Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Zelda Wind Waker
Forum PSX Extreme > Platforma > Nintendo > GameCube
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13
gamecubek
był mały zastój ale śie ruszyło grałem i jestem coraz dalej supa
Splender
Ja mam z powrotem swojego GC i Zeldę, ale jakoś nie chce mi się grać... Wogule to po 18 godzinach spędzonych z Final Fantasy X już nic nie jest takie jakie było kiedyś smile.gif
YETI
Ja mam z powrotem swojego GC i Zeldę, ale jakoś nie chce mi się grać... Wogule to po 18 godzinach spędzonych z Final Fantasy X już nic nie jest takie jakie było kiedyś smile.gif

hehhe
polecam spędzić troche czasu z MGS2(jak dlamnie nr1 na ps2) i Silent Hill (poprostu Konami Rulez!!)
Splender
W Silent Hill 2 grałem, ale krótko, bo kumpel komuś wcześniej pozyczył. Ale gierka zaiste rozwala, RE się chowa icon_twisted.gif Natomiast MGS2 jakoś do mnie nie trafił, po kilkunastu minutach miałem już dość... Chyba musze mu poświęcić więcej czasu :roll: Zresztą ja tą konsolę wziąłem tylko ze względu na FFX, gdyż jestem wielkim fanem tej serii i mogę powiedzieć tylko, że ta gra w pełni spełniła moje oczekiwania i co najważniejsze- marzenia. Jak dla mnie-gra idealna, jedna z niewielu, której bym ze spokojnym sumieniem postawił ocenę 10/10 icon_twisted.gif
To tyle, adminów przepraszam za off topic :wink:
Kaxi
Ehh, zdobyłem wszystkie przedmioty w Zeldzie i z czystym sumieniem biorę się za Ocarinę. Ale nie bijcie ze nie wyłowiłem wszytskich skarbów. Nie miałem już motywacji mimo ze gra jest spaniała.
YETI
Mam JĄ
Grafika jest piekna (miny bohaterów rządzą,lub ten dzieciak z tym glutem LOL!)
Bez wątpienia najlepsza gra na GC
JJJ
Yeti wpierw przejdz gre,a pozniej osadzaj :>
Ale IMHO tutaj masz racje gierka jest rewelacyjna,najleprza na GC a jedna z najleprzych gier wszechczasow
YETI
No właśnie,to jest dziwne z gierka spedziłem z trzy godziny,a juz jest dla mnie numerem jeden na GC (może nie tylko na GC,ale to sie okaże po ukończeniu Zeldy)
Mausy
Mimo iz jestem wielkim "fanem" (piszew cudzysłowiu bo nie lubie tego słowa a nie chce mi sie innego szukać) to sie z wami nie zgodze, fakt nowa Zelda jest wibitną grą, ale mimo wszystko jak na razie na GaCku bardziej rozwalił mnie Metroid Prime!
Conker
Mimo iz jestem wielkim \"fanem\" (piszew cudzysłowiu bo nie lubie tego słowa a nie chce mi sie innego szukać) to sie z wami nie zgodze, fakt nowa Zelda jest wibitną grą, ale mimo wszystko jak na razie na GaCku bardziej rozwalił mnie Metroid Prime!

No popatrz, ja tez mam powalone w glowie na punkcie Nintendo, a Metroid mi nie podszedl. Ot bardzo dobra gra, ale nie wybitna. Za to Zelda mistrzostwo swiata.
SeJo
No popatrz, ja tez mam powalone w glowie na punkcie Nintendo, a Metroid mi nie podszedl. Ot bardzo dobra gra, ale nie wybitna. Za to Zelda mistrzostwo swiata.

nie tobie jedynemu smile.gif
Kaxi
Dla mnie z kolei numerem jeden jest niesamowity Eternal Darkness. Szkoda tylko ze nie odniosl komercyjnego sukcesu i sequelu moge sie qogole nie dczekac.
Procuś
ja gram u kaxiego krótko mówiąc gra na 10 ( a ja mam ps2 )
Splender
nie tobie jedynemu

Ja również się pod tym podpisuję :roll: Metroid to specyficzna gra, nie dla wszystkich. Za to Zelda się podoba chyba wszystkim biggrin.gif
YETI
Windfall Island
Co można tam zrobic oprócz zakupu masztu?

