Ukyo_Tachibana
6 07 2007, 12:50
Boruc podobno coraz blizej Barcelony o_O lo na Boga dojdzie jeszcze do tego ze Polscy bramkarze opanuja najlepsze swiatowe kluby

jeszcze Sezon 2 a Kuszczak bedzie pierwszym Bramkarzem MU jak da Bog i Sir Ferguson xD
Edit a Dudek pojdzie do Dupy a nie do Realu ... Bliski jest podpisania kontraktu z Recreativo Huelva nawet Feyenord go juz nie chce xD
Milito ponoc przechodzi do Barcelony, za 18e, plus Motta i Ezquerro. Chociaz to juz raczej przesadzone, zwlaszcza, ze taka informacje potwierdza kilka niezaleznych zrodel.
http://www.transfermarkt.de/de/verein/131/...startseite.html
Sfinalizowane ostatnimi dniami transfery:
Florent Malouda do Chelsea
Paweł Golański do Steauy
Wygląda na to, że Lyon przestanie być faworytem do triumfu w LM. Żal, że to oznacza marginalizację całej ligi francuskiej - w tym sezonie odeszli z niej najlepsi piłkarze (Ribery, Abidal). Za to Chelsea, cóż, kolejny wspaniały zawodnik, którego będzie trudno zmieścić w jedenastce. Podobno kupili go, bo to kolega Drogby.
Obsolete
10 07 2007, 22:04
Dzis w rezydencji Silvio Berlusconiego odbylo sie spotkanie prezydenta Milanu z Gallianim. Jego glownym tematem mialo byc podobno ustalenie priorytetow transferowych przed nowym sezonem. No zobaczymy co tam panowie ustala;]
Wlasnie naskrobalem tekst o tegorocznych transferach, na blogu ;) Jesli ktos jest zainteresowany niech luknie ;)
Transfery ;)
A o ty ze Alex przeszedl do Czelsi to juz nie wspomnieliscie

EDIT:No dzieki kurde. No bo taki obronca to przeciez dobry jest. Strzela duzo goli a w defensywie bardzo malo bledow popelnia. Pamietam jescze jego gola strzelonego pietka

Majstersztyk. Tank Alex!!!
BTW: Niezly blog SLKNZ
Tak wiec, Alex przeszedl do Czelsi xD
Ktoś mi edytuje posty xD I to nie 1 raz.
Nie ja. Żeby nie było.
Stawiam na Obso.
Milan ogłosił ponoć, ze w kadrze znajdzie sie ktoś z tych zawodników: Eto'o, Sheva, Ronaldinho, Drogba, Pato.
Mendrek
17 07 2007, 22:23
Stawiałbym na Sheve, on sam chyba czuje że miejsce jest jego w Milanie, bo w Londynie to mu kiepsko idzie.
To ze jego miejsce jest w Milanie to czuje chyba tlko trener rossonerich. Szewa ma miejsce w Chelsea i wie o tym on sam abramowisz i kibice. Nawet sie smiali ze Szewa bedzie mial tak dlugo miejsce w pierwszym skladzie dopoki nie strzeli gola

Chyba on sam chce zostac w Londynie.
Co do Milanu to sam nie wiem komu sie im uda wyciagnac Ronaldinho - watpie Zeton tak samo Drogba? Nie wiem ale jakos go nie widze w innej lidze niz angielska he he
Głosno się mowi o Eto'o, ktory juz od dluzszego czasu jest przymierzany do Milanu. Barcelona teraz ma klopoty bogactwa w przodzie i niedlugo moze dojsc do tego, ze Henry zagra na lewej obronie. Stad mozliwy transfer kamerunczyka.
A kogo ma barca na atak? Eto'o Henry i Messi to sa prawdziwi napastnicy. Mysle ze Messi pomimo iz dobrze sobie radzi na ataku nie zaszkodzilo by mu jakby nie gral w pierwszym skladzie (nie lubie
ku.tasa). Ronaldinho to ofensywny pomocnik. To Rijkard zrobil z niego napastnika

