sir_ryszard
3 08 2007, 10:49
No właśnie, już Giuseppe Rossi poszedł do Villareal, Alan Smith do Newcastle United. Stare Diabły robią miejsce nowemu napadziorowi. Tevez to bardzo silnie stąpający po ziemi piłkarz. Ciężko go przewrócić, jest taką małą skałką. Atak z Rooneyem będzie prezentował się wybornie. Paka nie z tego świata. Chociaż ostatnio porażka towarzysko z FC Internazionale. ;p
Obsolete
3 08 2007, 13:21
No i jednak to Milan wygral wyscig o Pato;] Zawodnik ten bedzie mogl grac dopiero od 3 stycznia 2008, a poki co, bedzie wystepowal w sparingach. DO Milanu powrocil Ibrahim Ba, ale to raczej nalezy rozpatrywac w kategorii ciekawostkek;]
CYTAT(sir_ryszard @ 3 08 2007, 11:49)

No właśnie, już Giuseppe Rossi poszedł do Villareal, Alan Smith do Newcastle United. Stare Diabły robią miejsce nowemu napadziorowi. Tevez to bardzo silnie stąpający po ziemi piłkarz. Ciężko go przewrócić, jest taką małą skałką. Atak z Rooneyem będzie prezentował się wybornie. Paka nie z tego świata. Chociaż ostatnio porażka towarzysko z FC Internazionale. ;p
ale już oficjalnie? bo na oficjalnej stronie jeszcze są w Man U, chyba że mają słabą aktualizację
i jak z Tevezem, już przeszedł, czy trwa jeszcze transfer?
sir_ryszard
4 08 2007, 08:45
Manor - tak. Już nawet trenował wspólnie z Czerwonymi Diabłami, a w przyszłym tygodniu prawdopodobnie debiut.

Edycja:
Real Madryt ponoć prowadzi rozmowy co do dwóch zawodników Chelsea Londyn. Są nimi skrzydłowy Arjen Robben oraz środkowy pomocnik Michael Ballack. Oczywiście to tylko spekulacje, nie należy brać ich już na serio. Natomiast jeżeli dojdzie do tychże transferów to osobiście uważam, że wicemistrz Anglii dużo nie traci. Wydaje mi się że Niemiec nie gra tutaj tak, jak w swoim ojczystym kraju, natomiast Holender również niespecjalnie się prezentuje. Chelsea ma silnie obsadzony środek pola, skrzydła po przyjściu Maloudy także zyskały na znaczeniu. Jeszcze jest jedna rzecz z Claudem Makelele. Przebąkowuje się także o jego odejściu. Dalej. Brazylijski stoper Alex, otrzymał pozwolenie na pracę w Anglii i oficjalnie stał się zawodnikiem wspominanych tutaj The Blues.
Don Vito
4 08 2007, 12:49
Carlos Tevez, zawodnik Manchesteru United i reprezentacji Argentyny nie może się już doczekać pierwszego występu w barwach 'Czerwonych Diabłów'.
Tevez trenuje z nową drużyną już od piątku i ma nadzieje, że Sir Alex Ferguson pozwoli mu zagrać już w następnym tygodniu z Dunfermline.
,,Jesteśmy bardzo szczęśliwi, mogąc ujrzeć Carlosa na naszych treningach. Dzisiaj od rana trenował bardzo sumiennie i przede wszystkim bardzo dobrze. Niedługo czekają nas mecze w Belfaście i Dunfermline, myślę, że w którymś z tych spotkań Carlos wybiegnie w podstawowej jedenastce" - stwierdził trener Manchesteru.
Smith w Newcastle
sir_ryszard
5 08 2007, 01:40
Lassana Diarra (Chelsea) może przejdzie do Arsenalu. Ten transfer w zasadzie nie jest w pełni wiarygodny, więc czekamy na rozwój wydarzeń...
Obsolete
5 08 2007, 02:29
Milan po zakupie Pato oglosil, ze wiecej zakupow nie przewiduje. Czyli Baptista odpada.
Spojrzenie na rynek transferowy od trochę innej strony. Ciekawa analiza. Polecam!!!
Dlaczego piłkarze zdradzają?
Arjen Robben z Chelsea do Los Galacticos za podobno 35mln euro. Spora sumka.
http://sport.onet.pl/0,1248702,1586711,wiadomosc.html
Tak to jest, gdy sprzedającym jest Chelsea, a kupującym Real. Mimo iż Robben nie czuję się dobrze w drużynie angielskiej, to Mourinho - wiedząc, że Real potrzebuje dobrego skrzydłowego - wywindował cenę na niebotyczny poziom.
Do Bayernu by go sprzedali pewnie dwukrotnie taniej.
Na biednych nie trafiło więc co się miał Mourinho szczypać ;]
sir_ryszard
10 08 2007, 17:37
Polatałem trochę po stronkach klubowych i napotkałem parę transferów:
- Royston Drenthe z Feyenoordu do Realu Madryt
- Charles Itandje z RC Lens do Liverpoolu FC
- Ibrahim Ba z Varese do AC Milan
Obsolete
10 08 2007, 17:45
CYTAT(sir_ryszard @ 10 08 2007, 18:37)

