Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: TRANSFERY
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik Sportowy
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56
toudi
a to przeczytalem w gazecie:

Manchester United uzgodnił z Paris Saint Germain warunki transferu Ronaldinho. Brazylijczyk niemal na pewno zagra w przyszłym sezonie na Old Trafford.

Dyrektor wykonawczy Manchesteru, Peter Kenyon, spotkał się wczoraj z przedstawicielami Ronaldinho i PSG. Negocjacje zakończyły się pomyślnie i teraz już nic nie stoi na przeszkodzie w sfinalizowaniu transferu Brazylijczyka.

Manchester zapłaci za Ronaldinho 9 mln funtów. 23-letni piłkarz podpisze z „Czerwonymi Diabłami” pięcioletni kontrakt. Rocznie ma zarabiać 3.2 mln funtów.
Sarni
Beckham w Barcelonie ! MU doszło do porozumienia z Katalończykami, i jeśli Laporta zostanie prezdytentem, i rozmowy zakończą się pomyślnie, a są na dobrej drodze do tego, to Becks będzie piłkarzem Barcy. Poinformowały władze MU. To już na 99%.

Kluby już doszły do porozumienia, ciekawe co z piłkarzem... Mam nadzieję, że nie okaże się (pipi)ym zdrajcą. Jeśli tak to po ch,uj pierd,olił jaki to on wierny ?

Jest jeszcze jedna kwestia - Laporta ma drugie miejsce w notowaniach.
Obsolete
Bramkarz Fenerbahce i reprezentacji Turcji, Rustu Recber przyznał, że jest blisko transferu do Barcelony. Do transakcji ma dojść nawet jeśli prezydentem "Barcy" nie zostanie Joan Laporta.
- Jeszcze nic nie podpisałem, lecz mam nadzieję, że zrobie to w ciągu najbliższych dwóch tygodni - stwierdził Rustu. - Myślę, że trafię do Katalonii, nawet jeśli Laporta nie zostanie wybrany.

Upd:

Pomocnik Manchester United i reprezentacji Anglii - David Beckham stwierdzil, że czuje się rozczarowany i zaskoczony decyzją władz klubu, który zgodził się na propozycję transferową Barcelony.
Beckham dowiedział się do decyzji szefostwa United będąc na wakacjach w Ameryce. Zawodnikowi nie podoba się, że został wmieszany w polityczną walkę o władzę w katalońskim klubie. Przypomnijmy: United zgodzili się na transfer, pod warunkiem, że... prezydentem Barcelony zostanie Joan Laporta.
Ojciec Davida, Ted, powiedział: - Nie oczekuję od syna, że przyjmie ofertę Barcelony. Radzę mu, żeby tam nie jechał. Nie chcę, żeby odchodził, chcę by został w Manchester United. Niektóre osoby chcą, by David odszedł z tego klubu. Tą osobą, w domyśle, ma być menedżer Ferguson.
Przedstawiciele Beckhama nie zamierzają spotykać się z Laportą w sprawie kontraktu zawodnika w Barcelonie. Z kolei przedstawiciel Barcelony i samego Joana Laporty stwierdził, że z zawarciem umowy nie powinno być problemu.
Sarni
Jeśli nie będzie chciał to nie podpisze żadnego kontraktu.

Dodam tylko, że Hiszpanie nienawidzą Barcelony do tego stopnia, że piszą w gazetach, że Beckham wybrał Real. Niezłej czkawki ze śmiechu dostałem na widok tych tekstów laugh.gif
DMX

Prasa o Beckhamie

Wczorajsze doniesienia temat Beckhama najwyraźniej rozbudziły Pereza, który według Times'a nie zamierza rezygnować z tego piłkarza. Hiszpańska Marca twierdzi nawet, że Real i Spice Boy są o krok od podpisania kontraktu, a Florentino Perez zaczął właśnie negocjacje w tej sprawie, tym bardziej iż sam zainteresowany zaprzeczył na temat kontaktów z Laportą. Według angielskiej prasy, gdyby sam Beckham miałby wybierać, to padłoby właśnie na Real. Z wyścigu po Beckhama rezygnuje najwyraźniej Milan, którego prezydent Silvio Belrusconi stwierdził, że żądana za niego kwota jest zbyt wysoka. Prasa angielska twierdzi, że Beckham wybrał już praktycznie, a Real, czego dowodem byłoby choćby to, iż jego syn ma już szkołę w Madrycie. Manchester akceptuje warunki Laporty, jednak piłkarz jest temu niechętny.
(marca.com & as.com)