Az takich klopotow nie maja. Szczegolnie zeby pozbywac sie zawodnika na takim poziomie ktory zdobyl pare goli dla tego klubu, ktory nie gra tam raptem od 2 sezonow i ktory pomogl zdobyc kilka tytulow dla Barcy. Zwlaszcza pozbywac sie na rzecz tak silnego klubu jak Milan
No to kto pojdzie na ławke? Messi, czy Heniek? Upchnij w 6 miejscach z przodu (pomoc + atak), Inieste, Deco, Xaviego, Toure, Messiego, Henka, Eto'o, Ronaldinho, a często i Marquez grał defensywnego. Po zakupie Milito, wiec albo bedzie wlasnie tam grał, albo pojdzie na ławe. W ostatecznosci proponuje przesunac Messiego na prawa obrone xD
Obsolete
18 07 2007, 04:22
CYTAT(janol @ 17 07 2007, 23:12)

Nie ja. Żeby nie było.
Stawiam na Obso.
Nie. Jak ktos edytuje posty userow (zapewne kriseh, bo nikt inny juz nie zostal, a ten to potrafi posty ludziom kasowac, jak ich nie rozumie, taki pro moder z niego;]), to niech przestanie.
Co do Szewy, to jego przyjscie do Milanu, mialoby raczej negatywny wplyw na atmosfere w druzynie, wiec wole by byl to ktos inny. Przy calym respekcie dla umiejetnosci tego zawodnika i tego co dokonal dla tego klubu.
Mendrek
18 07 2007, 04:24
http://sport.wp.pl/kat,1750,wid,9031304,wi...=1184728905.178 - E2 nie jest na sprzedaż

Za to Giuly poszedł do Romy, życzę mu szczęścia, bo sympatyczny gość, skilla jakiegoś tam ma, a przy gwiazdach typu Messi czy Henry by się tylko marnował na ławie.
SLK moglby messiego postawic na lawce. Za mlody jescze jest.
No i jak Rijkard lubi tak stawiac zawodnika na innej pozycji niz jego ulubiona, niz ta na ktorej gra to moze nawet postawic Messiego na prawa strone na cos posredniego miedzy ofensywnym pomocnikiem a cofnietym napastnikiem
Alex nie przeszedł do Chelsea, tylko wrócił z wypożyczenia. Świetny obrońca, ale w tym klubie na pewno nie jedyny. Będzie świetnym poszerzeniem składu.
Cosezonowej wyprzedaży najlepszych piłkarzy ligi ciąg dalszy - Grzegorz Bronowicki przenosi się do Crvenej Zvezdy Belgrad.
No chodzilo mi o wrocenie z wypozyczenia