...Jakies zadanka od mieszkanców?
Splender
Moja ulubiona wyspa biggrin.gif Jest tam baaaardzo dużo rzeczy do zrobienia, pogadaj z ludzmi, można tam robić autentycznie fajne questy. Ale najlepiej teraz się jeszcze nie zabieraj, weź się dopiero gdy będziesz szukał triforce'a, ponieważ narazie masz za mało itemów.
Aha, taka mała sugestia- jak będziesz miał już różdżkę Wind Wakera to pokombinuj z nią i z tym "Elvisem" przy kamieniu biggrin.gif
Greg
mozna pograc w statki biggrin.gif warto zeby zobaczyc entuzjazm tego kolesia ktory to prowadzi biggrin.gif po prostu ROTFL, polecam biggrin.gif
Splender
A jak poszukasz troche na morzu, to znajdziesz drugą minigierkę z tej serii- rozwalanie beczek z armaty laugh.gif
SeJo
Zelda Wind Waker to z pewnoscia najlepsza gra na GaCka. Po ukonczeniu jej oceniam ja na 10/10. Prosta, choc piekna w swojej prostocie fabula, doskonaly gameplay, a oprawa A/V bajeczna :!: dla takich gier sie gra... kiedy skonczylem mialem juz plakac, ale na pocieszenie odpalilem Ocarine, w ktora nie dane mi bylo wczesniej grac. Uslyszalem znana mi juz muzyczke, zobaczylem Linka i zrobilo sie cieplej na duchu :!:
Mausy
Zelda Wind Waker to z pewnoscia najlepsza gra na GaCka. Po ukonczeniu jej oceniam ja na 10/10. Prosta, choc piekna w swojej prostocie fabula, doskonaly gameplay, a oprawa A/V bajeczna :!: dla takich gier sie gra... kiedy skonczylem mialem juz plakac, ale na pocieszenie odpalilem Ocarine, w ktora nie dane mi bylo wczesniej grac. Uslyszalem znana mi juz muzyczke, zobaczylem Linka i zrobilo sie cieplej na duchu :!:

Jak wind weakerowi dajesz 10/10 to do ocenienia Ocariny skali Ci nie starczy...
Kaxi

Po skocnzeniu WW tez chcialo mi sie plakac wiec, zaczalem od nowa. I skonczylem drugi raz. Na trzeci niemialem motywacji wiec wlaczylem Ocarine. NIe podoba mi sie tylko ze zaczyna sie tak daleko od miejsca gdzie sie saveuje.
YETI
Mam mały problem
Jestem w Dragon Roost, pokonałem pierwszego bossa w grze,wracam na wyspe i chce odpłynąć łodzią,ale nie moge na nią wsiąść.Nie wiem co jest grane,jeszcze cos mam zrobić na tej wyspie?
JJJ
zmien kierunek wiatru...Yeti rusz wreszcie ta makuwka! zawsze sie o cos pytasz biggrin.gif trudno samemu cos wymyslec? pozatym red king to ci mowi tongue.gif
YETI
zmien kierunek wiatru...Yeti rusz wreszcie ta makuwka! zawsze sie o cos pytasz biggrin.gif trudno samemu cos wymyslec? pozatym red king to ci mowi tongue.gif

