HunterX
31 12 2003, 00:28
I znów problem : przeszłem Towers of God, odkryłem ten \"czarno-biały\" zamek , wziąłem miecz , pokonałem wszystkich wrogów , odblokowałem bariery elektryczne i ... ? No właśnie i co dalej ?
Jestem świeżo po tym, więc mogę ci pomóc:). Otóż wsiadasz na łódź, wychodzisz na "normalny" świat i pędzisz do Forsaken Fortress (czy jak to tam się nazywa) - miejsce w którym przetrzymywana jest siostra Linka (AryLl czy coś w tym stylu).
szczurek
31 12 2003, 09:08
W Forgotten Fortress musisz rozwalić wejście bombą, sam nad tym siedziałem kilka minut...
Ciekawo że nikt nie wspomniał o innych questach np. : spotkaniu tej gościówy w poparańczowym z kolesiem nawalającym dookoła wyspy [WindFall Island] albo "rozszyfrowaniu" córki grubego biedaka. Ta gra jest wspaniała!
Jest super. Gdzie są dokładnie wszzystkie dzieciaki na Windfall Island w grze Killer Bess? Jednego znaleźć nie umiem
szczurek
31 12 2003, 10:06
W poradniku napisali:
-Biegnij pod kamiennym łukiem na lewo od wyjścia ze szkoły, dzieciak jest za krzakiem z lewej strony
-Drugi dzieciak ukrywa się za nagrobkiem na zielonym urwisku, tam gdzie tańczy "Elvis"
-Trzeci siedzi na czubku drzewa przy wejściu do miasta, obok skrzynki pocztowej. Turlając się uderz w drzewo - smarkacz spadnie.
-Ostatni czai się za sklepem z bombami na urwisku. Ostrożnie przejdź gzymsem i na drugiej stronie znajdziesz uciekiniera.
To tyle. Ja osobiscie wolałem nie używać poradnika - wieksza satysfakcja.
W poradniku napisali:
-Biegnij pod kamiennym łukiem na lewo od wyjścia ze szkoły, dzieciak jest za krzakiem z lewej strony
-Drugi dzieciak ukrywa się za nagrobkiem na zielonym urwisku, tam gdzie tańczy \"Elvis\"
-Trzeci siedzi na czubku drzewa przy wejściu do miasta, obok skrzynki pocztowej. Turlając się uderz w drzewo - smarkacz spadnie.
-Ostatni czai się za sklepem z bombami na urwisku. Ostrożnie przejdź gzymsem i na drugiej stronie znajdziesz uciekiniera.
To tyle. Ja osobiscie wolałem nie używać poradnika - wieksza satysfakcja.
I tego pierwszego znaleźć nie umiem
szczurek
31 12 2003, 12:19
no przecież napisałem wyraźnie :?
Wyłazisz ze szkoły (tam gdzie jest ta babka z różowymi włosami).
Kierujesz się w prawo.
Przechodzisz pod łukiem.
Przed sobą widzisz most gdzie można postawić kwiatki.
Teraz w lewo i za krzakiem siedzi koleś. Proste.
Zrobilem te 3 zdjecia, co mi kazal ten facio. Ide do niego, pokazuje zdjecia i gosciu nie chce zailczyc. Co jest nie tak?
Wszystko jest wedlug mnie OK. Postacie w srodku kadru. Uchwycone najwazniejsze momenty.
Ja osobiscie wolałem nie używać poradnika - wieksza satysfakcja.
Ja też nie używam poradnika do Zeldy (zresztą jak zawsze), ale trzeba przyznać, że gierka pare razy miała mnie w garści i nie chciała puścić. Kilka rzeczy w Zeldzie odkryliśmy (gram z kolegom). Przykłady: podwojony pasek magii, melodia zmiany pory dnia, melodia "teleportacji".
Na zakończenie małe pytanko: czy coś mi to da, jeżeli powtykam we wszystkie miejsca na Windfall Island kwiatki?
szczurek
3 01 2004, 20:27
Na zakończenie małe pytanko: czy coś mi to da, jeżeli powtykam we wszystkie miejsca na Windfall Island kwiatki?
jak wtykniesz 10 (chyba) to dostaniesz Piece of Heart od kolesia siedzącego na ławce koło urwiska. Ja wtyknąłem wszystkie i to najdroższe, chociaż ładnie będzie!
...uff...
HunterX
14 01 2004, 10:21
W Forgotten Fortress musisz rozwalić wejście bombą, sam nad tym siedziałem kilka minut... [...]
A mi wejście do Forsaken Fortress rozwalił statek piracki przez przypadek - do dowód na genialność tej gry i przeciwników.
Przeszedłem grę, było czadowo. Teraz czeka mnie uzupełnianie Nintendo Gallery - to jest lepsze od zbierania Pokemonów! Patent rządzi i przedłuża żywotność gry o dobrych parę godzin!
Hmmm. Temat brzmi : "Zelda WW-WRAŻENIA (mam ją