No chodzilo mi o wrocenie z wypozyczenia

Ale napewno sie przyda bo byly momenty w tamtym sezonie co Chelsea grala nawet tylko jednym rasowym srodkowym obronca
alienator
19 07 2007, 13:29
Iniesta w Realu za 60mln euro?Mam nadzieję, że do tego nie dojdzie :<
Jasne, że nie dojdzie 
Poza tym Milito już oficjalnie w Barcelonie.
Obsolete
19 07 2007, 14:27
Transfer Eto'o do Milanu nie posuwa sie do przodu. Z piatki: Ronaldinho, Shevchenko, Eto’o, Pato i Drogba, najbardziej realne jest kupienie Pato. Do zespolu jeszcze w tym okienku transferowym ma dolaczyc Julio Baptista. Otrzyma on paszport jednego z krajow UE, wiec transfer Pato nadal bedzie mial sens. Real chcial, by wraz z Baptista do Milanu przeszedl Cassano, ale Galliani odmowil.
Ancelotti jest zainteresowany Tevezem, Quagliarella i Vagnerem Love. Cos sie przebakuje o Adriano.
Generalnie z tych wszystkich spekulacji najpewniejsze sa informacje o Baptiscie i chyba jednak Pato (chca go kupic, poki jeszcze jest tani;])
Tak patrzę na oficjalną stronę Realu zobaczyć, co o Dudku piszą, i jest tam informacja, że kierownictwo wypiera się planów zapłacenia 60 mln euro za Iniestę. Dla mnie to była od razu oczywista bzdura, rekord transferowy to można robić dla Kaki a nie dla gościa, który nawet nie jest w trójce najlepszych pomocników Barcy.
Trener Schuster ma postawić na radosny atak (cytat: "pozwolę gwiazdom grać to, co zechcą"), więc przydałby się jakiś skrzydłowy. Odszedł bohater ostatniego półrocza Beckham, Raul na tej pozycji nie spełnia wymogów, więc madrycki klub musi się postarać o bocznego pomocnika z najwyższej półki. Wtedy byłaby chyba cała jedenastka.
Do takiego stylu, z zawodników, których dałoby się jakoś wyłuskać, pasowałby według mnie Robben. On lubi taką radosną piłkę. Jest gościem z wysokiej półki, ale nie jest niedostępny. Bo np. na Quaresmę to nie ma co liczyć
sir_ryszard
20 07 2007, 22:28
Simao Sabrosa (dotychczas Benfica Lizbona) oficjalnie w Atletico Madryt.
mieli kupic Quaresme i co?
Naprawde wierzysz/wierzyles ze oni tego dokonaja?
Robben podobno od dłuższego czasu jest po słowie z Realem.
Tymczasem w obronie mistrza Hiszpanii zrobiło się ciasno i po wielu latach gry do Valencii odszedł Ivan Helguera.
CYTAT(Senshi @ 21 07 2007, 01:11)

Naprawde wierzysz/wierzyles ze oni tego dokonaja?
no,a czemu nie,przeciez gra tylko w Porto,a kase ze sprzedazy toressa tez mają
Wiesz w transferach nie rochodzi sie tylko o kase. A w tym sezonie atletico uszledl nawet puchar uefa. Mimo ze liga hiszpanska jest jedna z mocniejszych lig raczej atletico jest troche za slabe. Pamietaj tez ze oni tego Torresa nie kupili tylko byl to wychowanek druzyny. Dobry bo dobry ale jeden zawodnik nie zaprowadzi calego zespolu do zwyciestwa w lidze czy nawet do pucharu uefa.
Co ? Przeciez był juz taki moment ze Quaresma byl jedna noga w atletico w tamtym okienku. Teraz na lato cos sie mowilo o staraniach arsenalu ale nie rozumiem dlaczego Quaresma mialby nie zagrac w Atletico. Tym bardziej w dobie wzmocnien klubu ze stolicy (Forlan,Luis Garcia,Simao,itd.)
Diego Tristan w Livorno
ŁKS ma podpisać umowę z Global Sportnet i dostać po tym kilku piłkarzy z Włoch i Holandii. Musiałem to napisać ze względu na cytat: Goszczyński zapowiada także przyjazd kilku obcokrajowców, m.in. Holendra z AZ Alkmaar i Włochów z klubów Serie B. "Te nazwiska nic mi nie mówią, ale z pewnością są to piłkarze, którzy mogą nas wzmocnić" - mówi trener Borecki.
Czyżby nam powstawała nowa Pogoń? ;P
CYTAT(Linek @ 23 07 2007, 14:55)

