zakupem czerwonego diabła .
Miłosz
Tja, a świstak siedzi...

Vice-prezydent Barcelony Sandro Rosell zaprzeczył jakoby hiszpański klub zaoferował Carlesa Puyola jako część transakcji za Ruuda van Nistelrooya.

Donoszono, że Barcelona jest chętna zaoferować środkowego obrońcę Puyola i 12 milionów funtów za van Nistelrooya.

„Nie, to nie jest prawda. W tej historii nie ma żadnych podstaw,” Rosell stwierdził dla BBC Sport.

Sam van Nistelrooy stwierdził, że historia ta jest: „z krainy bajek” i dodał: „Chcę zostać w United"
Il Capitano
To jest najlepsze:

Chelsea chce wykupić cztery asy FC Porto

Portugalska prasa pisze dzisiaj, że Roman Abramowicz złożył FC Porto propozycję nie do odrzucenia. Rosyjski miliarder zaoferował 60 milionów euro za kwartet Jose Mourinho, Deco, Costinha i Paulo Ferreira. Ta czwórka ma trafić do Chelsea latem tego roku.

Portugalski klub nie potwierdza tej rewelacji, jednak rąbka tajemnicy uchyla Mourinho, który nieco enigmatycznie mówi:

- Nic nie podpisałem i niczego nie akceptowałem. Sprawa jest bardziej złożona i najpierw musi się wobec niej określić prezes FC Porto – powiedział.

Ponadto dziennikarze portugalscy dowiedzieli się, że Abramowicz zamierza wydać 10 milionów na wykupienie kontraktu Mourinho, 25 milionów na Deco, 15 za Paulo Ferreirę oraz 10 za Costinhę, co w sumie daje wspomniane wcześniej 60 milionów.

Dobra rada Romanie!Najlepiej od razu wykup cały klub i tutaj sprowadzaj zawodników!A pozbycie się takich zawodników jak Deco,P.Fereira,Costinha to bańka mała!!!!!!!!!Ja pierdziele,co kasa może robić przechodzi ludzkie myśli!!!!No i oczywiście sukces Porto ,gdyby nie zaszli tak daleko ,nikt tak zaraz nie interesowałby się zawodnikami ,trenerami hurtowo!
DMX
7 kwietnia odbyło się utajnione sotkanie przedstawicieli Realu Madryt oraz Ruuda Van Nistelrooy'a. Holender słuchał, jak miała by wyglądać jego przyszłość w białej koszulce. To, co zostało przedstawione, spodobało się mu.  
Jedynym celem podruży do stolicy Hiszpanii, była właśnie przyszłość holenderskiego napastnika.  
7 kwietnia rozpoczęła się cała operacja. Drużyna powróciła właśnie po niefortunnym dla niej rewanżu. Rozmowy z Van Nistelrooy'em nie zwróciły jednak niczyjej uwagi. Taktyka, która została zastosowana w tym przypadku była taka sama, jak w przypadku Vieiry, ponieważ na miejsce spotkania został wybrany ten sam hotel. Chodziło o zaprezentowanie umowy oraz wstępne rozmowy. Pierwswzy krok został wykonany.  
Wiadomo jednak, że nie będzie to zwykłe transfer, który zakończy się na złożeniu podpisów. Manchester United zamierza za wszelką cenę zatrzymać Holendra. Chodzi tutaj o to, żeby nie powtórzyła się sytuacja, która miała miejsce w przypadku Beckhama. Florentino Perez chce mieć już zgodę piłkarza, zanim powie światu o rozpoczęciu właściwych rozmów. Van Nistelrooy miał opuścić Madryt w bardzo dobrym nastroju.  
Nazwisko Holendra jest mocno wplecione w kampanię prezydencką Pereza. Nie udało się z Henry, to może uda się mu tutaj. Francuz nie chce opuszczać Highbury, ze względu na emocjonalne powiązania z Arsenalem oraz dobrą współpracą z Wengerem. Klauzula Van Nistelrooy’a wynosi jednak aż 50 mln euro.

