Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: TRANSFERY
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik Sportowy
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56
Sarni
Totti w A.C. Milan, ale nie mowcie nikomu bo to narazie tajemnica

Też mamy swoje w ManUtd. Vide transfer Irka Jelenia z Wisly Plock, ktorego osobiscie polecilem Fergiemu.

Zapomniałeś o tajemniczym przejściu Mariana Janoszki icon_twisted.gif

A tak na poważnie - Veron nie chce przejść do Chelsea, ale Ferguson chce, aby on chciał, ale on mówie, że nie chce, bo wciąż w MU chce, Kenyon mówi, że on nie chce, ale oni chcą - i co z tego wyniknie ?
SeJo

Też mamy swoje w ManUtd. Vide transfer Irka Jelenia z Wisly Plock, ktorego osobiscie polecilem Fergiemu.

Marian juz podpisal kontrakt z ManUtd, tyle, ze w sprawie wkroczenia jego firmy na Old Trafford i sprzedazy "Kiełbasek Janoszki" na meczach o F.A. Cup. Co do jego wystepow, sprawa niepewna... wciaz trwaja negocjacje, wszak Radzionkow chce Ł15M i van Nistelrooya w rozliczeniu.
Sarni

Marian juz podpisal kontrakt z ManUtd, tyle, ze w sprawie wkroczenia jego firmy na Old Trafford i sprzedazy \"Kiełbasek Janoszki\" na meczach o F.A. Cup. Co do jego wystepow, sprawa niepewna... wciaz trwaja negocjacje, wszak Radzionkow chce Ł15M i van Nistelrooya w rozliczeniu.

Słyszałem, że mają pójść na ugodę i wziąć Ł45M + Giggsa + Scholesa + Verona icon_twisted.gif
SeJo

Marian juz podpisal kontrakt z ManUtd, tyle, ze w sprawie wkroczenia jego firmy na Old Trafford i sprzedazy \"Kiełbasek Janoszki\" na meczach o F.A. Cup. Co do jego wystepow, sprawa niepewna... wciaz trwaja negocjacje, wszak Radzionkow chce Ł15M i van Nistelrooya w rozliczeniu.

Słyszałem, że mają pójść na ugodę i wziąć Ł45M + Giggsa + Scholesa + Verona icon_twisted.gif

Uwaga, do walki o Janoszke włączyły się Wigry Suwałki(w kontrakcie oferuja mu syna do adopcji) i jeden z klubów z Arabii Sałdyjskiej(oferuje Janoszce miliard dolarów na aklimatyzacje+złoża ropy naftowej). Tyle, ze problemem w drugiej opcji moze byc brak mozliwosci sprzedazykielbasek wieprzowych.
//p.s. nie posadzajcie nas o spam, transfer Raula jest jeszcze mniej prawdopodobny icon_twisted.gif
Sarni

Uwaga, do walki o Janoszke włączyły się Wigry Suwałki(w kontrakcie oferuja mu syna do adopcji) i jeden z klubów z Arabii Sałdyjskiej(oferuje Janoszce miliard dolarów na aklimatyzacje+złoża ropy naftowej). Tyle, ze problemem w drugiej opcji moze byc brak mozliwosci sprzedazykielbasek wieprzowych.
//p.s. nie posadzajcie nas o spam, transfer Raula jest jeszcze mniej prawdopodobny icon_twisted.gif

Ecik w wywiadzie powiedział:

No, ja jestem Radzionkowowi wierny. Wiem, żem jest jeden z droższych piłkarzów, ale ja żem grał w Ruchu od małego i ja żem go nie opuszcze
Sarni
Według źródeł Kenyon przebywa aktualnie w Hiszpanii, podobno chce sfinalizować transfer Joaquina.

Nie uwierzę dopóki nie zobaczę oczywiście:)
SeJo
Marian Janoszka powiedzial, ze zainwestuje spory kapital w przemysl "kielbaskowy"(sprzeda swoją furę, Fiata Uno), ze zdelegalizuje muszardę do kiełbasek wieprzowych, oraz uzyska licencję na bułki z trzema przedziałkami. Wszystko za sprawa wstapienia do UE... chce wyrobic sobie mocna pozycje, przed wkroczeniem na polski rynek zagranicznych firm. Dodal takze, ze nie zamierza ruszac sie z Radzionkowa, ponieważ zespół własnie spadl do 3 ligi i potrzeba lidera z prawdziwego zdarzenia.

No tak.. spadlismy- zdaza siem kurcze pieczone. Szkoda, bo w zeszlym sezonie, bardziej zem sie zajmowal  biznesem[licencja na kielbaski na stadionie warszawskiej Legii- przyp. red.] niz pilka. Troche mi wstyd, ale co zrobic kurka wodna... take zycie. Teraz nie pozostalo nam nic innego jak walczyc. Co do transferu... powiem krotko, gucio prawda. Zostaje w Radzionkowie, tu me serce, tu moja chalupa jest. Przeprowadzka do Realu Madryt nie wchodzi w gre, bo nie lubie Chorwackiej pilki... pozatym, zimny klimat i nie chcialbym opuszczac Europy.
[/code]
rychu18
Totti w Milanie,hmmmm.Coś tu nie gra! :roll: :roll: :roll:
Miłosz
Ja jużnie mogę. Raz mówi się, że Veron zostaje, raz, ze odchodzi to jak jest na prawdę ?? Macie tu małe info odnośnie tego transferu.

Agent Juana Sebastiana Verona utrzymuje, że trwają rozmowy pomiędzy nim a londyńską Chelsea.

Szkoleniowiec MU Alex Ferguson potwierdził ostatnio, że Chelsea kontaktowała się w sprawie argentyńskiego pomocnika. Jednakże Veron cały czas zapewnia, że chce zostać w klubie i nie odejdzie z Old Trafford. Tymczasem nieoficjalnie Chelsea złożyła kolejną ofertę za Czarowniczkę.

Jeśli Seba będzie zadowolony z oferty kontraktu złożonej przez Chelsea, razem z Manchesterem zapniemy umowę na ostatni guzik. - mówi agent Verona
Sarni
Ja jużnie mogę. Raz mówi się, że Veron zostaje, raz, ze odchodzi to jak jest na prawdę ?? Macie tu małe info odnośnie tego transferu.

Agent Juana Sebastiana Verona utrzymuje, że trwają rozmowy pomiędzy nim a londyńską Chelsea.

Szkoleniowiec MU Alex Ferguson potwierdził ostatnio, że Chelsea kontaktowała się w sprawie argentyńskiego pomocnika. Jednakże Veron cały czas zapewnia, że chce zostać w klubie i nie odejdzie z Old Trafford. Tymczasem nieoficjalnie Chelsea złożyła kolejną ofertę za Czarowniczkę.

Jeśli Seba będzie zadowolony z oferty kontraktu złożonej przez Chelsea, razem z Manchesterem zapniemy umowę na ostatni guzik. - mówi agent Verona

KENYON - wypi,erdalaj z tego klubu skur,wielu je,bany !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

TERAZ KUR,WA NAPRAWDĘ BĘDZIE KIM GRAĆ !!!!!! JESZCZE GIGGSA CH,UJU SPRZEDAJ !!!!!!!! I SCHOLES'A I VAN NISTELROOY'A !!!!!!!!!!!! KENYON TY SU,KO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

I jeszcze ta kur,wa niemyta mówi, że nawet jeśli odejdzie Veron, wzmocnienia nie beda koniecznoscia.

Veron może i w Premiership nie pokazywał się ze zbyt dobrej strony, ale w LM grał świetnie i jestem pewien, że odnalazłby się w lidze.

A MAN UTD I TAK NAJLEPSZE JEST I BASTA icon_twisted.gif
R_L_S_
A podobno mialy byc wzmocnienia buheheh :>
Miłosz
A podobno mialy byc wzmocnienia buheheh :>

Jeszcze będzie wzmocnienie. Sir Alex Ferguson powiedział, że szuka piłkarzy, którzy mogą wzmocnić jego skład, jednak prawdziwe negocjacje odbędą się za jakiś tydzień.
Zobaczymy czy mówi prawdę.

A tu co ?? Czyżby skończyły się poszukiwania prawoskrzydłowego ??

Ole Gunnar Solskjaer przyznał, że jego strzelecki talent nie pójdzie na marne, gdy sir Alex ustawi go na byłej pozycji Davida Beckhama. Ole przyznał, że jest w stanie pełnić rolę prawoskrzydłowego pomocnika, jeżeli menadżer widzi go w takiej roli.

icon_twisted.gif [size=24]UPDATE: icon_twisted.gif

Kaka na Old Trafford ??

Działacze Manchesteru United biorą pod uwagę możliwość sprowadzenia na Old Trafford zawodnika Sao Paulo – Kaka.

