Zmienicie avarty bo wygalada to jakby jeden gosciu napisal tyle postow
Manchester nie chce Ronaldinho?
\"Manchester United jeszcze nie złożył nam oficjalnej oferty w kwestii transferu Ronaldinho\" - oświadczył prezes klubu Paris Saint Germain Francis Graille, komentując spekulacje na temat transferu Brazyliczyka do Anglii.
Graille potwierdził otrzymanie oficjalnych pisemnych ofert ze strony Barcelony i Chelsea Londyn.
\"Krążyły plotki, że doszliśmy do porozumienia z Manchesterem, ale jak dotąd niczego nie otrzymaliśmy\" - dodał prezes PSG.
Po spotkaniu z przedstawicielem Manchesteru Peterem Kenyonem 2 lipca Graille nie wyraził zgody na transfer piłkarza na Old Trafford.
\"Anglicy muszą się bardziej postarać\" - powiedział.
Francuskie media donoszą, że wysokość kwoty oferowanej za Ronaldinho przez Manchester wynosi 20 mln euro (22,64 mln dolarów). Angielski klub mógłby jednak podnieść stawkę nawet do około 30 mln euro i wyrównać tym samym ofertę Barcelony.
Zdaniem Graille'a najlepszym dla PSG wyjściem byłaby sprzedaż Ronaldinho do Realu Madryt. W takim wypadku młody pomocnik grałby we francuskim klubie jeszcze przez rok. Tymczasem prezydent mistrzów Hiszpanii oświadczył, że w związku z transferami do Realu Davida Beckhama i Gabriela Milito w madryckiej drużynie nie ma miejsca dla Ronaldinho.
Sam Ronaldinho chce opuścić PSG. Nie stawił się nawet na przygotowawczym obozie treningowym drużyny w Aix-les-Bains.
\"Jego postawa oznacza brak szacunku dla klubu PSG i za to zostanie ukarany\" - skomentował Graille.
No tak, tyle, że Perez już nie chce Ronniego.
Assis twierdzi, że MU złożył ofertę i przejście Ronaldinho do Man Utd to już tylko kwiesta. Mam nadzieję. Zresztą Graille celowo gra na zwłokę, by wyciągnąć z MU jak najwięcej forsy.
safferon
11 07 2003, 19:38
plaga fanow man utd jak widac roprzestzrenia sie w porazajacym tepie w zatrzaszajcej formie
czas zaczac walczyc z tymze procederem, napalmem najlepiej
Nie będziemy zmieniać Avataru, bo czujemy się fanami Manchesteru United. Ronaldinho będzie w MU, zobaczycie!
safferon
11 07 2003, 19:51
a chooy mnie to obchodzi czy bedzie czy nie, skoro juz wszyscy tak czerwonym pedziom jestescie oddani to pokuscie sie o nieco kreatywnosci (buehehehe) i znajdzcie sobie rozne avatary z ktorych jasno bedzie wynikalo ze kibicujecie tym cieciom, a nie jeden ku/rwa sobie takowy znalazl, reszte od neicgo zjechala i mam teraz wrazenie jakby sarni byl wiekszym spamerem niz jest w rzeczywistosci
a chooy mnie to obchodzi czy bedzie czy nie, skoro juz wszyscy tak czerwonym pedziom jestescie oddani to pokuscie sie o nieco kreatywnosci (buehehehe) i znajdzcie sobie rozne avatary z ktorych jasno bedzie wynikalo ze kibicujecie tym cieciom, a nie jeden ku/rwa sobie takowy znalazl, reszte od neicgo zjechala i mam teraz wrazenie jakby sarni byl wiekszym spamerem niz jest w rzeczywistosci :twisted:
E tam, ja spamerem ?
Ale fakt faktem - nie ma miejsca - dla takich samych avatarów ! [dlatego zmieniam

]
Ej koles, weź stąd idź jak ci nie pasuje. Man Utd. rządzi, a tobie żal dupe ściska!
Ej koles, weź stąd idź jak ci nie pasuje. Man Utd. rządzi, a tobie żal dupe ściska!
Super, jeszcze jeden fanboj Man Utd