)". Ja nie mam, a chciałem się zapoznać z opiniami na temat tej gry. A tu co ? Spoiler party? Żeby wyszukać smaczki z Waszych wypowiedzi musiałem przejrzeć 31 stron z czego większość to podpowiedzi :?. Teraz to już musztarda po obiedzie, ale na przyszłość prośba - zakładajcie osobny temat na podpowiedzi (a gdzie jest, kufa, moderator, który powinien tego pilnować :wink: ? )
szczurek
14 01 2004, 13:55
cookie : ktoś Ci kazał wertować wszystkie strony? Ja usuwam spam a wszystko co tu widze to posty związane z grą, więc nie widze powodu by kasować....
Hunter : mrpiki zbierał Nintendo Gallery w pół roku

Ja narazie pocinam w SSX3 ale chyba odpalę Zeldę aby popstrykać troche fotek
HunterX
15 01 2004, 14:59
Ja przez 2 dni (oczywiscie nie cale:) zrobilem gdzies ok. 3/4 galerii. Reszta bedzie pozniej, gdyz jestem dopiero po Tower of Gods (za drugim przejsciem).
cookie: nad czym sie tu zastanawiac? To must have na GC, wiec po prostu czyn swoja powinnosc!
BTW: slyszeliscie o Knuckle'u? Musze skolowac sobie do tego Advance;a, gdzyz chce mieca calutka galerie!
szczurek
15 01 2004, 16:42
kurde ten maluch mnie właśnie denerwuje :? skąd ja do cholery wezmę GBA? :?
-=Burthess=-
15 01 2004, 17:09
Ja przez 2 dni (oczywiscie nie cale:) zrobilem gdzies ok. 3/4 galerii. Reszta bedzie pozniej, gdyz jestem dopiero po Tower of Gods (za drugim przejsciem).
cookie: nad czym sie tu zastanawiac? To must have na GC, wiec po prostu czyn swoja powinnosc!
BTW: slyszeliscie o Knuckle'u? Musze skolowac sobie do tego Advance;a, gdzyz chce mieca calutka galerie!
Trzeba miec advanca żeby skompletowac galerię ?
Co się za to dostaje ?
W którymś Extrimie był opis galerii, pamiętacie w którym ?
_RikkimarU_
15 01 2004, 17:26
w poradniku extreme był opis

jestem cfaniak
HunterX
17 01 2004, 01:22
Trzeba miec advanca żeby skompletowac galerię ?
Co się za to dostaje ?
W którymś Extrimie był opis galerii, pamiętacie w którym ?
Aby mieć wszystkie figurki, należy posiadać Advance'a (właśnie żeby zdobyć Knuckle'a). Jest on postacią opcjonalną, więc aby zdobyć ostatnią figurkę, nie jest on potrzebny. Jednak po zdobyciu wszystkich figurek oprócz Knucke'a, nie można go już później mieć w galerii!
Jak mógłbym nie pamiętać numeru w którym jest Galeria Nintendo? Wszak sam w nim jestem (Kącik RPG:) - numer 74 (galeria jest na stronie 67). Jednak ja polecam GameFAQs - tam masz dokładniejszy, zawierający mniej błędów opis (w przeciwieństwie do opisu Torby). Aha: za galerię dostaje się ostatnią figurkę. Czy coś więcej? Nie wiem, ale jak zdobędę wszystko, to powiem.
Respekt ale teraz wałkuję Ocarina of Time:)
a przeszlas juz Zelda WW ,mloda?

Jeszcze nie bo często lubię wracać do korzeni chociaż pierwszy raz np. grałąm w Chrono Crossa skończyłąm go dopiero po ukośczeniu Chrono Triggera ale grając troche w WW i troche w OoT uznałam że niektóre gry,pomimo czasu na karku nadal są wciągające:) kocham oldschoole:)
Ale przyznam że WW ma przepiękną grafę...pływanie po wodzie...w ogule lokacje...Tak gdybym miałą tą grę w domu to grałąbym razem z OoT ale niestety czas w kafejce jest ograniczony(money money money...)
HunterX
18 01 2004, 17:15

Jeszcze nie bo często lubię wracać do korzeni chociaż pierwszy raz np. grałąm w Chrono Crossa skończyłąm go dopiero po ukośczeniu Chrono Triggera ale grając troche w WW i troche w OoT uznałam że niektóre gry,pomimo czasu na karku nadal są wciągające:) kocham oldschoole:)
Ale przyznam że WW ma przepiękną grafę...pływanie po wodzie...w ogule lokacje...Tak gdybym miałą tą grę w domu to grałąbym razem z OoT ale niestety czas w kafejce jest ograniczony(money money money...)
Korzenie serii, to nie OoT, ale pierwsza, druga część serii.

