Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: TRANSFERY
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik Sportowy
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56
Sarni
Ayal nie bedzie grac w Realu juz wiadomo... Makelele sprzedany do RUSKA !! tzn. do Chelsea

aktualizacja - jednak nie sprzedany smile.gif Real chce 20 mln euro

Jednak sprzedany ;P
R_L_S_
Abramowicz wciaz szaleje Chelsea moze zawojowac w LM i premiership.
Sarni
Abramowicz wciaz szaleje Chelsea moze zawojowac w LM i premiership.

Srutututu, nie wiem po co im Makelele jak mają Verona, Lamparda i kilku innych piłkarzy na tą pozycje... I tak triplet zdobędzie Man Utd :!:
Baraqda
Ta jednak sprzedany smile.gif za 25 mln euro.
Niezle Chelsea kupiło Verona a teraz Makelele, chyba zaszaleją w tegorocznej LM biggrin.gif
rychu18
Mają Crespo!!!Tego patafiana!!!
Sarni
Ta jednak sprzedany smile.gif za 25 mln euro.
Niezle Chelsea kupiło Verona a teraz Makelele, chyba zaszaleją w tegorocznej LM biggrin.gif

Oni mają jedną bolączkę - słabego trenera.
A, że ich siła póki co nie jest tak ogromna udowodnili w dziesiejszym meczu, w dosyć fartownych okolicznościach remisując z Blackburn 2:2 na własnym boisku (przegrywali 0:1 i 1:2).
R_L_S_
spoko wymienili praktycznie caly sklad musza sie chlopaki zgrac i mistrzostwo anglii ich bo LM obroni Milan ;p
rychu18
No i dlatego mecz miali wygrać goście!!!Wszyscy się podniecają Chelsea a to tylko zwykła drużynka,jak każda inna laugh.gif
Sarni
spoko wymienili praktycznie caly sklad musza sie chlopaki zgrac i mistrzostwo anglii ich bo LM obroni Milan ;p

Na mnie skład Chelsea nie robi większego wrażenia. Owszem, są to świetni zawodnicy, ale pierwszy skład wcale nie jest mocniejszy niż w Man Utd, a szkoleniowiec MU jest na pewno o klasę lepszy od Ranieriego. Wszystko okaże się w praktyce, już wiele było takich zespołów w Premiership które miały wojować na całej lini, a od ponad 10 sezonów na szczycie widzę tylko jeden klub icon_twisted.gif
rychu18
Nie pisz jaki to klub icon_twisted.gif
R_L_S_
Nie inaczej pewnie bedzie i w tym roku graja wszyscy majstra ma tylko mu choc Chelesea moze zawojowac Arsenal to ciecie mieli mistrza rok temu juz w garsci i chu'ja zrobili podobnie jak w LM dlatego jak dla mnie najgrozniejszym rywalem MU bedzie wlasnie Chelsea
Miłosz
Mają Crespo!!!Tego patafiana!!!

Chelsea ma Crespo ?? Czy to prawda ??
rychu18
RLS uważaj co piszesz.Arsenal sięga po puchar i nikt mi tych marzeń nie zaprzepaści!!!Nie pisz ,że Arsenal to ciecie,uuuuuuuuu....
R_L_S_
tak btw. to rychu zaje'bisty z ciebie kibic jeszcze 2 miesiece temu twierdziles ze Inter the best hiehie icon_twisted.gif
Miłosz
Arsenal sięga po puchar i nikt mi tych marzeń nie zaprzepaści!!!

A kiedy to będzie question.gif
rychu18
Nie lat!!!Parę miesięcy ,chciałeś napisać ohmy.gif
DMX
Makelele grozi zakończeniem kariery

Claude'owi Makelele totalnie odbiła woda sodowa do głowy. Kiedy wydawało się, że sprawa transferu jest już roztrzygnięta, i Francuz przejdzie za 24 mln euro do londyńskiej Chelsea, zawodnik sam wstrzymał transfer. Makelele chce 15% z sumy odtępnego, jaką ma zapłacić za niego Chelsea. To wydaje się niedorzeczne, bo nie dość, że zawodnik niepoważnie zastrajkował i klub i tak poszedł mu na rękę to teraz chce jeszcze więcej. Jeśli Real nie zgodzi się na te warunki Claude grozi odejściem od futbolu i zakończeniem kariery. Widać mamy kolejną ofiarę tegorocznych upałów...