Więcej was mama nie miała?
Chelsea kupiło Geremiego za 10 mln euro. Szkoda, miałem nadzieję, że po tym, jak wrócił z wypożyczenia z Middlesborough to trochę pogra u Królewskich.
PS. Kryszałowicz w Amice Wronki, a Osasuna zakupiła od Realu Valdo
Więcej nas (Man. Utd.) nie miała, ale spotkała takich jak ty - frajerów za Realem, który sie tylko wozi.
Ja (pipi)e... ten Abrahamowic z CHELSEA to niezly przyrab

Na jego liscie zakupow znalezli sie:
-------------------------------------------------------------------------------------
Ronaldinho (PSG)
Vieri - Inter chce ponad 100 milionow Euro!!!!!!!!!!!!!!!
Morientes (Real M.)
Henry - gosc jest gotowy wydac 50 mil Euro z Henrego.
Glen Johnson (West Ham)
Davids - Juve mowi ze Davidsa nie sprzeda za zadna cene.
Wayne Bridge (Southhampton)
Geremi (Real M.)
Viera - watpie, niedawno odnowil kontrakt z Arsenalem.
Joe Cole (West Ham)
Patrick Kluivert - Barca oddaje go za 1.2 mil Euro
Andriy Shevchenko (AC Milan)
Wayne Rooney (Everton)
-------------------------------------------------------------------------------------
Niezle nie?
Vieri!!!??? HEHE
Chelsea = Nowy Real M.
Ten gosc to ma kasy w (pipi)............. :!:
To, że ma kasę, nie znaczy, że jest w stanie zbudować tam potęgę...
Trucha: bez komentarza... Troche tolerancji kolego...
Do kibiców innych drużyn: nie oceniajcie wszystkich fanów danego zespołu po wypowiedziach kilku osób, please :-)
Mam już dość tej całej sprawy z Ronaldinho. Graille wciąż upiera się, że najkorzystniejsza jest oferta Realu, a Perez twierdzi, że pozyskanie Ronaldinho przez Real jest mniej niż nieprawdopodobne, że nie ma nawet takiego zamiaru, bo nie wiadomo co stanie się przez ten rok i to byłoby bez sensu (i ma rację chłop). MU złożyło ofertę 25 milionów euro + 10 milionów w zależności od sukcesów, co potwierdził Kenyon, jednak Graille twierdzi, że takiej oferty nie było. Sam Ronnie jak twierdzi, jest zdeterminowany do przejścia do Man Utd i nie może się doczekać aż włoży czerwony trykot. Ronaldinho na pewno nie zostanie na następny sezon w PSG (a takie coś podobno gwarantuje oferta Realu), bo już teraz olewa klub ze wszystkich stron nie stawiając się na treningi. PSG po to kupiło Pauletę, żeby mieć kim zastąpić Ronaldinho, ale teraz musi za tego Pauletę zapłacić, a tak szybkie pieniądze gwarantuje jedynie Man Utd (Chelsea nie licze, bo Ronnie nie chce tam grać, poza tym ich oferta jest podobno dosyć nikła).
Brazylijczyk na Old Trafford
Od przyszłego sezonu Manchetser na pewno będzie miał co najmniej jednego Brazylijczyka. Będzie nim wysoki 16-latek Carlos Eduardo de Castro Lourenco, który występuje na razie na pozycji prawego obrońcy, ale niewykluczone, że przystosuje się też do gry na środku obrony.
A co do avatarka to proszę bardzo

