Edi Carlos Dias Marçal (Edi Andradina Pogon Szczecin) podpisal dwuletni kontrakt z Korona Kielce
Nani i Anderson w Manchestrze United!!!! Obok zaklepanego już wcześniej Hargreaves'a kolejne wzmocnienia United.
Nani w Portugalii nazywany jest kopią C.Ronaldo tylko ,że na lewej stronie pomocy ,a Anderson od paru lat obserwowany był przez największe kluby Europy i po cichu mówi się ,że może to być nowy Ronaldinho(ma dopiero 19lat i cała kariera przed nim) tu link co ten chłopak wyczynia już teraz
KLIK
Ölschmitz
31 05 2007, 22:18
luca toni w bayernie
11 mln euro to smieszna kasa za tego zioma ;D
whitesand
31 05 2007, 22:58
ale z Riberym to pojechali - chcą dać za niego 22 mln euro (koleś 2 sezony temu grał w lidze tureckiej, buhaha) plus Santa Cruza (dobrze słyszeliście) co daje razem prawie 30 mln euro, najdroższy transfer zeszłego sezonu na wyspach. druga sprawa że średnio udany (Sheva -> Chelsea). nie mogą tego zrobić, prawda Olszu ?
Ribéry będzie grał w Lidze Mistrzów. Ma pójść do gorszego kraju, z brzydszymi kobietami i brzydszym językiem, żeby grać w Pucharze UEFA? Będą musieli go naprawdę słono opłacić...
No cóż ja jestem ostro wkurzony ponieważ Chelsea chce kupić Claudio Pizzaro i według niektórych gazet już kupiła, wraca Alex z PSV odchodzi Paulo Ferreira(na wypożyczenie) bardzo dobra wymiana

Co do Shevy sprawa niewiadoma, Chelsea narazie bardzo neutralna w tej sprawie, Sheva mówi że chce zostać, Milan mówi że jest gotowy na przyjście Shevy spowrotem ciekawie się to zapowiada

Tylko kto za Sheve, Pizzaro?? Oj dziwnie coś się dzieje ostatnio w Chelsea

Osobiście uważam że Pizzaro faktycznie zostane sprzedany do Chelsea(głupota, 29-letni napastnik i jeszcze go kupują, zaczyna się robić drugi Real Madryt) a Sheva to sam nie wiem, na tym stopniu transferu nie wiem
Ölschmitz
1 06 2007, 15:04
CYTAT(whitesand @ 31 05 2007, 23:58)

ale z Riberym to pojechali - chcą dać za niego 22 mln euro (koleś 2 sezony temu grał w lidze tureckiej, buhaha) plus Santa Cruza (dobrze słyszeliście) co daje razem prawie 30 mln euro, najdroższy transfer zeszłego sezonu na wyspach. druga sprawa że średnio udany (Sheva -> Chelsea). nie mogą tego zrobić, prawda Olszu ?
santa cruz i tak jest na wylocie bo jest zalosnym lapsem i jesli on jest wart 8 milionow to za mnie mozna lekka reka wylozyc okolo 4.
ja bym riberego chcial i to bardzo ;]
ogqozo - no fajny tok rozumowania. pomijajac fakt, ze bayern jest o kilka klas lepszy od olimpik marsylia.
dr_hakenbusz
1 06 2007, 15:32
Raiven2 - nie zapominaj, że Chelsea stara się też o Carlosa Teveza. Choć ja nie wiem po co im drugi napastnik, skoro i tak całe życie jadą 4-5-1. No ale lepiej żeby Argentyńczyk trafił do Anglii niż do Realu, bo tam już całkiem zgnije.
CYTAT(Raiven2 @ 1 06 2007, 13:42)