Beckham wcale nie chce przechodzić do Barcelony

Choć Manchester United zgodził się we wtorek sprzedać Davida Beckhama do FC Barcelona za 48 mln dolarów o ile nowym prezesem katalońskiego klubu zostanie wybrany Joan Laporta, sam piłkarz wyraził niezadowolenie, że stał się w Barcy elementem kampanii wyborczej i nie zamierza przenosić się do drużyny, która nie zagra w Lidze Mistrzów. - David był bardzo rozczarowany wtorkowym oświadczeniem władz Manchesteru United, że zostanie sprzedany do Barcelony, o ile jeden z kandydatów na prezesa klubu zostanie wybrany w niedzielnych wyborach. Nie odpowiada mu rola pionka w rozgrywce wyborczej - stwierdził agent piłkarza. Beckham, który leczy złamany nadgarstek i przebywa na urlopie z żoną w Los Angeles, miał stwierdzić, że nie spotka się z Laportą, czy ten wygra wybory czy nie. Nie zamierza przenosić się do klubu, który nie zagra w Lidze Mistrzów i czuje się zdradzony przez MU. Tymczasem Laporta stwierdził, że jeśli nie zostanie nowym prezydentem Barcy, pomoże zwycięzcy dopiąć transfer Anglika na Camp Nou, bowiem Beckham może się stać "nowym Johanem Cruyffem, którego sprowadzenie da taki impuls, jak w 1973 roku". Inego zdania jest jednak jeden z kontrkandydatów Lapoty, Josep Martinez- Rovira, którego zdaniem Anglik więcej szumu robi po za boiskiem niż na nim. - Beckham dobrze podaje, ale strzela za mało goli. Potrafi za to zapełnić swoją osobą kolumny w gazetach, ale nie takiego kogoś potrzebuje koniecznie Barca w obecnej sytuacji - stwierdził Rovira. Także tylko 15 procent fanów Barcelony stwierdziło w ankiecie dziennika "Sport", że kapitan reprezentacji Anglii byłby idealnym wzmocnieniem. Przeciwny odejściu Beckhama z MU jest jego ojciec, Ted. - Nie mówię, że nigdzie nie pójdzie, ale raczej nie Barceony. O wiele bardziej prawdopodobne jest, że trafi do Realu Madryt. Ale gdyby to ode mnie zależało, nie ruszyłby się nigdzie z Manchester United. Cała rodzina chciałaby, żeby tu został - powiedział. Piłkarz gra już na Old Trafford 11 lat i zdobył z klubem sześć z ostatnich ośmiu tytułów mistrza Anglii. Zarabia 143 tys. dolarów tygodniowo, a jego majątek "Sunday Times" ocenił niedawno na 79.5 mln dol. Gdyby jednak odszedł do Barcy, bardzo szybko, bo już 3 sierpnia zagrałby przeciwko dawnym kolegom, bowiem oba zespoły czeka pokazowy mecz w Filadelfii. Wg. agencji Reuters kibice "Czerwonych diabłów" nie mają nic przeciwko odejściu Beckhama z Old Trafford ale widzą w tym dobry biznes. - 30 milionów funtów za 28-letniego piłkarza to świetna cena, ta suma przyda się w klubie. A MU poradzi sobie bez niego. Zawodnicy przychodzą i odchodzą. Władze MU byłyby głupie, gdyby nie przyjęły tych pieniędzy nie sprowadziły na jego miejsce Ronaldhino - stwierdził np. Dave Cullen, posiadacz rocznego abonamentu na mecze MU nieprzerwanie od 1958 roku. Czyzby jednak Beckham miał grać w przyszłym sezonie w Realu? (gazeta.pl)

PSG wysoko ceni Ronaldinho

Paris Saint Germain ogłosił wczoraj, że nie napłynęły jak dotąd oferty kupna Ronaldinho Gaucho od Manchesteru, jak i innych klubów. PSG nie zamierza sprzedawać Brazyliczyka za kwotę niższą, niż 35 mln euro. Gwiazda francuskiej drużyny odkłada decyzję o swojej przyszłości na inny termin tj. kiedy powróci z Nigerii, gdzie Brazylia będzie rozgrywać towarzyskie spotkanie. Canal + potrzebuje pieniędzy w celu uśmierzenia niekorzystnej sytuacji finansowej paryskiego klubu. Wpływ na to mają niewątpliwie zamiary prezydenta PSG, Francisa Graille'a który chce budować silną drużynę oraz cały czas przekonuje menedżerów piłkarza, aby ten pozostał tu gdzie jest. lub zdając sobie, że będzie bardzo trudno zatrzymać Gaucho w składzie, zdecydował się na ustalenie nieco zaporowej ceny za tego gracza.
(marca.com & sport.es)

Decyzja zapadnie wkrótce...

