Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Zelda Wind Waker
Forum PSX Extreme > Platforma > Nintendo > GameCube
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13
szczurek
klik sciagnijcie i sluchajcie. Super ROTFL laugh.gif

Now Link!...
HunterX
[quote]klik sciagnijcie i sluchajcie. Super ROTFL laugh.gif

Now Link!...
Stare jak świat wink.gif . Zaje|biście słucha się po pijaku - nawet sceptycy Zeldy to polubią! Udownodnione naukowo wink.gif .
Wackoon
l0l stfu u wanks
sux0r

[i]keee? O____o - [szczurek]
OsciBosci
[quote]l0l stfu u wanks
sux0r

[i]keee? O____o - [szczurek]

zadużo sie w Warcrafta nagrał icon_twisted.gif
Raptor
Nie, po prostu jest uposledzonym anglikiem. Olejcie jego posta... jego cale wypowiedzi sprowadzaja sie do takich postow (polecam obczaic jego posty).
//sorry za ot.
Co do mp3 - podoba mi sie smile.gif szkoda tylko, ze taka krotka smile.gif. Ma ktos wiecej takich przerobek?
szczurek
to nie przerobka hyh.gif To specjalnie nagrany kawalek hyh.gif Jeszcze cos tam bylo, jakas muzyka nagrana prze Nine Ich Neins [czy jakos tak] ale bez slow, w dodatku zgrywane z koncertu [slychac nawet publicznosc, widac ze jej sie podoba hyh.gif
Raptor
to nie przerobka hyh.gif To specjalnie nagrany kawalek hyh.gif Jeszcze cos tam bylo, jakas muzyka nagrana prze Nine Ich Neins [czy jakos tak] ale bez slow, w dodatku zgrywane z koncertu [slychac nawet publicznosc, widac ze jej sie podoba hyh.gif

Ja mam pare kawalkow z mario i roznych remixow tego typu cool.gif
np. The Frivolous Funk - Super Mario Bros frivolous funk OC remix i pare innych smile.gif.
ds
Nine Ich Neins [czy jakos tak]

Nine Inch Nails

jezeli interesuja was covery motywow przewodnich ze starych gierek zobaczcie www.machinaesupremacy.com koelsie sa niezli.
Hejas
Byłbym "dźwięczny", jeśli ktoś z Was powiedziałby mi jak w Zelda: the Wind Waker zrobić ten quest z robieniem zdjęć wszystkim postaciom w grze (w którymś ekstrimie to było, ale nie mogę znaleźć icon_evil.gif )
Ryo-San
Byłbym \"dźwięczny\", jeśli ktoś z Was powiedziałby mi jak w Zelda: the Wind Waker zrobić ten quest z robieniem zdjęć wszystkim postaciom w grze (w którymś ekstrimie to było, ale nie mogę znaleźć  icon_evil.gif )

Z tego co gdzies tam szczurek pisał, aby zrobic wszystkie foty trzeba miec GBA.
-=Burthess=-
Byłbym \"dźwięczny\", jeśli ktoś z Was powiedziałby mi jak w Zelda: the Wind Waker zrobić ten quest z robieniem zdjęć wszystkim postaciom w grze (w którymś ekstrimie to było, ale nie mogę znaleźć  :evil: )

Z tego co gdzies tam szczurek pisał, aby zrobic wszystkie foty trzeba miec GBA.