No cóż ja jestem ostro wkurzony ponieważ Chelsea chce kupić Claudio Pizzaro i według niektórych gazet już kupiła, wraca Alex z PSV odchodzi Paulo Ferreira(na wypożyczenie) bardzo dobra wymiana :) Co do Shevy sprawa niewiadoma, Chelsea narazie bardzo neutralna w tej sprawie, Sheva mówi że chce zostać, Milan mówi że jest gotowy na przyjście Shevy spowrotem ciekawie się to zapowiada :) Tylko kto za Sheve, Pizzaro?? Oj dziwnie coś się dzieje ostatnio w Chelsea :P Osobiście uważam że Pizzaro faktycznie zostane sprzedany do Chelsea(głupota, 29-letni napastnik i jeszcze go kupują, zaczyna się robić drugi Real Madryt) a Sheva to sam nie wiem, na tym stopniu transferu nie wiem :/
Pizzaro jak coś to za darmo przyjdzie, bo mu się kontrakt skończył. Bayern kupił Toniego, to na kij im Pizzaro.
A Real proponuje Emersona i 60 euro za Kakę :D Powodzenia ;)
O Tevezie całkowicie zapomniałem, ale dzięki że mi przypomniałeś ale to całkowicie zmienia moje widzenia, Steve Sildwell przeszedł z Rangers chyba wolny transfer za 1$

I Chelsea powinna się skupić na pozyskaniu Teveza, bo jeśli odejdzie Sheva wtedy napaść w Chelsea to byłby duet Drogba-Tevez a Pizzaro grzeje ławe, i możliwe że Chelsea będzie grała 3-4-3

Drogba-Tevez-Pizzaro

Naprawde jest tak teraz wszystko niepewne że nie chce się wypowiadać ale przy obecnej sytuacji Szewa odchodzi przychodzi Alex,Sildwel,Pizzaro,Tevez

Ale MOurinho powiedział ze chce zrobić tylko 3 transfery i ma to być po 1 z każdej pozycji, 1 obrońca,1 pomocnik, 1 napastnik

Więc Pizzaro to będzie chyba deska ratunkowa jakby Tevez nie przyszedł i wtedy wszystko zostałoby tak jak jest czyli 3-5-2

A nie zapomnajmy że Mourirho chce jeszcze Ville

Czyżby wielkie zmiany w taktyce Chelsea i składzie?? Ciekawa sprawa

Chce już wiedzieć jak się skończy to
CYTAT
ogqozo - no fajny tok rozumowania. pomijajac fakt, ze bayern jest o kilka klas lepszy od olimpik marsylia.
No fajnie. Co prawda zajął niższe miejsce w gorszej lidze i nie awansował do LM, ale na pewno pod jakimś tam względem jest lepszy.
Wiem, wiem - miałeś na myśli "bardziej utytułowany", "bogatszy". Ale "kilka klas lepszy"? Obiektywnie lepszy jest ten, kto dalej awansuje.
Co do Realu to ostatnio trochę zmienili strategię, Capello potrafił wyszkolić takie talenty jak Gago, Higuain czy Robinho i zmierza z nimi po mistrzostwo Hiszpanii. Nawet Beckham robi porządnie, Guti też. Myślę, że dobrze się dzieje z tym klubem. Tevez w wywiadzie stwierdził, że bardzo chciałby grać w Hiszpanii i nic dziwnego - jest tam cieplej i nie miałby problemów komunikacyjnych.
Z kolei Abramowicz stracił zapał do zakupów i wygląda na to, że to okienko transferowe będzie należeć do MU oraz Liverpoolu.
Ölschmitz
1 06 2007, 17:22
CYTAT(ogqozo @ 1 06 2007, 18:04)

