Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: TRANSFERY
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik Sportowy
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56
DMX
z innej beczki, takze uslyszalem podczas wiadomosci na polsacie, Real Madryt wylaczyl sie z licytacji o Ronaldinhio, pozostaja teraz tylko juz dwa kluby, Man Utd i FC Barcelona, zobaczymy kto da wiecej

No wlasnie ze Real nadal chce kupic Ronaldinho.

Real nie rezygnuje z Ronaldinho

Real Madryt najwyraźniej stara się zdominować w okresie transferowym czołówki sportowych gazet. Pozyskanie Davida Beckhama jeszcze nie nasyciło apetytów "królewskich" i nie zamierzają oni w związku z tym rezygnować z walki o pozyskanie napastnika Paris St. Germain Ronaldinho Gaucho.
Według doniesień L"Eguipe prezydent Realu Florentino Perez jest w stałym kontakcie telefonicznym z prezydentem paryskiego klubu Francisem Graille. Pozyskanie słynnego Brazylijczyka może okazać się niezwykle trudne, bowiem PSG nie zamierza sprzedawać Ronaldinho, a o jego usługi starają się również takie potęgi jak Manchester United, AC Milan czy FC Barcelona.
(pilkanozna.pl)

Czego jak czego ale prezesa Realowi moze pozazdroscic kazdy klub. Chlopak jest bardzo obrotny. Jak tylko sie dowiedzial ze Barcelona chce Brazylijczyka powiedzial "Takiego wala" i zaczol licytowac biggrin.gif
toudi
czyli na polsacie wcisneli kita ludziom, normalnie bym sie smial jak kiedys by Real zbankrutowal tongue.gif
Greg
Real jest rewelacyjny, chce kupic kolejnego pomocnika, a obrona jaka jest kazdy widzi, Juve strzelil im w meczu 3 gole, MU 4... ale co tam, wazne ze atak i pomoc pierwszorzedne, bez komentarza po prostu
Miłosz
Skoro jest to temat o transferach to piszmy coś:

Info ze strony: http://www.manutd.pl/

Sevilla podaje, że jest poważnie zainteresowana kupnem Diego Forlana. Urugwajczyk czekał całe wieki na swoją pierwszą bramkę dla MU. Miał przez to wielu przeciwników. Jednak jego pracowitość, skromność i entuzjazm oraz bardzo ważne bramki przeciwko Liverpoolowi i Chelsea przysporzyły mu rzesze zwolenników. Diego jednak nie zaskarbił sobie przychylności Fergusona co można było zauważyc po tym, że rzadko wybiegał w końcówce sezonu.

Sevilla cały czas walczy o możliwość gry w pucharze UEFA. Dyrektor techniczny klubu z Andaluzji, Ramon Rodruguez przyznał, że bardzo chce mieć Forlana u siebie.

Nasz trener też bardzo chce mieć Diego u siebie. Wszystko teraz zależy od warunków finansowych.
Ferguson jednak może postawić wygórowaną cenę gdyż nie chce stracić na tym transferze. Słaba skuteczność może jednak skłonić do obniżenia kwoty Ł 7 mln.

Teraz o tych, którzy mogą przyjść. Eric Djemba-Djemba i David Bellion prawdopodobnie dołączą do MU przed końcem czerwca.

Zdobywca Pucharu Narodów Afryki jest związany z Nantes aż do 2007 ale jego agent, Willie McKay powiedział:

Eric gra dziś przeciwko Brazylii i chce zabłysnąć. Mówił mi, że bardzo chce się przenieść.
Natomiast David Bellion prawdopodobnie w poniedziałek będzie miał lunch z Fergusonem na południu Francji. Bardzo szybki napastnik jest już wolnym zawodnikiem, gdyż nie przedłużył kontraktu z Sunderlandem. Przybycie Belliona będzie krzyżykiem na przyszłej karierze Forlana na Old Trafford.

Agent Samuela Eto'o podaje, że jego klientem interesuje się Manchester United. Eto'o zdobył we wczorajszyjm meczu przeciwko Brazylii jedyną bramkę w 83 minucie, dająca zwycięstwo reprezentacji Kamerunu

Manchester poprzez sprzedaż Beckhama zyskał sporo pieniędzy na nowe transfery, dzięki którym będzie mógł wzmocnić skład. Ferguson ma od dawna upatrzoną garstkę piłkarzy, ostatnio jednak w kręgu zainteresowań trenera znalazł się Samuel Eto'o. Willie McKay, agent Eto'o, twierdzi, że Samuela obserwowali ostatnio zwiadowcy Red Devils

Samuelowi pozostała umowa ważna na jeszcze 3 lata, ale bardzo chce trafić do Premiership. Zabrałem go do Manchesteru United , gdzie był obserwowany. W tym sezonie zdobył 15 bramek, ale problemem jest to, że Mallorca chce za niego 10 milionów Ł.

