Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: TRANSFERY
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik Sportowy
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56
$CHESTER$
to ze Saha pójdzie do PSV jest możliwe ale to że nasz Giggs pójdzie do jakiegos innego klubu to raczej na 99 % nie
Jeśli sie tak stanie to chyba sie za jaja powiesze i bede rozmyślał co go tam k***a poniosło tongue.gif Man Utd bed Giggsa????? to tak jakby piłka nożna bez piłki on jest siłą napędową Manchesteru jak go zabraknie to.... (przemilczmy to )
B0CZEK
to ze Saha pójdzie do PSV jest możliwe ale to że nasz Giggs pójdzie do jakiegos innego klubu to raczej na 99 % nie
Jeśli sie tak stanie to chyba sie za jaja powiesze i bede rozmyślał co go tam k***a poniosło tongue.gif Man Utd bed Giggsa????? to tak jakby piłka nożna bez piłki on jest siłą napędową Manchesteru jak go zabraknie to.... (przemilczmy to )

kiedys mowilo sie tak o Beckhamie laugh.gif
Odin91
Te kiedyś było za czasów jego gola z połowy boiska biggrin.gif
Szczeże powątpiewam żeby Giggsa sprzedali bo niby kogo za niego ?
No właśnie smile.gif nikogo...
$CHESTER$
no ale Beckhama nie lubi sie juz a wiec on nas nie obchodzi a pozatym na jego miejsce juz mieli upolowanego Ronaldo a na miejsce Giggsa ,kogo????/??????????????????????????
sailor_jim
Nie piszmy namiejsce Giggsa. Raczej zamiast, jego nikt nie zastapi, a druzynie odpowiada jego styl gry. zamiast niego mowi sie m.in. o Solarim, wiec ja dziekuje za taki transfer.
Miłosz
Nie ma się co martwić, sam Giggs zdementował wszystkie plotki o odejściu z Old Trafford. Jak narazie możemy sę cieszyć, jednak prędzej czy później trzeba będzie go kimś zastąpić...
Il Capitano
Inter chce Krzynówka!

Jacek Krzynówek może trafić do jednego z największych klubów świata. Najlepszy polski piłkarz wpadł w oko właścicielowi Interu Mediolan Massimo Morattiemu.

Wiadomość o zainteresowaniu Krzynówkiem podała strona internetowa \"Calciomercato\". Krzynówek zaimponował Morattiemu swoją grą w Lidze Mistrzów.

W styczniu Inter pozbywa się lewego pomocnika Alvaro Recoby. Jako jego następcę wymienia się Brazylijczyka Cesara z Lazio. Jeśli rzymianie nie zgodzą się na transfer, następny na liście życzeń jest Krzynówek, którego trener Robert Mancini określił jako szybkiego i silnego fizycznie skrzydłowego.

- Nie wkręcajcie mnie, nie dam się nabrać - tak zareagował Polak na te doniesienia. - Myślałem, że to Kamil Kosowski jest ulubionym synalkiem Manciniego - żartował nawiązując do czasów, gdy Mancini jako szkoleniowiec Lazio próbował sprowadzić \"Kosę\".

- Jestem dumny, że taki klub i taki trener docenili mnie - mówi już poważnie Krzynówek. - Nie sądziłem, ze kilka dobrych meczów w Lidze Mistrzów może tak wypromować. Nie sądzę jednak, by Niemcy chcieli mnie puścić - ocenia reprezentant Polski.

- Jeśli Inter będzie chciał dać mniej niż pięć milionów euro, nawet nie zaczniemy dyskusji - zastrzega menedżer piłkarza, Adam Mandziara.

- Nie widzę w Serie A lepszych lewoskrzydłowych niż Jacek - stwierdza Zbigniew Boniek. - Poradziłby sobie. Z tym że nie będzie gwiazdą. Raczej człowiekiem od czarnej roboty.

I gdzie sa Ci co prostowali mojego posta odnosnie tego ,ze Jacek moze grac w kazdym wielkim klubie Europy bo w koncu jest pilkarzem klasy swiatowej. Manchester, Barcelona, Juventus...no i prosze...Internazionale FC klub z niesamowitymi gwiazdami. Slowa Engela i Michala Pola nie byly rzucane na wiatr, wiedza co mowia a niektorzy formuowicze brali te spekulacje z przymruzeniem oka. Myslicie ze nie znalazlby sobie miesjca na boisku? Uwazam wrecz przeciwnie
Trezege
Jesper Gronkjaer przechodzi z Birmingham City do Atletico Madryt. Bojan Djordjic z Old Trafford przeprowadzi sie na Ibrox Park.
Deks
Inter chce Krzynówka!