Dwudziesto-dwu letni Brazylijczyk bardzo dobrze zaprezentował się podczas turnieju Gold Cup w tym miesiącu. Faworytem do sprowadzenia utalentowanego młodzieńca jest AC Milan, ale włoski klub wyraził tylko chęć wypożyczenia go z Sao Paulo na następny sezon.
Z takiego rozwiązania sprawy niezadowolony jest piłkarz.

Nowy sponsor ??

Władze Manchesteru United prowadzą zaawansowane rozmowy z amerykańską siecią kasyn MGM Mirage na temat umowy sponsorskiej.

[size=24]UPDATE 2:

[b]Eto'o do Chelsea smile.gif a to dobre smile.gif

Napastnik Realu Mallorca Samuel Eto'o bardzo chce przejść do Chelsea.
Reprezentant Kamerunu powiedział The Sun: Premiership jest dla mnie idealna, ponieważ gra jest szybka i bardzo ofensywna.

Słyszałem, że najlepszą sprawą związaną z Chelsea są kibicie i miałbym ich w kieszeni po dwóch meczach. - mówi Kameruńczyk smile.gif
Sarni
Skrzydłowy Realu Betis Joaquin powiedział że dołączenie do Manchesteru United jest jego marzeniem.

Reprezentant Hiszpanii jest Ł12 milionowym celem Sir Alexa Fergusona. Joaquin powiedział dla The Sun: Wszystko zależy od Lopery (szef Realu Betis - dop.jancio) ale cokolowiek miałoby być zrobione chcę aby stało to się szybko. Nie ważne czy miałoby to być sprzedanie mnie czy odnowienie kontraktu."

"Betis to moja drużyna. Marzyłem o grze w ich biało zielonych koszulkach od kąd byłem dzieckiem. Ale zainteresowanie ze strony takiego klubu jak Manchester United jest niesamowite. Kiedy ktoś powiedziałby mi o tym trzy lata temu, parsknął bym śmiechem."

Hiszpan dodał: "Kiedy myślę o grze z van Nistelrooy'em, dostaję dreszczy. Wykonywać podania dla takiego gracza jak on to coś sensacyjnego. To tylko marzenia, ale Ruud byłby dla mnie wyśmienitym partnerem."

Miejmy nadzieję, że nawołania Joaquina nie pozostaną bez odpowiedzi i Fergie zwróci wzrok ku Hiszpanowi.

IHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA smile.gif

A teraz moje przemyślenia co do transferów na Old Trafford:

Teraz krótko opiszę kogo widziałbym w MU:

Ja generalnie marzę o tym, by w czerwonej koszulce Manchesteru United ujrzeć jednego piłkarza - mianowicie jest nim Francesco Totti. Ten zawodnik potrafi poprowadzić do drużynę do zwycięstwa, umiejętnościami jest moim zdaniem najlepszym zawodnikiem na świecie. Jaka jest jego wartość dla drużyny ? O tym mogliśmy się przekonać gdy był kontuzjowany (Roma nie radziła sobie bez niego zbyt dobrze). Ale to tylko marzenia, bo Francesco najprawdopodobniej pozostanie w Romie, a jeśli miałby opuszczać klub z Rzymu, pierwszy w kolejce po niego ustawiłby się zapewne AC Milan - znając nieudolność Kenyona, nie miałby najmniejszych szans w starciu o Tottiego.

Drugim piłkarzem którego chętnie widziałbym w MU jest Joaquin. Moim zdaniem na dzień dzisiejszy jest jednym z najlepszych prawych pomocników świata i z pewnością godnie zastąpiłby na tej pozycji Davida Beckhama. Jest młody, na pewno odnalazłby się w drużynie z Old Trafford. Poza tym jak wiemy Sir Alex interesuje się nim od dawna i być może coś ruszy w kierunku kupna tego zdolnego Hiszpana. Jest jeszcze jedna kwestia - interesuje się nim Real Madryt, a Królewskich w takiej gonitwie pokonać będzie niezwykle ciężko. Ale nie zapominajmy, że na dzień dzisiejszy okno transferowe dla Realu zamknęło się jeśli chodzi o ofensywę, a nie wiadomo czy Joaquin będzie chciał czekać do następnego sezonu (a przy okazji wydaje mi się, że Real na kolejną gwiazdę będzie polował na Euro i wydaje mi się, że jednak będzie to Nedved - co jak co, ale piłkarz bardziej medialny od Joaquina a na tym zależy Realowi). No, ale nie można też zapominać o tym, że Joaquin jest fanem Realu i gdy tylko Real wyciągnie rękę po niego gdy będzie w MU, może zechcieć opuścić Old Trafford.

W składzie Manchesteru chętnie widziałbym również uzdolnionego Brazylijczyka - Kakę. Man Utd ma umowę z Sao Paulo, co powinno ułatwić starania o tego młodego piłkarza (chociaż umowa ze Sportingiem wcale nie ułatwiła nam starań o Ricardo Quaresmę - może po prostu go nie chcieliśmy...). Kaka jest młody i bardzo zdolny, myślę, że swobodnie mógłby grać na prawej stronie, łatając tym samym dziurę powstałą po odejściu Beckhama. Mógłby mieć problem z pozwoleniem na pracę - to pewne, skoro te problemy ma nawet podstawowy gracz reprezentacji Brazylii - Kleberson, ale myślę, że wszystko by się ułożyło. Poza tym nie byłby na pewno strasznie drogi, bo kluby Brazylijskie raczej nie żądają zbyt wielkich kwot za swoje gwiazdy. Wystarczy wyciągnąć po niego rękę, a myślę, że wcale nie byłby gorszym rozwiązaniem niż Ronaldinho, na pewno byłoby z nim o wiele mniej problemów niż z krewkim Ronniem.

Jeśli jesteśmy przy Brazylijczykach - równie mile widziany byłby Robinho, ale on miałby naprawdę spore problemy z otrzymaniem takowego pozwolenia - w kadrze go raczej nie widać. Chyba, że postarałby się o paszport któregoś z krajów UE, a takich przypadków było kilka. Jest uzdolniony i na pewno świetnie znalazłby się w drużynie z Old Trafford. Skoro poleca go tyle znakomitości piłkarskich, to może wypada się nim zainteresować ?

Równie dobrym rozwiązaniem jeśli chodzi o prawą stronę byłby Joe Cole. Nie byłoby problemów ze ściągnięciem reprezentanta Anglii bowiem jeśli chce utrzymać miejsce w kadrze musi grać w Premiership, a chyba nie ma lepszej możliwości niż gra pod okiem Sir Alexa Fergusona. Poza tym West Ham nie będzie wołał za niego jakiś astronomicznych kwot, bo jak wiem spadł do Division One i liczy się każdy grosz, a piłkarze spadkowicza zazwyczaj nie mają zbyt wielkich wartości. Joe również godnie zastąpiłby Beckhama i byłby na pewno rozwiązaniem o wiele ciekawszym niż postawienie Solskjaera na prawą stronę - Solskjaer to jednak rasowy napastnik i nie widzę go jakoś na prawej stronie, ale w ostateczności i on by się przystosował do tej pozycji.

Co do Kierona Dyera - oczywiście jestem za, ale nie za taką sumę. Dyer na pewno jest uzdolnionym piłkarzem, ale za 25 milionów funtów można uzupełnić skład kilkoma innymi, wcale nie gorszymi zawodnikami. A sami wiecie jak negocjacje prowadzi Kenyon - wątpię by od tej kwoty udało się obciąć więcej niż 3-4 miliony funtów, a i tak kwota pozostanie zbyt duża jak na takiego piłkarza (nie odmawiam mu umiejętności, ale Joe Cole wcale nie jest gorszy, a przy okazji za resztę pieniędzy możnaby śmiało kupić jakiegoś napastnika i obrońcę). Podsumowując - Dyerowi mówię tak, ale tylko w wypadku gdy będzie kosztował około 15 milionów. Powyżej tej kwoty zakup tego zawodnika byłby po prostu bezsensowny.

Jeśli chodzi o wzmocnienie obrony - w tej formacji chętnie widziałbym Puyola. Gra na prawej stronie, a z tego co wiemy gra na niej obecnie Gary Neville, który umiejętnościami nie grzeszy (może i jest ok, ale ja bym go jednak wymienił przy pierwszej nadarzającej się okazji). Podobnie jak reszta wymienionych przeze mnie piłkarzy, Puyol jest młody i jest inwestycją bez wątpienia przyszłościową. Jednak gra w Barcelonie, a takie kluby rzadko decydują się na sprzedaż wychowanków - tym bardziej, że obrona Barcelony nawet z nim jest dziurawa, a na jego miejscę Katalończycy nie mają godnego zastępcy. Poza tym Barca na pewno tanio go nie sprzeda, a po raz któryś powtarzam - nasi działacze się do tego po prostu nie nadają.