Przyszłość Ronaldinho co do przynależności klubowej wciąż jest niejasna. Wszystko wyjaśni się po Pucharze Konfederacji FIFA. Najświeższe plotki mówią o tym, że to angielskie Newcastle United jest najbliższe pozyskania Brazylijczyka. Uzgodniono ponoć, że w odwrotnym kierunku powędruje Laurent Robert, kiedyś grający już w PSG.
Manchester United jest zdeterminowany, by pozyskać Ronaldinho, zresztą w klubie mówi się, że to będzie cel transferowy nr 1 tego lata. W Madrycie natomiast, gdzie jak zwykle najbardziej dyskutuje się o tym, jaką to gwiazdę sprowadzi tym razem Florentino Perez, zastanawiają się, czy faktycznie napsuć szyki Manchesterowi. Trwają żywe dyskusje w naszym klubie, oraz w całej Hiszpanii, na temat nadchodzącego okresu transferowego. Czerwone Diabły chcą sprzedać Beckhama, który przez jakiś czas był łączony z paroma klubami, teraz wydaje się, że na niego po prostu nikogo nie będzie stać. Z wyścigu już odpadł AC Milan, wydaje się, że również Barcelona nie będzie w stanie kupić Anglika. Pozostaje więc Real Madryt, który ma dylemat: kupić Ronaldinho, Beckhama, czy raczej pomyśleć o wzocnieniach linii defensywnej, co sugeruje się od co najmniej pięciu lat. Oto, co mówi brat Ronaldinho, a zarazem jego agent - Na koniec Pucharu Konfederacji wszystko powinno być jasne. Wiemy póki co, że PSG chce zatrzymać mojego brata oraz że poważne kluby się nim interesują. To powód do dumy, gdyż to świadczy o tym, że praca Ronaldinho we Francji daje efekty i jest podziwiana. On ma już projekt jego kariery odkąd przyjechał do Europy. I zakłada on, że dwa lata będzie grał dla PSG, jako wstęp do wielkiej europejskiej piłki. Jednak jeszcze wciąż nie dostaliśmy oferty, która zresztą powinna być negocjowana z klubem kupującym, oraz Paris Saint-Germain
RinG
Co do Beckhama - firma SFX radzi mu, żeby opuścił Manchester. Jeśli to zrobi to uznam go za zdradziecką szmatę i nie będę chciał go znać. Jeśli rzeczywiście prowadzi rozmowy z włoskimi i hiszpańskimi klubami to jest Judaszem i niech spier,dala.

No braaawo! Szczerze wali mnie Man Utd, ale to raczej jego wladze zachowuja sie jak zdrajcy i Judasze, a nie Beckham (ktory byl lojalny klubowi przez te 11 lat).

DMX: Plis, czy ty musisz sie ograniczac do wklejania newsow z RealMadryt.com?
Sarni
the_ring: wyjąłeś mi to z ust ! Teraz przejrzałem wszystko i widać jak na dłoni, że to nie Beckham chce odejść, tylko Ferguson chce go sprzedać (a Becks tego nie chce i zapowiada, że nie podpisze kontraktu z Barcą). Jak to powiedział Gordon Taylor - sprzedają go jak używany samochód.
Sarni
A ja dodam, że MU jest bliskie pozyskania młodego obrońcy reprezentacji Francji, Julien'a Escude. Francuz dostał już pozwolenie na odejście od władz swojego obecnego zespołu (Stade Rennes) i jest na dobrej drodze do zostania piłkarzem Czerwonych Diabłów. Podobnie sprawa miewa się z młodym Kameruńczykiem, Eric'iem Djemba-Djemba.
safferon
Juventus potwierdził zainteresowanie pomocnikiem Manchester United Juanem Sebastinamen Veronem.
Tuttosport podaje, że Juve jest gotowe zaproponować 14 mln funtów za Argentyńczyka, które miały by być rozłożone na raty. Alternatywnie Juventus może dać w zamian Edgara Davidsa lub Liliana Thurama, którymi bardzo interesuje się menedżer United Sir Alex Ferguson.

Pini Zihavi, jeden z agentów Verona, przyznał wczoraj, że Juve jest zainteresowany jego klientem.

Interesują się nim od dłuższego czasu, powiedział. Jego nazwisko pojawiało się (w rozmowach pomiędzy klubami) pod koniec ostatniego sezonu.

lapy (pipi) precz od thurama i davidsa ;p
Sarni
Thuram - taś taś taś smile.gif
Poza tym te 14 milionow wydaje mi sie smieszne, szczegolnie ze MU dalo za niego 28 milionow icon_twisted.gif
DMX
Sprawa z Beckhame zaczyna sie powli sie wyjasniac:

Wojna o głosy w Barcelonie trwa. Tym razem plany Laporty próbuje rozwiać Jaume Llauradó, kontrkandydat do stołka prezesa odwiecznego rywala Królewskich - Joan (Laporta - red.) nie będzie miał Beckhama, ponieważ podpisał on już wstępną umowę z Realem Madryt 12 maja. Mówie to dopiero teraz, ale mam swoje powody. Niech pan Laporta nie opowiada bajek.
Sarni
Buahahaha, podpisał umowę z Realem, rotfl. DMX, nie wierz w cuda smile.gif
Rozumiem, że to miało tak wyglądać - Beckham dowiedział się, że idzie do Barcy, zadzwonił do Pereza i powiedział "Ja bardzo kocham Manchester i nigdzie nie odejdę, dlatego chce podpisać z wami kontrakt, klub nie musi o niczym wiedzieć" laugh.gif laugh.gif laugh.gif Szczerze mówiąc to(pipi) na to, czy Beckham zostanie czy nie, ale nie lubie jak ktoś wierzy w takie BZDURY. Chyba ojciec Beckhama, i sam David wiedzą lepiej od ciebie co podpisują, a czego nie... A Becks wyraźnie mówił, że będzie w MU, dopóki go tam chcą i póki co nic nie podpisywał. Zresztą Real nie miałby z niego zbytniego pożytku - w pojedynkach 1 na 1 jest bardzo słaby, a to w Primera Division liczy się najbardziej. Podniecasz się chyba tylko nazwiskiem... Ja póki co wierzę, że Beckham zostanie w MU, zresztą przyzwyczaiłem się do tych ciągłych spekulacji.
Sarni
Beckham stwierdził, że nawet jeśli nie chcą go w MU, to i tak zostanie, choćby miał grać za darmo. Hmm... W
Za to jeden z prawników Becks'a twierdzi, że David dobrze wiedział o rozmowach z Barceloną...
Obsolete
Legenda Manchesteru United, George Best, skrytykowała postępowanie klubowych działaczy wobec Davida Beckhama. W zeszłym tygodniu ogłosili oni, że doszli do porozumienia z kandydatem na prezydenta Barcelony, Joanem Laportą, w sprawie sprzedaży gwiazdora do katalońskiego klubu.
- Wygląda na to, że Manchester United gra z Beckhamem w dziada. To nie jest odpowiednie postępowanie wobec osoby, która wykazuje tyle lojalności i przywiązania do klubu, szczególnie w obecnych czasach, gdy te wartości są tak rzadkie - komentuje Best.
- Na jego miejscu pozostałbym w klubie. Ma kontrakt ważny jeszcze przez dwa lata, a czy będzie grał czy nie, to już problem klubu.
- Mam dziwne przeczucie, że David będzie tu na starcie nowego sezonu - dodaje Best.

Bramkarz Fenerbahce, Rustu Recber na dniach stanie się zawodnikiem Barcelony. Wcześniej turecki golkiper doszedł do porozumienia z Joanem Laportą, który w niedzielę został prezydentem katalońskiego klubu.
- Moim marzeniem była gra w wielkim europejskim klubie i teraz to marzenie się spełnia - powiedział Rustu. - Będę reprezentował turecki futbol i tureckich bramkarzy w najlepszy możliwy sposób.
Rustu wybiegł jeszcze dalej w przyszłość. - Po grze w Barcelonie, chciałbym wrócić do Fenerbahce i tu zakończyć przygodę z futbolem.
Miłosz
Hey Sarni ! Czy Manchester United ma zamiar kupić jakiegoś nowego bramkarza ??
Z tego co słyszałem to Barthez zostaje w MU więc już nie wiem.
Sarni
Nowego bramkarza raczej nie kupią. Bardziej skoncentrują się na wzmocnieniu linii defensywy i ataku.
Sarni
Jeśli Beckham do soboty nie da odpowiedzi Barcelonie, Katalończycy wycofają swoją ofertę. Beckham stwierdził, że może grać dla MU nawet za darmo bo kocha ten klub. Zobaczymy co zrobi.

Za to działacze Realu stwierdzili, że nie mogą dać więcej niż 15 milionów funtów w gotówce, a takiej oferty United na pewno nie przyjmą. Wymiana również nie wchodzi w grę. Real ma raczej nikłe szanse na pozyskanie Davida. A ten koleś, którego cytował DMX po prostu chciał zmniejszyć szanse Laporty siejąc bzdury.

Jest jeszcze jeden problem - Raul nie zamierza oddawać "7" Beckhamowi, a Beckham bez numeru "7" grać nie może, bo ma to zapisane w kontrakcie sponsorskim, więc bardziej by się mu opłacała gra za darmo dla Ruchu Radzionków niż gra bez "7" dla Realu Madryt icon_twisted.gif
DMX
http://www.manutd.pl/
David Beckham zawodnikiem Realu Madryt !!!