Jesli to prawda to mam nadzieje ze Pereza nie wybiora na nastepna kadencje, nie chce widziec tego drewnonoga w koszulce Krolewskich confused.gif Niech wraca Morientes!
FC Bayern Monachium
Real bliższy pozyskania Thurama  

Real Madryt jest bliżej pozyskania Liliana Thurama niż Arsenal Londyn.  

Juve wciąż czeka na oferty za Francuza, który rocznie zarabia w Turynie 3,5 mln funtów.

Obydwa zespoły prowadzą rozmowy z Thuramem, jednak mówi się że faworytem jest zespół hiszpański, ponieważ zakładają, że piłkarz będzie grał w środku obrony, czyli na preferowanej pozycji zawodnika. Arsenal natomiast chce, aby Thuram grał na prawej stronie obrony.
mishka
Ruud nie odejdzie. Nie ma takiej możliwości. Ferguson popełnił pare błedów co do transferów (kupując verona czy forlana), ale póki co ma mózg z którego korzysta. Poza tym "Ruud van the man" przedłużył kontrakt więc...
_Bardock
A co jest z tym Madejem? - odchodzi w końcu do Legii, wiecie czy nie?
lukasz
Wszystkiego dowiemy się zapewne po sezonie.
FC Bayern Monachium
Bayern chce przebudować zespół

Bayern Monachium zakończy ten sezon piłkarski choćby bez żadnego trofeum. To zmusiło działaczy tego klubu do przeprowadzenia zamian w drużynie, tak, żeby w przyszłym sezonie mogła ona walczyć o najwyższe cele - pisze jeden z serwisów sportowych.

Bayern zainteresowany jest pozyskaniem m.in.: Lucio z Bayeru Leverkusen, Torstena Fringsa z Borussii Dortmund i Deco z FC Porto.

Z kolei z klubem może się rozstać reprezentacyjny pomocnik Michael Ballack, którego chętnie u siebie widziałaby Barcelona. Katalończycy oferują za Niemca 12 milionów euro.
Il Capitano
Tiaaaa!!!
Kupienie trzech zawodników to rzeczywiście przebudowa zespołu icon_twisted.gif
Kubaa__
Pewnie, że przebudowa. Szczególnie, gdy Bayern kupi takich zawodników jak podał FC B.M to gra zespołu może ulec diamteralnej zmianie. 3 nowych zawodników, którzy prezentują wysoki poziom może w bardzo dużym stopniu wpłynąć na nowe oblicze drużyny, więc stwierdzenie, że to przebudowa, może być (chociaż nie musi) jak najbardziej słuszne.
DMX
Wyglada na to ze wielkie trio z Romy trafi do Realu. Krolewscy w tym sezonie chca wydac 100 mln na transfery zeby przebudowac zespol (prawdopodobnie zostanie sprzedany Carlos i na pewno niestety Morientes). Oprocz tego podobno do zespolu przyjdzie Xavi Alonso i Jorge Andrade.

Argentyńczyk Walter Samuel, Francesco Totti oraz Brazylijczyk Emerson są o krok od przeprowadzki z Rzymu do Madrytu - donosi dziennik \"Marca\". Informację potwierdził dyrektor sportowy \"Królewskich\" Argentyńczyk Jorge Valdano. 

- Nikt z Realu nie podróżował do Rzymu, ale prawdą jest, że podtrzymujemy z nimi kontakt. Jesteśmy bliscy dojścia do porozumienia, ale nie mogę powiedzieć nic więcej - stwierdził na łamach dziennika \"Marca\" Jorge Valdano.

Kontakty działaczy Realu z włodarzami AS Roma rozpoczęły się w zeszłym tygodniu i głównym celem tych spotkań była chęć pozyskania przez \"Królewskich\" Waltera Samuela. Argentyński stoper Romy \"naginał\" jednak potencjalnych nabywców informacjami, że \"Giallorossi\" są po słowie w tej sprawie z Chelsea. Blef Samuela szybko wyjaśnił prezydent AS Roma Franco Sensi, który zaakceptował kwotę transferu opiewającą na 12 milionów euro. 

Przy okazji rozmów działacze rzymskiego klubu nieoczekiwanie zaproponowali również sprzedaż Emersona. Trener Fabio Capello uzależnił jednak wynik transakcji od ceny 10 milionów euro, która jest \"wejściem\" do negocjacji w sprawie pozyskania Brazylijczyka, któremu kontrakt z Roma wygasa dopiero w czerwcu 2005 roku.

