Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Zelda Wind Waker
Forum PSX Extreme > Platforma > Nintendo > GameCube
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13
sanset0
bluh a ja nie gram narazie....
Anonymous
Też jestem na etapie zbierania Triforce'a (mam chyba 2-3 mapy).
Odkrywam mapę , zostały mi już tylko 4 "kwadraty" . Przy okazji "upgrade'owałem" bombki i strzały (do 99) . I po dłuuugich poszukiwaniach (pod latarnią najciemniej sad.gif) znalazłem wiekszą sakwę (do 1000 Rupees) . Boję się tylko , że niedługo koniec wink.gif ...

Sanset testowałeś GBA z Zeldą ?
Kaxi
Ja mam gdzies 1/4 mapy i na razie sie za to nie biore, bombki mam 99 juz od dawna, a strzal 60. Sakwe mam do chyba 5000 rupees, ale czy ktos moze mi powiedziec co daje zniszczenie osmiornicy i jak dostac sie do private oasis (do tego domku). Do tego mam Hurricane spin (nowy cios) i pracuje and kolejna umiejetnoscia poza obowiazkowa (nie wiem co to bedzie).
Anonymous
Sakwe mam do chyba 5000 rupees

biggrin.gif właśnie szukam czegoś \"większego\" - ale bez spoilerów proszę ...
czy ktos moze mi powiedziec co daje zniszczenie osmiornicy
mam ten sam problem , wczoraj ją utłukłem i dostałem jakieś \"drobne\" :cry:
Do tego mam Hurricane spin (nowy cios)

ja też icon_twisted.gif , zbieram "knights crest'y" na nowy "atak" cool.gif

Może ktoś wie czemu służą walki z Orcą (bodajże tak zwie się ten dziad z wyspy Linka) poza nadaniem nowej rangi - knight itd. ... ?
Glucik

Może i grafika rządzi ale dobija mnie trochę animacja przy skokach z lampy na lampę. Jakaś nienaturalna. 

A ty wogóle widziałeś tą grę na oczy, że wydajesz opinie ? Mi się zdaje, że nie...

Co do Zeldy - prawdopodobnie jutro mi ją listonosz przywiezie, czy odbiorę od razu, czy na poczcie po kilku dniach zależy tylko od moich chęci, póki co i tak dużo nie pogram bo mam Def Jam Vendetta, NBA Street vol. 2 i niezniszczalne Winning Eleven 6: Final Evolution które pochłaniają mi caluteńki wolny czas.

Widziałem ją na kanale Gameonly. Do reszty gry nie mam zastrzeżeń.
Kaxi
Ja ma juz 3 albo 4 kawlaki triforce i jest wypas. mam juz aparat fotogarficzny i robie zwiazane z nm sub questy, ktore niezle wciagaja. Nie wiem tylko co dokladnie trza zrobic z roslinka od eskimosa i bylbym wdzieczny za pomoc. Zabilem druga osmiornice i wychodzi an to ze one nic szczegolnego nie daja. A co do Knight crestów to tylko raz je zevbralem bo potem jzu nie chcial. KOmus jeszcze mozna je dawac? Ja zbieram obecnie piorka po tych ptasznikach.
Anonymous
Ja ma juz 3 albo 4 kawlaki triforce i jest wypas. mam juz aparat fotogarficzny i robie zwiazane z nm sub questy, ktore niezle wciagaja. Nie wiem tylko co dokladnie trza zrobic z roslinka od eskimosa i bylbym wdzieczny za pomoc. Zabilem druga osmiornice i wychodzi an to ze one nic szczegolnego nie daja. A co do Knight crestów to tylko raz je zevbralem bo potem jzu nie chcial. KOmus jeszcze mozna je dawac? Ja zbieram obecnie piorka po tych ptasznikach.