Nie myślałem, że to mi przypadni ten niechlubny obowiązek. Cały internet zawrzał i wszsystko jest już jasne. David Beckham będzie zawodnikiem Realu od przyszłego sezonu. Real przeleje śmieszną kwotę Ł 22 mln.

MU jak na razie oficjalnie nie potwierdzi tej wiadomości. Klub musi czekać aż do jutra rano, do otwarcia londyńskiej giełdy aby ogłosić ten fakt.

Peter Kenyon przebywał ostatnio w Madrycie i wygląda na to, że doszedł do porozumienia z działaczami królewskich. Beckham będzie zarabiał Ł 4,2 mln przez 4 lata.

Pan Beckham przejdzie w 1 lipca testy medyczne i 2 zostanie oficjalnie zaprezentowany dziennikarzom.

NIEEEEEEEE błagam, żeby to był tylko zły sen ...

http://www.realmadryt.com/

Beckham zaklepany!

'AS' pisze, że dziś została podpisana indywidualna umowa z Davidem Beckhamem. Suma, jaką zapłaci Real Manchesterowi wynosi 25 milionów euro. Piłkarz ma zostać oficjalnie zaprezentowany 2. lipca. Kontrakt opiewa na 6 (!) milionów euro rocznie, piłkarz ma grać w Realu przez cztery sezony.
Wiadomość przedstawił dyrektor radia Cadena SER, José Ramón de la Morena. Ponoć te 25 milionów euro ma zostać spłacone w pięciu ratach. 1. lipca piłkarz przejdzie jeszcze testy medyczne. Poza tym Real zapłaci MU jeszcze dodatkowe 10 milionów euro, jeśli piłkarz zagra wymaganą ilość meczów.

YYEEEEEEEEEEEEEEEEEEESSSSSS!! biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
yab
Ciekawe kogo teraz sprzeda Real. Słyszałem że Guti sam odejdzie jeżeli przyjdzie Beckham.

Nara
DMX
BTW
Do dj_mc i innych znawców - Beckham gra już w Realu ?  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

Juz niedlugo laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif I kto teraz sie smieje wielki ekspercie cool.gif

Sir Alex Ferguson podziekowal na oficjalnej stronie Manchasteru Beckamowi za gra u niego

http://www.manutd.com/news/fullstory.sps?inewsid=37647

toudi
a mialem nadzieje ze jednak Beckham zostanie w Manchesterze, ale "chyba" sie mylilem sad.gif uwazam, ze Man Utd popelnil wielki blad sprzedawajac tak wysmienitego pilkarza jakim jest Beckham, mozna mu zazdroscic jego nogi tongue.gif sam bym chcial tak umiec strzelac jak on tongue.gif no coz - tylko ciekawe czy Beckham na pewno chce grac w Realu czy przyczyna tkwi w czyms innym ?
Anonymous
Ciekawe co z '7' Beckhama ? Jak 'obstawiacie' ? Z jakim numerem na koszulce David zaprezentuje się dziennikarzom 2 lipca ?
ISS_
Może z "15". Ten numer chyba nie jest zaklepany w Realu. No chyba że przed sezonem zmieni się numeracja w Realu smile.gif . A "7" i tak należy do Raula.
Sarni
Jeśli chodzi o numer, to podobno ma być to "77".
Co do przejścia - cel Realu nie był czysto sportowy, lecz komercyjny - kupili Beckhama, teraz to on będzie przynosił im ogromne zyski. Bo nie wierzę, żeby kupowali go jako piłkarza, bo on do tej drużyny kompletnie nie pasuje. Nie będę płakał - odszedł Beckham, przyjdzie kto inny. Śmieszna zdaje mi się suma transferu - 25 milionów Euro to porażka, szczególnie, że MU za tą sumę nie kupi żadnego klasowego piłkarza, nie mówiąc o przebudowie składu... Poza tym ślę gorące fuck'i dla Beckhama - taki jesteś wierny ? Obiecywałeś, że dopóki kotrakt nie wygaśnie, nie odejdziesz z zespołu, a mimo wszystko to zrobiłeś ? Żadnych rozmów nie prowadziłeś ? Ta, ciekawe, pewnie prowadzili je za ciebie wudu z Mozambiku... Jesteś po prostu szmatą.

A ty DMX się nie podniecaj, bo jeśli chodzi o aspekt sportowy, to do Realu on kompletnie nie pasuje... Jesteś pierwszym kibicem Realu którego znam, który cieszy się z tego transferu icon_twisted.gif

Ja tam się nie łamię - odchodzili już Cantona, Hughes, czy też Sheringham i nic się nie działo, to teraz tym bardziej nic się nie stanie.

Beckham ! Co ? Ty je,bany zdrajco !