Gba potrzebny jest do ostatniej fotki - Knucklesa.
OsciBosci
Słuchajcie czy moglibyscie mi pomoc troszke przy Zeldzie:WW?? Chodzi o to ze jestem pod koniec gry i szukałem TriforceChartow ale okazało sie ze brakuje mi tego oznaczonego numerem 5. Z tego co przeczytałem to aby go zdobyc nalezy poplynac na E1 i rozwalic złoty statek. No i go rozwalilem a z niego wypadl krysztal ale bez Triforce Charta( tak mi sie wydaje). Poplynalem po nastepne i jak powiedzialem okazalo sie ze go brakuje. Poplynalem spwrotem na E1 i rozwalilem 2 pozostale statki i dupa. No i teraz niewiem skad go wziasc... chyba musi byc jakies rozwiazanie bo to by oznaczalo ze nie przejde gry... plz pomozcie!!!!!
whitesand
To nie jest ten temat ze statkiem widmo ? Chyba tak, pamiętam że dostawało się jakąś mapę a na okręt można było się dostać wyłącznie w nocy ... i na tym moja pamięć się kończy. Było w opisie w PSX Extreme lub Poradniku icon_twisted.gif
Splender
Spróbuj "polowic" w okolicach tego srodkowego zlotego statku...tam powinna byc skrzynia a w niej chart...
bartiz
Mam i gram gierka mnie wciągneła grafika jest piękna miodziooo biggrin.gif
Ryo-San
ja Zelde przeszedłem na siłe, raz skonczylem i juz nie chce miec z nią nic do czynienia;/ Grubo ponizej moich oczekiwan. Gra słabiutka DLA MNIE...
No ale wpełni rozumie tych, dla których ta gra jest kultem.. cool.gif
HunterX
Ech, ja tam nie rozumiem jak tej gry można nie lubić. Ja dla Zeldy kupowałem GameCube'a! I nie zawiodłem się - już od pierwszych minut wczułem się w ten wspaniały klimat gry. Więcej takich "gier na siłę"! wink.gif
YETI
Ryo bredzisz smile.gif
Moim zdaniem to najlepsza gra na GC zaraz za nią plasuje się RE1 i RE0.
Gierka ma klimat, wspaniały świat, mieszkańców, bohaterów, no i fabuła nie jest zła, można powiedzieć że dobra. Już nie wspomne o grafice (BAJECZNA) i muzyce.
Drażniłą mnie tylko jedna rzecz, nie potrzebnie twórcy władowali tyle labiryntów.
Najlepsza gra na GC aż do ukazania się RE4 icon_twisted.gif

No ale tobie nie spasowała Zelda a mi naprzykład Metroid smile.gif
szczurek
Zgadzam sie z przedmowcami. Zelda jest idealnym przykladem symbiozy gracza z historia i swiatem przedstawionym. Ty poprostu czujesz że tam jesteś! 3 Minusy jak dla mnie za :
-długość gry
-łatwość rozgrywki
-mało labiryntow ;p

Ogólnie gra plasuje sie na 2 miejscu mojego GCowego rankingu tuż za Metroid Prime....
Saunter
Szczurek a Harvest Moon? biggrin.gif
szczurek
to zupełnie inna liga, "rolnicza" ;)))
Czopek
Zelda jest zayebista. Wspaniały klimat, grafika, muza (a szczególnie w intrze rządzi). Na te wakacje mam nowy cel: przejsć Zeldę.

I niepokoję się o grafikę nowej Zeldy, która wyjdzie gdzieś w 2005 chyba. Otóż trochę się już przyzwyczaiłem do nowej grafiki w Zeldzie i chyba będzie mi jej brakowało. Ale to nie zmienia faktu że i tak nowa Zelda ślicznie wygląda :wink:
HunterX
Cell-shading był spoko, ale taka "dorosła" Zelda zostanie przeze mnie przyjęta z otwartymi ramionami. Taka odmiana grze na pewno dobrze zrobi ;].
po_ziomek
Ja za to jestem bardzo zadowolony że pożegnamy cell-shading biggrin.gif ni był on zły ale grafika nowej Zeldy jest....mmmm.....az sie poslinilem biggrin.gif

pzdr
Czopek
Hmmm... już jedno wiem. Nienawidzę Tower of Gods icon_evil.gif Zgubiłem się i nawet poradnik nie pomaga, bo przechodzę ją trochę inaczej. Za to Windfall Island i Pirate Party rządzi tongue.gif Tak się zastanawiam co oni tam robili i czemu prostytutek w tej grze nie ma? laugh.gif
HunterX
Jedyny problem w tej grze to szukanie Triforce'ów (no i może uzyskanie melodii do teleportacji). A wszystko inne przechodzi się praktycznie bez problemów. Nie korzystaj z poradników - rusz głową! Nie pozwól aby gra była lepsza od ciebie ;].
Piaso
Najtrudniejszą reczą w Zeldzie jest dla mnie układanka w Private Cabana.
Dobrze, że nie jest potrzebna do przejścia gry, bo z pewnością utknąłbym na dobre. To, że walki są łatwe jest dużą zaletą- można skupić się na szczegółach, takich jak zachowania stworów czy mina Linka (załóżcie mu ciężkie buty i weźcie młot, prztrzymajcie L i spójrzcie na jego wyraz twarzy- czyż nie wspaniały?)
po_ziomek
WŁAŚNIE- Mam Ją ! smile.gif właśnie idę grać...

