Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: TRANSFERY
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik Sportowy
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56
Miłosz
Ja go widziałem i muszę przyznać, że chłop zamiata. Teraz ma chyba 18 albo 19 lat.

Tym czasem...

Jak wynika z najnowszych doniesień, działacze Manchesteru United są gotowi do złożenia nowej oferty za napastnika Evertonu – Waynea Rooneya w wysokości 22 milionów funtów!

Również sam sir Alex Ferguson stanowczo mówi, że sprowadzi wspaniałego 18-sto latka na Old Trafford. Rooney ostatnio świetnie prezentuje się na Mistrzostwach Europy w Portugalii. Zdobył już 4 bramki, jednak w ostatnim meczu doznał kontuzji.

Wszyscy wiemy, że rozmowy na temat transferu Anglika mają miejsce już od dawna, jednak przed kilkunastoma godzinami zapaliło się zielone światło – Diabły są gotowe na złożenie nowej oferty Evertonowi.

Aha wiecie coś może na temat Giulyego ?? Wszędzie się trąbi, że już w następnym tygodniu przeniesie się do Barcy. Czy to prawda??
Il Capitano
Miłosz!
Z pewnością wiesz ,że Rooney'a chce też sprowadzić Abramowicz!
On wykłada 50 milionów funtów to jest 70-75 milionów euro! 8O 8O 8O
To może byc rekordowy transfer tak młodego kolesia! 8O
lukasz
I zarazem najbardziej przepłacony transfer na świecie.
R_L_S_
Milan daje 27 milionów!  

AC Milan zamierza za wszelką cenę pozyskąć młodego napastnika reprezentacji Hiszpanii - Fernando Torresa. Atletico Madryt jest winne mistrzom Włoch 15,8 miliona funtów, ale Rossoneri wyceniają młodego snajpera na blisko dwukrotnie większa sumę.

20-latek zaimponował scoutom zdobywając bramkę w zremisowanym 1:1 meczu Hiszpanii z kadrą Azzurri.

Fundusze na transfer Torresa będą pochodzić między innymi ze sprzedaży Rui Costy, który powróci do Fiorentiny.

Jak widac Milan za wszelka cene chce pozyskac Torresa, co z tego wyniknie przekonamy sie juz niedlugo.
Miłosz
I zarazem najbardziej przepłacony transfer na świecie.

Zgadzam się w 100%, tyle pieniędzy za tak młodego zawodnika to stanowczo za dużo. Romek nie ma zielonego pojęcia o footballu i sprowadza każdego, który jakoś zabłyśnie w meczu. Niedługo Chelsea zacznie pękać z przepełnienia smile.gif

Piątka graczy którzy dotychczas zostali zakupieni przez Barcelonę (Belletti, van Bronkhorst Giuly, Larsson i Deco) są zgodni z wymaganiami trenera Rijkaarda. Są oni: doświadczeni, utalentowani i bardzo ambitni.

FC Barcelona dziś wieczorem zakomunikowała, że zatrudniła Brazylijczyka z portugalskim paszportem, Deco a kwota tego tranferu nie przekroczyła 10 mln euro.

Jednakże dodatkowo włodarze klubu z Katalonii włączyli w tę operację 20 - latka, rodaka Deco, Ricardo Quaresmę, który przybył do Barcy latem zeszłego roku. W grę wchodzi jednak co najwyżej kilkuletnie wypożyczenie. Sam zawodnik nie ma nic przeciwko tej opcji, gdyż jak sam podkreśla, chce za kilka lat brylować w ataku Blaugrany. Włączenie w ten transfer naszego skrzydłowego spowodowało obniżenie kwoty, której żąda FC Porto do 10 mln euro.