A teraz najśmieszniejsze- MU na początku dostanie tylko 7 mln euro, pozostałą kasę dostanie w ciągu najbliższych 4 lat, w zależności od formy realu łącznie będzie to 18 lub 28 milionów euro. Powiem jedno - śmieszne pieniądze...
Miłosz
Stało się to, czego obawiałem się najbardziej. Beckham jest graczem Realu M sad.gif Beckhama będe zawsze uwielbiał, ale Realu raczej nie polubię !
Jestem ciekaw jak teraz będzie wyglądała gra Man U no i jak Beckham będzie grał w Realu.
Sarni
W MU powieje świeżością, kupią zapewne kogoś innego na prawą stronę i zmienią styl. A w Realu zmieni się jeszcze więcej - Beckham zapewne z początku kiepsko będzie sobie radził w Primera Division... To nie jego styl...
Veron
hiehie i wszyscy nagle zamkneli buzki:) JAk sie okazalo, Becks nie jest znowu taki nie do wyjecia, jak niektorzy sadzili, ba! nie jest nawet drogi. Ponoc nie zawsze cena odzwierciedla klase zawodnika i tak pewnie jestc w tym przypadku, ale fak faktem, ze MU nie zaspiewalo za wiele za swoja gwiazde. Cóz, widocznie Figo przejdzie na lewa strone a ciecia ustawia na prawej, ale to sie zobaczy. Aha, ja jestem kolejnym kibicem Realu nie zadowolonym z tej transakcji - powinni pakowac kase w obrone, a nie w srodek i atak.
Sarni
Ciekawe kogo teraz pozyskają Czerwone Diabły. Muszą kupić jednego dobrego obrońcę, pomocnika, oraz napastnika, a za 7 milonów euro które otrzymali od Realu raczej tego nie zrobią...
Miłosz
Hehe też mi się tak wydaje smile.gif

Jak myślisz jak już będą kogoś kupować to kogo ? Ronaldinho na pomoc, a na atak i na obronę ??
Sarni
Ronaldinho do MU raczej nie przejdzie, za drogi... Zapewne kupi go Barcelona.

Poza tym to zmień avatar, bo wygląda zdradziecko...
DMX
A pamietam jak niedawno Sarni wypisywales: to sa tylko ploty, przeciez to onet napisal, Beckam podpisze w przyszlym tygodniu nowy kontrakt. Wszysycy juz od 2 miechow wiedzieli ze odejdzie z MU tylko Ty jakies glupowy pisales biggrin.gif

Najbardziejh leje teraz z kibcow MU: Beckham to przeciez beznadziejny pilkarz nigdy nie umial grac laugh.gif

A co do numeru: David Beckham, świeżutki zakup Realu Madryt będzie grał w drużynie Królewskich z numerem 11 na koszulce. Do tej pory trykot z tym numerem przywdziewał Ronaldo. Brazylijski napastnik od nowego sezonu będzie miał 9 na plecach. Swój numer traci więc Fernando Morientes, który do tej pory grał z 9. To wydają się być ostatnie chwile "Morogola" w ekipie z Madrytu. Beckham początkowo miał mieć koszulke z numerem 77, ale przepisy La Liga pozwalają tylko na numery do 25.
Sam David jest bardzo szczęśliwy z tego, że będzie graczem Realu. Dziś rozpoczyna on swoje tournee po Azji. Washington Post pisze, iż koszulki Beckhama mogą okazać się cenniejsze, niż jego gra.
Sarni
Wszysycy juz od 2 miechow wiedzieli ze odejdzie z MU tylko Ty jakies glupowy pisales

Wszyscy wiedzieli, oprócz wszystkich laugh.gif W ploty z Onetu nie wierzyłem i wciąż nie wierzę, z Beckhamem i tak nie mieli racji, bo transfer miał opiewać się na 38 milionów funtów, a opiewa się na 25 milionów, i to Euro, więc śmiem twierdzić, że tamte newsy były wyssane z palca. Poza tym onet pisał też, że Becks przejdzie do Barcy... A teraz wierzę, bo sami zainteresowani, czyli Ferguson i Beckham wiedzą najlepiej....

Człowieku nie wmawiaj mi, że cały czas w to wierzyłeś...

Poza tym nie podniecaj się tak tym Becks'em - owszem, idealny do marketingu, ale piłkarz z niego normalny, w pojedynkach 1 na 1 jest marny, a to się liczy w Hiszpanii, United i bez niego sobie poradzi.
Baraqda
no prosze, moj kochany Beckham gra w moim kochanym klubie, lepiej byc nie moglo laugh.gif
AkUz
Co teraz z Figo?
DMX
Co teraz z Figo?