Roślinkę wymieniłem - u gościa (Greatfish Island) kupiec , z takim wielkim 'tobołem' na plecach - na inną roślinkę i na razie question.gif . Co robisz z 'piórkami' Kaxi ?
Kaxi
Ja uzbierasz 20 dajesz straznikowi na wyspie ptasnzików. Sorka ze pytam ale gdzie jest ta wyspa? Nie bylem chyba. Obecnie robie genialne po prostu questy z aparatem oraz z listami milosnymi.
Conker
Buhehe jak to nie byles? Dragon Roost Island, wyspa listonoszy!
Kaxi
Ale mi chodzi o tej wyspie gdzie jest koles u ktorego sie wymienia kwiatka.
Conker
Aha, hmm tych gosci od Kwiatkow jest trzech. Jeden przy Greatfish Island, drugi gdzies kolo wysp Mother and Child, a trzeci na Bomb Island. Lepiej Kaxi poplywaj i sobie cala mapke skompletuj:)
Anonymous
Aha, hmm tych gosci od Kwiatkow jest trzech. Jeden przy Greatfish Island, drugi gdzies kolo wysp Mother and Child, a trzeci na Bomb Island. Lepiej Kaxi poplywaj i sobie cala mapke skompletuj:)

Dokładnie :oops: , te informacje możesz uzyskać na wyspie z latarnią morską (Windfall Isle ?) od 2 dziewczynek bawiących się nieopodal skały (po wyjściu z bramy skręć w prawo) . Ale i tak nie wiem co da mi ta wymiana :cry: .

Ja uzbierasz 20 dajesz straznikowi na wyspie ptasnzików.

&
Dragon Roost Island, wyspa listonoszy!

thx tongue.gif

Próbował ktoś z was łapać świnki (dajesz gościowi na wspomnianej wcześniej wyspie - z latarnią - 3xskull neckless - a on proponuje ci zabawę w łapanie 3 świnek) ?

A co z niejakim Orcą (to ten dziad z wyspy Linka) - kto 'uderzył' go 300 razy ? Ja miałem raz 256 i 286 i wymiękłem :?

Ehhh , na razie mam 5 x Triforce . Szukam dalej , zostały mi najgorsze - łódź piratów na SW mapy , statek widmo i jeszcze jedna miejscówka . icon_twisted.gif Jak u was question.gif
Ali G
kaxi :

osmiornic jest kilka niektore daja drobne inne fajne rzeczy (serca)
osmiornice sa tam gdzie sea gulls lataja
Ali G
sprobojcie walnac orce 500 razy (katorga)
Anonymous
Wczoraj udało mi się 'zaliczyć' 334 uderzenia ! I jak dla mnie , na tydzień spokój . Został mi tylko 1 kawałek Triforce'a do zebrania - na statku widmo . Niestety nie mam mapy z 'trasą' Latającego Holendra i płynę na 'pałę' . Może się uda wink.gif . Najlepsze jest to , że zapomniałem gdzie to dziadostwo się pojawia (;() i całą niedzielę pływałem po mapie , nie mogąc sobie przypomnieć . A miałem sobie wszystko zapisywać confused.gif
Kaxi
Mi zostały tylko dwa akwałki Triforce'a (statek widmo (niech ktos mi z tym pomoze) i private oasis). Ostatnio robie sobie mini quesciki i kompletuje mape. Mam juz kolorowego picto boxa i niedlugo bed emial pioerwsza figurke w NINTENDO museum
Zbierz je wszystkie, hłe hłe. Coś bym jeszcze chcial ppiwedziec, ale jest goraco i nie wiem co.
Anonymous
Mi zostały tylko dwa akwałki Triforce'a (statek widmo (niech ktos mi z tym pomoze) i private oasis).

O , z tym statkiem widmo to nie tylko ja mam problem icon_twisted.gif
Mam juz kolorowego picto boxa i niedlugo bed emial pioerwsza figurke w NINTENDO museum

8O Kolorowego , mówisz ?! To ja jakiś zacofany jestem ...
Kaxi
Znam juz dwa miejsca w ktorych przebywa statek (ale na ktorym to zalezne od kwadry ksiezyca; wiem gdzie jest kiedy jest w pierwszej kwadrze i kiedy przy pelni).Poza tym dalem te 20 piorek i w zamian dostalem marne 100 rupees sad.gif Za to mam juz 19 motylkow i jeszcze tylko jeden.
Conker
Hehe Kaxi to postaraj sie znalezc mapke gdzie przebywa ten statek:) Jest taka do znalezienia, podpowiem, ze na zachodzie mapki.
Kaxi
Dzis zdobylem Oasis swoja, a za 20 piorek oprocz 100 rupees jest jeszcze jeden kawalek serca, tylko go dostaje sie w liscie. Mam pytanie: po uratowaniu siostry byl od niej jeden list i sluch zaginal. Co sie z nia dzieje? Na wyspie jej nie ma. Mam pierwsza figurke !!! W tych figukach jest opis postaci. Mozna przesledzic historie osob.
sanset0
ta?biggrin.gif a ja mam jedna mape do triforca...sporo nie?biggrin.gif
JJJ
kurde ale spojlery ja przstalem grac bo mailem matury,ale kiedys wyprzedzilem was o kilka dlugosci,teraz jak widze jestem najbardziej zacxofany bo dalej szukam wyspy lodowej biggrin.gif i bladze po oceanach i morzach,po niezbadanych krainach
Kaxi
Potrzebuje pilnej pomocy: znalazlem statek widmo (i juz wiem mniej wiecej gdzie plywa), ale nie wiem co dalej. Wplywam w niego i co? Probowalem wtedy cos wylawiac i grac na wind wkaerze ale nic. Help me !!
Ali G
podczas pelni ksiezyca w statku jest
SKARB
(skrzynia ze skarbem)
Kaxi
No i kurde nic. Jest pełnia, jest statek, wpływam i nic. CO mam robic? Bo mi nie wychodzi !!!
Ali G
kaxi :
musisz sprawdzic czy masz mape ghost ship chart...
(nie wiem czy to konieczne ale mialem jak wchodzilem do statku)

