Bramkarz Christian Abbiati odejdzie latem z AC Milan i prawdopodobnie przeniesie się do Palermo.
27-letni reprezentant Włoch nie ma szans na wygranie z Didą rywalizacji o miejsce w składzie i chociaż jego kontrakt wygasa dopiero w 2008 roku, po tym sezonie opuści San Siro.
:wink:
A ja słyszałem, że chce go ManUtd, ale cena w postaci 7.2mln odstrasza Fergusona.
Ferguson "kupuje" tez Kameniego, Cudiciniego, Hildebranda czy innego Niemi (ten z Southampton chyba tak sie nazywa), wiec w tej kwestii chyba niczego nie mozna byc pewnym. Moim zdaniem Fergie nie bedzie szczedzil kasy na dobrego bramkarza, po tym co prezentuja Howard i Carroll.
Tez tak uwazam...po tym jakie bledy robil ostatnio Carol...to az szkoda slow..a Howard..to sami wiecie....mysle ze dobry posunieciem bylo by kupno Cudicini o ile pusci go Murinho...co wydaje mi sie malo prawdopodobne
Chyba największe są szanse sprowadzenia Kameniego, tym bardziej że chłopak wyprawia rzeczy niesłychane 8O większość uważa, że Barca w derby Katalonii zremisowała nie z Espanyolem tylko właśnie z Kameruńczykiem