Zostanie przesuniety. Beckham bedzie defensywnym pomocnikiem, bedzie dokladnym podaniem obslugiwal kolegow. Figo to maszyna do pojedynkow 'jeden na jeden' Obaj swietnie sie uzupelnija.

Z zlych informacji: odejdzie Morientes i prawdopodobnie Guti sad.gif
Baraqda
figo pujdzie pewnie bardziej na srodek albo na lewo zamiast Makelele bo w podstawowym skladzie bedzie gral na bank.
DMX
Co do FIGO:
Inter wzmacnia się przed nowym sezonem. Prezydent Moratti potwierdził, że chce sprowadzić na San Siro Luisa Figo. Moratti powiedział:"Przyznaję, że chcieliśmy sprowadzić Beckhama, ale to Real go kupił i my nie mamy nic przeciwko temu. Pomimo tego, że Figo jest starszy niż Beckham, to jest piłkarzem, którego chcemy mieć w swoim zespole. Jest jeszcze wiele czasu do zamknięcia okna transferowego, więc jestem pewien, że zdołamy coś zrobić."

I drugi ciekawy news:
Ronaldinho wykiwa ManUtd??
Młoda gwiazda Brazylii i PSG Ronaldinho stwierdził, że jego przejście do Manchesteru nie jest jeszcze przesądzone. Zawodnik powiedział, że może trafi do Realu Madryt. Brazylijczyk miał być w przyszłym sezonie ulubieńcem kibiców z Old Trafford, ale wydaje się, że Ronaldinho może przejść do hiszpańskiego giganta. Spotkałby się tam z wieloma rodakami-Ronaldo, Roberto Carlose i Flavio Conceicao. Oto co powiedział Brazylijczyk.
"Jedyne co mogę teraz powiedzieć to to, że pracuję cięzko, aby zagrać w najsilniejszym klubie świata, a liga hiszpańska byłaby dla mnie bardzo dogodna. Jest wiele klubów, które lubię oglądać, ale są to przede wszystkim te, w których grają moi koledzy. Podziwiam Ronaldo i Zidane'a."

Moze wymienia Figo na Ronaldinho question.gif Albo sciagna obu i beda grac systemem 1-6-3 :wink:
Verb
Nie będę płakał - odszedł Beckham, przyjdzie kto inny...

Dziwne, Sarni, ze nie bedziesz plakal, bardzo dziwne. Calkiem nie dawno napisales:
Beckham się nigdzie nie wybiera. Poza tym Beckham to pół zespołu United, ciężko będzie po nim załatać dziurę.

Zaiscie dziwne :]
Sarni
E, tam, pier,doliłem głupoty, wystarczyło trochę pomyśleć i stwierdzić, że Beckham to nie pierwszy który odchodzi z MU i nikt nie jest niezastąpiony, a już na pewno nie Beckham icon_twisted.gif

FUCK BECKHAM icon_twisted.gif
Sarni
Przed chwilą przeczytałem trochę spekulacji i prawd dotyczących powodów odejścia z Beckhama... Nie wiem jak taki człowiek może być idolem, teraz zaczynam cieszyć się, że odszedł z Old Trafford. Rozmowy z Realem tak naprawdę prowadzone były już od Stycznia 2003, Beckham wszystko idealnie zaplanował, żeby wyszło na to, że to niewdzięczne United chce go sprzedać. Dziennikarze twierdzą też, że afera z latającym butem była kłamstwem - tak naprawdę David pobił się z innym piłkarzem w szatni, a tą całą historię o 'latającym bucie' wymyślił, żeby zatuszować całą sprawę.

Ile w tym wszystkim prawdy ? Tego nigdy się nie dowiemy, ale Beckhama od dnia wczorajszego znienawidziłem, i to bardzo...

Manchester United pozostał teraz bez największej gwiazdy, teraz wszyscy będą sobie równi, nikt nie będzie wywyższany. I to moim zdaniem wyjdzie klubowi na dobre. A Real ma już takie doświadczenie w kupowaniu gwiazd, więc na pewno wie co robi. Ten transfer wyjdzie obu zespołom na dobre.
Verb
Znienawidziles czy nie porownanie twoich dwoch wypowiedzi - no musisz sam przyznac - dosyc ciekawie kontrastuje

Beckham to nie pierwszy który odchodzi z MU i nikt nie jest niezastąpiony, a już na pewno nie Beckham

Beckham to pół zespołu United, ciężko będzie po nim załatać dziurę.