Jacek Krzynówek może trafić do jednego z największych klubów świata. Najlepszy polski piłkarz wpadł w oko właścicielowi Interu Mediolan Massimo Morattiemu.

Wiadomość o zainteresowaniu Krzynówkiem podała strona internetowa \"Calciomercato\". Krzynówek zaimponował Morattiemu swoją grą w Lidze Mistrzów.

W styczniu Inter pozbywa się lewego pomocnika Alvaro Recoby. Jako jego następcę wymienia się Brazylijczyka Cesara z Lazio. Jeśli rzymianie nie zgodzą się na transfer, następny na liście życzeń jest Krzynówek, którego trener Robert Mancini określił jako szybkiego i silnego fizycznie skrzydłowego.

- Nie wkręcajcie mnie, nie dam się nabrać - tak zareagował Polak na te doniesienia. - Myślałem, że to Kamil Kosowski jest ulubionym synalkiem Manciniego - żartował nawiązując do czasów, gdy Mancini jako szkoleniowiec Lazio próbował sprowadzić \"Kosę\".

- Jestem dumny, że taki klub i taki trener docenili mnie - mówi już poważnie Krzynówek. - Nie sądziłem, ze kilka dobrych meczów w Lidze Mistrzów może tak wypromować. Nie sądzę jednak, by Niemcy chcieli mnie puścić - ocenia reprezentant Polski.

- Jeśli Inter będzie chciał dać mniej niż pięć milionów euro, nawet nie zaczniemy dyskusji - zastrzega menedżer piłkarza, Adam Mandziara.

- Nie widzę w Serie A lepszych lewoskrzydłowych niż Jacek - stwierdza Zbigniew Boniek. - Poradziłby sobie. Z tym że nie będzie gwiazdą. Raczej człowiekiem od czarnej roboty.

I gdzie sa Ci co prostowali mojego posta odnosnie tego ,ze Jacek moze grac w kazdym wielkim klubie Europy bo w koncu jest pilkarzem klasy swiatowej. Manchester, Barcelona, Juventus...no i prosze...Internazionale FC klub z niesamowitymi gwiazdami. Slowa Engela i Michala Pola nie byly rzucane na wiatr, wiedza co mowia a niektorzy formuowicze brali te spekulacje z przymruzeniem oka. Myslicie ze nie znalazlby sobie miesjca na boisku? Uwazam wrecz przeciwnie

Może i by znalazł ale zgodnie ze słowami Bońka, byłbym tam gościem od czarnej roboty, być może nawet niezauważalnym a nie wybijającą się gwiazdą jak w Leverkusen...
Trezege
Podobno Roman chce kupic Joaquina i daje jakas kosmiczna sume.
Miłosz
Podobno Roman chce kupic Joaquina i daje jakas kosmiczna sume.

Ano, podobno zaoferował już 36mln Ł, a sam wycenia go na UWAGA: 53,5 mln Ł. Jednym słowem - lol
SIKI
Przestraszył się Barcy i dokupuje zawodników biggrin.gif To i tak nic nie da icon_twisted.gif joke :f
Już na dniach poznamy nowego napastnika Barcy.. Jestem bardzo ciekaw kto zostanie wybrany ;]
B0CZEK
zoor on 2004-12-20 01:49:17 (59 views) Info: Plannetfootball 

Barcelona jest gotowa do przetestowania Nicolasa Anelki. Rozmowy w sprawie pozyskania Francuza, po kontuzji Henrica Larssona, są na dobrej drodze można powiedzieć że tylko krok dzieli Anelkę od spędzenia nastepnego sezonu na Nou Camp. ..

czyli anelka w barcy?

Gerrard w Barcelonie?
zoor on 2004-12-20 01:22:59 (73 views) Info: własne 

Nie jest niemożliwe, że pomocnik reprezentacji Anglii i kapitan Liverpoolu Steven Gerrard, w styczniowym oknie transferowym, wzmocni szeregi wicemistrza Hiszpanii FC Barcelony. ...

