joecole
16 01 2006, 23:09
Shinji Ono w Urawa Red Diamonds
Zawodnik Feyenoordu Roterdam - Shinji Ono odchodzi z klubu. Reprezentant Japonii przenosi się do klubu japońskiej ligi - Urawa Red Diamonds. Suma transferu nie została ujawniona do publicznej wiadomości, ale media spekulują, że holenderski klub wzbogaci się o 2,5 miliona Euro.
26-letni pomocnik reprezentacji Japonii w swojej dotychczasowej karierze grał już w Urawie Red -Diamonds. Był to jego pierwszy klub w którym rozwinął się jego talent. W latach 1997-2001 Ono był podstawowym zawodnikiem swojej drużyny co zaowocowało przenosinami do Eredivisie. Przed sezonem 2001/2002 działacze Feyenoordu zdecydowali się na zakup młodej gwiazdy japońskiej piłki. Podczas 4-letniego pobytu w Holandii Ono był jednym z lepszych zawodników, ale w ostatnim czasie grał coraz mniej, a w bierzącym roku odbywać się będą Mistrzostwa Świata na których Shinji Ono ma nadzieję prezentować barwy Japonii.
Juve potwierdza zainteresowanie Gallasem
Luciano Moggi potwierdził, że William Gallas jest celem transferowym numer 1 gigantów Serie A.
Gallas nie jest do końca zadowolony ze swojego pobytu na Stamford Bridge i agent piłkarza rozgląda się za nowym klubem dla swojego klienta. Przyszłość Francuza została zachwiana od lata ubiegłego roku. Mówiło się o jego odejściu już w tamtym okresie, ale włodarze Chelsea nie wyrazili na to zgody. Jednak jak na razie zarząd angielskiego klubu nie stawia problemów i być może ustawiony w kolejce Juventus pozyska 28-latka.
Juventus rozgląda się za obrońcą, który mógłby grać po prawej stronie bloku defensywnego. Włodarze włoskiej drużyny nie doszli do porozumienia z Willy Sagnolem, który ponoć chce pozostać w Bayernie Monachium. Przyszłość Jonathana Zebiny również nie jest kolorowa.
"Gallas to piłkarz, który mógłby grać u nas długi czas"- cytuje "Daily Mirror" wypowiedź Moggiego.
Real Madryt poważnie zainteresowany Gago
Królewscy zamierzają sprowadzić do drużyny pomocnika Boca Juniors - Fernando Gago.
Gorącym zwolennikiem transferu jest dyrektos sportowy klubu - Benito Floro, który uważa, że należy obniżyć średnią wieku drużyny. Obserwowany Argentyńczyk ma tylko 19 lat. A oto co sam zainteresowany mówi o możliwości transferu: ''Zawsze marzyłem o grze na starym kontynecie. Liga Hiszpańska jest tą, która mnie najbardziej interesuje.'' ''Moim idolem był zawsze Fernando Redondo - były gracz Królewskich. Chciałbym podążyć jego śladami. Wierzę, że Madryt jest najwłaściwszym miejscem dla mnie''
Źródło:
http://realmadryt.com.pl
Messi do Realu? hhahaha śmiechu warte.. Ojciec Messi'ego zapowiedział że jego syn nie ma zamiaru się ruszać z Barcelony

Iniesta do Realu? hahahahaha Andres zostaje w FCB
Po prostu szukają nowego figo...a ze juda$zy jest mało to nie znajdą takowych....
wg mnie te obietnice kandydatów na prezesów są śmieszne. Pewnie wiekszosc z nich to czyste bujdy!
jakby tak bylo jak gadają to po zebraniu wszystkich kandydatow do kupy
w realu by grlai Messi Iniesta c.ronaldo,adriano diarra,robben carvalho tevez itp
***Wiśnia***
3 07 2006, 08:51
i to wlasnie ukazuje slabosc Realu Madryt...
Jesty nowy prezes...chce kupic robbena,cesca febregasa,diarre,chivu,kake..troche malo prawdopodobne transfery
artosz Ślusarski przez rok będzie występował w portugalskim UD Leiria. Piłkarz został wypożyczony z Groclinu Grodzisk Wielkopolski za 100 tys. euro - poinformował serwis 90minut.pl.
Po roku może zostać wykupiony przez portugalski klub. Kwota transferu wyniosłaby jeden milion euro.
Groclin sie rozpada ?
***Wiśnia***
7 07 2006, 20:15
QUOTE(Tytek @ 3 07 2006, 12:01)

