Jesssssss !! MU gładko pokonało Celtic strzelając 4 gole, a tracąc 0.
Nie ciesz się tak

, w zeszłym sezonie też wygrywali po 4:0 z Liverpoolem albo 6:2 z Newcastle, a jak później dostawali w dupę od Realu to chyba nie muszę przypominać
CIekawe gdzie terner Realu by go ustawil ? Bez Makalele to nie ma druzyny. Za Figo, Becksa, ZizoU???
Poczytaj sobie wcześniejsze posty, przekolesiu, tam wszystko dokładnie i POWOLI

wytłumaczyłem. A zresztą - speszial for ju: o ile wcześniej nie zauważyłeś, to Figo do najmłodszych już nie należy i IMHO to będzie niestety chyba jego ostatni sezon w Realu. Beckham na starość chce do MLS (przy czym nie wiadomo, kiedy wg niego ta "starość" nastąpi). Nie napisałem, żeby już teraz kupować Joaquina, ja tylko nie chcę, żeby kupił go Manchester

Niech sobie pogra jeszcze z 2 sezony w Betisie, wyrobi się, podszkoli, niech zrobią z niego gwiazdę na Euro '04 (zauważ tutaj pewną subtelną analogię do Figo), no i jak myślisz, co zrobi Perez
Przy okazji chciałbym cię poinformować, specjalisto, że ten murzyn "bez którego nie ma drużyny"

nazywa się Mak
Elele. I na przyszłość - nie pouczaj mnie w sprawach dotyczących tego klubu, please
Real pożegnał się z Milito i od razu pojawiło się wiele spekulacji transferowych nt. tego, kto zagra na Królewskiej obronie (

). Queiroz zakomunikował Valdano, że chciałby zawodnika doświadczonego w europejskim futbolu. Klub z kolei nie chce przeznaczyć na ten cel więcej, niż 5/6 milionów euro. Hm. Anyway, jest kilka wariantów:
a)
Kuffour (Bayern Monachium) - ponoć jeden z faworytów Queiroza, ja tam go zdecydowanie nie chcę

Zresztą wątpie, żeby Perez właśnie jego kupił - chłopak gra w szmaciarskiej lidze niemieckiej, do tego jest totalnie "bez nazwiska", czyli nie pasuje do polityki transferowej klubu BTW: przez cały czas wydawało mi się, że Kuffour jest szwabem, a tu proszę - odpalam Winninga, patrzę, a tam GHANA 8O
B)
Stam (Lazio) - niby odpowiada oczekiwaniom Queiroza, ale wg mnie jest zdecydowanie za stary, a do tego łysy
c)
Ayala (Valencia) - z powodu konfliktu z klubem miałby odejść - właśnie do Realu; IMHO to też nie byłby dobry wybór - pograłby z 2 sezony, a potem to byłby drugi Hierro;
d)
Roque Junior (Milan) - mało prawdopodobne, Real ma już wykorzystany limit piłkarzy spoza UE
e)
Mexes (Auxerre) - hmmm, młodziutki (20 lat), a już ma zadatki na obrońcę najwyższej klasy. Szybki, zwinny, niezwykle sprytny i pomysłowy (przypomina mi się, jak raz wybił piłkę nad głową WŚLIZGIEM z linii bramkowej), świetnie kryje strefą (a taki właśnie styl krycia preferują Królewscy), doskonale gra głową, dysponuje także mocnym uderzeniem. Nieźle radzi sobie w ataku. Ideał