- Ibrahim Ba z Varese do AC Milan
No juz o tym wspominalem;] To taka ciekawostka raczej, niz powazny transfer;] Tak naprawde jedynym transferem Milanu w tym okeinku jest Pato i raczej na tym sie skonczy.
Real ma to czego chciał...kupili nieznanego w szerszym gronie Pepe za 30baniek,to teraz nikt nie sprzeda im Robbena za mniej,tak samo ze Snajderem,poczytajcie sobie,Real dawał 24,ale szefowie Ajaxu dali min.cene 30mln...a Laporta mówił,że to co zrobił real z Pepe spowoduje wywindowanie cen na niebotyczne stawki
CYTAT(Obsolete @ 10 08 2007, 18:45)

Tak naprawde jedynym transferem Milanu w tym okeinku jest Pato i raczej na tym sie skonczy.
"Łysol" powiedział, że jeszcze na bank sprowadzą pomocnika, a media dopisały, że prawdopodobnie Motta lub Emerson - w zależności, który tańszy.
...i ja w sumie nie miałbym nic przeciwko, jeśli nikogo więcej nie sprowadzą, gdyby nie to, że piłkarze Milanu do najmłodszych nie należą i cholernie boję się o kontuzje. Niech taki Ronaldo z Filippo złapią kontuzję i kim będziemy grać? Gilą, który nie potrafi wykorzystać stuprocentówek (vide mecz z Betisem), czy może Aubameyangiem, który może i w Primaverze coś strzela, ale pierwszy skład to dla niego za dużo? Albo wsadzą Kakę na atak, gdzie chłopak nie potrafi sobie poradzić, co sam potwierdza, i lepiej mu się gra na wysuniętym pomocniku... Jeden napastnik "na już" by się przydał. No nic - pozostaje wiara w MilanLab i strzelecką moc obrońców oraz Clarenca/Ricardo :P
Obsolete
11 08 2007, 14:45
No to caly Milan;] W zeszlym roku tez "przyszaleli" w transferach. Gdyby kontuzje nie istnialy, to faktycznie i moze nie byloby konkurencji;] Przeciwko Sevilli nie zagra na pewno Inzaghi i Ronaldo, a zagra Gilardino, ktory jest swiezo po kontuzji, to jasno daje do zrozumienia, ze jednak jeszcze jakis napastnik, by sie przydal. No, ale po poprzednim sezonie, gdy wieszalem psy na ruchach transferowych Milanu, a ten zdobyl CL, to juz raczej jestem bardziej spokojny. Cos czuje, ze w Europie Milan znow bedzie mocny, a w lidze nie da sobie rady.
Widac zarzad wierzy, ze zgranie to wiecej niz wzmocnienia z zewnatrz, zobaczymy. Cala sytuacja daje jasno do zrozumienia natomiast, ze Ronaldo musi byc w zaje bistej formie, skoro Milan jest niby tak pewny co do swojej linii ataku. Jestem skory im uwierzyc, ze "Grubcio" da rade w tym sezonie.
Co do Emersona, to Real chcial za wszelka cene wcisnac jeszcze Cassano, ale Milan sie nie zgodzil i myslalem, ze transfer upadl, to samo z Baptista.
A Gilardino za(pipi) iscie musi robic laske, skoro ma takie chody u szefow;]
Ja też w najśmielszych snach nie oczekiwałem, że zdobędą CL (bez Shevy), a jednak udało się. W lidze z kolei nie mamy zmienników, którzy mogliby zastąpic zmęczonych 30-latków.
W R99 jakoś mam wiarę od samego początku - czuję, że co najmniej ten sezon będzie grał jak z nut.
A Baptisty jest mi szkoda, jak cholera. Podoba mi się jego styl gry (taki Gattuso, tylko trochę bliżej bramki przeciwnika) - potrafi wejść bodiczkiem w obronie, nie tak słabo wyszkolony technicznie (" Zidane'owska ruletka" w meczu Real - Lokomotiv w Pucharze Kolei Rosyjskich), potrafi ładnie i mocno przystrzelić (finał Copa America). No, ale skoro nie chce grać poza Realem to trudno - nic się nie poradzi.
Fenomenu Gilardino też nie rozumiem... jeden dobry sezon w Parmie i tyle. W Milanie gra bardzo przeciętnie od kiedy przyszedł i IMO już dawno powinien być, w miarę możliwości, zamieniony na Drogbę, Toniego, czy jeszcze kogoś innego.
Dobra tam... niby narzekam, ale nie bylbym fanem Milanu od -nastu lat, gdybym nie wierzył, że trener + zgranie + obeznany skład + MilanLab + kibice potrafią czynić cuda :]