heheh ja juz jestem w TOWER OF THE GODS

Wczesniejszy post napisał młodszy brat. (zna hasło......trzeba zmienic -_- )
---------------------------
a ha, thx od brata
JJJ
a tyo sorka smile.gif
Splender
Ja narazie nie gram, bo się szkoła zaczęła i trzeba się wziąć ostro do roboty biggrin.gif
PIKMAN
Jako ,że w tym temacie zastój akurat to ja się wypowiem na temat ukochanej Zeldy łind łejker.
Bardzo podoba mi się to ,żę jest ona cel-shadingu. Był to po prostu strzał Miyamota w dziesiątke. Żeglowanie to też fajna stprawa, bardzo przyjemnie jest kiedy jesteśmy w niewoli wiatru:). Łowienie skarbów, skolekcjonowanie NINTENDO GALLERY to questy ,które będą podobać mi się zawsze.
Na pytanie ,które samo zadało sobie Neo Plus: NAJLEPSZA GRA 128 BITOWEJ ERY? odpowiadam stanowczo TAK.
Dziękuje za uwage.
Kaxi
A JEST JAKIS bonus po zebraniu calej galerii?
PIKMAN
jaki jest wasz rekord grania w Zelde non stop?(bo mój jest dość cienki: 3 godz.
Conker

Jakbym taki mial, to by mi bylo sie wstyd przyznac:D
PIKMAN

Jakbym taki mial, to by mi bylo sie wstyd przyznac:D

Nie mam czasu na granie. 3 godz dziennie mi wystarcza (czasami dogrywam w nocy:) )
Splender
Udało się smile.gif w końcu po długich bojach udało mi się ukończyć nową Zeldę biggrin.gif Cóż moge powiedzieć, jest to jedna z najwspanialszych, najlepszych i najpiękniejszych gier w jakie dane mi było grać w całym moim życiu...
Ehhh... resztę swoich przemyśleń i rozważań spiszę później, ponieważ w tej chwili nie jestem w stanie trzeźwo myśleć... Chce mi się płakać :cry:
Pan Zbigniew
Gram w Zelde od kilku tygodni. Tylko mam jeden mały problem...fabuła (z anglika mało co kumam)
Wiec mam kilka pytan.
Czemu główny zły tej gry porwał siostre Linka i reszte tych dziewczynek.(Tetra cos wspominała ze to przez nią ,siostra linka zaostał porwana)
Czego szukali piracji na tej wyspie(z tego co wyczytałem to tez chcieli kogos uwolnić)
Co oznaczaja te 3 żółte trójkąty.

na razie to wszystko
Kaxi
Jak zauwazam ze wiekszosci osob bo skocnzeniu Zeldy chcialo sie plakac. Mi tez...Na szczescie jest mozliwosc ponownego przejscia.
Mausy
Jak zauwazam ze wiekszosci osob bo skocnzeniu Zeldy chcialo sie plakac. Mi tez...Na szczescie jest mozliwosc ponownego przejscia.

Zagraj sobie w Link's awerkening tam to sie dopiero chce płakać przy zakończeniu...
Pan Zbigniew
Prosił bym o odpowiedz.
Tylko nie mówcie ze nie znacje odpowiedzi(poprostu się nie chce! ;P )
sanset0
ja uroniłem łze po ukonczeniu OOT nba niesmiertelną n64....
Mausy
Gram w Zelde od kilku tygodni. Tylko mam jeden mały problem...fabuła (z anglika mało co kumam)
Wiec mam kilka pytan.
Czemu główny zły tej gry porwał siostre Linka i reszte tych dziewczynek.(Tetra cos wspominała ze to przez nią ,siostra linka zaostał porwana)
Czego szukali piracji na tej wyspie(z tego co wyczytałem to tez chcieli kogos uwolnić)

na razie to wszystko

Ganon porwał te wszytkie dziewczynki bo szukał Zeldy (tzn jej obecnego wcielenia)
Link posiada trójkąt odwagi, Zelda mądrości a Ganon mocy, wszystkie razem tworzą treeforce (trójsił) ustanowiony przez trzy boginie (tu odsyłam do ocariny of time) by chronić dawne ziemie Hyruel.
To tak ogromnym skrócie bo sam sie do końca w fabule rozeznać nie moge
Pan Zbigniew
Wiec mam kilka pytan.