A Man U od czasów legendarnego już Schmeichela ma straszne problemy z bramkażami - van der Gouw, Bosnich, Ricardo, Barthez (chyba największa pomyłka :? ), Howard (oprócz 1-go sezonu) i Caroll zdecydowanie nie zachwycają...
Nie moge sie zgodzic, ze Batrhez to byla pomylka. Moze popelmil kilka spektakularnych bledow, ale wybronil tez mnostwo sytuacji nie do obrony. Nie moge sie rowniez zgodzic z ocena Howarda, bo gra on 2 sezon w MU i oby dwa byly slabe, w zeszlym sezonie zawalil bramke z Porto w LM, a w tym mial rowniez kilka "swietnych" interwencji (np. w polfinale Carling Cup z Chelsea na Old Trafford fatalnie bronil rzut wolny Duffa. Co do moich zyczen to najbardziej chcialbym w ManU zobaczyc Hildebranda, bo Cudicini jakos mi nie podchodzi i nie mam zaufania do zawodnikow z Czarnego Ladu.
Klauzula odstępnego wynosi 20 milionów za Asiera i 18 za jego kolegę. Cena ta jest w zasadzie jedyną przeszkodą dla potencjalnych nabywców, jednak wszystko powinno się rozstrzygnąć przy stołach negocjacyjnych. Na chwilę obecną wydaje się jednak, że sami zainteresowani piłkarze wybraliby Dumę Katalonii. Już po wizycie Barçy na San Mames w poprzedniej rundzie Yeste, strzelec przepięknej wyrównującej bramki, miał powiedzieć bardzo radosne dla nas słowa. Okazuje się, że wychowanek Athletic rozważa swoje odejście z zespołu, ale jeśli tak się stanie, idealnym klubem dla niego byłaby właśnie Duma Katalonii. Myślę, że warto również wspomnieć o tym, że jako rodowitym Baskom i prawdziwym patriotom, bliżej jest obu panom do Barcelony niż do centrum tak znienawidzonej w Euskadi Kastylii. Przewagą Barcelony na pewno jednak nie będzie wyprzedzenie Realu w negocjacjach, gdyż prezydent Athletic pan Fernando Lamikiz utrzymuje bardzo dobre relacje zarówno z Laportą jak i Perezem. Trudno więc oczekiwać, by któryś z negocjujących zespołów mógł liczyć na specjalne względy.
Żeby nie było zbyt sielankowo, trzeba przypomnieć, że nie tylko Barça i jej historyczny rywal mają chrapkę na świetnych Basków. Od jakiegoś czasu można być pewnym, że jeśli któraś europejska potęga interesuje się jakimś zdolnym piłkarzem, w swojej ofercie musi uwzględnić, że tuż za rogiem stoi człowiek od Abramowicza z wagonem petro-rubli. Chelsea szuka wzmocnień praktycznie ciągle, a osobowości tych akurat piłkarzy na pewno nie są przeszkodą w zatrudnieniu u despotycznego i zarozumiałego Jose Mourinho. Oprócz naszego niedawnego rywala przy 'przetargu' należy się liczyć z Arsenalem, Manchesterem United i Liverpoolem. Spekuluje się, że także Juventus patrząc w stronę zatoki Biskajskiej nie spogląda tylko na Iraolę ale także na rozchwytywaną dwójkę.
było by cierkawie jakby trafili do BArcy tylko nie do chelsea....
a ieszcze jeden news:)
W ostatnich dniach na łamach argentyńskiej prasy pojawiły się informacje jakoby Javier Saviola miał powrócić w czerwcu 2005 roku do klubu w którym rozpoczął swą karierę czyli do River Plate Buenos Aires. To, że Saviola nie znajduje się w planach Franka Rijkaarda na przyszły sezon jest w Argentynie jasne. Tak samo jak to, że Barça rozważa możliwość powrotu Savioli do River Plate, gdy tylko skończy się sezon i piłkarz wróci z wypożyczenia z Monaco.
Czyzby kariera europejska popularnego kroliczka wisiala na włsoku??
i na koniec:)
Mimo, że do zakończenia sezonu jeszcze mnóstwo czasu to dziś w Hiszpanii rozpoczęto dyskusje na temat graczy, którzy latem mogą trafić do Barcelony. I tak oprócz Yeste i del Horno, Barça podobno zainteresowana jest pozyskaniem przebywającego w Milanie na wypożyczeniu z Chelsea Argentyńczyka Hernana Crespo.