Sarni, spoko, ale nie lubie jak ktoś na mnie najeżdża w ten sposób. Ok wezmę twoją radę na przyszłość
D'Alessandro jest już piłkarzem Wolfsburgu. Kosztował 11 mln euro.
Mój komentarz: Zmarnuje się chłopak w Niemczech. W River Plate był kapitanem, a RP jest klubem o niebo lepszym od VfL-u.
D'Alessandro jest już piłkarzem Wolfsburgu. Kosztował 11 mln euro.
Mój komentarz: Zmarnuje się chłopak w Niemczech. W River Plate był kapitanem, a RP jest klubem o niebo lepszym od VfL-u.
yup... Wolfburg to kupa, już lepiej jakby przeszedł do słabej drużyny Premiership. Ogolnie liga Niemiecka imho jest nie za silna... imho Francja bije ja na glowe(jezeli chodzi o caloksztalt).
Co do Truchy... zmieniam ava!
Tak w ogole to Makaay coraz bliżej Bayernu co jest imho jego błędem.
Barcelona przyznała, że to Manchester United jest faworytem w pozyskaniu Brazylijczyka Ronaldinho. Była to oficjalna wypowiedź dla BBC Sport.
Manchester United uważany jest za faworyta w pozyskaniu Brazylijczyka pomimo zainteresowania nim przez inne kluby jak Real Madryt, Barcelona i Chelsea. ManU zaoferował ponoć Ł15 milionów funtów z góry i dodatkowe Ł4 mln funtów w zależności od sukcesów klubu w Lidze Mistrzów. Dla oficjalnej strony BBC Sport wice-prezydent Barcelony Sandro Rosell powiedział:
"Powiedziano mi, że Manchester United złożył wyższą ofertę od Barcelony. Wobec ManUtd mamy dwie zalety. Miasto w jakim znajduje się klub i niesamowitość samego klubu. Pozyskujemy tylko tych piłkarzy którzy chcą u nas grać. Ronnie może zarobić dużo pieniędzy w Manchesterze United, ale jeżeli zrozumie że wolałby grać dla nas, przyjmiemy go z otwartymi rękoma.
Klub z Old Trafford odmówił komentowania transferu Ronaldinho. Jest to zapewne celowe posunięcie, aby pogłoski transferowe nie wpłynęły na cenę akcji klubu. Władze Man Utd chcą pozyskać Brazylijczyka jeszcze przed wyjazdem na tournee w USA. Do przejścia Ronniego do ManU usilnie namawia go jego rodak i legenda piłki nożnej - Edson Arantes Di Nascimento Pele.
Nie chce nic mówić, ale teraz wiadomo, że jeśli chodzi o słowa Graille, jakoby MU nie złożyło oferty były nieprawdą. Teraz chyba już nie ma innej możliwości (ale jeszcze wszystko się może zdarzyć).
Poza tym to Tim Howard otrzymał pozwolenie na pracę w Anglii i w poniedziałek zostanie oficjalnie ogłoszony piłkarzem United (YEEEEEE - według mnie to będzie najlepszy golkiper świata ! To co on pokazuje w MLS i na PK to sie w pale nie mieści, jest strasznie pracowity i będzie z niego kozak)
Co oni zrobili?! D'Alessandro do Wolfsburga? Przecież to głupota - już po nim. Heh dobrze, ze Barca czuje dystans do Man. Utd. jeżeli chodzi o Ronaldinho.
A jednak.
Potwierdzają się pogłoski jakoby Manchester United był zainteresowany pozyskaniem prawego pomocnika Realu Betis - Joaquina. Podczas gdy PSG rozpatrza ofertę za Ronaldinho, do Sevilli (miasto w którym znajduje się klub - dop.red.) poleciał Peter Kenyon aby przedyskutować ewentualny transfer Joaquina.
I jeszcze cosik:
W kręgu zainteresowań Manchesteru United znalazł się kolejny Brazylijczyk. Jest nim piłkarz Athletico Paranaense, Kleberson.
Kleberson jest środkowym pomocnikiem. Pomimo ściągnięcia do swojej drużyny Erica Djemba-Djemba Sir Alex Ferguson chciałby wzmocnić klub kolejnym Brazylijczykiem. Ponoć prezydent Brazylijskiego klubu - Mario Celso Petralgia - przyleciał do Manchesteru by dyskutować z Czerwonymi Diabłami o przyszłości Klebersona.
Widać, że Manchester chce grać piłkę południową - Brazylia, Hiszpania itp. Styl angielski jest dobry, ale nie wystarczający na kluby hiszpańskie.
To co on pokazuje w MLS i na PK to sie w pale nie mieści, jest strasznie pracowity i będzie z niego kozak)
Fakt, Howard jest bardzo dobrym i obiecującym bramkarzem. Świetnie grał w PK, co do MLS nie mogę sie wypowiedzieć, bo nie widziałem go w akcji.
Szkoda tylko, że będzie to 3 bramkarz ManU. Mam nadzieję, że pokaże na co go stać i zostanie 1 bramkarzem na Old Trafford.
Szybki UPDATE:
Jak podaje strona www.mirror.co.uk, prezes PSG - Graille odzrzucił propozycję MU - 18,75 mln funtów ( 15 mln płacone od razu a reszta w zależności od sukcesów MU ) dawaną za Ronaldinho twierdząc, że dostał od Chelsea lepszą - 21,6 mln funtów bez żadnych dodatkowych warunków. Graille twierdzi, że MU aby dostać Brazylijczyka musi zaproponować co najmniej 20 mln funtów.
Ehhhhhhh ...... no i komu tu wierzyć
takich jak ty - frajerów za Realem, który sie tylko wozi.
Sorry, ale mógłbyś się wyrazić w sposób bardziej zrozumiały dla zwykłych frajerów takich jak ja?
Do kibiców innych drużyn: nie oceniajcie wszystkich fanów danego zespołu po wypowiedziach kilku osób, please