A to jest temat o WW, więc warto by się trzymać tematu!...

Korzenie serii, to nie OoT, ale pierwsza, druga część serii.

A to jest temat o WW, więc warto by się trzymać tematu!...
Ale OoT jest dodawana do WW!(w limitowanej edycji) a faktem jest to że OoT była piewsza!Przecież mówię że WW jest świetny(grafa grafa czysta 10!)
szczurek
19 01 2004, 14:49
grafa jest świetna ale 10 bym jej nie dał, czasami występują przekłamania graficzne itp, ale za klimacik należy się 11
HunterX
20 01 2004, 15:55
Dobra, mam pytanie na które sam za Chiny ludowe nie mogę znaleźć odpowiedzi (a dokładnie rozwiązania). Otóż na Dragon Roost Island jest jedna duża wyspa i kilka takich małych, wysokich. W ich okolicy znajduje się platforma (w okolicy małych, a mieszcząca się na dużej - sorry jeśli są jakieś niejasności hehe). Wleciałem tam mewą i w środku jest skrzynka i przejście na wylot tej góry, tyle że zablokowane klockiem (można go nawet zobaczyć od drugiej strony - lokacja: na lewo od kamienia, na którym była skrzynka z diamencikiem w środku). Próbowałem już chyba na wszystkie możliwe sposoby, ale nie umiem dojść do tej skrzynki. Może komuś udało się tam dostać? Będę wdzięczny za jakąkolwiek pomoc!
PS. Na tych małych wysepkach znajdują się dwa kamienie, na których jest coś napisane. Jak tam dojść aby odczytać treść?
PS2. Wybaczcie za sposób wyjaśnienia - inaczej nie potrafię.
UPDATE: po ciężkich bojach i mękach rozwiązałem zagadkę! Nie było to takie trudne, ale trzeba było pomyśleć (a u mnie czasami z tym ciężko hehe). Na kamieniach były tylko strzałki, zaś w skrzynce 100R, więc warto się było pomęczyć.

Przepraszam za kłopot.
PS. Dla ciekawskich: Deku Leaf + Wind Weaker - tyle potrzeba do dostania się do tej jaskini. Wystarczy poszybować z odpowiedniej platformy...
-=Burthess=-
22 01 2004, 19:05
Mam pytanko czy ostatnią figurkę (Knuckle) można zdobyć bez użycia GBA ? Bo chciałbym już go sprzedać ale w takim wypadku zostawie
szczurek
22 01 2004, 19:06
odpowiedź : nie da się, trzeba bedzie poszukać jakiegoś taniego GBA na Allegro......
HunterX
23 01 2004, 14:33
odpowiedź : nie da się, trzeba bedzie poszukać jakiegoś taniego GBA na Allegro......
...albo poszukać kogoś z GBA...

- jeśli dobrze pójdzie, to dzięki temu skomletuję calutką galerię! Teraz tylko trzeba szukować kasę na link kabel....
-=Burthess=-
26 01 2004, 23:22
Jeśli chce sie korzystać z pomocy Tringle to trzeba miec Zelde A link to the Past w GBA ?
szczurek
27 01 2004, 08:51
nie, wystarczy sam GBA + Link Cabel, do portu kieszonsolki nie potrzeba wkładać gry :roll:
OsciBosci
22 03 2004, 17:42
Przewspaniała gra!!! Grajac wydaje sie czasami ze nie ma w niej niczego wspanialego ale jakze jest to mylne myslenie...ta grafika, ciekawe zagadki, cudowne smaczki, boska animacja sprawiaja ze caly czas mam ochote w nia grac i przechodzic coraz to dalej!
9/10
caly czas mam ochote w nia grac i przechodzic coraz to dalej!
CZYLI JEDNA WIELKA PRZYGODA
Pierwsza gra która ukończyłem na GC, jak dla mnie 9/10.
Marzy mi sie Zelda ale w "dorosłej" grafice, cos jak prezentowane filmy przed premierą GC.
-=Burthess=-
25 03 2004, 17:15
Marzy mi sie Zelda ale w \"dorosłej\" grafice, cos jak prezentowane filmy przed premierą GC.
Oj tak, też chciałbym to zobaczyć. Grafika jak z Zeldy OoT ale na miarę możliwości nowej konsoli.
OsciBosci
26 03 2004, 23:04
Z forum www.swiatnintendo.pl - temat ,,Najwieksze rozczarowanie,, :
Hehe, rozczarowanie?
Coz zwiezle i krotko, bede brutalny:
The Legend of Zelda: The Wind Waker (i jego dodatek -->Master Quest)
Właśnie! Dalatego dla mnie najwiekszym rozczarowaniem jeste Zelda:WW
BLUŹNIERCY
Ryo-San
27 03 2004, 00:14
mi Zelda TWW nie podeszła, nie kreci mnie i jush. Najbardziej dojrzałą i najlepszą Zeldą jest wg. mnie Majora's Mask. Tej Zeldy nic nie pobije. A TWW, jest jak dlamnie BE
a dla mnie jest to najlepsza czesc serii

