Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: TRANSFERY
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik Sportowy
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56
Saunter
Robbie Keane - 19 mln Ł (+2 mln Ł za jakieś dodatki)

Tottenham -> Liverpool

Oł jee!:)
Ludwa07
-Kokoszka w Empoli - ponoć powiedział, że odchodzi na prawie Webstera. Wisła twierdzi, że nie może - skończy się w trybunale pewno. Myślę, że go zawieszą ale nie na długo. Przeprowadzka do serie B może mu pomóc się rozwinąć.

- ManU wykupił Teveza za 32 mln bodajże,

Tak na moje oko to trochę drogo wyszedł Keane LFC ...
Saunter
Drogo nie drogo, fajnie że jest. Teraz znaczną część transferów się przepłaca, np. obrońca Alves za 36 mln, Pepe za 30 mln...

Van der Vaart na 99% w Realu za małą kasę (ok. 10 mln euro)
masterlag
VdV prawdopodobnie oficjalnie zostanie zaprezentowany w pon i ma nie grać przeciwko Realowi w EC, natomiast coraz klarowniejsza staje się sytuacja C.R, który (podobnie jak swego czasu Figo) jeśli do Realu nie przejdzie to będzie musiał zabulić 20 mln ojro
Tytek
Dlaczego Barca albo Juve czy Arsenal nie probuje wyrwac VanderVaarta to ja nie rozumiem,
genialny gracz za 10 baniek...
blazej10
CYTAT(Tytek @ 2 08 2008, 13:34) *
Dlaczego Barca albo Juve czy Arsenal nie probuje wyrwac VanderVaarta to ja nie rozumiem,
genialny gracz za 10 baniek...

Barca-... hehehe xD
Juve-VdV by blisko Juve w polowie sezonu potem jakies rozbieznosci i do transferu nie doszlo
Arsenal-kupili Nasriego wink.gif
masterlag
VdV już oficjalnie piłkarzem Realu jutro prezentacja.Kwota?? 13mln+ 2 w wypadku sukcesów w lm//pd.Niewątpliwie kontuzja Sneijdera po genialnym zachowaniu diabiego przyśpieszyła cały proces, a i sytuacja C.R staje się bardziej klarowna więc w ciągu najbliższego tygodnia, 2ch będzie oficjalny transfer.
Marcin$
Kilka słów o wzmocnieniach Bayernu Monachium smile.gif

Tym razem nie ma widowiskowych transferów, które były chociażby w zeszłym roku. Do klubu przybyli:
- 34-letni bramkarz Hans-Jorg Butt (ma być zmiennikiem Rensinga)
- pomocnik Tim Borowski

Największym hitem jest oczywiście zmiana na stanowisku trenera. Hitzfelda zamienił Jurgen Klinsmann. Kapitanem na nowy sezon, po zakończeniu kariery przez Kahna, zostanie Mark van Bommel. Bayern ma mocną kadrę i jeśli Klinsmann to dobrze poukłada może być cholernie mocny w LM.

48% kadry Bayernu to obcokrajowcy.
luk_ash
"Brazylijczyk Julio Baptista został nowym zawodnikiem AS Roma. Real Madryt już teraz zarobił na sprzedaży zawodnika 9 milionów euro. Kwota może wzrosnąć o kolejne 2 miliony euro, jeśli Rzymianie przez dwa kolejne sezony będą kwalifikować się do Ligi Mistrzów."
kris01
do jakiego klubu odszedl DECO?
Lipa
CYTAT(kris01 @ 16 08 2008, 23:11) *
do jakiego klubu odszedl DECO?

Chelsea Londyn.
Obsolete
Szewa wraca do Milanu. Jeszcze tylko jakis dobry obronca i Scudetto pewne;]
Maiden
http://legia.net/news.php?id=29454

Astiz wraca do Legii!! Podpiszę kontrakt na pięć (!) lat!
Obsolete
CYTAT(Obsolete @ 23 08 2008, 20:52) *

Obrońca piłkarskiej reprezentacji Szwajcarii Philippe Senderos został do końca obecnego sezonu wypożyczony z Arsenalu Londyn do AC Milan.