Zatrudnienie Deco zostało w Katalonii przyjęte z niedowierzaniem, gdyż wcześniej Barca (tylko pozornie) nie wykazywała zainteresowania tym piłkarzem. Jednak według ostatnich doniesień to właśnie Deco jest numerem jeden na liście wzmocnień przed przyszłym sezonem. Barcelona nie jest jednak jedynym klubem, który chce pozykać Portugalczyka. Wcześniej dużo mówiło się o zainteresowaniu tym piłkarzem Chelsea Londyn, która wcześniej zatrudniła byłego już trenera Deco – Jose Mourinho. Także Bayern Monachium chętnie pozyskałby tego gracza.
M@IDEN
ludovic giuly przeniesie sie do Barcy to prawda cool.gif
z kolei(l_)EGIA zatrudnia marcina Rdzkiewicza z wodzisławskiej odry :wink:
lukasz
Barcelona poczyniła wspaniałe transfery.Słusznym wyborem było też nie sprzedawanie Quaresmy.Ten zawodnik ma potencjał podobny do C.Ronaldo(Ricardo jest rok młodszy).
Il Capitano
[quote]Barcelona poczyniła wspaniałe transfery.Słusznym wyborem było też nie sprzedawanie Quaresmy

Quaresma myśli o FC Porto, powód jest taki,że nie występuje regularnie często cool.gif w podstawowym składzie i mysli o przeprowadzce!
Poważnym "domem" dla niego może być własnie Porto o którym rozmyśla głęboko!
lukasz
A skąd ty znasz jego rozmyślania? smile.gif .Przeniesię się tam po gra na wypożyczeniu i wróci do Barcy mając status gwiazdy i wartościowego gracza.
DMX
Barcelona chce oddac Quaresme a nie wypozyczyc. (Porto rzada 25 mln za Deco, Barca chce go wlaczyc do oferty obnizajac cene o 10 mln)
M@IDEN
a piotrusiem włodarczykiem zainteresowane jest fc istres(bieniaminek ligue 1) oraz jak głodi plotka OM
ciekawe
Il Capitano
FC Porto zainteresowane grekiem

FC Porto zainteresowało się kolejnym greckim piłkarzem. Po Seitaridisie działacze FCP chcieliby sprowadzić do siebie reprezentanta Grecji Charisteasa. Rozmowy międzie Werderem a FC Porto podobno trawają

Może być ciekawie!Mógłby być ciekawym zakupem,świetnie gra głową ,idealnie pasuje tutaj do stylu gry FC Porto!Widzę w tym strzał w dziesięC!
mishka
I znowu plotka o NUFC. Nicky Butt niby w następnym tygodniu podpisze kontrakt. Pytanie po co?
świerzbik
I znowu plotka o NUFC. Nicky Butt niby w następnym tygodniu podpisze kontrakt. Pytanie po co?

No jak nie wiesz to może z piłki sie na hokej jakis przenieś :wink: Jak w drużynie nie ma defensywnych pomocników to trener z regóły stara się wzmocnić tą formacje-chyba logiczne.
miecho
Giovani Trapatoni bedzie szkoleniowcem Benefici Lizbona
Il Capitano
Włoskie paździerze jak spartolą ofensywny styl gry takich klubów jak Benfica(Trapa) bądź Porto(Del Neri-prowadził Chievo Verone,z drugiej ligi doszedł z tym zespołem do 5 miejsca w Serie A)

icon_evil.gif ZACIUKAM NA ŚMIERĆ icon_evil.gif
lukasz
Jeśli byś nie wiedział Deco to Giovanni Trapattoni to jeden z najlepszych trenerów na globie więc teksty typu włoski paździerz sobier daruj bo są trochę nie na miejscu.
arboos
Jeśli byś nie wiedział Deco to Giovanni Trapattoni to jeden z najlepszych trenerów na globie więc teksty typu włoski paździerz sobier daruj bo są trochę nie na miejscu.

Tak , potwierdził to w meczu ze Szwecją. To jest trener starej daty , chociaz nie sądze ze jest złym trenerem. Dzisiaj potrzeba świerzej krwi , kogos nowego , aby piłka sie rozwijała sie do przodu.
lukasz
Wtopa z rep.Włoch nie moze przekreślić jego całego dorobku i genialnej myśli trenerskiej.
arboos
Wtopa z rep.Włoch nie moze przekreślić jego całego dorobku i genialnej myśli trenerskiej.