Równie chętnie widziałbym na tej pozycji Liliana Thuramaa, ale... kilka lat temu. Dzisiaj piłkarz ten jest już stanowczo za stary i jego kupno byłoby w moich oczach totalną głupotą - trzeba szukać młodych i uzdolnionych piłkarzy, a nie oglądać się za starymi gwiazdami, które nie pograją dłużej niż 3 lata. Tak więc - Thurama w MU nie widzę, chyba, że będzie na tyle tani, by można było go sprowadzić na 2-3 lata (bo więcej na tym poziomie niestety nie pogra - nie ten wiek).

W Manchesterze widzę również miejsce dla Antonio Cassano - Włoch byłby moim zdaniem idealnym uzupełnieniem dla van Nistelrooya w ataku. Razem tworzyliby duet który siałby postrach w całej Europie. Ma zapas wieku i myślę, że śmiało odnalazłby się w Premiership - napastnicy raczej nie mają z tym problemu. Roma potrzebuje zastrzyku gotówki by dostać licencje (przypomina mi się liga polska) na grę w Serie A. A najlepszym do tego wyjściem byłaby sprzedaż Tottiego lub Cassano za których Rzymianie otrzymaliby na pewno zadowalającą kwotę. Póki co jednak United nie wyraziło zainteresowania ani jednym, ani drugim, ale do końca okresu transferowego jeszcze kupa czasu, więc może coś z tego jeszcze będzie (ach, te marzenia).

Kolejnym z moich marzeń jeśli chodzi o temat transferów na Old Trafford jest Pavel Nedved. Piłkarz ten jak wiemy zrobił bardzo dobre wrażenie podczas minionej edycji Champions League i chętnie widziałbym go w barwach Man Utd. Ale on podobnie jak Puyol byłby wręcz niemożliwy do wyciągnięcia z Juventusu więc pozostaje tylko marzyć (chociaż podobno marzenia czasami się spełniają).

Jeśli chodzi o atak - na tej pozycji chętnie widziałbym Samuela Eto'o. Kameruńczyk jest do wzięcia, a jego umiejętności naprawdę mnie oczarowały. Bez wątpienia byłby świetnym partnerem dla Ruuda i sprawdziłby się w Premiership. Przy okazji byłby tańszym rozwiązaniem niż Cassano, a jeśli chodzi o umiejętności to w mojej opinii poziom dwóch wymienionych piłkarzy jest podobny - obaj są świetnymi zawodnikami.

Jeśli chodzi o następce Keane'a - chętnie widziałbym na tej pozycji zawodnika AC Milan - Gennaro 'Rino' Gattuso. Jest równie waleczny jak Keane w latach świetności i bardzo chętnie widziałbym go na miejscu Roy'a. Djemba-Djemba może i będzie świetnym piłkarzem, ale wydaje mi się, że nie nastąpi to wcześniej niż w wieku 25-26 lat, a do tego momentu jeszcze sporo czasu i moim zdaniem idealnym rozwiązaniem byłby Gennaro, mający już dość spore doświadczenie.

Jeśli chodzi o Sergio Conceicao - mówię stanowcze NIE. Dlaczego mielibyśmy zbierać odpadki po innych drużynach ? A może tak zatrudnić jeszcze Hierro i McManaman'a ?

Kolejnym napastnikiem którego chciałbym widzieć w United jest szwedzki geniusz - Zlatan Ibrahimovic. Podobnie jak Ruud van Nistelrooy gra w lidze holenderskiej i zapewne równie dobrze jak Holender przyjąłby się na wyspach. Nie miałby problemów w partnerstwie z Ruudem, a przy okazji jest bardzo młody i zdążył zasmakować gry przeciwko wielki zespołom w Lidze Mistrzów prowadząc Ajax do ćwierćfinału tych elitarnych rozgrywek, w którym poległ po pechowej końcówce z późniejszym triumfatorem.

Moim marzeniem, które nigdy się nie spełni jest Raul - jedyny piłkarz Realu Madryt którego lubię i szanuję. Jego umiejętności są naprawdę niebanalne. Co do wkomponowania się w skład Man U - taki profesjonalista nie miałby z tym najmniejsych problemów. Nie ma słów którymi móżnaby opisać umiejętności tego genialnego w moich oczach Hiszpana. Jest warty każdej ceny. Niestety jego odejście jest wręcz niemożliwe - niedawno został mianowany kapitanem Realu i czuje się szczęśliwy grając dla Królewskich więc kwestia jego odejścia jest bezapelacyjnie kwestią zamkniętą.

W składzie Czerwonych Diabłów widziałbym również innego napastnika niż wcześniej wymienieni - Thierry Henry. Ale sami wiemy jaka jest szansa na pozyskanie najlepszego napastnika reprezentacji Francji - Kenyon musiałby wyłożyć naprawdę niesamowitą sumę by Arsenal zechciał negocjować, a jak wiadomo w kolejce po tego piłkarza stoi również Chelsea, której pieniędzy co jak co, ale nie brakuje i nie żałują ich na transfery, bowiem dla Abramowicza 150 mln dolców to pestka i nie zawahałby się wydać tej sumy na swojego ulubionego piłkarza, jakim jest Thierry, dlatego też transfer tego piłkarza jest mniej niż możliwy.

A teraz króciutko opiszę co myślę o transferach które nie doszły do skutku:

Harry Kewell - moim zdaniem byłby zbędnym piłkarzem. Podkreślał, że nie chce grać dla MU, więc nie było sensu sprowadzać go na siłę, bo po co nam piłkarz który będzie grał z przymusu. Nie odmawiam mu umiejętności, ale skoro dokonał wyboru to nie było sensu zaprzątania sobie nim głowy

Ronaldinho - tyle negocjacji i fiasko. Bardzo chętnie widziałbym w MU. Mógłby mieć jednak problemy z aklimatyzacją na Wyspach i mogłoby się okazać, że byłby transferem kompletnie nietrafionym. Poza tym Ferguson nie lubi gdy ktoś mu dyktuje warunki, a taki właśnie jest Ronaldinho i obawiam się, że bardzo szybko pożegnałby się z Old Trafford. Co nie zmienia faktu, że chętnie widziałbym go na OT...

Ricardo Quaresma - w tym momencie jestem zawiedziony. Bardzo chciałem, by zdolny Portugalczyk zasilił MU. To może być błąd jak niegdyś z Zidane'm - Zidane'a Ferguson odesłał do domu stwierdzając, że nie ma wystarczających umiejętności do gry na Old Trafford, a kim na dzień dziejszy jest Zizou sami wiemy.

Patrick Kluivert - tutaj jestem zadowolony. Kluivert jest jak Cole - musi mieć dziesiątki sytuacji by wykorzystać tą jedną. Nie widziałbym go w barwach MU, a Holenderski atak wcale nie musiałby być dobrym rozwiązaniem.

Roy Makaay - tutaj MU nawet nie wyraziło zainteresowania, a szkoda, bo Makaay byłby moim zdaniem wręcz fenomenalnym rozwiązaniem i doskonałym uzupełnieniem w ataku dla naszego boskiego Ruuda

No i teraz wypadałoby się zainteresować tym, kto powinien odejść z Old Trafford:

Pierwszy do wyjścia moim zdaniem jest Fabien Barthez - Howard moim zdaniem przewyższa go pod każdym względem, a na Old Trafford nie potrzeba czterech bramkarzy. Ewentualnie mógłby odejść Ricardo, ale wydaje mi się, że nawet on prezentuje umiejętności wyższe niż Fabien. Poza tym Barthez nie będzie chciał grzać ławy, a na miejsce w pierwszym składzie moim zdaniem liczyć nie powinien - Howard pokazał w meczu z Juventusem klasę, jeśli będzie się wciąż tak spisywał to będzie pewnym punktem drużyny mistrza Anglii

Zbędnym zawodnikiem jest moim zdaniem Gary Neville - nie prezentuje zbyt wysokiej klasy, co prawda jest wychowankiem, ale na jego miejsce naprawdę musi ktoś wskoczyć, bo Gary nie zaprowadzi nas zbyt daleko. Jemu stanowczo pokazałbym drzwi.

Manchesterowi nie są potrzebne pieniądze, bo ma ich pod dostatkiem, ale szkodą byłoby siedzenie takich 'sław' jak Neville czy Barthez na ławce, lepiej, żeby poszukali sobie nowego klubu, bo na MU są po prostu za słabi. Na miejsce Bartheza już jest Howard, na miejscu Neville'a chciałbym widzieć Puyola.