Spoko Sarni, ty i Miłosz godnie reprezentujecie Man Utd na tym forum
Potwierdzają się pogłoski jakoby Manchester United był zainteresowany pozyskaniem prawego pomocnika Realu Betis - Joaquina. Podczas gdy PSG rozpatrza ofertę za Ronaldinho, do Sevilli (miasto w którym znajduje się klub - dop.red.) poleciał Peter Kenyon aby przedyskutować ewentualny transfer Joaquina.
Oj, tu niedobrze. Joaquin jest przechu'jem, a w przyszłości będzie jeszcze większym. Miałem cichą nadzieję, że za 2-3 sezony wyląduje na Santiago Bernabeu. IMHO idealnie zastąpiłby Figo (a boski David przecież chce do MLS na starość). Ile oni tam chcą za niego w Betisie?
Widać, że Manchester chce grać piłkę południową - Brazylia, Hiszpania itp. Styl angielski jest dobry, ale nie wystarczający na kluby hiszpańskie.
Może się nie znam, ale Manchester na codzień potyka się raczej z angielskimi, nie hiszpańskimi klubami

I wątpie, żeby tak nagle, z sezonu na sezon, chcieli zmienić styl gry (i to tylko dlatego, że przegrali z Realem w LM)
Do kibiców innych drużyn: nie oceniajcie wszystkich fanów danego zespołu po wypowiedziach kilku osób, please