http://www.sport.pl/sport/1,65028,4384874.htmlRafał Stec o Realu. Trochę dramatyzuje, ale spostrzeżenia trafne - Królewscy niby nadal są sportowo na najwyższej półce, ale przestali być klubem, któremu się nie odmawia.
Tymczasem już jutro kontrakty z madryckim klubem podpiszą kolejne młode talenty: Royston Drenthe i Wesley Sneijder. Nie są to na razie wielkie gwiazdy, ale powiedzmy, że dobra inwestycja.
Trzeci Holender, Arjen Robben, nie gra w Chelsea nawet na sparingach i generalnie jest skazany na odejście, ale Mourinho gra twardo. Wydaje się, że prędzej czy później znajdzie się w Realu.
Obsolete
13 08 2007, 18:52
Rywalizacja Artura Boruca i Łukasza Fabiańskiego może się zaostrzyć. Obaj bramkarze walczą o miano pierwszego golkipera naszej kadry. Już niebawem mogą wspólnie rywalizować o miejsce na polu karnym Arsenalu Londyn.
Angielska gazeta „The People” informuje o zainteresowaniu Arsenalu bramkarzem Celtiku Glasgow, który według ich źródeł ma kosztować „Kanonierów” 6 milionów funtów. Francuz Arsene Wenger, pracujący w Londynie od 11 lat, zamierza z Boruca zrobić pierwszego bramkarza swojej drużyny. Miałby on w bramce zastąpić już 37-letniego Jensa Lehmanna, który po tym sezonie zapewne uda się na długo oczekiwaną emeryturę.
Jednak cierpliwość szkoleniowca Arsenalu może skończyć się już w tym sezonie. A wszystko za sprawą niemieckiego bramkarza, który w pierwszej kolejce Premiership fatalnie skiksował i po jego błędzie Fulham, z którym grał Arsenal Londyn, wyszedł na prowadzenie. Niemca zbawili jego koledzy z drużyny, którzy w ostatnich sześciu minutach zdobyli dwie - decydujące o wygranej - bramki.
Według brytyjskiej prasy do transferu Polaka mogłoby dojść jeszcze w tym miesiącu. Jeśli tak się stanie to na Emirates Stadium będzie występować aż trzech Polaków - sprowadzony Boruc i grający dotychczas w barwach Arsenalu Łukasz Fabiański i Wojciech Szczęsny.
Edit: Milito i Di Natale (gdyby Milito nie przeszedl z Realu) podobno w kregu zainteresowan Milanu. Emerson powiedzial, ze z powodu problemow zdrowotnych nie przeszedl do Milanu. Umowa byla juz jednak gotowa i Brazylijczyk zrezygnowal w ostatniej chwili chcac byc fair wobec swojego przyjaciela Leonardo (jak ktos sie nie orientuje, to jest to byly pilkarz Milanu, a aktualnie gosc od spraw transferowych w tym klubie).
CYTAT(Obsolete @ 13 08 2007, 19:52)

Edit: Milito i Di Natale (gdyby Milito nie przeszedl z Realu) podobno w kregu zainteresowan Milanu. Emerson powiedzial, ze z powodu problemow zdrowotnych nie przeszedl do Milanu. Umowa byla juz jednak gotowa i Brazylijczyk zrezygnowal w ostatniej chwili chcac byc fair wobec swojego przyjaciela Leonardo (jak ktos sie nie orientuje, to jest to byly pilkarz Milanu, a aktualnie gosc od spraw transferowych w tym klubie).
WTF? Co z tym Emersonem? Myślałem, że już praktycznie pewne jest, że zostanie wypożyczony na rok. Bankowo podziękował Milanowi? Jeśli tak, to pozostaje Motta.
Di Natale raczej plotka jakich wiele.
Ogólnie jestem ciekaw, które transfery na świecie najbardziej wypalą - Chelsea niezłe zakupy zrobiła: (pipi)rro i Malouda już trafiają, Klose w Bayernie bramki + asysty, Toni też w debiucie ustrzelił. No, ale zobaczymy co tam w Hiszpańskiej, i oczywiście we Włoskiej, lidze pokażą :]
sir_ryszard
16 08 2007, 14:19
Pojawiają się głosy o transferze Macieja Żurawskiego (Celtic Glasgow) do Olympique Marseille. Tych również nie braknie co do transferu Rafaela Van der Varta z HSV Hamburg do Valencii CF. Ten ostatni klub nabył już definitywnie Serbskiego giganta - Nikole Zigicia z Racingu Santander.
Obsolete
16 08 2007, 14:24
CYTAT(Mathiu @ 14 08 2007, 16:58)