Trzeba wreszcie przełamać stereotyp o wychowywaniu piłkarzy - owszem, mamy świetnych wychowanków, ale naprawdę nie obędzie się bez kupowania znanych i cenionych piłkarzy. Nie ma na świecie klubu (oprócz Ajaxu, ale to inna bajka) których daleko jechałby na wychowankach. Nasz skład U-19 jest naprawdę imponujący, ale żeby Ci piłkarze wskoczyli do pierwszej kadry potrzeba jeszcze kilku lat, a nie zapominajmy, że Keane i Giggs nie są pierwszej młodości i trzeba pomyśleć o następcach (na miejsce Keane'a jest Djemba-Djemba, ale jeśli Keane miałby odejść na emeryturę za rok, to Eric nie zdziała zbyt wiele - po prostu jest na to za słaby na chwilę obecną, a za rok nie nauczy się aż tak dużo). Man Utd ma pieniądze, nie oznacza to jednak, że może je wydawać na lewo i prawo - lepiej inwestować w młodych, zdolnych, ale już doświadczonych i znanych piłkarzy, jak Joaquin czy Ibrahimović. Będą to bez wątpienia inwestycje przyszłościowe, które przyniosą dochody w postaci wyników. Nie mówię o tym by powtórzyć politykę Realu bo byłoby to zupełnie bezsensownym posunięciem prowadzącym to bankructwa (w przypadku Realu jest jeszcze zapomoga rządu Hiszpanii która pod żadnym pozorem nie pozwoli na bankructwo symbolu hiszpańskiej piłki). Real inwestuje w starych piłkarzy, którzy osiągneli już maksymalną sławę i nie można nic więcej z nich wycisnąć, tworzą jednak bardzo dobrą drużynę. MU inwestuje w piłkarzy młodych, których kreuje na gwiazdy - czasami Ci piłkarze tak jak w przypadku Ruuda są już znani na świecie, MU jednak nie marnuje ich talentu - wręcz przeciwnie, robi z tych piłkarzy jeszcze większe i coraz bardziej znane gwiazdy. Kiedy Ruud przechodził do Man Utd nikt nie podniecał się jaki to genialny piłkarz, dzisiaj każdy widzi w nim niesamowitego zawodnika - to jest właśnie magia MU, magia największej na świecie kopalni talentów. Popatrzmy wstecz - jakie gwiazdy były w szeregu Czerwonych Diabłów i czy rzeczywiście kosztowały one miliony - Cantone, Yorke, Cole, Kanchelskis, Schmeichel i wielu, wielu innych to nie byli piłkarze o które bił się cały piłkarski świat, dopiero po przejściu do MU stali się prawdziwymi geniuszami, podziwianymi przez całą Europę. Być może takimi samymi zawodnikami będą Bellion, Djemba-Djemba i Howard. Jednak na ten moment trzeba poczekać, a w okresie oczekiwania trzeba wzmocnić skład znanymi piłkarzami. Nie zapominajmy też, że nie każdy transfer jest trafiony - Poborsky, Blomqvist, czy też Taibi nie byli transferami udanymi. Jednak trzeba próbować przynajmniej zrobić z tych piłkarzy gwiazdy, a MU tego własnie próbuje. Nie jest sztuką kupić zawodnika za 50 mln dolarów, sztuką jest takiego zawodnika wykreować.

Co do składu obecnego - apokalipsą będzie rzeczywiście kontuzja któregoś z piłkarzy, dlatego też trzeba poszerzać horyzonty i szukać wzmocnień. Nie mówię tu o wzmocnieniach typu Ronaldo, Vieira, bo paranoją byłoby posadzenie tych piłkarzy na ławkę w roli zmienników, ale następców trzeba szukać, oj trzeba. A drugi napastnik to rzeczywiście konieczność, bo Ruud nie jest niezniszczalny, poza tym sam może nie udźwignąć ciężaru na nim spoczywającego przez te kilka sezonów non stop...

pozdro
R_L_S_
W składzie Manchesteru chętnie widziałbym również uzdolnionego Brazylijczyka - Kakę. Man Utd ma umowę z Sao Paulo, co powinno ułatwić starania o tego młodego piłkarza (chociaż umowa ze Sportingiem wcale nie ułatwiła nam starań o Ricardo Quaresmę - może po prostu go nie chcieliśmy...). Kaka jest młody i bardzo zdolny, myślę, że swobodnie mógłby grać na prawej stronie, łatając tym samym dziurę powstałą po odejściu Beckhama. Mógłby mieć problem z pozwoleniem na pracę - to pewne, skoro te problemy ma nawet podstawowy gracz reprezentacji Brazylii - Kleberson, ale myślę, że wszystko by się ułożyło. Poza tym nie byłby na pewno strasznie drogi, bo kluby Brazylijskie raczej nie żądają zbyt wielkich kwot za swoje gwiazdy. Wystarczy wyciągnąć po niego rękę, a myślę, że wcale nie byłby gorszym rozwiązaniem niż Ronaldinho, na pewno byłoby z nim o wiele mniej problemów niż z krewkim Ronniem.

Jesli chodzi o Kake to jest on dogodany z Milanem i chodzi juz tylko o sume odstepnego Milan daje 7 Euro Sao Paulo chce 14 ale ma klopoty finansowe wiec pewnie znizy z ceny.
Sarni

Jesli chodzi o Kake to jest on dogodany z Milanem i chodzi juz tylko o sume odstepnego Milan daje 7 Euro Sao Paulo chce 14 ale ma klopoty finansowe wiec pewnie znizy z ceny.

Jeśli chodzi o Kakę, to MU chce go kupić, ale i tak by nie dostał pozwolenia na pracę, a najbliżej jego pozyskania jest Bayern:( [to już bym wolał, żeby do Milanu szedł]
Miłosz
laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif

37 procent Brytyjczyków chętnie widziałaby wizerunek piłkarza reprezentacji Anglii i Realu Madryt Davida Beckhama na banknotach - wynika z sondażu opublikowanego w czwartek w Londynie.
Zaraz za Beckhamem uplasował się były premier Wielkiej Brytanii Winston Churchill z 29 proc. głosów. Księżna Diana uzyskała 21 proc. głosów, a William Szekspir - 13 proc. Aktorka Catherine Zeta- Jones i piosenkarz Robbie Williams dostali po 8 proc.

Eeee ...
Verb
Jeśli chodzi o Kakę, to MU chce go kupić, ale i tak by nie dostał pozwolenia na pracę, a najbliżej jego pozyskania jest Bayern:( [to już bym wolał, żeby do Milanu szedł]

Kakę to ja zaraz moge puscic i tanio wam sprzedac;p

Dyrektor sportowy Realu Madryt, Jorge Valdano zastanawia się nad nie wzmacnianiem bloku defensywnego żadnym nowym obrońcą.  
- Zobaczymy jakie wnioski po powrocie przedstawi nam trener - powiedział Valdano

Pan Valdano chyba gdzies dobry rozpuszczalnik kupuje.
RinG
A zatem witaj mój największy wrogu...
Bynajmniej mówiłem o kwestii kibicowania podczas meczów:). Dla mnie wszystko jedno komu koleś kibicuje, byle nie był żałosnym kretynem:)

Przepraszam, czy to była jakaś subtelna aluzja? smile.gif

Co do Morientesa - moim zdaniem nie jest gorszy od grubcia, widziałbym go w pierwszym składzie Realu

Ta, ale zapominasz o jednym - on nie ma uśmiechu Królika Bugsa smile.gif A poważnie - z wszystkich naszych ofensywnych zawodników właśnie on najlepiej gra głową. A jako, że w drużynie mamy teraz Beckhama, który specjalizuje się wręcz w takich wrzutkach... Hm. Lubię \"Moro\", ale IMHO nie ma szans na pierwszy skład. sad.gif Jeśli tylko ktoś zaoferuje odpowiednią cenę (a Real chce 18 mln) zostanie sprzedany. Zresztą mam takie przeczucie (marzenie), że zostanie wymieniony za Samuela z Romy. Oby smile.gif

Nie no, Lehmann to bardzo dobry bramkarz, tyle, że swój wiek już ma i jego kupno było totalną głupotą.

A w dodatku łapie czerwoną kartkę średnio co 1.5 meczu smile.gif Że nie wspomnę o dość zabawnych incydentach, w stylu próby uduszenia własnego obrońcy smile.gif

Głośno ciągle o Veronie a tu doszły sensacyjne wieści, że w zamian za sumę transferową Becksa i Verona (co wyniosłoby jakieś Ł 40 mln) Real zaoferował Raula.

laugh.gif Miłosz, proszę cię, przestań laugh.gif Jeżeli jeszcze tego nie zrozumiałeś to informuję:

RAUL nigdzie się nie wybiera. Przedłuży kontrakt z Realem i będzie kapitanem drużyny (przez najbliższe - gdzieś tak - 7 lat)

RAUL=REAL

panjał? smile.gif

To mi coś przypomina... smile.gif

Skrzydłowy Realu Betis Joaquin powiedział że dołączenie do Manchesteru United jest jego marzeniem.