ŁKS ma podpisać umowę z Global Sportnet i dostać po tym kilku piłkarzy z Włoch i Holandii. Musiałem to napisać ze względu na cytat: Goszczyński zapowiada także przyjazd kilku obcokrajowców, m.in. Holendra z AZ Alkmaar i Włochów z klubów Serie B. "Te nazwiska nic mi nie mówią, ale z pewnością są to piłkarze, którzy mogą nas wzmocnić" - mówi trener Borecki.
Czyżby nam powstawała nowa Pogoń? ;P
Chelsea, Fulham czy Arsenal to też nowe (?stare) Pogonie, bo grali tam Włosi i Holendrzy?
Saunter
23 07 2007, 21:46
Myślę, że chodzi mu o to, że ściągają nieznanych piłkarzy tylko dlatego, że są z jakiegoś znanego klubu bądź kraju. Nie każdy Włoch to Totti, tak samo jak nie każdy piłkarz Interu gra jak Ibrahimovic:)
Sikor, napisałem, że umieszczam to ze względu na cytat, czyli na tę wypowiedź trenera. Mówi on, że w sumie ich nie zna, ale pewnie są nieźli. Tak, to można robić w B-klasie, a nie w OE.
Royston Drenthe chce grać dla Fc Barcelony! Jak twierdzi jego agent młody Holender chce grać w zespole z Kataloni i odrzuca propozycje Królewskich. Problem polega na tym, że Barca przekroczyła w tym roku o kilkanaście mln euro budżet transferowy. Aby pozyskać utalentowanego gracza Feyenoordu musiałaby się pozbyć kilku rezerwowych zawodników. Inna sprawa to fakt, że w katalońskiej drużynie będzie bardzo ciężko wskoczyć nie tylko do podstawowej jedenastki ale nawet na ławkę rezerwowych, toteż pojawił się pomysł aby po wykupieniu zawodnika z Feyenoordu pozostał on w swoim starym zespole na kolejny sezon na zasadzie wypożyczenia.
Drenthre świetnie spisuje się w Feyenoordzie i jest podstawowym zawodnikiem holenderskiej młodzieżówki. O jego klasie świadczy też fakt, że poza Barcą i Realem stara się o niego także Chelsea.
sir_ryszard
24 07 2007, 09:15
Sylvain Wiltord (dotychczas Olympique Lyon) będzie przywdziewał koszulkę Stade Rennes.
Saunter
24 07 2007, 15:19
A to się Lyon sypie.
Trwa transferowa wojna pomiędzy Realem, Milanem, Interem i Chelsea o 17 - letniego Brazylijczyka Alexandra Pato, napastnika SC Internacional Porto Alegre.
Co do Holendra Drenthe, to jak donosi Marca, Real złożył Feyenoordowi ofertę: 7mln euro + lewy obrońca Realu Madryt C, Nasz Krzysztof Król.
Obsolete
25 07 2007, 13:13
Jezeli wskutek licytacji, cena za Pato osiagnie za duzy pulap, to Milan odpusci. Oni chca go kupic, ze wzgledu na niska cene, a jak ostatnio przyznal Silvio, wlasciwie to czas transferow moglby sie dla Milanu skonczyc, bo wzmocnieniem dla Milanu przed nowym sezonem jest zdrowy Nesta, obecnosc od poczatku sezonu Oddo i mozliwosc gry w CL przez Ronaldo.
Troche pokretna logika i moze zbytnia pewnosc siebie, ale ostatni sezon pokazal, ze polityka transferowa nie stanowi o sile Milanu i nie nalezy sie z niej smiac;] Wierze, ze Ronaldo chce rozegrac naprawde swietny sezon, a skoro wlodaze coraz niechetniej mowia o kolejnych nabytkach w napadzie, widac faktycznie "laboratorium Milanu" robi z niego na ten sezon cyborga. Oby.
Co do transferu Kaki, to ten ostatnio powiedzial, ze chce zostac symbolem Milanu i do 2011 zostaje w druzynie na bank. O ile wladze Milanu nie zdecyduja o jego sprzedazy do Realu, to ten ostatni moze go pocalowac gdzies, bo sam z siebie nigdzie sie nie wybiera, niewazne ile, by mu dawano kasy.
Mam nadzieję, że nie dojdzie w tym sezonie do spektakularnych transferów przekraczających barierę 30 mln Euro. Z jednej strony szum medialny i pożywka dla żądnych sensacji mediów oraz spragnionych rewelacji fanów, a z drugiej inflacja, psucie transferowego rynku i pogłębiająca się przepaść między europejską futbolową arystokracją (patrz LM) a zespołami chociażby z naszych polskich boisk.
Takie bajońskie sumy, które pewne zespoły chcą płacić za Ronaldinho, Eto'o, Kakę powodują, że później byle Kowalskie z 3., 4. drużyny polskiej Ekstraklasy kosztuje po kilka mln Euro, a za dwa, trzy sezony to już może i po kilkanaście. Sprawia to, że nie opłaca się na dłuższą metę budować np. w Polsce zespołu w perspektywie kilkuletniej w oparciu o nie za wysokie przecież budżety, który mógłby za jakiś czas powalczyć w LM. Wystarczy że jeden dwaj zawodnicy pokażą się w sezonie (często nawet nie rodzimi, a ściągnięci za jakieś marne grosze z Afryki lub Ameryki Płd), w reprezentacji, w eliminacjach lub na dużej imprezie i można sobie życzyć za piłkarza z 5 dużych baniek. Później wystarczy znaleźć kupca, który zapłaci, a zapłaci czemu nie, bo skoro Ronaldinho kosztuje 100 mln... i można sobie w spokoju myśleć o egzystencji w nadchodzącym sezonie. No bo przecież budżet się zamknie. Ja się pytam gdzie tu sport, rywalizacja, budowanie drużyn w oparciu o wychowanków, szkolenie młodzieży, romantyzm futbolu z przed kilkunastu lat, kiedy żebrak często ogrywał bogacza.
Największą tragedia europejskiej piłki stało się to, że pojawiły się w niej osoby pokroju Abramowicza i jest ona obecnie biznesem przynoszącym kilkusetmiliardowe roczne zyski, w którym nikt nawet nie chce dopuścić do siebie myśli, przede wszystkim o finansowej, a dopiero później o sportowej porażce. A boiska w Polsce i innych nam podobnych krajach to nie miejsca sportowej rywalizacji tylko domu aukcyjne na trybunach których licytują żądni zysku agenci piłkarscy lub inni tzw "łowcy talentów" poklepujący się po plecach z prezesami klubów i włodażami z PZPN.
Tyle! Sorry, tak mnie wzięło na przemyślenia po przejżeniu w ciągu kilku ostatnich tygodni iluśtam sportowych witryn.
HEH, paradoks! Przeglądam sobie właśnie jedną z witryn fanowskich i czytam, że mój ulubiony zespół wydał jak na razie na transfery najwięcej spośród zespołów w lidze hiszp. ehh...
Ogólnie Barca na razie jest królem okienka, za nimi jest Bayern. Najwięcej stracił Lyon, niewielkie postępy zrobiły Real i Chelsea.
Jednak moim zdaniem - nie gwarantuje to FCB mistrzostwa Hiszpanii, bo oba kluby zbliżyły się do ideału. Real ma teraz dwóch wyśmienitych stoperów i jednego dobrego rezerwowego, dobrych rozgrywających, wspaniałych napastników (Javier Saviola za darmo? To wybitnie udane posunięcie). Brakuje tylko skrzydłowego - jak Saviola może być strzałem w "10", tak zwolnienie Beckhama mogłoby trafić do księgi Guinessa jako rekord głupoty.
Barca ma jeszcze lepiej, choć moim zdaniem za mało zmian. Uważam, że od czasu do czasu z ekipy musi odejść jakiś ważny zawodnik albo trener, żeby po prostu rozgrywka nabrała świeżości.
Słowo "Real" nie znaczy dziś tego, co kiedyś. Pepe to zawodnik młody i świetny, choć mało znany. A poza nim Real nie wydał kasy na nikogo. W tamtym roku za pół-darmo kupili jednego z najlepszych napastników świata, teraz za darmo przyszedł do nich jeden z najbardziej niedocenianych. To już nie jest klub "Galacticos".
Saunter
26 07 2007, 11:34
Ale przez to zacząłem ich lubić, a ekipę mają bez powalających graczy, jak kiedyś Zidane czy Figo, ale są solidni gracze.
Barca królem okna? A to niby czemu? Henry? Jak dla mnie najbardziej kozacko wzmocnił się Bayern.
Daniel_reyes
26 07 2007, 11:37
Masz całkowitą rację