W umowie Eto'o zawarta jest klauzula, na mocy której 50% zysku ze sprzedaży Samuela otrzyma były klub piłkarza - Real Madryt. Klauzula ta wygasa jednak w tym lecie.

Mam nadzieję, że jeden z dużych klubów angielskich sypnie groszem - dodaje na koniec McKay.
Mendrek
Heh wiem jak sie czujesz Sarni. To tak samo jak ja,
kiedy ten cwok Figo zaprezentowal sie w koszulce Realu.
Ale MU nawet bez Beckhama da sobie rade. Nie liczy
sie zawodnik lecz zespol. A Real'owi Beck raczej nie
pomoze. Gdzie go ustawia? Na obronie? Jej... Ale po
co im tylu napastnikow i pomocnikow?
Sarni
Heh wiem jak sie czujesz Sarni. To tak samo jak ja,
kiedy ten cwok Figo zaprezentowal sie w koszulce Realu.
Ale MU nawet bez Beckhama da sobie rade. Nie liczy
sie zawodnik lecz zespol. A Real'owi Beck raczej nie
pomoze. Gdzie go ustawia? Na obronie? Jej... Ale po
co im tylu napastnikow i pomocnikow?

Mendrek - ja wcale nie rozpaczam z powodu odejścia Beckhama, martwią mnie jedynie okoliczności przejścia Becks'a - uważałem go za wiernego klubowi, a poprzez ten transfer pokazał się dla mnie z innej strony. Jego odejście wyjdzie klubowi na dobre moim zdaniem, zmieni się styl gry i wszystko będzie ok, Ferguson ma już doświadczenie w zastępowaniu gwiazd (Cantona, Hughes i kilku innych)
Mendrek
No a imie Figo wszystkim zawsze kojarzylo sie z Barca.
Miłosz
Oby teraz do Manchesteru przeszedł zawodnik wysokiej klasy. Manchesterowi potrzebny piłkarz, który będzie potrafił wziąć (czasami) wszystko na siebie. Chodzi mi tu o jakiegoś naprawdę wybornego technika, który potrafi dryblować no i dobrze grać sam na sam. Mam nadzieję, że trener sprowadzi kogoś odpowiedniego do tej roli.
Veron
MU jak MU, ale ciekawe co asie teraz dzieje w Barcelonie? Ich nowy prezydent, jak ohasło wyborcze, rzucał textem: wybierzcie mnie, a na Camp Nou zagra Beckham. Powinni go wykopać icon_twisted.gif
Ukyo_Tachibana
O dupe to rozbic MU bez Beckhama to nie bedzie MU confused.gif ten (pipi) Real mogl by zbankrutowac wreszcie confused.gif
Sarni
O dupe to rozbic MU bez Beckhama to nie bedzie MU confused.gif ten (pipi) Real mogl by zbankrutowac wreszcie confused.gif

Jeśli uważasz, że MU bez Beckham'a będzie słabe, to się grubo mylisz. Owszem, to będzie inne, odmienione MU, skończy się gra 'na Becks'a' i zacznie się kolejna, nowa era w historii MU. Przyjdą nowi piłkarze, zmieni się styl. Już po meczach z Realem Madryt wiedziałem, że w grze MU musi się coś zmienić, bo inaczej Europa będzie dla nas zamknięta. I najlepszą drogą do tego była chyba sprzedaż Beckham'a, zresztą Ferguson dobrze wie co robi, to profesjonalista, za jego kadencji odchodziły już większe gwiazdy niż Beckham, i co się działo ? MU zdobywało kolejne trofea, podwójne korony i jako drugie w Europie sięgnęło po triplet.
Sarni
Teraz kilka słów na temat transferów do MU.

W MU już na 99% zagrają - amerykański bramkarz NJ/NY Metrostars, Tim Howard, kamerunśki pomocnik Nantes, Eric Djemba-Djemba, oraz napastnik Sunderlandu - David Bellion.

Podsumuję to tak - ten bramkarz się przyda, reszta może będzie ok jako zmiennicy.