Spoko Sarni, ty i Miłosz godnie reprezentujecie Man Utd na tym forum
jam niegodzien? :roll:
Nie! Ja nie mówie, że oni chcą zmienić styl gry, bo przegrali z Realem. Wnioskuje po ich zakupach. Chcą kupić, kupili lub chcieli kupić brazylijczyków, hiszpanów, portugalczyków. Czy ty widziałeś żeby brazylijczyk grał stylem angielskim? I don't thing so. Aby zdobyć sobie uważanie (lepsze) muszą wygrywać z hiszpańskimi zespołami. Takie jest moje zdanie na ten temat.
Spoko, PSG chce 20 milionów funtów, to dostanie 18 i będzie zadowolone. Kenyon powiedział, że są już bardzo blisko, a sam Ronaldinho marzy o grze w United, twierdzi, że ta przyniesie mu dużo więcej korzyści niż gra w Realu Madryt (który ostatecznie zrezygnował z rozmów o Brazylijczyku w tym sezonie). Natomiast Kenyon złożył kolejną propozycję i jest niemal pewien, że ściągnie Ronniego. Wszystko wyjaśni się najwcześniej jutro rano, a znając pana Graille'a to dopiero na początku sierpnia
BTW: Nie wiem czy było już podawane:Tim Howard został bramkarzem Man. Utd. Ściągnięty został z New Jersey MetroStars .
Za Joaquina chcą Ł12 mln funtów.
Man U złożyło nową ofertę PSG w sprawie Ronaldinho. Man U zdecydowało się na kwotę 16 mln funtów od razu i następne 3 mln funtów wypłacone później, zależne od sukcesów MU z Ronaldinho w składzie w następnym sezonie.
Do głosu doszedł Ronaldinho i:
"Nie mogę już dłużej czekać by stać się pierwszym w historii brazylijczykiem w United. Wiem, że to mi się uda i w przeciągu kilku najbliższych dni zapiszę się w historii Manchesteru. (...) "
"(...)Osobiście uważam, że gra na Old Trafford może mi przynieść wiele korzyści, więcej niż gdybym grał w Realu Madryt (...)"
PS. Co się dzieje z tym forum ?? Czy wy też macie taki dziwny obraz ??
Dobrze, że Ronaldinho tak sądzi. Obraz też mamy taki dziwny:)
Teraz pozostało nam tylko czekać, aż Ronaldinho założy koszulkę z numerem 7 !
A tym czasem toczy się bitwa między Chelsea a Man U o obunoznego skrzydłowego Damiena Duffa.
"Szef Blackburn Rovers, John Williams, powiedział, że Damien Duff od następnego sezonu na pewno nie będzie występować na Ewood Park."
"Williams oświadczył, że Duff zostanie sprzedany za minimum Ł17 milionów. W grę wchodzą tylko dwa zespoły Cheslea i ManUtd."
Co? on chyba zgupiał. 17 mln. funtów za Duff'a? LOL!
Hyhy, a to co ?? Czyżby Joaquin, albo Duff na prawdę mieli by zawitać na Old Trafford ??
Veron będzie miał okazję dołączyć do Chelsea London. Chelsea złożyła za Verona ofertę w wysokości Ł14 milionów funtów - połowę z tego, co Czerwone Diabły zapłaciły za Verona dwa lata temu Lazio.
Glen Johnson i Geremi już są piłkarzami Chelsea lecz wydawanie pieniędzy na pewno się na nich nie skończy.
Klub z Londynu dysponuję ogromną kwotą Ł150 mln funtów na transfery.
Hehe, jak wiadomo Chelsea ma pokaźną listę transferową, więc te pieniądze na pewno się przydadzą
Niech ten Man U wreszcie zacznie kupować zawodników, bo jak narazie to ci tylko odchodza.
Holy Shit 8O 8O 8O 8O 8O
Info prosto z manutd.pl !!!!
The Sunday People podaje, że Arsenal otrzymał ofertę 100mln funtów za dwóch piłkarzy. Jest to oczywiście oferta Chelsea, a Thierry Henry i Patrick Vieira są przedmiotami domniemanej tranzakcji. Jak podaje gazeta, Roman Abramowicz, którego sylwetkę wszyscy już doskonale znamy, jest owładnięty manią, by jeszcze przed rozpoczęciem sezonu Premiership dokonać rekordowego w historii futbolu transferu. Ile w tym prawdy, przekonamy się wkrótce.
Ten Rosjanin, wie co robi

, ale wątpię, żeby Arsenal się zgodził, no chyba, że mają na oku kogoś naprawdę, ale to naprawdę bardzo dobrego, w co wątpię, no ale "Ile w tym wszystkim prawdy przekonamy się wkrótce"
A co wy o tym sądzicie ??
[b][size=24]
UPDATE:
PSG odrzuciło ofertę Barcelony: 14 mln funtów + Riquelme i Chrinstanval
Manchester United złożył ponowną ofertę w wysokości Ł16 mln funtów + dodatkowe Ł3 w zależności od sukcesów klubu. Teraz gdy oferta Barcelony została odrzucona, a Ronniego nie interesuje dołączenie do Chelsea, możemy spodziewać się pierwszego Brazylijczyka w koszulce United już w przyszłym tygodniu. Manchester jest tak bliski pozyskania Ronaldinho jak nigdy dotąd.
Yeah Man U coraz bliżej, a raczej Ronaldinho coraz bliżej Man U
Miłosz, dobrze jest przeczytać takie literki o Ronaldinho