Laporta: \"Sprawa Tacchinardiego jeszcze nie zamknięta\"
zoor on 2004-12-20 01:21:48 (31 views) Info: własne 

Joan Laporta, prezes Barcelony, stwierdził, że sprawa pozyskania Alessio Tacchinardiego jeszcze nie jest zamknięta. Najbliższe dni mają przesądzić o tej sprawie.

To chyba wszystko odnosnie transferow w barcelonie :wink:
Oley
Działacze Realu Madryt maja nadzieję, że uda im się zagwarantować sobie prawo 'pierwokupu' pomocnika Liverpoolu - Stevena Gerrarda. Pomóc ma w tym Fernando Morientes, którym mocno interesuje się Liverpool FC.

Prezydent Realu Madryt - Florentino Perez - potwierdził zainteresowanie młodym Brazylijczykiem - Robinho.
'Floro' oświadczył, że postara się sprowadzić niezwykle utalentowanego piłkarza na Santiago Bernabeu w lipcu.

Na necie jest też napisane, że głównymi zadanim nowego dyrektora piłkarskiego królewskich Sacchiego w styczniu będą transfery Robinho i środkowego pomocnika (wymienia się nazwiska m.in. Mascherano i Van Bommela), a także przedłużenie kontraktu z Luísem Figo.
Oley

Hiszpański dziennik \"AS\", działacze hiszpańskiego Realu Madryt zamierzają pozyskać brazylijskiego napastnika Interu Mediolan Adriano.  

Prezydent \"Królewskich\" Florentino Perez z pomocą nowego dyrektora sportowego Arrigo Sacchiego zamierza przekonać piłkarza do przejścia latem do Realu. Sam Adriano prawdopodobnie chciałby przejść do madryckiego zespołu, gdzie mógłby stworzyć świetny duet napastników z Ronaldo, ale na przeszkodzie może stanąc prezydent Interu Massimo Moratti.  

Ronaldo, Raul, Morientes, Owen, Portillo, Adriano - napastnicy w Realu 2005/2006?
Polityka transferowa Pereza chwilami mnie dobija...

Pojawiła się kolejna opcja dla Fernando Morientesa. Tym razem pojawiło się zainteresowanie angielskiego Newcastle United. Przedstawiciele tego klubu mają w najbliższym czasie spotkać się z Morientesem. Gotowi są wyłożyć około 10 milionów euro. Jak wiadomo hiszpańskim snajperem interesuje się również Liverpool, ale według źródeł z najblizszego otoczenia klubu jeszcze żadna oficjalna oferta nie wpłyneła.

A to co ma do powiedzenia przedstawiciel Fernando - Gines Carvajal: Spotkaliśmy się z Florentino Perezem i analizowaliśmy sytuację Morientesa. W klubie wiedzą, że Morientes jest graczem, który zawsze dobrze się prezentował i teraz szukamy najlepszego rozwiązania dla niego. Okres transferowy kończy sie 31 stycznia i prawdopodobnie, jak co roku, wszystko nabierze rozpędu 30. Morientes ma na ten czas cztery propozycje z różnych angielskich klubów i dwie z klubów francuskich. Nie bierzemy pod uwagę wypożyczenia.
Ludwa07
Zdaje mi się że to ściema jak nigdy..........
Wątpie żeby Inter chciał sprzedać najlepszego gracza......
A poza tym jest między Interem i Realem konflikt w sprawie kasy za Ronaldo jeszcze(tak mi się zdaje)
Poza tym jestem kibicem Interu i mam nadzieję że do tego nie dojdzie..............

Acha blisko przejścia do Interu jest Julio Cesar-bramkarz rep. Brazylii
Miłosz
Robinho odrzuca ofertę Chelsea
Jeden z najbardziej pożądanych piłkarzy świata Robinho nie chce grać w Chelsea Londyn,woli Real Madryt do którego ma zamiar się przenieść w styczniowym oknie transferowym. Jeśli 20-letni Brazylijczyk trafi na Santiago Bernabeu to niemal przesądzone będzie odejście z klubu Fernando Morientesa.

Mutu blisko Juventusu
Jeden z zachodnich serwisów internetowych podaje dzisiaj, powołując się na rumuńskie źródła, że zawieszony za stosowanie kokainy Adrian Mutu, podpisał umowę wstępną z włoską drużyną - Juventus'em Turyn'em, który zasili po upłynięciu kary zawieszenia. Według serwisu, Juventus zabezpiecza swój atak, w związku z planowaną na czerwiec sprzedażą francuskiego napastnika Davida Trezegueta do FC Barcelony.