Informacja taka pojawiła się w dzisiejszym wydaniu dziennika 'Ole' ukazującego się w Argentynie. Podobno Barça zgłosiła Chelsea chęć zakupu argentyńskiego snajpera, a kwota jaką skłonna jest zapłacić wynosi 12 mln €. Piłkarz póki co nie doszedł do porozumienia z władzami Milanu dotyczącymi jego indywidualnych apanaży, mimo obietnicy obniżenia swoich obecnych zarobków, które w 50% pokrywa Chelsea. Milan z kolei zaproponował Chelsea kwotę 7 mln € i dołączenie któregoś z piłkarzy. Padły nazwiska Tomassona i Kaładze. Reakcja londyńczyków na tą ofertę nie jest znana.
raczej bujda ale kto wie;)
_Bobek_
12 03 2005, 12:30
Romario w Garforth Town
Amatorskie Garforth Town dokonało kolejnego spektakularnego transferu, zatrudniając słynnego Brazylijczyka Romario.
39-letni napastnik ma grać w zespole występującym w Northern Counties East League przez cały następny sezon i będzie drugim po Socratesie Brazylijczyku, który wystąpi na Marston Stadium
LOOOL
spektakularnego powinno byc w cudzysłowiu:)
_Bobek_
13 03 2005, 19:26
Birmingham rozmawia z Deportivo
Birmingham City rozpoczęło rozmowy z Deportivo La Coruna w sprawie transferu definitywnego napastnika Waltera Pandianiego
Reyes zaszczycony zainteresowaniem Realu
Napastnik Arsenalu Jose Antonio Reyes po raz kolejny dolał oliwy do ognia spekulacji dotyczących jego ewentualnego transferu do Realu Madryt.
21-letni reprezentant Hiszpanii, który przebywa obecnie w rodzinnej Sewilli, jest zaszczycony tym, że Królewscy interesują się jego usługami.
reyes-ehhh ja tam mysle ze napewno nie trafi na Santiago Bernabeu :wink: -zawsze jest tylko takie gadanie :wink:
Trezege
15 03 2005, 21:47
Jean Carlos, o ktorym bylo glosno jakis czas temu przeniusl sie do Santosu tzn. bedzie trenowal z ich druzyna trampkarzy. Jego rodzina dostala od klubu lokum itd. aby ich syn mogl grac dla Santosu. Wedle prawa brazylijskiego nie moze on jeszcze podpisac zawodowego kontraktu (nie ma 16 lat) totez za wczasu chca sie zwiazac z mlodym zawodnikiem, aby bogate kluby europejskie im go nie podkupily.
Mam pytanie : czy Carlos Alberto jest dalej w Porto?? Podobal mi sie w zeszlym sezonie ,a w tym jakos go nie widac :?
Partyzant
16 03 2005, 09:41
Mam pytanie : czy Carlos Alberto jest dalej w Porto?? Podobal mi sie w zeszlym sezonie ,a w tym jakos go nie widac :?
Wrócił do Brazylii (Corinthians)
Trezege
20 03 2005, 16:58
Van Hooijdonk bedzie od przyszlego sezonu wystepowal w NAC Breda.
Il Capitano
21 03 2005, 13:43
Luis Figo!!! Luis...!!! Wieści dotyczące transferów Interu!!! "Ciolo Inter..."!
CODE
Figo w Inernazionale FC?
Pomocnik madryckiego Realu Luis Figo od przyszłego sezonu najprawdopodobniej będzie grywał w barwach mediolańskiego Interu. Władze obu klubów już doszły do porozumienia.
Właściciel Interu Massimo Moratti rozmawiał ostatnio z Florentino Perezem na temat transferu Portugalczyka do Mediolanu. Nerazzuri wzamian za Figo są gotowi oddać Edgara Davidsa, zawodnika który znajduje się na liście życzeń dyrektora sportowego Królewskich Arrigo Sacchiego.
Teraz wszyscy czekają już tylko na zgodę zawodnika. Figo zarabia w Madrycie 7 mln euro na sezon, Włosi są mu skłonni zaoferować połowę tej sumy.
CODE
Chivu w Internazionale FC?
Mediolański Inter jest gotów złożyć atrakcyjną ofertę transferową. Nerazzuri są gotowi zaoferować ekipie z Rzymu 10 mln euro za defensora Christiana Chivu- podaje 'Corriere dello Sport'.
CODE
Bojinov w Internazionale FC?
"...Gram we Włoszech już od sześciu lat i jeżeli taki zespół jak Inter chce coś wygrać musi zakupić takiego napastnika jak ja..."
CODE
Vieri zrobi odchód z Internazionale FC?
Coraz więcej osób nie chce oglądać popularnego "Bobo" w trykocie 'niebiesko-czarnych" informuje włoski tygodnik "Controcampo".
Rozważa się wymianę na lini z Athletico Madrid. Do Mediolanu miałby trafić Torres a w przeciwną stronę powędrowałby 'sokół' Vieri.
_Bobek_
21 03 2005, 18:42
WOW tyle transferow oj Inter sie by zaje,biscie wzmacnia

