Il Capitano
8 01 2005, 18:06
[quote]@ Diego: nie chce misie cytowac calej twojej wypowiedzi ale co do obcokrajowcow w naszej lidze...
Wlasciwie to jestem na tak, ale nie ch to beda chociaz jacys konkretni gracze, nie mam na mysli jakis wielkich gwiazd, ale niehc to nie beda zawodnicy trzeciej ligi RPA czy innej etiopii
Spokojna glowa, Maciel Lima Barbosa da Cunha to gracz na poziomie, z "zębem".
To ze nie widzą go trenerzy w skladzie nie oznacza ze jest slaby, ze nie moze sie wykazac. Gdyby krakowska Wisla nie wyrazila zainteresowania brazylijczykiem ten zostalby wypozyczony do klubu Academica aby nie marnowac jego umiejetnosci. Dzialacze Porto zdaja sobie doskonale sprawe ,ze taki gracz nie moze siedziec i marnowac swojego talentu. To ze 'Smoki' go nie widza w skladzie nie powod ,ze nalezy zaliczac tego pilkarza do zlych graczy. Uwazam ze przewyzsza umiejetnosciami wielu polskich napastnikow badz skrzydlowych bo i tam potrafi grac! A wiec jest to takze pilkarz bardziej uniwersalny, jak to sie mowi 'wielofunkcyjny'!
Spokojna Twoja rozczochrana In_sane!
[quote][quote] To raczej ja powinienem wysmiac kogos, kto widzi w kazdym, kto nie kibicuje Realowi, fana Barcy[/quote]
gdzie ja tak napisalem??
Napisalem:[quote]Mozna nie lubic realu , ale przewaznie jest tak ,ze byle co fan realu powie to i tak barca najlepsza.... [/quote] ...
Gdybys byl kumaty to bys sie domyslil ,ze chodzi mi w tym momencie o kibicow barcy.Poza tym nie chodzi mi o wszytskich dlatego napisalem \"przewaznie\".
argument? prosze bardzo

[quote]Czlowieku to nie sa batoniki w sklepie kolo bloku tylko grube pieniadze ,a real jest na tyle zabezpieczony ,ze moga sprowadzic obojetnie kogo ,a pieniadze i tak i tak beda.....[/quote][/quote][/quote]
Ty chyba nie jestes za bardzo kumaty i nie potrafisz sie wyslowic. Swietny argument o batonikach (niedobrze sie robi). Napisalem przeciez, ze wielkie kluby nie kupuja na kreche i to byl moj argument na ktory nie odpowiedziales. Nie dosc, ze nie umiesz sie wyslowic to jeszcze nie wiesz o czym czytasz. Jak masz pisac takie bzdury, to lepiej nie pisz nic.
ehhhh glupszym sie ustepuje.....

Real zbankrutuje niedlugo......
Czytalem ze nie wiadomo jeszcze jak z robinho ,a takze z graczem riverplate ktory nie zamierza odchodzic ze klubu...
Ha ha ha. To bylo do przewidzenia, nie potrafisz odpowiedziec i zaczynasz mnie wyzywac. Zenujace, ale czego mozna sie bylo spodziewac.
Heh co za koles ... :lol
Nowy dyrektor sportowy Realu Madryt Arrigo Sacchi zaszokował Hiszpanię. W wywiadzie dla sportowego dziennika \"As\" Włoch powiedział, że przed nowym sezonem zamierza sprowadzić na Estadio Bernabeu gwiazdora Barcelony, Samuela Eto'o.
Pozyskanie kameruńskiego snajpera ma być priorytetową sprawą dla nowego dyrektora \"Królewskich\". Sacchi chce w zamian za Eto'o zaoferować trzech piłkarzy: Waltera Samuela, Jonathana Woodgate'a i Michaela Owena. Cała trójka przyszła do Realu przed obecnym sezonem, jednak, zdaniem Włocha, nie spełnia pokładanych w niej nadziei.
Na wypadek odrzucenia przez Barcelonę oferty wymiany zawodników, Sacchi przygotował alternatywną propozycję. Zamierza wykupić Samuela Eto'o wpłacając Barcelonie klauzulę odejścia wynoszącą... 150 milionów euro.
Hiszpańskie media zastanawiają się, ile prawdy jest w wypowiedzi Arrigo Sacchiego. Kwota, którą zamierza zapłacić za Eto'o jest bowiem astronomiczna nawet jak na możliwości \"Galacticos\".
Na pozyskaniu kameruńskiego snajpera nie kończą się ambicje Sacchiego. Włoch chce, aby latem do Realu przeszli jeszcze Adriano z Interu Mediolan i Steven Gerrard z Liverpoolu.
co powiecie na to??
Juz bylo (dowcip hiszpanskiej gazety z okazji prima aprilis ktore niedawo u nich bylo)
Partyzant
12 01 2005, 14:37
"El Moro" juz oficjalnie na Anfield :!:

-
http://pilka.interia.pl/news?inf=580850
I bardzo dobrze bo sie marnowal na lawce
Real tez zyska bo za pieniadze z transferu kupi Gravesena
Real Madryt jest bliski podpisania umowy z piłkarzem Evertonu Thomasem Gravesenem. Królewscy mają zapłacić za niego 2 miliony funtów. Agent piłkarza John Sivabaek powiedział dla BBC:
- Jestem w Madrycie po to, by wysłuchać co mają do powiedzenia. Nic nie zostało jeszcze klepnięte, ale nie ukrywam, że jest to wielka szansa dla zawodnika.
Kontrakt Gravesena wygasa latem, ale Real chce Duńczyka już teraz.
- Przeprowadzę rozmowy z zarządem Realu w środę, są oni poważnie zainteresowani moim klientem i wydaje się, że teraz wszystko będzie zależało od Evertonu - dodał Sivabaek. Everton musi zdecydować czy dostać teraz kasę za 28-letniego pomocnika czy ryzykować, że może jej nie otrzymać w wakacje.
Partyzant
12 01 2005, 15:55
To fakt.
Ciekawe jest tez to kogo kupi Barca? Podobno transfer Carewa juz jakby co jest zaklepany, ale maja podobno jakiegos asa w rękawie i nie chca o tym mówic...
Spekuluje sie o: Bojinovie, Iaquincie, Barosie a nawet Torresie. Jak dla mnie największe szanse to Bojinov... Chociaz taki Baros albo Torres ...
Byle nie Carew prosze.Nienawidze takich drewien.
Też go nie lubiłem jak grał w Valencii jeszcze
Przypomina mi on naszego Grzesia Rasiaka, ahhh te dynamiczne ruchy :|
_Bobek_
13 01 2005, 12:21
Inter Mediolan interesuje sie Julio Bautista i Jose Ramonem z Sevilli
Adrian Mutu już w Juventusie.
Adrian Mutu już w Juventusie.
A tak sie cieszyl ze do Chelsea przechodzi bo liga wloska jest be

No coz moze mu braklo kasy na posyp
widocznie chłopak jest na głodzie i pilnie potrzebuje kasy na koke
Gravesen wśród \"galacticos\"!
Duńczyk Thomas Gravesen dzisiaj popołudniu podpisze kontrakt z Realem Madryt - donosi dziennik \"Marca\". Pomocnik Evertonu kosztował klub z Santiago Bernabeu 3,5 miliona euro.
Prezes \"Królewskich\" Florentino Perez doszedł do porozumienia z działaczami \"The Toffies\" w czwartek godzinę przed północą.
28-letni Gravesen rozegrał 47 spotkań w reprezentacji Danii, w których strzelił 5 bramek. Jest prawdziwym atletą wśród piłkarzy. Przy 183 cm wzrostu waży 85 kg i na jego ciele próżno szukać tłuszczu!
W koncu kupili jakiegos pomocnika od 'brudnej roboty'. Dunczyk ma bardzo dobry sezon i mam nadzieje ze zrobi porzadek w sroku pola bo kawal chlopa z niego jest
Gravesen wśród \"galacticos\"!
Duńczyk Thomas Gravesen dzisiaj popołudniu podpisze kontrakt z Realem Madryt - donosi dziennik \"Marca\". Pomocnik Evertonu kosztował klub z Santiago Bernabeu 3,5 miliona euro.
Prezes \"Królewskich\" Florentino Perez doszedł do porozumienia z działaczami \"The Toffies\" w czwartek godzinę przed północą.
28-letni Gravesen rozegrał 47 spotkań w reprezentacji Danii, w których strzelił 5 bramek. Jest prawdziwym atletą wśród piłkarzy. Przy 183 cm wzrostu waży 85 kg i na jego ciele próżno szukać tłuszczu!
W koncu kupili jakiegos pomocnika od 'brudnej roboty'. Dunczyk ma bardzo dobry sezon i mam nadzieje ze zrobi porzadek w sroku pola bo kawal chlopa z niego jest