Mam jesze pytanko - w Limited Edition Mam Ocearnia of Time ale jest ona : "60Hz ONLY" - czy jest jakaś szansa uruchomić ją w jakiś sposób na moim TV który widocznie nie jest 60Hz bo obraz skacze tongue.gif

pzdr
Piaso
Mam jesze pytanko - w Limited Edition Mam Ocearnia of Time ale jest ona : \"60Hz ONLY\" - czy jest jakaś szansa uruchomić ją w jakiś sposób na moim TV który widocznie nie jest 60Hz bo obraz skacze tongue.gif
Niestety, będziesz musiał obejść się smakiem, ew. grać u kumpla . Jeżeli jednak grałeś w OoT na N64, to niewiele stracisz- zmiany w Master Quest są niewielkie, a oryginalna wersja (również na płytce) różni się (chyba) tylko rozdzielczością.
szczurek
zróbcie tak :
płyńcie z wiatrem obok np. ośmiornic i rzućcie w jedna z nich bumerang korzystajac z autocelowania. Gdy Link wyrzuci z rak bumerang odrazu wcisnijcie przycisk odpowiedzialny za żagiel. Po krotkiej chwilce bumerang bedzie was scigal. Fajnie to wyglada ;]
Czopek
Macie jakiś mądrzejszy sposób na Gohdana niż ten od Torby? Bo kolo trudny jest. Nie umiem mu wsadzić bomby kiedy atakuje (bo kiedy leży to umiem tongue.gif )
szczurek
Gohdan to ten z Tower of Gods? Dzisiaj go przelazlem, przed chwilka [a gram od 3 dni O_o ]. On jest naprawde prosty.
Pakujemy 2 strzały w obydwie ręce. Aby nie chybiac radze poczekac az beda do nas prostopadle. Pozniej walimy po 3 w oczy. Tak samo jak wyzej, lepiej poczekac az bedzie na wprost. Podbiegamy i wrzucamy bombke do ust. Jak bedzie sie ladowal aby walnac nas fireball'ami biegniemy chwilke w jednym kierunku a pozniej skrecamy i uzywamy A zeby sie turlac ;) Ogólnie musimy być cały czas w ruchu żeby nas nie strąciły ręce. Biegamy i szukamy dogodnego miejsca [jak najblizej].
Ja mam takie pytanko : czy zdjecie dla Kale Demosa trza bylo zrobic jak byl w bulwie czy jak bulwa byla otwarta? Bo zrobilem jak byla otwarta i koles powiedzial ze musi miec na obrazku cale cialo :F
Czopek
Gohdan to ten z Tower of Gods? Dzisiaj go przelazlem, przed chwilka [a gram od 3 dni O_o ]. On jest naprawde prosty.
Pakujemy 2 strzały w obydwie ręce. Aby nie chybiac radze poczekac az beda do nas prostopadle. Pozniej walimy po 3 w oczy. Tak samo jak wyzej, lepiej poczekac az bedzie na wprost. Podbiegamy i wrzucamy bombke do ust. Jak bedzie sie ladowal aby walnac nas fireball'ami biegniemy chwilke w jednym kierunku a pozniej skrecamy i uzywamy A zeby sie turlac wink.gif Ogólnie musimy być cały czas w ruchu żeby nas nie strąciły ręce. Biegamy i szukamy dogodnego miejsca [jak najblizej].
Ja mam takie pytanko : czy zdjecie dla Kale Demosa trza bylo zrobic jak byl w bulwie czy jak bulwa byla otwarta? Bo zrobilem jak byla otwarta i koles powiedzial ze musi miec na obrazku cale cialo :F