Jesty nowy prezes...chce kupic robbena,cesca febregasa,diarre,chivu,kake..troche malo prawdopodobne transfery
pewnie ze maloprawdopodobne.juz same nazwiska pokazuja ze to sciema.Real nie jest jedynym ani najpotezniejszym klubem swiata(mowa o chwili obecnej) by sciagnac od innych wielkich klubow takie nazwiska...i np po co im 3 wielkich pilkarzy na 2 miejsca jak fabregas,diarra i kaka...
Bohaterowie niemieckiego mundialu - Włosi Fabio Cannavaro i Gianluca Zambrotta, a także Brazylijczyk Emerson, przejdą najprawdopodobniej z Juventusu Turyn do Realu Madryt - poinformowały w sobotę hiszpańskie media.
Według dzienników "As" i "Marca", negocjacje między tymi klubami rozpoczęły się w piątek z inicjatywy byłego trenera "Juve" Fabio Capello, który jest obecnie szkoleniowcem Realu Madryt.
Real sie wzmacnia kosztem Juve ;] ciekawe czy te transfery dojdą do skutku..? Barca bedzie miała równorzędnego rywala w Lidze
Fabio Capello powiedział, że jeśli Juventus zostanie zdelegowany do niższej ligi, to na pewno Zambrotta i Cannavaro przejdą do jego klubu.
Z kolei prokurator powiedział, że jeśli Włosi zdobędą Mistrzostwo Świata, to może im się upiecze.
Ludwa07
10 07 2006, 15:11
Fabio Grosso oficjalnie piłkarzem Interu Mediolan
Kontrakt Grosso z Interem został zarejestrowany we włoskiej federacji 29 czerwca, "Ale Fabio wie dlaczego zwlekaliśmy z ogłoszeniem tej wiadomości..." powiedział dyrektor techniczny Interu Mediolan, Marco Branca. Dzień po trumfie Włoch na MŚ Branca ujawnił, iż Grosso "Podpisał kontrakt z Interem kończący się w 2010 roku."
sir_ryszard
11 07 2006, 07:53
Didier Deschamps nowym trenerem Juventusu
Didier Deschamps został dzisiaj oficjalnie trenerem Juventusu Turyn. Nowy trener Włochów podpisał 2-letni kontrakt. W latach 1994/1999 Didier był piłkarzem "Juve". Ostatnio na stanowisku trenera "Starej Damy" był Fabio Capello, który od nowego sezonu będzie szkoleniowcem Realu Madryt.
Marek Saganowski w ES Troyes
Francuski klub ES Troyes poinformował, że nowym zawodnikiem klubu został Marek Saganowski. Polak z nowym klubem ma podpisać 3-letni kontrakt. Za polskiego napastnika klub zapłaci 1,6 miliona euro, a pewna część tych pieniędzy trafi do poprzedniego klubu Saganowskiego, Legii Warszawa. Troyes w poprzednim sezonie zajęło 17 miejsce w Ligue 1.
Hristu Chiacu nowym piłkarzem Wisły Kraków
Hristu Chiacu podpisał dzisiaj dwunastomiesięczny kontrakt z Wisłą Kraków. Umowa zawiera opcję przedłużenia o kolejne cztery lata. Rumuńskiemu piłkarzowi, który może grać jako lewy i prawy pomocnik, skończył się kontrakt z Nationalem Bukareszt, a zatem Wisła nie wyda na nowego zawodnika ani "grosza".
Adrian Mutu w Violi
Dotychczasowy napastnik Juventusu Turyn, Adrian Mutu od nowego sezonu będzie bronił barw Fiorentiny. Oficjalna strona internetowa "Juve" poinformowała, że klub za piłkarza otrzyma 8 milionów euro, rozłożone na trzy lata.
***Wiśnia***
14 07 2006, 21:56
QUOTE(ogqozo @ 9 07 2006, 15:25)