lepszy byłby mascherano ale jak sie nie ma co sie lubi...
Ja wole Gravesena bo go znam niz jakąś niewiadoma z Ameryki.
A tak swoja droga to mamy juz polowe stycznia a Barcelona nie wzmocnila skladu mimo ze tak szumnie zapowiadali sprowadzenie napastnika i pomocnika. Mam nadzieje ze doszli do wniosku ze caly sezon mozna grac ta sama jedenastka
Trezege
15 01 2005, 23:39
Ktos w Realu wreszcie poszedl po rozum do glowy i w koncu kupuja kogos grajacego z tylu. Za niewielkie pieniadze maja dobrego defensywnego pomocnika na 4-5 lat.
Kolejne wzmocnienie w styczniu 8O
Największy brazylijski talent, Robinho zdaniem AS.com jest już jedną nogą w Realu. Ma o tym świadczyć wizyta na Bernabeu samego Pele, któremu towarzyszył agent piłkarza - Juan Figger. W wywiadach dla prasy i telewizji twierdzi on, że jego podopieczny zmieni klub w ciągu najbliższych dni. Wszyscy są zgodni, że klubem tym będzie Real Madryt. O zakupie Robinho mówi się już od dawna. Ostatnio najgłośniej jest o tym od momentu zatrudnienia Vanderleia Luxemburgo, który przedtem trenował tego młodego piłkarza w Santos.
Wcześniej pisaliśmy już o tym, że Pele bardzo zachwala swojego rodaka jako najlepszego piłkarza w Brazylii.
A tak swoja droga to mamy juz polowe stycznia a Barcelona nie wzmocnila skladu mimo ze tak szumnie zapowiadali sprowadzenie napastnika i pomocnika. Mam nadzieje ze doszli do wniosku ze caly sezon mozna grac ta sama jedenastka

ale z czego go znasz?z przeciętnego evertonu?on jest niewiadomą bo mascherano już ma status gwiazdy i gra w reprezentacji argentyny.
ja nie wiem czemu on sie tak tym Gravesen'em podniecają, przeciez to przeciętniak
mieli na tą pozycje i makalele i cambiasso
Trezege
16 01 2005, 16:22
A tak swoja droga to mamy juz polowe stycznia a Barcelona nie wzmocnila skladu mimo ze tak szumnie zapowiadali sprowadzenie napastnika i pomocnika. Mam nadzieje ze doszli do wniosku ze caly sezon mozna grac ta sama jedenastka 8)
ale z czego go znasz?z przeciętnego evertonu?on jest niewiadomą bo mascherano już ma status gwiazdy i gra w reprezentacji argentyny.
Ta, jasne, status gwiazdy. Wogole o kolesiu nie slyszalem. I co z tego, ze gral w Evertonie? Futbol w Europie rozni sie od poludniowo-amerykanskiego. Lepiej, ze gral w przecietnym Evertonie niz w Ameryce Poludniowej (jesli chodzi o pozycje defensywnego pomocnika).
A tak swoja droga to mamy juz polowe stycznia a Barcelona nie wzmocnila skladu mimo ze tak szumnie zapowiadali sprowadzenie napastnika i pomocnika. Mam nadzieje ze doszli do wniosku ze caly sezon mozna grac ta sama jedenastka 8)
Ta, jasne, status gwiazdy. Wogole o kolesiu nie slyszalem. I co z tego, ze gral w Evertonie? Futbol w Europie rozni sie od poludniowo-amerykanskiego. Lepiej, ze gral w przecietnym Evertonie niz w Ameryce Poludniowej (jesli chodzi o pozycje defensywnego pomocnika).
a co ty jesteś fachowiec od futbolu amerykańskiego?nie słyszałeś to znaczy ,że sie nie znasz krótka piłka.
Pablo_el
16 01 2005, 17:23
Wogole o kolesiu nie slyszalem. I co z tego, ze gral w Evertonie?
Ja zapamietalem pierwszy raz te nazwisko jak walnal bombe z 40m z wolnego pare lat tmu (w meczu repry Danii)
Jest to bardzo potrzebny zawodnik Realowi - tytan pracy. A w dodatku ma niezla technike i dobry przeglad pola. Jak najbardziej trafiony transfer