To też mi coś przypomina... smile.gif Zaraz powie, że tak naprawdę zawsze marzył o Barsie, Milanie, itp. itd. Joaquin - ty siedź w Betisie i czekaj, za dwa lata ktoś się do ciebie zgłosi (HINT: ktoś, komu w dokumentach często przewija się nazwa REAL MADRID) Pamiętaj, my mamy więcej kapuchy. A w Anglii jest zimno i cały czas pada deszcz

W Manchesterze widzę również miejsce dla Antonio Cassano - Włoch byłby moim zdaniem idealnym uzupełnieniem dla van Nistelrooya w ataku. Razem tworzyliby duet który siałby postrach w całej Europie. Ma zapas wieku i myślę, że śmiało odnalazłby się w Premiership - napastnicy raczej nie mają z tym problemu. Roma potrzebuje zastrzyku gotówki by dostać licencje (przypomina mi się liga polska) na grę w Serie A. A najlepszym do tego wyjściem byłaby sprzedaż Tottiego lub Cassano za których Rzymianie otrzymaliby na pewno zadowalającą kwotę.

Capello mówił, że marzy by jego ofensywa prezentowała się następująco: Cassano-Morientes, a za nimi Totti. A ja marzę o Samuelu smile.gif To się samo nasuwa...

Patrick Kluivert - tutaj jestem zadowolony. Kluivert jest jak Cole - musi mieć dziesiątki sytuacji by wykorzystać tą jedną. Nie widziałbym go w barwach MU, a Holenderski atak wcale nie musiałby być dobrym rozwiązaniem.

Ejże, jakiś czas temu mówiłeś coś innego smile.gif

Nie mówię o tym by powtórzyć politykę Realu bo byłoby to zupełnie bezsensownym posunięciem prowadzącym to bankructwa (w przypadku Realu jest jeszcze zapomoga rządu Hiszpanii która pod żadnym pozorem nie pozwoli na bankructwo symbolu hiszpańskiej piłki).

Ke? Stary, co ty bredzisz? Nasłuchałeś się jakichś ćwoków z Barcy. CO TO ZA BZDURY? Chętnie z tobą pokonwersuję na ten temat, ale - niestety smile.gif - wyjeżdżam na zasłużony odpoczynek. Jak wrócę to cię dorwę - przygotuj linię obrony smile.gif

Kakę to ja zaraz moge puscic i tanio wam sprzedac;p

No właśnie, nazwisko to by mógłby sobie zmienić icon_twisted.gif Zresztą Man Utd to chyba lubi takich - tu Kaka, tam Koko-Dżambo-Dżambo...
Ukyo_Tachibana
Trzeba wreszcie przełamać stereotyp o wychowywaniu piłkarzy - owszem, mamy świetnych wychowanków, ale naprawdę nie obędzie się bez kupowania znanych i cenionych piłkarzy. Nie ma na świecie klubu (oprócz Ajaxu, ale to inna bajka) których daleko jechałby na wychowankach. Nasz skład U-19 jest naprawdę imponujący, ale żeby Ci piłkarze wskoczyli do pierwszej kadry potrzeba jeszcze kilku lat, a nie zapominajmy, że Keane i Giggs nie są pierwszej młodości i trzeba pomyśleć o następcach (na miejsce Keane'a jest Djemba-Djemba, ale jeśli Keane miałby odejść na emeryturę za rok, to Eric nie zdziała zbyt wiele - po prostu jest na to za słaby na chwilę obecną, a za rok nie nauczy się aż tak dużo). Man Utd ma pieniądze, nie oznacza to jednak, że może je wydawać na lewo i prawo - lepiej inwestować w młodych, zdolnych, ale już doświadczonych i znanych piłkarzy, jak Joaquin czy Ibrahimović. Będą to bez wątpienia inwestycje przyszłościowe, które przyniosą dochody w postaci wyników. Nie mówię o tym by powtórzyć politykę Realu bo byłoby to zupełnie bezsensownym posunięciem prowadzącym to bankructwa (w przypadku Realu jest jeszcze zapomoga rządu Hiszpanii która pod żadnym pozorem nie pozwoli na bankructwo symbolu hiszpańskiej piłki). Real inwestuje w starych piłkarzy, którzy osiągneli już maksymalną sławę i nie można nic więcej z nich wycisnąć, tworzą jednak bardzo dobrą drużynę. MU inwestuje w piłkarzy młodych, których kreuje na gwiazdy - czasami Ci piłkarze tak jak w przypadku Ruuda są już znani na świecie, MU jednak nie marnuje ich talentu - wręcz przeciwnie, robi z tych piłkarzy jeszcze większe i coraz bardziej znane gwiazdy. Kiedy Ruud przechodził do Man Utd nikt nie podniecał się jaki to genialny piłkarz, dzisiaj każdy widzi w nim niesamowitego zawodnika - to jest właśnie magia MU, magia największej na świecie kopalni talentów. Popatrzmy wstecz - jakie gwiazdy były w szeregu Czerwonych Diabłów i czy rzeczywiście kosztowały one miliony - Cantone, Yorke, Cole, Kanchelskis, Schmeichel i wielu, wielu innych to nie byli piłkarze o które bił się cały piłkarski świat, dopiero po przejściu do MU stali się prawdziwymi geniuszami, podziwianymi przez całą Europę. Być może takimi samymi zawodnikami będą Bellion, Djemba-Djemba i Howard. Jednak na ten moment trzeba poczekać, a w okresie oczekiwania trzeba wzmocnić skład znanymi piłkarzami. Nie zapominajmy też, że nie każdy transfer jest trafiony - Poborsky, Blomqvist, czy też Taibi nie byli transferami udanymi. Jednak trzeba próbować przynajmniej zrobić z tych piłkarzy gwiazdy, a MU tego własnie próbuje. Nie jest sztuką kupić zawodnika za 50 mln dolarów, sztuką jest takiego zawodnika wykreować.
pozdro
Eeeee Sarni nie chce sie wpieprzac bo upisales sie tyle a i tak polowa nawet tego nie przeczytala ale chce ci powiedziec ze Man Utd tez raczej nie wychowuje zawodnikow tak to robi Arsenal chyba nie MU ale dobra jak tam chcesz to sobie pisz moze sie nikt nie skpanie ze sie chyba mylisz troszke biggrin.gif
Miłosz
Hej Ring coś Ci się cytaty pomyliły biggrin.gif:D Sorry, ale ja tego nie pisałem biggrin.gif:D laugh.gif laugh.gif

W Manchesterze widzę również miejsce dla Antonio Cassano - Włoch byłby moim zdaniem idealnym uzupełnieniem dla van Nistelrooya w ataku. Razem tworzyliby duet który siałby postrach w całej Europie. Ma zapas wieku i myślę, że śmiało odnalazłby się w Premiership - napastnicy raczej nie mają z tym problemu. Roma potrzebuje zastrzyku gotówki by dostać licencje (przypomina mi się liga polska) na grę w Serie A. A najlepszym do tego wyjściem byłaby sprzedaż Tottiego lub Cassano za których Rzymianie otrzymaliby na pewno zadowalającą kwotę.

To napisał Sarni a nie ja smile.gif

Nie mówię o tym by powtórzyć politykę Realu bo byłoby to zupełnie bezsensownym posunięciem prowadzącym to bankructwa (w przypadku Realu jest jeszcze zapomoga rządu Hiszpanii która pod żadnym pozorem nie pozwoli na bankructwo symbolu hiszpańskiej piłki).

To też napisał Sarni smile.gif

Co do Raula to wiadomo, że nigdzie się nie wybiera, tylko pokazałem Wam co też takiego potrafią ludzie wymysleć smile.gif

Ring jakbyś czytał do końca posty to byś może zauważył, że nie wierzę w transfer Raula.

UPDATE:

Ruchy na rynku transferowym w drugiej połowie lipca (zawodnik, kluby, kwota):

16 lipca

Geremi, Real Madryt -> Chelsea, nieujawniona
Gabriele Ambrosetti, Chelsea -> ?, koniec kontraktu

17 lipca

Martin Herrera, Fulham -> Estudiantes La Planta wypożyczenie
Abdeslam Ouaddou, Fulham -> Rennes wypożyczenie
Ben Thatcher, Tottenham Hotspur -> Leicester City za darmo
Bobby Zamora, Brighton -> Tottenham Hotspur 1,500,000
Ivan Campo, bez kontraktu -> Bolton Wanderers za darmo

18 lipca

Jody Morris, bez kontraktu -> Leeds United za darmo
Craig Hignett, Blackburn Rovers -> Leicester City za darmo
Paul Merson, Portsmouth -> Walsall za darmo

21 lipca

Damien Duff, Blackburn Rovers -> Chelsea 17,000,000
Wayne Bridge, Southampton -> Chelsea 7,000,000
Doriva, Celta Vigo -> Middlesbrough nieujawniona
Sergio van Kanten, Middlesbrough -> ? koniec kontraktu
Graeme Le Saux, Chelsea -> Southampton nieujawniona
Cedric Roussel, Wolverhampton Wanderers -> KRC Genk nieujawniona
Trevor Sinclair, West Ham United -> Manchester City 2,500,000