CYTAT
No fajnie. Co prawda zajął niższe miejsce w gorszej lidze i nie awansował do LM, ale na pewno pod jakimś tam względem jest lepszy.
Wiem, wiem - miałeś na myśli "bardziej utytułowany", "bogatszy". Ale "kilka klas lepszy"? Obiektywnie lepszy jest ten, kto dalej awansuje.
no tak, olimpik maryslia jest lepszy od bayernu. to nic, ze nie wygralby z interem w mediolanie, nie zremisowalby w milanie z tryumfatorem LM, ani nie wyeliminowalby realu madryt. wazne, ze zajal lepsze miejsce w lidze, ktora nie wiem skad wytrzasnales, ze jest lepsza.
idac twoim tokiem rozumowania to wszystkie te litewskie, ukrainskie druzyny ktore zagraja za rok w LM sa od bayernu lepsze, co nie?
CYTAT
no tak, olimpik maryslia jest lepszy od bayernu. to nic, ze nie wygralby z interem w mediolanie, nie zremisowalby w milanie z tryumfatorem LM, ani nie wyeliminowalby realu madryt. wazne, ze zajal lepsze miejsce w lidze, ktora nie wiem skad wytrzasnales, ze jest lepsza.
Z rankingu UEFA?
Bayern rośnie w siłę jednym zdaniem. IMO bardzo dobra polityka transferowa. Jest już Toni (król strzelców Serie A 2005/2006 31 goli w 38 meczach), wraca Ze Roberto (taka ikona Bayernu z ostatnich lat), kolejny to Boulahrouz (ostatni sezon nieudany w Chelsea, za to ograny w Bundeslidze bo grał w HSV), w końcu Ribery (imo jeden z najlepszych obecnie skrzydłowych), no i nie zapomnijmy o młodych Niemcach Jansen i Schlaudraff, i Turku Altintopie z Schalke o ile się nie myle. Fajnie, bo większość to młodzi zawodnicy i szkoda tylko, że Bayern nie zagra w LM. Zobaczymy jeszcze co będzie z Klose ...
--- edit ---
oggozo o
ten ranking Ci chodzi? bo tutaj Bayern jest 18, a Marsylia 39.
Obsolete
5 06 2007, 17:12
CYTAT(Marcin$ @ 5 06 2007, 17:57)

Bayern rośnie w siłę jednym zdaniem.
O jeden rok za pozno, bedac juz z reka w klozecie. Zobaczymy jak im pojdzie sezon 2007/2008, bo maja naprawde wiele do udowodnienia na krajowym i europejskim podworku.
Tyle, że Ribery to nic pewnego.
whitesand
5 06 2007, 17:33
a za 22 mln to można kupić kogoś lepszego niż przyblakłą gwiazdę reprezentacji.
Ölschmitz
5 06 2007, 17:37
przy okazji tego rankingu
wiem, ze jestem nieobiektywny, ale co robi przed bayernem villareal i newcastle? :|
no w sumie, jakoś dziwnie podliczane parę ostatnich sezonów... oggozo niech da linka
CYTAT(whitesand @ 5 06 2007, 18:33)

a za 22 mln to można kupić kogoś lepszego niż przyblakłą gwiazdę reprezentacji.
O kim mówisz?
whitesand
5 06 2007, 18:02
o Riberym, a o kim ?
Kurva, liga francuska jest lepsza od niemieckiej. O ten ranking UEFA mi chodziło. Krajowy.
Prawda jest taka, że kto nie gra w Lidze Mistrzów, to w europejskim futbolu prawie nie istnieje. I Bayern nie gra. Więc nie wiem, czemu Ribery mógłby chcieć przejść do wielkiego Bayernu. Bouhlarouz w Chelsea rzadko grywał, więc może się skusił, ale Ribery jest liderem odradzającej się Marsylii i raczej wątpię, by zostawił klub w walce o prestiże, a wspomógł Bayern w walce o Puchar UEFA.
"Przyblakła gwiazda reprezentacji" - Jezu, czy ktoś, kto to napisał, widział chociaż jeden skrót jednego meczu Marsylii w tym sezonie, czy tak sobie plecie, bo zakłada, że skoro Ribery ma już całe 24 lata, to na pewno stracił formę?
http://www.xs4all.nl/~kassiesa/bert/uefa/d.../crank2007.htmlAktualny ranking UEFA. Haha, niemieckie kluby były w tym sezonie gorsze nie tylko od francuskich, ale i rumuńskich. Jak tak samo będzie w przyszłym sezonie, to ich Rumunia wyprzedzi.
CYTAT(whitesand @ 5 06 2007, 19:02)