moze dlatego ze z innymi nie mialem okazji spedzic duzooo czasu
Najlepsza jest Link's awakening i nic tego nie zmieni. Zaryzykowałbym nawet stwierdzenie, że WW jest najgorszą częścią serii co nie przeszkadza jej być nadal najlepszą grą na cube'a. A co do MM to grałem tylko trochę na emu ale muszę przyznać, że ma w sobie to coś. To chyba ta dziwaczna fabuła tak działa na człowieka :roll: Ocarina przy niej to taka średniowieczna przypowiastka.
Ja tam zawsze myślałem (od czasu pierwszych info na temat TWW), że najnowsza Zelda jak będzie w cel-shadingu, to będzie dupa... Ale jak powiedział ktoś w piśmie Australian Cube (zresztą bardzo dobrym): "Po pierwszych 15 minutach gry trudno jest wyobrazić Linka w innej postaci".
Ile razy przeszliście ZELDĘ?? Ja 3
HunterX
18 04 2004, 16:18
Ile razy przeszliście ZELDĘ?? Ja 3

Wind Wakera przeszedłem dwukrotnie i narazie nie mam ochoty na więcej. Labirynty z chęcia się powtarza (ach te genialne pomysły), jednak na dłuższą metę żeglowanie i późniejsze zbieranie Triforce'ów jest po prostu nudne - bywa.
Splender
18 04 2004, 16:57
Heh a mi sie zeglowanie i zbieranie TriForce'a najbardziej podobalo... sa to moje ulubione momenty w grze

Ale coz... sa rozne gusta :wink:
szczurek
18 04 2004, 16:59
co jak co ale zbieranie TriForce'ów uważam za najbardziej nużącą akcję w historii gier. Przez te (pipi) nie ukonczylem Zeldy ;[
za pierwszym razem myslalem tak samo ale pozniej spoko

da sie wczuc
HunterX
18 04 2004, 17:19
Trifore'y fajne? A fe. To IMHO jest sztuczne przedłużanie długości gry. Nie trawię tego. Rozumiem, gdyby to było w trzecz częściach, a nie w ośmiu (siedmiu?). Cóż, mam nadzieję, że w kolejnej Zeldzie takich numerów nie będą odpierniczać.
Splender
18 04 2004, 17:55
A ja mam nadzieje ze szukanie bedzie

coz moge poradzic, ze sie nie znacie

:wink: :wink:
Z forum www.swiatnintendo.pl - temat ,,Najwieksze rozczarowanie,, :
Właśnie! Dalatego dla mnie najwiekszym rozczarowaniem jeste Zelda:WW
BLUŹNIERCY

Ten urywek mojej wypowiedzi został wycięty z kontestu, a to że WW jest dla mnie najwiekszym rozczarowaniem, nie wynika z tego, że uważam tą gre za kiepską (a wcale tak nie uważam wręcz przeciwnie) tylko dlatego, że nie sprostała moim chyba zbyt wygórowanym oczekiwaniom, jakie miałem względem tej gry po ukończeniu LA, OOT czy MM.
Ryo-San
24 04 2004, 11:34
panowie czym dokladnie się rózni Master Quest od OOT?
szczurek
24 04 2004, 12:03
wiekszy poziom trudnosci, inne daungeony itp.....
wiekszy poziom trudnosci, inne daungeony itp.....
Z tym poziomem trudnosci, to moglbym polemizowac. Nie jest to tak do konca. Dungeony sa te same, ale mocno przebudowane.
Ryo-San
24 04 2004, 12:30
w jaki sposób przebudowane? nie wiem, inne korytarze, jakies lustrzane odbicia starych czy co?
w jaki sposób przebudowane? nie wiem, inne korytarze, jakies lustrzane odbicia starych czy co?
Dungeony zostaly przebudowane, czyli tutaj cos przekrecili, dodali scianke, zmienili jakis element. Ogolnie jednak wszystko opiera sie na starym schemacie, nie ma nowych lokacji itp. Momentami pojawiaja sie dodatkowe zagadki i zmieniono kolejnosc i lokalizacje zdobywanych przedmiotow.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.