Poza tym MU interesuje się Samuel'em Eto'o, a Mallorca chętnie sprzeda kameruńczyka by zarobić trochę gotówki. [mój komentarz: Eto'o jest moim zdaniem jednym z najlepszych napastników świata, bez wątpienia idealny partner dla Ruud'a]

Harry Kewell na 100% nie przejdzie do MU [i dobrze]

Agent Pavla Nedveda twierdzi, że MU i Real wyraziły chęć kupna gwiazdy Juventusu. Czech twierdzi, że wolałby grać w Anglii. Niestety, transfer ten będzie mógł do skutku prawdopodobobnie dopiero za rok [mam nadzieję, że wcześniej, bo Nedved jest IMO piłkarzem dużo lepszym niż Beckham]

Robert Assis, agent, a zarazem brat Ronaldinho, oświadczył, że po zakończeniu Pucharu Konfederacji zostanie ogłoszony nowy klub Brazylijczyka. Największe szanse na pozyskanie gwiazdy Canarinhios mają oczywiście FC Barcelona i Manchester United. Wybór należy do Ronaldinho. [moim zdaniem wybierze MU, zresztą Barcelonie bardziej zależy na Henry'm]
DMX
No teraz tylko czekać kiedy wielki Reale rozpadnie sie z powodu ogromnych długów
sesesese...........^^

Konkurs: Jakie jest na dzien dzisiejszy zadluzenie Realu?
toudi
nie wiem, oby jak najwieksze, w koncu moga zbankrutowac icon_twisted.gif
Sarni
No teraz tylko czekać kiedy wielki Reale rozpadnie sie z powodu ogromnych długów
sesesese...........^^

Niewielkie :cry:
Sarni
Do Manchesteru United prawdopodobnie dołączy reprezentant Francji i zawodnik Parmy, Sebastian Frey. Stanie się tak, jeżeli MU uda się sprzedać Bartheza.

WHOAAAAAAAAA smile.gif
DMX
sesesese...........^^

Niewielkie :cry:

A kto kupi Bartheza? Najgorszy bramkarz jaki widzialem, nie wiem jak MU mogl go kupic

Zadluzenie Realu:

Niemal w rok po wyborze na prezesa, w lipcu 2000 roku, Perez zarządził śledztwo w sprawie zniknięcia z kont klubu około 350 milionów peset (2,1 mln euro) z lat rządów prezesa Sanza. Jednak mimo destabilizacji finansowej i "góry" długów, jeszcze przed przyjściem Pereza, Real zdołał zdobyć najcenniejsze trofea w europejskim futbolu, pierwsze miejsca w Lidze Mistrzów 1998 i 2000, m. in. dzięki bramkostrzelnemu Raulowi Gonzalezowi.
Obecnie Perez koncentruje swe wysiłki na uzdrowieniu finansów klubu, które na początku swej kadencji uznawał za "ciężko chore".

Nie bez wpływu na taka sytuacje były rekordowe transfery za takich piłkarzy jak Portugalczyk Luis Figo, kupiony od Barcelony, lub Francuz Zinedine Zidane (z Juventusu). Jednocześnie jednak Perez zmniejszył zadłużenie klubu, szacowane na 246 mln dolarów , sprzedając w ubiegłym roku tereny treningowe Realu władzom miejskim Madrytu.

Gdy sfinalizowano umowę prezes powiedział: "Od dziś możemy żyć spokojnie, bez finansowych kłopotów. Real Madryt musi być nie tylko liderem sportowym, ale także finansowym".
Verb
Takze zycze milego oczekiwania na "bankructwo" Realu :>
Veron
Ja kjuz kiedym mowilem, Peal jest w dobrej kondycji finansowej, a jak jeszcze opchnie miastu Santiago Bernabeu, to w ogole bedzie w pyte.
Sarni
Tim Howard przeszedł do Manchesteru za kwotę 1,5 mln Ł.

Fajnie, myślę, że na pewno będzie lepszy od Barthez'a, zresztą USA zawsze miało dobrych bramkarzy (Friedel, Keller) icon_twisted.gif

Poza tym pojawiły się informacje, jakoby Ronaldinho był bliski przejścia na Old Trafford. Sam piłkarz twierdzi, że chce grać w drużynie Mistrzów Anglii. Prawdopodobnie przejąłby pozycję i numer po Beckhamie.

Poza tym, trzecim celem transferowym jest obrońca reprezentacji Francji - Julien Escude. Piłkarz dostał już pozwolenie na odejście z klubu i być może zasili drużynę czerwonych diabłów.

Jeśli Real Mallorca zmniejszy nieco kwotę odstępnego za Samuel'a Eto'o, to prawdopodobnie czarnoskóry reprezentant Kamerunu zasili atak MU.

Fajno, fajno icon_twisted.gif Mi się te transfery podobają icon_twisted.gif
Greg
no tak, bo jedynie bramkarze moga grac rekoma w pilce noznej smile.gif
RinG
Po pierwsze sorki za opóźnienie, ale nie było mnie parę dni na forum, więc nie mogłem się wcześniej wypowiedzieć smile.gif

Kiedy przeczytałem na necie info o transferze Beckhama to nieźle się wkur'wiłem. Perez, ty bucu! Ale gdy doczytałem do końca to normalnie zacząłem sie śmiać - ludzie, co by nie mówić o Beckhamie, za TAKĄ kasę opłacało się go sprowadzić choćby po to, by grzał ławę (choć nie zanosi się na to).