Fabio Capello powiedział, że jeśli Juventus zostanie zdelegowany do niższej ligi, to na pewno Zambrotta i Cannavaro przejdą do jego klubu.
Z kolei prokurator powiedział, że jeśli Włosi zdobędą Mistrzostwo Świata, to może im się upiecze.
nie prokurator powiedzial tylko minister sprawiedliwosci, ale na szczescie dla sprawiedliwosci i czystosci futbolu,rzad powiedzial ze beda miec normalny proces sadowy.jesli sa winni to trudno musza za to zaplacic.
-Topek-
16 07 2006, 19:18
Cannavaro juz w Realu
Greq(dudus)
16 07 2006, 19:41
Jeszcze nie...
Jesli Cannavaro odejdzie, mam nadzieje, ze Real wylozy okragla sumke, za najlepszego obronce na swiecie. Juventus i tak zrobi dobry interes, poniewaz zaplacil za Niego 3 lub 4 miliony Euro, Interowi Mediolan.
***Wiśnia***
16 07 2006, 20:05
QUOTE(Słoik @ 16 07 2006, 20:58)

Jesli Cannavaro odejdzie, mam nadzieje, ze Real wylozy okragla sumke, za najlepszego obronce na swiecie. Juventus i tak zrobi dobry interes, poniewaz zaplacil za Niego 3 lub 4 miliony Euro, Interowi Mediolan.
przeciez zaplacili za niego tylko 1mln i pewnie za wiecej niz 2-3mln nie przejdzie a sprzedac go musza bo jako juz od dawna klasowy obronca pobiera za duza pensje jak na Juve.No nie wiem czy tak odrazu mozna go okrzyknac najlepszym na swiecie.Napewno jest najlepszym obrońca MŚ2006.Mozna np.powiedziec ze Ronaldo to najlepszy napastnik w historii pilki noznej ale czy to prawda...
Serio, 1 milion? Skad masz ta informacje? Ja slyszalem o 3. A jesli chodzi o sume odstepnego, to Chelsea chciala wylozyc za Cannavaro 15 baniek, wiec nie sadze, zeby Juventus zjechal na pulap 2, 3, czy nawet 4. Chyba, ze kapitan Italii, postawil dzialaczy klubu przed faktem dokonanym. Zreszta, nie ma sensu dzielic skory na niedzwiedziu, skoro jeszcze do konca nie jest pewne, iz Fabio zostal graczem Realu.
Ukyo_Tachibana
17 07 2006, 18:23
Duff w Tottenhamie
Juve robi cyrki i sie odwoluje ... szmaciarze

Slyszalem cos o tym ze Vieira ma przejsc do Man Utd prawda to ??
Stranger
17 07 2006, 19:32
Reszta szmat również sie odwołuje, czyli wszyscy, których oskarżono ;]
Co do Vieiry to w sumie kiedyś w czasach gdy był w Londynie mówił, że tam nie zagra, nawet z Keane'em sie raz pobili. Byloby ciekawie, powitanie miałby niecodzienne ;]
QUOTE(Ukyo_Tachibana @ 17 07 2006, 19:23)

Juve robi cyrki i sie odwoluje ...
szmaciarze
Czemu tak piszesz/myślisz/mówisz, czy ty wiesz co chociaż udowodnili JUVENTUS'OWI, bo jak nie to.... (ach, nie kończe tego zdania szkoda słów)
I to samo pytanie do
Stranger'a !!!
QUOTE(Stranger @ 17 07 2006, 20:32)

Reszta szmat również sie odwołuje, czyli wszyscy, których oskarżono ;]
Wszyscy się odwołują, nawet prokurator (chce serie B dla Milanu i serie C dla Juve). Wiedziałem, że to się tak skończy... Najbardziej się obawiam tego, że bodaj do 20. lipca należy do UEFA zgłosić ostateczną tabelę ligi, a wyniki odwołań mają być do 25., tak więc możliwe, że nie będzie żadnego włoskiego zespołu w europejskich pucharach (choć moim zdaniem jest to możliwe w 20%).
Kubaa__
17 07 2006, 21:31
QUOTE(***Wiśnia*** @ 16 07 2006, 21:05)