Dobrze, żeś napisał, bo bym nie wiedział. BTW: Ten Abramowicz to niezły jest! Jak tak dalej pójdzie to Real będzie w cieniu Chelsea.
jush sie nie moge doczekac jak zobacze Ronniego w czerwonej koszulce z nr 7 na Old Trafford
Chelsea = Nowy Real M.
Wypraszam sobie!!!
jam niegodzien? :roll:
O w mordę, sorry SeJo, ty oczywiście również możesz dostąpić tego zaszczytu
Po prostu Miłosza i Sarniego znam dłużej i to oni najbardziej się obnoszą z miłością (czy jak to nazwać) do Man Utd. Ty, nie wiedzieć czemu, bardziej kojarzysz mi się z Nintendo i Harvestem
Do głosu doszedł Ronaldinho i:
\"Nie mogę już dłużej czekać by stać się pierwszym w historii brazylijczykiem w United.
Chyba coś przeoczył

, jeśli wierzyć Miłoszowi - cytuję:
Brazylijczyk na Old Trafford
Od przyszłego sezonu Manchetser na pewno będzie miał co najmniej jednego Brazylijczyka. Będzie nim wysoki 16-latek Carlos Eduardo de Castro Lourenco, który występuje na razie na pozycji prawego obrońcy, ale niewykluczone, że przystosuje się też do gry na środku obrony.
Jak tak dalej pójdzie to Real będzie w cieniu Chelsea.
Wypraszam sobie!!!
A tu Real puka do drzwi:
Cytuję:
"W przeciągu kilku ostatnich godzin otrzymałem telefon od pana Pereza i oferta przedstawiona przez niego jest bardzo interesująca. Nic jeszcze nie zostało podjęte ale Real może zyskać przewagę na innymi klubami. Jeśli, tak jak zostało dziś uzgodnione telefonicznie, nadejdzie jutro oferta pisemna wtedy będzie ona najlepsza jak dla nas.
Obecnie mamy dwie oferty: z Barcelony, bardzo dobra i z MU, która jest niezadowalająca. Ronaldinho to ktoś specjalny i nie zamierzamy stracić na tym transferze."
[b][size=24]
UPDATE 8O 8O 8O
Wczoraj w nocy działacze Man U porozumieli się z Chelesea Londyn. Juan Sebastian Veron został sprzedany do klubu z Londynu za 14 mln funtów.
Veron ma się spotkać jakoś tak w środku tygodnia, żeby podpisać umowę transferową.
No to pięknie ! Sir sprzedaje już każdego

Oby Ronaldinho, Joaquin ew. Duff przyszli na Old Trafford, bo robi się nie ciekawie. Fergie co ty robisz !! Mam nadzieję, że szykujesz jakieś transfery !!
No pięknie.
Ronaldinho już jest blisko, Real mimo iż składa oferty, to chce go kupić dopiero za rok, a Ronnie nie będzie grał w PSG jeszcze przez rok, bo tego nie chce (już nie stawia się na treningi).
Veron'a zastąpi prawdopodobnie Kleberson. Moim zdaniem to bardzo głupi krok Fergusona... Ale on chyba wie co robi.
Van Hooijdonk podpisał kontrakt z Fenerbahce.
OFF-TOPIC:15 lipca, tj. wtorek, szykuje się strajk komórkowców. Apeluje się, żeby nie dzwonić z komórki, nie wysyłać SMSów, a najlepiej wogóle jej tego dnia nie włączać. Strajk jest spowodowany wysokimi kosztami użytkowania tel. kom.
Sorki, że tak się tu wtryniam, ale ten topic jest chyba obecnie najpopularniejszy, a dobrze by było, gdyby ta wiadomość dotarła do jak największej liczby osób. Aha, żeby nie było - to nie ja organizuję ten strajk