źródło: utd.pl
Oley
Co do Mutu to jest też łączony z Fiorentiną.
SIKI
Co do Mutu to jest też łączony z Fiorentiną.

Wątpie, żeby przeszedł do klubu, który walczy o utrzymanie :wink:
R_L_S_
Fiorentina zajmuje 8 miejsce w Serie A i po fatalnym poczatku powoli przesuwa sie w gore wloskiej tabeli. Mutu w Juve by raczej grzal lawe a w Fiorze mialby szanse na regularne wystepy.
Oley
Zresztą coś czuję że z Juve to prędzej plotka. Już bardziej stawiał bym na podpisanie kontraktu z Fiorentiną. Wątpie czy Juve chciało by trzmać piłkarza z tak bujną 8O przeszłością
_ARO__
Real mnie rozwala...niech se oni jakichs obroncow klasowych kupia a nie tylko napastnikow:D LOL niedlugo wszyscy napastnicy tam beda grac biggrin.gif i beda lole w stylu Ronaldo na prawej pomocy biggrin.gif
Mutu do Juve ??watpie ...
SIKI
Fiorentina zajmuje 8 miejsce w Serie A i po fatalnym poczatku powoli przesuwa sie w gore wloskiej tabeli. Mutu w Juve by raczej grzal lawe a w Fiorze mialby szanse na regularne wystepy.

ano możliwe, akurat serie a nie śledze. Pamiętałem, że fiorentina na początku była w strefie spadkowej :wink:
Trezege
Real zawsze robi duzo szumu i mysli, ze jak kogos chca kupic, to juz jest ich. A prawda jest taka, ze Real nie ma kasy. Nie zaplacili jeszcze za Ronaldo i Beckhama. Nikogo za duza kase nie sprzedadza a z LM na kase tez nie maja co liczyc, bo daleko w tym sezonie nie zajda. Moratti na pewno nie chce sprzedac Adriano. Juz mnie ten Real wkurza z tekstami w takim stylu (debile 3 sezony "kupowali" van Nistelrooya, nie biorac nawet pod uwage, ze MU go nigdy nie chcialo sprzedac, a i sam zawodnik woli grac na Wyspach).
_ARO__
dokladnie...maja tyle dlugow i jeszcze cha cos kupowac biggrin.gif ale wiesz o co chodzi??o szum...szum wokol realu-darmowa reklama...
DMX
A prawda jest taka, ze Real nie ma kasy. Nie zaplacili jeszcze za Ronaldo i Beckhama. Nikogo za duza kase nie sprzedadza a z LM na kase tez nie maja co liczyc, bo daleko w tym sezonie nie zajda. Moratti na pewno nie chce sprzedac Adriano. Juz mnie ten Real wkurza z tekstami w takim stylu (debile 3 sezony \"kupowali\" van Nistelrooya, nie biorac nawet pod uwage, ze MU go nigdy nie chcialo sprzedac, a i sam zawodnik woli grac na Wyspach).

laugh.gif laugh.gif laugh.gif Widze ze masz informacje lepsze od zarzadu Realu, tylko pozazdroscic. laugh.gif

A tak pozatym to plotki o transferach nie rozglaszaja wladze Realu tylko media a dokladnie szmatlawce ktore szukaja sensacji.
In_sane
czytam wlasnie na "jurosporcie" ze real ma miec nowego trenera Vanderlei Luxemburgo...cuda tam sie dzieja
Oley
Ano - święta:]
Trezege
A prawda jest taka, ze Real nie ma kasy. Nie zaplacili jeszcze za Ronaldo i Beckhama. Nikogo za duza kase nie sprzedadza a z LM na kase tez nie maja co liczyc, bo daleko w tym sezonie nie zajda. Moratti na pewno nie chce sprzedac Adriano. Juz mnie ten Real wkurza z tekstami w takim stylu (debile 3 sezony \"kupowali\" van Nistelrooya, nie biorac nawet pod uwage, ze MU go nigdy nie chcialo sprzedac, a i sam zawodnik woli grac na Wyspach).

laugh.gif laugh.gif laugh.gif Widze ze masz informacje lepsze od zarzadu Realu, tylko pozazdroscic. laugh.gif

A tak pozatym to plotki o transferach nie rozglaszaja wladze Realu tylko media a dokladnie szmatlawce ktore szukaja sensacji.