Co za gosciu laugh.gif
DMX
Właśnie minęła ostateczna godzina ustalania ostatecznego składu w sezonie 2003/2004.

Koniec transferow
Verb
Jak się można było tego spodziewać, Claude Makelele podpisał jednak, wart 24 mln euro, kontrakt z londyśką Chelsea. Marc Roger, agent piłkarza ogłosił krótko przed północą, że jego klient zrezygnował z pieniędzy jakich domagał się zawodnik od Realu.
Sarni
Jest dobrze. Mamy Howarda, Ronaldo, Klebersona, Djembę-Djembę i Belliona. Skład jest mocniejszy niż rok temu co mnie bardzo cieszy. Jak tylko Kleberson przystosuje się do angielskiej piłki, jestem pewien, że Man Utd będzie grał jak w 1999 roku.
DMX
No wiadomo ze mocniejszy bo MU pozbyl sie 2 cieniasow Verona i Beckhama, ktorzy juz zdazyli strzelic bramki dla swoich nowych klubow. Ale co tam nie jedna druzyna ulegla na .... cholera skad jest ten Southampton laugh.gif

A Real pozbyl sie: McManamana, Morientesa, Makelele, Savio, Celadesa, Munitisa, Flavio, Hierro i zastapil ich jednym zawodnikiem Beckhamem . biggrin.gif Bedzie biegal za 8.
Miłosz
W Polsce wszyscy są zajęci rozpoczęciem roku a 16 letni Jami Puustinen ma zupełnie co innego na głowie. Podobno Jami już przebywa na testach w Manchesterze i ewentualny transfer ma dokonać się na dniach.

Wysłannicy MU ponoć dokładnie obserwowali Fina na dopiero co zakończonych młodzieżowych Mistrzostwach Świata. Kolega Jamiego, Tomi Petrescu już dołączył do Leicester City. Jednak Mikko Vesala, przedstawiciel klubu FC Espoo radzi aby nie wyciągać jak na razie żadnych wniosków, gdyż po Puustinena ustawiła się długa kolejka i nigdzie nie jest powiedziane, że MU będzie traktowany ulgowo.

Interesuje się nim wiele klubów, w tym MU. Jak na dzień dzisiejszy nie mogę jednak powiedzieć więcej. Wkrótce sprawa się wyjaśni to zdradze wszelkie szczegóły.
Jami zwrócił uwagę scoutów MU podczas irlandzkiego turnieju Ballymena, gdzie strzelił 6 bramek w ... 4 meczach.

UPDATE:

Oto podsumowanie letnich transferów w MU.

Przybyli na Old Trafford :

Robert Ngalula (Anderlecht)
David Bellion (Sunderland)
Eric Djemba-Djemba (Nantes)
Tim Howard (NY/NJ Metrostars)
Kleberson (Atletico Paranaense)
Cristiano Ronaldo (Sporting Lizbona)

Odeszli z Old Trafford :

Laurent Blanc (koniec kariery)
David May (koniec kariery)
David Beckham (Real Madryt)
Danny Webber (Watford)
Luke Chadwik (Burnley)
Juan Sebastian Veron (Chelsea)
Jimmy Davis (zginął w wypadku samochdowym)

Wypożyczeni z Old Trafford :

Bojan Djordjić (Crvena Zvezda Belgrad)
Michael Stewart (Nottingham Forrest)
David Fox (Antwerp)
Colin Heath (Antwerp)

Wypożyczony na Old Trafford :

Danny Woodhall (Walsall)
Sarni
No wiadomo ze mocniejszy bo MU pozbyl sie 2 cieniasow Verona i Beckhama, ktorzy juz zdazyli strzelic bramki dla swoich nowych klubow. Ale co tam nie jedna druzyna ulegla na .... cholera skad jest ten Southampton laugh.gif 

A Real pozbyl sie: McManamana, Morientesa, Makelele, Savio, Celadesa, Munitisa, Flavio, Hierro i zastapil ich jednym zawodnikiem Beckhamem .  biggrin.gif Bedzie biegal za 8.

MU zastąpił dwóch 28-latków młodymi zawodnikami. Dla Verona nie byłoby już miejsca w pierwszym składzie - jest Scholes jako ofensywny pomocnik, a Ferguson chce grać dwoma defensywnymi, nie widzę w takim wypadku miejsca dla Verona.