po drugie pokombinuj z 7 pochodniami na wyspie (tej z pdzach czesci mapy)

po trzecie jak bedziesz na ststku to pozabijaj potwory i obsunie sie drabina do ........
sanset0
pochodni jest 6 chyba
alezapaliłem wsio i dostałem marne 20 rupesów:///
narazie pływam, zwiedzam i karmie rybki, co by mape poodkrywać-fajna zabawa
Anonymous
Wreszcie !
Po 'całosobotnim' żeglowaniu zdobyłem ostatni kawałek Triforce'a . Przeniosłem się do wieży Ganona(dorfa) , zrobiłem co miałem zrobić (anti-spoiler mode on) i został mi do załatwienia sam 'spuchnięty' Ganon . Jednak na razie dałem sobie spokój (cały dzień przed konsolą dał o sobie znać) i Zelda poczeka z zakończeniem (przynajmniej na to wygląda) te kilka dni . A jak narazie odkurzyłem PS2 i zarzuciłem MGS'a : SOL (dopiero ?!) i wiecie co , te wszystkie opinie o Raidenie , zarzuty pod adresem pana Kojimy są bez zasadne . Drugi METAL wciąga , jak cholera . Grałem cały wczorajszy dzień pifpaf.gif (do 1.30 - a wstaję o 5.00 !) i pierwsze co zrobię jak wrócę do domu to odpalenie SOL . Jak dla mnie najlepsza gra na PS'a !

Przepraszamy za usterki - offtopic !
Kaxi
Wczoraj około godziny 24 Wind Waker został zakończony. OD razu zacząłem drugi tryb i juz widze 3 zmiany. Podrozujemy caly czas w normanym niezielonym stroju, siostra linka ma sukienke ze statkow piratow a nie ta co na pocztaku i od razu mamy picto boxa kolorwego. Po skonczeniu mam kilka refleksji:

1. Kolejny WW MUSI byc w cellu bo taka zelda jest najsliczniejsza.
2.Na muzyce sie srogo zawiodlem
3.osttani boss byl dosyc latwy
4.ta gra jest piekna i super ale troche krotka
5.Moja ocena 9.5

PS.Sanset cos pisal ze moze zmieniac pory dnia, a ja niczego takiego nie mialem
Po drugie w wiezy ganona w pewnym miejscu idac w prawo "zdobywa" sie jego miecz, idac prosto jest juz boss, a idac w lewo byly jakies lampy ale nic z tym nie robilem. I skonczylem gre ebz zmiany pory dnia i bez pojscia w lewo. Moze mi ktos powiedziec gdzie sie zodbywalo ta melodie i co bylo trzeba zrobic w tamych drzwiach?
Mausy
Czemu nie?
Melodje do zmiany pory doby można zdobyć na wyspie windfal, pokaz wind weakera "elwisowi"
A jesli chodzi o lampy to wytarczy rzucic w nie bumerangiem w takiej kolejnosci jaka wskazana jest w sali po prawej stronie, uruchomi to portal do fortecy i nic wiecej.

