Po pierwsze to kilka postow wczesniej wspomniales, ze Friedel zablysnal tylko na MŚ. To gdzie mial zablysnac zeby bylo \"AŻ\"? w pucharze Intertoto?! Caly sezon mial wysmienity, a w Lidze Angielskiej slabeuszy nie ma wiec trzeba sobie radzic od sierpnia do maja. Co do tego, ze w premiership nie ma konkurentow... bueh jak nie ma w Premier League to gdzie ma miec? w Uzbekistanie? David James, Paul Robinson, Richard Wright i Seaman... <- reprezentanci Anglii, Given i Kiely<- Irlandii, Barthez<- Francji, Keller<- USA, Juskaleinnem i Enckleman<- Finlandii, Soerensen<- Danii... pewnie jeszcze ktos, ale nie wydaje mi sie, zeby w Lidze włoskiej było tylu reprezentantow. Co do klasy Buffona i Toldo... doceniam, ale mowie tylko, ze na dzis dzien CUdicini jest zdecydowanie lepiej dysponowany od Toldo... ma zyciowke, a ta juz daleko za Francesco. Broni pilki nie mozliwe, a tego nikt mu nie odmowi :!: Nie kwestionuje umiejetnosci Tolda, choc ogladajac mecze na C+ w zeszlym sezonie poprostu na dloni bylo widac, ze to juz nie ten sam pilkarz co w 2000 roku. Czasem bronil niepewnie, niezdecywanie... ale przykladow nie podam, bo konkretow nie pamietam. To tylko moje wrazenie. Co do nagrody dziennikarzy i kierowania sie nia... skoro tak wytrawni specjalisci tak twierdza to tak jest. Moze i masz wlasny swiat, a ktorym Toldo wciaz gra w meczu z Holandia na euro 2000, a ty masz dziewczyne i wielki plakat Marka Citko z Mega sportu na scianie... ale nie placz nas w te animozje. Tutaj na Ziemi, mamy rok 2003, Cudicini i Friedel wyrosli na gwiazdy Premiership, a co za tym idzie swiatowego formatu, bo ta liga jest najlepszym wyznacznikiem, Marek Citko ma juz syna, ty wciaz nie masz dziewczyny i musisz zaspokajac potrzeby ze zdeterminowanym, 40letnim sasiadem....
Jesli chodzi o Friedela to mialem na mysli to ze zablysnal na MS i utknal w Angielskim sredniaku zamiast przejsc do lepszego klubu czego dobrym przykladem jest Rustu.I co ty wogole mowisz repreza Anglii ma juz od lat klopoty z bramkarzem Seaman ma 4o lat,James nigdy nie byl wielki i nie bedzie a z Wrighta czy Robinsona to cos juz moze byc ale trza jeszcze poczekac choc Robinson mial udany sezon.Irlandia podobnie nie ma wysmienitych bramkarzy Given broni na dobrym poziomie europejskim ale tez wysmienity nie jest.Barthez

Keller jest juz bramkarzem numer 3 w reprezentacji USA.Enckleman chyba najwiekszy idiota w calej Premiership,Soerensen owszem jest dobry.
I co z tego wyniklo? ze poziom bramkarzy i tak nie jest wysoki.
Zreszta zobaczymy co pokaze Cudicini w LM bo w poprzedniej edycji a w szczegolnosci w koncowych fazach Toldo bronil fenomenalnie i to ty chyba chlopcze masz swoj wlasny swiat poniewaz Toldo jest wciaz bramkarzem z najwyszej polki.Widze ze pominoles chyba w tv mecze Milan-Inter pewnikiem rodzice nie kupili ci telewizora coz ludzie popelniaja bledy nie mozna miec o to do nich pretensji no nic to wracaj do tego co umiesz najlepiej ssac na kolanach kumplom ge'jom

Dziwi mnie czestotliwosc z jaka wspominasz o gejach:> za kazdym razem zarzekajac sie przy tym, ze wolisz kobiety... czyzbys mial cos na sumieniu
Co do bramkarzy, to wydaje mi się, że stawka w Anglii jest przynajmniej silna i wykazac sie na jej tle nie jest latwo. Pokarz mi we Włoszech tylu bramkarzy wysokiej klasy:
- Howard
- Soerensen
- Robinson
- Van Der Sar
- Given
- Cudicini
- Lehman
- Friedel
- Barthez (tak, tak... umiejetnosci nikt mu nie odmowi, vide strzal Hamanna w meczu z Liverpoolem w zeszlym sezonie na the anfield... na bramkarskim fachu zna sie doskonale, tyle, ze puszcza glupie bramki... co nie wynika z braku skillow, a z czystej glupoty, tak czy siak to MŚ i ME).
Wracajac do Toldo, nigdy nie odmawialem mu umiejetnosci... ba jeszcze 1/2 roku temu bylem pewien, ze to on powinien bronic miedzy slupkami "składra accura". Mecze owszem ogladalem, i wlasnie dlatego jestem w stanie przychylic sie do opinni, ze Carlo Cudicini prezentuje podobny poziom... bo ja w przeciwienstwie do ciebie RLS, staly bywalcu Błękitnej Ostrygi, mam punkt odniesienia. Nie pozostaje mi nic innego jak poraz kolejny nawolac cie do zostawienia juz pracia kolegi, wywietrzenia kolegi, wyjscia na swiat i zakupienia powaznej gazety(wciaz zyjesz nadzieja, ze prenumerata Mega Sportu sama sie wznowi?), ew. obejzenia jakiegos sensownego programu, poczytania nieco w necie. Aha i jeszcze jedno... nie kupuj juz tych Star Foodsów... raz, ze niezdrowe, dwa, ze informacje z kart nie do konca rzetelne.