O Ronaldo glosno juz bylo kilka razy, a w kontrakcie miedzy Realem, a MU bylo napisane, ze Becksa beda splacac 3 sezony, a i tak zalezy to od ich gry w LM, a ze ostatnio nigdzie daleko nie doszli, to i jakas niezla sumka nie wplynela na konto MU. A ty skad wiesz jakie informacje ma zarzad Realu, pracujesz tam czy cos? biggrin.gif
DMX
O Ronaldo glosno juz bylo kilka razy, a w kontrakcie miedzy Realem, a MU bylo napisane, ze Becksa beda splacac 3 sezony, a i tak zalezy to od ich gry w LM, a ze ostatnio nigdzie daleko nie doszli, to i jakas niezla sumka nie wplynela na konto MU. A ty skad wiesz jakie informacje ma zarzad Realu, pracujesz tam czy cos? biggrin.gif

Wiem bo sprawa z Ronaldo jest prowadzona przez FIFA, oba kluby kloca sie o kilka milionow bo w kontrakcie bylo zapisane ze Solari mial przejsc w rozliczeniu tylko ze Inter z nim sie nie dogadal i zarzadal aby Real doplacil odszkodowanie.

A Beckham zostal juz splacony co nawet MU potwierdzilo. Co prawda na poczatku miala byc to transfer na raty ale oba kluby dogadaly sie ze lepiej zaplacic w calosci. Pieniadze zostaly przelane przez Chelsea ktora kupila Makalele.

Pozatym skad niby mieliby kase na dwoch stoperow za 50 mln ? Zastanow sie troche.
Trezege
Kto mialby kase na 2 stoperow, bo chyba nie rozumiem do konca o co chodzi. question.gif
DMX
Real na Samuela i Woodgate'a
Miłosz
A jak tam wygląda sprawa z Solari'm?? Mówi się, że jest on już praktycznie zawodnikiem F.C. Barcelony. Czy ktoś może to potwierdzić??
Oley
Pomocnik reprezentacji Polski Radosław Kałużny przeszedł z Bayeru Leverkusen do drugoligowego niemieckiego klubu Rot-Weiss Essen.

Drugoligowiec a i tak pewnie go Janas powoła...
R_L_S_
Bo Polska nie ma lepszych kopaczy. Lepiej zeby gral w II lidze niz siedzial na lawce, czy tez trybunach w Leverkusen.
DMX
A jak tam wygląda sprawa z Solari'm?? Mówi się, że jest on już praktycznie zawodnikiem F.C. Barcelony. Czy ktoś może to potwierdzić??

Real Madryt wciąż nie rozmawiał z Solarim na temat jego przyszłości. Argentyński pomocnik póki co nie rozważa żadnych innych ofert, gdyż chce się dowiedzieć jakie intencje ma madrycki klub. Pozostanie w Madrycie i odnowienie kontraktu, to to, czego Solari chciałby najbardziej.

Santiago Solariemu kontrakt kończy się 30 czerwca, a zainteresowanie nim zgłaszają najlepsze kluby z Włoch, Anglii i Hiszpanii. Arrigo Sacchi razem z Wanderleiem Luxemburgo zdecydują w najbliższym czasie, czy warto przedłużyć kontrakt z lewoskrzydłowym. Być może nowy trener obdarzy Solariego większym zaufaniem i nie będzie się więcej powtarzała sytuacja, gdy Argentyńczyk się rozgrzewał, by nie pojawić się na murawie. 

Po ostatnich doniesieniach o możliwym porozumieniu z Barceloną za Solarim wstawili się fani Królewskich, którzy nie rozumieją czemu klub chce pozwolić odejśc piłkarzowi, który zawsze, gdy pojawia się na boisku pokazuje wspaniałe umiejętności i jest jednym z ulubieńców madryckiej publiczności.