Co do ustawienia Realu: myślałem trochę nad tym jak Królewscy będą teraz grać no i wymyśliłem smile.gif Zakładam, że do Realu nie przejdzie Ronaldinho (Perez, lepiej dla ciebie żeby tak było), ale jakis klasowy obrońca, najlepiej Walter Samuel (czego bym BARDZO chciał, niestety na to też się nie zanosi sad.gif ).
Dobra, przechodzimy do sedna sprawy, jak graliscie w CM to kojarzycie 5-3-2. W kazdym razie ja widze dwie opcje:

a) Beckham na prawym skrzydle - Figo przechodzi na AMC, a Zidane MC.

-------------------------Raul----------Ronaldo----------------------------
----------------------------------------------------------------------------
-----/---------------------------Figo------------------------/-----------
------|---------------------------------------------------------|-----------
------|---------------------------------------------------------|-----------
------|---------------Makelele---------Zidane-------------|-----------
----Carlos-----------------------------------------------Beckham-------
--------------------Hierro----------------Helguera-----------------------
------------------------------W.Samuel----------------------------------
-------------------------------Casillas-------------------------------------

B) Figo na prawym skrzydle - Beckham idzie na MC, a Zidane AMC.

------------------------Raul----------Ronaldo---------------------------
---------------------------------------------------------------------------
-----/-------------------------Zidane-----------------------/---------
------|---------------------------------------------------------|----------
------|---------------------------------------------------------|----------
------|---------------Makelele---------Beckham-----------|----------
----Carlos--------------------------------------------------Figo---------
--------------------------------------------------------------------------
--------------------Hierro----------------Helguera---------------------
------------------------------W.Samuel---------------------------------
--------------------------------------------------------------------------
-------------------------------Casillas-----------------------------------

Mam nadzieję, że wszystko jest dobrze widać. Aha, jakby ktoś nie wiedział, to te znaczki to są strzałki smile.gif
Miłosz
Djemba - Djemba będzie grałw MU !

Info z www.manutd.pl

Pomocnik reprezentacji Kamerunu [Kamerun wczoraj awansował już do półfinałów Pucharu Konfederacji], Eric Djemba-Djemba powiedział, że wszystko ma już uzgodnione z Fergusonem i z klubem. Oznacza to, że ten czarnoskóry zawodnik od przyszłego sezonu będzie występował na Old Trafford.

22-leni Kamerunczyk powiedział dla The News od the World: Miałem kilka telefonów w sprawie transferu. Bardzo się ucieszyłem, że tak wielki klub, jakim jest ManU interesuje się mną. Sir Alexa Fergusona poznałem w Nantes. Bez problemu mogę powiedzieć, że jest on najlepszym trenerem i menadżerem na świecie.
Jestem bardzo podekscytowany, że będę mógł grać na Wyspach. Premiership to wspaniała liga, gra się tam tylko na wysokim poziomie. Mam nadzieję, że poradzę sobie. - zakończył Eric.
We wczorajszym meczu pomiędzy Kamerunem, a Turcją [wygrana Kamerunu 1:0, gol Geremiego z karnego w 90. minucie] Djemba-Djemba grał 70 minut. Inny Kamerunczyk, Samuel Eto'o, którym United też jest zainteresowany rozegrał pełne 90-minut i miał pare sytuacji strzeleckich, jednak nie zdołał pokonać Recbera Rustu.
rychu18
Karagunis pomocnik reprezentacji Grecjii w w Interze Mediolan ,najlepszym klubie na świecie laugh.gif laugh.gif laugh.gif Ale ten transfer już chyba o nim wiecie!!! laugh.gif laugh.gif laugh.gif

PS.Sarni widzę u ciebie kandydata do bana z taką fajnątwarzyczką!!!Co jest z Tobą laugh.gif
Verb
Florentino Perez pojedzie do Paryża w nadchodzący poniedziałek w celu zawarcia umowy z Paris Saint Germain w sprawie transferu Ronaldinho do Realu. Francuska gazeta sugeruje, że Perez osobiście podszedł do kwestii Ronaldinho, bowiem nie wysyła do Paryża swoich przedstawicieli, albo też Jorge Valdano, ale wybiera się tam we własnej osobie.Transfer Ronaldinho po zakupie Beckhama otwiera drzwi Gutiemu oraz Figo do odejścia, twierdzi L'Equipe. Portugalczyk miałby zasilić szeregi Manchesteru United, po wykluczeniu możliwości przejścia do Serie A. Manchester, który w ostatnich dniach zmniejszył naciski w celu pozyskania Ronaldinho, lukę bo Beckhamie mógłby zastąpić właśnie Figo.