Wiesz, ja jednak jestem przeciętnym graczem :wink: 2 razy? U mnie pada dopiero po 6 na kazdej ręce 8O
szczurek
widocznie nie trafiasz tzn. strzala trafia minimalnie obok bo rece sie ruszaja. Poczekaj az bede przez chwilke w miejscu i pom pom pom
Splender
dobrze jest sobie namanewrowac kamera, zeby byl widoczny ten srodek reki i wtedy "nalockowac" sobie na to ktorymstam spustem odpowiedzialnym za lockowanie (nie pamietam ktory to byl) wtedy wystarcza 2-3 szybkie wcisniecia strzalu z luku i reka lezy...potem druga i oczy(ale z nimi to nie wiem dokladnie czy sie lockuja...zreszta nie jestem pewien czy rece sie dobrze lockuja tez :oops: ) biggrin.gif nie wolno natomiast bawic sie w przystawanie i celowanie samemu tak jak ja to robilem, bo jest to cholernie frustrujace biggrin.gif ale it ak przeszedlem go tak za 2 razem cool.gif
aha i nie ma co sie martwic o strzaly, laduj ile wlezie, Gohdan i tak 'wypluje' kolejne po chwili jak ci sie skoncza biggrin.gif
Czopek
Już nic nie piszcie, przeszedłem go laugh.gif Bo się zdenerwowałem i kumpel mi kibicował :wink: Przeszedłem Hyrule Castle i nienawidzę Darknutów icon_evil.gif Czemu nie mozna zwiedzić całego Hyrule :cry: Tej całej krainy z Ocariny? :cry: A ja już się cieszyłem :cry: Na razie odpoczywam na mej ulubionej wyspie - Windfall Island :wink: I mam takie pytanie: pisze że aukcja odbywa się w nocy w rezydencji. To dlaczego jak wchodzę do tej rezydencji w nocy to kolo mówi że odbywa się wieczorem? Przecież tam nie ma wieczoru :!:
Splender
Musisz tam przyjsc o odpowiedniej fazie ksiezyca smile.gif aukcja jest fajna, ale trzeba bardzo uwazac biggrin.gif fajne rzeczy nieraz mozna tam znalezc biggrin.gif
A Darknuty ja uwielbialem, swietna byla z nimi zabawa, zawsze trzeba bylo czekac na ten atak co sie przycisk 'A' swieci i sa wibracje biggrin.gif tak przyjemnie i spokojnie sie z nimi walczylo, ale najlepsza zabawa byla jak np 3 naraz cie atakowalo i wtedy jak jeden sie zamachnal to swoich kumpli rozwalal laugh.gif
Piekna gra...jak ja teraz zaluje ze ja sprzedalem...limited edition za 130 zl... ehh teraz nawet za 180 zl trudno dostac :?
Czopek
Musisz tam przyjsc o odpowiedniej fazie ksiezyca smile.gif aukcja jest fajna, ale trzeba bardzo uwazac biggrin.gif fajne rzeczy nieraz mozna tam znalezc biggrin.gif  
A Darknuty ja uwielbialem, swietna byla z nimi zabawa, zawsze trzeba bylo czekac na ten atak co sie przycisk 'A' swieci i sa wibracje biggrin.gif tak przyjemnie i spokojnie sie z nimi walczylo, ale najlepsza zabawa byla jak np 3 naraz cie atakowalo i wtedy jak jeden sie zamachnal to swoich kumpli rozwalal laugh.gif  
Piekna gra...jak ja teraz zaluje ze ja sprzedalem...limited edition za 130 zl... ehh teraz nawet za 180 zl trudno dostac :?

Dzięki jednego Darknutowi, nie musiałem rozwlać dwóch laugh.gif A mam pytanie: czy Phantom Ganon i Helmaroc King to trudni przeciwnicy?Bo ja się zawsze boję walczyć z bossami laugh.gif No i czy Puppet Ganon i Ganon też są bardzo trudni? bo jakoś mi się wydaje że dotrę do końca tej podróży :wink:
Piaso
Helmaoroc jest banalny, ale walka wygląda wspaniale (na szczycie Forbidden Fortress!). Przed walką z Puppet Ganonem potrenuj manulne celowanie z łuku (na przyklad na rybkach)- przyda się.
Splender
Phantom Ganon jest prymitywny jesli ma sie dobry refleks biggrin.gif A Helmaroc tak jak pisal poprzednik - latwy a walka z nim rewelacyjnie wyglada...Puppet Ganon potrafi napsuc krwi, ale jak sie wymysli na niego sposob to jest latwy...dobre jest to, ze mozna go na kilka sposobow pokonac, np ja po walce z nim(i) czytajac forum zdziwilem sie widzac, ze ludzie rozwalali go zupelnie inaczej niz ja biggrin.gif
Sam Ganon trudny nie jest ale podobnie jak u Helmaroca walka jest cholernie efektowna, wg mnie jedna z najpiekniejszych jakie dane mi bylo stoczyc w jakiejkolwiek grze biggrin.gif
szczurek
co wy chcecie Darknuty wymiataja na calej linii ;> uwielbiam sie z nimi bawic ;] Szczególnie fajnie wyglada coś takiego :
zróbcie żeby Dark nie mial zbroi
zalockujcie sie i zrobcie atak z doskokiem [ /| + A ] i odrazu odskok do tyłu [ |/ + A ]. Matrix normalnie ;]
Mam pytanie od ludkow ktorzy zebrali cale Nintendo Gallery : czyja figurka jest obok Drzewa Deku? Domyslam sie ze chodzi o tego Duszka ktory
» Kliknij by pokazac spoiler, kliknij znowu by go schowac... «
, ale chcem byc pewny.
HunterX
[quote]Mam pytanie od ludkow ktorzy zebrali cale Nintendo Gallery : czyja figurka jest obok Drzewa Deku? Domyslam sie ze chodzi o tego Duszka ktory
» Kliknij by pokazac spoiler, kliknij znowu by go schowac... «