Niestety, nie wiem, czy Perez podziela moje zdanie

Do tego jak na razie grał tylko w niezbyt mocnej lidze francuskiej, więc nie wiadomo, czy sprawdziłby się w Hiszpanii. Ponoć Real interesuje się nim od ponad dwóch lat, a sam Mexes ma (ponoć) odejść z klubu. Zbyt mało tu pewnych informacji. Na razie to jedna wielka niewiadoma, poza tym nie wiadomo, ile Auxerre by sobie za niego zażyczyło
NAJLEPSZE ZOSTAWIŁEM NA KONIEC:
f)
Fabio Cannavaro (Inter) -
Utalentowany obrońca reprezentacji Włoch nie potrafił na stałe wywalczyć miejsca w linii obronnej Interu po zeszłorocznym transferze z Parmy. Prezydent mediolańskiego klubu, Massimo Moratti jest ponoć gotowy do rozmów na temat transferu. Za pieniądze uzyskane ze sprzedaży chciałby sprowadzić na San Siro Jaapa Stama z Lazio. Problem w tym, że rzymianie kryzys finansowy mają za sobą i nie są zbyt chętni do oddania Holendra rywalom z Serie A. Cannavaro, wychowanek SC Napoli 13. września będzie świętował 30. urodziny Tutaj już dużo lepiej, chłopak co prawda stary (30 lat), ale jary. Od biedy mógłby być

(lepiej on niż Borja

) , ale i tak wolę:
g)
Walter Samuel (Roma) -
Wielokrotnie łączony z Realem Madryt Walter Samuel uparcie twierdzi, że w AS Romie czuje się szczęśliwy. - O zainteresowaniu moją osobą ze strony Realu wiem tylko z gazet. Ze mną nikt w tej sprawie nie rozmawiał. W Rzymie czuję się świetnie i ciężko mi sobie wyobrazić przeprowadzkę - powiedział argentyński defensor.
Odejście Samuela byłoby bardziej realne gdyby doszedł do skutku transfer Christian Chivu z Ajaxu do Romy. Rzymianie mają jednak niemałe zaległości wobec wierzycieli i transfer anulowano. Piłkarz miał kosztować 15 milionów euro, a ta suma raczej skutecznie odstraszy działaczy Merengues od transferu Rumuna, równiez łączonego z Realem... Mój zdecydowany faworyt - młody (24 lata), świetnie kryje, doskonale wyszkolony technicznie, a do tego lewonożny, czyli mógłby schodzić na flankę, gdzie często wielkim nieobecnym

jest Roberto Carlos. Poza tym w grę wchodziłyby pewne układy, że tak powiem, polityczno-finansowo-kadrowe. Już mówię o co chodzi: Roma ma 54 mln euro zadłużenia. Na klub został nałożony zakaz transferów, ale podobno został już zniesiony (
czy ktoś może to potwierdzić?). A skoro został zniesiony to mogą sprowadzić sobie Chivu z Ajaxu. A skoro mogą sprowadzić sobie Chivu to my możemy im podwędzić Samuela

I tutaj niby wychodzi problem - Roma na pewno zażyczy sobie więcej niż te 5/6 mln, które oferuje Real, ALE... Ale Real chce sprzedać Morientesa. Morientes chce regularnie grać, aby zostać powołanym do kadry na Euro '04. Wie, że Real nie jest w stanie mu tego obecnie zapewnić. Roma chce Morientesa. A WIĘC... być może dojdzie do wymiany: Morientes za Samuela + ewentualna dopłata jednej ze stron (za Morientesa Real chce 18 mln, Roma za Samuela nie wiem, ale przypuszczam, że nie więcej, niż 20 mln; czyli Real musiałby dopłacić 2 banieczki, co zmieściłoby się w limicie). Dodatkowo Morientes darzy olbrzymim szacunkiem Fabio Capello, chciałby z nim pracować, podobnie Capello. Wszystko się idealnie układa

i wszyscy byliby zadowoleni: Real miałby obrońcę z prawdziwego zdarzenia, sprzedałby Moro za odpowiednią kwotę (Olymique Lyon daje tylko 12 mln), Morientes mógłby regularnie grać pod wodzą Capello, Roma miałaby porządnego napadziora pod nieobecność Batigola, itp. itd. Czysta utopia
Pocieszające wieści nadchodzą od kofanych prezesów:
Obaj panowie tj. Perez i Valdano są przekonani o potrzebie sprowadzenia obrońcy. Mimo to Real nie zamierza śpieszyć się z tym zakupem, a Valdano mówi, że cała operacja miałaby zakończyć się nawet w ostatnich dniach sierpnia. Klub liczy tym samym na obniżenie żądań drużyn mających ewentualnie sprzedać tych piłkarzy.