No sam powiedz...
Sarni
Wtedy trochę źle to ująłem, wydawało mi się, że Beckham jest naprawdę cenny dla zespołu, ale po obejrzeniu skrótów z meczów, w których nie brał udziału, stwierdziłem, że on nie jest tu niezastąpiony, ba, jego brak jest niezauważalny.
DMX
Wtedy trochę źle to ująłem, wydawało mi się, że Beckham jest naprawdę cenny dla zespołu, ale po obejrzeniu skrótów z meczów, w których nie brał udziału, stwierdziłem, że on nie jest tu niezastąpiony, ba, jego brak jest niezauważalny.

laugh.gif laugh.gif Ale wymyslil wytlumaczenie. Beckham byl najwieksza gwiazda MU i nic tego nie zmieni. Wszysycy znaja jego niesamowite podania do Van Nisterooya. A jego brak bylo widac w meczu z Realem jak wszedl na koncowke i zaczol tak mieszac (gol i asysta).

----------------------------------------------------
Dobra a teraz na temat: Perez potwierdzil ze Real zamieza sciagnac Ronaldinho :!: Powiem wiecej sam pilkarz powiedzial ze chce grac w hiszpani.

czujecie ten sklad:
- Beckham
- Figo
- Zidane
- Ronaldinho

-Ronaldo
-Raul
8O

Jesli przyszedl by Ronaldinho to trzeba by kupic obronce swiatowego formatu. Najlepiej jakby jeszcze tak Samuel z Romy, Chivu albo Lucio z Bayeru u nas zawitali to juz konkret by byl
YETI
No teraz tylko czekać kiedy wielki Reale rozpadnie sie z powodu ogromnych długów
sesesese...........^^
Verb
stwierdziłem, że on nie jest tu niezastąpiony, ba, jego brak jest niezauważalny.

Oj, Sarni, chyba 'lekko' przesadasz. Jak odejscie Beckhama jest dla MU niezauwazalna strata, jezeli chodzi o sile zespolu to ja juz sam nie wiem ;>>
Sarni
Ale wymyslil wytlumaczenie. Beckham byl najwieksza gwiazda MU i nic tego nie zmieni. Wszysycy znaja jego niesamowite podania do Van Nisterooya.

No i o to chodzi ! Wszyscy znają jego podania, nie jest już w stanie nikogo nimi zaskoczyć. MU w ubiegłych latach nie osiągnęło nic na arenie międzynarodowej, pora zmienić styl gry, a najlepszą drogą do tego, była sprzedaż Beckham'a, który bądź co bądź kreował styl MU w ostatnich latach. Wraz z odejściem Beckham'a, otwierają się drzwi dla nowych zawodników, którzy teraz będą kreować grę. Beckham był gwiazdą - owszem, teraz wszyscy będą sobie równi, nie będzie tego jednego, który będzie wywyższany ponad resztę, co moim zdaniem wyjdzie na dobre drużynie. Ferguson wie co robi, o to się nie martwię.

VerB: owszem, jego brak może i jest zauważalny, ale na pewno nie wpływa aż tak niekorzystnie na grę United jak mogłoby się zdawać.

Odchodził już Cantona - wszyscy się łamali i nie wierzyli w to, że Red Devils będą wciąż na topie. I co ? Dwa lata później MU sięga w pięknym stylu po potrójną koronę, jako drugi zespół w Europie (po Ajaxie Amsterdam).

Poza tym to nareszcie skończą się wszystkie spekulacje dot. Beckhama, koniec nerwów, Beckham w Madrycie i jego OK icon_twisted.gif

Skończyła się era starego MU i gry pod Beckhama. Teraz będzie era nowego MU icon_twisted.gif

Z pewnością trudniejszy do zastąpienia niż Beckham byłby Ruud van Nistelrooy, czy też Ryan Giggs.

icon_twisted.gif GLORY, GLORY MAN UNITED ! icon_twisted.gif
toudi
ogladalem dzisiaj wiadomosci sportowe na polsacie, byl tam skrot z wywiadu z Beckham przeprowadzony podczas jego pobytu w Japonii - Beckham powiedzial, ze zawsze chcial grac w klubie lepszym od poprzedniego a za taki uwaza Real Madryt, takze wspomnial o numerze na koszulce i powiedzial ze dla krolewskich moze grac z kazdym numerem, nie chce zabierac "7" Raulowi.

z innej beczki, takze uslyszalem podczas wiadomosci na polsacie, Real Madryt wylaczyl sie z licytacji o Ronaldinhio, pozostaja teraz tylko juz dwa kluby, Man Utd i FC Barcelona, zobaczymy kto da wiecej
Verb
Jeszcze Ronaldinhio? To by bylo ciekawe :> Ale gdzie obrona panie?
Sarni
Czytaj uważnie lolku smile.gif

Real Madryt wylaczyl sie z licytacji o Ronaldinhio
Verb
Czytaj uważnie lolku :)

Real Madryt wylaczyl sie z licytacji o Ronaldinhio

Musze sie wyspac kiedys :P

Trzeba jakosc wytlumaczyc ten wtorny analfabetyzm ;]
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.