no szkod ze ten 'przecietny' Everton jest 4 w Premiership tuz za MU i przed Liverpoolem i to w duzej mierze dzieki grze Gravesena.
To on blyszczal tam caly sezon i dlatego zostal zauwazony przez scoutow Realu
Trezege
16 01 2005, 20:54

a co ty jesteś fachowiec od futbolu amerykańskiego?nie słyszałeś to znaczy ,że sie nie znasz krótka piłka.
Nie slyszalem, czyli nie ma statusu gwiazdy. Nie wiem, co ma znanie sie na pilce zwiazanego z slyszeniem o jakims zawodniku, ktory na dodatek nie gra w Europie. A futbol w Ameryce rozni sie od tego w Europie, ale skad ty mozesz to wiedziec. Mozesz sie nie zgadzac z moja ocena Gravesena, ale po co od razu sie rzucasz. Z tago, co piszesz w swoich postach wynika, ze to ty sie nie znasz na futbolu, a wiec mnie nie pouczaj.
Wiesz.... nie mozna zapominac wiekszosc najlepszych pilkarzy pochodzi z ameryki poludniowej (brazylia, argentyna etc) a co do masherano to zawodnik river czyli nie jakiegos przecietnego klubu a jak wiemy z river pochodzi wiele gwiazd europejskiego futbolu wiec nie przekreslajcie go
Trezege
16 01 2005, 22:16
Pewnie, ze nie nalezy go przekreslac. Zauwaz jednak, ze sa to glownie pilkarze ofensywni, bo defensywnych nie ma az tylu. Mowiac, ze futbol na obu tych kontynentach sie rozni, mialem na mysli, ze zajmie mu troche czasu, aby sie przestawic na europejski system. Wez na przyklad takiego Klebersona, byl gwiazda w Brazylii, a w MU nie idzie mu juz tak dobrze. Niestety, jak sam widzisz nie wszyscy "eksperci" potrafia to zrozumiec i obrzucaja mnie blotem.
Wszystko ok, tylko ze ten "przecietny Everton" jest rewelacja w tym sezonie w Premiership zajmujac 4 miejsce a Gravesen byl mocnym punktem tego zespolu. Nim nie dostanie szansy nie mozna stwierdzic czy transfer jest udany czy tez nie jest.
lol Trezege fachman z ciebie:
nie słyszałem czyli nie ma statusu gwiazdy"
a o kim słyszałeś?o Ronaldo i Pele?
BOCZEK dobrze to określił.
Trezege
17 01 2005, 18:16
Odezwal sie ten co mowi, ze Abramowicz daje angaze w Realu. Jak nie wiesz o co chodzi, to sie lepiej nie odzywaj, bo widze, ze inteligencja nie grzeszysz. Nie mozna z toba przeprowadzic konstruktywnej rozmowy, nie zamiezam wiecej odpisywac na twoje bzdurne posty.
gdybyś myslał konstruktywnie wiedziałbyś ,że mój post w tamtym temacie był ironią a ty o futbolu południowo-amerykańskim pojęcia nie masz zielonego więc może rzeczywiście zakończ dyskusje.
Udinese zaakceptowało ofertę Barcelony w wysokości 8 milionów euro za Vincenzo Iaquinta. Jednak do transferu nie dojdzie dopóki włoski klub nie znajdzie zastępcy dla tego zawodnika.
Udinese nie chce pozbawaić sie szans wywalczenia awansu do rozgrywek Ligi Mistrzów co byłoby ogromnym osiągnięciem klubu. Obecnie włosi rozglądają się na rynku za potencjalnymi wzmocnieniami.
Dwa miliony euro Barcelona miałaby zapłacić już teraz a pozostałych sześć do końca obecnego sezonu. Jeśli jednak nie zostanie w najbliższych dniach transfer ten zatwierdzony do Barcelona spróbuje kupić Carewa.
:roll: :roll: :roll:
Mam nadzieje, że uda się to dokończyć do końca okienka i Iaquint'a bedzie grał w Barcie od lutego
Iaquinta nic nie wie o Barcelonie
pitreq on 2005-01-20 12:27:35 (61 views) Info: pilka.pl
Vincenzo Iaquinta, zawodnik będący obecnie celem numer jeden Barcelony, twierdzi, że nic mu nie wiadomo na temat możliwego transferu do tego klubu. Wie obecnie tylko tyle, że w nadchodzący weekend zagra w barwach Udinese przeciwko Regginie. \"Nie wiem nic o sprawach związanych z możliwym transferem gdziekolwiek. ...
ja nie wiem czemu on sie tak tym Gravesen'em podniecają, przeciez to przeciętniak