o Riberym, a o kim ?
I według Ciebie Franck jest wyblakłą gwiazda Rep Fr.?
Szacun
Ölschmitz
5 06 2007, 21:27
ok ogqozo, ale nadal nie rozumiem jak ranking ma sie do realnej sily danego klubu.
to, ze marsylia zajela lepsze miejsce w niewiele lepszej lidze nie znaczy ze jest lepsza druzyna ma milosc boska. to po pierwsze.
po drugie nie robcie z bayernu tez niewiadomo jakich lapsow. w grupie wygrali i zremisowali z mistrzem wloch, potem wyeliminowali (prawdopodobnie) mistrza hiszpanii, a potem odpadli z tryumfatorem rozgrywek. no rzeczywiscie, ch.ujowo im szlo :|
a to, ze w lidze nie pyklo. raz sie zdarzylo, raz na kilkanascie lat i odrazu marsylia jest lepsza jo? nie badz smieszny, prosze. nie jestem zaslepiony, zdaje sobie sprawe, ze bayernowi z sezonu 06/07 daleko do druzyny z przelomu wiekow ktora klepala kazdego, ale tez nie rob z nich jakis europejskich outsiderow, druzyny z trzeciego koszyka skazywanej na pozarcie, bo bayern jest nadal jedna z tych druzyn, ktora potrafi wygrac z kazdym, chocby na ich terenie (0:2 z interem).
a po tych wzmocnieniach (o riberym jest tyle newsow, ze tylko kataklizm moze zapobiec jego transferowi) bayern na pewno powalczy o wygrana w uefa i bedzie zdecydowanym faworytem w walce o mistrzostwo w niemczech.
whitesand
6 06 2007, 06:46
tak jak 22 mln euro nie jest równe Franck Ribery, tak prawy pomagier Marsylii jest dla mnie przyblakłą gwiazdą repry. za te pieniądze wolał bym Maloudę który hasa po drugiej stronie boiska. jeśli już musiał bym wybierać z francuzów i żeby było jakieś odniesienie do francuskiej narodowej 11.
ogqozo zamiast sformułowania 'ktoś', wolałbym gdybyś używał mojego nicka. dzięki.
Chyba nie oglądasz Ligue 1 więc nie wiesz co wyczynia Ribery w Marsylli. Jest niesamowity.
whitesand
6 06 2007, 07:01
powiem tak: nie jest wart 22 mln euro (a nawet 30 jakie oferował swego czasu Bayern). i przy takiej kwocie transferowej jego forma i umiejętności dla mnie lekko nie przystają do wyłożonych pieniędzy. dla przypomnienia dodam że 22 mln to życzył sobie za niego OM (i to w zimowym okienku gdy starał się podobno o niego Real, a wiadomo jak płaci Real), ale to nie znaczy że tyle a nie daj boże więcej powinien dostać, tym bardziej że oprócz Bayernu nikt tak naprawdę nie jest zdetermionowany by go kupić. nie oglądam Ligue 1. jeśli to mnie dyskwalifikuje w tej dyskusji to gratuluję, przede wszystkim sobie.
Ligi może nie oglądasz, ale widzę, że masz świetne kontakty w świecie menagerskim, bo wiesz, kogo kluby są zdeterminowane dostać, a kogo nie. Na tej zasadzie można powiedzieć, że Ronaldinho jest nie wart dużej kasy, bo nie czytam w "Fakcie" codziennie o nowym klubie, który ma go zamiar kupić. Dla ciebie Real i Bayern to mało? Co, może jeszcze Wisła Kraków ma rozgłaszać wszem i wobec, że ma na niego chrapkę?
Ribery to fantastyczny ofensywny pomocnik, jeden z najlepszych w Europie. A na pewno jeden z najlepszych do kupienia, bo wiadomo, że Kaki czy Juninho nie zdobędzie się za żadne pieniądze. Myślę, że to nie jest aż tak ogromna kwota za tak kluczowego gracza. Na przykładzie Toniego widać, że Bayern pieniądze ma, a brakuje mu wyników. Więc musi się wzmocnić za wszelką cenę.
whitesand
6 06 2007, 08:51
Real interesował się nim w okienku zimowym, przynajmniej tyle wiadomo z ogólnie dostępnych informacji, a raczej plotek. A wiadomo że wyższa cena mogła by być podyktowana tym że ktoś jeszcze oprócz bawarczyków chce kupić Riberego, takich informacji brak. Co nie znaczy że być może Królewscy, a może i Wisła złożyły ofertę. Jednak na podstawie przedstawionych i dostępnych informacji można przypuszczać że tylko Bayern złożył konkretną propozycję. Stąd me zdziwienie zarówno kwotą jak i determinacją monachijczyków, zwłaszcza w świetle tego że aktualnie (a najpewniej i wtedy) Ribery nie jest wart tych 22 mln które OM zażyczył sobie pół roku temu, czyli w momencie gdy mniej lub bardziej otwarcie zainteresowanie Franckiem wyrażał Real. Co do Toniego, akurat na Luce Bayern wydał śmieszne 11 mln o ile mnie pamięć nie myli, więc nie wiem co to za przykład dla tego czy klub z Monachium ma pieniądze i jest skłonny sporo wydać na kluczowych graczy. Tak dla przypomnienia dodam, że Toni sezon temu był wart ok. 25 mln euro i w ciągu 2 sezonów w Serie A sieknął dla Violi coś koło 50 bramek. I proszę bez złośliwości. Tak trudno zrozumieć że dla mnie ponad 20 milionów za Francka to nieporozumienie, cokolwiek nie mówić o jego talencie i aktualnej formie ?
Rekordowy transfer w lidze niemieckiej. Bayern kupił z Olimpique Marsylia fantastycznego rozgrywającego Francka Ribéryego za 25 mln euro.
Ciekawe.
whitesand
6 06 2007, 21:41
Bardzo. Zwłaszcza w świetle tego że Bayern nigdy nie szasta kasą. Przynajmniej fani/kibice będą się cieszyć ze spektakularnego transferu, szkoda tylko że na tym zawodniku ewentualne hity transferowe się dla monachijczyków zakończą. Resztę pozostawię bez komentarza. Pisałem już o tym.
Żałuj, że nie oglądałeś wczorajszego meczu reprezentacji Francji. Ribery brylował aż miło. Jest niebywale dynamiczny, a i podać na 40 m potrafi. Nowy lider kadry wicemistrzów świata po odejściu Zizou. Chętnie zobaczę, jak będzie sobie radził w lidze niemieckiej.
CYTAT(ogqozo @ 7 06 2007, 13:24)