No i nie zgadzam sie z tobą Kaxi! nowa Zelda musi miec, "standardowa" grafike, cellowa jest sliczna ale ja chcialbym powrotu do nieco cieższych klimatów. A jesli cell to niech chociaz link bedzie dorosly grafika mogla by wtedy wygladac podobnie do artów z Ocariny
Conker
Buhehe Kaxi:) Smiac mi sie chce jak tak mowisz. Gra jest krotka, ile zajelo Ci jej przejscie? Ostatni boss byl latwy? A co powiesz, o poprzedzajacych (bo to przeciez do jednego zaliczyc mozna)?
Kaxi
No tamci byli trudni zwlaszcza ostatni z trzech. A ze krotka...gralem w nia dlugo ale jak sobie przypominam co robilem to tak jakos malo bylo.
Anonymous
Wczoraj , po ponad tygodniowej przerwie 'przysiadłem' do Zeldy . Pokonałem 3 'wcielenia' Ganona - co było stosunkowo łatwe . Miałem za to problem z Ganonem , będąc na 'górze' . Paradoxalnie przeszkadzała mi w walce muzyka - nie słyszałem kiedy mam nacisnąć A :? . Dziś jednak nie daruję , podpinam Kostkę do wieży , do niej słuchawki , które to założę na głowę i jazda ! icon_twisted.gif
Conker
Wlasnie pokonalem Master Questa:) Jak ja kocham Ocarine.
Jest troszke trudniej, ale widac, ze Nintendo poszlo graczom na reke. Po prostu niektore elementy z Ocariny, ktore sprawily graczom najwiecej trudnosci, zostaly zmienione. No ale doszly zupelnie inne. Dobra ide spac, bo mi sie wyrazy przestawiaja:)
kafei
Gram w MQ i utknąłem w Fire Temple. Właśnie w tym miejscu widać, że MQ jest bardziej nastawiony na zagadki a nie na walkę. Wrogów jak na lekarstwo. Coś jak seria Oracle of...
Splender
Dzisiaj, około godziny 13:30 rozpocząłem swoją przygodę z grą Zelda: TWW smile.gif Doszedłem narazie do podróży statkiem piratów i męczę się z tymi lampkami, na których trzeba się bujać :wink: Gierka mną zawładnęła, jest po prostu cudowna, niesamowita i genialna. Nie potrafie się od niej oderwać... Zresztą po co ja się tutaj produkuję, wracam do grania :wink:
sanset0
hehe endżoj;d
Splender
hehe endżoj;d

Fenks, I'll sertenli łil :wink:
Splender
Tak gram sobie i gram, przeszedłem tego pierwszego dungeona (wyspa "ptaszników"), zdobyłem sobie pictoboxa, uruchomiłem wiatrak na Windfall Island i narazie sobie wesoło pływam biggrin.gif Mam również do Was kilka pytań:
1. Dlaczego do jasnej ciasnej nie moge mieć więcej niż 200 rupeesów?
2. Jak sie odkrywa mapke? Taka śmieszna rybka kazała mi szukać fruwających ryb i rzucać do nich specjalną przynętą (pewnie tą żółtą, bo tak mówił ten koleś na shipshopie), wtedy one mi niby mają odkryć, czy to prawda? Jeśli nie to bardzo proszę o podanie mi sposobu na kompletowanie tej mapki biggrin.gif
Conker
No nie do konca, nie bede Ci podpowiadal za bardzo, ale pokombinuj ze skaczacymi rybkami w poblizu kazdej z wysp, i z czerwona przyneta. A co do rupiow, to wszystko w swoim czasie:)
Kaxi
Sakiwke powieksza sie na specjalnych wyspekach z wrozkami, a co do mapki to paytrzb wypowiedz Conkusia.
Splender
Nauczyłem się już odkrywać mapę biggrin.gif Doszedłem też do Forbidden Woods i muszę zaczynać grę od początku, bo mi memorka padła :cry:
^CzarnY
no, panowie, dobrze ze w okolicy 6 podstrony przestalem czytac ten topic ;>

przed chwila skonczylem WW, mialem troche przerw. Swietna gra, choc znacznie gorsza od Ocariny, ale za to jej winic przeciez nie mozna. IMO, 9+. Skopane sa motywy *****SPOILER SPOILER*****

****SPOILER SPOILER***** ze zbieraniem czesci Triforce'a i (przede wszystkim) dostaniem sie do Earth i Wind Temple... zero jakichkolwiek poszlak ("spytaj sie ludzi morza"... g***o, zaden nic nie powiedzial ;D), czy ktos wpadl na to samodzielnie, jesli tak to w jaki sposob?