No przeciez mowie ze jest złym trenerem. A swoją genialną myśl trenerską potwierdził w meczu ze Szwecją.
Trap: " OOO mam myśl , sciągne najlepszych woich zawodników , moze dotrwamy do konca" - no i dotrwał .
Il Capitano
[quote]Wtopa z rep.Włoch nie moze przekreślić jego całego dorobku i genialnej myśli trenerskiej

Ok,zobaczymy czy tą genialną myśl wykorzysta w Benfice Lisboa!
Poprzedni trener ,Camacho osiągnął zamierzony sukces!
Chciał się znaleźć w trójve najlepszych i się znalazł!
Oby Trapa miał jak Ty to piszesz tą"genialną myśl trenerską" cool.gif
Podobnie Del Neri cool.gif
lukasz
No arboos to była pokerowa zagrywka.Scolariemu wyszła w meczu z Holandią.Trapowi nie.Brakowało minuty smile.gif
Deco:Przejrzyj sobie dorobek tego trenera a potem pisz swoje pseudo-ironiczne posty.
arboos
No i własnie tą pokerową zagrywką wyeliminował Włochy z turnieju. Po prostu chyba mu rozumu zabrakło w tym momencie. Włochy grają najlepszy mecz w ostatnich latach. Cassano , Del Piero i waleczny Gattuso prowadzą gre, Szwecja nie robi akcji i nagle Trap wymyslił pokerową zagrywke. " A sciągne ich, juz nie bedziemy miażdzyc Szedów, damy im troche pograc" Po prostu nie wyciągnął wniosków z innych meczów gdzie podobnie zachowywali sie trenerzy, a jak sie to konczyło to wszyscy widzieli.
Il Capitano
[quote]No arboos to była pokerowa zagrywka.Scolariemu wyszła w meczu z Holandią.Trapowi nie.Brakowało minuty smile.gif
Deco:Przejrzyj sobie dorobek

Odbierasz to tak,jakbym pisał o nim,że jest złym trenerem!
Ja mu tylko grożę oby nie spartoczył sprawy z Benficą!

Poza tym ,nie obchodzą mnie jego sukcesy,jak sam pisałeś statystyki nie grają(do meczu portugalia - grecja,gdzie grecja jednym strszałem zapewniła sobie mistrzostwo buahaha!)
Ważne będzie to co pokaże z klubem a nie jego dotychczasowe osiągnięcia!Nie mówię,Trappatoni to człowiek o którym się słyszało i słyszy często i gęsto !
Weź stary zostaw mnie w spokoju!Twoje posty są dosłownie tak wytrawne jak wino z biedronki!Jak czytam Twoje posty ,zastanawiam się czy aby przypadkiem nie mam do czynienia z drugim Gmochem!(imo bardzo dobry profesjonalista, ,czego nie można powiedzieć o Tobie)
Próbujesz grać znawcę futbolu...a idź...

Jak znam życie zrobisz odwet ,nie będę pisał o czym to świadczy...
Aloha,skończyłem z Tobą konwersację na tym forum!
Bez odbioru,biiiiiiiii.....................bzzzzzzzzzzzzzz........
lukasz
Nie no Deco po prostu zabiłeś mi klina tym postem.Nie odmówię sobie tej przyjemności i odpowię co o tym myślę.

Ja mu tylko grożę oby nie spartoczył sprawy z Benficą! 

Grozisz Trapattoniemu?LOL

Poza tym ,nie obchodzą mnie jego sukcesy,jak sam pisałeś statystyki nie grają

Dorobek a statystyka to dwie inne sprawy nie odróżniasz ich?

Weź stary zostaw mnie w spokoju!Twoje posty są dosłownie tak wytrawne jak wino z biedronki!Jak czytam Twoje posty ,zastanawiam się czy aby przypadkiem nie mam do czynienia z drugim Gmochem!(imo bardzo dobry profesjonalista, ,czego nie można powiedzieć o Tobie) 
Próbujesz grać znawcę futbolu...a idź... 