, ja tylko przekazuję info dalej
No pięknie.
Ronaldinho już jest blisko, Real mimo iż składa oferty, to chce go kupić dopiero za rok, a Ronnie nie będzie grał w PSG jeszcze przez rok, bo tego nie chce (już nie stawia się na treningi).
Veron'a zastąpi prawdopodobnie Kleberson. Moim zdaniem to bardzo głupi krok Fergusona... Ale on chyba wie co robi.
Oby było tak jak mówisz.
Załóżmy, że Sir kupuje Ronaldinho, Joaquima, Klebersona. Wiedząc, że zostali mu jeszcze Scholes, Giggs, Djemba-Djemba, Roy Kean - jak myślisz jak bedzie wyglądać druga linia Man U ??
Ronaldinho jest bardzo blisko podpisania umowy z Manchesterem United za łączną kwotę Ł19 miliona funtów tego tygodnia. Blisko opuszczenia United jest Juan Sebastian Veron który miałby odejść za Ł14 milionów funtów do Chelsea. Manchester zainteresowany jest także prawoskrzydłowym Realu Betis - Joaquinem. Oferta za hiszpana wynosi ponoć Ł12 milionów funtów + Diego Forlan.
Tych dwóch piłkarzy kosztowało by razem Fergiego Ł35 milionów funtów.
Manchester jest typowany do pozyskania młodego lewego obrońcy Rennes - Juliena Escude.
Czerwone Diabły próbowały pozyskać Escude zeszłego roku ale oferta została odrzucona przez FC Rennes, jednak Manchester ma ponownie wyjść z ofertą tego tygodnia. Na razie tylko tyle wiadomo.
Jeśli kupią Ronaldinho i Joaquina, to pomoc powinna wyglądać tak
Giggs - Ronaldinho - Scholes - Joaquin
Pomoc marzeń IMHO
Wg najświeższych informacji ManUtd, w chwili obecnej jest najbardziej zainteresowane Ronniem i Joaquimem, na drugi plan schodzi Escude, a Kleberson narazie pozostaje w cieniu. Wiadomo już natomiast, że jeżeli dogada się co do indywidualnego kontraktu, to odejdzie Veron za Ł14m.
teraz kilka dylematów
Jeżeli przyjdzie Escude, to ciekawe kto zagra na prawej obronie? Escude, O'Shea i Silvestre to typowi zawodnicy lewej flanki, a Ferdinand nie ma predyspozycji na bocznego obrońcę... pewnie Nevillowie --".
Po drugie, prawdopodobnie ManUtd będzie zmuszone zmienic ustawienie...
Po trzecie ciekawe jak Fergie ustawi obok siebie aż tylu równorzędnych pomocników(Keane, Giggs, Ronaldinho, Djemba-Djemba, Kleberson(ewentualnie), Butt, Joaqium, Steward(którego nie chce wypożyczyć, upiera się przy zostaniu), Richardson...)
Jeśli kupią Ronaldinho i Joaquina, to pomoc powinna wyglądać tak
Giggs - Ronaldinho - Scholes - Joaquin
Pomoc marzeń IMHO

aha i co do pomocy...
powinna wyglądać tak:
-----------Howard-------------
Rio-Silvestre-Escude-O'Shea
----Keane---Kleberson----
Giggs-Scholes-Ronaldinho
--------Nistelrooy-------------
Silvestre może przecież też grać w środku obrony, więc obrona wyglądała by tak:
Escude/O' Shea - Silvestre - Ferdinand - Neville
Zakładając, że Fergie będzie się trzymał 4-4-2 to wdg. mnie skład prezentowałby się tak:
--------------------------Ruud-------------
---------Ronaldinho-----------------------
---------------------------------------------
---------------------------------------------
Giggs---------------Scholes------Joaquin
-----------Roy-----------------------------
--------------------------------------------
--------------------------------------------
Escude----Silvestre---Rio------Neville
Na bramce pewnie Barthez, a może nie
Roy lekko cofnięty.
Jeszcze zobaczymy jak to będzie, podobno Sir ma zmienić zupełnie formację.
UPDATE