Mozna np.powiedziec ze Ronaldo to najlepszy napastnik w historii pilki noznej ale czy to prawda...
no ba
to, ze sie odwoluja nie powinno nikogo dziwic, skoro istnieje taka mozliwosc, to zrobią to chociazby dla zasady.
ogolnie to i tak we Wloszech odstawiono nielza ch,ujnie. jakby teraz nie usprawiedliwiac tej calej bandy oszustow, to za takie numery powinni wszystkich wy..(pipi)ic w siną dal i zdegradowac do 4 ligi, a wszyscy najlepsi zawodnicy do Realu xD.
:*
Coś mi się wydaje, że teraz to Inter będzie potęgą przez kilka lat... co najmniej. Fabio Grosso tylko w tym pomoże. Zresztą, Inter w sumie już wywalczył mistrzostwo.
Stranger
17 07 2006, 22:51
QUOTE(Aleks @ 17 07 2006, 20:43)

Juve robi cyrki i sie odwoluje ...
szmaciarze
Czemu tak piszesz/myślisz/mówisz, czy ty wiesz co chociaż udowodnili JUVENTUS'OWI, bo jak nie to.... (ach, nie kończe tego zdania szkoda słów)
I to samo pytanie do
Stranger'a !!!
Piszę tak, bo skoro jedna z drużyn zamieszanych w to jest "szmatą" to dlaczego reszta nimi nie może byc? ;] Kibicuję Juve i określenie "szmaciarze" w ich kierunku z mojej strony jest ironią. Zreszta wobec pozostałych klubów też. To o działaczach nie mam zbyt pochlebnego zdania, choć Moggi zaczyna teraz wyciągać "brudy" na zewnątrz. Szkoda że nie był taki rozmowny gdy proces nabierał rozpędu. Być może z jego wiedzy wyszło by na jaw, że na tym szkodliwy proceder w Serie A się nie kończy, ofkoz o ile było by to prawdą, a nie robieniem zwykłego szumu i odwróceniem uwagi od jego osoby.
end of offtop
QUOTE(ogqozo @ 17 07 2006, 23:22)

Coś mi się wydaje, że teraz to Inter będzie potęgą przez kilka lat... co najmniej. Fabio Grosso tylko w tym pomoże. Zresztą, Inter w sumie już wywalczył mistrzostwo.
z tego co mi wiadomo to im mistrza nie przyznali
a sam grosso im wystarczy na mistrza włoch,ale na LM nie ma co marzyc,jesli przyszedłby Toni i jakis dobry rozgrywający to wtedy ta druzyna mogłabybyc grozna...chociaz bramkarzy mają słabych
sir_ryszard
18 07 2006, 23:38