*****END OF SPOILER*****

poza tym, za krotka, zdecydowanie... mialem chyba all subquesty (glowne) poza heart pieces, treasure charts i nintendo gallery... zdecydowanie za krotka.
Poza tym, Ocarina byla straszliwie "epicka", zabraklo mi tego w WW... tego klimatu. Remake Ocariny + MM w cell shadingu, na enginie WW... tego chce smile.gif

sorry ze post jest troche chaotyczny, ale ciezko mi uporzadkowac mysli...
popiel25
Zlinczujecie mnie za to, ale co tam.
Od paru dni Zelda:WW lezy u mnie na poleczce, a ja gram w Shenmue (jedynke wczoraj skonczylem, dzisiaj mecze dwojke). Co jest ze mna?
Shenmue is better than young Link and his Zelda icon_twisted.gif
Splender
Ja po tym jak mi padła memorka też mam zastój i nie chce mi się jakoś grac w Zelde... Musze to zmienić :roll: Jutro zaczynam wielki powrót icon_twisted.gif
Kaxi
NO, to dostanie sie do Swiatyn bylo lipne. Ale gdyby sie pytalo wsyztskichg ryb to dalo sie zrobic. Jakas mowila o zimowej wyspie, jakas o wulkanie i ejdna gdzie znalesc strzaly. Tylko z dostaniem sie byl problem. Znaczy ja sie spytalem sanseta co tzra zrobic, ale wiem ze ryby tak gadaly. A co do zbierania Triforce'a to mi sie to bardzo podobalo. Nie wiem dlaczego ale tak. I tez mi brakuje epiki w WW.
kafei
Nie przesadzajcie, nie trzeba bylo pytac sie wszystkich ryb, wystarczyło pogadac z jedną koło wejścia a ona mowiła jak się tam dostać i dawała "namiary" na kolejne wyspy. Jedyne co moge zarzucic tej grze to ze jest troche nierówna. Bylem gotów wystawic jej dyche do czasu skonczenia trzeciego dungeonu. Pozniej zrobiło sie jakoś mniej ciekawie, sam nie wiem dlaczego :? Chciałbym zeby nowa odsłona serii nie była juz w cellu albo przynajmniej design był bardziej powazny w co niestety wątpie sad.gif
^CzarnY
jak mowilem, glowne wady to brak tej epiki i dlugosc gry... zdecydowanie za krotka, spokojnie moznaby wcisnac ze 3 dodatkowe dungeony

grafika akurat IMO jest cudna. Mowcie co chcecie, ale oswiadczam, ze WW jest najladniejsza gra, w jaka mialem przyjemnosc grac - i nie chodzi mi o poszczegolne efekty, ktorych nazw w wiekszosci i tak nie jestem w stanie wymienic, lecz o caloksztalt, ogolne wrazenie. Aha - lepszej mimiki juz chyba nie zobacze, Shenmue sie chowa smile.gif

zaszkodzil tez IMHO brak tego tradycyjnego podzialu na okreslona ilosc dungeonow (10 o ile sie nie myle), ehh gdyby tak ze zdobywaniem ****SPOILER****Triforce Shards*****END OF SPOILER****** wiazaly sie jakies dodatkowe subquesty...
Mausy
Nie przesadzajcie, nie trzeba bylo pytac sie wszystkich ryb, wystarczyło pogadac z jedną koło wejścia a ona mowiła jak się tam dostać i dawała \"namiary\" na kolejne wyspy. Jedyne co moge zarzucic tej grze to ze jest troche nierówna. Bylem gotów wystawic jej dyche do czasu skonczenia trzeciego dungeonu. Pozniej zrobiło sie jakoś mniej ciekawie, sam nie wiem dlaczego :? Chciałbym zeby nowa odsłona serii nie była juz w cellu albo przynajmniej design był bardziej powazny w co niestety wątpie sad.gif

Już pare razy sie wypowiadałem na temat WW, ale watrto potórzeyć, Kafei po raz kolejny przyznaje ci 100% racji!
Anonymous
5.07.2003 - sobota . Po długich bojach (miesiąc) z własnym 'lenistwem' padła Zelda:WW . Walka z Ganonem zajęła mi jedynie 10 minut - spodziewałem się czegoś trudniejszego , na szczęście Ganon zbyt mocno się nie opierał i z mieczem w czerepie legł w głębinach Hyrule ... Teraz Poradnik w pazurki i sprawdzamy gdzie mnie jeszcze nie było icon_twisted.gif .
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.