Co do Beckhama - nie był potrzebny, gra była ustawiona pod niego tzn. dośrodkowanie i wrzutka, teraz MU gra nieco inaczej i jest dobrze.

Co do wyników - popatrz na początek ubiegłego sezonu i inne wyniki z bieżącego i dopiero osądzaj. Jedna porażka wiosny nie czyni, wszak po powrocie do zdrowia Solskjaera, Ferdinanda i Scholesa gra powinna nabrać nieco innych barw.

No i nareszcie jest dobry bramkarz, bo tak oceniam Tima Howarda.

No chyba nie wmówisz mi, że Man Utd jest słabsze niż rok temu. Nie ma wielkich nazwisk, zamiast nich są świetni piłkarze.

BTW to czy Real zawsze gra na najwyższym poziomie ? A 1:5 z Mallorcą ? A 0:1 z Osasuną ? A 2:4 z Sociedadem ? Każdy ma wpadki...
DMX

Ale bramke z Southampton zawalil. Wystarczy ze wyjaby rece do gory i ja zlapal ale pobiegl dalej laugh.gif

BTW to czy Real zawsze gra na najwyższym poziomie ? A 1:5 z Mallorcą ? A 0:1 z Osasuną ? A 2:4 z Sociedadem ? Każdy ma wpadki...

Mallorca jest klasowym zespolem jeszcze 3 sezony temu grala w Lidze Mistrzow.
Sarni

Ale bramke z Southampton zawalil. Wystarczy ze wyjaby rece do gory i ja zlapal ale pobiegl dalej laugh.gif

Mallorca jest klasowym zespolem jeszcze 3 sezony temu grala w Lidze Mistrzow.

Uno - gdyby nie Howard, byłoby pewnie ze 0:3 [równie dobrze to MU mogło tyle wygrać, ale zabrakło skuteczności - ale wynik jest raczej sprawiedliwy]. Barthez na pewno jest bramkarzem o klasę gorszym. A, że puścił jeden strzał - miał do tego prawo po tym co wyprawiał w innych akcjach.

Duo - tyle, że z Mallorcą Real przegrał na własnym boisku i to nie 0:1 lecz 1:5, chyba nie powiesz mi, że to normalny wynik. Co do klasy Mallorci - w lidze hiszpańskiej raczej nie pokazuję tej 'klasy', a to co było 3 sezony temu to już raczej przeszłość jeśli chodzi o siłę drużyny (3 sezony temu Leeds było w półfinale LM...)

Ale przecież porażka 1:5 z Mallorcą która 3 LATA TEMU GRAŁA W LIDZE MISTRZÓW !!! jest sukcesem. Ehhh... (i nie przywołujcie mi tu porażek MU bo sam wiem, że nie zawsze grają dobrze...)

Czekam na odpowiedź z Twojej strony.
DMX
Powli wyjasnia sie sytuacja z transferem Beckhama (dlaczego przeszedl za tak smiesznie niska kwote)

Beckham: Chciałem pobić Fergusona

David Beckham ujawnił, że po tym jak trener Manchesteru United Alex Ferguson kopnął but, który trafił go w twarz uszkadzając łuk brwiowy, wpadł w furię i zaatakował trenera - informuje "Super Express".

Do incydentu doszło w szatni MU po przegranym 0:2 meczu z Arsenalem.

- Nigdy wcześniej nikt nie wytrącił mnie tak z równowagi - wyjaśnia gracz Realu. - Gdyby nie koledzy z drużyny, którzy obezwładnili mnie, nie dopuszczając do bójki, to nie wiem, jak by się to wszystko skończyło - dodał Beckham.

Nikt mi nie powie ale ten trener ma zryta psychike. Sam bym oddal mu butem w twarz (tylko moj by byl zalozony na noge laugh.gif )
Sarni
Powli wyjasnia sie sytuacja z transferem Beckhama (dlaczego przeszedl za tak smiesznie niska kwote)

Beckham: Chciałem pobić Fergusona

David Beckham ujawnił, że po tym jak trener Manchesteru United Alex Ferguson kopnął but, który trafił go w twarz uszkadzając łuk brwiowy, wpadł w furię i zaatakował trenera - informuje \"Super Express\".

Do incydentu doszło w szatni MU po przegranym 0:2 meczu z Arsenalem.

- Nigdy wcześniej nikt nie wytrącił mnie tak z równowagi - wyjaśnia gracz Realu. - Gdyby nie koledzy z drużyny, którzy obezwładnili mnie, nie dopuszczając do bójki, to nie wiem, jak by się to wszystko skończyło - dodał Beckham.