Żałuj, że nie oglądałeś wczorajszego meczu reprezentacji Francji. Ribery brylował aż miło. Jest niebywale dynamiczny, a i podać na 40 m potrafi. Nowy lider kadry wicemistrzów świata po odejściu Zizou. Chętnie zobaczę, jak będzie sobie radził w lidze niemieckiej.
chciałem napisać to samo, co prawda oglądałem tylko skrót ale w większości akcji piłka była rozgrywana przez niego

może i Ribery był droższy od Toniego, ale zwróćcie uwagę na wiek, Toni ma 30 lat na karku, Ribery 24, wiec nie dziwi mnie to ze byl drozszy.
No i Klose jedną nogą w Bayernie (
link), albo Werder sprzeda go teraz i będzie coś z tego miał, albo Klose przejdze za darmoche w 2008 bo konczy mu sie kontrakt.
Najbardziej prawdopodobne wzmocnienia Barcy w letnim okienku transferowym: Abidal(Lyon), Chivu(Roma), Yaya Toure(Monaco), Henry(Arsenal), Dos Santos(rezerwy)
whitesand
7 06 2007, 17:05
Ribery ostatecznie kupiony za 26 mln euro z dopłatą w wysokości 4 mln euro jeśli Bayern w przyszłym sezonie zakwalifikuje się do LM. A jak dla mnie powinni poszukać kogoś na miejsce Van Bommela, wtedy może przestanę narzekać.
Jacek Bąk w ... Austrii Wiedeń