Z drugiej strony kataloński Sport donosi, że nie było żadnego porozumienia, ani rozmów między Solarim i Barceloną. Kataloński klub docenia umiejętności Argentyńczyka, ale zna również jego wymagania finansowe i nie myśli mu płacić żądanej sumy. Dodatkowo Barcelona rozgląda się obecnie za defensywnym pomocnikiem i napasnikiem, a Solari nie gra na żadnej z tych pozycji. Według katalońskiej gazety Solari domaga się pensji w wysokości 3 milionów euro rocznie i to jest właśnie powodem, przez który włodarze madryckiego klubu nie chcą przedłużać kontraktu.
Trezege
Real na Samuela i Woodgate'a

A skad mam to wiedziec, oni wszystkich kupuja na kreche.
perla
Kolejny "Antyreal"....bueh .... co bys nie napisal to i tak swoje wiedza laugh.gif
Trezege
A co, to juz nie mozna nie lubic Realu? Moze mi powiesz, ze nie kupuja na kreche?
Il Capitano
Rosicky na celowniku Porto

Pomocnik Borussii Dortmund Tomas Rosicky znalazł się podobno na celowniku FC Porto. Niemiecka i portugalska prasa informują, że Rosicky miałby zastąpić w zespole mistrzów Portugalii Deco, który latem odszedł do Barcelony. 

Zmagająca się z poważnymi problemami finansowymi Borussia jest skłonna zgodzić się na odejście czeskiego pomocnika. Niemiecki klub chciałby otrzymać za niego 15 milionów euro.

Słyszałem już o tych pogłoskach wcześniej tylko nie wiedziałem ,że może się to zrodzić w poważniejszą sprawę.
Grający na tej pozycji Diego miałby konkurenta i to nie byle jakiego!
24letniego reprezentanta Czech który gra naprawdę bardzo ładną piłkę!
Jeżeli doszłoby do zrealizowania tych planów , ten transfer byłby transferowym hitem! Tylko zastanawia mnie...błądzę myślami...gdybam....
na pozycji rozgrywającego oprócz Diego może występować Carlos Alberto i Hugo Leal. Bądź co bądź rywalizacja na tej pozycji nabrałaby ogromnego smaczku a gra 'Smoków' mogłaby się zdecydowanie poprawić!
perla
Mozna nie lubic realu , ale przewaznie jest tak ,ze byle co fan realu powie to i tak barca najlepsza.... laugh.gif W kreche ? Czlowieku to nie sa batoniki w sklepie kolo bloku tylko grube pieniadze ,a real jest na tyle zabezpieczony ,ze moga sprowadzic obojetnie kogo ,a pieniadze i tak i tak beda.....
_ARO__
nie za duzo ma te Porto tych srodkowych ??watpie w ten transfer...
Trezege
Mozna nie lubic realu , ale przewaznie jest tak ,ze byle co fan realu powie to i tak barca najlepsza.... laugh.gif  W kreche ? Czlowieku to nie sa batoniki w sklepie kolo bloku tylko grube pieniadze ,a real jest na tyle zabezpieczony ,ze moga sprowadzic obojetnie kogo ,a pieniadze i tak i tak beda.....

Po pierwsze, na kreche, a nie w kreche. Po drugie, nie jestem fanem Barcy, wogole wisi mi liga hiszpanska. Po trzecie, wielkie kluby, np. MU kupuja zawodnikow i od razu za nich placa. Ciekawe jak jest zabezpieczony jak maja dlugi i jak w LM nie zajda daleko, to nie wiem skad wezma kase. Wyrazilem swoja opinie, ale jak ci sie to nie podoba to juz nie moj problem. Swoja droga, jesli wszyscy fani Realu sa tacy jak ty, to dobrze, ze sie do nich nie zaliczam.
Il Capitano
Maciel w Wiśle?

Napastnik portugalskiego FC Porto Maciel być może już niedługo będzie piłkarzem Wisły. Brazylijczyk szykowany jest na następce Macieja Żurawskiego, który prawdopodobnie opuści \"Białą Gwiazdę\". Transferem 26-letniego piłkarza zajmuje się dyrektor sportowy Wisły Grzegorz Mielcarski.
Pełne imię i nazwisko urodzonego 29 listopada 1978 roku piłkarza brzmi Maciel Lima Barbosa da Cunha. Zawodnik ma 170 cm wzrostu i 64 kg wagi. Zawodnik może grać zarówno w ataku, jak i na prawym skrzydle. Piłkarską karierę zaczynał w brazylijskim zespole Volta Redonda, skąd w 2001 roku trafił do portugalskiej Uniao Leirii. Maciel od razu został gwiazdą nowego zespołu, w pierwszych dwóch sezonach zdobył 22 bramek. Dzięki dobrym występom w Leirii, zwrócił na siebie uwage ówczesnego trenera Porto Jose Mourinho.