Rozbieżności są tylko w kwestii transferu Francesco Tottiego. Sensi wspomina o kwocie 50 milionów euro, a sam \"symbol Romy\" deklarował ostatnio chęć zmiany miejsca pracy. Problemem może być jednak Ruud Van Nistelrooy, bowiem negocjacje z Holendrem są według nieoficjalnych informacji bliskie finalizacji, a nawet taki klub jak Real nie chce jednocześnie angażować tych piłkarzy. Rozwiązanie dylematu podsunął Capello, który proponuje wymianę Tottiego na ... Morientesa! Czy ta transakcja dojdzie do skutku?
Jakuza
Rasiak piłkarzem klubu Serie A!

Jak poinformował "Przegląd Sportowy", w piątek Grzegorz Rasiak, napastnik reprezentacji Polski i ostatnio Groclinu Grodzisk Wielkopolski, podpisze kontrakt z klubem włoskiej Serie A!

"Spełniło się marzenie o grze we Włoszech. Jestem piłkarzem Sieny" - powiedział Rasiak na łamach "Przeglądu Sportowego".

"Siena się utrzymała i podpiszę z nią trzyletni kontrakt. Czekałem tylko na rozstrzygnięcie, czy klub nie spadnie z Serie A" - dodał.

Według nieoficjalnych informacji Rasiak będzie zarabiał we Włoszech w granicach 500 tysięcy euro za sezon.

Onet.pl

Chyba to dobrze dla niego , że Groclin wyrzucił go z klubu..cool.gif
Miłosz
Anigo nie odda Drogby

Trener francuskiej Olimpique Marseille, Jose Anigo, powiedział, że zrobi
co w jego mocy by zatrzymać swojego kluczowego gracza - Didiera Drogbę z dala od Chelsea czy Manchesteru United.

Angielskie potęgi kilka dni temu wyraziły swoje zainteresowanie piłkarzem, który w pojedynkę pokonał Newcastle United w niedawnym półfinale Pucharu UEFA i zagwarantował swojej drużynie awans do finału.

Najlepszy piłkarz roku we Francji jest podobno jednym żywo obserwowany przez sir Alexa Fergusona. Tymczasem trener OM postanowił zdementować możliwość jego odejścia. Według Anigo Drogba jest po prostu bezcenny.

"Jeżeli chcielibyśmy pozbyć się tak wspaniałego piłkarza jakim jest Drogba musielibyśmy wcześniej znaleźć jego następcę. Problem tkwi w tym, że drugiego takiego piłkarza jak on nie ma nigdzie indziej na świecie. A my Didiera nie zamierzamy oddawać. I nie oddamy" - powiedział Anigo.

"Jestem gotów poświęcić wszystko co mam by tylko sprawić by Didier został w Marsylii na kilka kolejnych lat. Bez niego ten klub po prostu nie miałby prawa istnieć" - skończył trener francuskiej ekipy.

Reprezentant Wybrzeża Kości Słoniowej przyznał, że chciałby kiedyś spróbować swoich sił w innym kraju niż Francja, jednak póki co jest szczęśliwy w Marsylii. Czyli z transferu nici ?

Chelsea poważnie myśli o transferze Ronaldinho

Roman Abramowicz jest gotowy dojść do porozumienia z Barceloną w sprawie transferu Ronaldinho, który stałby się najdroższym piłkarzem w historii.
Rosyjski miliarder rozmawiał już z katalońskim klubem i jest gotowy zapłacić za rozgrywającego Blaugrana kwotę zapisaną w jego kontrakcie - 66 mln funtów.

Rivaldo ??

Rivaldo przyznał, że jeszcze nie podjął decyzji gdzie będzie grał w następnym sezonie.
Bolton Wanderers i Celtic są zainteresowane 32-latkiem, który wstępnie zaakceptował warunki finansowe proponowane przez Kłusaki, ale to nie jedyne kluby, który złożyły oferty mistrzowi świata.
FC Bayern Monachium
Deco coraz bliżej FCB

Jak poinformował francuski dziennik sportowy, najprawdopodobniej we wtorek kontrakt z Bayernem Monachium ma podpisać Brazylijczyk Deco, który obecnie występuje w FC Porto.