Hehehe twoje posty nadają się tylko do działu "najlepsze posty forum".POczytaj co ty piszesz.Jesteś ślepym fanbojem Porto i Deco.Może czujesz do niego mięte? smile.gif A już twoje zdanie dotyczące filmów.Hohohoh

Bez odbioru.
świerzbik
Eheh lukasz ty nie wnikaj ludzi, którzy po prostu jak nie maja nic do roboty to sobie LM włączają a jak sobie luknął, że Deco ma dobry mecz to od razu:" łoh oh ah to jest Bóg". Wiadomo, że Trapattoni popełnił błąd w meczu ze Szwecją, ale kto ich nie popełnia. Obadamy co wyjdzie z jego pobytu w Portugalii.
Il Capitano
Kluivert negocjuje z Newcastle

Reprezentant Holandii Patrick Kluivert negocjuje kontrakt z angielskim Newcastle. 

Zawodnik Barcelony potwierdza rozmowy, jednak trudno powiedzieć czy zakończą się one sukcesem, ponieważ napastnik nie ukrywał, że chciałby grać w którymś z klubów w Londynie. 

Piłkarz miał także interesującą propozycję z Middlesbrough, jednak zdecydował się jej nie przyjąć.

Trapattoni chce trzech nowych graczy

Nowy trener Benfiki Lizbona Giovanni Trapattoni został oficjalnie zaprezentowany przez klub. Podczas specjalnie w tym celu zorganizowanej konferencji prasowej Włoch powiedział o swoich nadziejach i planach w związku z nową pracą. 

- Powiem szczerze, że nigdy nie przypuszczałem, że będę tutaj pracował. Jestem nieco zaskoczony, ale bardzo zadowolony. Mój cel to pokonanie konkurentów. Musimy zdobyć mistrzostwo Portugalii - powiedział. 

- Zapytałem o trzech piłkarzy. Włodarze klubu zapewnili mnie, że spróbują ich ściągnąć - dodał

Bravo dla pana z siwymi włosami!
Dobrze robi próbując ściągnąć trzech nowych piłkarzy na Estadio da Luz!
Cieszy mnie fakt,że chce się w następnym sezonie włączyć do walki o puchar superligi!Rozgrywka musi być emocjonująca...bez wątpienia!
Oby nie taka jak z zeszłego roku,gdzie Porto na koniec miało 8pkt przewagi na wiceliderem!
SIKI
Luis nie gorączkuj się hyh.gif Mam dla Ciebie fajny prezent hyh.gif hyh.gif hyh.gif

icon_twisted.gif icon_twisted.gif icon_twisted.gif
Jedno ze zdjęć możesz sobie wwalić na avatar hyh.gif hyh.gif hyh.gif
lukasz
Wreszcie jakiś myślący prezes jest w Barcelonie.Nie ściaga wypalonych gwiazd tylko takich graczy ,które najlepsze lata mają jeszcze przed sobą.Wyjątek 31-letni Larsson ale i on zapewne jest głodny sukcesu.
M@IDEN
larsson dobry jest cool.gif
świerzbik
larsson dobry jest  cool.gif

Oj tak a poza tym nie dość, iż jest szybkim to na dodatek doświadczonym napastnikiem który wie jak ustawić sie w polu karnym-jak dla mnie ściągnięcie byłego zawodnika Celticu było strzałem w 10.
Ölschmitz
No Ballack jednak zostaje w Bayernie, juz myslalem, ze braca go zabierze ;]
Il Capitano
Buuu Maniche Ribeiro najprawdopodobniej odejdzie do Realu Madryt jeżeli tylko zostanie wybrany ten nowy prezes!