Dobry, mial byc DOBRY obronca;/
Ludwa07
hehehe Czelsea mnie rozwala - kupuje piłkarzy za grubą kasę a potem ich wypożycza albo sprzedaje po kosztach do byłych klubów xD (Sheva i Crespo). Największe jajo, że jakby Sheva odzyskał formę to Galliani by ubił interes życia tongue.gif

onet podał, że Jodłowiec przeszedł do SSC Napoli ale potwierdzenia nie było oficjalnego.
Paweł Sz.
Appiah ma przejść za 5 minut do Juve. Przyda się, dobrych pomocników nigdy nie za wiele.
Maiden
CYTAT(Obsolete @ 26 08 2008, 11:55) *

Obrońca piłkarskiej reprezentacji Szwajcarii Philippe Senderos został do końca obecnego sezonu wypożyczony z Arsenalu Londyn do AC Milan.

Ależ on jest dobry. I to nawet bardzo.
qb3k
Jako fanowi Arsenalu zostaje mi tylko pogratulować za(pipi)i'stego transferu biggrin.gif.
Linek
Chelsea rozpoczęła sprzedaż koszulek z nazwiskiem Robinho, a Calderon się upiera, że żadnego transferu nie ma. Ktoś tu ściemnia.

http://www.chelseamegastore.com/stores/che...bid=1&mid=5
Obsolete
CYTAT(Maiden @ 28 08 2008, 08:45) *
CYTAT(Obsolete @ 26 08 2008, 11:55) *

Ależ on jest dobry. I to nawet bardzo.

No to dobrze sie kamufluje, bo w zeszlym roku gral TRAGICZNIE zarowno w lidze, jak i w LM. Drewno gorsze od Rasiaka.

Oddo w Bayernie, Paloschi w Parmie - wypozyczenia.
alienator
Smolarek w Boltonie, na rocznym wypożyczeniu.
luk_ash
Roman Pawliuczenko w Tottenhamie z Spartaku Moskwa

Pablo Zabaleta w Manchester City z Espanyolu Barcelona
Musiolik
Marcelo Antônio Guedes Filho piłkarzem Wisły Kraków
http://90minut.pl/news.php?id=772553
blazej10
Quaresma w Interze
luk_ash
Vedran Corluka do Tottenhamu z Manchesteru City

Louis Saha do Evertonu z MU

Mauro Esposito do Chievo z Romy

jest jeszcze kilka niewiadomych, ale powoli koniec z transferami...
Lipa
Berbatov w MU, Robinho w MC.
ogqozo
Leżę i kwiczę z Robinho. Rok temu był najlepszym piłkarzem fazy grupowej LM, a teraz sobie pogra w pucharze UEFA. A już Chelsea sprzedawała koszulki z jego nazwiskiem... Hahaha, Manchester City, no nie wierzę.
Saunter
Z drugiej strony nie wyobrażam sobie Robinho, który zostaje w Realu po tym co mówił. Fajnie, Premier League dostaje kolejnego fajnego gracza i to spoza "Wielkiej 4". Najciekawszy sezon EPL?
Linek
Teraz ciekawe, co zrobią kibice Chelsea, którzy już kupili koszulki Robinho xD
Mathiu
Kerlon aka Foczka aka Następca Ronaldinho przeniósł się do Chievo Verony.

Fajnie, że wybrał Serie A jako punkt startu w europejskiej piłce smile.gif

A przy okazji:
http://www.pilka.pl/wloskie-kluby-wydaly-p...0-milionow-euro

Nie chcę być jakoś stronniczy, ale chyba będę obiektywny, jeśli stwierdzę, że Milan został królem okienka? Wydać 5 milionów i mieć w składzie R80, Shevę, Flaminiego, Zambrottę, Senderosa, Borriello, (przypominam - 3. najlepszy strzelec minionego sezonu)... sztuka przez duże "S".

Swoją drogą jestem ciekaw na czym to tyle zarobili. Ja rozumiem, że sprzedali Simica, Brocchiego, Gilardino, pożyczyli młodzieżówkę (Paloschi, Gorcuff) i Oddo, nie przedłużyli kontraktu z R99, Cafu. Ale żeby 38 mln zarobić?