Sezon 2003/2004 rozpoczął jeszcze w Leirii. Zanim przeszedł do Porto, w dziesięciu spotkaniach dla swojego klubu zdobył 4 gole (+ 1 bramka w Pucharze Portugalii). W ekipie Jose Mourinho szybko wywalczył sobie miejsce. Ostatecznie w sezonie 2003/04 wystąpił dla Porto w 18 spotkaniach ligowych, zdobywając trzy gole i pomagając Porto. Nie mógł jednak przyczynić się do wywalczeniu Pucharu Europy, bowiem występy w Lidze Mistrzów zablokowała mu wcześniejsza gra w tym sezonie w Pucharze UEFA w barwach Leirii.

Jednak po odejściu trenera Jose Mourinho do londyńskiej Chelsea, Maciel niemal całkowicie stracił miejsce w drużynie mistrzów Portugalii. Nowy trener zespołu Luis Fernandez w obecnym sezonie dał mu zagrać jedynie 13 minut w jednym ligowym spotkaniu.

Ten transfer rozwiaze obsadzenie prawego skrzydla na ktorym gral Damian G.

Wisła chce też Pitbulla

\"Gazeta Wyborcza\" potwierdza nasze informacje, że Wisła jest zainteresowana pozyskaniem brazylijskiego napastnika Claudio Pitbulla. Działacze \"Białej Gwiazdy\" są nawet skłonni wyłożyć za niego milion euro. Na przeszkodzie może stanąć jednak zainteresowanie innych zagranicznych klubów.

Informowaliśmy już, że zawodnika w swoich szeregach widzieliby przedstawiciele Sportingu Lizbona i VfB Stuttgart. Zainteresowanie jego osobą wyrażały również Borussia Dortmund i Hannover 96. Trudno jest się spodziewać, że piłkarz zdecydowałby się na grę w Polsce, mogąc spokojnie znaleźć sobie klub w znacznie silniejszych ligach. 

Kolejnym problemem mogą być zbyt wygórowane żądania finansowe. Piłkarz liczy, że w Europie zarobi ponad 300 tysięcu euro rocznie. Na polskie warunki jest to raczej niemożliwe.

Ten moglby zastapic Maćka Żurawskiego ale obawiam sie ,ze do transferu nie dojdzie z racji tego co mozna przeczytac w wyzej zamieszczonej informacji :roll:

-------------------------------------------------
Swoja droga polskie kluby powinny zatrudniac jak najwieksza ilosc obcokrajowcow! W ten sposob Ekstraklasa poszlaby w gore! Znaczylaby wiecej w Europie! Spojrzcie na ranking IHFS! 60 miejsce z 73! Porazka!
Wstyd a nie liga! Dlatego rozgrywki ligowe interesuja mnie tyle co (pipi)!
Spojrzcie teraz na ligi ze wschodu! Na Ukraine i Rosje! Nie dorastamy im do piet! A dlaczego?Poniewaz nasza polityka ktora wprowadzaja kluboy idzie w zlym kierunku! Wisla Krakow dostala oleju do glowy i juz zaczyna zatrudniacnie boi sie sprowadzac obcokrajowcow! Jak wiemy w Rosji czy Ukrainie juz dawno taki obrot sprawy ma miejsce! W klubach gra pelno zagranicznych graczy! Patent sie sprawdzil! Dzieki temu zespoly te graja w Champions LeagueUEFA! Najlepszym przykladem niech nam posluza np. Dinamio Kyiow, Szachtar Donieck...
Te jak i wiele innych wschodnich klubow ostatnimi laty poczynilo ogromne postepy!!! Nie bojmy sie inwestowac w obcokrajowcow! Niech kluby w duzych ilosciach sprowadzaja pilkarzy spoza granic naszego kraju!
Pamietam Dinamio Kyiow ktore skladalo sie z praktycznie samych domownikow co za tym idzie zaistnienie na arenie miedzynarodowej bylo daleko...teraz gra jeden czy dwoch rodowitych playersow w podstawowej jedenastce- reszta to 'swiat'!A co wyrabia Dinamo w pucharach nie musze nikomu pisac!
"Na polskich graczach nic nie osiagniemy ani nie bedziemy mieli mozliwosci wiekszego zaistnienia na europejskich boiskach niz 2-3lata temu Krakowska Wisla prawda.Brak im motoryki ,rzadaja wiekszych pieniedzy od mlodych ,utalentowanych obcokrajowcow, nie chca sie wybic wyzej, nie maja jakis przyszlosciowych planow, czasem widac mniejsze zaangazowanie na treningach, nie widza siebie w takich klubach jak Barcelona, Real czy Milan ,prawda . Spojrzmy na mlodych zawodnikow z Ameryki Pld. Tam kazdy mlody chlopak kopiacy szmaciana pilke marzy i stara sie dazyc do tego aby znalezc sie w tak prestizowych klubach. Cwicza z ogromna determinacja, graja w nieznanych dla europejczykow ligach(meksykanskiej, urugwajskiej, chilijskiej, argentynskiej czu brazylijskiej - dwie ostatnie sa nam bardziej znane prawda..." - slowa z programu telewizyjnego ,tylko nie wiem jaki tytul, nie ogladalem od poczatku.