Duff w Tottenhamie Juve robi cyrki i sie odwoluje ... szmaciarze

Slyszalem cos o tym ze Vieira ma przejsc do Man Utd prawda to ??
Damien Duff jeszcze nie jest w żadnym Tottenhamie Hotspur. To że rozmawiał nie powód że już się tam znalazł. Podobnie jest z Ruudem Van Nistelrooy'em. Nie jest żadnym piłkarzem Realu Madryt. Jak na razie oferty potencjalnych zainteresowanych za tych dwóch graczy są odrzucane. Spekulacje transferowe są męczące, już się nie chce tego wszystkiego czytać. Nie wiem jak Was, ale mnie interesują potwierdzone, jasne i pewne przeprowadzki.
Ukyo_Tachibana
20 07 2006, 18:43
Hmmm dziwne zaslyszalem poprostu na RFN FN ze Duff jest juz w Tottenhamie ok sorry my bad
Dzisiaj, TVP1: Cannavaro i Emerson są już w Realu. Prawda to?
FC Barcelona potwierdziła przed chwilą zakup dwóch piłkarzy Juventusu Turyn - Gianluci Zambrotty i Liliana Thurama. Wiadomość taka została wysłana do wszystkich agencji prasowych oraz podana na oficjalnej stronie klubu.
Szczegóły operacji nie zostały ujawnione ale mówi się o 14 milionach euro za Włocha i 5 milionach za Francuza. Zambrotta podpisze 4-letni kontrakt a Thuram 2-letnią umowę.
YEEESS!!! TO juz oficjalnie
a w realu to tlyko cannavaro jest oficjalnie jak narzie
Prezentacja obu graczy będzie miała miejsce po powrocie drużyny z USA i Meksyku.
Czyli najlepsi defensorzy Serie A migrują do Hiszpani... obawiam się, że Calcio wpadła w bagno z którego będzie wychodzić latami....
Ojciec Kaki: Mój syn zostaje w Milanie
Od kilku dni w prasie krążą kolejne plotki rozpuszczane głównie przez hiszpański brukowiec As mówiące o tym, że praktycznie przesądzone jest przejście Kaki do Realu Madryt. Królewscy oferują Milanowi 56 milionów euro, a Kaká ma dostać siedmioletni kontrakt gwarantujący mu zarobki w wysokości 10 milionów euro za sezon. W związku z tym w całej sprawie głos zabrał ojciec Brazylijczyka - Bosco Izecson Pereira Leite, który jest jednocześnie agentem piłkarza. Bosco powiedział: "Mój syn zostaje w Milanie. Nigdy nie kontaktowałem się z przedstawicielami Realu Madryt. Nie rozmawiałem z Baldinim, ani z Mijatovicem. Jeśli Real jest zainteresowany pozyskaniem mojego syna musi najpierw skontaktować się z Milanem. Ricky niedawno przedłużył kontrakt do 2011 roku, który zamierza wypełnić. W Hiszpanii mówi się, że mój syn chce grać w Realu? To nieprawda, a przynajmniej nie teraz. Chce zostać w Milanie. Calderon oferuje 10 milionów euro za sezon? Nic o tym nie wiem."
W tym miejscu warto przypomnieć, że As zamieścił wypowiedź ojca Kaki, który miał stwierdzić, że jego syn kontaktował się z Realem już w maju, a on sam chętnie rozmawia o transferze z Mijatoviciem. Wszystko więc wskazuje na to, że hiszpańska gazeta po raz kolejny wymyśliła wypowiedź i zamieściła ją na swoich łamach.
i tak ma być
już mnie mdli jak widzę te wszystkie , dumne wypowiedzi kibiców realu , jaki to oni nie będą mieli super skład i jak wszyskich rozwalą , opierając to na cudzym nieszczęściu ...

..... gdyby nie degradacja Juve to by dalej musieli wstydzić się za te swoje gwazdeczki ....
***Wiśnia***
24 07 2006, 22:01
QUOTE(Adi_G @ 23 07 2006, 18:04)

i tak ma być
już mnie mdli jak widzę te wszystkie , dumne wypowiedzi kibiców realu , jaki to oni nie będą mieli super skład i jak wszyskich rozwalą , opierając to na cudzym nieszczęściu ...

..... gdyby nie degradacja Juve to by dalej musieli wstydzić się za te swoje gwazdeczki ....
i tak nie maja ani jednego dobrego pomocnika i ani jednego napastnika...
dokąłdnie...nie ma kto kreowac gry...ale to dobrze:)
z napastnikow maja tlyko ronaldo,cassano,portillo i raula/??
***Wiśnia***
25 07 2006, 18:30
QUOTE(Tytek @ 25 07 2006, 19:07)

dokąłdnie...nie ma kto kreowac gry...ale to dobrze:)
z napastnikow maja tlyko ronaldo,cassano,portillo i raula/??
no maja tylko ta 4.zaden z tych pilkarzy do dobrych JUZ nie nalezy.
Ukyo_Tachibana
27 07 2006, 13:10
Maja jeszcze Robinho ale i tak nie maja nikogo w srodku tzn poza Elitarnymi emerytami
***Wiśnia***
27 07 2006, 22:00
QUOTE(Ukyo_Tachibana @ 27 07 2006, 14:10)