22 lipca

Helder Postiga, FC Porto -> Tottenham Hotspur 6,250,000
Zoumana Camara, Lens -> Leeds United wypożyczenie

23 lipca

Gavin McCann, Sunderland -> Aston Villa 2,250,000
Luciano Figueroa, Rosario Central -> Birmingham City 2,500,000
Kevin Davies, bez kontraktu -> Bolton Wanderers za darmo

24 lipca

Leon Knight, Chelsea -> Brighton wypożyczenie
Paul Bosvelt, Feyenoord Rotterdam -> Manchester City nieujawniona

25 lipca

Jens Lehmann, Borussia Dortmund -> Arsenal nieujawniona
Yoann Folly, St Etienne -> Southampton 250,000

26 lipca

Ali Benarbia, Manchster City -> Al-Rayan za darmo

28 lipca

Steven Reid, Millwall -> Blackburn Rovers 2,500,000

29 lipca

Gerald Forschelet, Bolton Wanderers -> Chateauroux wypożyczenie

30 lipca

Christian Bassedas, Newcastle United -> koniec kariery

31 lipca

Jody Craddock, Sunderland -> Wolverhampton Wanderers 1,700,000
Guillaume Warmuz, Arsenal -> Borussia Dortmund za darmo
Miłosz
Vieri = Chelsea ??

Chelsea podobno poinformowała Inter Mediolan, że jest gotowa dać 25 mln funtów za napastnika Christiana Vieri.
Nieobecność Włocha na przedsezonowym tournee Interu po Holandii wzmogła spekulacje dotyczące jego transferu na Stamford Bridge.

Vieira = MU ??

Jak podał jeden z angielskich dzienników Manchester United jest ciągle zainteresowany pozyskaniem pomocnika reprezentacji Francji - Patricka Vieiry.

Sir Alex Ferguson nie raz wyrażał zainteresowanie Francuzem, ale póki co wszelkie plotki łączące United z Vieirą kończyły się w martwym punkcie. Teraz jednak, gdy na OT nie ma już Davida Beckhama, a Arsenal ciągle nie jest w stanie zaproponować Patrickowi nowej, satysfakcjonującej go umowy być może Fergie wreszcie weźmie się za wprawianie w czyn swoich myśli i planów.

UPDATE:

[size=24]Hajto do Rangersów ??
8O 8O 8O 8O

Glasgow Rangers złożyło ofertę zakupu Tomasza Hajty z Schalke 04. Mistrz Szkocji oferuje za reprezentanta Polski sumę jednego miliona funtów. Hajto zapowiedział, że jeśli nie będzie miał stałego miejsca w jedenastce z Gelsenkirchen to zmieni klub.
R_L_S_
Vieri = Chelsea ??

Chelsea podobno poinformowała Inter Mediolan, że jest gotowa dać 25 mln funtów za napastnika Christiana Vieri.  
Nieobecność Włocha na przedsezonowym tournee Interu po Holandii wzmogła spekulacje dotyczące jego transferu na Stamford Bridge.

Vieira = MU ??

Jak podał jeden z angielskich dzienników Manchester United jest ciągle zainteresowany pozyskaniem pomocnika reprezentacji Francji - Patricka Vieiry.  

Sir Alex Ferguson nie raz wyrażał zainteresowanie Francuzem, ale póki co wszelkie plotki łączące United z Vieirą kończyły się w martwym punkcie. Teraz jednak, gdy na OT nie ma już Davida Beckhama, a Arsenal ciągle nie jest w stanie zaproponować Patrickowi nowej, satysfakcjonującej go umowy być może Fergie wreszcie weźmie się za wprawianie w czyn swoich myśli i planów.

UPDATE:

[size=24]Hajto do Rangersów ??
8O  8O  8O  8O  

Glasgow Rangers złożyło ofertę zakupu Tomasza Hajty z Schalke 04. Mistrz Szkocji oferuje za reprezentanta Polski sumę jednego miliona funtów. Hajto zapowiedział, że jeśli nie będzie miał stałego miejsca w jedenastce z Gelsenkirchen to zmieni klub.

Pieprzenie zarowno Veira jak i Vieri sa przez swoje nie na sprzedaz wiec z tych plotek (pipi) wyniknie.
Hajto w Rangers 8O 8O laugh.gif
Miłosz
Hajto w Rangers 8O  8O  :lol:

hyhy, to samo pomyslałem smile.gif Jestem ciekaw w ilu meczach wyszedłby na murawę biggrin.gif Pewnie sprzedaliby Go po pierwszym sezonie do jakiegoś słabego klubu i zakończyłaby sie kariera Tomasza Hajty :wink:

Info dot. Raula, Vieirego, Vieiry, no i Hajty są z premiership.pl a tam coraz częściej zamieszczane są takie bezsensowne plotki.
Trucha
Hajto sie nie nadaje do Rangersów!
yab
Hajto sie nie nadaje do Rangersów!

8O Skąd ty to wiesz question.gif Uzasadnij, chętnie posłucham.

nara
Sarni
http://www.tribalfootball.com/august/engli...ews6030803.html

Brzmi to ciekawe, bo piłkarz jest naprawdę dobry, a i źródło wiadomości dość wiarygodne, poza tym po tego zawodnika nie ma żadnej kolejki i nie powinno być większych problemów z zakupem. A piłkarz jest według mnie baaardzo dobry.
Miłosz
http://www.tribalfootball.com/august/englishnews6030803.html

Brzmi to ciekawe, bo piłkarz jest naprawdę dobry, a i źródło wiadomości dość wiarygodne, poza tym po tego zawodnika nie ma żadnej kolejki i nie powinno być większych problemów z zakupem. A piłkarz jest według mnie baaardzo dobry.

Znam tego piłkarza i transfer na Old Trafford bardzo by mi pasował.

A My (MU fan's) możemy tylko się smucić :

Manchester United otrzymał oficjalną ofertę na Juana Sebastiana Verona. Sir Alex ostro zaprzecza wszystkim plotkom ale szef wykonanwczy MU, Peter Kenyon powiadomił, że klub właśnie rozważa ofertę.

Otrzymaliśmy oficjalną ofertę, która teraz jest dokładnie rozważana. Mamy czas do środy aby złożyć odpowiedź - powiedział Pete dla the Mail.
Chelsea będzie chciała mieć Verona przed czwartkiem kiedy mija termin zgłaszania zawodników do trzeciej rundy eliminacji do Ligi Mistrzów.

Hyhy dzisiaj wielki mecz: MU - Barca icon_twisted.gif
Sarni
http://www.tribalfootball.com/august/englishnews6030803.html

Znam tego piłkarza i transfer na Old Trafford bardzo by mi pasował.

A My (MU fan's) możemy tylko się smucić :

Manchester United otrzymał oficjalną ofertę na Juana Sebastiana Verona. Sir Alex ostro zaprzecza wszystkim plotkom ale szef wykonanwczy MU, Peter Kenyon powiadomił, że klub właśnie rozważa ofertę.

Otrzymaliśmy oficjalną ofertę, która teraz jest dokładnie rozważana. Mamy czas do środy aby złożyć odpowiedź - powiedział Pete dla the Mail.
Chelsea będzie chciała mieć Verona przed czwartkiem kiedy mija termin zgłaszania zawodników do trzeciej rundy eliminacji do Ligi Mistrzów.

Hyhy dzisiaj wielki mecz: MU - Barca icon_twisted.gif

Dlaczego mamy się smucić ? To, że nadeszła oferta wcale nie znaczy, że zostanie zaakceptowana, tym bardziej, że ani Veronowi, ani Fergusonowi sie do tego transferu nie spieszy. Pożyjemy, zobaczymy, ale myślę, że po tym co pokazuje ostatnio Veron szansa na pozostanie w klubie jest bardzo duża.
Miłosz
No w sumie tak, a nawet jakby został sprzedany, to gotówka wpada, a co za tym idzie transfery hyhy, tylko znając Kenyona to pożydzi i MU wyjdzie na tym i tak stratnie. Słyszałem, że po meczu MU - Juve koledzy chwalili Verona za grę i uznali go najleprzym piłkażem Czerwonych Diabłów w tym spotkaniu, ale nie jestem pewien czy to akurat było w po meczu MU - Juve.
Sarni
No w sumie tak, a nawet jakby został sprzedany, to gotówka wpada, a co za tym idzie transfery hyhy, tylko znając Kenyona to pożydzi i MU wyjdzie na tym i tak stratnie. Słyszałem, że po meczu MU - Juve koledzy chwalili Verona za grę i uznali go najleprzym piłkażem Czerwonych Diabłów w tym spotkaniu, ale nie jestem pewien czy to akurat było w po meczu MU - Juve.