Nikt mi nie powie ale ten trener ma zryta psychike. Sam bym oddal mu butem w twarz (tylko moj by byl zalozony na noge  laugh.gif )

Ferguson jest bardzo krewkim trenerem, za to jest właśnie szanowany. Ma twarde metody i już, ważne, że jego metody są dosyć skuteczne.
rychu18
Jakbyś oddał mu butem w twarz ,długo byś sobie nie pograł icon_twisted.gif
Sarni
Wreszcie coś się ruszyło na rynku transferowym !

Nistelrooy w Dortmundzie !
Brazylijski obrońca Ruud van Nistelrooy, grający dotychczasowo w Man U zostanie wypożyczony za sprawą definitywnego transferu na 2 lata do klubu z Paryża Ajaxu Amsterdam. Kanonierzy zapłacą za Urugwajczyka 5 mln eurocentów.

Zidane w Chicago Bulls !
Portugalski hokeista Andrzej Zidane podpisał kontrakt z mistrzem Słowacji w piłce nożnej - Chicago Bulls. Włosi zapłacą za tego doskonałego piosenkarza 3,5 mln zł.

Raul w Milanie !
Francuski obrońca, Raul Gonzalez, grający do tej pory w niemieckim Realu Madryt podpisał kontrakt z mistrzem Czech - drużyną AC Milan. Serbowie zapłacą za tego ofensywnego bramkarza 3 mln zł.

Silna ekipa w Marsylii !
Po zakupie niemca Rivaldo, hiszpana Verona i włocha Beckhama, drużyna Paris St Marsylia kupiła czeskiego bramkarza - Vincenzo Montellę. Arabowie zapłacą za portugalczyka 2 mln zł.

Giggs w Bayernie !
Włoski bramkarz Ryan Giggs podpisał kontrakt z mistrzem Francji, Bayernem Monachium. Japonczycy zapłacą za trenera 3 mln zł.

Jak widać silne ekipy rosną w Afryce. Wyjątkiem jest Azjatycki Bayern Monachium.
rychu18
Jeszcze dopisz ,że Kasperczak będzie trenował Real Madryt,już w przyszłym sezonie.
Miłosz
To o Ruudzie to mój tekst icon_twisted.gif

dobra a tu kolejne transfery:

Figo powraca do Barcelony !
Tak, tak czrnoskury napastnik od przyszłego sezonu będzie znów grał dla słynnej już w całym Zimbabwe druzynie z Macedonii. Sam piłkarz powiedział, że z przykemnością opuści dotychczasowy klub Osasunę Pampelunę.

Luis Nazario De Lima Ronaldo bo tak brzmi pełne imię ofensywnego bramkarza z Kamerunu, który oficjalnie przyznał, że nie będzie dalej grał dla Mexykańskiego klubu jakim jest ZSRR Real Madrit i jak najszybciej ma zamiar przenieść się do czeskich mistrzów japonii China Dragons.Nigeryjczyk zastanawia sie rowniez nad zmianą pozycji z lewego, na prawego bramkarza.Aktor planuje również zagrać w kolejnej czesci Gwiezdnych Wojen. Bez watpenia bedzie to jego wazniejszy wystep w karierze tenisisty.

To by było na tyle. Więcej informacji możecie znaleźć na www.onet.pl
yab
Gratuluje poczucia humoru icon_twisted.gif

nara
Cameoxbox
Humor to wam naprawdę doskwiera...
Cameoxbox
Dobra. Teraz coś o transferze serio.

Nenad Miszković (czy jakoś tak) Zagra w Legii.
Kubicki:Jest to świetny 27 letni lewy obrońca grający ofensywnie.