NA miejsce Maniche z pewnością sprowadzony został Simeone Perotta!
Grał na Euro!
SIKI
lukasz: Wiesh Larsson przyszedł za darmo, więc to bardzo się opłącało, a on jest w bardzo dobrej formie jak na swoje lata i jeszcze pogra dobrze w Barcie hyh.gif
lukasz
A czy Ja napisałem ,że się nie opłacało?Napisałem ,że czuję on pewnie głód zwycięstw przecież walka o mistrzostwo w Hiszpanii jest bardziej emocjonująca niż o walka o to samo trofeum w Szkocji.
mishka
James Milner w Newcastle United!!! Kwotą odstępnego było 3,6 mlnf i może urosnąc do 5mlnf w zależności od występów w lidze. I dobrze! Chłopaka podziwiam, ma za sobą dobry sezon w cieniutkim Leeds i był wyrózniającą się postacią w tym teamie. Gostek gola strzelił w wieku 16 lat!!! To tak jak Ja bym wpadł na boisko i strzelił brameczke:).
I znowu wraca temat z Kluivertem, ciągnie sie chyba ze dwa lata. I szczerze nudzi mnie to, wolałbym Beattie'go ale na niego kasy nie ma :(. Ale ciesze sie z transferu Milnera, i jednocześnie szkoda mi Leeds. Klub sie rozpada, kasy nie ma, zawodnicy po kolei odchodzą :(.... Szkoda, szkoda....
Sado
Było już coś o tym, że Holendrzy odchodzą z Barcy? Bo nie chce mi się sprawdzać wcześniejszych notek. Reiziger odszedł już do Middlesbrough(chyba tak się to pisze). Podpisał kontrakt na 3 lata.
świerzbik
Było już coś o tym, że Holendrzy odchodzą z Barcy? Bo nie chce mi się sprawdzać wcześniejszych notek. Reiziger odszedł już do Middlesbrough(chyba tak się to pisze). Podpisał kontrakt  na 3 lata.

O tym to juz się gadało z pół roku temu :wink:
Il Capitano
Kosowski trafi do Benfiki?!

\"Fakt\" poinformował, że były piłkarz Wisły Kraków i reprezentant Polski Kamil Kosowski jest bardzo bliski transferu do Benfiki Lizbona.

Nowym trenerem wicemistrza Portugalii został słynny Włoch Giovanni Trapattoni, który zastąpił odchodzącego do Realu Madryt Jose Antonio Camacho. Szkoleniowiec zaproponował działaczom Benfiki zawodników, których chciałby mieć w swojej drużynie. Szuka piłkarzy na trzy pozycje: lewego pomocnika, lewego obrońcy i napastnika.

Działacze Benfiki ogłosili, że mogą wydać na wzmocnienia do 15 mln euro. Trapattoni zażyczył sobie między innymi Kosowskiego. Były wiślak wpadł mu w oko podczas towarzyskiego meczu reprezentacji Polski w Włochami w ubiegłym roku, który Polacy wygrali 3:1.

\"Fakt\" dowiedział się, że na początku przyszłego tygodnia dojdzie do rozmów Kosowskiego i jego menedżera Wolfganga Voege z Trapattonim.

8O
Bravo dla szkoleniowca ze siwymi włosami!!!
Kamil "Kosa" Kosowski - to będzie zakup w dychę!!!
Już nie mogę się doczekać Kamila w Superlidze!!!
DMX
Kurde to juz Lazio, Roma i Barcelona go nie chce, stacza sie chlopak cool.gif

----------------------

Drugi klasowy obronca w Realu question.gif biggrin.gif

Kolejne spekulacje na temat Carvalho. Jak donosi Marca największa suma jaką gotów jest wyłożyć Real Madryt to 20 milionów i ani euro więcej. Jednak inną alternatywą jest opcja wymiany graczy. Do porozumienia może dojśc już w najbliższy wtorek, kiedy to Perez kolejny raz spotka się z Pinto da Costą. Oczywiście transfer będzie realny jeśli Florentino wygra wybory. Wciąż mówi się również o Costinhii.

Jeśli chodzi o Porto to klub ten chciałby wypełnić luki po stratach swoich gwiazd, a posiada obecnie pieniądze w kasie, więc wymiana zawodników jest możliwa. Póki co zwycięzca Ligi Mistrzów sprowadził siedmiu zawodników: Quaresma, Seitaridis, Raúl Meireles (Boavista), Areias (Beira-Mar), Rossato y Paulo Assunçao (Nacional) i Pepe (Maritimo). To jednak jeszcze mało i prócz pieniędzy Porto chciałoby jakiegoś zawodnika, najchętniej Solariego, ale mówi się także o Morientesie i Gutim. Za pieniądze Portuglaczycy chcieliby sprowadzić Diego z Santosu. Jeśliby doszło do wymiany Carvalho-Morientes obyło by się bez pieniędzy, gdyż madrycki klub szacuje wartość swojego napastnika na 20 milionów euro. FC Porto jest również zainteresowane Gutim, który po odejściu Deco do Barcelony, miałby go zastąpić w składzie zdobywców Pucharu Europy. As pisze, że możliwe jest też włączenie Celadesa do transakcji.