CYTAT(Obsolete @ 13 08 2007, 19:52)

WTF? Co z tym Emersonem? Myślałem, że już praktycznie pewne jest, że zostanie wypożyczony na rok. Bankowo podziękował Milanowi? Jeśli tak, to pozostaje Motta.
Di Natale raczej plotka jakich wiele.
Ogólnie jestem ciekaw, które transfery na świecie najbardziej wypalą - Chelsea niezłe zakupy zrobiła: (pipi)rro i Malouda już trafiają, Klose w Bayernie bramki + asysty, Toni też w debiucie ustrzelił. No, ale zobaczymy co tam w Hiszpańskiej, i oczywiście we Włoskiej, lidze pokażą

Nastapila mala pomylkaXD Zle przeczytalem, to Edmilson zrezygnowal z powodow zdrowotnych, ale i tak wyszlo na moje, bo:
Milan w oficjalnym komunikacie zdementował informację o rzekomym pozyskaniu Emersona. Klub poinformował, że nie mógł osiągnąć porozumienia z Realem Madryt i wycofał sie z negocjacji.
Podobno sfinalizowano już transfer Daniela Alvesa do Chelsea - zawodnik po prostu miał większe ambicje i nie dało go rady zatrzymać, choć żal mi, bo z nim Sevilla mogła być naprawdę mocnym graczem w tym sezonie. Za ile? Ok. 50 mln euro.
oqqozo - podobno za 33 miliony. Czyli kasa z robbena.
ale transfer jeszcze nie doszedł do skutku bo Alves zagra dzisiaj z realem
Radosław Matusiak do SC Heerenveen za 3 mln euro
Euzebiusz Smolarek do Racingu Santander za 4 mln euro
Ogółem dobre transfery. Matusiak będzie miał okazję grać, a Smolarek przechodzi do jednej z moich ulubionych drużyn Primera Division, gdzie będzie miał trudne zadanie zapełnić lukę po fantastycznym Nikoli Żigiciu.
Obsolete
21 08 2007, 20:01
Emerson jednak w Milanie.
Marcin$
22 08 2007, 22:40
Gabriel Heinze piłkarzem Realu Madryt.
CYTAT(Marcin$ @ 22 08 2007, 23:40)

Gabriel Heinze piłkarzem Realu Madryt.
Robben również za 36 MLN euro.
Z tym Heinzem to śmieszna historia. Ma wpisaną kwotę odstępnego, którą chciał wykorzystać Liverpool, ale gdy się zgłosili, to Ferguson spanikował i zaczął prosić inne kluby, żeby wykupili go, żeby tylko nie Liverpool. Transfer teoretycznie jest dokonany, ale jakiś tam Trybunał Premier League ma osądzić, czy MU miało prawo odmówić Liverpoolowi.
Obsolete
23 08 2007, 12:51
Odnosnie transferow w Realu:
http://www.sport.pl/pilka/1,65082,4427439.html
Capello: Real przepłaca i nie ma planuW sumie to nic xzego, by wszyscy nie wiedzieli, nie powiedzial;]
Aha, Cicinho przeszedl z Realu do Romy za 9 mln ojro.
sir_ryszard
25 08 2007, 08:27
Wojciech Łobodziński (Zagłębie Lubin) przymierzany jest do Heart of Midlothian.
EDIT:
Alberto Luque trafił z Newcastle United do Ajaxu Amsterdam.
Obsolete
30 08 2007, 14:27
Galliani przyznal, ze Milan byl o krok od pozyskania Henry'ego, jednak korzystniejszy system podatkowy w Hiszpanii sprawil, ze to tam poszedl byly gracz Arsenalu. Ten plus dziala tez w 2 strone, Ronaldinho w tym roku konczy sie podatkowy okres ochronny i jezeli nie dostanie zadowalajacej podwyzki to prawdopodobnie sie przeniesie do innego klubu.
CYTAT(Obsolete @ 30 08 2007, 15:27)