Zobaczcie na Real przebudował prawie cały skład ... Odeszli
Mejía (Murcia), Pavón (Zaragoza), Raúl Bravo (Olympiakos), Pablo García (Murcia),Diego López (Villarreal), Roberto Carlos (Fenerbahçe), Beckham (Galaxy), Miñambres, Reyes (Arsenal), Capello (entrenador), Iván Helguera (Valencia) i jeszcze chcą się pozbyć Cassano .
W zamian przyszło 7 piłkarzy wliczając Balboe, Baptiste i Soldado którzy wrócili z wypożyczenia.
Barcelona zaś sprzedała Giuly (Roma), Gio (Feyenoord), Saviola (Real Madrid) czyli tylko 3 piłkarzy a przyszło 4 Yayá Touré (Mónaco), Henry (Arsenal), Abidal (Olympique Lyon), Gaby Milito (Zaragoza). Czyli stara gwardia jeszcze istnieje według mnie mogli by się pozbyć jeszcze z 3-4 zawodników starego składu typu Motta,Sylvinho żeby powalczyć w przyszłym sezonie.
Ale według mnie i tak Królem Hiszpańskiego okienka było Atletico Luis García (Liverpool), Forlán (Villarreal), Abbiati (Milan), Raúl García (Osasuna), Cléber Santana (Santos), Diego Costa (Braga) i według mnie może powalczyć wreszcie o pierwszą czwórkę La Liga, nawet po odejściu Torresa.
Chociaż jestem kibicem Realu mam nadzieję ,że Atletico i Barcelona się jeszcze bardziej wzmocnią jak i sam Real