Ten przeciętniak od lat był filarem Evertonu, w bieżącym sezonie dzięki niemu The Toffees liczą się w walce o miejsce w europejskich pucharach. O tym jak ważnym ogniwem w Evertonie był niech świadczy ostatnia klęska z Charltonem - bez niego to już nie jest ta sama inteligentnie grająca ekipa.
Co do porównywania z Mascherano - po pierwsze Duńczyk był dużo tańszy, bardziej sprawdzony. Mascherano to tak naprawdę jedna wielka niewiadoma, ja bym za niego 15 milionów euro nigdy nie dał.
ty byś nie dał ale też nie jesteś scoutem czy innym fachowcem obserwującym go załóżmy od dwóch sezonów.raczej nie ma przypadku w tym ,że piłkarz ten jest tak popularny.zresztą gra już w reprezentacji a pozycja def.pomocnika zawsze tam była świetnie obsadzona.
mrowa607
26 01 2005, 12:53
Albertini i Maxi Lopez w Barcelonie no nareszcie jakies wzmocnienia
O ile niewiem co potrafi Maxi Lopez, to wiem ze zatrudnienie przez Barce Albertiniego nie jest najmadzejsza decyzja. Chlop juz od kilku lat gra kaszane, w tym sezonie gral w jednej z najgorszych druzyn Seriea i nic wielkiego nie gral, to wypalony pilkarz ktory dostal angaz po znajmosci od obecnego trenera Barcy.
Trezege
26 01 2005, 16:28
Absolutnie sie zgadzam. Albertini to stary wrak, a Atalanta zajmuje ostatnie miejsce w Serie A i jest totalnym outsiderem. Angaz po znajomosci, a beknie za to Rijkaard.
Przypominam ,ze Gravesen swietnie wypadl na mistrzostwach Europy .O tym tez trzeba pamietac . A o Mascherano real moze zapomniec ,bo ten na razie nie ma zamiaru wyjezdzac z argentyny .Nie widzialem jak gra takze nie chce sie wypowiadac ,ale czy 15 mln to nie za duzo?
Co do albertiniego to mysle ze to moze byc dobre posuniecie ,ale pod warunkiem ,ze nie nie bedzie on wychodzil od poczatku tylko w koncowkach meczu ,po to by uspokoic gre .Nie mozna od nie go wymagac za wiele ,ale trzeba pamietac ,ze byl on swietnym zawodnikiem i wiele moze jeszcze przekazac mlodym zawodnikom barcelony.Ot takie moje zdanie na ten temat
dmlakers
27 01 2005, 21:33
Kolejne wzmocnienie Barcy :!: :!:
Z Rver Plate zakupili młodego napastnika Maxi Lopeza
a teraz wiadomość dla Realu Madryt - bye bye mistrzostwo Hiszpanii i Liga Mistrzów
dmlakers
27 01 2005, 21:38
Astronomiczną kwotę 169 milionów euro będą mogli rozdysponować działacze Realu Madryt podczas letnich transferów - informuje dziennik "Marca", powołując się na wypowiedź Emilio Butragueńo, wiceprezesa "Królewskich".
Według dziennikarzy najpopularniejszego periodyka sportowego w Hiszpanii (artykuł "Madrid amenaza mercado" - Madryt grozi zakupami), z tej ogromnej sumy blisko 70 milionów pochłonie sam transfer Adriano z Interu Mediolan.
Na celowniku działaczy z Santiago Bernabeu jest również Fernando Torres, 21-letni napastnik Atletico Madryt. Za popularnego "El Nino" ("dzieciaka") Real gotowy jest zapłacić aż 60 milionów euro!
Jasne juz w to wierze