Ten plus dziala tez w 2 strone, Ronaldinho w tym roku konczy sie podatkowy okres ochronny i jezeli nie dostanie zadowalajacej podwyzki to prawdopodobnie sie przeniesie do innego klubu.
No Czelsi już sobie ostrzy ząbki na niego.
W każdym razie wkraczamy w najlepszy okres okienka, czyli końcówka. W tym okresie dochodzi często do najlepszych transferów :)
Tuż przed zamknięciem okienka do drużyny Atletico dołączył Thiago Motta dotychczas gracz FC Barcelony.
Patrick Kluivert piłkarzem LOSC Lille - kontrakt opiewa na 1 rok , tułaczka kluiverta od czasów odejścia z barcy trwa niby miał iść do ajaxu a jednak trafił do lille.
W Valenci strzelił 2 bardzo ładne bramki ale kontuzje go dobiły , w psv też miał kilka kapitalnych akcji ale nie wiele grał przez kontuzje znowu i teraz czas na lille czy tu znowu zagra w 5 meczach czy może powróci kluvert z barcy (a w valencji i psv pokazał że ma dalej tą technike). Liczyłem na jakiś lepszy klub ale jak to mawiają lepsze to niź nic.
Obsolete
1 09 2007, 21:19
Diarra przeszedl z Chelsea do Liverpoolu.
BEEEEP, do Arsenalu nie Liverpoolu.
Obsolete
1 09 2007, 21:48
No faktycznie, to przez to, ze jestem pod wrazeniem aktualnej gry the reds;]
Obsolete
3 12 2007, 04:05
Skauci i manager Arsenalu ostro graja w football managera 07. Najpierw sciagneli najlepszego mlodego napastnika z gry, Carlosa Vele (ktory teraz tula sie po Europie w oczekiwaniu na pozwolenie o prace), a teraz chca siegnac po najlepszego mlodego, lewego skrzydlowego, rowniez rodem z Meksyku, Andresa Guardado (aktualnie Deportivo).
CYTAT(Obsolete @ 3 12 2007, 04:05)

Skauci i manager Arsenalu ostro graja w football managera 07. Najpierw sciagneli najlepszego mlodego napastnika z gry, Carlosa Vele (ktory teraz tula sie po Europie w oczekiwaniu na pozwolenie o prace), a teraz chca siegnac po najlepszego mlodego, lewego skrzydlowego, rowniez rodem z Meksyku, Andresa Guardado (aktualnie Deportivo).
W FM08 też oboje wymiatają. Wartość rynkowa Veli to już ok. 40 mln €, a pewnie za mniej jak 80 go nie puszczą, z kolei Guardado właśnie wymiata w Chelsea... oczywiście w grze ;)
Ja czekam na największy transfer Milanu tej zimy, czyli... Alexandre Pato XD Galliani jest niesamowity - w lecie tłumaczył się, że przecież kupili napastnika, ale będzie mógł grać dopiero od stycznia, a teraz też mówi, że żadnych transferów, bo przecież dołączy do nas Pato XD Nie no... coś tam przebąkują o Zambrottcie, co nawet nie byłoby głupim pomysłem zwłaszcza, że Jankulovski leczy kontuzje, jego zastępca Serginho gra średnio (długo nie grał), Cafu już powoli emerytura, a trzeba mieć zmiennika dla Oddo.
No i Grant chce Sheve puścić za 12 mln funtów (kupiony za 30). Sheva rzekł, że jak odejdzie to do Włoch, a ja coś czuję, że jak do Włoch, to raczej nie do Interu, tylko Berlusconi przyjmie go jak syna marnotrawnego.
Berlusconi to moze i by go przyjął z otwartymi ramionami,ale kibice juz mu nie wybaczą,jak całował herb Chelsea.
CYTAT(Tytek @ 4 12 2007, 23:19)

Berlusconi to moze i by go przyjął z otwartymi ramionami,ale kibice juz mu nie wybaczą,jak całował herb Chelsea.
Chodziły też słuchy, że koledzy z drużyny też średnio by się zapatrywali na powrót Andrzeja.
Dzisiaj z kolei czytałem na manutd.pl, że Ferguson się nad Ukraińcem zastanawia :)
Tomasz Bandrowski w Ruchu Chorzów!
Jak twierdzi agent piłkarza, Maciej Żurawski na pewno przechodzi z Celticu Glasgow do Los Angeles Galaxy.
IMO to koniec jego kariery. Szkoda, bo do piłkarskiej emerytury jeszcze jakby za wcześnie.
CYTAT
elticu Glasgow do Los Angeles Galaxy.
No to będzie miał fajnego kumpla w składzie

najlepszego piłkarza na ziemi
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.