No nie powiem, ciekawe spekulacje. Jednak z drugiej strony:

Ronaldinho w jednym z udzielonych wywiadów przyznał, że zajęcie miejsca na prawym skrzydle pomocy Manchesteru i noszenie koszulki z numerem 7 byłoby dla niego wielkim honorem.

Powołując się na agenta i zarazem brata Ronaldinho, oficjalna strona Manchesteru podaje, że opuszczenie PSG przez Brazylijczyka jest coraz bardziej prawdopodobne, a miejscem, do którego miałby się on udać byłaby Premirship. Dla samego zawodnika wybór na pewno nie będzie łatwy. Swoje oferty złożyli Manchester, Barcelona, Newcastle i Real. Dwa ostatnie kluby mają jednak małe szanase: Real dokonał już wielkiego transferu sprowadzając Beckhama, a Newcastle powoli przestaje się liczyć w wyścigu o Ronaldinho.

To moja największa decyzja w życiu. Sprawa dotyczy dwóch klubów, mam do rozważenia dwie fantastyczne oferty, więc bardzo ważne dla mnie jest by wybrać prawidłowo. Wszyscy mówią o zmianie - Ronaldinho za Beckhama i koszulka z numerem 7 dla mnie. To byłby oczywiście ogromny honor. -mówi Ronaldinh.

A wiec albo Real albo MU. Barca chyba odpadla z rozgrywek ["Barca proponuje 40,000 funtów tygodniówki i chce rozłożyć kwotę transferową na raty, które miałyby być spłacane przez okres trwania kontraktu piłkarza, czyli cztery lata. Na takie warunki nie chce przystać jednak PSG"] , o Newcastle nawet nie wspominam :P
rychu18
Verb widzę,że i Ty nie próżnujesz mi masz twarzyczkę z napisem kandydat do bana laugh.gif laugh.gif laugh.gif Ekipa się powiększa ,ciekawe kto następny.Ja ,sarni ,Ty no,no:)
Odyn
Ja mam transfery tak z 10Kbps w porywach do 12
Verb
Verb widzę,że i Ty nie próżnujesz mi masz twarzyczkę z napisem kandydat do bana :lol:  :lol:  :lol: Ekipa się powiększa ,ciekawe kto następny.Ja ,sarni ,Ty no,no:)

pierog ;(

Ciekawe spekulacje wysmaza takze \"AS\"

Hiszpański 'AS' zastanawia się, czy w przypadku sprowadzenia do Madrytu Ronaldinho, znajdzie się miejsce dla Figo i Gutiego. Ten drugi już nie kryje się z tym, że po sprowadzeniu Beckhama, dla niego kończy się kariera w Madrycie. Figo natomiast nieśmiało przebąkiwał o odejściu, zresztą co rusz się ze swych słów wycofując. Ma on bowiem zagwarantowane (słownie) przez Valdano, że i dla niego starczy miejsca na boisku.  
Poza tym, jeszcze niedawno mówiło się o rychłym przejściu Ronaldinho Gaucho do Anglii, tymczasem teraz jakby nieco MU spuściło z tonu. Być może znów zadziałał Perez, uzgadniając z Kenyonem, że na Wyspy przeniesie się Figo... Trzecia opcja proponowana przez 'AS' jest taka, że Ronaldinho będzie kupiony tego lata, ale na rok jeszcze pozostanie w Paryżu, natomiast Figo nadal będzie grał dla Realu.  
Perez zdaje się posuwać bardzo daleko w swych działaniach. Już jest zdecydowany na sprowadzenie dwóch gwiazd w letnim oknie transferowym.

Zobaczym, zobaczym co z tego wyjdzie...
DMX
A co wy na to:

Patrick Vieira i REAL MADRYT, czy to możliwe? Okazuje się, że tak... dokładnie za 12 miesięcy defensywnemu pomocnikowi londyńskiego Arsenalu kończy się kontrakt. REAL jest w stanie poczekać cały rok, żeby sprowadzić Francuza nie wydając na niego ani grosza (poza kontraktem oczywiście).Obecnie Vieira został wyceniony przez Arsenal na 25 mln funtów co skutecznie odstraszyło Juventus Tyrun. Jak narazie nie zanosi się na to, żeby Patrick przedłużył kontrakt z wicemistrzem Anglii.

Źródło: www.Primeradivision.pl

Vieira w Realu, on jest lepszy od Beckhama
Miłosz
Ja nie wiem co ten Real chce osiągnąć. Najpierw kupi pełno pomocników, tym samym wpadając w długi, a obrony i tak nie ma smile.gif Z resztą czy to ważne smile.gif Ja tam teraz tylko chcę, żeby do Manchesteru przyszli Ronaldinho i Eto'o. Mamy już Tima Howarda i Jemba - Jemba.
rychu18
A słychać coś,albo wypatrzyliście i wyniuchaliście aby ruszyło coś w tym temacie w Bayernie Monachium?!? laugh.gif laugh.gif laugh.gif MAm zły wywiad chyba laugh.gif W Bayernie nic się nie dzieje ,noooo :cry: Albo to i dobrze,że nie ma roszad laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Miłosz
Jeeeeee!!!