.
po pierwsze Inter nigdy nie sprzeda Adriano
po drugie niech kupuja nastepnego napastnika (Torresa) z ktorym i tak nic nie wygraja bo obrone maja dziurawą jak ser szwajcarski
Barcelona skladala oferte w wysokosci 48 mln euro za adriano jednak ten stwierdzil ze jezeli gdzies przejdzie to tylko do realu wiec niewiem czy tak inter go nie sprzeda :wink:
Ludwa07
28 01 2005, 00:21
Adriano po raz kolejny zdementował pogłoski o jego "chęci" pójścia do Realu.........
" Brazylijczyk Adriano jest już zmęczony ciągłymi spekulacjami transferowymi łączącymi jego osobę z madryckim Realem. Zawodnik zapewnił, że nie ma zamiaru opuszczać szeregów Interu.
"Przyszedłem do Interu, by wygrywać z tym klubem. Za każdym razem jest mi przykro, gdy słyszę te wszystkie spekulacje transferowe. Nie mam już siły walczyć z dziennikarzami, bardzo mnie to wszystko złości."- zaczął Brazylijczyk.
"Kiedy mówię o przyszłości mam na myśli okres za 6- 7 lat. Nikt nie wie, co się wtedy wydarzy."- tłumaczy Adriano."
_Bobek_
28 01 2005, 17:57
2 duze powody dzieki ktorym Adriano mialby zostac w Interze:
-nie bylo bi ich stac na niego 8O
-tak jak poweidzial kiedys chcialby zeby do Interu przeszedl Ronaldo(i kiedys pewnie wroci do swojego bylego klubu)-a Adriano nigdy do realu nie przejdzie za zadne skarby

:wink:
2 duze powody dzieki ktorym Adriano mialby zostac w Interze:
-nie bylo bi ich stac na niego 8O :D
-tak jak poweidzial kiedys chcialby zeby do Interu przeszedl Ronaldo(i kiedys pewnie wroci do swojego bylego klubu)-a Adriano nigdy do realu nie przejdzie za zadne skarby

:wink:
LOL ale powody wymysliles
Jak sam zawodnik bedzie chcial przyjsc do Realu to Inter nie bedzie mial wyboru tylko sprzedac go. Sam przeciez mowil ze z checia przyjdzie do Krolewskich bo tam jest jego 'drugi ojciec' Sacchi
Ludwa07
28 01 2005, 19:41
Inter chce przedłużyć z Adriano umowę do 2010 roku jednocześnie pokaźnie zwiększając jego zarobki.
Poza tym Moratti może ustalić za Adriano cenę taką że Perez będzie musiał sprzedać swoją chatę ;-P
Na konferencji w Mediolanie sam przyznał,że mówił o przestrzeni 6-7 lat a dziennikarze sami sobie to ubarwili.............
Mówił także że nieco go denerwuje ciągłe łączenie go z Realem.........
ZROZUMCIE ŻE REAL NIE ZAWSZE MA TO CO CHCE
Szymkowiak odszedł z Wisły do tureckiej ligi.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.