-qurde super by bylo :wink:
a Van Bommel podobno idzie do BArcy
wiecej na www.blaugrana.pl
oj bedzie ciekawie bedzie , Toress podobno mial do Barcelony przejsc , tak samo spekulowalo sie o Dawidsie.Figo moim zdaniem sie nie zgodzi , chlop juz jest stary i powoli bedzie przechodzil na emeryture dlatego nie moze pozwolic sobie na nizsze zarobki
niech kupią joaquin albo mascherano(mówie o barcelonie) bo szkoda żeby real ich zawinął.
@GOPA
ale jak juz go w $realu nie chcą ,to po co ma tam grac??
a po drugie mowil ze chce zmienic klimat,
ps,inter bylby glupi jakby go kupili no ale to ineter
Partyzant
21 03 2005, 22:47
IMHO do Blaugrany Torres nie przybędzie... Tak samo Joaquin i Mascherano...
Oto goście którzy najprawdopodobniej zagoszczą na Camp Nou w lecie (co nieznaczy że to sa moje typy do zasilenia Barcy): van Bommel (dla mnie tak), van der Vaart (nie), Milito (tak), Luque (nie), del Horno (tak), może Ballack (tak). Czyli bez wielkich transferów...Ale może to i lepiej - trzeba znależć dobrych zmienników, dobrego DMF i stopera i powinno byc OK :!:
Torres, najprawdopodobniej wyląduje w Mialnie, zaś Mascherano w Turynie. Dziś słyszałem, iż Arsenal przymierza zawodnika Vfb - Alka Hleba. Ewentualna kwota transferu - 10 milionów.
aha dla Ciebie tacy gracze jak van Bommel czy Ballack nie są wielkimi graczami??sorry...moze nie są medialnymi graczami ale w gałe grac potrafią....tak samo delHorno,
A niby czemu Torres,Joaquim nie prejdą do Barcy??
Masherano dziekujemy..nie chcemy juz savioli lub riquelme..
Partyzant
22 03 2005, 17:10
aha dla Ciebie tacy gracze jak van Bommel czy Ballack nie są wielkimi graczami??sorry...moze nie są medialnymi graczami ale w gałe grac potrafią....tak samo delHorno,
Właśnie że są ale nie są to takie medialne gwiazdy w stylu Realu.
Co do pozostałych: del Horno to młody i bardzo perspektywiczny boczny obrońca (takiego trzeba w Barcelonie), Joaquin raczej woli iśc do Realu (chociaż do Barcy by świetnie pasował za chimerycznego Żulika), a Torres jest .... niekonuiecznie potrzebny teraz i dużo będzie kosztował IMHO.
A van Bommel podobno już jedną nogą jest na Camp Nou ...
Pijaczyna
22 03 2005, 21:49
Torres, najprawdopodobniej wyląduje w Milanie
Watpie, Atletico chce za niego przesadzone wedlug mnie pieniadze wzgledem umiejetnosci. Milan za wszelka cene chce zatrzymac przy sobie Crespo i kupic asa AC Parmy Alberto Gilardino, poniewaz chca miec 4 napastnikow, a Jon Dahl Tomasson po tym sezonie bedzie szukal nowego klubu. Dopiero jezeli bede problemy z transferem Crespo badz Gilardino Milan bedzie sie staral o Torresa, choc juz teraz watpie by zagral w najblizszym czasie na San Siro w koszulce Milanu.
masz Mas
cherano już gra w reprezentacji Argentyny i ogółem jest full zaje.bisty a Riquelme umie grać co potwierdza w Virerealu.Saviola także zdobywał dużo goli ,problemem w jego przypadku były zbyt duże zarobki.
tylko nie wiadmomo jak Mascherano sprawdził by sie w europie bo taki riquelme sie w Barsie nie sprawdził,została na nim wywarta za duza presja kttorej nie podołał..a w villarealu moze sie grac na luzie....
tylko nie wiadmomo jak Mascherano sprawdził by sie w europie bo taki riquelme sie w Barsie nie sprawdził,została na nim wywarta za duza presja kttorej nie podołał..a w villarealu moze sie grac na luzie....
trzeba być twardym nie mientkim a IMO nie grał źle aż tak swobodnie mógłby wrócić na rezerwe chociazby.
nie moglby bo nie ma paszportu a w Barsie juz grają Marquez Ronaldinho i Etoo i są zdecydowanie lepsi od Romana...
nie moglby bo nie ma paszportu a w Barsie juz grają Marquez Ronaldinho i Etoo i są zdecydowanie lepsi od Romana...