REASUMUJAC : Stawiajmy na zawodnikow z zagranicy!!!!!!!!!!!
Ölschmitz
http://www.bayern.munchen.pl/index.php?fun...how_all&no=1123
SUPER, moze to juz nie ten sam Lizarazu co kiedys (ma troche lat na karku), ale obronca z doswiadczeniem sie przyda. no i bedzie mogl grac jeszcze w LM.
In_sane
@ Diego: nie chce misie cytowac calej twojej wypowiedzi ale co do obcokrajowcow w naszej lidze...
Wlasciwie to jestem na tak, ale nie ch to beda chociaz jacys konkretni gracze, nie mam na mysli jakis wielkich gwiazd, ale niehc to nie beda zawodnicy trzeciej ligi RPA czy innej etiopii bo takich bylo pelno swego czasu w naszej lidze....teraz jest ich nieco mniej, ale...najwyzej kilku z nich cos soba reprezentuje...
perla
Swoja droga, jesli wszyscy fani Realu sa tacy jak ty, to dobrze, ze sie do nich nie zaliczam.
...

no comment ... smieszysz mnie ... laugh.gif

A jak jest roznica miedzy "na kreche " , a "w kreche" ?? laugh.gif zreszta nie ma co sie klocic...
_ARO__
Diego..ja wole ogladac Polakow w polskim klubie...a nie Wisle w ktorej beda graliw pierwszej jedenastce sami brazylijczycy rosjanie itd...
Trezege
Swoja droga, jesli wszyscy fani Realu sa tacy jak ty, to dobrze, ze sie do nich nie zaliczam.
...

no comment ... smieszysz mnie ... laugh.gif

A jak jest roznica miedzy \"na kreche \" , a \"w kreche\" ?? laugh.gif zreszta nie ma co sie klocic...

Jest roznica, bo nigdy nie slyszalem, zeby ktos mowil w kreche(oprocz ciebie). Najlatwiej powiedziec smieszysz mnie. Mnie i tak to wisi, ale widze, ze nie jestes w stanie odpowiedziec trafnym argumentem. To raczej ja powinienem wysmiac kogos, kto widzi w kazdym, kto nie kibicuje Realowi, fana Barcy, a po zapodaniu mu trafnego argumentu, nie potrafi odpowiedziec. cool.gif
perla
[quote] To raczej ja powinienem wysmiac kogos, kto widzi w kazdym, kto nie kibicuje Realowi, fana Barcy[/quote]

gdzie ja tak napisalem?? laugh.gif

Napisalem:[quote]Mozna nie lubic realu , ale przewaznie jest tak ,ze byle co fan realu powie to i tak barca najlepsza.... [/quote] ...
Gdybys byl kumaty to bys sie domyslil ,ze chodzi mi w tym momencie o kibicow barcy.Poza tym nie chodzi mi o wszytskich dlatego napisalem \"przewaznie\".

argument? prosze bardzo laugh.gif [quote]Czlowieku to nie sa batoniki w sklepie kolo bloku tylko grube pieniadze ,a real jest na tyle zabezpieczony ,ze moga sprowadzic obojetnie kogo ,a pieniadze i tak i tak beda.....[/quote][/quote]
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.