Ta, to on. hyh.gif
OsciBosci
Zelda poprostu ma tyle smaczkow ze az chce sie gra i jak dla mnie jest piekielnie trudna szczegolnie odnalezienie Triforców, no ale gre przeszedlem, sprzedalem i czekam!!!! na nowa Zelde jak kibel na kupe :wink:
HunterX
Trudna? Eee... nie dla mnie. Co prawda musiałem nastawić się na kombinowanie, bo nigdy w podobną grę nie grałem. Jak już zacząłem kombinować w tych wszystkich labiryntach, to szło elegancko. Żaden boss nie był trudny (wystarczyło troszeczkę pokombinować nad taktyką). Jedynie to szukanie triforce'ów, które IMHO jest głupie, nudne i sztucznei wydłuża czas gry ;P.
Splender
Kurcze wyglada na to ze ja jestem jakis dziwny i wogule sie na tym forum wyrozniam, bo dla mnie wlasnie najprostszym i zarazem najprzyjemniejszym fragmentem gry bylo zbieranie TriForce'a wlasnie biggrin.gif Heh jak juz pisalem rozne sa gusta, ale i tak chyba tylko ja to lubilem :wink:
YETI
Kurcze wyglada na to ze ja jestem jakis dziwny i wogule sie na tym forum wyrozniam, bo dla mnie wlasnie najprostszym i zarazem najprzyjemniejszym fragmentem gry bylo zbieranie TriForce'a wlasnie biggrin.gif Heh jak juz pisalem rozne sa gusta, ale i tak chyba tylko ja to lubilem :wink:

TriForce to to cos złotego porozucane po całym swiecie (dawno grałem w Zelde i za duzo nie pamietam). Jesli mowa o tym to zbieranie tego zajeło mi bardzo mało czasu. Takze nie miałem zadnych problemów z tym.

Trudna? Eee... nie dla mnie. Co prawda musiałem nastawić się na kombinowanie, bo nigdy w podobną grę nie grałem. Jak już zacząłem kombinować w tych wszystkich labiryntach, to szło elegancko. Żaden boss nie był trudny (wystarczyło troszeczkę pokombinować nad taktyką)

Właśnie chodzenie po tych labiryntach, moim zdaniem najwiekszy minus gry, za duzo tego nie. Wole otwarte przestrzenie. A walka z bossami to sama przyjemnosc sa naprawde fajnie pomyslani no i efekty graficzne...cudo.
Czopek
Na razie jestem po raz drugi w Forsaken Fortress i jestem trochę przed Helmaroc Kingiem. Phantom Ganon to najprostszy boss chyba wcałej grze. Wystarczyło unikać jego ciosów i bić go :wink:
Splender
Na razie jestem po raz drugi w Forsaken Fortress i jestem trochę przed Helmaroc Kingiem. Phantom Ganon to najprostszy boss chyba wcałej grze. Wystarczyło unikać jego ciosów i bić go :wink:

aaa chodzilo o tego Phantoma...aha to ja pisalem o tym co bedzie pozniej:D polecalbym tez granie bez opisu, bo z twoich postow wynika ze z nim grasz - nie psuje ci to radosci z gry?

YETI - tak TriForce to to male zlote porozrzucane po swiecie biggrin.gif
HunterX
Trudna? Eee... nie dla mnie. Co prawda musiałem nastawić się na kombinowanie, bo nigdy w podobną grę nie grałem. Jak już zacząłem kombinować w tych wszystkich labiryntach, to szło elegancko. Żaden boss nie był trudny (wystarczyło troszeczkę pokombinować nad taktyką)

Właśnie chodzenie po tych labiryntach, moim zdaniem najwiekszy minus gry, za duzo tego nie. Wole otwarte przestrzenie. A walka z bossami to sama przyjemnosc sa naprawde fajnie pomyslani no i efekty graficzne...cudo.

Ja takie rzeczy uwielbiam! Trzeba kombinować, używać różnych przedmiotów, współpracować - no piękna sprawa. Właśnie m.in. dlatego spodobał mi się StarFox Adventures.

Czopek: nie używaj opisu dopóki się porządnie nie zatniesz - całą przyjemność z odkrywania wszystkiego tracisz.
szczurek
tez uwielbiam wszelkiego rodzaju podziemia i labirynty. Czuje sie tam jak ryba w wodzie, ot co ;]
PS: Jaskinia na Outset pod kamieniem wymiata. Ponad 100 Miniblinow naraz. Toż to akcja w parku z Matrixa Reakwywacji. Cudo O_O
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.