nie wiem czy widziałeś to co napisałem.wyraźnie jest ,że byłby dobry na rezerwe za zmęczonego ronaldinho.
acha chyba ze tak..ale i tak nie wroci bo nie ma paszportu:P
Partyzant
24 03 2005, 10:08
jakby przeszdł i gral tam w pierwszym skaldzie a Espanol nie pozbył by sie Kameniego Tamudo i reszty to by nielze namieszli w LM i PD
In_sane
25 03 2005, 10:41
Wczoraj na "Jurosport" wyczytalem ze Jose Antonio Reyes bedzie wystawiony na liste transferowa, tym samym, przynajmniej dla mnie, jest juz jedna noga w Realu...
Jose Mourinho, po raz kolejny zastawił sidła. Tym razem, w pułapkę wpadł, jeden z najlepszych lewych obrońców świata - Zambrotta. Chelsea, jest w stanie, wyłożyć za gracza Juventusu 35 milinów Euro. Zaskoczeni, prawda? Chyba wszyscy są pod wrażeniem. Oczywiście, nie licząc Pana Moggiego, który już planuje zawrócić z wypożyczenia reprezentanta Włoch, jednego z najbardziej utalentowanych piłkarzy młodego pokolenia - G. Chielliniego. 21 letni zawodnik, miałby zastąpić po sezonie, w drużynie z Turynu G. Zambrotte. Podejrzewam, że w pakiecie tranferowym, ekipa z Londynu daruje Juve zapłatę odstępnego, za Adriana Mutu.
Garść innych ciekawostek. Jestem 'fanem' ligi włoskiej, więc wszystkie informacje, bedą dotyczyć tylko klubów z płw. Apeninskiego. Z góry przepraszam :)
- Stefano Fiore, ostatnimi czasy występujący [a raczej grzejący ławkę] w hiszpańskiej Valencii, najprawdopodobniej już niedługo zmieni barwy. Jego osobą, zainteresowały się Fiorentina oraz Inter Mediolan.
- Toczy się bój, o piłkarza Olimpique - M. Essiena. W grę wchodzą w tej chwili tylko trzy kluby - Milan, Inter oraz Real.
Troche plotek o transferach Realu:
Reyes, Joaquin
Jak donosi dziennik Marca, pomocnikj Joaquin Sanchez ma latem przenieść się, wspólnie z napastnikiem Arsenalu Jose Antonio Reyesem, do Realu Madryt.
23-letni reprezentant Hiszpanii już od dłuższego czasu znajduje się w kręgu zainteresowań Królewskich i zanosi się na to, że latem dojdzie do transferu.
Co prawda Joaquinem interesuje się także Chelsea, ale słabsze wyniki zespołu w tym sezonie mogą sprawić, że prezydent Realu Florentino Perez zdecyduje się na solidne wzmocnienia. Byliby nimi na pewno Sanchez i Reyes, tym bardziej, że obydwaj deklarowali wcześniej chęć gry w stolicy Hiszpanii.
Z pewnością jednak Perez musiałby wysupłać sporą kwotę na te transfery, możliwe, że nawet 40-50 mln funtów, co może nie być takie proste nawet dla klubu z Santiago Bernabeu.
Joaquin co roku jest przymierzany do Realu (glownie dlatego ze sam czesto powtarza ze jego marzeniem jest grac w barwach Realu) ale wszyscy wiedza ze nie ma dla niego miejsca bo gra na pozycji Figo i Beckhama. W tym roku Figo odchodzi wiec moze sie to w koncu okazac prawda.
Co ciekawe wczoraj pilkarz powiedzial w ASie:
Nie jestem jeszcze pewien, gdzie trafię po opuszczeniu Betisu. Wszyscy twierdzą, że powinienem przenieść się do Realu. Jestem pewien, że musi to być klub, w którym będę się bardzo dobrze czuł, klub zawsze walczący o najwyższe trofea, klub, w którym stanę się jeszcze lepszym piłkarzem. W związku z tym pierwsze, o czym myślę, to Real Madryt - mówi Joaquin.
wiec szansa jest duza. Oby
Co do Reyes to okazal sie wielkim niewypalem transferowym i Arsenal chce sie go pozbyc jak najszybciej.
Sneijder, Van der Vaart
Jak donosi hiszpańska gazeta sportowa 'AS', dwaj pomocnicy Ajaksu Amsterdam: Wesley Sneijder i Rafael van der Vaart znajdują się na liście życzeń Realu Madryt. Byłoby to znakomite wmocnienie dla klubu, po tym jak opuści go Zinedine Zidane.
Powołując się na niemiecką stację telewizyjną ZDF, Rafael van der Vaart, którego kontrakt z Ajaksem wygasa latem tego roku, jest już po słowie z Królewskimi.
Pewnie plotki