Źródło : 'Przekręt' Sportowy
Miłosz
Skałci Manchesteru United wypatrzyli na Młodzieżowych mistrzostwach Świata które odbywają się w Finlandii, 2-óch Nigeryjskich nastolatków a są nimi: John Mikel i Promise Isaac. Podaje Daily Mirror. Mówi się o tym że ten duet pojawi się na Old Trafford w ciągu tego najbliższego tygodnia.
Cameoxbox
Ciekawe jak sobie poradzą w ManU?
Ciekaw jestem równiarz jak duży mają talent a z pewnościąmają jak będą(pewnie) na Old Traford
Miłosz
Z tego co pamiętam to Promise Isaac jest już porównywany umiejętnościami do Owena. Może coś z niego będzie, nie wiadomo.
Cameoxbox
Fajna sprawa.
2 Owen w Manchesterze.
Może być naprawdę ciekawie.
DMX
Po sprzedaniu Makalele zotsala dziura w pomocy Realu. W grudniu zostanie sprowadzony srodkowy pomocnik oraz srodkowy obronca. Trwaja juz rozmowy z Juventusem Turyn w sprawie Edgara Davidsa. Wlosi rzadaja 15 mln euro. Drugim zawodnikiem o ktorego trwaja starania jest Cristian Chivu. Ale nazwiska obroncy cos nie wymieniaja smile.gif
Sarni
Po sprzedaniu Makalele zotsala dziura w pomocy Realu. W grudniu zostanie sprowadzony srodkowy pomocnik oraz srodkowy obronca.  Trwaja juz rozmowy z Juventusem Turyn w sprawie Edgara Davidsa. Wlosi rzadaja 15 mln euro. Drugim zawodnikiem o ktorego trwaja starania jest Cristian Chivu. Ale nazwiska obroncy cos nie wymieniaja  smile.gif

Do grudnia to wy już z LM odpadniecie icon_twisted.gif

A Chivu to jest chyba właśnie ten obrońca o którego chodzi. A 15 mln za Davidsa to przesada, tym bardziej, że w lipcu kończy mu się kontrakt.

BTW to nie powinni czasem zainwestowac w mlodziez, tylko sprowadzaja kolejnego 30-latka, Davidsa ?
yab
Do grudnia to wy już z LM odpadniecie  icon_twisted.gif

Może tak być. Szkoda słów. Co oni(Real) wyrabiają :roll:

nara
toudi
owen powiedzial, ze jak liverpool nie zakwalifikuje sie do ligi mistrzow to on odchodzi z klubu i prawdopodobnie przejdzie do realu madryt icon_twisted.gif ehhh... zmarnuje sie chlopak, ojj zmarnuje
Sarni
Do Realu, buehehehehe a to dobre. Ciekawe jaką taktyką będą grali, po 3-4-3 przy ofensywnym Carlosie w obronie jest raczej nie do przyjęcia.
Cameoxbox
Do Realu może i by przeszedł.
Ale na co im 3 napastników jak i tak będzie system 4-4-2.
Im by się przydał Vieira za Malalele.
Miłosz
Do Realu może i by przeszedł.
Ale na co im 3 napastników jak i tak będzie system 4-4-2.
Im by się przydał Vieira za Malalele.

Może i by się przydał, ale sam Vieira powieział, że "Wszędzie, tylko nie do Realu"
Cameoxbox
To jest mi ich żal.
Po co im był Beckham.
Można powiedzieć że kupno im się nie opylało.
Ale bramke narazie zdobył mimo że po podaniu Ronaldo sam na sam z bramką ale i tak nie jest źle.
Mógł spódłować biggrin.gif
Veron
Nie pieprzcie mi tu ze Real tylko napastnikow sprowadza! JAk chcieli kupic Milito to zachorowal bidulka, a za kilka dni byl juz w Saragossie. Kupili juz Ayale, to w ostatniej chwili Valencia zablokowala transfer. Mexesa tez sie nie udalo, a teraz jeszcze musza z Roma sie o Chivu bic, tylko ze Rumun juz gra na wypozyczeniu w Romie, ktora Samuela nie chciala puscic za zadne pieniadze.
Sarni
Nie pieprzcie mi tu ze Real tylko napastnikow sprowadza! JAk chcieli kupic Milito to zachorowal bidulka, a za kilka dni byl juz w Saragossie. Kupili juz Ayale, to w ostatniej chwili Valencia zablokowala transfer. Mexesa tez sie nie udalo, a teraz jeszcze musza z Roma sie o Chivu bic, tylko ze Rumun juz gra na wypozyczeniu w Romie, ktora Samuela nie chciala puscic za zadne pieniadze.

Chęci, a czyny to dwie, zupełnie inne rzeczy ;P
Veron
No to co maja zrobic jak nikt nie chce sprzedac?? Kupic Jozwiaka??biggrin.gif
Miłosz
No to co maja zrobic jak nikt nie chce sprzedac?? Kupic Jozwiaka??biggrin.gif

Rozwiącać klub tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.