Poza tym pojawiła się możliwość kupna obrońcy Milanu Fabricio Colocciniego za 4 miliony euro, który miałby być alternatywą w razie fiaska zakupu Carvalho.
Il Capitano
No!I niech mi tu nikt nie pisze,że Porto staje się rozpada pozbywając się gwiazd!Porto może być jeszcze mocniejsze niż w zakończonym sezonie!

Jak wszyscy wiemy Deco podpisał 4-letni kontrakt z Barceloną ale karierę chciałby zakończyć w Porto,więc może w wieku 30 lat powróci na stare śmieci! icon_twisted.gif
Miłosz
Trabelsi w Arsenalu ??

Wczoraj poinformowano, że Hatem Trabelsi trafi do któregoś z angielskich klubów. Prezes Ajaxu w wypowiedzi potwierdził tą informację.

Według gazety The Sun, to Arsenal Londyn jest najbliżej pozyskania 27-letniego zawodnika Ajaxu Amsterdam. Działacze Arsenalu solidnie przygotowują ofertę dla prawego obrońcy.

Zdaniem angielskiej gazety, Trabelsi otrzyma ofertę w ciągu 48 godzin. Reprezentant Tunezji miałby przejść do mistrzów Anglii za sumę 2,7 miliona funtów.

Transfer Tunezyjczyka do klubu z Highbury miałby się odbyć już w ten weekend.

Jak na razie nie są to potwierdzone informacje. Swojego czasu, Trabelsi’m był zainteresowany Manchester United, jednak od kilku miesięcy nie pojawiły się żadne informacje dotyczących ewentualnego przejścia Hatem’a Trabelsi’ego, na Old Trafford.

A szkoda sad.gif byłby świetnym następcą Garrego Nevilla, który swoją grą już nie zachwyca.

Hasselbaink w Middlesbrough

Jimmy Floyd Hasselbaink podpisał dzisiaj dwuletni kontrakt z Middlesbrough stając się trzecim nabytkiem klubu z Riverside Stadium tego lata.
32-letni Holender, który rozstał się ostatnio z Chelsea, przeszedł w czwartek testy medyczne i dołączy do Marka Viduki i Michaela Reizigera, którzy w tym tygodniu podpisali umowy z Boro.

Eto'o do Realu, a potem do Atletico?

Jak wynika z doniesień z hiszpańskiej prasy, Real Madryt wykupił z Realu Mallorca Samuela Eto'o, ale od razu wypożyczony go na najbliższy sezon do Atletico.
Królewscym, który posiadali wcześniej 50% udziałów w karcie zawodniczej reprezentanta Kamerunu, zapłacili podobno 9 mln euro za pozostałą cześć udziałów i mają nadzieję, że piłkarz jeszcze bardziej rozwinie się na Vicente Calderon, zanim wróci na Santiago Bernabeu

Ronaldo myśli o Tottenhamie laugh.gif laugh.gif laugh.gif

Brazylijski napastnik Realu Madryt Ronaldo przyznał, że jego przejście do Tottenhamu Hotspur jest możliwe.
Piłkarz jest bowiem dobrym znajomym nowego dyrektora Tottenhamu Franka Arnesena.

Często mówiłem, że chciałbym grać w Anglii. Frank przechodząc do Tottenhamu dał mi dużo do myślenia. Wspaniale byłoby ponownie z nim pracować. Jest to człowiek, który mnie odkrył i traktuję go prawie jak ojca - powiedział Ronaldo.
Il Capitano
Postiga do Porto, Mendes do Tottenhamu

Portugalski piłkarz Helder Postiga wrócił z londyńskiego Tottenhamu do zwycięzcy ostatniej edycji Ligi Mistrzów - FC Porto. Klub z Porto odkupił napastnika za sumę 9,3 mln dolarów. W zeszłym roku sprzedał go do Londynu za 11,6 mln dolarów.  