Tak samo jak z Rosickim. Szczegolnie VdV bylby duzym wzmocnieniem
no van Der Vaart zawsze mowil ze chce gerac w Barsie

..wiec polotka
no van Der Vaart zawsze mowil ze chce gerac w Barsie

..wiec polotka
Figo mowil to samo, nawet wiecej
Nie bez powodu figo nazywany jest Judaszem, sprzedał się po prostu... Zreztą nie był wart 56 mln $... Za tą kase można było zrobić wtedy pare dobrych zakupów (niestety Gaspart nie wiedział co to znaczy

)
Van Bommel ponoć jedną nogą w Barcie (oferta przez samego Van Bommela potwierdzona)
Do Realu, ma szansę przejść ... ROSICKY 8O
Miałby zastąpić Zidana 8O
Nie wiem na stanowisko asystenta trenera ??

Bo wiekiem to by pasował??

przeciez Rosicky chyba nawet 28 lat nie ma.

przeciez Rosicky chyba nawet 28 lat nie ma.
Dokladnie to ma 24 lata. Mlody ten asystent
bo figo to juda$z i tyle...a vanderVaart cos ma związanego z Barca ale nie pamietam co:)
rosicky napewno bylby ciekawym rozwiązaniem,ale czy zawodnicy czescy ,,liczą" sie juz jako gracze Unii europejskiej????/
to teraz trochę plot nt Manchesteru United.
Casillas
Kontrakt Casillasa z "Królewskimi" wygasa w lecie tego roku. Reprezentant Hiszpaii liczy na podpisanie nowej, długoterminowej umowy z Realem. Nie wiadomo jednak, czy madrycki klub będzie w stanie sprostać wymaganiom finansowym swojego zawodnika. Coraz częściej powtarza się, że Casillas mógłby liczyć na dużo więcej pieniędzy, gdyby tylko zdecydował się na transfer do Manchesteru United.
Prawdopodobnie Sir Alex spróbuje "skusić" bramkarza "Galacticos" zarobkami rzędu 70 tys. funtów tygodniowo. W ciągu najbliższych 4 sezonów, konto Casillasa powiększyłoby się w ten sposób o okrągłe 14 milionów funtów.
Dyrektor wykonawczy Manchesteru United, David Gill, już wcześniej ostrzegł Fergusona, że w tym roku nie otrzyma dodatkowych środków na transfery, chyba, że pożegna się z którymś z piłkarzy obecnego składu. W lecie Manchester United najprawdopodobniej opuszczą dwaj bramkarze: Irlandczyk Roy Carroll i Hiszpan Ricardo. W tej sytuacji pozyskanie nowego golkipera wydaje się sprawą priorytetową. Trzeba bowiem pamiętać, iż Sir Alex już dawno stracił zaufanie do Amerykanina, Tima Howarda.
Ferguson wierzy, że właśnie kupno Casillasa pomogłoby "Czerwonym Diabłom" w odzyskaniu prymatu na Wyspach. Również i portugalski asystent Fergusona, Carlos Queiroz ma bardzo wysokie mniemanie o umiejętnościach Casillasa, który był niegdyś jego podopiecznym.
Według hiszpańskiej prasy, Ferguson jest w kontakcie zarówno z Casillasem jak i jego agentem, Ginesem Carvajalem.
Tymczasem Casillas wciąż zapewnia, że najchętniej pozostałby w Realu, lecz zaznacza, że w razie gdyby miał odejść, najchętniej spróbowałby swoich sił grając w którymś z klubów angielskiej Premiership.
A o tym, że negocjacje Casillasa z Realem w sprawie przedłużenia kontraktu nie idą za dobrze, najlepiej świadczy fakt, że Hiszpan od jakiegoś czasu pobiera... lekcje angielskiego.
Plotki o Robinho ciąg dalszy
Robinho: \"Nie rozmawiałem z Realem, nie przekreślam Barçy\"
[2005-03-27 03:54 by RvN]
Wygląda na to, że Ronaldinho ma duży dar przekonywania ludzi. Wystarczyło kilka dni, które Dinho spędził z wielką nadzieję brazylijskiego futbolu, magiem z Santosu - Robinho, by 21-latek z kraju kawy zaczął poważanie zastanawiać się nad tym co jest dla niego lepszym rozwiązaniem: Real Madryt czy Barcelona. Choć kilka tygodni temu madrycka prasa trąbiła, że Robinho jest już zaklepany przez 'królewski' klub, a dyrektor Sportowy Merengues Arrigo Sacchi wymówił magiczne słowa: \"Robinho es nuestro\", to na chwilę obecną przyszłość snajpera Canarinhos maluje się we mgle.