Nie Legia, nie Wisła, tylko Austria Wiedeń.
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32284,wid,891...,wiadomosc.htmlTutaj potwierdzenie.
I jeszcze:
CYTAT
Bąk w Austrii Wiedeń
Redakcja, źródło: fk-austria.at
Oficjalna strona Austrii Wiedeń poinformowała, ze Jacek Bąk podpisał z austriackim klubem dwuletni kontrakt. Bąk jest gotowy dołączyć do zespołu w każdej chwili. "Jestem bardzo szczęśliwy z powodu tego transferu. Bąk jest przecież podstawowym graczem reprezentacji Polski, prowadzonej przez Leo Beenhakkera" - powiedział Thomas Parits, generalny dyrektor klubu z Wiednia.
To teraz mamy w kadrze: duet stoperów z Austrii Wiedeń, duet napastników z Southampton, duet skrzydłowych z Borussi. Fajnie.
Niech jeszcze Krzynówek przejdzie do Szachtara, a Żewłakow do Anderlechtu i będzie cała jedenastka symetryczna.
http://sport.onet.pl/0,1248702,1551558,wiadomosc.htmlCYTAT
"FF": Thierry Henry porozumiał się z Barceloną!
ŁW /22:06
AFP
Według informacji "France Football" napastnik Arsenalu Londyn Thierry Henry uzgodnił warunki trzyletniego kontraktu z FC Barcelona!
Fachowy magazyn poinformował, że klub z Katalonii prawdopodobnie zapłaci Arsenalowi około 25 milionów euro, a sam Henry ma zarobić dziesięć milionów euro za każdy sezon. Jego obecna pensja w zespole z Emirates Stadium jest o 40 procent niższa. Umowa Francuza z "Blaugraną" zawiera opcję przedłużenia o kolejny rok.
"France Football" donosi, że teraz do porozumienia muszą jeszcze dojść oba kluby.
10 baniek za sezon?? to vhyba tyle nawet REM nie zarabia....
whitesand
12 06 2007, 06:49
No to teraz Eto'o do Milanu. Ja tam się cieszę.
Iaquinta w Juventusie:
"Vincenzo odejdzie do Juventusu. Myślę, że już nawet podpisał kontrakt. Między nami a zespołem z Turynu już jest porozumienie. Wystarczy, by zawodnik ustalił warunki umowy z Juventusem."- Giampaolo Pozzo prezes Udinese
Obsolete
12 06 2007, 13:08
Na informację France Football o przejściu Thierry’ego Henry do Barcelony błyskawicznie zareagowała agencja menedżerska opiekująca się francuskim napastnikiem. Jeff Weston z agencji SEM Group oświadczył w rozmowie z BBC, że informacje France Football to zwykłe śmieci.
- Nie było żadnego spotkania w tej sprawie. To wszystko nic nie warte śmieci. Nie ma i nigdy nie było żadnych wątpliwości, że Henry w przyszłym sezonie zagra w Arsenalu - mówi Weston.
- To wszystko są spekulacje mediów. Tak było rok temu i wcześniej również - dodał Weston, który tak oburzył się informacją France Football, że rozważa wejście na drogę sądową z francuskim magazynem.
Bramkarz Fabien Barthez będzie kontynuował swoją karierę w lidze meksykańskiej. 35-letni piłkarz w kontrowersyjnych okolicznościach rozstał się z FC Nantes, a teraz przeniósł się za ocean i będzie występował w klubie Necaxa.
CYTAT
Pomocnik Realu Madryt, Brazylijczyk Emerson, w poniedziałek 18 czerwca ma przejść testy medyczne w AC Milan.
Były pomocnik AS Romy i Juventusu Turyn chce opuścić zespół "Królewskich". Real także nie zamierza zatrzymywać zawodnika, który ma kłopoty ze znalezieniem miejsca w podstawowej jedenastce drużyny.
Źródło - sport.onet.pl
ROTFL Milan dalej kolecjonuje dziadków,a fuks kiedyś im się skończy.
Przecież mają swoje super laboratorium które nawet z największego dziada zrobi młodzieniaszka.
TVP podaje ,że Dudek podpisał kontrakt z Realem .
Żal... szkoda, że piłkarz, który był chyba najbardziej rozpoznawanym Polakiem w futbolu, kończy karierę na ławie. Uważam, że Dudek wystarczająco wiele stracił przez te dwa lata, a do piłki na dobrym poziomie mógłby jeszcze wrócić.
Wygląda na to, że się specjalizujemy w ławkach wielkich klubów - Kuszczak, Fabiański, Dudek...
Olafelum delfin Um
15 06 2007, 15:56
A to co ty myslisz,ze ich ktos za kare na lawce posadzil.

Jesli naprawde beda dobrzy to zagraja.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.