na razie to wszystko

Ganon porwał te wszytkie dziewczynki bo szukał Zeldy (tzn jej obecnego wcielenia)
Link posiada trójkąt odwagi, Zelda mądrości a Ganon mocy, wszystkie razem tworzą treeforce (trójsił) ustanowiony przez trzy boginie (tu odsyłam do ocariny of time) by chronić dawne ziemie Hyruel.
To tak ogromnym skrócie bo sam sie do końca w fabule rozeznać nie moge

Wielkie dzieki za odpowiedz.
Mam jeszcze jedno pytanko,do czego służą te łezki, zielone czerwone itp.
I te liscie po pokonaniu tych roślin (wyglada to jak lisc kaktusa)
Pan Zbigniew
Mam powazny problem POMOCY!

Jestem w WIND TEMPLE jestem juz przy bossie(mama klucz) ale nie wiem gdzie dalej isc jestem w tym głównym holu z wielkim wiatrakiem.Byłem zmuszony zairzec do opisu i znalazlem cos takiego..."Dostaniesz klucz do komnaty bossa.Wróc z Makarym na dno komnaty i miedzy łopatami wiatraku wejdz do tunelu..." Ten wiatrak cały czas sie kręci i nie ma tam zadnego tunelu??!!
Pomocy co musze zrobic, juz mecze sie z tym 3 dni.

:cry:
Mausy
O ile pamiętam to gdzieś przy tym wiatraku są dwie kafelki które trzba rozbić za pomącą metalowych butów żeby dostać sie pod wiatrak...
Piaso
Wielkie dzieki za odpowiedz.
Mam jeszcze jedno pytanko,do czego służą te łezki, zielone czerwone itp.
I te liscie po pokonaniu tych roślin (wyglada to jak lisc kaktusa)

"Lezki" sluza do produkcji leczacych mikstur. Na Windfall jest sklep, ktorego wlasciciel sprzedaje te napoje. Zanies mu kilka (po 10 albo 15 z obu) niebieskich i zielonych kropli, a koles odkryje nowe rodzaje mikstur. Za kazde 5 przyniesonych dostaniesz darmowa porcje odpowiedniego koloru. LIscie mozna wymienic na niebieskie napoje. Zrobisz to na Forest Haven, na prawo od twarzy drzewa Deku.
_RikkimarU_
no dobra jestem nowy w tym temacie :wink: gram w zelde zaledwie pare godzin...gra jest póki co obłędna (jak narazie klimacik, kolorki, graficzka...lozzik) mam nadzieje że w razie problemów moge na was liczyć biggrin.gif
szczurek
no dobra jestem nowy w tym temacie :wink:  gram w zelde zaledwie pare godzin...gra jest póki co obłędna (jak narazie klimacik, kolorki, graficzka...lozzik) mam nadzieje że w razie problemów moge na was liczyć biggrin.gif