Tottenham pozyskał za to innego Portugalczyka z FC Porto - Pedro Mendesa, z którym podpisał czteroletni kontrakt. Suma transferu wyniosła 3 mln euro

Adani blisko Benfiki

Nowy szkoleniowiec Benfiki Lizbona, Giovanni Trapattoni już myśli o letnich wzmocnieniach. Podobno jednym z pierwszych piłkarzy na liście życzeń włoskiego trenera jest Daniele Adani.  

„Trap” chce mieć zawodnika, z którym już kiedyś współpracował w Fiorentinie. Agent zawodnika przyznał, że transfer Adaniego do Benfiki nie jest złym pomysłem.  

„Wierzę, że porozumienie jest możliwe” – przyznał agent gracza Interu Mediolan.

Porto się wycofuje

Portugalski klub wycofał się z pościgu o napastnika Sao Paulo Luisa Fabiano. Oznacza to, że Barça straciła najgroźniejszego i możliwe nawet, ze jedynego rywala w walce o usługi brazylijskiego goleadora.  

Prezydent Porto pan Nuno Pinto da Costa zaznaczył, że jego klub nie będzie dalej walczył o Luisa. Dodał również: „Moim zdaniem Fabiano trafi do Katalonii. Luis jest już o krok od podpisania kontraktu z Barçą. Mam przeczucie, że ‘El Fabuloso’ przejdzie do Barcelony, i zostanie wypożyczony na rok do innego europejskiego klubu, aby nabrać doświadczenia i ogrywać się w nowym środowisku”. Sternik najlepszego klubu na starym kontynencie w zeszłym sezonie powiedział, że Porto wycofało się z negocjacji z Sao Paulo, kiedy klub z kraju kawy po raz kolejny odrzucił ich ofertę.

Barcelona w nadchodzącym sezonie będzie \"przegięta\"!

Maniche i Carvalho nie na sprzedaż
Działaczom FC Porto znudziły się spekulacje odnośnie wyprzedaży najlpeszych piłkarzy. Postanowili zatrzymać za wszelką cenę dwie gwiazdy drużyny – Ricardo Carvalho i Ribeiro Maniche.  

Szczególne zainteresowanie wywołał niezwykle uzdolniony obrońca, który przykuł uwagę bossów madryckiego Realu.  

„Nie czekam na prezydenta Realu Madryt, gdyż nie mam z nim nic do uzgodnienia” – zapewnił boss zwycięzcy Ligi Mistrzów, Nuno Pinto da Costa.  

Jednocześnie, działacz potwierdził, iż otrzymał od „Królewskich” dwie oferty kupna Carvalho, lecz obydwie natychmiastowo odrzucił.

Ju -pi -ka -ej wydymańcy! cool.gif cool.gif cool.gif
Miłosz
Drogba w Chelsea

Nie narzekająca na brak środków pieniężnych, londyńska Chelsea zakupiła kolejnego piłkarza, tym razem jest nim Didier Drogba z francuskiego klubu Olympique Marsylia.

Chelsea aktualnie jest w trakcie zakańczania negocjacji, pozostały jeszcze do omówienia tylko ostatnie formalności i w ciągu kilku godzin rozmowy powinny dobiec końca.

Gracz Wybrzeża Kości Słoniowej i tegorocznego finalisty pucharu UEFA wrócił ze swoich wakacji na Florydzie, by móc spotkać się w Marsylii z dyrektorem generalnym klubu i zdefiniować transfer na Stamford Bridge.

Manager Chelsea – Jose Mourinho szukał piłkarza który zastąpi wypożyczonego do Milanu Hernana Crespo i wesprze w ataku Mateja Keżmana. Być może za niedługo do Chelsea przejdzie kolejny piłkarz, pomocnik Benfiki Lizbona – 23-letni Portugalczyk Tiago.