A tutaj "trochę" inne dane - http://sport.onet.pl/0,1248705,1817597,wiadomosc.html Ktoś ma pomysł skąd takie rozbieżności?

I to samo o lidze angielskiej: http://sport.onet.pl/0,1248705,1817897,wiadomosc.html
Sep
Jeszcze parę ciekawych transferów z ostatnich dni przed zamknięciem okienka transferowego:

Marouane Fellaini ze Standardu Liege do Evertonu za 18.5 mln euro
Diego Milito z Saragossy do Fc Genoa za 12 mln euro
Sergio Garcia z Saragossy do Betisu za 10 mln euro
Albert Riera z Espanyolu do Liverpoolu za 9.8 mln euro
Xisco z Deportivo La Coruna do Newcastle za 7.1 mln euro
Kevin Mirallas z Lille Do St. Etienne za 3.5 mln euro
Albert Luque z Ajaxu do Malagi za 0,5 mln euro
Daniel Cousin z Rangers do Hull City
David Suazo z Interu do Benfiki
Nikola Zigic z Valenci do Santander
Steve Finnan z Liverpoolu do Espanyolu
Andrij Woronin z Liverpoolu do Herthy
Ludwa07
Co do Kerlona to najprawdopodobniej jest z nim tak samo jak swego czasu z Julio Cesarem. Najpierw Chievo a po roku Inter Mediolan który się nim interesował jeszcze przed mercato i była mowa o oddania go na rok do Chievo biggrin.gif

http://intermediolan.com/aktualnosci.php?n=2358

Ciekawa jak "Foka" się sprawdzi w lepszej lidze tongue.gif

Mathiu
CYTAT(Ludwa07 @ 4 09 2008, 14:00) *
Co do Kerlona to najprawdopodobniej jest z nim tak samo jak swego czasu z Julio Cesarem. Najpierw Chievo a po roku Inter Mediolan który się nim interesował jeszcze przed mercato i była mowa o oddania go na rok do Chievo biggrin.gif

http://intermediolan.com/aktualnosci.php?n=2358

Ciekawa jak "Foka" się sprawdzi w lepszej lidze tongue.gif

Z drugiej strony gra u boku R80 też nie byłaby zła myślę. A i kolonia brazylijska większa, niech tylko się chłopak sprawdzi we włoskiej lidze, a Milan niech tylko zwróci na niego uwagę wink.gif

http://www.pilka.pl/kerlon-ronaldinho-moim-idolem
Ludwa07
Tylko ja nie wiem czy nie jest tak, że Inter dał Chievo kasę na kupno i czekają do przyszłego roku - jak tak by było to już "po ptokach" tongue.gif

Mam nadzieję, że się Kerlon pokaze z dobrej strony jak będzie przeciwko r80 grał tongue.gif

A za dwa lata ( jak będzie miał 18stkę) do serie A przejdzie jeszcze Coutinho - Inter go kupił w tym mercato za 4 mln E. Uważa się go za wschodzącą gwiazdę piłki kopanej - ponoć tongue.gif
Paweł Sz.
Słyszeliście, o tym, ze jacyś tam szefie ManC chcą dać za pół roku ponad 600 mln na transfery?
Na razie nie znam ani jednego fana ManC, ciekawe jak z tym będzie za pół roku...
Musiolik
CYTAT(Paweł Sz. @ 4 09 2008, 19:41) *
Słyszeliście, o tym, ze jacyś tam szefie ManC chcą dać za pół roku ponad 600 mln na transfery?
Na razie nie znam ani jednego fana ManC, ciekawe jak z tym będzie za pół roku...

Tak jak z Chelsea po przyjściu Abramowicza?
Ludwa07
No ten szejk powiedział, że może dać za C.Ronaldo ponad 200 milionów E o.O
Smok
CYTAT(Ludwa07 @ 5 09 2008, 09:22) *
No ten szejk powiedział, że może dać za C.Ronaldo ponad 200 milionów E o.O

Nie mają co robić z kasą? 200 mln. za Ronaldo to o jakieś 150 mln. za dużo wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.