Ronaldinho piłkarzem Manchesteru United !!!

Info z www.manutd.pl

Na stronie SkySports pojawiła się informacja ze Ronaldinho podjął decyzje i od przyszłego sezonu będzie grał w Manchesterze United.

Brazylijczyk miałby uzupełnić lukę po Beckhamie na prawej pomocy i dostać historyczną dla klubu 7 na koszulce.

Każdy mówił o mojej substytucji z kapitanem reprezentacji Angli. To dla mnie olbrzymi zaszczyt. Dodatkowo będę mógł przywdziać trykot z 7, a wiem jak ważny to numer, w historii klubu

United, to wielki klub. Chaiłem przejść z PSG do Hiszpanii, ale kiedy dowiedziałem się, że mógłbym grać w Mu, bardzo tego chciałem

To była najważniejsza decyzja mojego życia, Ja juz ja podjąłem. Czas na kluby, ale wiem, że to formalność - zakończył Brazylijczyk.

Więc teraz pozostaje tylko dopełnić formalności i MU ma nową gwiazdę w składzie. Miejmy nadzieje ze to prawda.-przyp. Diablo

Geremi do MU ?

MU jest poważnie zainteresowany Kameruńczykiem i prawdopodobnie po przejściu Ronaldinho to właśnie strzelec zwycięskiego gola w meczu z Turcją będzie następnym zakupem. Geremi został zaoferowany przez Real w zamian za obniżenie kwoty odstępnego za Davida. Sir Alex nie chciał nawet o tym słyszeć i zażądał żywej gotówki. Wydaje się to rozsądne gdyż teraz po przejściu Anglika na Santiago Bernabeu z Realu odejdą gracze tacy jak Guti, Morientes czy Geremi. Królewscy będą zmuszeni do obniżenia kwoty odstępnego za swoich graczy.

Przedstawiciel Geremiego na Wyspach, Barry Silkman powiedział:

Wiemy, że teraz MU skupia się na sprowadzeniu Ronaldinho. Walka toczy się między nimi a Barceloną. Wiemy też, że po tym transferze MU zwróci uwagę na mojego klienta. Mamy przed sobą długą drogę ale jesteśmy pewni, że dopniemy swego.

Wiemy też, że dopóki przyszłość Geremiego w Realu nie będzie jasna, MU nie zacznie z nami negocjacji.

Real chce Ł 10 mln ale pewnie kwota zejdzie do Ł 6 mln gdyż Geremi nie będzie mial szansy zagrać w pierwszym składzie. Kwota ta może skusić MU i co ważniejsze, inne kluby odpadną z rywalizacji o Kameruńczyka. Przypomnę tylko, że Geremi w zeszłym sezonie grał dla M'boro. Wybiegł 34 razy i strzelił 7 bramek. Germi był także kapitanem reprezentacji, która w 2000 roku na Olympiadzie w Sydney zdobyła złoty medal. Obecny zawodnik Realu wygrał także dwa razy Puchar Narodów Afryki.
Mendrek
Hmm cholera wspolczuje ekipom robiacym gry. Ciekawe
czy w Pes 3 Beckham nadal bedzie w MU biggrin.gif
Bo w tym momencie to se chyba darowali smile.gif
Miłosz
Bo w tym momencie to se chyba darowali smile.gif

Czemu ?? Może specjalnie poczekają jak się skończy okno transferowe i dopiero będą uaktualniać składy.
DMX
Jeeeeee!!! 

Ronaldinho piłkarzem Manchesteru United !!!

Cale szczescie. Dobrze ze Barcelona wycofala sie z transferu (bo za drogo). To od razu Perez stwierdzil ze w tym roku nie chce sprowadzac Brazylijczyka (ciekawe gdzie on chcial go wystawic?). Beckhamem tez tak bylo jak Barca zaczela trabic ze na pewno bedzie gral u nich od razu Real rzucil sie do negocjacji.
Miłosz
Hehe teraz jestem ciekaw kogo Laporta sprowadzi do Barcy, przecież obiecał kibicom Beckhama smile.gif Tyle naobiecywał a tu ZONK ! Ciekawe co teraz sobie myślą kibice smile.gif

UPDATE:

Info z www.mautd.pl

(...)Powracając do transferów, nieoficjalnie wiadomo, że jeżeli Rijkaard zostanie trenerem Barcelony będzie się starał ściągnąć Paula Scholesa , jednak Manchester musiałby dopłacić.