Manchester United ma nowego gracza. Do drużyny z Old Trafford dołączył Belg urodzony w Kongo, Floribert Ngalula (def. pomocnik)
z Giggsem na prawej nie mamy zadnych szans. Jeden napastnik to za mało, Keane jest słaby, lepiej go wywalić i grać 4-4-2 (z Joaquinem na prawej)
eee tam gramy:
1-4-2-3-1
trzeba w koncu na ofensywe postawic, a skoro Ferguson mowil, ze bedzie grala 2 def pomocnikow to nie widze innego wyjscia. A co do Keana... to mózg i serce ManUtd... ma grać
z Giggsem na prawej nie mamy zadnych szans. Jeden napastnik to za mało, Keane jest słaby, lepiej go wywalić i grać 4-4-2 (z Joaquinem na prawej)
aha i Sarni co do twojego ustawienia... w pomocy nie ma żadnego zawodnika, który mógłby pełnić funkcje defensywne. A drugiego napastnika nie mamy... Bellion, Forlan czy nawet Solskjear to nie ta liga.
Nie mamy? To się kupi Kluiverta (2 mln funtów to niewiele) ! Man Utd przebudowuje teraz skład i na pewno samym Ronaldinho się nie zadowoli (Verona też trzeba zastąpić). Joaquin jest moim zdaniem idealnym następcą Beckhama, a Ronaldinho może przecież zagrać w ataku. Na miejsce Verona przyszedłby Kleberson, który może grać jako defensywny pomocnik, a za resztę forsy kupiłoby się Thuram'a (który podobno rozpatruje propozycje MU). MU ma kasę, ale dopiero teraz zaczyna ją wydawać (w końcu to pierwszy tydzień okienka transferowego).
Nie mamy? To się kupi Kluiverta (2 mln funtów to niewiele) ! Man Utd przebudowuje teraz skład i na pewno samym Ronaldinho się nie zadowoli (Verona też trzeba zastąpić). Joaquin jest moim zdaniem idealnym następcą Beckhama, a Ronaldinho może przecież zagrać w ataku. Na miejsce Verona przyszedłby Kleberson, który może grać jako defensywny pomocnik, a za resztę forsy kupiłoby się Thuram'a (który podobno rozpatruje propozycje MU). MU ma kasę, ale dopiero teraz zaczyna ją wydawać (w końcu to pierwszy tydzień okienka transferowego i już ostro - głębokie zainteresowanie Joaquinem i zapewnienia co do przejścia Ronniego)
Thuram by się na prawą obronę przydał, ale nie kosztem Escude!! Może by tak Nevillków-debilków sprzedać?

co do pomocników, to ja bym pożegnał Nickiego Butta, po co nam jak mamy Erica Djemba-Djemba... a ma przyjść jeszcze Kleberson... defensywnych pod dostatkiem

Dodatkowe fundusze możnaby uzyskać z Bartheza, bo Howard imho jest graczem dużo bardziej wartościowym.
update:
co do defensywnych pomocników
Manchester United ma nowego gracza. Do drużyny z Old Trafford dołączył Belg urodzony w Kongo, Floribert Ngalula.
Swojego czasu Ngalula powiązywany był z Manchesterem United jednak nigdy nie były to poważne spekulacje. Tymczasem okazuje się, że w dobie transferu Ronaldinho i innych nazwisk, po cichu na Old Trafford sprowadzony został młodziutki Ngalula. Transfer obeszedł się bez żadnych oficjalnych wiadomości, jednak wiele serwisów w składzie United posiada już nazwisko Floribert Ngalula!
Ngalula występował wiele razy w reprezentacji Belgii do lat 16. Floribert występuje na pozycji defensywnego pomocnika, a do Manchesteru United przeszedł za darmo. Cóż, pozostaje życzyć udanej kariery na OT

.
Hehe widzę, że każdy z nas ma inną wizję co do składu Manchesteru United

no i dobrze, ale co my się teraz martwimy, poczekajmy jeszcze troechę i wszystko się wyjaśni

Co do Floriberta Ngaluly pisałem o tym wcześniej

Tjuram by się przydał
Co do Floriberta Ngaluly pisałem o tym wcześniej

Tjuram by się przydał

ups :wink:
heh rzeczywiście nie ma się o co martwić... Arsenal nam raczej nie zagrozi(z racji problemow finansowych), Liverpool z Finnanem i Kewellem jest i tak za słaby a w Chelsea kończy się póki co na gadaniu
Nie lekceważyłbym ani Chelsea, ani Liverpoolu, ani Arsenalu...
Ja widziałbym Ronniego jako cofniętego napastnika, a Joaquina na prawej stronie. Defensywnym powinien być Kleberson. Keane jest za stary, trzeba go zastąpić. Bracia Neville - out !
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.