ja również hyh.gif
Niestety nie mam jeszcze memorki i gram "wyrywkowo" czyli jak najdalej dojdę, narazie mój rekord to Windfall Island, już prawie zdobyłem ten maszt hyh.gif .
Gra jest wspaniała, rzucanie świnek do morza, skoki ze 100metrów do wody z back-flipem to poezja. Bardzo emocjonujące dla mnie są również pojedynki które wyglądają jak balet z ostrymi narzędziami wink.gif
Pan Zbigniew
Dzieki za odpowiedzi.
Ale mam juz kolejny problem.
Zbieram fragmenty triforce(mapy) jest ich 8 ,brakuje mi jednej wiem ze musze ja zdobyc od nauczycielki(taka mała wyspa z wodospadem),ale najpier musze odnaleźdz jakis dzieciaków czterech na windfall island.
Sa tam jakies dwie mała dziewczyni i jakas banda smarkaczy(własnie jest ich chyba 4)
nie wiem co mam zrobic sad.gif
_RikkimarU_
hmmm teraz juz jestem troche dalej (gohma) i moge powiedziec że...to typowa zelda tongue.gif zagadki sa typowo zeldowe (czyli raczej nie łamigłówki tylko takie tam) do tej pory grałem tylko w zelde na gba i kieds w ocarine i wind waker jest do nich strasznie podobny tyle że bardziej rozwinięty z poprawiona grafiką (która z początku wydawała mi sie niezbyt dobrym rozwiązaniem ale terazz) spoko spisuje sie super zarówno w ładnych kolorowych lokacjach, jak i w tych bardziej mrocznych (przynajmniej jak do tej pory zdążyłem tyle zaobserwować) postacie, woda, lawa są szpoko wykonane i boss tyż :wink: dobra to ja lece grać biggrin.gif
PIKMAN
Heh. Zaciąłem się w GANON TOWER kiedy są dwa pokoje: w jednym teleport do Forsaken Fortres a w drugim przepaść prowadząca do walki z jakimś mini Ganonem. Jak pokonuje go jego miecz wskazuje dobre dzwi. W tamtym pokoju jest jakies siedem potworów i dalej muszę wrócić i iść wprost, tam jest następny pokój i następny mini Ganon. Po jego pokonaniu miecz wskazuje kolejne drzwi z potworami. Ale co robić dalej??
Proszę o pomoc!!
Piaso
Heh. Zaciąłem się w GANON TOWER kiedy są dwa pokoje: w jednym teleport do Forsaken Fortres a w drugim  przepaść prowadząca do walki z  jakimś mini Ganonem. Jak pokonuje go jego miecz wskazuje dobre dzwi. W tamtym pokoju jest jakies siedem potworów i dalej muszę wrócić i iść wprost, tam jest następny pokój i następny mini Ganon. Po jego pokonaniu miecz wskazuje kolejne drzwi z potworami. Ale co robić dalej??
Proszę o pomoc!!

Jeśli przejdziesz przez drzwi, a za nimi będą "świniaki" z pikami, oznacza to, że wybraleś ZŁE drzwi. Owszem, miecz wskazuje dobre przejście, ale tylko jedną stroną (tj. ostrze lub klinga). Po wybraniu właściwych drzwi usłyszysz charakterystyczny dżwięk. Spróbój wejścia, które wskaze ci ostrze- jeśli wejdziesz do pomieszczenia z Phantom Ganonami, to zawsze podążaj drogą, którąci wskaże; w przeciwnym wypadku idż za klingą.
Piaso
Dzieki za odpowiedzi.
Ale mam juz kolejny problem.
Zbieram fragmenty triforce(mapy) jest ich 8 ,brakuje mi jednej wiem ze musze ja zdobyc od nauczycielki(taka mała wyspa z wodospadem),ale najpier musze odnaleźdz jakis dzieciaków czterech na windfall island.
Sa tam jakies dwie mała dziewczyni i jakas banda smarkaczy(własnie jest ich chyba 4)
nie wiem co mam zrobic sad.gif

Najpierw gadasz z nauczycielką, potem z dzieciakami przed szkołą. Schowają si, aty musisz ich znaleźć.Oto ich hryjówki:
1.Za sklepem z bombami(przy tylnym wejściu)
2. Za nagrobkiem, obok kolesia uczącego Song of Passing ("Elvis")
3.Na drzewie (udeż w nie turlając się)
4.Na drodze prowadzącej na szczyt bramy (dosyć łatwo go zobaczyć)

Od tej chwili możesz dawać nauczycielce Joy Pedants ("motylki"). Daj jej troche (około 20), a da ci Cabana Deed. Teraz plyń na Private Oasis. Podejdź do drzwi-kamerdynera i daj mu Cabana Deed. Po wejściu do chatki popatrz w góre. Musisz zaczepić linke z hakiem o wiszącą tam dźwignie. Odblokujesz w ten sposób przejście do labiryntu w którym znajdziesz Triforce Chart.
DJ_JASZCZUR
taa... gra jest WYPAŚNA zwłaszcza zeglowanie.....mmm SAM MIODZIK :!: :wink:
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.