bo nie ma jak dobre derby i ciekawy sezon.
Liczę na lepszy sezon od tego co się skończyl, chodziaż w nim zdobyliśmy Mistrza
Saunter
26 07 2007, 13:14
No i definitywnie skończyła się era rządów Pereza - "Zidany i Pavony" Zizou odszedł przed sezonem, a teraz pchnęli Pavona.
Simao Sabrosa (dotychczas Benfica) za 20 mln Euro stanie się graczem Atletico Madryt.
sir_ryszard
27 07 2007, 12:29
W tym okienku transferowym rządził Manchester United. Pozyskani zostali: Hargreaves, Nani, Anderson i czekamy na jeszcze jedno wielkie wzmocnienie. Carlos Tevez o którego cały czas toczy się rozstrzygnięcie. Mistrzowie Anglii wydali dotychczas ponad 70 mln (teraz dokładnie nie wiem). Ile wydali: Real, Barcelona czy Bayern? Niech mi ktoś przypomni?
Marcin$
27 07 2007, 13:15
Bayern:
Toni 11mln
Ribery 25mln
Sosa 10mln
Schlaudraff 1,2mln
Jansen 9mln
Klose 12mln
łącznie około: 68,2mln euro (no chyba, że ty liczysz w funtach

)
plus Ze Roberto i Altintop za darmo, zreszta to tylko liczby, czasem zawodnik nie jest wart wydania 20mln.
Obsolete
27 07 2007, 13:57
Spokojnie, po pierwsze wydana kasa wcale nie musi sie przelozyc na wyniki, a po drugie, to do konca okresu transferowego zostal caly miesiac i kilka dni;]
Jest wręcz odwrotnie: nie sztuka wydać dużo pieniędzy, tyle to każdy potrafi, zwłaszcza jeśli jest najpopularniejszym klubem świata i posiada go jakiś biznesmen z USA/Rosji/Tajlandii.
Królem okienka jest imo ten, który kupuje nie drogo, a dobrze. Dlatego Real jest w czołówce, wydatki Barcy i Bayernu są w miarę uzasadnione, a MU... hm, zobaczymy, czy posiadanie połowy reprezentacji Portugalii im pomoże.
sir_ryszard
1 08 2007, 00:42
Takie dwa szybkie w temat:
-Freddy Adu w Benfice Lizbona
-Jose Antonio Reyes w Atletico Madryt