Niepewna jest natomiast przyszłość Franka de Boera, który powiedział, że dostał kilka ofert gry na Wyspach, w tym od ManU. Jednak jak sam powiedział, kocha Barcelone i będzie się starał zrobić wszystko, aby zostać w Katalonii.
Sarni
Ronaldinho, Howard i Djemba-Djemba na 99% na Old Trafford - nie powiem, bardzo sie ciesze z tego faktu smile.gif Ronaldinho z pewnoscia godnie zastapi Beckhama. Howard jest swietnym bramkarzem, o klase lepszym od Bartheza, a Djemba-Djemba jest mlody i beda z niego ludzie, niech tylko zmieni to nazwisko smile.gif. Poza tym przydalby sie jeszcze Eto'o i Geremi i mamy druzyne lux:) [kolonia Kamerunu:)]

BTW to bede rzadziej odwiedzal forum, bo po pierwsze to mam z(pipi)anego kompa i musze zrobic format, ale poki co stukam z laptopu (a tu musze uzywac modemu). A po drugie to pojutrze wyjezdzam do Turcji i jedyna nadzieja w kafejkach smile.gif
RinG
A wlasnie: Perez stwierdzil, ze w tym roku nie sprowadzi Ronaldinho, bo w skladzie jest juz 3 zawodnikow spoza UE (bystry chlopak jest, nie ma co smile.gif )

ALE w takim razie nie ma tez szans na sprowadzenie W. Samuela (w koncu Argentynczyk) na co szczerze liczylem sad.gif
DMX
Vicente Del Bosque zostal zwolniony, ladnie podziekowano mu bo mistrzostwo Hiszpani to za male osiagniecie jak dla Realu. Zostal tez zwolniony 35 letni obronca Hierro. Czyli beda wzomcnienia obrony biggrin.gif
ISS_
W takim razie życzę Realowi sukcesów laugh.gif . Jeszcze zatęsknią za Del Bosque i Hierro...
Verb
W takim razie życzę Realowi sukcesów :lol: . Jeszcze zatęsknią za Del Bosque i Hierro...

Za Hierro raczej nie zatesknia, bo jakis czas temu zaczal kaleczyc ten sport, starosc nie radosc ;/
Verb
Transfer trenerski?

Prezydent Realu przyznał, że chciałby aby to Carlos Queiroza zastąpił Vicente Del Bosque. Alec Ferguson chce jednak, żeby jego portugalski asystent nigdzie nie wyjeżdżał. Spotkanie w tej sprawie ma odbyć się dziś i jest niemal pewne, że Manchester zostanie poproszony o to, żeby Queiroza mógł odejść do Realu. Perez przyznał, że byłaby to idealna osoba, która przejmie spuściznę [rotfl] po Del Bosque.
- Queiroz jest kimś, kogo szukamy na ten sezon. nie chcemy gwiazdy na tym stanowisku i dlatego szukamy kogoś z taktycznym i strategicznym zapleczem oraz dobrym przygotowaniem psychicznym. Z trenerem, o takim charakterze ta drużyna będzie jeszcze silniejsza - powiedział Florentino Perez.

Hyh no ciekawy ruch tylko niech im do glowy nie wpadnie Bartheza kupowac ;>. A zwolnienie Del Bosque jest conajmniej dziwne, chyba Pereza potrzeb nie zaspokajal, heheh ;>
Sarni
Lol, ciekawe kim teraz w obronie beda grali smile.gif
toudi
no jak to kim, Beckhama tam postawia, a zeby mu nie bylo smutno to jeszcze dadza mu Figo i Ronaldo do pomocy icon_twisted.gif smieszni sa, nie ma co biggrin.gif
Miłosz
Real chyba nie musi się martwić już o nowego trenera ... icon_evil.gif

Sir Alex Ferguson nie zatrzyma już Carlosa Queiroza na stołku swojego asystenta na Old Trafford. Portugalski trener przenosi się bowiem do Madrytu, gdzie zostanie I trenerem Realu Madryt.

Fergie o Queirozie wypowiada się bardzo ciepło. Mówi, że jego przyjście do ManU było ważnym momentem dla klubu i że zrobił wiele dobrego dla United. Powiedział także, że nie jest zaskoczony odejściem Carlosa.