Tak, to było po meczu MU - Juve.
Jeśli chodzi o gotówkę - nie ośmieszaj się, MU zapłaciło za niego 2 razy tyle co oferuje Chelsea... A transferów i tak by pewnie nie było (jest mowa o Davidsie któremu ja mówię stanowcze NIE). Jestem pełen nadziei, ale jak pokazały ostatnie tygodnie, nie ma nic pewnego...
Miłosz
[(jest mowa o Davidsie któremu ja mówię stanowcze NIE).

Davids w MU ?? O nieee On do Nas nie pasuje. Jak dla mnie pasowałby do Arsenalu, lub Liverpoolu, ale nie do MU

A teraz info o Ronaldinho:

Ronaldinho oświadczył, że odszedł ze 'złamanym sercem' do Barcelony po tym jak transfer Brazylijczyka do Manchesteru United nie powiódł się.

United byli definitywnie moim pierwszym wyborem. Pierwotnie byli bardzo uprzejmi i grzeczni, jak na Anglików przystało, ale pozostawili zbyt wiele pytań bez odpowiedzi" - powiedział Ronnie dla 'News of the World'.

"Spotkałem w Manchesterze wielu wspaniałych ludzi i mam nadzieję, że drzwi są otwarte tam dla mnie na przyszłość" - dodał.

Czyżby Rooniemy nie podobało się już w Barcelonie ?? smile.gif

Wracając do MU: Bardzo jestem ciekaw jak piłkarze MU zagrają przeciwko Barcelonie. Zobaczymy, czy rzeczywiście potrzebne są jeszcze wmocnienia :wink:
Sarni
[(jest mowa o Davidsie któremu ja mówię stanowcze NIE).

Davids w MU ?? O nieee On do Nas nie pasuje. Jak dla mnie pasowałby do Arsenalu, lub Liverpoolu, ale nie do MU

A teraz info o Ronaldinho:

Ronaldinho oświadczył, że odszedł ze 'złamanym sercem' do Barcelony po tym jak transfer Brazylijczyka do Manchesteru United nie powiódł się.

United byli definitywnie moim pierwszym wyborem. Pierwotnie byli bardzo uprzejmi i grzeczni, jak na Anglików przystało, ale pozostawili zbyt wiele pytań bez odpowiedzi\" - powiedział Ronnie dla 'News of the World'.

\"Spotkałem w Manchesterze wielu wspaniałych ludzi i mam nadzieję, że drzwi są otwarte tam dla mnie na przyszłość\" - dodał.

Czyżby Rooniemy nie podobało się już w Barcelonie ?? smile.gif

Wracając do MU: Bardzo jestem ciekaw jak piłkarze MU zagrają przeciwko Barcelonie. Zobaczymy, czy rzeczywiście potrzebne są jeszcze wmocnienia :wink:

Dzisiaj mecz Manchester United - FC Barcelona. Nie obejdzie się bez starć Keane-Ronaldinho i wielce prawdopodobne jest, że Keane zejdzie z tego boiska z czerwoną kartką, a Ronaldinho ze złamaną nogąsmile.gif Szczególnie patrząc na ostatnie potyczki prasowe tej dwójki, przeczuwam, że Keane omal go nie zabije (sami wiemy jaki jest Roy:) ) Zobaczymy co powie Ronnie jak mu Keano wbije swoje korki w prawe piszczele:)

Co do wzmocnień - są potrzebne, potrzebny jest napastnik i obrońca (tutaj prawdopodobnie będzie Trabelsi), bo w razie nie daj Boże kontuzji Ruuda sami wiemy co dzieje się na Old Trafford. Prawy pomocnik jest IMHO niepotrzebny, na tej pozycji mamy Solskjaera, chociaż jeśli miałby to być Joaquin to nie pogardzę, bo ma w stosunku do Baby-Face killera spory zapas wieku.
Miłosz
Roy pokaże rogi na boisku smile.gif A ronaldinho zęby smile.gif Kurde szkoda, że nie będę widział meczu sad.gif Na jakim programie leci ??
Sarni
Roy pokaże rogi na boisku smile.gif A ronaldinho zęby smile.gif Kurde szkoda, że nie będę widział meczu sad.gif Na jakim programie leci ??

Polsat Sport.
Miłosz: będzie relacja live na www.manutd.premiership.pl (pozdrowienia dla redakcji:) ) biggrin.gif
R_L_S_
Watpie zeby Ronaldinho wyszedl na boisko;)
Miłosz

Polsat Sport.
Miłosz: będzie relacja live na www.manutd.premiership.pl (pozdrowienia dla redakcji:) ) biggrin.gif

Dzięki, a o której jest mecz ?? :oops:
Sarni
icon_twisted.gif 2.00 w nocy icon_twisted.gif
Miłosz
icon_twisted.gif 2.00 w nocy  icon_twisted.gif

Hyhy nieźle. Pewnie nie bedę miał siły czytać tekstu o 2.00 smile.gif Jakby była relacja LIVE tak jak w telewizorku to co innego smile.gif

WIELKI UPDATE:

No to Sarni możemy się tylko cieszyć:

Podobno MU jest bardzo bliski pozyskania Hatema Trabelsiego z Ajaxu Amsterdam. Tunezyjczyk był już łączony z transferami do Hiszpanii i do ... Arsenalu oraz Manchesteru City. Kevin Keegan podobno bardzo nalega na ten transfer ale rywale zza miedzy wydają się teraz faworytami do pozyskania Hatema. Podobno bliska pozyskania prawego obrońcy była Valencia ale holenderskie źródła podają, że MU ustalił już finansowe warunki transferu z Ajaxem. Hatem jest już wyceniany na 8 mln Euro ale Ajax podobno zażąda trochę więcej gdyż Tunezyjczyk to bez wątpienia jedna z gwiazd Ajaxu. Podobno właśnie toczą się rozmowy o podwyższenie i przedłużenie kontraktu. Sam Trabelsi przyznał, że swoje szanse na opuszczenie Amsterdamu ocenia na 50-50 i dodał, że przeniesie się tylko do naprawdę dużego klubu.

Tak więc możemy się spodziewać, że Tunezyjczyk bez wątpienia wybierze OT co więcej, może go do tego skusić transfer Stevena Pienaara, który ma takżę dojśc do skutku według holenderskiej prasy.

A i jeszcze jedno:

Nowa oferta ma sprawić, że Ferg przekroczy magiczne 20 lat za sterami MU. Szef wykonawczy MU, Peter Kenyon nie chce aby powtórzyła się sytuacja gdy to odejście Sir Alexa zepchnęło wszystkie inne sprawy na dalszy plan. Jak pamiętamy Ferguson rozmyślił się wtedy i postanowił nie odchodzić na emeryturę. Zbiegło się to ze słabyszymi wynikami MU w lidze. Kenyon chce przedłużyć umowę o tak długo jak się tylko da.

Nie dopuścimy do sytuacji aby do wyczerpania kontraktu pozostało 12 miesięcy. Jego postawa wskazuje na to, że jest to człowiek, który nie rozważa odejścia na emeryturę. Wygranie ligi w takim stylu napełniło tylko jego ambicje jeszcze bardziej.

Tu nie chodzi o wiek. Alex jest nadal głodny sukcesów. Pozwoliliśmy mu na sprowadzanie zawodników koło 20 aby dorastali u nas.

Nie dopuścimy do takiej sytuacji aby jego kontrakt wkraczał w ostatni rok ważności. Myślę, że on chce tego samego.
Sarni
WHOA.

Jak przyjdą Pienaar i Trabelsi to ja po prostu nie mam pytań - dream team. Pienaar to jeden z moich ulubionych piłkarzy Ajaxu (obok Zlatana i Rafaela) i jeśli jego transfer na OT doszedłby do skutku byłbym w niebie (grałby zapewne obok Ruuda w ataku jakoże jest ofensywnym pomocnikiem, można go przekwalifikować). Trabelsi to również bardzo dobry obrońca i jeśli ta dwójka zasili MU to będzie bosko.

Poza tym to Kleberson 11 sierpnia ma otrzymać pozwolenie na pracę a co za tym idzie tego samego dnia zostanie piłkarzem Red Devils.
Miłosz
Poza tym to Kleberson 11 sierpnia ma otrzymać pozwolenie na pracę a co za tym idzie tego samego dnia zostanie piłkarzem Red Devils.

To też wiem tongue.gif

Z Ajaxu to najbardziej lubię Rafaela van Der Vaarta i van Der Meyde, ale jak ta dwóujka zasili szerego Czerwonych Diabłów to będzie się działo, oj bedzie się działo i to nie tylko w Premiership, ale i w Europejskich pucharach icon_twisted.gif
Miłosz
Sir alex Ferguson chce wynagrodzić Holendrowi jego wkład w drużynę i jej zwycięstwa oferując nowy kontrakt na kolejne 6 lat smile.gif

Agencje na Wyspach aż huczą od coraz bardziej prawdopodobnego transferu Jermaine'a Defoe do MU. Jak niektórzy z nas pamiętają, Defoe zaraz po spadnięciu z West Hamem z Premiership zażądł wystawinia na listę transferową. W zeszłym tygodniu było głośno o jego rzekomym transferze do Southamptonu. Tak więc jeśli tylko MU wyłoży koło Ł 10 mln może mieć Jermaine'a w swoim składzie. To właśnie bardzo szybki Defoe miałby stanowić wraz z Ruudem parę napastników. Podobno Jermaine kupił już sobie dom w Manchesterze.