Na razie nie wiadomo nic na temat szczegółów transferu.

Z kolei dwoma francuskimi piłkarzami bawarskiej drużyny, Willy Sagnolem i Bixente Lizaraz, interesują się kluby angielskie.

Tego pierwszego bardzo chętnie widziałby u siebie Bolton, ale problemem może być cena, bowiem działacze z Monachium chcą 20-25 milionów euro za tego piłkarza.

Bolton ma chrapkę także na Lizarazu, ale do gry włączył się jeszcze Tottenham Hotspur.

Wyszystko wskazuje na to,że FCB będzie miało "znakomitego technika Luisa de Souze Deco" ohmy.gif
Il Capitano
Porto się rozpada!Dużo klubów po osiągnięciu tak wielkich sukcesów się rozpada!Wzrasta ogromne zainteresowanie zespołem,piłkarzami,ławą trenerską!!Jeżeli dotego dojdzie ,ja się pochlastam!!!
ajakssx
No cóż takie życie ... nie ważne,że klub prezentuje bardzo wysoki poziom sportowy ... najwazniejsze jest to że inny klub ma więcej kasy ... takie życie chłopaku coś o tym wiem ... Ajax jest rozkupywany co roku ...
Miłosz
Tyle, że Ajax ma jedną z najleprzych, o ile nie najleprzą szkółkę dla młodych pilkarzy. Co roku Ajax jest rozkupywany, ale co roku tych kupionych zawodników zastępują inni, równie dobrzy gracze.

Tej Luis Deco ! Pytanie odnośnie FC Porto. Czy w młodzikach gra może niejaki Helder Barbosa ??
kamson11
Porto się rozpada!Dużo klubów po osiągnięciu tak wielkich sukcesów się rozpada!Wzrasta ogromne zainteresowanie zespołem,piłkarzami,ławą trenerską!!Jeżeli dotego dojdzie ,ja się pochlastam!!!

To fakt, ale trzeba być głupim żeby iśc do Bayernu...Tylko dla kasy no comments...
ajakssx
Tyle, że Ajax ma jedną z najleprzych, o ile nie najleprzą szkółkę dla młodych pilkarzy. Co roku Ajax jest rozkupywany, ale co roku tych kupionych zawodników zastępują inni, równie dobrzy gracze.

Co nie znaczy,że z łatwością idzie się pogodzić z utratą czołowych graczy ... np. brak Chivu i vdMeyde jest odczuwalny po dziś dzień .......
Il Capitano

Tej Luis Deco ! Pytanie odnośnie FC Porto. Czy w młodzikach gra może niejaki Helder Barbosa ??

Gra!!!!
W CM4 jest też jest icon_twisted.gif Jest młodym ,utalentowanym sukinsynem ,napieprza w piłę aż miło! icon_twisted.gif
FC Bayern Monachium

To fakt, ale trzeba być głupim żeby iśc do Bayernu...Tylko dla kasy no comments...
'

Oj przepraszam.Bayern to już legenda bez względu na osiągnięcia.
Co az tego,że tym razem nie udało im się nic zdobyć ,trza mieć respekt dla każdej wielkiej drużyny,a taką bez wątpienia jest FC Bayern Munchen ohmy.gif W związku z kiepskimi jak na taki klub wynikami w tym sezonie,postanowione są kroki i menadżer Uli Hoenesses z Francem Becenbauerem oraz Rummanige stawili kroki ku udoskonaleniu drużyny.Nie wykluczone,że też paru odejdzie.
OsciBosci
Błagam Cie Deco...nie idz do tego Bayernu!!!
kamson11
Błagam Cie Deco...nie idz do tego Bayernu!!!

Polak, który kibicuje niemcą niech nie nazywa się Polakiem =]

Niech on tam nie idzie. Bayern pokazuje beznadziejny futbol od paru lat już. Żadnej finezji na boisku ekh..nawet nie kce mi się pisać.

Dobra koniec offtopu a słowo na niedzelem, Deco nie idz do tych małp icon_twisted.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.