To jest dla niego przepiękne, wymarzone zadanie. Druga taka szansa w jego życiu może sięjuż nie pojawić. W pełni go rozumiem. Co do mojego asystenta nowego to nie będę brał nikogo spoza klubu. Mike Phelan, który jest w naszym sztabie trenerskim doskonale się nadaje na następce Carlosa. - mówi Ferguson.
Queiroz potwierdził, że rozmawiał już z Kenyonem i Perezem w sprawie odejścia z United. Dla 'Daily Mirror' powiedział: Rozmawiał już z Fergusonem, żeby wszystko wyjaśnić. Dzięki niemu mogę teraz trenować Real, to on mnie wypromował. Za to będę mu wdzięczny do końca życia. Nie chce opuszczać Manchesteru w złych warunkach. Co do oferty z Madrytu - takie propozycje są tylko raz w życiu i trzeba ja brać.
Największe szanse na objęcie funkcji asystenta ma wspomniany przez Fergusona Mike Phelan. Jednak może Ferguson pokusi się o transfery nie tylko dobrych zawodników ale i trenerów? Zobaczymy wkrótce.

... tylko ciekaw jestem jaką będą mieli obronę yyyy Ivan Campo icon_twisted.gif
Verb
Powoli, powoli - obrona nadchodzi :>

Gabriel Milito będzie od nowego sezonu grać w barwach Realu Madryt. Merengues zapłacą za 23-letniego defensora osiem milionów euro. Piłkarz ma zarabiać 750 tys. euro rocznie.
Milito występował dotychczas w Independiente Buenos Aires. Z klubem zdobył mistrzostwo kraju i został wybrany najlepszym zawodnikiem ligi. Mimo zaledwie 176 cm wzrostu uchodzi za mistrza walki w powietrzu i wielu widzi w nim nastepcę Roberto Ayali.
Niedawno gośno było o jego transferze do Realu Saragossa. \"Gaby\" nie potrafił jednak dogadać się ze świeżo upieczonym pierwszoligowcem w sprawie indywidualnego kontraktu. 
Jako ciekawostkę warto dodać, że jest to pierwszy obrońca kupiony przez Królewskich od czasu sprowadzenia z Celty Vigo Michela Salgado.
DMX
Real mocno wziol sie za wymiane obrony. Najlepsza pomoc i atak na swiecie oraz dobra obrona bedzie kluczem do sukcesu

Real mocno zainteresowany Mexesem

Philippe Française Mexes, 21 letni obrońca Auxerre jest w kręgu zainteresowań Realu Madryt. Królewscy są skłonni podpisać z Francuzem kontrakt, ponieważ jego umowa z pracodawcą wkrótce wygasa, na dodatek młody piłkarz jest skofliktowany z klubem w którym gra. Mexes miałby zastąpić Fernando Hierro. Piłkarz już deklaruje, że bardzo chce odejść z Auxerre. Mimo młodego wieku Philippe już zaliczył występy w reprezentacji Francji. Czyżby kolejny po Milito młody obrońca w drużynie Królewskich??
P.S. Mistrz Francji, Olympique Lyon zainteresowany jest pozyskaniem napastnika Realu Madryt, Fernando Morientesa. (as.com) biggrin.gif
Miłosz
8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O

Skomentujcie to sami :

Jak podała hiszpańska prasa w tym roku wyjątkowo widoczna będzie współpraca pomiędzy Realem Madryt, a ManU! Przypomnę, że United, dla madryckiego klubu, opuścił Beckham i Queiroz. W zamian na Old Trafford miałby powędrować sam... Raul Gonzales! Hiszpańscy dziennikarze przypuszają, że bramkostrzelny reprezentant Hiszpanii podpisał już (!) dwuletni kontrakt z ManU! Miałaby to być rekompensata Mistrzów Hiszpanii.

Niestety nikt z Realu, ani Manchesteru, nie skomentował jeszcze tych doniesień. Jescze niedawno prezydent Królewskich, Floerentino Perez powiedział, że Raula nikomu nie odda i że zostanie on do końca życia w Madrycie.

W ostatniej wypowiedzi dla mediów Raul powiedział: Jeżeli dostałbym propozycję z dobrego klubu to bym się poważnie zastanowił. Chociaż kocham Real i hiszpański futbol to z chęcią pograłbym sobie we Włoszech albo na Wyspach.
Czyżby oznaczało to, że w przyszłym sezonie zobaczymy Raula w koszulce Czerwonych Diabłów? Niestety niewiadomo... Jednak sądzę, że byłaby to rekompensata całkiem fair dla United...

Ekheeem ........ 8O eeeeeee biggrin.gif
DMX
Przypomnę, że United, dla madryckiego klubu, opuścił Beckham i Queiroz. W zamian na Old Trafford miałby powędrować sam... Raul Gonzales! Hiszpańscy dziennikarze przypuszają, że bramkostrzelny reprezentant Hiszpanii podpisał już (!) dwuletni kontrakt z ManU!

Co za bzdura, ze niby wymienia Raula za Beckhama i jeszcze doplacili 30 mln laugh.gif
Verb
Nie ma to ja plotki i ploteczki hyh.gif

Jak podaje wiarygodne zrodlo (ktorego nazwy nie moge zdradzic) Carlos ma przejsc do GKP Gorzow o_O ;}
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.