Wczoraj Robinho stwierdził ponoć: \"Wszyscy naokoło mówią, że będę grał w Realu Madryt, ale to przecież jest jeszcze otwarta kwestia. Blancos to z pewnością wielki klub, ale nic jeszcze z nimi nie podpisywałem, zresztą tak samo jest z... Barceloną\".
Brazylijska perła futbolu, jak często nazywany jest Robinho w ojczyźnie samby, ma duże szanse by zadebiutować dziś w meczu eliminacyjnym do Mistrzostw Świata 2006, przeciwko Peru. Dziennik 'El Mundo Deportivo', który przeprowadzał przedwczoraj wywiad z Ronaldinho, usłyszał z ust Gaucho, wiele pochwał i superlatyw na temat Robinho. 'El Crack Total' zadeklarował nawet, że bardzo chętnie widziałby swojego młodszego kolegę w szeregach Dumy Katalonii. Dinho rekomendował młodziana z ekipy mistrzów Brazylii mówiąc: \"Z nim w składzie Barcelona byłaby jeszcze lepsza\". Te słowa natychmiast sprokurowały lawinę doniesień o rzekomym pojedynku, który Real miałby stoczyć z Barceloną w lecie, tym razem już nie na niwie sportowej, tylko transferowej.
Co ciekawe, okazuje się, że Robinho od dziecka marzy o grze w Katalonii. Tak przynajmniej twierdzą jego przyjaciele, którzy opowiadają o tym, w jaki sposób napastnik Santosu wypowiadał i wypowiada się o Blaugranie oraz zgodnie stwierdzają, że następca Pele kilka razy pokazywał się w ich towarzystwie w trykocie FC Barcelony. Czy są to tylko głodne kawałki sprzedawane prasie dla podgrzania atmosfery? Trudno orzec.
\"Odkąd pamiętam, marzę o transferze na Stary Kontynent, do jakiegoś wielkiego europejskiego klubu. Naprawdę na dzień dzisiejszy nie jestem jednak w stanie powiedzieć gdzie zagram w kolejnym sezonie. To wielka niewiadoma. Moją ambicją jest przebić się na stałe do kadry Brazylii, dopiero później pomyślę o ewentualnej przeprowadzce\", powiedział gracz. \"Może trudno w to uwierzyć, ale naprawdę nie mam jakiegoś upatrzonego klubu. Jeśli zgłoszą się po mnie Real czy Barcelona, na pewno przestudiuję oferty tych fantastycznych klubów. To jednak czysto hipotetyczna sytuacja, więc dywagacje nie mają sensu\", dodał Robinho.
Czy Robinho trafi na Santiago Bernabeu? A może Joan Laporta jest fanem Championship Managera i postawi sobie za nadrzędny cel po raz kolejny utrzeć nosa Florentino Perezowi. Młody Brazylijczyk z pewnością ucieszyłby się gdyby dołączył do 'Samba Team'. Jest jeszcze trzeci scenariusz: Robinho może w ogóle nie ruszyć się z Ameryki Południowej, choć to jest akurat mało prawdopodobne. Cóż, pozostaje nam czekać i liczyć na mądrość władz katalońskiego klubu z Estadi Camp Nou.
[Mundo Deportivo]
Co ciekawe, okazuje się, że Robinho od dziecka marzy o grze w Katalonii. Tak przynajmniej twierdzą jego przyjaciele, którzy opowiadają o tym, w jaki sposób napastnik Santosu wypowiadał i wypowiada się o Blaugranie oraz zgodnie stwierdzają, że następca Pele kilka razy pokazywał się w ich towarzystwie w trykocie FC Barcelony.

Ta strona jest (pipi)ista, no leje. Robinho 100 % Katalonczyk
Przydałby się Robinho w FC B i fajnie byłoby go sprzątnąć Realowi

, jednak sądzę że dla barcy ważniejsze jest pozyskanie lewego obrońcy (gio trochę odstaje) i bramkarza który będzie rywalizował z Valdezem
brak paszportu-->nie przejdzie
El Crack SUMO
28 03 2005, 19:39
bo figo to juda$z i tyle...a van der Vaart cos ma związanego z Barca ale nie pamietam co:)
heh jego matka pochodzi z Katalonii
brak paszportu-->nie przejdzie
deco co Ty z tymi paszportami?

jak nie ma paszportu ktoś mu zaje***??

oka a na poważnie to Marquez oraz Ronni mogą już ubiegać się o "hiszpański paszport", więc gdyby trzeba było miejsce się znajdzie
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.