Maja jeszcze Robinho ale i tak nie maja nikogo w srodku tzn poza Elitarnymi emerytami
Robinho to jeszcze pilkarz nieograny w Europie i do tego marne sa jego szanse w pojedynku z Angolami czy Wlochami bo w takich meczach ani sie nie zastawi ani nie ucieknie
No nie wiem, czasami jak go widze w akcji to wydaje mi sie ze cały real moze stac i patrzec. On chyba tez moze grac jako ofensywny pomocnik.
Hm...dziwne ze jeszcze nikt nie napisał o transferze ruuda van nisterloya za 15 milionow do realu. NO to teraz mają napastnika

ciekaw jest jak spisze się w primera division
Nie sądze by Ruud był w pierwszym składzie.
znając Capello to napewno będzie w nim Cassano i tu niewiadomo
Trezege
28 07 2006, 00:14
QUOTE(Gallas @ 28 07 2006, 00:53)

Nie sądze by Ruud był w pierwszym składzie.
znając Capello to napewno będzie w nim Cassano i tu niewiadomo
A mnie sie wydaje, ze Ruud bedzie gral w pierwszym skladzie.
ManU prowadzi rozmowy z Corinthians w sprawie pozyskania Mascherano.
***Wiśnia***
28 07 2006, 10:05
Ruud bedzie w pierwszym bo poprostu strzela duzo goli i nie marnuje okazji czego nie mozna powiedziec o reszcie napastnikow.Cassano napewno nie bedzie gral nawet na lawce.Ten pilkarz tak sie spieprzyl ze szok.byl obiecujacym mlodzikiem ale po przyjsciu do Realu nie gral(podobno z powodu nadwagi) i watpie by juz kiedys sie przebil.Zapewne bedzie gral Ronaldo bo jak go posadzi(mimo iz powinine na lawie siedziec) i bedzie Realowi slabo szlo to kibice go powiesza.
Carrick w Manchesterze United za 14mln funtow.Musza kupic jeszcze Mascherano i srodek bedzie dobry bo nie wierze w odrodzenie Scholesa.I mam nadzieje ze G.Rossieg beda wystawiac obok Rooneya.
To real gra 2oma napadziorami czy jednym??
MAm nadzieje ze rossi zostanie wypozyczony a przyjdzie tomek kuszczak:)
rossi jest jeszcze nieograny... mimo ze zostal najlepszym graczem rezerw. Carrick hmm tez go nie za bardzo widzialem w skladzie ManU - zobaczymy jak sobie poradzi. Schoels strzelil dwa gole w meczu z Celticiem i zebral dosc dobre noty, ale jeden mecz niczego nie swiadczy.
MAm nadzieje ze rossi zostanie wypozyczony a przyjdzie tomek kuszczak:)
Z calym szacunkeim, ale kuszczak nie jest wart Rossiego. Tyle.
Carrick jest def.pomocnikiem?
Carrick jest def.pomocnikiem?
tak.
***Wiśnia***
28 07 2006, 17:14
A wiec jednak!Mascherano na 90% w MU(to nie to samo co 100%

.
Dzialacze Corinthians zaakceptowali kwote 16mln funtow i agenci Javiera negocjuja kontrakt z MU.Oby sie dogadali.Mozliwe ze jesli MU nie dogada sie z Atletico w sprawie Torresa to dadza 30mln za Mascherano i Teveza(pamietacie incydent gdy Tevez wyszedl na konferencje prasowa w koszulce MU;).
Carrick jest DMFem ale takim bardziej jak Gerrard.Posiada dobre podanie i uderzenie wiec moze tez grac jako OMF.
Co do Scholsa to widzieliscie jak zdobyl te gole??Gdzie te jego atomowe uderzenia,wspaniale prostopadle pilki i gra bez przyjecia...no i gdzie ta jego sprinterska szybkosc...oby wrocil do formy sprzed lat..to nie wykluczone bo wystarczy spojrzec na Nedveda 2-3lata temu...
Milan kupił Bonere z Parmy

, kwoty nie ujawniono
RobsonAM
30 07 2006, 14:02
RVN jest swietnym piłkarzem i na pewno bedzie w pierwszym składzie Realu
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.