Oficjalne informacje na temat powinny zostać podane jeszcze dzisiaj, jak na razie przypuszcza się że Drogba będzie kosztował klub z Londynu 36 milionów euro i podpisze 4-letni kontrakt.

Zielone światło dla Rooneya ?

Wayne Rooney jest bardzo blisko odejścia z Evertonu po tym jak w piątek szef wykonawczy tejże drużyny, Trevor Birch, zrezygnował z pełnionej przez niego posady. Mówi się, że to właśnie wydarzenie może być momentem przełomowym w negocjacjach pomiędzy Czerwonymi Diabłami a klubem z Goodison Park.

'The Sun' podaje, że 18-letni gracz Evertonu, który nie zaakceptował oferowanego przez jego klub 12,5 milionowego kontraktu jest gotów odejść na Old Trafford. Oferta przedłużenia umowy z klubem z Liverpoolu ma być przez niego lada dzień odrzucona.

Jednak cena za Rooneya nie będzie niska. 'The Sun' podaje, że może osiągnąć nawet rekordowe 40 milionów funtów. Ewentualnie w skład transferu może wejść kilku zawodników United (Nicky Butt, Diego Forlan, David Bellion) + gotówka. Jeżeli któraś z tych opcji okazałaby się prawdziwa to w przyszłym sezonie oglądalibyśmy Rooneya w barwach Manchesteru United.

Agent piłkarza powiedział, że Wayne wolałby odejść do United, niżeli do Realu Madryt.

"Wayne preferuje bardziej Manchester United od Realu Madryt. Obydwa kluby są znane na całym świecie, jednak Madryt leży bardzo daleko od rodzinnej miejscowości Wayne'a. Dlatego właśnie możliwość dołączenia do drużyny Czerwonych Diabłów wydaje się być bardziej realna" - powiedział agent zawodnika reprezentacji Albionu.

Już w najbliższym tygodniu wszystko powinno być jasne. Sir Alex Ferguson chciałby bowiem by wszelkie transfery dotyczące klubu z Old Trafford zostały zakończone przed odlotem jego drużyny do USA. Trochę cierpliwości i wszystko powinno być jasne.
Il Capitano
Śmieszna oferta Realu Madryt
Działacze FC Porto zapowiedzieli, że Real Madryt będzie musiał zapłacić minimum 20 mln funtów za Ricardo Carvalho. „Królewscy” zaproponowali znacznie niższą kwotę, która jest śmieszna w stosunku do oczekiwań Portugalczyków – czytamy w angielskiej prasie.

- Real zaproponował nam za Carvalho 7 mln funtów. Ja stwierdziłem, że zawodnik nie opuści klubu za mniej jak 20 mln funtów – powiedział prezydent FC Porto Jorge Pinto da Costa.

laugh.gif
Mackal21
Najprawdopodobnie do Szkockiego klubu Dunferline przejdzie 17-letni syn Diego Maradony Diego jr.(jest bardzo podobny do swojego ojca),ale nie utrzymuje bliskich kontaktów z legendą piłki,ponieważ go nienawidzi.
Czy będziemy mieli Maradonę 2?
_Bardock
Trener Realu Jose Antonio Camacho powiedział w wywiadzie dla jednej z hiszpańskich gazet, że Fernando Morientes zostanie w Madrycie.
świerzbik
Trener Realu Jose Antonio Camacho powiedział w wywiadzie dla jednej z hiszpańskich gazet, że Fernando Morientes zostanie w Madrycie.

A to ciekawe powiem wam. Obadamy w jaki to sposób Camacho pogodzi lub przynajmniej spróbuje pogodzić Raula, Ronaldo i Morientesa-któryś z nich chyba usiądzie na ławce, bo wątpie by Real grał trzema napastnikami.
Mackal21
No,ale jeden z nich np. Morientes może grać jako ofensywny pomocnik.
kamson11
No,ale jeden z nich np. Morientes może grać jako ofensywny pomocnik.

rotfl, Morientes jako ofensywny pomocnik laugh.gif Dowaliłeś teraz...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.