Wszyscy doskonale znamy zapewnienia Sir Alexa w sprawie Juana Sebastiana Verona. Argentyńczyk miał pozostać na OT. Jednak wczoraj byliśmy świadkami dosyć symbolicznego zachowania Sir Alexa i Juana. Otóż Szkot nie wpuścił Verona na plac nawet z ławki rezerwowych a ten po zakończonym meczu podszedł pod trybuną zajmowaną przez kibiców MU i pomachał im ręką. Może to jakiś znak może nie ale kolejne wątpliwości pojawiły się po wczorajszej konferencji. Ferguson zapytany wprost czy Juan rozpocznie sezon z MU meczem z Boltonem odparł :

Nie mogę odpowiedzieć na to pytanie.
Czy nie przypomina wam to sprawy Beckhama ...
Trucha
Więcej informacji na temat Ruuda i kontraktu na www.manutd.premiership.pl
ajakssx
sorki,że się wtrącam ale...od Trabelsiego i Pienaara proszę się odpie*rdolić biggrin.gif laugh.gif ...starczy juz osłabień w Ajaxie po transferach Chivu i vdMeyde niechciałbym przeżywać odejścia kolejnych kluczowych zawodników...co prawda Ajax się wzmonił pozyskując Escude,Soncka i Grygere (Uche w drodze laugh.gif ) i nieźle se radzi w "okrojonym" składzie np.wczoraj wygrał z Interem 3-0,ale mam nadzieje że zarząd klubu nie pozwoli na odejście najlepszych zawodników...no bo sprzedając rok rocznie "pół składu" nie zawojujemy LM napewno...

ps:przez zawojowanie na myśli mam zwycięstwo w finale icon_twisted.gif
Miłosz
ps:przez zawojowanie na myśli mam zwycięstwo w finale icon_twisted.gif

Na dzień dzisijeszy finał ligi mistrzów typuje nastepująca : MU - Ajax laugh.gif

Co do transferów to:

Z dnia na dzień plotki na temat przejścia Hatema do MU się namnażają. Jednak Koeman w wywiadzie powiedział, że jak na razie żadna oferta nie została złożona.

Jak na razie napływa do nas mnóstwo doniesień z Wysp ale nic oficjalnego nie miało jeszcze miejsca.

Mówi się, że transfer ma dojść do skutku zaraz po powrocie MU na OT. Trabelsi to arabski gracz roku i jego zakup nie byłby żadnym ryzykiem. Jak wiemy Wes nie zagra do Bożego Narodzenia a Garry jest wyłączony z gry na trzy tygodnie. Szczególnie niepokoi kontuzja Garry'ego, który coraz częściej łapie jakieś urazy.

Mam pewne wątpliwości co do obrony i nie mogę pozwolić sobie na kolejną kontuzję. Mogę zagrać Philem jako prawym obrońcą i Royem jako środkowym obrońcą ale zawsze muszę mieć alternatywę.

Ciekawe czy słowa Fergusona się sprawdzą. Te transfery oznaczałyby koniec kłopotów na dwóch newralgcznych pozycjach United.
Sarni
MU podobno chce jeszcze van der Vaarta ! (YUUUUUUUUPI!!!!!!!!!!!!).

A Mateja Kezman oznajmił, że chciałby aby to właśnie działacze z Old Trafford zainteresowali się pozyskaniem najlepszego strzelca Eredevisie.

Robi się ciekawiej, jeśli Veron nie odejdzie to drużyna będzie zaiście mocna (a jak odejdzie to musi go zastąpić ktoś naprawdę dobry)
Miłosz
MU podobno chce jeszcze van der Vaarta ! (YUUUUUUUUPI!!!!!!!!!!!!).

A Mateja Kezman oznajmił, że chciałby aby to właśnie działacze z Old Trafford zainteresowali się pozyskaniem najlepszego strzelca Eredevisie. 

Robi się ciekawiej, jeśli Veron nie odejdzie to drużyna będzie zaiście mocna (a jak odejdzie to musi go zastąpić ktoś naprawdę dobry)

O kur !!!!!!!!!! van Der Vaart do MU ?? (pipi), ale (pipi), oby te transfery doszły do skutku !! Jak się uda to coś czuje, że tegoroczna edycja LM będzie należeć do MU !!

[size=24]UPDATE: icon_twisted.gif

MU rośnie w siłę icon_twisted.gif

Trabelsi

MU podobno złożył ofertę w wysokości Ł 6 mln za Hatema. Wygląda na to, że Tunezyjczyk będzie już piątym zakupem Sir Alexa w tym okienku transferowym. Wygląda na to, że zostały jedynie warunki kontraktu do uzgodnienia i gwiazda niedzielnego meczu z Interem (Ajax wygrał 3-0 - przyp. ryan) będzie mogła dołączyć do MU. W czasie ostatniego wywiadu Sir Alex przyznał, że priorytetem jest teraz uzupełnienie defensywy po tym jak kontuzję złapał Garry.

van Der Vaart

MU i Liverpool są faworytami w wyścigu po gwiazdę Ajaxu, van der Vaarta. Rafael był wyróżniającą się postacią podczas amsterdamskiego turnieju, który wygrał Ajax. MU wysłał scoutów aby dobrze przypatrzyli się Hatemowi ale ich uwagę zwrócił właśnie Rafael. Najlepszym kierunkiem dla wychowanka Ajaxu będzie bez wątpienia Premiership. Rafael dołączył do swojego obecnego klubu w wieku lat 10. Jest regularnym członkiem kadry Advocaata i zaliczył już 7 występów. Ajax utrzymuje, że van der Vaart nie jest na sprzedaż co znaczy tyle, że Sir Alex będzie musiał zmusić zarząd do wysupłania większej gotówki niż początkowo przypuszczano. Mówi się o kwocie Ł 15 mln. Wydaje się jednak, że najprawdopodobniej RvdV dołączy do któregoś z wyżej wymienionych klubów latem przyszłego roku.

Kezman Przyjdźcie po mnie ...

MU byli moim ulubionym klubem z lat dziecięcych. Z Ruudem jesteśmy bliskimi kumplami i nawet zaprosił mnie na OT w zeszłym sezonie. To było niesamowite przeżycie. Mogę wam powiedzieć, że było to niesamowite móc odwiedzić klub o takich tradycjach.

Jak na dzień dzisiejszy nie mam szans aby dołączyć do MU, ale chciałbym znowu zagrać z Ruudem. Myślę, że on myśli o tym samym. Kto wie? Może nadejdzie kiedyś taka chwila.
ajakssx
źródło: http://www.pilkanozna.pl/admin/news2.php?id=18079

Van der Vaart zostaje w Amsterdamie

Menedżer generalny Ajaksu Amsterdam, Arie Van Eijden zdementował plotki mówiące o sprzedaniu Rafaela van der Vaarta do jednego z angielskich klubów.

Media spekulowały o możliwym transferze utalentowanego 20-latka do Manchesteru United lub Liverpoolu.

Van der Vaart ma podpisany kontrakt z Ajaksem do lata 2004 roku.

no jeszcze niech podobne info podadzą w sprawie Trabelsiego to będe spał spokojnie...
Ukyo_Tachibana
Jesli ten idiota Ferguson z tym drugim palantem sprzedadza Verona to ja ide grzecznie kibicowac Juve a Man Utd mam gleboko w (pipi)e sad.gif bo jak narazie to ja tu tych wielce obiecywanych wzmocnien nie widze widze natomiast same straty

Z innej beczki ten rusek z ponoc zaproponowal 100 mln za Raula !!!! Real podobno powiedzial mu zeby sie bujal biggrin.gif
Sarni
Jesli ten idiota Ferguson z tym drugim palantem sprzedadza Verona to ja ide grzecznie kibicowac Juve a Man Utd mam gleboko w (pipi)e sad.gif bo jak narazie to ja tu tych wielce obiecywanych wzmocnien nie widze widze natomiast same straty 

Z innej beczki ten rusek z ponoc zaproponowal 100 mln za Raula !!!! Real podobno powiedzial mu zeby sie bujal biggrin.gif

No to spier,dalaj do Juve. Nam niepotrzebni kibice którzy kibicują ze względu na wyniki i skład !

Ferguson wie co robić, w końcu nie jest tu nowy...
Trucha
Niech ściągają Rafaela i będzie ok.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.